Voiko kristitty valkoihoinen olla terroristi

voikoolla

Voiko kristitty valkoihoinen mies tai nainen olla terroristi?

23

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KylläVoi

      Voi, muuta kysyttävää ?

      • voikoolla

        Eipähän ole montaa kristittyä terroristia maailmassa mikäli uutisiin on luottaminen. Esimerkkejä, onko niitä?


      • Glenanne

        provisional IRA, mitäs tykkäät?


      • voikoolla kirjoitti:

        Eipähän ole montaa kristittyä terroristia maailmassa mikäli uutisiin on luottaminen. Esimerkkejä, onko niitä?

        Baader-Meinhof, Tuoreempi tapaus ... norjan oma "kullannuppu" Bjerkivk, vai mikäs se oli ... . Onhan niitä ... valitettavasti.


      • Oletuss

        Breivjik, ei mennyt tuokaan oikein, ei ollut terroristi kun toimi yksin. On pelkkä massamurhaaja. Tarvitaan aate ja laajempaa kannatusta että luokitellaan terrorismiksi.


      • Oletuss
        Oletuss kirjoitti:

        Breivjik, ei mennyt tuokaan oikein, ei ollut terroristi kun toimi yksin. On pelkkä massamurhaaja. Tarvitaan aate ja laajempaa kannatusta että luokitellaan terrorismiksi.

        Mutta valkoiihoinen voi ilman muuta olla terroristi.


      • Jori_Lasol
        Oletuss kirjoitti:

        Breivjik, ei mennyt tuokaan oikein, ei ollut terroristi kun toimi yksin. On pelkkä massamurhaaja. Tarvitaan aate ja laajempaa kannatusta että luokitellaan terrorismiksi.

        Meni oikein, Breivjikillä oli mielikuvituskavereita.


      • orly
        Oletuss kirjoitti:

        Breivjik, ei mennyt tuokaan oikein, ei ollut terroristi kun toimi yksin. On pelkkä massamurhaaja. Tarvitaan aate ja laajempaa kannatusta että luokitellaan terrorismiksi.

        Jos kiihkoislamisti tekee joukkomurhan aatteensa ajamana mutta yksin, niin kyseessä ei ole terrorismi? Ei vaikka hän käyttäisi autopommia osana iskuaan?


      • Oletuss
        orly kirjoitti:

        Jos kiihkoislamisti tekee joukkomurhan aatteensa ajamana mutta yksin, niin kyseessä ei ole terrorismi? Ei vaikka hän käyttäisi autopommia osana iskuaan?

        Voi yksin terrorismi-iskun tehdä, en sitä tarkoittanut. terrorismi on käsitteenä lajentunut. Vielä viime vuonna esim. YLE ei ollut koskaan käyttänyt sanaa terrorismi tai terroristi muissa kuin islamiin liittyvissä jutuissa.


    • Seonloppunyt

      Tottakai voi, kuten Daavid Goljatia tavatessaan. Historian homous on tullut tiensä päähän.

    • dexxx

      Olipas outo kysmys. Kannattaa googalta mitä tarkoitetaan sanalla terrorismi...

      Euroopassa jyllännyt aikoinaan äärivasemmiston terrorismi, Pohjois-Irlannissa IRA:n terrorismi, Espanjassa ETA:n terrorismi jne.

      • Oletuss

        Mutta puhuttiinko tapahtuma-aikana terrorismistä? Enää terrorismillä ei voi tarkoittaa vain islamiin liittyviä väkivaltaisuuksia, koska se olisi rasismia.


    • ssddffgghhkkk

      Eugen Schauman ainakin oli sankari eikä mikään terroristi.

    • WTiltutvisertää

      Washingtonin Tiltujen määritelmän mukaan vain islaminuskoiset - valkoiset, keltaiset, mustat ja muun väriset - voivat olla terroristeja.

      Valkoisilla kristityillä on kuulemma mielenterveysongelmia silloin kun murhapuuhiin ryhtyvät.

      Titityy, titityy...

    • Valkoiset_terroristit

      Kyllä voi.
      "Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon."

      Suomessa on paljon terroristeja. Maahanmuuttokriittiset piirit harjoittavat terroria päivittäin. Odinin soturit...

      Imatralla tapahtui terroriteko vkl.

    • Jipk

      Ei voi. Pitää määritellä kristitty. Kristitty on saanut kristillisen kasteen ja pitäytyy siinä armoliitossa, joka tuolla hetkellä solmittiin kastetun ja Jumalan välilä. Rippikoulun konfirmaatiotilaisuudessa lupaudumme tätä liittoa ylläpitämään. Toki kristitty useimmiten ajautuu pois kasteen liitosta eikä toimillaan enää osoita Jeesuksen luona olemista, hänen seuraamistaan ja kasteessa hänelle annetun anteeksiantamuksen käyttämistä. Tällöin hän oikeastaan lakkaa olemasta kristitty. Kristitty on sellainen joka elää Jeesuksen meille antamasta sovituksesta ja anteeksiannosta synteihimme hänen uhrillaan ristinpuulla. Tämän Jeesuksen voiton saa vastaanottaa uskolla Jeesukseen. Jeesus jakaa armoaan meille Jumalan sanassa ja sakramenteissä. Kristitty onkin sellainen joka käy säännöllisesti ehtoollisella. Jumalan tahto on, että jokainen hänen luotaan eksynyt ihminen palaisi uskon kautta Jeesuksen, hänen armoliittonsa yhteyteen. Hän odottaakin sitä. Ja Jeesus lupaa, ettei heitä yhtäkään luokseen tulevaa pois.
      Mikäli kristitty alkaa toimia vastoin kutsumustaan, kuten ryhtymällä terroristiksi hän rikkoo Jumalaa vastaan ja toimii armonvarkaana. Ja hän valehtelee sekä itselleen, että Jumalalle. Eikä ole enää kristitty. Siksi sanomme ettei Breivik tai Hitler ollut kristitty tekojaan tehdessään.

      • Pilaako

        Maailmaan mahtuu näkemyksiä. Tämä on kummallisemmasta päästä, siis jos se on kirjoitettu ihan vakavissaan.


    • Jeesuseiarmahda

      "Mikäli kristitty alkaa toimia vastoin kutsumustaan, kuten ryhtymällä terroristiksi hän rikkoo Jumalaa vastaan ja toimii armonvarkaana. Ja hän valehtelee sekä itselleen, että Jumalalle. Eikä ole enää kristitty. Siksi sanomme ettei Breivik tai Hitler ollut kristitty tekojaan tehdessään."

      Allah pitää terroristit ominaan ja antaa synnit anteeksi, näinkö siis islaminuskoinen on terroristi? Mutta Jeesus ei anna anteeksi vaikka ristillä lupasi!

      • Jipk

        Kyllä Hitlerkin olisi voinut saada syntinsä anteeksi, jos olisi palannut Jumalan luokse syntejään tunnustamaan ja uskomaan ne Jeesuksen kautta sovitetuiksi. Tuntuu ehkä epäoikeudenmukaiselta, mutta näin se on. Nyt on kuitenkin niin että Jeesus kantoi ristillä kaikki maailman synnit, siis menneet, nykyiset ja tulevat synnit. Siinä määrässä jopa aatun synnit ovat vain rikka rokassa. Ongelma kuitenkin aatun kohdalla olisi varmaan ollut se, että hänen itsensä olisi ollut hankala uskoa sitä kaikkea anteeksiannetuksi ja hän olisi kenties alkanut hyvitellä Jumalaa omien hyvien tekojen kautta ansaitakseen anteeksiannon ja näin hän olisi vain lisännyt syntiensä taakkaa halveksimalla Jeesuksen meille ansaitsema sovitustyötä.


    • 2223355yyttrew

      Hitler ei ollut terroristi.

      • Kevätkoittaahitlerille

        Ei ollutkaan vaan kasvissyöjä ja eläintensuojelija.


    • kamikazecherrytree

      Mielenkiintoinen kysymys.Olemme antaneet Suomen kansalaisina lupauksen siitä että suojaamme ja puolustamme omaa maatamme.
      Se on kaikilla harkinnan ja tilanteen mukaan jos joutuisimme äärimmäiseen tilanteeseen jossa maatamme uhkaisi katastrofi ja samalla viisas hallituksemme pitäytyisi erossa äärimmäisyyteen vievissä ajatuksissa tai teoissa että maatamme pitäisi puolustaa kamikaze tyyliin kuten Japani epätoivoisessa sodassa Usa:ta vastaan toisessa maailmansodassa.
      Mutta kuten sanoin niin jos tulee tilanne että maamme on vaarassa ei vain valloituksen vaan jopa vaarassa tuhoutua jonkin konventionaalisen aseen,biologisen tai muun joukkotuhon tai teon takia ja sitä estämässä ei ole siinä tilanteessa tai paikassa ja ajassa armeijaa,ei yksikköä tai muuta suojaava joukkoa tai viranomaistahoa niin silloin itsensä uhraaminen ja uhan eliminoiminen tai sen tuhoaminen niin että oma henki menee mutta samalla pelastuu tuhansien,satojen tuhansien tai jopa miljoonien henki.
      Tilanne voi olla kaoottinen tai muuten sellainen että se voidaan katsoa
      että asialle tai uhalle pitää tehdä nopeasti jotain mutta päätökset vievät aikaa ja silloin yksilö voi omaa harkintaa käyttäen ja jopa rikkoen lakia jossain mielessä tehdä "terroriteon" ja tällä teolla estää suurempi terrori.
      Niin silloin oma päätös voi olla vaikea mutta oikea.Jotkut voi kutsua tätä terrorismiksi ja jotkut voi kutsua sitä Kamikaze soturin kunnialliseksi teoksi.
      Protestanttien ja katolisten välinen sota oli Iso-Britannian ja Irlannin välisestä pitkästä vaikeasta historiasta ja väkivallan kierteestä joka saatiin rauhoitettua.Terrorismi voi joillekin olla pahin rikollinen ja toisille vapaustaistelija tai erilaisten arvojen puolustaja joka laittaa oman yhteisön, oman maan kunnian ja arvot oman henkensä edelle.

    • taisivatkuolla

      Eipä taida enää olla kristittyjä valkoihoisia teroristeja. Viimeiset taisivat kuolla 1980-luvulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe