Julkiselle vai yksityiselle

7428472

Kannattaako ns. "lievään" akneen koittaa hakea antibiootti-kuuria julkiselta puolelta, vai saako siihen vain jotain tehottomia lääkkeitä sieltä?
Kannattaako hakea mielummin antibioottikuuri yksityiseltä? Yksityiseltä saa helpommin tehokkaampia vaihtoehtoja,, mutta voiko julkiseltakin saada ihan hyvän antibioottikuurin tällaiseen akneen? Vaikka täyttä parannusta ei tulisikaan, niin olisin tyytyväinen, jos tulisi edes jonkinlainen pysyvä muutos ja saisi kasvot parempaan kuntoon.

Akne on ollut koko ajan yli 15v, eikä apteekista ilman reseptiä tai reseptillä saatavat lääkevoitteet ole auttaneet, eikä ruokavaliomuutokset, vaikka kyllä tietyt ruoka-aineet vaikuttaa siihen miten paljon ja millaisia finnejä tulee, mutta ongelma ei ole poistunut.
Kasvot ovat kauttaaltaan pienien finnien peitossa, mustapäitä on paljon ja isompia kipeitä paiseita tulee säännöllisesti muutamia, varsinkin t-alueelle.

3

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemmpiiäsulle

      Älä huoli tavallista antibioottikuuria, sillä ne eivät oikeasti auta kuin hetkeksi. Ota aika ihotautilääkärille. Yksityiselle jos menet, niin pääset nopeammin. Yleisellä terveydenhoitopuolella joudut käymään ensin yleislääkärillä joka laittaa lähetteen ihotautilääkärille ja se voi kestää. Ihoon ei oikeasti auta kuin Roagutanlääke. Usko, sillä tiedän kyllä mistä puhun. Nuo tav, antifiootit eivät auta oikeastaan ketään ja vain turhaan rasitat elimistöä sillä.

    • Akneaway

      Mä menin suoraa yksityiselle. Itse kärsin aknesta n.6,5 vuotta (oon 15-vuotias). Ensin sain antibiootit (joita söin ihan turhaan) ja koska ne ei auttanu menin uudestaa ja sain isotretinoin kuurin ja näitä oon nyt popsinu jonku 4kk eikä oo täysin lähteny, koska mulla on todennäkösesti liian pieni annos 20mg/pv mutta onneks maanantaina on kontrollikäynti niin ehkä ne nostaa sitä. Tota isotretinoinia saa eri merkkisinä on roaccutan, ratiopharm, actavis ja mitäs vielä. Yleensä tätä vahvinta lääkettä ei anneta kesää vasten, koska ihosta tulee niin kuiva/herkkä että palaa helposti yms. Mutta kannattaa käydä kysymässä ihotautilääkärin mielipidettä! Tsemppiä! :)

    • Nimin

      Moikka! Halusin tulla kirjottaan sulle omista kokemuksista. Mulle puhkes tosi yllättäen akne keväällä 2016. Se oli viel todella paha ja tulehdukset oli laajalla alueella. Olin töissä kauneudenhoitoalalla ja kasvojeni iho oli niin paha että en pystynyt käydä edes töissä. Yksityinen lääkärl kuitenkin määräsi puoleksi vuodeksi syötäväksi apocyclin antibiootin. Kuuri oli melko raskas kun ei saanut käyttää maitotuotteita jotta lääkkeiden teho pysyy. Vatsan kanssa oli muös ongelmia. Sain apteekista myös geelivoidetta, mutta se kuivatti ja jopa poltti ihoni rikki. Huomasin lopuksi että paras yhdistelmä on antibiiootti ja hyvä kosteusvoide. Ja muistaa että ei koskaan likaisin käsin koskettelee naamaa:) tyynyliinan vaihtaminen usein tekee myös hyvää. Mutta siis suosittelen julkista, et joudu käydä luultavasti kuin kerran ja he osaavat heti katsoa onko ihossasi todella tulehdus vai millä keinoin sitä lähdetään hoitamaan:) saat nopeaa palvelua eikä kärsiä enää iho ongelmista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe