Aknen hoito ruokavaliolla? Kokemuksia?

wPDMIVIDFVODFVOV

Mitä mieltä olette tästä väitteestä?



'' Akne paranee näin
ÄLÄ SYÖ: sokeri, pasta, peruna, leipä, keksit, pullat ym., riisi, puuro, murot, karkit, sipsit, limpparit, mehut ja muut makeutetut juomat, jäätelö, pizza, hedelmät, makeutetut jugurtit ja viilit

SYÖ: kasvikset, voi, oliiviöljy, kananmuna, kana, kala, marinoimattomat lihat, makeuttamattomat maitotuotteet, marjat

ALOITA NÄIN: Lopeta sokerin ja valkoisten viljojen syönti. Näin saat pehmeän alun vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Jos aknesi on lievä ja jos olet onnekas, jo tämä saattaa auttaa ja parantaa aknesi. Vain jos sokerin ja vehnän eliminoiminen ruokavaliosta ei auta, on syytä rajoittaa ruokia enemmän.''



Ja jossain aina sanotaan että maitotuotteet pahentaisivat aknea, että jos nekin vielä karsittaisiin tuosta poies niin mitenköhän mahtaisi käydä?

Itse pidän melkeimpä itsestäänselvyytenä sitä että aknen syntyyn vaikuttaa joka tapauksessa eniten perintötekijät ja hormonitoiminnan muutokset. Mutta toisaalta taas en mene lyttäämään sitäkään väitettä täysin etteikö ruokavaliokin voisi aisiaan joidenkin kohdalla auttaa...

Kerokaan nyt hyvät ihmiset komeuksianne asiasta!!??

Onko teillä kyseinen ruokavalio auttanut?

Kauanko sitä on pitänyt noudattaa että tuloksia on alkanut näkyä ja onko hyöty ollut pysyvää vai onko naama syystä tai toisesta rajähtänyt taas samaan kuntoon kuin ennenkin?

Ja viimeisimpänä voisin vielä kysyä että onko joku toisenlainen ruokavalio auttanut?

10

1394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YksilöllistäSanonMÄ

      Olen itse kysynyt ihotautilääkäriltäni ruokavalion vaikutuksista ihoon ja hänen mukaansa ruualla ei ole merkitystä. Mä uskon sen olevan yksilöllistä. Joillakin auttaa akneen esim. maitotuotteiden pois jättäminen, joillain vaikka vegaaniruokavalio.
      Joillakin taas esim. suklaasta tulee finnejä tai rasvaisesta pikaruuasta iho rasvoittuu. Esim. minulla ei tapahdu mitään tollasta noita ruokia syödessä joten sanoisin itse että ruokavalion vaikutus akneen on yksilöllistä.

    • Kokeiltava.itse

      Mun kokemuksen mukaan finnejä aiheuttaa rasvaiset juustot, pahimmat on sinihomejuusto ja sulatejuusto, majoneesi pieninäkin määrinä, kahvi, pähkinät. Suklaasta ei tule, vaikka niin voisi kohdallani päätellä. Ennen kuukautisia tulee aina näppy tai pari, joille ei mahda ruokavaliollakaan mitään.

    • Faktatkuntoon

      Akne on kehon sisäinen tulehdus. Ihan sama mitä syöt / et syö, se ei parane kuin tulehduksen kehon sisältä hävittävillä lääkkeillä. Ruoka-aineet eivät aiheuta akneen tarvittavaa tulehdusta. Kukaan joka on käynyt lääketieteellisen, (eivät edes hammaslääkärit)ei tule ikinä väittämään mitään noin typerää, että ruoka-aineilla olisi mitään tekemistä aknen-kehon sisäisen tulehduksen -kanssa.

      • eiruollamerkitystä

        Noin sanoi ihotautilääkärikin.


    • Ruoka_vaikuttaa

      Olette niin väärässä. Tietyt ruoka-aineet vaikuttaa aknepotilaalla kielteisesti hormooneihin, jotka sitten triggeroivat aknea. Ruokavaliolla on merkitystä ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

    • Ruoka

      Puollan myös että rualla on vaikutusta. Itse kärsin ja kuullut ihmisiä jotka nujertaneet aknen ruokavaliolla. Aloitan juuri matala tulehduksellisen ruokavalion. Kannattaa googlata.Luonnon marjoissa, hedelmissä ja vihanneksissa on paljon hyödyllisiä aineita kehoomme, jopa luonnon antibiootteja(esim.valkosipuli).

      Ja ihmisten prosessoimat ruat sisältävät usein haitallisia aineita ja näitä ovat kaupat täynnä. Ihmiset ovat tulleet sokeaksi siinä miten ruoka tuotetaan (ahneus/raha vain tärkeintä)ja siksi autoimmuunisairaudet lisääntyvät. Luomua kannattaa suosia melkein kaikessa ruassa mitä ostaa.

      Itse menen nyt antibiootin voimin sekä olen muuttanut ruokavaliota niin että viljat minimiin ja jos syön niin kohtuudella täysjyvää. Viljaton, sokeriton, maidoton.

      Länsimainen ruokavalio (vehnää, soklisää sairastumista akneen. Näin on monessa tutkimuksessa todettu.

      Jatkan itse vielä opiskelua ja aion katsoa dokumentin mistö kerrotaan tästä ruokavalion vaikutuksesta akneen.
      En tiedä vielä poistaako ruoka täysin ongelman. Mutta on tulehdus hiljentynyt. Ihoni on lisäksi taipuva punastumaan, haittaa sosiaalisia tilanteita.

      • Vetäkääpäähänne

        Te ootte niitä samoja ihmisiä jotka joskus luuli että maapallo on litteä. Yksikään _oikea_ akne ei lähde ruokavaliolla. Kystinen akne on ainut oikea akne.


      • Akneforever
        Vetäkääpäähänne kirjoitti:

        Te ootte niitä samoja ihmisiä jotka joskus luuli että maapallo on litteä. Yksikään _oikea_ akne ei lähde ruokavaliolla. Kystinen akne on ainut oikea akne.

        Itsellä hormonaalinen akne ja ei siihenkään todellakaan mikään ruokavalion muutos auta! Uskokaa kaikkea on tässä 7 vuoden aikana tullut kokeiltua (olen 16). Nyt olen syönyt isotretinoinia yli puoli vuotta ja koska nämä eivät ole vieläkään toimineet joudun jatkamaan tätä kahdeksaan kuukauteen asti ja sitten en enää syödä näitä. Isotretinoinilla jos jollain pitäisi lähteä, annosta nostamalla vaikutuskin on vahvempi, ei vaan sekään minulla auttanut. Ainoa "oikea" akne ei ole vain kystinen akne. Pointti oli siis että ruokavaliolla tosiaan ei ole mitään tekemistä aknen kanssa, itsekin kuulin sen ihotautilääkäriltä.


      • Maidoton

        Olen 31 - vuotias ja minulla on ollut aina akne, antibiootit ja voiteet kokeiltu. Viikko sitten aloitin maidottoman ruokavalion ja näpyt kadonneet suun ympäriltä ja poskista. Otsassa on vielä aknea. Katsotaan miten ajan kanssa käy.


    • roansyönyt

      Itse oon kärsinyt 18v aknesta, viimeiset n. 10 v oon karpannut vaihtelevalla menestyksellä, itselläni iho kukkii pahiten kuukautisten aikana, kyllä tuo on auttanut mutta todella tarkkana on oltava, jos haluan ihoni pysyvän siistinä. Kaikki lääkkeet ja ihonhoidot läpikäyneenä on pakko tyytyä tähän ja toivoa että joskus iän myötä tämä vaiva loppuu (ikääkin tänä vuonna 32v, eli olis jo aikakin). Aikamoista taistelua tämä on ollut, mutta viimeisten vuosien ajan oon jo tottunut tähän karppaukseen, toki välillä lipsun ja herkuttelen, ja se kyllä kostautuu seuraavina päivinä. Nykyään vältän herkuttelua vko ennen menkkoja ja dieetti on tiukka, muuten iho kukkii aivan holtittomasti ja tulee märkäpaiseita kymmenittäin. Hirveän ikävä vaivahan tää on, mutta onneks edes joku keino millä pystyy kontrolloimaan ja ennustamaan ihon kunnon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe