Sellerin varsi??

Sinteri

Hei voisiko joku kertoa tarkoittaako 1 sellerin varsi diettikaalisopassa1:n lehden vartta vai koko mötikkää,missä on useampi 1:n sellerin naatteja???

3

330

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillainaki

      Tarkoittaa yhtä vartta, ei koko kimppua.

    • einiinkäänsimppeli

      Yleensä yhden lehden vartta - tosin uloimmat lehdet varsineen ovat isompia kuin nipun sisällä olevat pienemmät, hennommat varret. Sellerinvarressa on usein myös pitkiä kuituja jotka voi poistaa taivuttamalla varren pää katki ja vetämällä - vähän samaan tapaan kuin raparperin kanssa.

      Resepti todennäköisesti tarkoittaa yhtä vartta, joten aloita siitä - italialainen soffritto , joka on melkein kaikkien kastikkeiden pohja, lähtee samasta määrästä sipulia, porkkanaa ja selleriä (vartta) pienettyinä ja pehmennettyinä oliiviöljyssä, kun ovat pehmeitä niin sekaan valkosipulia (slaisattuna tai puristettuna), mustapeppaa hienonnettuna, suolaa, yrttejä joko kuivattuina tai tuoreina eli timjamia, basilikaa, rosmariinia jne... kutakin makusi mukaan, sekaan domskuja purkki ja antaa muhia - tämä on pohja niin monelle "italialaiselle" ruoalle ja sitä voi käyttää niin pasta-kastikkeisiin, laatikkoruokiin tai soseutettuna pitsan kastikkeeksi -mukaan voi aina heittää vähän chiliä potkua antamaan.

      Tosin yksinkertaiset maut ovat parhaimmat kuten Bourdain totesi maistettuaan vain mustapippurilla ja pecorini-juustoraasteella maustettua pastaa -vähän oliivi-öljyä päälle ja se oli siinä.

      Itse teen hyvin usein spagettia käyttäen vain sipulia, valkosipulia, chiliä tuoreena tai hiutaleina, suolaa, peppaa - pastan kiehuessa kattilassaan heitän nämä pannulle runsaaseen öljyyn tekeytymään, sekoittaen kuten myös pastaa aina välillä, kun sipuli on pehmeää ja pastan valmis yhdistän nämä kaksi, valutan vedet pastasta ja kaadan öljyiset sipulit valutetun pastan sekaan, sekoitan, kaadan lautaselle, vähän pecorinoa tai parmesaania raastettuna päälle, oheen domsku ja se on siinä - ei muuta kuin nauttimaan.

      Kaikista ohjeista poiketen minä keitän pastani runsaassa reilusti suolatussa vedessä johon on lisätty muutama ruokalusikallinen hyvää neitsyt-oliiviöljyä - veden kiehuessa kovaa niin vedestä ja öljystä muodostuu emulsio, joka maustaa pastan toisella tapaa ja pitää sen erillään ja pastaa pitää sekoittaa aina välillä, jotta se pysyisi irtonaisena.

      Toki ymmärrän, että keitto-ohjeeni sotii kaikkea ohjelmissa esitettyjä tapoja vastaan, mutta kokeilkaa - se vain toimii kuten myös tapani keittää spagettia - otan nipun spagettia käsiini ja kun vesi kiehuu voimakkaasti niin taivutan nipun puoliksi ja sirottelen spagetin keitinveteen sekoittaen haarukalla puolitetut samantien - näin ne kypsyvät yhtäaikaisesti ja pysyvät erillään toisistaan.

      Kun pasta on kypsää eli ei enää tartu hampaisiin kuten raaka vehnä tekee kaadan vedet pois ja lisään kattilaan tekemäni kastikkeen sekoittaen ja annostelen lautasille, vähän valitsemaani kovaa juustoa päälle (välillä pelkkää parmesaania, joskus pecorinoa tai Valion mustaleimaista tai näiden yhdistelmää), oheen aikaisemmin tehty hyvä salaatti ja eikuin nauttimaan joko hyvän oluen tai viinin kanssa.

      Muutama asia hyvän pastaruokaan tekoon on, että keitinvesi todellakin kiehuu, sekoitetaan usein, kastike lisätään valutetun pastan sekaan sekoittaen, hyvää juustoa päälle ja hyvä salaatti salaatti oheen - pari päivää sitten tein pasta-aterian muutama viikko sitten tehdyn lasagnen ylijäämä-kastikkeesta (pakkasesta) ja maistui törkeän hyvältä - näin hyvää kun saisikin jonkin ravintelin listoilta niin olisin myyty.

      Ohjeeni on, että etsikää makuja/tapoja ja kun löydätte ne niin kehittäkää niitä eteenpäin, mutta muistakaa aina KISS-periaate eli keep it simple stupid ja maut ovat paremmat.

    • älä_hylji

      sellerinvarsi ja mukula poistaa nestettä. https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/339
      Alkuperäinen mimosa-salaatti -50 luvulta ;
      3 dl keitettyä selleriä kuutioina, 2 dl kurkkukuutioita,
      1 päärynä kuutioina , 2 dl tuoretta tai säilykeananasta kuutioina.
      2 dl viinirypälekuutioita
      soossi , 1 dl paksua kermaa,
      1 dl kermaviiliä 1 tl sitruunan mehua, 1 tl sellerisuolaa
      Kevätherkku valmis.
      Nykyohje joku keitetty kanamuna hedelmä sörsselsön

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3360
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2882
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2750
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2658
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2554
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1853
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1664
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      150
      1510
    Aihe