Miksi Toyotan väitetään ruostuvan?

EiOleRuostettaCorollassa

Kun arkikokemus ja pesunkestävien toyotistien näkemys on, että eihän noissa ole mitään ruostumisesta tulevaa harmia.
On kyllä USA :ssa ollut ruostejuttuja, mutta siellä tehdyt autot eivät ole täällä myynnissä. Ja kotimaista oikeasti puolueetonta tutkimusta ei ole olemassakaan, missä Toyotan todettaisiin ruostuvan nopeasti meillä Suomessa.
Joten kaikki kohtaaminen tästä on kai keskenkasvuisten höyryämistä tai selvää Toyota-vihaa.

31

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhus45

      Alkujaan 80-luvulla valmistetut toyotat ruostui aika helposti, mutta 2000-luvulla valmistetut ei niinkään ruostu, itsellä corolla 1.6 vvt-i 2002 eikä yhtään ruostetta missään

    • srgrsrrs

      Jos lueskelet Vi Bilägare ruostesuojaus tutkimuksia niin onhan Toyotissa huomattavasti heikommat suojat kuin esim monessa eurooppalaisessa. Tuskin 10 vuotiasta ruosteetonta Toyotaa on olemassa (ei ehkä ulospäin näy mutta ruostetta on varmasti). Mutta esim monet Volvot ovat vielä yli 15 vuotiaana täysin ruosteettomia.

      Esim uusi Avensis sai Vi Bilägare tutkimuksessa arvosanan 2/5 suojauksesta. Vertaa esim ruosteesta tunnettuun Mazda kutoseen jonka uusin malli sai arvosanan 3/5 tehdassuojauksesta.

      Suomessa tiesuola ruostuttaa autoja niin pahasti ja täällä autojen käyttöikä on niin pitkä, että itse kyllä suojauttaisin heti jos ostaisin uuden Toyotan. Onhan se muuten teknisesti tosi luotettava auto joten olisi harmillista jättää kori suojaamatta.

    • ToyoytistinHarhamaailma

      Miksi kaikissa kestotesteissä 2000- luvulla ollaan kauhisteltu Toyotan ruostumista?
      Autolla ajetaan 100tkn/2 vuotta tai 60tkm/1 vuosi ja jopa niin nopeasti ruoste on ottanut voiton alustassa ja listojen alla. Pahimmillaan jarrukilvet on puhki ja liittimien metallikuoret sulaneet pois, melko kamalaa.
      Suurimmat Toyota fanit ja vaarit ajaa Tojollaan 5-10tkm vuodessa max. ja vaihtavat autonsa 2-3 vuoden välein, niin ei siitä ruosteesta kärsi kuin ne jotka ostavat nuo käytettyinä. Siitä johtuu harhakäsitys laadusta kun vaarit ja fanit suitsuttavat ettei ollu autossa juurikaan mitään vikaa, muutamat takaisinkutsut ja huolot2-3 kertaa vuodessa ja siinä kaikki ensimmäisen 20-30 tkm aikana, on se niin vahva ja kestävä auto. No muilla tuossa ajassa käydään kerran huollossa ja auto alkaa olla vasta parhaimmillaan.

    • Eri_maa

      Täällä aina vedetään joku ruotsalainen tutkimus esiin. Mutta haloo, ollaan Suomessa ja ei voi sanoa, että Ruotsin tulos pätee täällä. Suojaus ja suolaus on erilaiset Ruotsissa ja Suomessa. Onko nyt mahdotonta tajuta, että vaikka Toyota ruostuu Ruotsissa, niin se ei olekaan sama juttu täällä.

      • 4364363

        Oikeastaan Vi Bilägare testeissä puhutaan uusien autojen valmiista suojauksesta joten sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa miten eri maissa suolataan. Ja Ruotsissa monet merkit tekevät erillisen lisäsuojauksen, esim ainakin Mazdat käsitellään Belgian satamissa erikseen Ruotsin markkinoita varten. Suomessa myytäviin tätä ei tehdä. Eli oikeastaan Suomessa Toyotan suojaus voi olla jopa heikompi kuin mitä Ruotsissa, ja Ruotsissakin saa vain tuon 2/5 arvosanan eli ei umpisurkea mutta tosi heikko kylläkin.


    • ei.ihan.huuhaata

      Auris Hybrid 60 tkm kestotesti TM 20/2014:
      "Ruostesuojauksen tarkistamiseen alkaa jo 60000 km jälkeen olla tilausta. Suojamassa on kulunut paikoitellen kokonaan pois".

      • Näinasiahoidettiin

        Muutama päivä sitten meille luovutettiin uusi Auris Hybrid. Ajetaan 10 tkm vuodessa ja tarkoitus pitää autoa 10 vuotta. ( edellinen Nissan Qashqai oli meillä 8 vuotta ja 82 tkm.)

        Suoraan luovutuksesta ajoin täydelliseen ruosteenestokäsittelyyn. Ei ole mikään merkittävä kustannuserä tuo suojaus. Tämä on perheen eka Toyota ja muuten luotan merkkiin paitsi en sen ruostesuojaukseen.


      • Jussi.vaan
        Näinasiahoidettiin kirjoitti:

        Muutama päivä sitten meille luovutettiin uusi Auris Hybrid. Ajetaan 10 tkm vuodessa ja tarkoitus pitää autoa 10 vuotta. ( edellinen Nissan Qashqai oli meillä 8 vuotta ja 82 tkm.)

        Suoraan luovutuksesta ajoin täydelliseen ruosteenestokäsittelyyn. Ei ole mikään merkittävä kustannuserä tuo suojaus. Tämä on perheen eka Toyota ja muuten luotan merkkiin paitsi en sen ruostesuojaukseen.

        Kaikenlaisten turhien himmelipakettien lisäksi maahantuoja voisi tarjota myös ruostesuojausta edullisesti uuteen autoon, jos sitä ei kerran ikinä saada vakiona.


      • Käyjakukkuu

        Ei kauppa käy, jos autosta tehdään suojauksella ikuinen.Toyotaa katsos voi pitää 30vuotta, kun sen suojaa uutena, eikä tekniikka porsi jo 2vuoden ikäisenä, niin kuin Saksalaisissa.


      • epätoivonesseet

        "jos tehdään suojauksella ikuinen" hihii, repesin täysin.
        Vai Toyosta ikuinen????


    • Eikkavaantäällä

      Corolla vm 2002 ja pesty aina järvivedellä ja kuivattu kunnolla. Joka kevät tarkistettu massaus ja auto on aina tuuletettu kun kosteat kelit lämmitetyssä tallissa jossa ilma vaihtuu. Eikä ole tippaakaan ruostetta missään paikassa. Jotta en kyllä usko että on ruostuva merkki.

      • mätäneeKiiruusti

        Corollapappa copypaste rules.


    • IlomantsinKake

      Toyta ei roustu se on kateelisten euromerkien kuskien panetelua.

    • Toyota-palstan

      trollipojuhan se tässäkin keskustelussa sekoilee, milloin minäkin Kakena. Poju on helppo tunnistaa joka ainoan kerran kun se yrittää solvata Toyotaa. Eihän noin lapsellista, asiatonta ja noloa yritystä voi muuta kuin naureskella.

      • ime.poikaystävääsi

        Sinä Lexus-homo olet täällä aina suuna päänä vaikka et tajua autoista ja autotekniikasta hevon paskaa.


      • IlomantsinKake

        En oo rollipoju olet ihan värässä kun mulla on hiase jo ollu kakskyt vuota kovasa ajossa eikä ole roustetta ollu oikein misää. Mikä se sun auto on?


      • turhaYrittääNloSetä

        Vai ei ole ruostetta, no taatusti on ja paljon.


    • henskelimies6

      Miksei kaikilla voisi olla varaa ostaa maailman eniten myytyä Toyota, tunnen hyvin suurta myötähäpeää siitä että jotkut joutuvat tuutymään esim: volkswageniin tai muuhun kattilaan, jossa ruostepeikko iskee jo tehtaalla

    • Tojojumalat

      Onko se nyt teidän ääliöiden vaikea tajuta että Suomi ja Ruotsi ovat ilmastoltaan samankaltaisia maita !
      Molemmissa on jonkinlainen talvi ja teitä suolataan.
      Jos Tojo ruostuu ruotsissa, niin ruostuu se Suomessakin !
      Ruotsissa on vaan se ero että kanaväestö ei aja Tojoilla, vain mahanmuuttajat.
      Suomessa Tojo-papat köröttelee muutaman tuhat kilometriä vuodessa ja ihmettelee kun ei Tojo ruostu ? Ei tietenkään kun ei uskalleta jaa kuin kuivalla tiellä ja poutasäällä !
      Ei kai Tojo ruostu Afrikassakaan !

      • Säälittävää

        Päätä nyt, ruostuuko vai ei.Aika sekavaa settiä, mutta ymmärtäähän sen, kun epätoivoinen trolli laittaa parastaan ja uskottavaa juttua ei synny sitten millään.


    • Rav4kuski

      Suomeen tuotavat Toyotan mallit on suojattu kunnolla, eivät ne ruostu kuin trollin mielessä. Ilmasto on sama, mutta suojaus eri. Katsokaa ja kysykää tojomiehiltä, eivät valita ruosteesta.

      • Silmä.käteen

        Ei minun ainakaan tarvitse lukea mitään "tutkimuksia". Riittää kun katson viisivuotiaan Avensikseni pohjaa. Ruostetta ei ainakaan näy missään. Pakoputkikin kiiltää kuin hopealusikka, kun on ruostumaton ja ikuinen. Eikä ole edes mitään ylimääräistä suojausta käytetty.


      • kädentaitoa

      • Avekeisari
        Silmä.käteen kirjoitti:

        Ei minun ainakaan tarvitse lukea mitään "tutkimuksia". Riittää kun katson viisivuotiaan Avensikseni pohjaa. Ruostetta ei ainakaan näy missään. Pakoputkikin kiiltää kuin hopealusikka, kun on ruostumaton ja ikuinen. Eikä ole edes mitään ylimääräistä suojausta käytetty.

        Näin on, ruosteista Avea saa etsiä eikä löydä millään, ei edes 2000-luvun alun malleja. Tiedä onko suojaus hyvä, mutta teräslaatu on maailman huippua. Euromerkkien kohdalla ei, niissä on siinäkin säästetty ja sehän näkyy ruosumisena ja muissakin kuin Ranskan poikien sätöstyksissä.


      • huipustiRuostuuAinakin

        Vai huippu teräslaatu, ihan parasta huumoria viikkoa pelastamaan.
        2000-luvun Toyotat ruostuu ihan tutkitusti ja ranskalaiset ei ruostu enää.
        Kannattaisi päivittää itsensä nykypäivään.


      • Vähärajaa

        Ei tuota nyt usko erkkikään. Kaikki tietää, ranskalaiset ja rapeus kuuluu yhteen. Tojot on ajossa ja vanhat mallit kanssa, ranskalaiset taas ruostuneena paalattu.


      • rostfri
        huipustiRuostuuAinakin kirjoitti:

        Vai huippu teräslaatu, ihan parasta huumoria viikkoa pelastamaan.
        2000-luvun Toyotat ruostuu ihan tutkitusti ja ranskalaiset ei ruostu enää.
        Kannattaisi päivittää itsensä nykypäivään.

        Niinpä niin, ruotsalainen autoalan lehti tutki ja kas totesi, että vähäruosteisin on Toyota Avensis, vain 2% autoista ruostuneita. Passatilla vastaava porsentti yli 40!!! Eihän siinä ole kuin 20-kertainen ero.


      • TosiONNÄIN

        Nykyään pahimpia ruostujia ovat VW-konsernin merkit ja kaikki ranskalaiset merkit. Joskus muinaisella 80_luvulla Toyota saattoi huonolla pidolla ruostua, mutta sen jälkeen eli yli 25 vuoteen ei ruoste ole ollut ongelma Toyotan tapauksessa.


    • Yhgvcf

      Vai huipputerästä. Japsit joutuu tuomaan halvinta bulkkiterästä mistä halvimmalla saa. Se voipi olla ruosteherkkyyden salaisuus ja tietty huono suojaus. Ruukin, Kiirunan ja ruhrin alueen teräs maailman korkealaatuisinta.

      • Avevaari

        Eipäs vaan japanilainen teräs on ensiluokkaista, siinä on vähemmän hiiltä, niin ei ruostu. Luottomyyjä kertoi.


    • jngtfd

      ei ole japanilaista terästä, kaikki tuontitavaraa. luottomyyjäsi kusetti sua. niinkuin niiden tapa on,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2576
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1695
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      76
      1510
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1343
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1086
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1043
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      106
      953
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    Aihe