Liian vaikea risteys

MullakinOnAuto

Martin- ja Uudenmaankadun risteyksen liikennevaloista saattaa tulla vielä ongelma. Esimerkkejä: 1. Uudenmaankatua keskustasta päin tuleva Martinkadulle, vasemmalle kääntyvä autoilija näkee risteyksessä punaiset valot, eikä uskalla kääntyä, vaan jää tukoksi, vaikka valot eivät koske vasemmalle kääntyvää. Hän lumoutuu suoraan ajaville tarkoitetuista punaisista valoista vaikka hänellä on Volvo.
2. Martinkadulta Kruununpuistosta päin tuleva autoilija kääntyy Kirjavalletolpalle päin vihreillä valoilla, ja hämmästyy käännyttyään, kun Uudenmaankadulla onkin punaiset valot suojatien edessä. Hän pysähtyy, koska punaisia valoja päin ei saa ajaa ja poliisikin on kerran huomauttanut häntä siitä. Hänen takanaan ajava autoilija jää jumiin, osittain poikittain keskelle risteystä, ja torvi soi. Punaisia valoja tuijottava kuuliainen autoilija ei voi ymmärtää. Hänellä onkin vain pikkuinen Kia.
3. Kun valoyhdistelmä ja risteysalueella hermostuvien autoilijoiden rohkeus on saavuttanut määrätyn tason liikenne nytkähtää liikkeelle. 4. Liikennejännityksen lauettua helpotuksesta huokaiseva Kirjavalletolpalle kääntynyt autoilija painaa kaasua, eikä kaiken hämmennyksen keskellä huomaa Ruotsalaisen Koulun kohdalla olevaa suojatietä, (joka on edelleen paikoillaan ja jonka merkit ovat kiinni tolpissaan, mutta valot tolpassa pimeänä), ja ajaa rollaattoria työntävän, Ukkopekasta piimäpurkin ja perunapussin kanssa tulevan mummon kumoon.
Nuo 1-3-kohdat toteutuvat päivittäin.
Toivottavasti tuo neloskohta ei toteudu, ja toivottavasti Aamupostin (17.1.2017) jutun tyyppien pään opastimet alkavat joskus toimia. Näin kuitenkin tänään Hyvinkäällä Suomessa, jossa lakritsipiippujen myynti alle 18 vuotiaille kiellettiin.

11

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajojyrä

      MIKÄ ONGELMA? Kävin tutkimassa risteyksen.
      Kannattaa luovuttaa ajokortti pois kun on noin vaikeaa opetella ajamaan. Tai siirtyä julkisiin.

      Hyvin suunniteltu, sanon.
      Olen ajanut yli viisi milj km. Notta tiedän.

    • Alapää

      Ettei vain olisi tarkoitus ohjata liikennettä vähitellen kapeammalle asuinkadulle, Seitsemänmiehenkadulle, jotta voitaisiin tukkia Uudenmaankatu ja silta. Rahastahan ei ole väliä näissä hommissa. Aina on kiva mennä kallispalkkaisen konsultin taakse, kun oma kantti ei kestä. Ei konsultti ole ihmistä kummempi. Tekee työtä käskettyä.

    • Piskinleuka

      Ajojyrä taitaa ajella jotain muita juttuja kuin tietä. Hyvä kuitenkin, että hän kävi tutkimassa risteyksen ja antamassa kiitokset täysin avuttomille ja liikennesuunnittelijoille. Yksi tuntemani jyräkuski pääsi Lemminkäiselle töihin, kun ei kyennyt ajamaan kuorma-autoa.

    • Maksaja

      En oikein luota noihin valoihin, kummallinen rakenne ja varsinkin jos lehdessä kehotetaan ajamaan punaisia päin!

      Tuskin olivat liikennemäärien puolesta tarpeelliset nuo valot. Mikä oli valojen hinta? Kalliita laitteita olleet aikaiemmin mutta nyt ehkä saadaan jo tuotettua halvalla?!?!?!

    • Maksaja

      Ehkä jotain mukavaa niiden taskuun jotka ostavat valoja kiertoliittymien luvattuna aikana!

      Nyt vaan odotellaan keskustan kiertoliittymää tai ympyrää Mäkkärin edustalle. Eikö se sinne ole tulossa?

    • liianvaikeaa

      Kyllä tuosta läpi pääsee, mutta en ole ennen ollut risteyksessä, joka on enimmän aikaa tyhjä ja autoja odottaa joka suunnalla. Tähä olisi ollut aika helppo tehdä kiertoliittymä. Eihän sen tarvitse olla ympyrä. Olisi ottanut vähän tilaa siitä vapaasta puistikosta, niin olisi saanut leveyttä keskialueelle kioskin kohdalla. Mutta kukapa sitä Hyvinkäällä ehtii kunnon ratkaisuja miettiä.

    • Autsss

      Seuraava neuvo liikennesuunnittelijalta lehden kautta lienee, jalankulkijoista ei tarvitse välittää aja yli vaan tai pökkää etukulmalla sellaseen lentoon, että putoo vasta Ruotsalaisen koulun pihalle.

    • sdfvvbb

      Hei,

      Luovuta ajokorttisi pois.
      Niin maailma pelastuu.

    • Riku-P

      Keskustasta päin käännyttäessä vasemmalle Martinkadulle on ryhmittäydyttävä vasemmalle kaistalle ja pysähdyttävä ensimmäisen punaisen kohdalle, jos punainen palaa. Sama punainen koskee sekä suoraan ajavia, että vasemmalle kääntyviä, koska tällöin Martinkadun ylittävälle suojatielle palaa vihreä. Kun valot vaihtuvat vihreiksi tulee vasemmalle käännyttäessä väistää vastaan tulevaa liikennettä, koska risteyksessä ei ole erikseen vasemmalle nuolivaloa.

      Jos ajat suoraan Uudenmaankatua Kirjavatolpalle päin ja toisen tolpan valot ehtivät vaihtua punaisiksi, saat mennä, koska olit jo ajanut risteysalueelle ensimmäiset valot ohitettuasi. Nämä kaksi risteystä luokitellaan samaksi, vaikka helposti näyttää, että olisi kaksi erillistä valoristeystä peräkkäin. Tämä johtuu vain risteyksen omaperäisestä alkuperäistoteutuksesta.

      Martinkadulta käännyttäessä vasemmalle Kirjavatolpan suuntaan saa ajaa vasemmalla suojatien kohdalla olevia 'punaisia' päin, mutta tulee väistää Uudenmaankatua ylittäviä jalankulkijoita. Tämä punainen koskee vain Uudenmaankatua ajavia, ei sinua.

      Ukkopekalta käännyttäessä vasemmalle keskustaan päin pätee samat säännöt, eli jalankulkijoita on väistettävä.

      Kirjavatolpalta käännyttäessä vasemmalle, Ukkopekalle tulee jälleen ryhmittäytyä vasempaan reunaan, niin, että suoraan ajavat pääsevät oikealta ohi, jos joudut odottamaan vastaantulevia.

      Risteys on loppujenlopuksi ihan samanlainen, kuin mikä tahansa X risteys sillä erolla, että risteävät kadut eivät ole vastakkain. Tämä onkin hyvin omaperäinen rakenne, jota en tiedä muualla olevan. Olisi ehkä ollut kaikista järkevin muuttaa 'Ukkopekan' pätkän linjaus puiston toiselle puolelle, jolloin risteävät kadut olisi saatu vastakkain, eikä valoja olisi luultavasti tarvittu ollenkaan.

      Valoissa on myös vielä hienosäädön varaa, mutta sinäänsä valoissa ei ole vikaa. Risteys on aina ollut vähän hankala etenkin näkyvyyden suhteen sivukaduilta käännyttäessä. Ennemmin minua haittaa Seittemänmiehenkadun töyssyt, kuin Uudenmaankadun valot. Tuommoisen risteyksen valot maksaa keskimäärin semmoiset 100- 140 000€ töineen.

    • NoinSeMenee

      Aika perusteelinen selvitys kaikkine ryhmittymissääntöineen jotka on opetettu autokoulussa.
      Tuo ohje: "Keskustasta päin käännyttäessä vasemmalle Martinkadulle on ryhmittäydyttävä vasemmalle kaistalle ja pysähdyttävä ensimmäisen punaisen kohdalle, jos punainen palaa. Sama punainen koskee sekä suoraan ajavia, että vasemmalle kääntyviä, koska tällöin Martinkadun ylittävälle suojatielle palaa vihreä. Kun valot vaihtuvat vihreiksi tulee vasemmalle käännyttäessä väistää vastaan tulevaa liikennettä, koska risteyksessä ei ole erikseen vasemmalle nuolivaloa."
      Aika typerä ohje, jota olisi kai kuitenkin noudatettava: Onhan samassa risteyksessä muistakin suunnista ja muihin suuntiin kääntyvien autoilijoiden väistettävä omilla vihreillään kulkevia jalankulkijoita, vaikka autoilijallekin on vihreät valot jotka antavat luvan ajaa.
      Siis keskustasta vasemmalle Martikadulle kääntyvän pitää jäädä odottamaan vihreitä valoja, jos on mahtunut ryhmittymään omalle kääntökaistalleen ja Martikadun suojatiellä tai sille tulossa ei ole jalankulkijoita ja vastaantulevalla kaistalla ajavilla on punaiset avalot ? Mikä liikenteessä vaarantuu? Kuka kärsii jos autoilija kääntyy Martinkadulle? Syynä on autoilijoiden nöyryyttämisen ja risteyvalojen rakentamiskustannusten taspaino: Jos voidaan säästää, niin säästetään yhdet nuolivalot vaikka itse ajatus sujuvasta liikenteestä ja turvallisuudesta jääkin toteutumatta.

      Sama turhauttava tilanne syntyy valojen nöyrästä noudattamisesta Läntisen yhdystien ja Kalevankadun risteyksessä, kun on kääntymässä oikealle, Kirjavalle tolpalle päin: Kun vasemmalta, Asemankadulta tuleville syttyy punainen, niin oikealta tulevat saavat ajaa suoraan ja kääntyä Läntiselle yhdystielle. Kirjavalle tolpalle menijät odottavat nöyrästi, vaikka väylä on vapaa, ja seuraavat valot on Kirjavalla tolpalla, ellei käänny Hyvinkäänkadulle. Syynä on sen nuolivalon puuttuminen. Kysyin kerran eräältä poliisimieheltä, mitä tapahtuu, jos käännyn niillä punaisilla vapaalle kaistalle ja poliisi näkee. Hän sanoi, että saan rikesakon punaisia päin ajamisesta. Kun kysyin miksi, hän sanoi, että kaupungilla ei ole ollut rahaa kunnollisiin valoihin, ja näillä valojärjestelyillä valtio voi jopa ansaita. Vaikkakaan oikealle kääntymisestä liikenneturvallisuus ei kärsi.

    • Riku-P

      Olitkin oikeassa, että Martinkadun suojatielle tosiaan palaa punainen samaan aikaan, kun Uudenmaankadulla.

      On totta, että jos Kirjavatolpalta tulevilla palaa punainen, myös keskustasta tulevilla on punainen, jolloin voisi kääntyä vapaasti vasemmalle ilman vastaantulevaa liikennettä ja tässäkohtaa myös Martinkadun suojatiellä on punainen, joten nuolivalo olisi erittäin tervetullut!

      Nythän joutuu turhaan odottamaan kääntymistä punaisissa, vaikka kääntymiselle ei olisi mitään estettä. Sitten vasta saa valojen mukaan kääntyä, kun vastaantuleva liikennekin alkaa. Paradoksaalista.

      Toisaalta nuolivalo palaisi vain silloin, kun Martinkadulta ei ole ketään tulossa Uudenmaankadulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3650
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2982
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2880
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2758
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2673
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2455
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      2149
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1897
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      202
      1867
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1837
    Aihe