Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksei Tjäreborg evakuoi heti?

VaarallistaLeikkiä

Britit, hollantilaiet jne sivistysmaalaiset ovat jo päässeet pois ylimääräisillä lennoilla Gambista. Miksi Tjäreborg leikkii asiakkaidensa hengellä ja hakee asiakkaansa pois vasta perjantaina suunnitellulla reittilennolla?

Ongelma on siinä, että aika loppuu kesken ennen perjantaita! Senegalin armeija on valmistautunut ylittämään Gambian rajan jo ensi yönä!!! Gambia vallataan yhdessä päivässä, perjantaita ei koskaan tule.

38

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sarvikuonojenmaa

      Siksi kuulemma kun on niiiin rauhallista, eivätkä sieltä kaikki tule perjantainakaan pois, vain he joiden matka muutenkin päättyy silloin. Kympin uutisissa oli puhe matkustustiedotteesta niin joku tyyppi sanoi , että kyllä kai kaikki suomalaiset osaavat sen verran kieliä, että pystyvät seuraamaan Ruotsin matkustustiedotetta, vaikka googlen avulla, hahahahahaaa, ja että Suomella ei ole oikeutta ruveta kääntämään Ruotsin tiedotetta suomenkielelle. Kyllä on hienoa tiedotusta!!!!!
      Mutta ihmetellä täytyy, että ei anneta paljon arvoa omille kansalaisille, tämä minun mielipiteeni.

      • Charterlento

        Siellä on vielä pari tuntia rauhallista, tämä kelpaa Tjäreborgille. Rauha se on lyhytkin rauha. Ensi yönä klo 2 Suomen aikaa alkaa rytinä. Tjäreborg reagoi vasta sitten kun hotellissa on kaaos, eli ei näytä rauhalliselta enää. Suomalaiset ovat vissiin ainoita jäljellä olevia turisteja. Hotellien henkilökunnatkin ovat jo häipyneet. Huominen aamiainen Senegalin armeijan soppatykistä, Tjäreborg säästää siinäkin.


    • myskihärkä

      Siel ei oo mitään hätää.Se on mun mielipiteeni.Tyhjänpäivästä vouhotusta.

      • tattista

        No mutta miksi sitten perjantain lento peruttu? Ja muut kuskanneet kansalaisensa pois? Kerrotko mulle myskihärkä!


      • kepallica

        Ylireagointia! Eikö sitten vasta pitäisi toimia jos jotain tapahtuu?


      • 156754

        Niin se vaan, että sitten on myöhästä kun lentokenttä suljetaan, ei sieltä enää sitten pois pääse. Todennäköisesti myös vedet ja sähköt katkaistaan. Sulla ei taida oikein olla käsitystä miten Afrikassa toimii hommat!


    • KehitysmaaSuomi

      Periaatteessa nyt jos tekisivät oikein fiksun liikkeen, nämä turistit lähtisivät välittömästi karkuun. Vielä on kaksi tuntia aikaa lähteä vaikka veneellä Cap Verdelle. En jäisi odottelemaan rahanahneen Tjäreborgin lomalentoa, heti vaan pois ja kauas, kun on 2 tuntia etumatkaa. Jokainen vastuullinen matkatoimisto olisi hakenut asiakkaansa ylimääräisillä tilauslennoilla kotiin, mutta ei Tjäreborg! Suomen valtiokin saisi katsoa peiliin! Maahanmuuttajia kuljetellaan edestakaisin lentokoneilla, milloin he haluavat Suomeen, milloin pois, mutta oman maan kansalaiset saavat tulla itse toimeen! Jokainen sivistysvaltio olisi hakenut itse oman maan kansalaisensa pois sotatoimialueelta, mutta ei Suomi! Ulkoministeriö ei edes tiedota asiasta, vaan käskee lukemaan Ruotsin tiedoitteen!

      • YöhoitsuM

        Tjäreborg in toiminta on niin p....tä. Ei mitään vastuuta kunhan vaan rahat pois. Tulossa olevat lennot kin perutaan varmaan viime metreillä, jos ollenkaan, kun on niin rauhallista ja turvallista. Kuinkahan Tjäreborg meinaa hakea turistinsa pois perjantaina, jos lentokenttä suljetaankin yhtäkkiä, mikä hyvin todennäköistä.


    • Nyhtäjä

      Sikamainen UM, vois kyllä kirjoittaa pienillä kirjaimilla. On kokemusta um:stä aikoinaan Tianaman squaren tilanteesta Kiinassa. Tosi huono "palvelu" suomalaisille!

    • Äääääköää

      Myskihärkä häivy pois vakavien asioiden luota, sairautesi ei oikeuta ironiaasi.

    • Nyhtäjä

      Tietoa suoraan paikanpäältä. Hotelleja suljettu, strip autiona, paikanpäällä olevat ihmiset peloissaan lukittuneina asuntoihinsa odottaen mitö keskiyö ja huominen tuo tullessaan. Kaikki menettivät työnsä ja elinmahdollisuutensa. Taas kerran, ebolan jälkeen toivo eli ja jammeh mursi sen ahneudellaan

    • Eesesededr

      Ketä kiinnostaa suomalaisten seksiä hakevien naisten touhut ja kohtalot.

      • Sivustaseurannut

        Tjäreborgin toiminta edesvastuutonta asiakkaitaan kohtaan.


      • Kyllästyttää

        On se kummaa yleistämistä! Juu no ehkä lomalla se seksikin tulee mieleen mutta OMAN MIEHEN kanssa!! Kaikki ei mee sinne seksiä hakemaan!


      • mr.Gambian
        Kyllästyttää kirjoitti:

        On se kummaa yleistämistä! Juu no ehkä lomalla se seksikin tulee mieleen mutta OMAN MIEHEN kanssa!! Kaikki ei mee sinne seksiä hakemaan!

        Ei kaikki mutta suurin osa.


    • buahahhahhaa

      karkuun mitä? Kukahan siellä varsinaisen sodan voisi aloittaa ja millä voimin,kun Jammun omatkin sotilaat kääntyvät tiukan paikan tullen sitä ihteesä vastaan? Sitä äijää ne Senegalin ym.sotilaat vaan haluavat savustaa ulos palliltaan,ei muuta. Toiv.saavat käsiraudoissa pois ennemmin,kun ruumisarkussa,niin voi alkaa kidutus. Gambian armeija muutenkin on niin pieni,että sehän olisi hetkessä kukistettu. Hetkellisesti saattaa Banjulissa tapahtua,mutta kyse on myrskystä teekupissa,joka laantuu samalla sekunnilla,kun alkaakin.

    • Perkelees

      Kerta sinne o pitäny päästä ni siälä pysyvät

    • myskihärkä

      Nimim. äääää..Ei ole ironiaa kun väitän ettei Gambiassa tulla sotimaan.Niin ei tule käymään.

    • ipetterii

      Gambian armeijan päällikkö sanoikin että jos senegalin armeija tulee rajan yli he nostavat kädet pystyyn eivätkä ala taistelemaan tälläisen tyhmän asian takia. Joten siellä tuskin ammutaan laukaustakaan. Ja eilenkin oli ihan rauhallinen ja normaali ilta sieltä. Kohta laitetaankin soitellen sinne niin saa aamun tilannekatsauksen, mutta vähän tämä juttu kasvanut keskustelupalstoilla turhan isoksi.

      • hfdhkh

        Riskianalyysi epäonnistuu usein. Esimerkiksi natsi-Saksan juutalaiset jäivät natsien armoille koska eivät uskoneet että tilanne vielä pahenee. Nämä pakenemiset täytyy tehdä etukäteen ei jälkikäteen. Vasta jälkeenpäin saa varmuuden miten olisi käynyt. On täällä melkoisen hyviä analyytikkoja, kun ovat parempia kuin Britannian ulkoministeriö joka evakuoi kansalaisensa ylimääräisillä koneilla. Vaikka armeija ei ampuisi laukaustakaan miehitystilanteessa, miehittäjä saattaa syyllistyä julmuuksiin siviilejä kohtaan. Haluaisitko jäädä paikan päälle ottamaan selvää?


      • Aurinkojameri110

        Samaa mieltä. Kun tässä lueskellut uutisia monesta eri lähteestä ja saanut tietoa paikallisilta niin JOS jossain tullaan räskimään niin se tulee olemaan pienimuotoista. Pääasia saada tämä diktaattori Jammeh pois, että kansa pääsee jatkamaan normaalia elämää. Täysin yksin Jammeh ei pitkälle pötki.


      • jätänmenemättä
        hfdhkh kirjoitti:

        Riskianalyysi epäonnistuu usein. Esimerkiksi natsi-Saksan juutalaiset jäivät natsien armoille koska eivät uskoneet että tilanne vielä pahenee. Nämä pakenemiset täytyy tehdä etukäteen ei jälkikäteen. Vasta jälkeenpäin saa varmuuden miten olisi käynyt. On täällä melkoisen hyviä analyytikkoja, kun ovat parempia kuin Britannian ulkoministeriö joka evakuoi kansalaisensa ylimääräisillä koneilla. Vaikka armeija ei ampuisi laukaustakaan miehitystilanteessa, miehittäjä saattaa syyllistyä julmuuksiin siviilejä kohtaan. Haluaisitko jäädä paikan päälle ottamaan selvää?

        Hyvää ja asiallista tekstiä, kiitos!


    • 54674567565

      Pidennetty nautinto kaikille siiderivalaille

    • senegambia

      Mitä oikein siellä olijat valitatte, ei se Senegalin armeija turisteja lahtaa, jos yleensäkään on sinne menossa. Turha jotain Tjäreborgia syyttää, aivan turha panikoida. Ja jos kerta olette noin pöljään paikkaan tässä vaiheessa menneet (tilanne on ollut tiedossa jo pitkää) niin voitte peiliin katsoa, turha itkeä valtiovallan tmv. perään.

    • 242424

      Kyl mie ainaki aion eukon kans mennä Gambiaan 3.2. -17 eikä pelota yhtään. Aivan turhaan täällä panikoidaan ja maalaillaan piruja seinille. Soittelin Gambiaan paikalliselle ( Huom Luotettavalle ) kaverille ja sain kuulla ettei siellä ole mitään näkyvää erikoista tapahtunut. Tietenkin kansaa jännittää että miten vallanvaihto sujuu mutta kenelläkään ei oo mittää vaaraa ainakaan vielä ollu ja paikallinen armeija ei ala tappeleen jammun takia.

    • vastatullut54

      Koko ajan on tullut paikallisilta viestiä. Ei mitään hätää. Osa ihmisistä on paennut Senegaliin, on hamstrattu ruokaa ja pysytellään sisätiloissa. Senegal ja ECOWAS yrittävät hoitaa asiaa rauhanomaisesti. Ja Gambian oma piskuinen armeijakin on kansan puolella Jammua vastaan. Eiköhän tästä selviä säikähdyksellä. Katsokaa, kuunnelkaa BBC:n uutisia. Ja minäkin kyllä aion tässä kohta sinne lähtee... Ja sitä paitsi ei sinne suomalaiset mene vonkaan mustia miehiä, ne ovat muun maan naiset, ja miehet, jotka taas köyhiä gambityttöjä talettaa silmukassa.

    • mahametti

      Kuka sivistynyt sinne menee?

    • KarateMauri
    • mätäpaikka

      Kävin tuola gampiassa ja parasta matkassa oli se kun lento lähti koti suomeen. Aivan paska paikka.

    • myskihärkä

      Perustele.

      • Gambiino

        Ahrikkalaiset tappaa toisiaan ja seassa mennee joku eurooppalainenkin. Normipäivä. Kuitenkin vapaaehtoisesti menivät ja vielä siitä maksoivat.


    • samarkaani

      He eivät ole ampuneet toisiaan.Eivätkä ammu.KOITA TAJUTA TÄMÄ TOSIASIA.

      • adfgadfgadfga

        Jälkiviisautta. Yhtä hyvin olisivat ampuneet. Aamu-TV:ssä suomalaisnainen hehkutti kuinka heidän hotellissaan on niin turvallista, että paikallisetkin ovat hakeutuneet sinne, koska siellä on rauhallisempaa kuin muualla. Ei ymmärtänyt tuo nainen, että heitä käytetään käytännössä ihmiskilpinä.


      • lamingambia
        adfgadfgadfga kirjoitti:

        Jälkiviisautta. Yhtä hyvin olisivat ampuneet. Aamu-TV:ssä suomalaisnainen hehkutti kuinka heidän hotellissaan on niin turvallista, että paikallisetkin ovat hakeutuneet sinne, koska siellä on rauhallisempaa kuin muualla. Ei ymmärtänyt tuo nainen, että heitä käytetään käytännössä ihmiskilpinä.

        Ei ole ammuttu toistaiseksi ketään, hyvin tyhmää puhetta.


    • myskihärkä

      Ei ..ttu sä oot undulaatti...

    • myskihärkä

      Koittakaa tajuta:Vaikka pressa ei aio luovuttaa,armeija luovuttaa.Se tarkottaa silloin sitä että sodan syttyminen on mahdotonta,PISTE.

      • halivilihoo

        Vai että oikein ihmiskilpinä, kyllä on tuon kirjoittajalla jauhoja aivojen tilalla, ei voi kuin nauraa, ihan paras vitsi! Helmikuussa mennään jos vaan lennättävät, no problem.


      • timo2001

        Cape Pointissa nyt erittäin rauhallista. On mahdollista että Nigerian suurlähettilään asunto ja Senegalin suurlähetystö saatetaan turvata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe