Kaivos. Heti

H2oja4

Nyt pitää tämä juupa -jaapa kaivosasian osalta lopettaa. Kuusamoon tarvitaan kaivos HETI. Louhipa mitä hyvänsä. Nämä löitit ja muut töissä käymättömät jaanaajat voi mennä naapurikuntaan Posiolle. Koskas ilmoittautuu joku töissä käyvä kaivos-talebani ?

40

1675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vit--teita

      Just näin. Tätä palstaa kun lukee niin ainakin osuuskauppa ja pölkky ottaa heti kaikki sukulaiset töihin. Ja joukamo paskoo housuun jos tulisi jotakin mukavaa.

    • taantumuksentaunot

      Alotusviesti kyllä tiivistää erinomaisesti kuusamolaisten (ja yleensä koillismaalaisten) ihmisten keskimääräisen älyllisen tason. Valitettavasti. Sitä samaa tasoa edustaa myös lähes kaikki meille soitettiin -palstan viestit. Kyllä sitä monesti saa hävetä silmät päästään tämän imbesillijoukon takia. Kuvitellaan nyt esimerkiksi semmonenkin ihme että joku ulkopaikkakuntalainen sattuu lukemaan Koillissanomia. Nehän huomaa heti että täällä ei asu muuta kuin vajakkeja. Vaikka eihän se kyllä mikään ole. Sukurutsan seurausta tämmönen henkinen taantumus on ihan suoraan.

    • Äitimaapuhdas

      sekö on järkevää touhua että ulkomaiset kaivosyhtiöt tulee tänne ja pilaa luonnon kokonaan. mitä jääpi tuleville sukupolville. ne haluaa sen kullan ja siirtävät rahat ulkomaille. jos muutama kuusamolainen saisikin töitä sieltä se ei korvaa sitä arvoa mikä luonnolla ja puhtaalla vedellä on. Järki käteen aivan hulluutta edes kuvitella kaivoksia kuusamoon.

    • Pillunjakaja

      Olen huora

    • Kakkimeneeeikäriitäkään

      Kuusamolaisille ei kaivoksesta jää kuin ikuonen paska ja romu. Kaikki menee että ulkomaalaiset saavat louhia pilalle yhden paikkakunna. Eipä ole kuusamolaisille laiskamadoille siellä töitä, tuovat omat miehet hommiin.

    • Nerver

      Aloitus on puhdas provo. Tai kaivoksen edustajan heitto.

    • kusikepupää

      sipilä sanoi suomen etu kaivosten perustaminen. Änestä kepua!

    • M_M_S

      Ymmärrän ihmisten huolen mm vesistöjen pilaantumisesta mutta otetaanpa esimerkki. Kevitsan kaivos Sodankylässä jolla on kuntana vahva leima puhtaan luonnon paikkana jossa on hyvät metsästys/kalastus mahdollisuudet ja matkailua. En ole kuullut sieltä montaakaan vastustajaa kaivosta kohtaa. Sielläkin oli huoli vesistöistä mutta kun rikastaminen tapahtuu toisaalla eli rikaste kuljetetaan Kemin ja Oulun satamiin ja sitä kautta maailmalle niin nämä kyseiset vaarat ovat todella olemattomia. Eikö Kuusamolaistenkin olisi aika miettiä näitä kysymyksiä vakavasti nyt kun työllisyys olisi saatava nousemaan varsinkin harvaan asutuila alueilla. Olisi mielenkiintoista tietää onko tälläisia asioita otettu huomioon kaivos asiassa kuntapäätäjien taholta.

      • Alternativefacts

        Tässä taas sitä vaihtoehtoista faktaa.. Vai ei työpaikkoja läydy iöman kaivosta ? Ilmeisesti ei ainakaan em jutun kirjoittajalle löydy, on firman mies.
        Suoranaista kuusamolaisten aliarviointia luulla etteikö täällä tekemistä keksittäisi. Vieläkö pitäisi maat antaa pilattaviksi ulkomaan firmoille ja tuontityöläisille !


    • maining

      pietäämpä me työtä haluavat äänestäjät tuo edellinen kommentti mielessä ;)

    • kyläkuolee

      Kyllä tää matkailuhomma on täällä lähinnä vitsi. Hinnat on nostettu pilviin, kävijöitä ei ole kuin muutamana viikkona vuodessa enää. Ei näihin liittyvissä hommissa elä kokovuotta- ei ainakaan se joka ne työt pääsee / joutuu tekemään. Niskalimassa painat jokusen viikon ja sitten etsit loppuvuoden muuta duunia?! Tämmöstä puuhastelua se on jos tähän tuudittaudutaan kuusamossa. Kyllä on löydyttävä muuta pitkäaikaisempaa työtä kuin matkailuhömppä. Sillä ei koko kylää elätetä. Ja kaikenkukkuraksi ne eurot tuntuu valuvan tuonne etelään missä firmat pitää kotiaan joten investoikaa lisää vaan kunnanvaroja tuonne Rukalle. Noh kaipa niillä päättäjillä jotka asioista päättää on jotain tekemistä asiankanssa kuka sattuu olemaan kenenkin tuttu ja kuka on minkäkin firman johdossa ja ennenkaikkea mitä etua siitä itselle on :) Kuviohan on selvä mutta kukaan ei sitä tunnu haluavan edes ymmärtää!!!

    • kosmo_politan

      En ymmärrä puhetta rahojen valumiseen ulkomaille tässä kaivos asiassa kun rukankin rahat taitavat valtaosin valua etelään ja kun kotimaasta ei löydy pääomia isompiin investointeihin(valitettavasti). Jos paikalliset haluavat käsiksi osinkoihin tulevaan kaivokseen niin pian on aika kiinnittää omaisuutta että pääsette kultaa vuolemaan. Kuntalaisia kun kuuntelee niin taitaa tulevissa vaaleissa moni varsinkin nuorempi ihminen äänestää niitä jotka todella haluavat luoda lisää työpaikkoja.

    • Kaivoskiimaloputtava

      Mitä teette kaivosbisneksen jälkeen? Olette tuhonneet ja turmelleet siihenmennessä Kuusamon ainutlaatuisen korpivaaramaiseman. PERINNEMAISEMAN! Menkää jo itteenne. Kyllä se Ruka ja Oulanka, ja muu Kuusamon luonto vetävät enemmän ''markkoja'' kylänpitäjään, kuin parinkymmeneksi vuodeksi työllistetyt muutamat sadat kaivostyöläiset ja puolisen sadan joojoo johtomiehen. KOKO maailman malmivarantojen markkinoiden alla oleva saasteläjäkaivos. Tehkää kaivoksenne esimerkiksi KITTILÄÄN, siellä on jo valmiiksi turmeltua maisemaa, joka sekin oli joskus aikoinaan kaunis. Ja sitä paitsi, Kuusamossa on maan kaunein luonto. Myös metsästys ja kalastus on vahvasti vapaa-ajan harrastus, ja myös jollain osin myös joillain yksittäisihmisillä elinkeinoharrastus, kaikki ei sitä eläinrääkkäys esanssituotantohormonipaskalihaa osta! Syödäänkö kaivosten aiheuttamien saasteiden, ja rehevöitymisen takia, me tulevat vuodet kolmipäisiä Kitkan Viisaita, ja mustia ahvenia? Ja suomen tulevaisuus on juuri vihreässä kullassa, eli metsissä. MIETTIKÄÄ KAKSI KERTAA, MITÄ TE KAIVOSKIIMAISET OLETTE TURMELEMASSA! Työllisyys saattaa parantua, mutta AJATELKAA PIDEMMÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ, KAUAS TULEVAISUUTEEN, TULEVIEN SUKUPOLVIEN KANNALTA! EI URAANIKAIVOKSIA, EIKÄ KULTAKAIVOKSIA!

    • Goldrushaa

      Vittu maisema miksikään mene kuin korkeintaan missä kaivetaan. Paskapuhetta, kultakaivos ainakaan sitä pilaa

      • KAIVOSKIIMALOPUTTAVA

        Lopetahan turhat provot, ja paskapuheesi. Kiitos.


    • kosmo_politan

      Nyt täytyy vähän korjata käsitystä vesistöjen likaantumisesta. Jos rikaste kuljetetaan esim satamiin ja sitä kautta rikastettavaksi niin vesistöjen likaantuminen on todella minimaalista koska louhinnassa tarvittava vesimäärä on olematon. Mitä tulee taas maiseman pilaamiseen niin eihän se tarvi itse louhoksen lisäksi kovinkaan suurta aluetta/infraa rikasteen louhimiseen ja murskaukseen. Monet puhuttelemistani kuntalaisista on samaa mieltä siitä että jotkut käyttäytyvät kiihkon omaisesti ja pelottelevat mm sairastumisilla yms yms. Asia tulisi selvittää kiihkottomasti ottaen huomioo lisääntyvät työpaikat,verotulot ja kaivoksen muut tuomat kerrannaisvaikutukset verrattuna mm matkailuun,metsätalouteen ja maatalouteen.

      • KaivosKiimaloputtava

        Meillä ei tarvitse katsoa kuin Talvivaaran kaivokselle, miten hyvin meidän HYVIN kehittyneet menetelmät, rikastamiset ja myrkkyveden ''puhdistusmenetelmät'' toimivat. Salli mun nauraa. Sitä myrkkyvettä lasketaan median poissaollessa, kaikessa salaa, muka kriteerien mukaisesti rajattu määrä myrkkyä. PAH.. Lisäksi logistisesti on kallista rikastaa 800km päästä louhintapaikasta, joten luuletko että meidän kaivoskiimaisetpellet siihen rupeavat, kerran saavat puolet halvemmalla paikan päällä rikastettua tavaraa.. Ja mahtaapahan nämä peruskaivosduunaritkin tulla rajojen ulkopuolelta, ulkoistettua halpaorjatyövoimaa. Näin se Suomi nousee! Joo nauretaan lisää. Ja kun kaivos tulee, avolouhos todennäköisesti, niin sitä mehtää pistetään matalaksi neliökilometrien säteellä, ettei se sinun vaatimasi kymmenkunta hehtaaria taida riittää. Ei näy ei luonnon monimuotoisuudessa ei. Antaa palaa! Kyllä te kaivoskiimaiset ette tiedä, mistä puhutte. TOISTAN, AJATELKAA PIDEMMÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ, KAUAS TULEVAISUUTEEN! EI KAIVOKSIA KUUSAMOON!


    • kosmo_politan

      Nyt on tainnut menää puurot ja vellit sekaisin nimimerkillä "kaivoskiimanloputtava" Jos rikaste kuskataan muualle niin "myrkkyvettä" ei tule ja ihan turha verrata Talvivaaraan koska mitään liuotus menetelmää ei käsittääkseni ole edes olemassa Kuusamoon suunnitteilla olevaan kaivokseen. Mitä tulee metsään niin on liioiteltua sanoa neliökilometrien säteeltä. Tällä viikolla olen käynyt monta keskustelua eri valtuustoryhmien jäsenten kanssa ja ainakin neljän eri ryhmän jäsenet ovat valmiita tutkimaan sitä vaihtoehtoa että kaivoksen tuottama rikaste kuljetettaisiin muualle rikastettavaksi. Eihän pelottelemalla perusteettomilla puheilla koskaan saada mitään aikaan vaan tutkimalla eri vaihtoehtoja ja sen perusteella tehtävillä päätöksillä saamme ehkä kuntaan jälleen lisää työpaikkoja ja sitä myötä veromarkkoja jolloin saadaan säilytettyä palvelut sellaisina että ei tarvitse esim Ouluun mennä erikoislääkäripalveluiden perässä.

      • KaivoskiimaLoputtava

        Nyt on tainnut iskeä pahemman luokan kaivoskiima kosmo_politanille.. AJATTELE TULEVAISUUTTA, PIDEMMÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ. 20 VUOTTA ULKOISTETULLA TYÖVOIMALLA EI OLE MITÄÄN HYÖTYÄ KUUSAMOLLE, MUUTENKUIN RUOKAOSTOSVOIMALLE, MITÄ DUUNARIT OSTAVATKAAN.. JA JUOMASUON KAIVOKSEN ELINKAARI ON VAIN 5 VUOTTA! JA PILAATTE LUONNON! Taidat olla Sekoomuksen miehiä?


    • kosmo_politan

      Nythän sinä kaivoskiimanloputtava olet lähtenyt satuilu linjalle. Sinullekko duunarit ovat sellaisia ihmisiä jotka eivät tarvi muuta kuin ruokaa ja vaatteita? Ei kannata arvostella ketään ikään,sukupuoleen,sosiaali tai yhteiskuntaluokkaan kuuluvaa ihmistä. Liekkö Vihreät jälleen kääntäneet takin kun normaali ihmisten hyvinvointi ei tunnu kiinnostavan. Ei kai kukaan avaa kaivosta pelkästään viide vuoden takia sillä pitäähän sen tuotaakkin jotain. Turha täällä on huutaa vaan asioistahan voidaan käydä sivistynyttä depattia. Toki on ajateltava mieluummin 20-30 vuoden päähän ja haluan uskoa etää tulevatkin sukupolvet voivat elää sellaisessa ympäristössä jossa teollisuus ja luonto voidaan yhdistää kuten ylempänä olenkin maininnut useampaan kertaan. mitään ei saada aikaan jos kaikkeen on vastaus ei ei ja ei. Kyllä täällä syrjäseuduilla tarvitaan myös teollisia työpaikkoja jos haluamme pitää palveluista kiinni myös tulevaisuudessa.

    • Herr_Q

      Nythän täytyy selvittää paljonko matkailu on tuonut uusia työpaikkoja pitäjään viimeisen 5 vuoden aikana ja mitä se tulouttaa vero euroina kunnalle ja verrattava sitä laskelmiin mitä kaivos toisi. Kyllä moni on sanonut että nuoremmat haluavat muualle paremman toimeentulon perässä kun ei Kuusamossa ole tarjolla töitä ja matkailuhan on paljolti kausityötä. Rukallekkin tulee etelästä paljon tavikaudeksi muualta työntekijöitä. Eikö tässäkin olisi mietinnän paikka... Toki täällä tarvittaisiin muutakin teollista työtä ja eiköhän tämä Keron hirsitalojen iso kauppakin osin innosta miettimään ja luomaan uutta. Minun mielestä kaivos,matkailu ja maatalous voivat hyvin elää käsikädessä kun vain asiat tehdään ja mietitään yhdessä. Toivon että kuntavaali ehdokkaat ottavat nyt itse kukin selkeän kannan tähän kaivos asiaan niin äänestäjätkin ovat selvillä mitä tehdä. Paikkallislehtihän voisi tehdä ehdokkaille kyselyn asiasta.

      • Anonyymi

        Niin ja se matkailu pelkästään ei elätä kuntaa, nyt se on koronan myötä todettu. Tarvitaan oikiasti muutakin, esim. teollisuutta.


    • Vv_i_r

      Joko valtuutetut ovat muodostaneet itse kukin selkeän kannan kaivoksesta? Tietäisi ketkä haluavat luoda työpaikkoja ja pysäyttää muuttotappion. Vireyttä tähän kylään tarvitaan ja nuorisolle tekemistä.

    • posio

      vitun kepu pekkarinen näitä paska yrityksiä siunaamassa . Niinkö tään talvivaara.
      Ja kemijärven liimapalkitehdas sai 100 miljoonia veronmaksajien rahaa, niin tää suomi somisohva kajaanissa paljonko tähään meni veronmaksamia rahoja ja taas pekkarinen oli tämän takana eli keskusta. Nämä kepun soiloilut jää tähään!

    • epäile.ä

      Ja mitähän tämä Kuusamon kaivos hanke posiolaisille kuuluu...? No kyllähän sieltä tietysti jokunen voi saada sitten töitä.

      • KaivoskiimaLoputtavA

        Lieneeköhän Etelän kaivuuvirmat tuovat omat halvat duunarit etelästä.. Rekrytoivat sieltä.. Hiphei, hurratkaa!


    • Tunturilomailija

      Ei missään nimessä kaivosta Kuusamoon

    • Polzir

      Kun kaivos "toteutetaan" oikein, kyllä ne aina näppärästi ovat silmältä piilossa. Talvivaara nyt sattuu olemaan aika huono esimerkki, mutta tietenkinhän aina huonot tapaukset saavat sitä päivänvaloa julkisuudessakin. Suomessa on aika paljon kaivoksia kuitenkin, joista kovin moni, mukaanlukien minä, ei ole edes tietoinen ja näin ne ns. onnistuneet kaivokset yleensä toimivatkin eli ovat suhteellisem huomaamattomia.

      Maaperässä kun kuitenkin jotain arvokasta on, niin kyllä se varmaan sieltä ennemmin tai myöhemmin tullaan ylös ottamaan, varsinkin tulevaisuudessa kun huomataan että oho, eipä nämä nykyiset kaivokset olleetkaan loputtomia ja koska harvinaiset luonnonvarat alkavat muutenkin ehtyä.

      Kaivoksella ja kaivostoiminnalla on tietenkin omat puolensa. Kyllähän siinä luontoon kajotaan, se on selvää. Tarkalleen ei kyllä ole tietoa että miten se sitten Kuusamossa vaikuttaisi. Aika näyttänee.

      Ja ei, en ole kaivoksen tai minkään muunkaan firman edustaja. Muutin joitain vuosia sitten Kuusamosta pois niin kuin kuka tahansa täysjärkinen nuori. Täälläkin palstalla huomaa millaisia ihmisistä pääsääntöisesti tulee jos jäävät Kuusamoon: täyspäiväisiä idiootteja vailla mitään käsitystä maailman menosta.

      • KAIVOSkiimaLOPUTTAVA

        Mitä järkeä nykyisessä Suomen kaivoslaissa on? Vieraat vallat tulevat hyödyntämään MEIDÄN maamme resursseja, ja malmeja. RAHAT valuvat etelän maihin.. PYH, ja vielä 5-15 vuodeksi joku hyvin toimiva kaivos, kaivoksen hylkäämisen jälkeen ei ole enään, muuta kuin Suomen verorahoilla rahoitettu hylätyn kaivoksen huoltaminen.. Saastuttanut mukavasti meidän järviemme, ja ekosysteemin, ja ne rahat valitettavasti valuu etelänmaiden herroille.. EI MEILLE! Maksavat hädintuskin veroja Suomeen.. Ja he 75% varmuudella rekrytoivat halvat duunarit muualta, kuin kalliita Kuusamolaisia.. Eli paskapuhetta työllisyyden nousukin..


    • Kosmo_politan

      Vierailin Kittilän kulta kaivoksella niin huomasin kuinka hyvin siellä on asiat hoidettu. Maatalous,poronhoito,matkailu yms ei kärsi kaivoksesta mitenkään vaan päinvastoin. Ja näitä edellä mainitsemiani elinkeinoja harjoitetaan lähimmillään n1km päässä kaivoksesta. Kannattaisi Kuusamon päättäjillä käydä ottamassa oppia miten hyvin asiat voitaisiin hoitaa ja saada kuntaa elinvoimaisemmaksi.

      • Jjp

        Ei sulla ole Kittilän kaivoksesta mitään tietoa että elämä kirjoittelen ihan mitä sattuu.


    • Yki_

      Joko viimeinkin järki voittaa uuden kaivos jutun yhteydessä ja saadaan Kuusamon/Koillismaan talous nousuun ja työllisyyttä kohennettua. Sosiaalisessa mediassa asian vastustajat meuhkaavat asioista kuvien kera ja nojaavat asiansa niihin mutta käsittääkseni heillä ei ole koulutusta kyseiseen asiaan vaan ovat tiedoiltaan tavallisten kansalaisten kanssa samalla tasolla kyseisestä asiasta. Ne jotka muuttavat pois Kuusamosta sanovat että toimeentulo on kovinkin rajallista kun työpaikkoja ei tahdo olla. Monet muualla esim yliopistoissa opiskelevathan eivät edes saa koulutusta vastaavaa työtä synnyin pitäjästä koska sellaisia paikkoja ole tarjolla. Nyt täytyy alkaa lobbaamaan pikaisesti "helsingin herroja" että saataisiin Koillismaan seutukunta jälleen vireäksi.

      • Jjp

        Eipä puhuta asioista ku ei niistä ymmärrä mitää


    • Mökin_Ukko

      Toivottavasti tulisi lisää työpaikkoja ettei pääomat häviäisi taivaantuuliin mm asuntojen hintojen laskun ja kysynnän hiipuessa. Niistähän on esitetty mediassa jo tilastojakin ja ovat huolissaan tästä ilmiöstä valtakunnan tasollakin...

    • Oulankalainen

      Aloittaja ei ymmärrä matematiikkaa sen vertaa, että mahdollisen kaivoksen työllistämät 10 henkeä ovat pikkuisen vähemmän kuin matkailun työllistämät 1000 henkeä. Henkilökohtaisesti en halua mitään syanidipäästöjä Oulanka- tai Kitkajokeen, kaivosten kannattajille ne ovat näköjään ok.

    • Mökin_Ukko

      Perusteleppas mistä tulee ne syaniidipäästöt...?

    • Jjp

      Mitä Kuusamo kaivoksella tekee eihän siitä ole meille mitään hyötyä

    • järkiihminen

      Ei kaivosta Kuusamoon !!!!

    • Kuutamolaiset

      Koittakaahan kehitellä vaikka uutta yritystoimintaa. Kaivoshaaveet on silkkaa helpon rahan perässä juoksemista. Muut vie rahat, paskat jää. Kaivos toimisi ehkä muutaman vuoden. Yhtä tyhjän kanssa.

    • Anonyymi

      Kuusamolaiset kaivaa omaa hautaansa. koko paikka kituu jo tekohengityksellä, väki vähenee. varmaan 20 - 60v päästä voidaan katkaista sähköt ku ruka menee kiinni koko kylästä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe