Kaupunginhallitus antaa upille rahaa

lapeko

Kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta ja jyrää liikenneympyrään Kärryupin romukasan maksomitämakso!
Pitää jo tosissaan alkaa miettimään mihin maksamani verot oikein menee. Puustellin navetta on täynnä mitä perverssimpiä hökötyksiä joita kukaan ei käy katsomassa. Tervattuna menisi täysin liikenneympyrän täytteestä vuosikymmenet.

Kärryupin esitys 11 m nurkistaan kerätyistä roskista kasattu hökötys tarvii ilmeisesti jonkin sortin perustukset? Jos halutaan varmistua ettei romukasa kaadu kenenkään päälle tarvitaan perustukset ja harukset. Kuka ne maksaa?

Tulee muuten kallis hökötys. Mutta mikäs meillä? Rahaa tulee ikkunoista ja ovista.

45

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konkkalaiset

      Aloitteelle! Jospa jokainen miettisi ketkä "hoitavat" kempan asioita niin aukiaa miksi on velkaa.

    • Päätöstulee13022017
      • eirahaasiihen

        Ei siihen ympyrään tarvitse tuhlata yhtään rahaa. Kaupungilla on muutenkin tiukkaa ja muualta säästetään ja tuollaisen tyhjäpäiväiseen ei tarvitse kaupungin rahoja laittaa. Jos kerran Upi haluaa taide teoksen tehdä niin tehköön omilla varoilla, kaupunki on vuosien varrella sille syytänyt rahaa liikaakin.


    • Upille

      Kaupunginhallitus tietää mitä tekee.

    • TAIDE-elää

      UPI raitis ja reilu ei horju ei heilu ELÄKÖÖN SUURI TAIDE, Sille ei voi antaa hintalappua! Voiko kauneudella olla hintaa? Menköön rahat, se on vain paperia ja nollia, mutta TAIDE ON IKUISTA! SUURI SUURI HYVYYS KEMIJÄRVELLE! Tule Suomulle ja sinnekin puuveistoksia! Eläköön eläköön! Taide on mitä tarvitsemme, se antaa rauhaa ja maksaa itsensä takaisin kuin ihmisten mieli on niin hyvä.


      Oi jospa Suomulle mennä saisin aina... Siellä voisi olla myös taidenäyttely, KEMIJÄRVEN VOIMA ON SUOMUN VOIMA! KIITOS KELONVEISTO VIIKKO!

      Tekninen lautakunta teki huonon päätöksen. Verorahoista pitää maksaa taiteilijalle kunnon palkkio! KAUPUNKI TARVITSEE TAIDETTA JUNTIT EI!!!!


      Suomun keskus on perustettava heti, yrittäjät toimikaa!!!

    • VaalitTulossa

      Oi ietari, koululaisilla ei ole oppikirjoja kaikista aineista, teiden aurauksista säästetään, rakennukset homehtuu pystyyn hoidon puutteessa, vanhuksilla ei todellakaan ole tarpeeksi hoitajia, kaikessa säästetään niin on se "&%#&? jos tämmöseen on pistää 30000 :(

      • taidetärkeää

        Toivottavasti kaup hallituksen pj Lea Soppela tukee taidetta ja johtaa kaupunginhallituksen tilaamaan Kärriltä hienon taideteoksen. Sivistyneet ymmärtävät korkea kulttuurin merkityksen. Musiikkiopisto myös hyvä asia ja pakolaiskeskus. Juntit vastustaa.


      • Hävytöntä-hommaa

        "Vaalit tulossa" sanoi asiaa, joka on niin totta. Joko kaupungin herroilla unohtui, että pikkupalkkasten hoitajien on pitäny ottaa palkatonta vapaata, jotta köyhä kaupunki sais parannettua talouttaan. En todellakaan olis osallistunu niihin talkoisiin, jos olisin tienny, että tuommoseen toisarvoiseen näin köyhänä aikana laitetaan vähijä rahoja. Tää on jo niin hävytöntä hommaa, että ei voi kuin ihmetellä missä teillä päättäjillä on moraali. Jos te niin haluatte jonku hökötyksen törröttämään näköesteeksi liikenneympyrään niin keräkkää rahat omasta pussistanne, mutta älkää koskeko verorahoihin, sillä ne ei ole teidän. Kyllä se joku roti pitää teilläki olla, eikä vain vaatia muilta. Kuka täällä enää haluaa asua, kun päättäjillä ei ole minkäänlaista tolkkua.


      • kaupunginrahoista

        Unohdit "taidetärkeää" listastasi kansalaisopiston, kirjaston, kulttuurikeskuksen, jäähallin ja uimahallin. Valtion pääosin maksamia kulttuuripalveluita pitää olla jos halutaan Kemijärvelle asukkaita ja lapsiperheitä. Teos on kyllä hiukan eri asia kuin palvelut. Teoksen hintahan näyttää muuten olevan kolmannes siitä mitä maksettiin konsulttifirmalle Kemijärvi-brändistä. Siinä niitä rahoja meni hukkaan... Eikä ollut ensimmäinen kerta, kun konsultteja elätettiin isolla rahalla aivan turhaan.


    • aaraV

      KAUPUNGINHALLITUS ei voi päättää asiaa Kärrin hyödyksi, VAALIT OVAT LÄHELLÄ!!! Enemmistö Kemijärveläisistä on vapaan kilpailun kannalla.

      • käenpoikanen.tulot

        Kaupunkin käenpoikanen..saa kaikki mitä esittää ?


    • patsastelija

      Ei juma-lauta voi olla totta. Puhutaan jäähallin sulkemisesta jne. vapaaehtoisten liikunta ja kulttuuripalveluiden lopettamisesta mutta tällaiseen rahaa löytyy. Haloo! 11 m korkea roskakasa keskelle kaupunkia! yhdeksänkymmentä sadasta kaupunkilaisesta haluaa rahat johonkin muuhun.

      • juman.kauta

        Käytettäis nämätkin rahat mielummin lapsiin kuin typeriin metallikasoihin. Kouluilta ja harrastus mahdollisuuksista viedään kaikki rahat. Eipä ole ihme että Kemijärven nuoriso on hunningolla. Ei varmaan koulun käyntikään kiinnosta jos kirjoja kierrätetään vuosi tolkulla ja ei ole tehtäväkirjoja yms. ja kynätkin pitää hankkia kotoa säästöjen takia. Järki käteen kemijärven päättäjät vai pitääkö kaupunkilaiseten nousta parrikaadille asian puolesta.


    • Poliisiasia

      Toivottavasti joku kansalaisaktivisti tekee asiasta tutkintapyynnön poliisille. Kyseessä selkeä yhden henkilön suosima päätöksenteossa ja rahan siirto ilman minkäänlaista laillista perustetta.

      • taidetarpeen

        Kiitos Pirkka hyvästä toiminnasta kaupunginhallituksessa!


      • tyhjätylsäkylä

        "..toivottavasti joku tekee jotain.." Tämä on se suurin ongelma miksi Kemijärvi on jo pitkään ollut konkurssia vaille. Muut kuolemattomat kemppakommentit:"mitä se vaikuttaa.." tai "ei kannate". Ja kappas vaan kylä on tyhjä ja kukaan ei tee mitään. Ainoa joka jaksaa on "Suomumies".
        Kuusamo,Salla,Pyhä/Luosto menestyvät mutta mitä tekee Kemijärvi??
        Savukoskellakin menee paremmin. Sodankylää ei kehtaa edes mainita. Kemijärvellä on muka rautatie,ent./nyk.tehtaat,taivaantulet..?? Voi v....


      • SIVISTYSKOKOOMUS

        Brändi oli hyvä juttu. Rovaniemelle kokoomuslaiselle naiselle kiitos.
        PISTÄKÄÄ LISÄÄ RAHAA BRÄNDIEN KEKSIMISEEN!!! MAINOS TUO RAHAA KEMIJÄRVELLE, MAKSAA ITSENSÄ TAKAISIN

        Kokoomus on sivistyksen puolue. Köyhät on kateellisia. Kokoomuslaiset työllistävät muita. Ovat älykkäitä ja sivistyneitä. Keskustassa on muutama sivistynyt, joiden pitäisi mennä Kokoomukseen kuten Imporanta ja Ruokamo. Muut voivat mennä vasemmistoon.


      • hyvät.yöt

        brändi oli perseestä.


      • kiitosbrändistä

        Hyi älä puhu tuommoista että "p****eestä!" Se brändi on Kemijärvellä parasta mitä on ollut pitkään aikaan! Siihen vielä kuva satumaisesta Suomun tunturista (SUOMMU) ja päälle teksti ONNEN TUNNE, niin "a vot!"


    • Upiksi

      Mitä sillä kolmellakympillä per kapita tehdään. Upin teokset ovat tuoneet järvikylää tunnetuksi. Tämä asia ei kuulu kilpailutuksen piiriin, joten annetaan Upin tehdä. Sitten on palutteen aika.

    • gid

      Kärtykärrille ei penniäkään,samanlainen ku matut.

    • Tarkoitusko

      Eikö se rumilus vaaranna liikenneturvallisuutta kuten kuusamossa? Tarvitsis ihan periskoopin joka autoon!

    • taidelyhytelämäpitkä

      Kuten jo jossain yhteydessä mainitsin, kannatan Upi Kärryn elämäntyön kenties päätepistetyötä, jossa sinivalkoinen puute lietsoo luovuuden tulta. Se on Kemijärven lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja isänmaalliselle taiteilijalle.

      Kaupungin menokehyksissä on väljyyttä, jos on päivittäin varaa kuskata koululaisia, taksilla, kun bussit menevät vierestä. Ihmettelen joka päivä tätäkin trafiikkia.

      Tietotekniikan hankinnoissakin saisi etua keskitetymmästä hankinnasta ja huollosta, ns. synergiaetua.

      Joillakin päättäjillä on pokkaa ottaa kahdet kulukorvaukset samalle päivälle, kun nyt sattui olemaan kaksi kokousta. mahdotonta olisi edes ajallisesti, että siinä välissä olisi ehtinyt 40 km:n päähän. Tarkistamisen varaa on.

      • Luusua-sivistys

        Taide on tärkeä, se ennalta ehkäsee sairauksia. Toivottavasti opettaja valtuutetut Pirkka ja Lea ymmärtävät kulttuurin ja sivistyksen merkityksen. Upi Kärri oli Kokoomuksen valtuusto ehdokas aikanaan muistaakseni? Arto Ojala toivottavasti myös kunnioittaa sivistystä ja kulttuuria. Taide nostaa Kemijärven ja meidän päättäjät toimivat harkitusti, kuten kyläseppäkin kirjoitti kerran.


      • joopasenjoopa

        vai vielä Lea!


    • naosiuds

      Näin sivusta seuranneena jälleen näyttää siltä että kaiken aiheuttaa paikkakuntaa vaivaava kateuden aalto. Aloitus jo viittasi siihen "annetaan rahaa" . Kyseisessä brojektissa raha tulee kyllä työstä, eikä niinkuin niin monella muulla kotiin tekemättä mitään.

      • häkkyrä.pystöön

        Niinpä Pirkka Aalto. Hänhän otatti asian kaupunkinhallitukseen. Hallitus kumosi täten lautakunnan päätöksen ja upi rakentaa.


      • Harmioli

        Kyllä Pirkka Aalto teki karhunpalveluksen kuntademokratialle, kyseenalaisti teknisen lautakunnan asiantuntemuksen ja päätöksenteon. Taisi mennä iso tukku ääniä tulevissa kuntavaaleissa.


      • sarvikuonoja
        Harmioli kirjoitti:

        Kyllä Pirkka Aalto teki karhunpalveluksen kuntademokratialle, kyseenalaisti teknisen lautakunnan asiantuntemuksen ja päätöksenteon. Taisi mennä iso tukku ääniä tulevissa kuntavaaleissa.

        Eihän Kemijärvi voi jäädä takapajulaksi jossa missään ei saisi näkyä teiteellisuus.
        Hakekaa siihen liikenneympyrään se lautahäkkyrä joka oli ennen sen sarvikuonopatsaan paikalla.

        Se joka valitsi sen sarvikuonon siinä ei ole mennyt rahat hukkaan,kuvaahan se paikallista kulttuuria.
        Onhan Kemijärvi jos mikä Sarvikuonojen luvattu maa.


      • uskon.varjollako
        Harmioli kirjoitti:

        Kyllä Pirkka Aalto teki karhunpalveluksen kuntademokratialle, kyseenalaisti teknisen lautakunnan asiantuntemuksen ja päätöksenteon. Taisi mennä iso tukku ääniä tulevissa kuntavaaleissa.

        Pirkka aalto on joka lajin asiantuntija. Siksi hän otatti lautakunnan päätöksen hallitukseen. Onhan hän opettaja. Näitä kansankynttilöitä riittää päättäjiksi ihan liikaa.


      • Tutkikaapa

        Katsokaapa kuka on aallon opettajakollega samassa koulussa, olikohan PK.


    • mahotonta

      En kyllä ihmettele yhtään miksi kaupungin talous on täysin kuralla, kun vain päättäjätkin se tajuaisivat, mutta kun vasenkäski ei tiedä mitä oikea tekee, no sehän korjaantuu kun laitetaan työntekijät palkattomalle lomalle ja nostetaan veroja. Helppo nakki hyvä liksa.

    • Lahesta_L
    • kaikkiasaatanoita

      Ajeltiin tämän "taiteilijan" kanssa joku aika sitten rinnakkain. Minä tulin kankaalla vanhalta pelkosenniemen tieltä ja hän roin suunnasta oikean puoleista kaistaa. Asematien valoista lähdettiin rinnakkain. Halusin keskustaan ja tietysti oikean puoleiselle kaistalle. "taiteilija" lisäsi kaasua kun halusin ohi ja jarrutti kun halusin perään. Apajan kohdalla kyllästyin ja polkasin nilkan suoraksi ja ajoin ohi ja vaihdoin kaistaa. Sinne jäi torvea soittamaan. Kannattaa varmaan ostaa tehokkaampi auto liikenneterrorisointiin tai kävellä poliisilaitokselle ja ilmoittaa, ettei hermojen tai sairaalloisen kateuden vuoksi ole enää ajokykyinen.

    • Lahesta_L
      • ideoinpa_tässä

        Miina Äkkijyrkkä tekisi teoksen varmaan halvemmalla. Voisi kyhätä teoksen vaikka rollaattoreista jotka ovat omistajiltaan jääneet. Se kuvaisi hyvin kaupungin nykyistä tilaa, eikä maksaisi paljon ja kaikilla olisi hyvä mieli.


      • ideaa
        ideoinpa_tässä kirjoitti:

        Miina Äkkijyrkkä tekisi teoksen varmaan halvemmalla. Voisi kyhätä teoksen vaikka rollaattoreista jotka ovat omistajiltaan jääneet. Se kuvaisi hyvin kaupungin nykyistä tilaa, eikä maksaisi paljon ja kaikilla olisi hyvä mieli.

        Kyllähän Miina kyhäisi rollaattoreistakin hienon taideteoksen, tekihän hän autonraadoistakin kauniin lehmäpatsaan. Rollaattoreista voisi kyhätä sen lentomäen joka Suomulle jät tekemättä.


    • Kakkula

      Perus suomalaiset esityksellään olisin Varastanut ankkuri muistomerkin Kemijärven Rotary klubilta, kysymättä tekijän oikeuikien omistajalta.
      Ei ollut selvitetty paikkaa. Pöyliönsalmi oli varastoineen,pajoineen uiton
      historiallinen paikka. Varppaus- ankkuri 600 kg ja käsin taottu kettinkiä.
      Erikoislaatuiset kauniit kivet jotka kuvaavat Kemijärven kivikkoisia vaaroja. Persujen Sipovaara ei tiennyt että tilaus oli tehty jo viisvuotta
      sitten. Luusuantien liikenneympyrän teos on nykytaidetta.Kaikki työ jää Kemijärvelle 100 vuotis muistomerkki Suomelle suurenmoista.
      Harva on nähnyt paperilla teoksen,joka tulee näkymään 100 vuotisessa
      Suomessa. Kärri on suomen tuotteliaimpia taiteilijoita , maailmanmestarin jäänveistossa ,tunnetuimpia kuvanveistäjiä
      Suomesta mailman kuvataiteiden piireissä.

      • yksi-taideystävä

        hölmöä oli ankkuria alkaa siirtää, mutta olisi voinut tehdä sen kilpailutuksen silti että taiteilijat tekevät esityksiä ja katsoa, mikä on paras, kuten Haapalinna esittikin, miksi on nyt tällainen päätös tehty?

        kaupungin kannalta paras olisi jos tehtäisiin muistomerkki, joka kuvaa Kemijärven toimintaa kunnallisella tasolla? lisäksi muistuttaisimme, että taidemaisemointi on näkyvillä mm. satama-alueella, jossa on tunnettu teos kiviä päällekäin


      • Anonyymi
        yksi-taideystävä kirjoitti:

        hölmöä oli ankkuria alkaa siirtää, mutta olisi voinut tehdä sen kilpailutuksen silti että taiteilijat tekevät esityksiä ja katsoa, mikä on paras, kuten Haapalinna esittikin, miksi on nyt tällainen päätös tehty?

        kaupungin kannalta paras olisi jos tehtäisiin muistomerkki, joka kuvaa Kemijärven toimintaa kunnallisella tasolla? lisäksi muistuttaisimme, että taidemaisemointi on näkyvillä mm. satama-alueella, jossa on tunnettu teos kiviä päällekäin

        Uusi patsas tänne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi patsas tänne

        eikös ne ole jo töhertäneet maalilla sen liikenneympyrän metalli häkkyränkin.


    • Anonyymi

      Taide elää!
      Sosialistinen realismi hyvä

      • Anonyymi

        Tarkoitit varmaan kepulainen kapea näköinen kupla realismi. Kuten tässäkin tapauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitit varmaan kepulainen kapea näköinen kupla realismi. Kuten tässäkin tapauksessa.

        Persut kulttuuri taide


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2180
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1701
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1577
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe