Ennätys-LAMAssa ennätys-OSINKOJA

Haans.seA

Raha kiertää nyt porrvarin toivomalla tavalla ja "työvoimapulat" - nehän olivat porrrvarin ja "demarin" valheita - on menneen talven lumia. Raht menevät nyt toisiin taskuihin, tällä tavalla:

https://www.uusisuomi.fi/raha/28332-porssiyhtioilta-ennatyssuuret-osingot
V. 2008 :
""Osingot kohosivat Arvopaperikeskuksen keräämien tietojen mukaan toukokuun loppuun mennessä 8,6 miljardiin euroon. Edellisenä ennätysvuonna 2005 yhtiöt maksoivat koko vuonna osinkoja yhteensä 8,4 miljardia euroa.""
(se huuutava "työvoimapula" tuolloin tarkoitti, että porrvari potki teitä mokuja kortistoihin, varmistaakseen osinkonsa. Nykyjärjestelmässä yritys-"riski" on siis puhtaasti duunarilla).


http://yle.fi/uutiset/3-8673455
V. 2016 (15-vuotisen laman edelleen jatkuessa)
""Ylen tekemän selvityksen mukaan osingoistaan jo ilmoittaneiden yhtiöiden osinkopotti on jo 11,5 miljardia euroa. Tuloskausi on edelleen kesken, mikä tarkoittaa, että maksettujen osinkojen määrä voi kasvaa vielä tästä summasta.""


V. 2017 (kevät, ennakkotieto )
Maksuun on tulossa 10,8 mrd euron osingot, mutta muutama suuryhtiö voi nostaa tämän luvun vielä yli 11 miljardin.

Vertailun vuoksi, valtion ja kuntien yhteenlaskettu LISÄ-velkaantuminen on vuositasolla noin 6-8 miljardia euroa eikä sitä "työvoimapulaa" koskaan tullutkaan. Mamut hommivat porrvarin työmailla ja matti/maijja lojuu kortistoissa.
Ja se kusetus-hallitus, se ei todellakaan luo työpaikkoja, kunhan vain taistelee mokuarmeijjan kanssa, kun niistä koituu niitä "kustannuksia":

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14716753/muista-quottyollisyysquot-porrvarin-kielenkaytossa-ei

12

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janäyttääosaavan

      Ahneelle ei riitä mikään. Hallituksemme yrittää auttaa näitä ahneita osinkojen maksimoinnissa "niin hyvin kuin osaa", keinoja kaihtamatta. "Kasvu" on päivä sana, omatunto, empatia ja vastuullisuus ovat outoja käsitteitä hallitukselle.
      Äänestäjät seuraavat tilannetta toistaiseksi äänettöminä!

      • Haans.seA

      • voipyhäsylvi

        Sipilän motto: Suomi tarvitsee tuottavuusloikan. Eikö mikään riitä? KIKY on kusetusta! Kansa menee tuollaiseen mukaan ay-liikettä myöten.


      • tulkaajärkiinne
        voipyhäsylvi kirjoitti:

        Sipilän motto: Suomi tarvitsee tuottavuusloikan. Eikö mikään riitä? KIKY on kusetusta! Kansa menee tuollaiseen mukaan ay-liikettä myöten.

        Kuinka suuri tuottavuuden kasvu tarvittaisiin jotta valtiontalous tulisi kuntoon?
        Valtiohan saa tuottavuudesta vain verotulot!
        Ja entisetkin tuottavuuskasvut ovat menneet porhojen taskuihin.
        Totuus on että Suomen kansan tilannetta ei korjata edes tuottavuuden kasvulla.
        Maailmassa on nyt velallisia ennätysmäärä eikä silti markkinoilla riitä rahaa ilman lisävelan ottoa. Mihin se raha katoaa joka on jo otettu?
        Mikäli tuottavuus kasvaisi se saavutettaisin teoriassakin vähintään vastaavalla lisävelanotolla. Raha ei lisäänny maailmanmarkkinoilla työtä tehden vaan ainoastaan lisää velkaa ottaen. FIAT-valuuttajärjestelmä toimii niin.


    • kestääkö.kantti

      Jos ihmettelet miksi USA:n presidentti on valtamedioissa otsikoissa ja yleensä leimataan aina epäillyttäväksi populistiksi, niin se johtuu vain siitä, että suomessa kapitalistit ovat juuri päässeet siihen tilanteeseen, josta USAssa ollaan pikkuhiljaa luopumassa. Suomen kapitalistit rahastavat nyt surutta ja panevat alijäämät mokujen maksettavaksi LISÄveroina. Ja valtamediat on pantu laulamaan harhautusta "veronkevennyksistä".

      Tämä peli on USAssa tullut tiensä päähän mutta tosiaan, suomessa vasta mukavalla alulla. Hauska katsoa, kauanko mokun kantti kestää. Kusetusta ja valtamedioiden valehtelua.

      • suunnittelevat.ryöstöä

        joo, totta joka sana. Olkaa vittu nyt noiden natsien - jotka istuvat hallituksessa - kanssa varuillaan. Ne ovat valmiita viemään vaikka tuhkatkin pesästäsi:

        Finanssialan keskusliitto haluaisi, että ikäihmiset voisivat hyödyntää nykyistä helpommin omaisuuttaan sen sijaan, että omaisuutta säilötään jälkipolville perinnöksi.
        http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005086347.html
        Finanssialan keskusliiton (FK) mielestä ikäihmisillä pitäisi olla nykyistä parempi mahdollisuus hyödyntää omaa varallisuuttaan hoivapalveluiden rahoituksessa.

        FK ajaa tuloverolakiin muutoksia, joiden ansiosta kertamaksuinen eläkevakuutus muuttuisi nykyistä mielekkäämmäksi tavaksi varautua tulevaan. Sen avulla eläkeläiset voisivat saada lisäeläkettä realisoimalla asuntoihin kasattua varallisuutta.

        Käytännössä tämä voisi tapahtua esimerkiksi niin, että sen sijaan, että eläkeläispariskunta panttaa kokonaan maksettua taloaan tai kesämökkiä tontteineen perinnöksi lapsilleen, he myisivät omaisuutensa, muuttaisivat pienempään asuntoon ja hankkisivat myyntivoitolla lisäeläkkeen loppuelämäksi.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14263886/nain-kapitalistit-karkkyvat-perintojasi-


    • kun.yksi.ei.maksa
    • köyhilleverot

      Kierrätä liksa osinkoina..

      • vsdvdv

        Eräs tieto: Helsingin pörssin osakekannasta 70% on 1%:n osakkeenomistajan hallussa. Siellä omistustus on ereittäin keskittynyt samaan malliin kuin maailmassa muutoinkin, mutta ei mennä vielä 1%:n kymmenesosiin, kuten muualla maailmassa.

        Nämä yhtiöt, jotka nyt jakavat osinkoja yli 10 miljardia euroa, ovat listautuneet todennäköisesti Helsingin pörssiin. Ei ole vaikea laskea, kuinka paljon hyvin vähälukuinen joukko Suomen kansalaisia saa satoja miljoonia.

        Asian voi ajatella toisinkin: Kuinka paljon kansantalous olisi hyötynyt, jos yritykset eivät olisi irtisanoneet niin suuria määriä työntekijöitä kuin ovat tehneet. Ihmiset olisivat töissä ja maksaisivat veroja, jottei tarvitse lainata ulkoa.Työttömien määrä olisi aivan eri lukemissa. Yritykset olisivat tehneet voittoa, mutta eivät ahneitten lailla, vaan säällisesti. Lisää on saatava - viis kansantaloudesta ja valtionvelasta.

        Työttömyyskorvaukset vievät tässä tilanteessa leijonanaosan palkansaajien itsensä maksamista veroista. Pääoma ei osallistu näihin talkoisiin - hyvä, kun on saanut tulonsa piilotettua verottajalta.

        Tässä on ilmiselvä ristiriita. Firmoilla menee hyvin, mutta YT:t ovat jokapäiväisiä.
        Ei voi tulla muuta kuin yhteen johtopäätkseen, Yt:t ovat aikansa eläneet. Nehän perustuvat yrityksen huonoon taloudelliseen menetykseen, jolloin väkeä aletaan taas irtisanoa.

        Tieto on hyvin ristiriitaista. Yritysten maksamat jättiosingot kertovat taasen aivan muuta yhtiöiden tilasta. Hyvin menee, mutta paremmin menisi, jos heitetään muutama sata työntekijä lisää pelolle. No, lääke tähän on YT.


    • beethooven

      Euroopan Unionin pitää kyetä sulkemaan veroparatiisit jotta laiska kansalta kupattu ja huijattu raha ei enää löydä sieltä turvasatamia jatkossa.

    • Totuus.paljastuu

      Kun ennätysosingoista maksetaan myös ennätys-ALHAISIA veroja.....

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14424651/suurituloisten-vero--jopa-alle-20-

      ... ne joutuvat kehittelemään juuri teille MOKUille räätälöityjä, uusia veroja.
      Ja itseasiassa juuri tämä on sitä politiikkaa, johon Usassa ehdittiin kyllästymään ja saivat tarpeekseen Obamasta. Nämä meidän veitikat eivät halua teille kertoa, mitä todellisuudessa tapahtuu usassa, vaan kertovat oman vahvasti väritetyn juonensa.


      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14532807/katsokaapa-tama-d-trump-videopatka-ja-verratkaa

      • koofggdgfddf

        Nykyinen kehitys loppuu täälläkin. Monilla EU-mailla on tänä vuonna vaalit. Näyttää siltä, että Trumpfin malli toistuu monessa maassa. Ehkä täälläkin herätään ja saadaan Suomi samaan joukkoon. Silloin tulee lähtö eurosta ja EU:sta. Nykypolitiikalla ei näköjään saada Suomen politiikka kuntoon. Tämä globalisaation ja vapaakaupan näytelmä on nähty jo pari kertaa. Tuloksena on ollut 2 maailmansotaa.

        Syrjäytyneet eivät jää katselemaan enää sivusta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1940
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe