Venemarkkinakatsaus

Banksteri

Kävin aamulla mukavan lämpimässä ja aurinkoisessa kelissä jahdilla tarkastamassa akkujen lepojännitteet sekä säilytyshallin yleisen siisteyden (kaikki oli kunnossa). Harrastuksen tila hieman pohdituttaa ja jaan tässä näkemyksiäni palstan käyttöön Banksterin lyhyenä markkinakatsauksena.

Purjeveneistä on on edelleen kokonaisuutena ylitarjontaa, lähialueilla on alle 100 000 € veneitä on myynnissä todella paljon painottuen hintahaitarin alapäähän kaluston ollessa ikääntynyttä. Myös 2000-luvun kalustoa löytyy myyntilaidalta tuhdisti joten valinnanvaraa on runsaasti.

Harrastuksen fundat on pahasti alaspäin. Väki laitureilla harmaantuu vauhdilla ja purjehdus harrastuksena ei käytännössä vedä uusia nuoria perheitä mukaan. Nuorison vetovoimatekijät ovat todella alhaalla juuri nyt eli arkihuolet kallis asuminen, pätkätyöt ja ajankäyttö yleensä haihduttavat kiinnostuksen nuorilla ja jos nämä vielä hoituisivat niin veneen omistaminen ei enää kiinnosta vaan mieluummin vuokrataan kipparilla tai ilman. Mikäli vene kuitenkin hankitaan niin kyseeseen tulee nopea ja helppokäyttöinen moottorivene joka sopii 2010-luvun kolmekymppisen elämänrytmiin. Taloudessa on toki parhaillaan parempi vaihe, mutta pitkä hitaan kasvun aika on tosiasia, new normal, joten nopeaa kasvua ei kannata haikailla.

Banksterin yleensä erehtymätön vainu siis sanoo ettei markkinatilanne parane vaan edelleen pahenee kokonaisuutena lähivuosina. Uudempien veneiden osalta tilanne voi parantua mikäli talous jatkaa myötätuulessa, koska uusien myynnin elpyminen 0-tasolta ei vaadi paljoakaan. Mutta markkinan murheenkryyni on ja kärjistyen tulee olemaan vanhempi käytetty kalusto, myös tunnetut laatujahdit, ylitarjonta väistämättä tulee kasvamaan harrastuksen ikärakenteen ja kysynnän puutteen johdosta.

57

1435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evvk_

      Loppuunkaluttu aihe. Laita tämän suoli24:n hakukenttään "Banksteri", ja saat ihailla lisää omaa tekstiäsi.

    • Öljyn hinta on lähtenyt nousuun, ja kehitysmaat autoistuu nopeasti. Toisaalta hinnan nousu yli 60:n barrelilta lisää tarjontaa Amerikan öljyhiekkakentiltä. Viime kesänä öljy oli selvästi halvempaa kuin ensi kesänä. Joka tapauksessa nuo nykyiset isomoottoriset bensamoottoriveneet voi ottaa tästä vähän siipeensä. Viimeksi kun öljyn hinta nousi sataseen veikattiin purjeveneiden suosion jyrkkää nousua.

    • TuulaJärvenpäästä

      Banksteri on viiltävän tyylinsä mukaisesti täysin oikeassa.

      Edellisiin tällä palstalla käytyihin keskusteluihin ei ole juurikaan lisäämistä.
      Todisteen siitä, että venekauppa on jäissä löytää Nettiveneestä. Toki sieltäkin myydään kohtuu nopeasti ne muutamat hyvät ja oikein hinnoitellut veneet.
      Silti suuri osa Nettiveneen seissyt myymättöminä jo useita( sic!) vuosia.

      Myymättöminä seisoo paljon 80-luvun todellisia laatuveneitä Swaneja, Balticeja, Halberg Rassyjä,Joneja, Finsailereita jne. Veneitä jotka olivat vielä alle vuosikymmen sitten kuin avoimia shekkejä: niiden arvo oli tiedossa ja kauppa kävi heti kun sellainen tuli myyntiin.
      Edes näiden laatuveneiden myymiseen ei auta muutaman tuhannen euron kosmeettinen hinnanalennus kun hintapyyntö on roimasti yli veneen todellisen arvon.

      Koko purjehdusharrastuksen suosio on alamaissa ja siitä kertoo omaa lahjomatonta kieltään eilen venemessuilla kuulemani tieto ( tarkistamaton) että, viime vuonna on myyty 11 uutta purjevenettä, siis yksi uusi vene per. kuukausi. Se ei kerro hyvää purjehdusharrastuksen vetovoimasta. Vaikka moni pitää näitä Banksterin ilmaisia neuvoja epämiellyttävinä, niin se muuta sitä tosiasiaa, että tilanne on ja on edelleen muuttumassa vanhojen veneiden omistajien kohdalta todella huolestuttavaksi jos asiaa tarkastelee jälleenmyyntiarvon näkökulmasta.

      Jos oma ajatus on purjehtia oma veneensä loppuun asti, niin silloin tämä keskustelu käytettyjen pursien hintatasosta ei pitäisi koskettaa lainkaan.

    • barrelone

      Itselleni on käytännössä se-ja-sama miten venekauppa käy, eikä sen pitäisi juuri muitakaan alan harrastajia hetkauttaa, ammattilaiset sitten sikseen, heitä ei käy kateeksi. Jos sattuu alla olemaan joku runsaasti arvoa menettänyt laatupursi, niin miksei sitä voisi sitten käyttää jatkossakin siihen mihin se on hankittu, eli nautinnolliseen purjehdukseen. Jos taas alla on vanha hintansa menettänyt laaduton vene ja aikeita vaihtaa parempaan, niin laatutavaraa löytyy siis alehintaan.
      Sen olen itsekkin todennut, että nuorisoa ei purjehdus kiinnosta, mutta toisaalta, vesillä on siis tulevaisuudessa paremmin tilaa.
      Jos taloustilannetta halutaan arvioida, niin hitaalla mennään vuosi-kausia.

    • evvk_

      Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat.

    • systeemimme.voittaa

      Pankkiiri ja Tuula ovat oikeassa tässä asiassa. On ihan selvää, että mikäli lajin harrastajapohja rapautuu niin palvelut ja edellytykset heikkenevät nopeasti.

      Luotan kuitenkin veneilyn tulevaisuuteen, meillä on erinomainen järjestelmä ja kokeneita järjestöjyriä, jotka varmasti ovat tilanteen tasalla ja keksivät keinot uusien harrastajien rekrytoimiseksi.

    • NavigareVivereEst

      Jos joutuu veneilyharrastusta pohtimaan markkinatrendien kulmasta niin on kyllä veneilyharradtusmielessä hukassa. Jos haluaa veneillä, silloin pitää hankkia vene alle jollain tavoin. Halpa tai kallis...ihan sama, kunhan pääsee vesille. Jos ei lähde vesille niin sitten ei.

      • vainpurjehtija

        Juuri näin! Venekauppa on businessta mutta purjehdus on harrastusta.


      • evvk_

        Juuri tätä tarkoitin, purjehdus on elämää.

        Ja jatkettakoon vielä, että jos nämä trendipellet siirtyvät hintatason laskua itkien veneilystä pois ja uusia tulee omasta halusta eikä järjestöjyrien narulla työntämänä, niin veneilyn taso senkun nousee.


      • who.cares

        Yksi ääni lisää tähän joukkoon. Banksteri ja Tuula saavat minun puolestani miettiä markkinoita tappiin saakka sillä välin kun minä purjehdin molempia vanhoja veneitäni. Veneet maksaa sen mitä maksaa ostaessa, myytäessä ja sillä välillä.


      • Todellinen_maakrapu

        Mutta sillä halvalla ei välttämättä pääsekään vesille, vaan puoli kautta menee korjatessa. Nimimerkillä "kokemusta on".


      • suhteellisen.halpa
        Todellinen_maakrapu kirjoitti:

        Mutta sillä halvalla ei välttämättä pääsekään vesille, vaan puoli kautta menee korjatessa. Nimimerkillä "kokemusta on".

        Tai sitten pääsee. Halpuus on tietenkin suhteellista, mutta suhteessa uuteen veneeseen 10 v ikäinen on aina halpa. Sellaisen muinoin ostin ja ensimmäiset kustannukset olivat seuraavan talven aikana, kun jotain halusi muuttaa. Paljon hankittu uutta tavaraa veneeseen sen jälkeen, mutta kokonaisumma edelleen paljon alle uuden veneen silloisen hinnan. Taisi sentään lokianturi mennä vaihtoon kesken ensimmäisen kauden.


      • niintuntuuolevan
        Todellinen_maakrapu kirjoitti:

        Mutta sillä halvalla ei välttämättä pääsekään vesille, vaan puoli kautta menee korjatessa. Nimimerkillä "kokemusta on".

        Jos ostaja on puusilmä, ei häntä tällainen kirjoittelu voi veneen ostossa auttaa.


      • Todellinen_maakrapu
        niintuntuuolevan kirjoitti:

        Jos ostaja on puusilmä, ei häntä tällainen kirjoittelu voi veneen ostossa auttaa.

        Kommentti ei oikeastaan liitykään tähän aiheeseen tai keskusteluun. Ja kenellä on sellainen röntgenkatse että moottoriin näkee? Ei sinänsä että minun tapauksessani olisi sitä tarvittukaan, kun koko kaupanteko viivästyi noin kuukauden kun myyjä laitteli moottoria käyttökuntoon. Sillä moottorilla kuitenkin siirrettiin vene ostosatamasta kotisatamaan ja kuljettiin eka kausi. Toinen menikin sitten jo huonommin.

        Mutta näin muistutuksena että vanhan veneen osto on aina riski.


      • Ai.huomasit.itsekin
        Todellinen_maakrapu kirjoitti:

        Kommentti ei oikeastaan liitykään tähän aiheeseen tai keskusteluun. Ja kenellä on sellainen röntgenkatse että moottoriin näkee? Ei sinänsä että minun tapauksessani olisi sitä tarvittukaan, kun koko kaupanteko viivästyi noin kuukauden kun myyjä laitteli moottoria käyttökuntoon. Sillä moottorilla kuitenkin siirrettiin vene ostosatamasta kotisatamaan ja kuljettiin eka kausi. Toinen menikin sitten jo huonommin.

        Mutta näin muistutuksena että vanhan veneen osto on aina riski.

        "Kommentti ei oikeastaan liitykään tähän aiheeseen tai keskusteluun."


    • Javanhahäviää

      Hei herätkää! Banksteri puhuu asiaa. Keski-ikäisiä kiinnostavat uudet veneet( vm -17). Käytettyjä kiinostaviakin katsellaan vuosilta 2012-16
      (ulkomailta, Saksa, Hollanti...). Ja vanhoja joita jouduttaisiin jo korjailemaan, vm 2001-2011.
      30 vuotta pohjaakin kolistellut Avance ei kuulu enää tähän joukkoon, sorry! Jos ei ole rahaa, niin sitten ei osteta venettä. Siksi ne 80- lukulaiset seisovat nettiveneessä.
      Tämä sukupolvi ajaa uusilla autoilla ja asuu uusissa taloissa, sama pätee veneisiinkin.

      • Luuserithäviääaina

        Mutta hei, jos sulla on vaihtoehtoina 10000€ ja vesille heps, tai haikailet puuttuvan 100000€:n perään/odotat että markkinat "kehittyy" ja juutut sohvalle ja valitset tuon jälkimmäisen, niin arvaa ootko luuseri.


      • Joakim1

        Ei tunnu juuri ketään kiinnostavan uudet purjeveneet, kun niitä myydään vain ~30 vuodessa eikä myyjät tuo niitä edes venemessuille enää. 10 vuotta sitten myytiin vielä yli 200 ja 80-luvulla parhaimmillaan yli 600 vuodessa, joten tietysti käytetyistä vanhemmista on enemmän tarjontaa ja myös kiinnostusta. Se on sitten toinen juttu mistä ikäluokasta tarjonnan ja kiinnostuksen suhde on suurempi tai pienempi. Aika paljon noiden 2010-luvunkin käytettyjen hinnat ovat alle uusien, joten ei niistäkään ole hirveää kiinnostusta.


      • On tuossa analyysissa varmasti jonkin verran perää, että käytettyihin ylipäätään ehkä suhtaudutaan nykyään epäilevämmin juuri siksi, ettei itsellä ole osaamista tai ainakaan halua remonttihommiin. Toisalta ei 2001-2011 vuosimallien veneiden vielä pitäisi juuri korjailua tarvita.


      • NeHäviääAina
        Luuserithäviääaina kirjoitti:

        Mutta hei, jos sulla on vaihtoehtoina 10000€ ja vesille heps, tai haikailet puuttuvan 100000€:n perään/odotat että markkinat "kehittyy" ja juutut sohvalle ja valitset tuon jälkimmäisen, niin arvaa ootko luuseri.

        Jos sinulla on sta tonttua laittaa harrastuksiin, niin et ole luuseri.
        Lukitaan vastaus.


      • gasgd
        10-14 kirjoitti:

        On tuossa analyysissa varmasti jonkin verran perää, että käytettyihin ylipäätään ehkä suhtaudutaan nykyään epäilevämmin juuri siksi, ettei itsellä ole osaamista tai ainakaan halua remonttihommiin. Toisalta ei 2001-2011 vuosimallien veneiden vielä pitäisi juuri korjailua tarvita.

        Kyllä siinä perää on siinä mielessä, että 70- ja 80-luvun veneet ovat alkaneet tulla käyttöikänsä päähän. Vielä 2000-luvun alussa noilla alkuperäiskuntoisilla purjehti aika lailla huoletta. Nyt monet alkuperäisvarusteet ovat yksiselitteisesti loppuunkäytettyjä. Tästä eteenpäin päivittämättömät veneet vaativat suuria investointeja tekniikkapuolelle. Se varmasti pidättelee ostoinnostusta ja vaikuttaa laajemminkin purjehdukseen Suomessa. Onhan suurin osa purjevenekannastamme tuolta venekaupan kulta-ajalta. Yksinkertaisemmat konstruktiot, kuten H-vene ja muut vähän tekniikka sisältävät ovat purjehdusvalmiita paljon pienemällä panostuksella. Sisämoottoriset ovat hankalampia, koska jo moottorin vaihto ylittää monessa tapauksessa veneen arvon. Useimmiten 40-vuotias runko on vielä täysin käyttökelpoinen ja mahdolliset vauriot on korjattu vakuutusyhtiön piikkiin. Kaikki muu onkin sitten kuluvaa ja sen hinta kannattaa laskea venekuumeen keskellä.


    • Ostolaidalla

      Ihan samaa mieltä banksterin kanssa. Jos nyt oma tilanne rupeaa vakiintumaan (vihdoin saamassa töitä, jopa pääsemässä entiselle tulotasolle) niin käytetyn purkkarin ostajana olen kuin sika vatukossa.

      Vielä toistaiseksi Suomessa kalusto on vähän vaatimatonta mutta hyväkuntoiset pikkuveneiden lähtee halvalla länsinaapurista ja vähän isommat keski-Euroopasta.

      Ikävä kyllä kotimaan käytettyjen hintojen on vähän sopeuduttava, ja huonokuntoisia on oikeastaaan turha tarjota. Suurin osa Nettiveneessä roikkuvista on kurjaa mutta vain siksi että ne kiinnostavat ja oikein hinnotellut menee nopeesti.

      • Ennen vanhaan harrastukseen lähdettiin pikkurahalla. Nytkin joku myi FinnExpressiään 74 alle tonnilla. Alle kymppitonnin veneet on vanhoja ja pieniä. Jostain syystä ei taida tulla niin paljon ihmisiä sisään harrastukseen näillä veneillä kuin ennen. Ei ne taida perhettä kiinnostaa. Itsekin lapsena menin tyytyväisenä 5-henkisen perheemme kanssa Guy 27:lla. Itselläni oli aikuisena saman kokoluokan vene, muttei olisi tullut mieleen purjehtia sillä samankokoisen perheen kanssa.


      • Sunnuntaiseilori
        Bossu kirjoitti:

        Ennen vanhaan harrastukseen lähdettiin pikkurahalla. Nytkin joku myi FinnExpressiään 74 alle tonnilla. Alle kymppitonnin veneet on vanhoja ja pieniä. Jostain syystä ei taida tulla niin paljon ihmisiä sisään harrastukseen näillä veneillä kuin ennen. Ei ne taida perhettä kiinnostaa. Itsekin lapsena menin tyytyväisenä 5-henkisen perheemme kanssa Guy 27:lla. Itselläni oli aikuisena saman kokoluokan vene, muttei olisi tullut mieleen purjehtia sillä samankokoisen perheen kanssa.

        Ja ennen vanhaan asuntovaunutkin olivat pienempiä ja vähemmille mukavuuksilla. Ihmisten mukavuudenhalu on kasvanut, eikä se ole mikään ihme.

        Nykyään kädentaidotkaan ei ole niin yleisiä, ja halua itse puuhailemiseen niinikään vähemmän, joten sellaiset veneet jotka vaatisivat vähän enemmänkin laittoa, eivät ole kiinnostavia kovinkaan monen mielestä.


    • Mikäolikaanpointti

      Tällä ilmeisesti tämä yksi ja sama Banksteri-Tuula-"samaamieltä"-mikälie sen kun hokee samaa mantraansa vailla päämäärää?

      Jos nyt sitten se nettivene on täynnä vanhoja paskoja, jotka eivät käy kaupaksi, niin MITÄ SITTEN??!

      Siellähän ovat! Ja antaa olla!

      Kukaan täysijärkinen ei ota tuosta ongelmaa. Nuoria ei projektit kiinnosta, ja veneitä on maailma pullollaan joka makuun ja hintaluokkaan.

      Joten: mikä on tämän päämäärättömän ja leivättömän tauhkan pihvi???

      • JepulisJeeee

        Tämä banksteri/Tuula/samaamieltä/niinminäkin ilmeisesti kuvittelee vaikuttavansa hintatasoon näillä julistuksillaan ja yksinpuheluillaan. Tulos on yhtä kalpea kuin kirjoittajan mielenmaisema.


      • TuulaJärvenpäästä

        Nyt vaan ihan rauhallisesti pojat, vaikka nyt tekee vähän kipeää niin ei se haittaa koska myös Tuulan ja oletettavadti myös Banksterin veneiden arvot ovat alentuneet.
        Näin se markkina vaan toimii. Kun ei ole kysyntää niin hinta joustaa.

        Hintatasoon vaikuttaa vain ja ainoastaan kysyntä ei Banksterin tai minun huomiot markkinoiden tilasta.

        Kuten jo monta kertaa minä ja moni muu on todennut käytetyt purret eivät käy kaupaksi. Asian voi todellakin itse kukin käydä toteamassa eri myyntipalstoilta tai Trafin tilastoista.

        Sitten kun meille ukkoni kanssa tulee aikanaan tarve myydä purtemme olisi hyvä jos käytettyjen markkina olisi normalisoitunut so. kauppa kävisi.

        Nyt kauppa ei ikävä kyllä käy ja tämän hienon harrastuksen pariin ei tule tarpeeksi uusia harrastajia. Tämän seurauksena purret seisovat myymättä ja niiden arvo romahtaa, koska niitä ei kukaan osta juuri millään hinnalla.
        Aivan sama ilmiö on tapahtunut haja-asutusalueiden asunnoille.

        Vanhojen omakotitalojen kauppa takkuaa monella paikkakunnalla.
        Hinnat laskevat ja myyntiajat ovat venyneet ennätyksellisen pitkiksi.
        Joillakin paikkakunnilla pankit saattavat nykyään katsoa vanhan omakotitalon vakuusarvoksi pyöreän nollan.
        Sama kehitys on tapahtunut tai tapahtumassa vanhojen pursien suhteen.

        Meniköhän tämä nyt jakeluun?


      • vastavalinta_kannattaa

        Kannattaa muuttaa haja-asutusalueelle väljästi ja hankkia vanha huvikuunari.


      • taking.easy
        TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Nyt vaan ihan rauhallisesti pojat, vaikka nyt tekee vähän kipeää niin ei se haittaa koska myös Tuulan ja oletettavadti myös Banksterin veneiden arvot ovat alentuneet.
        Näin se markkina vaan toimii. Kun ei ole kysyntää niin hinta joustaa.

        Hintatasoon vaikuttaa vain ja ainoastaan kysyntä ei Banksterin tai minun huomiot markkinoiden tilasta.

        Kuten jo monta kertaa minä ja moni muu on todennut käytetyt purret eivät käy kaupaksi. Asian voi todellakin itse kukin käydä toteamassa eri myyntipalstoilta tai Trafin tilastoista.

        Sitten kun meille ukkoni kanssa tulee aikanaan tarve myydä purtemme olisi hyvä jos käytettyjen markkina olisi normalisoitunut so. kauppa kävisi.

        Nyt kauppa ei ikävä kyllä käy ja tämän hienon harrastuksen pariin ei tule tarpeeksi uusia harrastajia. Tämän seurauksena purret seisovat myymättä ja niiden arvo romahtaa, koska niitä ei kukaan osta juuri millään hinnalla.
        Aivan sama ilmiö on tapahtunut haja-asutusalueiden asunnoille.

        Vanhojen omakotitalojen kauppa takkuaa monella paikkakunnalla.
        Hinnat laskevat ja myyntiajat ovat venyneet ennätyksellisen pitkiksi.
        Joillakin paikkakunnilla pankit saattavat nykyään katsoa vanhan omakotitalon vakuusarvoksi pyöreän nollan.
        Sama kehitys on tapahtunut tai tapahtumassa vanhojen pursien suhteen.

        Meniköhän tämä nyt jakeluun?

        Äärimmäisen rauhallisesti ottaen...entäpä sitten


      • Joskustämäkinloppuu
        JepulisJeeee kirjoitti:

        Tämä banksteri/Tuula/samaamieltä/niinminäkin ilmeisesti kuvittelee vaikuttavansa hintatasoon näillä julistuksillaan ja yksinpuheluillaan. Tulos on yhtä kalpea kuin kirjoittajan mielenmaisema.

        En näe tässä ongelmaa. Tulen mukaan harrastukseen nyt, edullisia projekteja on paljon ja joukossa on muutama pilkkahintaanen helmikin.

        Kunhan hallitus vaihdetaan vähän elvytysystävällisempään niin nousu alkaa. Patoutunutta kysyntää on.


      • TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Nyt vaan ihan rauhallisesti pojat, vaikka nyt tekee vähän kipeää niin ei se haittaa koska myös Tuulan ja oletettavadti myös Banksterin veneiden arvot ovat alentuneet.
        Näin se markkina vaan toimii. Kun ei ole kysyntää niin hinta joustaa.

        Hintatasoon vaikuttaa vain ja ainoastaan kysyntä ei Banksterin tai minun huomiot markkinoiden tilasta.

        Kuten jo monta kertaa minä ja moni muu on todennut käytetyt purret eivät käy kaupaksi. Asian voi todellakin itse kukin käydä toteamassa eri myyntipalstoilta tai Trafin tilastoista.

        Sitten kun meille ukkoni kanssa tulee aikanaan tarve myydä purtemme olisi hyvä jos käytettyjen markkina olisi normalisoitunut so. kauppa kävisi.

        Nyt kauppa ei ikävä kyllä käy ja tämän hienon harrastuksen pariin ei tule tarpeeksi uusia harrastajia. Tämän seurauksena purret seisovat myymättä ja niiden arvo romahtaa, koska niitä ei kukaan osta juuri millään hinnalla.
        Aivan sama ilmiö on tapahtunut haja-asutusalueiden asunnoille.

        Vanhojen omakotitalojen kauppa takkuaa monella paikkakunnalla.
        Hinnat laskevat ja myyntiajat ovat venyneet ennätyksellisen pitkiksi.
        Joillakin paikkakunnilla pankit saattavat nykyään katsoa vanhan omakotitalon vakuusarvoksi pyöreän nollan.
        Sama kehitys on tapahtunut tai tapahtumassa vanhojen pursien suhteen.

        Meniköhän tämä nyt jakeluun?

        Käytettyjen veneiden kaupasta ei ole mitään dataa, joten siitä ei voi luotettavasti paljon sanoa. Asuntomarkkinoillakin on joitain ongelma-asuntoja, jotka seisoo vuosikausia. Esim. Ahvensaaressa yksi omakotitalo on ollut myynnissä jo ainakin 6 vuotta. Silti saariston loma-asuntoja ostetaan ja myydään paljon.


      • Bossu kirjoitti:

        Käytettyjen veneiden kaupasta ei ole mitään dataa, joten siitä ei voi luotettavasti paljon sanoa. Asuntomarkkinoillakin on joitain ongelma-asuntoja, jotka seisoo vuosikausia. Esim. Ahvensaaressa yksi omakotitalo on ollut myynnissä jo ainakin 6 vuotta. Silti saariston loma-asuntoja ostetaan ja myydään paljon.

        Asia on kuten sanot: kukaan ei pysty mutua suuremmalla tarkkuudella tai varmuudella sanomaan, käykö käytettyjen kauppa tai miten se käy. Dataa ei yksinkertaisesti ole mihinkään kerättynä. Myynti-ilmoituskanavat eivät anna luotettavaa kuvaa.


      • Meriveikko

        Harrastajat vanhenevat. Varmaan näin onkin, mutta milloin purjehdus sitten on ollut nuorten juttu, tuskin milloinkaan. Purjehdus alkaa kiinnostamaan 35 vuoden jälkeen, kun yleisesti ottaen arvot muuttuvat. Enää ei ole kiire joka paikkaan. Itselläni on hieman vajaa 9m:n paatti vm 85. Olen päivittänyt paattia koko ajan ja pitänyt kunnossa. En saa koskaan laitettuja rahoja takaisin, mutta toisaalta 15 vuotta hyvän ja mukavan harrastuksen parissa on jo arvo sinänsä.


      • Käytettyä_kaipaava

        Eikö yhtään huoleta se, että uusia purkkareita myydään vain noin 10-15 kpl / vuosi? Kohta ei ole tarjolla käytettyjä 2010-luvun veneitä, kun niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa.


      • nettipurjehtija
        Käytettyä_kaipaava kirjoitti:

        Eikö yhtään huoleta se, että uusia purkkareita myydään vain noin 10-15 kpl / vuosi? Kohta ei ole tarjolla käytettyjä 2010-luvun veneitä, kun niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa.

        Ulkomailla riittää tuon ikäisiä veneitä ja sieltä niitä myös tuodaan.


    • Banksteri

      Banksteri lämmittelee nyt hieman äänijänteitä. Tärkeä liikelounas alkaa kohta ja asiakas on ilmoittanut että pidetään perinteisesti pitkän kaavan mukaan. Banksteri katselisi mieluummin illalla Jokerien playoff peliä CSKA:a vastaan kotisohvalta, mutta asiakas raahaa Banksterin soittoruokalaan. Ammatinvalintakysymys, eikö totta?

      Mutta veneistä ja niiden arvosta. Paras tilanne on tietysti ettei veneen rahallisella arvolla ole merkitystä omistajalle. Joko rahaa on riittävästi (hyvin harvinaista) tai sitten hyödyn saa nautinnollisen harrastuksen kautta (varsin harvinaista) jolloin tosiasiallisesti veneen arvolla ei ole väliä. Voisi jopa ajatella että toteutuessaan hyvä myyntihinta on kuin rahallinen bonus (tuttua!) mukavasta harrastuksesta.

      Laaja veneiden tarjonta viittaisi kuitenkin siihen suuntaan, että monilla on aikomuksena myydä vene ja ottaa veneeseen sidottu pääoma muuhun käyttöön. Veneen arvolla on tällä perusteella siis suurta merkitystä. Tällöin harrastuksen vetovoimatekijöitä ja vain sitä kautta syntyvää veneiden kysyntää ei voi kokonaisuuden tasolla aliarvioida tai vähätellä.

      Tämä mielessä; kevät on kauppojen aikaa ja kaupat kannattaa tehdä tänä keväänä jos pystyy. Vuoden päästä jokainen vene on varmasti vanhempi, kuluneempi ja taas ripauksen hankalampi myydä. Aika ei ole venemyyjän ystävä tällä hetkellä.

      Jos harrastuksen fundat kääntyy niin tilanne paranee markkinan väistämättä elpyessä. Muussa tapauksessa ei dramaattinen, mutta varma surkastuminen jatkuu. Ja konkreettisimmin tämän huomaa kun myy venettään, kauppa voi olla kiven alla ja ostajien näkemykset veneen arvosta kaukana omista.

      • Väitän, että valtaosa myynti-ilmoituksista osuu osastoon, jota väität "varsin harvinaiseksi". Toisin sanoen veneen arvo tai hyöty omistajalleen on juuri siinä harrastuksessa, se ei ole sijoitus.
        Edelleen väitän, että valtaosa myynti-ilmoituksista on sellaisia, joissa EI ole tavoitteena luopua veneilystä vaan kokeillaan, saisiko veneestä sellaisen hinnan, että voisi kohtuullisella välirahalla vaihtaa uudempaan/isompaan/muuten kiehtovaan. Juuri tällä joukolla ei ole suurempaa kiinnostusta tinkiä hintapyynnöstään.
        Oma juttunsa on tietysti sitten se, että hintapyyntien taso luo virheellistä kuvaa markkinahintatasosta.


      • evvk_

        Loppuunkaluttu aihe. Laita tämän suoli24:n hakukenttään "Banksteri", ja saat ihailla lisää omaa tekstiäsi. Loppuunkaluttu aihe.


      • TuulaJärvenpäästä

        Käytettyjen pursien markkina seisoo ja pahasti seisookin. Tämän voi todeta seuraamalla Nettiveneen myytäviä pursia. Ei siihen sen erikoisempaa tai tarkempaa dataa tai tilastoa tarvita.
        Jos Suomen suurimmassa veneilytapahtumassa Vene2017 messuilla on kolme matkapurtta esittelyssä, niin ei kait voi puhua kovin elinvoimaisesta harrastuksesta?

        Käytettyjen markkina siis seisoo ja miten se voisi edes muutoin olla jos ja kun uusia pursia myydään vuosittain enintään joitakin kymmeniä kappaleita. Tämän voi tarkistaa Trafin ylläpitämästä venerekisteristä. Suuresti arvostamani Joakim tuolla ketjun alkupuolella kertoo, että uusia veneitä myytiin aiemmin jopa 600 kappaletta vuosittain.

        Ennen oli asiat toisin ja 80-luvulla Lauttasaaren Tallberg Nauticin myymälässä olevia Infernoja kauppasi muuan Hjallis ja Kipparlahdessa oli Bensowin oma venemyymälä , jossa veneitä käytiin katselemassa kuin autoja ikään. Bavariat kun saapuivat markkinoille, niitäkin myytiin vuosittain noin 40 kappaletta.

        Purjehdusharrastus jos joku oli 80-luvulla nuorten pariskuntien juttu. Nyt nämä pariskunnat ovat varttuneet noin kuusikymppisiksi ja heidän kalustonsa on tulossa myyntiin.
        Ostajia ei ole, koska uusia purjehtijoita ei tule hienon harrastuksen piiriin koska käytettyjen markkina on hinnoitellut itsensä pahasti pieleen. Kuka järkevä maksaisi lähes 40-vuotta vanhasta 30 jalkaisesta veneestä 30K€? Harvinaisia päivitettyjä poikkeuksia lukuunottamatta.

        Pitkän purjehdusharrastustaustamme johdosta johdosta tunnemme henkilökohtaisesti lähes parikymmentä Nettiveneen veneiden myyjää. Muutama on jopa perhe- tai Merikarhututtu.Yksikään heistä ei ole huvikseen kokeilemassa menisikö vene kaupaksi vaan jokaisen vakaa tarkoitus on myydä vene järkevään hintaan. Pahimmassa jamassa näyttäisi olevan teräsveneiden myyjät.

        Toivotaan, että myyjät ottavat Banksterin erittäin asiantuntevasta markkina-analyysistä opiksi ja toimivat sen mukaisesti


      • evvk_
        TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Käytettyjen pursien markkina seisoo ja pahasti seisookin. Tämän voi todeta seuraamalla Nettiveneen myytäviä pursia. Ei siihen sen erikoisempaa tai tarkempaa dataa tai tilastoa tarvita.
        Jos Suomen suurimmassa veneilytapahtumassa Vene2017 messuilla on kolme matkapurtta esittelyssä, niin ei kait voi puhua kovin elinvoimaisesta harrastuksesta?

        Käytettyjen markkina siis seisoo ja miten se voisi edes muutoin olla jos ja kun uusia pursia myydään vuosittain enintään joitakin kymmeniä kappaleita. Tämän voi tarkistaa Trafin ylläpitämästä venerekisteristä. Suuresti arvostamani Joakim tuolla ketjun alkupuolella kertoo, että uusia veneitä myytiin aiemmin jopa 600 kappaletta vuosittain.

        Ennen oli asiat toisin ja 80-luvulla Lauttasaaren Tallberg Nauticin myymälässä olevia Infernoja kauppasi muuan Hjallis ja Kipparlahdessa oli Bensowin oma venemyymälä , jossa veneitä käytiin katselemassa kuin autoja ikään. Bavariat kun saapuivat markkinoille, niitäkin myytiin vuosittain noin 40 kappaletta.

        Purjehdusharrastus jos joku oli 80-luvulla nuorten pariskuntien juttu. Nyt nämä pariskunnat ovat varttuneet noin kuusikymppisiksi ja heidän kalustonsa on tulossa myyntiin.
        Ostajia ei ole, koska uusia purjehtijoita ei tule hienon harrastuksen piiriin koska käytettyjen markkina on hinnoitellut itsensä pahasti pieleen. Kuka järkevä maksaisi lähes 40-vuotta vanhasta 30 jalkaisesta veneestä 30K€? Harvinaisia päivitettyjä poikkeuksia lukuunottamatta.

        Pitkän purjehdusharrastustaustamme johdosta johdosta tunnemme henkilökohtaisesti lähes parikymmentä Nettiveneen veneiden myyjää. Muutama on jopa perhe- tai Merikarhututtu.Yksikään heistä ei ole huvikseen kokeilemassa menisikö vene kaupaksi vaan jokaisen vakaa tarkoitus on myydä vene järkevään hintaan. Pahimmassa jamassa näyttäisi olevan teräsveneiden myyjät.

        Toivotaan, että myyjät ottavat Banksterin erittäin asiantuntevasta markkina-analyysistä opiksi ja toimivat sen mukaisesti

        Mikäolikaanpointti tuolla aikaisemmin kirjoitti:

        "Täällä ilmeisesti tämä yksi ja sama Banksteri-Tuula-"samaamieltä"-mikälie sen kun hokee samaa mantraansa vailla päämäärää?

        ...

        Joten: mikä on tämän päämäärättömän ja leivättömän tauhkan pihvi???


      • TuulaJärvenpäästä
        evvk_ kirjoitti:

        Mikäolikaanpointti tuolla aikaisemmin kirjoitti:

        "Täällä ilmeisesti tämä yksi ja sama Banksteri-Tuula-"samaamieltä"-mikälie sen kun hokee samaa mantraansa vailla päämäärää?

        ...

        Joten: mikä on tämän päämäärättömän ja leivättömän tauhkan pihvi???

        Voi poika-kulta. Sinulla on ilmeisesti pahasti vikaa luetun ymmärtämisessä? Toisella pojastani oli sama ongelma, mutta kyllä hän sen kanssa nykyään pärjää.

        Ei kait tätä enää tämän selkeämmin voi sanoa kuin kuin Banksteri asian kiteyttää: Tämä mielessä; kevät on kauppojen aikaa ja kaupat kannattaa tehdä tänä keväänä jos pystyy. Vuoden päästä jokainen vene on varmasti vanhempi, kuluneempi ja taas ripauksen hankalampi myydä. Aika ei ole venemyyjän ystävä tällä hetkellä.

        Hintapyyntö kohdilleen ja veneen arvon mukaiseksi ja sitten käsiraha kouraan.


      • evvk_
        TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Voi poika-kulta. Sinulla on ilmeisesti pahasti vikaa luetun ymmärtämisessä? Toisella pojastani oli sama ongelma, mutta kyllä hän sen kanssa nykyään pärjää.

        Ei kait tätä enää tämän selkeämmin voi sanoa kuin kuin Banksteri asian kiteyttää: Tämä mielessä; kevät on kauppojen aikaa ja kaupat kannattaa tehdä tänä keväänä jos pystyy. Vuoden päästä jokainen vene on varmasti vanhempi, kuluneempi ja taas ripauksen hankalampi myydä. Aika ei ole venemyyjän ystävä tällä hetkellä.

        Hintapyyntö kohdilleen ja veneen arvon mukaiseksi ja sitten käsiraha kouraan.

        Kuulehan Banksteri-Tuula, kysymys ei ole lainkaan luetun ymmärtämisestä, vaan kirjoitetun mielekkyydestä. Enkä ole mielipitessäni ainoa. Kuten joku muu jo osuvasti sanoi: "Mikä on tämän päämäärättömän ja leivättömän tauhkan pihvi?"


      • TuulaJärvenpäästä

        Sytytettiin juuri ukon kanssa takka ja lasissa on Zenato Ripassaa. Ennen tämäkin maistui hieman tanakammalta, paahteisemmalta ja maanläheisemmältä. Olohuoneen ikkunasta näkyvä pimeä Tuusulanjärvi antaa mukavaa tunnelmaa.

        Tämän ketjun, kuten monen aiemman, on arvioida eri syitä miksi käytettyjen veneiden kauppa ei käy. Moni on päätynyt arvioissaan siihen, että ostolaidalla on väärin hinnoiteltua kalustoa ja koko purjehdusharrastuksen suosio on laskusuunnassa. Tästä syystä myytävää kalustoa on paljon enemmän kun on olemassa potentiaalisia ostajia.
        Tätä mieltä moni keskusteluun osallistunut ja ennenkaikkea ne veneen ostoa harkitsevat purjehtijat jotka joutuvat ajattelemaan tarkasti mihin rahansa laittavat.

        Ei tätä nyt niin hirveän vaikea luulisi olevan ymmärtää.

        Ja näistä minun väitteistä saa ihan jokainen vapaasti olla myös toista mieltä.
        Vaikka näin: purjehdus on harrastuksena noususuunnassa ja käytettyjen purjeveneiden hinnat ovat oikealla tasolla ja niiden kauppa käy hyvin. Toivoisin hartaasti olevani väärässä ja, että tämä näkemys olisikin se oikea.

        Jokainen ymmärtää että, tulevaisuudessa vain toinen näkemys käytettyjen veneiden markkinatilanteesta voi olla oikea.


      • Argu.Mentti
        TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Sytytettiin juuri ukon kanssa takka ja lasissa on Zenato Ripassaa. Ennen tämäkin maistui hieman tanakammalta, paahteisemmalta ja maanläheisemmältä. Olohuoneen ikkunasta näkyvä pimeä Tuusulanjärvi antaa mukavaa tunnelmaa.

        Tämän ketjun, kuten monen aiemman, on arvioida eri syitä miksi käytettyjen veneiden kauppa ei käy. Moni on päätynyt arvioissaan siihen, että ostolaidalla on väärin hinnoiteltua kalustoa ja koko purjehdusharrastuksen suosio on laskusuunnassa. Tästä syystä myytävää kalustoa on paljon enemmän kun on olemassa potentiaalisia ostajia.
        Tätä mieltä moni keskusteluun osallistunut ja ennenkaikkea ne veneen ostoa harkitsevat purjehtijat jotka joutuvat ajattelemaan tarkasti mihin rahansa laittavat.

        Ei tätä nyt niin hirveän vaikea luulisi olevan ymmärtää.

        Ja näistä minun väitteistä saa ihan jokainen vapaasti olla myös toista mieltä.
        Vaikka näin: purjehdus on harrastuksena noususuunnassa ja käytettyjen purjeveneiden hinnat ovat oikealla tasolla ja niiden kauppa käy hyvin. Toivoisin hartaasti olevani väärässä ja, että tämä näkemys olisikin se oikea.

        Jokainen ymmärtää että, tulevaisuudessa vain toinen näkemys käytettyjen veneiden markkinatilanteesta voi olla oikea.

        Voi Tuula-kultaseni, eikös täällä moneen kertaan ole todettu, että vanhat veneet eivät millään hinnalla mene kaupaksi. Miksi siis nykyinen hintataso olisi jotenkin väärä? Vielä useammin on todettu, että uudet veneet eivät mene kaupaksi.

        Tuskin purjehdus on ainoa harrastus, joka kärsii taloudellisesta tilanteesta. Kun viimeksi 90-luvulla kauppa totaalisesti seisahti Suomessa, lähti maasta lisäksi iso joukko paremman pään veneitä ulkomaille. Ja lama näkyi yhtä lailla junioripurjehduksessa, ne vuosikerrat olivat todella ohuita. Talouden ja trendien osuuksia nykytilanteeseen on mahdotonta arvioida. Eikä tulevaisuuden ennustaminen sen paremmin onnistu.


      • siltikiinnostavaa

        Tuota edelläkertomaasi tukee se tosiseikka, että Vene 2017 näyttelyssä oli esillä kokonaista 2 purjevenettä.
        Purjehdusharrastuksella on edessään kaksi mahdollista kehitysvisiota: 1) Koko laji kuolee rahan ja kiinnostuksen puutteeseen tai 2) Laji kokee ennennäkemättömän renesanssin. Veikkaan ykköstä.


    • Mikäolikaanpointti

      "Ei kait tätä enää tämän selkeämmin voi sanoa kuin kuin Banksteri asian kiteyttää: Tämä mielessä; kevät on kauppojen aikaa ja kaupat kannattaa tehdä tänä keväänä jos pystyy. Vuoden päästä jokainen vene on varmasti vanhempi, kuluneempi ja taas ripauksen hankalampi myydä. Aika ei ole venemyyjän ystävä tällä hetkellä.

      Hintapyyntö kohdilleen ja veneen arvon mukaiseksi ja sitten käsiraha kouraan."

      Banksteri-Tuula-Samaamieltä ei vissiin huomaa ajatusvirhettä omassa tauhkassaan ja "fundassaan"?

      Vuohottajalle näyttää olevan itseisarvo, että kaupan pitää käydä vaikka väkisin. Samoin hänellä näyttää olevan päähänpinttymä, että kaikkien nettiveneessä listattujen veneiden olisi pakko mennä kaupaksi tiettyyn päivämäärään mennessä?!?

      Ei se markkinatalous niin toimi. Se on suunnitelmataloutta.

      Ne, joiden on pakko veneensä myydä, myyvät sitten vaikka puoli-ilmaiseksi. Meitä muita ei Banksteri-Tuulan kaltaiset ruikutukset sitten kiinnosta pätkän vertaa.

      • pointtihukassa

        En olisi kovinkaan huolissani venemarkkinoiden tilasta kansantalouden näkökulmasta. Suurin osa myynnissä olevista veneistä on pienehköjä 80-luvun veneitä ja ajat sitten jo maksettuja, joten se hinta millä ne vaihtavat omistajaa tai vaikka eivät ikinä vaihtaisikaan, ei ole mitenkään merkittävä muuten kuin että jos hinta putoaa nollaan, se on tietenkin harmi omistajan kannalta. Taloustilanteen normalisoituminen alkaa todennäköisesti siitä että pääomalle aletaan maksaa jälleen korkoa. Silloin myös asuntomarkkinoiden myyntilaidalla alkaa olla painoa ja kun asunnoissa velkaosuus on tyypillisesti suuri, alkaa rahamarkkinoilla tapahtua. Konkurssiaalto maaseudun pankeissa, pääkaupunkiseudun asuntojen hintakuplan puhkeaminen ja henkilökohtaisia vararikkoja siellä. Banksteri-Tuula on oikeassa siinä ettei aika ole nyt veneenmyyjän ystävä, mutta en oikein usko väkisinmyyntiinkään hintaa polkemalla.


    • MertenAnkkuri

      Banksteri ja TuulaJärvenpäästä ovat tämän hygge-ajan SirBB ja Erkki Lihas. Tai kalpea aavistus siitä verbaliikasta, mutta samoja kaikuja. Hitunen rehvastelua, jonkin verran tietoa ja jotain siltä välilä.

    • TuulaJärvenpäästä

      Parahin Mikäolikaanpointti.

      Ei kait kukaan sinua pakota lukemaan tätä kesksutelua jos sen aihe ei sinua kertakaikkiaan kiinnosta?

      Ja kun asia ei sinua kiinnosta niin mikä ihme saa sinut sitten kirjoittaamaan tähän keskusteluun, että tämä keskustelu ei sinua lainkaan kiinnosta?

      Miksi sinä ja monet muut ette yksinkertaisesti vain skippaa tätä keskustelua?

      Itseäni ei lainkaan kiinnosta auton moottoreiden viritys.

      Tästä seuraa että, a) en lue aiheeseen liittyvää keskustelua b) en kirjoittele moottoreiden virittelyä käsitteleville keskustelupalstoille, että moottoredien virittely ei minua kiinnosta c) en ota kantaa onko moottorit väärin tai oikein viritetty d) en ota kantaa onko moottoreiden virittelyistä ylipäänsä joku kiinnostunut e) en ota kantaa onko viritettyjen moottoreiden hinta kohdillaan

      Sillä tapaa olisin asianomainen ottamaan kantaa myös tähän moottoreidenviritys keskusteluun sillä perheessämme on neljä autoa.

      Ja ketkä ovat nämä "me muut" joita käytettyjen veneiden hintakehitys ei kiinnosta?

      Suomi 24 luetuin keskustelu listalla juuri tämä Banksetrin ansiokkaasti aloittama " Venemarkkinakatasaus" -keskustelu on ollut luetuin. Ei kannataisi esittää vaihtoehtoista totuutta.
      Käytännössä kaikkia veneen, auton , mökin, kiinteistön tai asunto-osakkeen omistajaa kiinnostaa miten hänen omaisuutensa arvo kehittyy.

      Jokainen saa pyytää veneestään sellaista hintaa kuin itse haluaa ja seisottaa sitä Nettiveneessä vaikka maailman tappiin saakka jos niin haluaa.

      Se ei kuitenkaan millään tavalla muuta sitä tosiasiaa, että jos purjehdusharrastus ei elvy, niin me kaikki vanhenevan veneen omistajat olemme nätisti sanottuna pississä kalustomme kanssa.

      Vene2017 messuilla oli kaksi uutta purjevenettä myynnissä niin purjevenemarkkinaa kuvaamaan sopii mainiosti Estonian viimeinen radioviesti :" todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä"!

      • sekö.ongelmana

        Miksi me vanhenevien, mutta maksettujen veneiden omistajat olisimme pississä? Jos hinnat halpenevat, se tietää vain pienempää arvoa perukirjassa.


      • TuulaJärvenpäästä

        Oikeassa olet. Missään pississä ole jos ei ole tarvista myydä venettä.
        Vain ne ovat pississä joiden on tarvis muuttaa veneeseen sidottu pääoma rahaksi. Ei muut.
        Hyvä tarkennus.


    • Mikäolikaanpointti

      "Ei kait kukaan sinua pakota lukemaan tätä kesksutelua jos sen aihe ei sinua kertakaikkiaan kiinnosta?

      Ja kun asia ei sinua kiinnosta niin mikä ihme saa sinut sitten kirjoittaamaan tähän keskusteluun"

      Parahin Banksteri-Tuula-Samaamieltä-tyhjänlässyttäjä:

      Minunhan kiehtoo ja kiinnostaa suunnattomasti kaikki sinun kaltaisesi vaikeat tapaukset, psykiatri kun olen.

      Kerro nyt ihan juurta jaksain, mikä on tämän markkina-jankkaamisesi syvin tarkoitus ja motiivi?

      Oletko sinä sellainen mainitsemasi pississä olija, vai yritätkö epätoivoisesti aivopestä jonkun lahjoittamaan veneensä sinulle puoli-ilmaiseksi?

      Jos ei venettään ole myymässä pakon edessä, niin kuin ilmeisesti aika harva veneilijä on, niin ei ole mitään merkitystä sillä, mikä markkinatilanne on.

      Miksi sinua ahdistaa ajatus, että kauppa käy nihkeästi? Kerro ja avaudu ihan rehellisesti, niin ehkä helpottaa.

      • TuulaJärvenpäästä

        Kiäh,kiäh,kiäh ! Huutonaurua!!
        Psykiatri!!!
        Kulta pieni, Tuula maailmannaisena on jo tähän ikään mennessä monessa liemessä keitetty ja paljastaa valepsykiatrit ja muut tuhmat pojat jo heti ensimmäisestä lauseesta...

        Anna mun kaikki kestää...

        Vakavasti puhuttuna olen näkökantani jo monta kertaa yrittänyt tuoda esiin, kuten monet muutkin tässä keskustelussa. Jos se on jäänyt epäselväksi, se tuskin enää kertaamalla selvenee.

        Nyt itse vetäydyn ukon kainaloon viikonlopun viettoon Moetin kanssa ja toivon, että Banksteri toivuttuaan eilisestä soittoruolakierroksestaan vetäisi yhteen tämän keskustelun annin laittamattomalla tyylillään.

        Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua itse kullekin säädylle!


      • Mikäolikaanpointti
        TuulaJärvenpäästä kirjoitti:

        Kiäh,kiäh,kiäh ! Huutonaurua!!
        Psykiatri!!!
        Kulta pieni, Tuula maailmannaisena on jo tähän ikään mennessä monessa liemessä keitetty ja paljastaa valepsykiatrit ja muut tuhmat pojat jo heti ensimmäisestä lauseesta...

        Anna mun kaikki kestää...

        Vakavasti puhuttuna olen näkökantani jo monta kertaa yrittänyt tuoda esiin, kuten monet muutkin tässä keskustelussa. Jos se on jäänyt epäselväksi, se tuskin enää kertaamalla selvenee.

        Nyt itse vetäydyn ukon kainaloon viikonlopun viettoon Moetin kanssa ja toivon, että Banksteri toivuttuaan eilisestä soittoruolakierroksestaan vetäisi yhteen tämän keskustelun annin laittamattomalla tyylillään.

        Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua itse kullekin säädylle!

        Hyvä! Nauru pidentää ikää.

        Mutta tuo konjakkipullon kanssa pakoon luikkiminen sen sijaan on huonompi juttu.

        Voisimme ennemmin syventää keskustelua persoonallisuudestasi ja fobioistasi.

        Miettisimme sinulle uusia tapoja lukea esim. Nettivenettä, tavalla, joka pienentää ahdistusta ja pelkoa markkinoista ja vanhojen veneiden hintatasosta.

        Miten on? Palaile rauhassa, kun aika tuntuu sopivalta.


      • jääkaapissa

        Tuula-Pekka lähti kaljalle.


    • PurjehtijaHessu

      Tuula ja Banksteri puhuvat asiaa ja perustelevat mielestäni hyvin.

      Mikäli aihe tai mielipiteet eivät jotakuta miellytä, älkää kiitos keskeyttäkö mielenkiintoista keskustelua epäasiallisilla väliintuloillanne.

      Ymmärrän kyllä hyvin mikäli epämieluisan markkinatilanteen toteaminen saattaa jotakuta rassata.

      • Toinen.psyko

        ... Nyt monologi ja tautologia jatkuu nimimerkillä PurjehtijaHessu...

        Vian ei tarvitse olla iso, kun se on korvien välissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe