Kuinka yleistä narsismi on?

Yksiyritystaas

Jos etsin kumppania nettideitistä, kuinka todennäköistä on että törmään narsistiin?

40

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Narsisteja-psyk

      Narsisteja/psykopaatteja n. 1-2% väestöstä.
      Samat narsistit/psykopaatit kiertävät jatkuvasti eri areenoita etsien uhreja. Heitä on siis seuranhakupalveluissakin todella paljon.
      Tuskin kukaan osaa sanoa lukumäärää, mutta kannattaa olla silmä ja korva tarkkana. Kannattaa muistaa myös noiden kyvyt naamioida itsensä normaaleiksi.

    • niitäonpaljon

      Usein näkee tuon "faktan(?)", että narsisteja on 1-2 % ihmisistä. Ehkäpä näillä on ammattilaisen toteama narsistinen luonnehäiriö.

      Todellisuudessa narsistisesti käyttäytyviä ihmisiä on suuri ja kaiken aikaa kasvava määrä, jota tuskin voidaan määritellä. Elävässä elämässä voi nähdä, kuinka häiriökäyttäyminen "tarttuu", vahvistuu ja muuttuu jopa normiksi. Sitä voi havaita kaikkialla julkisuudessa, sitä saatetaan edellyttää esim. työyhteisössä. Monet kasvattavat lapsensa narsisteiksi.

      Olen nähnyt, kuinka narsistinen sekopää tuli polleana työpaikkaamme. Hän valloitti ja vakuutti useimmat pelkillä puheilla. Työ sinänsä ei ollut hänen juttunsa, vaan juonittelu. Pirulliset ja laittomatkin teot katsottiin läpi sormien, koska ihmiset hurmaantuivat narsistista ja hänen tyylistään, joka tarttui muihinkin. Etenkin nuoret omaksuivat nassen keinot, koska niiden avulla pääsi eteenpäin uralla. Joidenkin kohdalla manipuloiminen, vaihtoehtoiset totuudet ja juonittelu tulivat tavaksi myös yksityiselämässä. Erityisesti muista nuoren miehen, joka etsi netistä keinoja naisten manipuloimiseksi ja seikkaili deittisivustoilla. Hän rehenteli asialla avoimesti, koska se oli hänestä hupaisaa. Luulen, että ilman narsistista ympäristöä hänkin olisi kehittynyt terveempään suuntaan.

      • poiuydsghj

        Minä olen löytänyt enganninkielellä aika paljon kirjoja, joissa opetetaan esim. naisten manipulointia tai muuta manipulointia ja henkistä vallankäyttöä.
        Yhden myydyimmistä tilasin itsekin nähdäkseni mitä se on, mutta valitettavasti sisältö on sen verran vastenmielinen, etten pysty sitä lukemaan muuta kuin vilaisemaan mitä se sisältää.

        Muuten nyt tajusin miksi esim. minun tekstini voi tulkita väärin itsekeskeiseksi henkilöksi joka käyttää paljon minä-sanaa.
        Kuten täm'n viestini aloitus olisi parempi: Olen löytänyt...
        Tuo minä sana tulee siitä kun käytän enemmän englannin kuin suomen kieltä.
        "I have found..."
        Ei oikein voisi kirjoittaa vain: "Found..."
        Kukaan ei tietäisi kuka löysi.
        Niinpä kirjotan välillä Suomea vähän ky englantia myös lisäten "se" sanaa liikaa, "it".
        Tämä vaan esimerkkinä miten ilmiöitä voitaisiin merkityksellistää väärin niin että vaikkapa joku suomenkielinen psykologisoija kokisi minun olevan hyvin minä keskeinen, mutta englanninkielinen ei.


    • Aloittajan_kys

      Aloittajan kysymyksen voi tietenkin unohtaakin...
      On totta että pettureita ja epäluotettavia ihmisiä on merkittävän suuri määrä ja heitä deittailee toooodella paljon.
      Aloittaja kysyi kuitenkin selkeästi narsisteista. NPH on siis persoonallisuushäiriö, joka mainitaan tautiluokituksissa. NPH eroaa tuosta muusta keinottelusta vain aivan totaalisesti niin, että sitä kantavalla henkilöllä ei ole empatiantunnetta eikä sitä tule, vaikka hänen sisimpänsä kääntäisi ympäri kuinka monta kertaa... Eli narsismiin liittyy täydellinen toivottomuus sen selättämisestä.
      Ehkä NPH on kasvussa myös, tiedä häntä. Ehkä on yhä enemmän vanhempia jotka unohtavat alle 2 vuotiaan lapsensa emotionaaliset tarpeet, eivätkä anna tällä sitä hoivaa ja huolenpitoa, jota tämä tarvitsisi voidakseen kehittyä terveesti ja turvallisesti.
      NPHlla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka monta kertaa ihminen käyttää minä sanaa. Se on huomattavasti syvempi tila ja on olemassa vaikkei olisi edes puhetta käytössä. Se löytää ilmenemismuotonsa.

    • poiuytrsdfg

      Ei aiemmat vastaukset mielestäni ihan väärinkään ole. Jotkut asianuntijat sanovat, että se on tavallaan sopimuksenvarainen asia kuka on psykopaatti.

      Ja onhan heitä aika paljon kun netin mukaan USA:ssakin arviolta noin 12 miljoonaa psykopaattia, eli ainakin kaksi kertaa koko Suomen kansan määrä. Niin ei mistään äärimmäisestä harvinaisuudesta kuitenkaan ole kyse. Että kyllä heitä vastaan voi tulla elämän aikana montakin.
      On moninkertaisesti harvinaisempaa olla suomalainen kuin olla psykopaatti.

      Maailmanlaajuisesti satunnaisen matkailijan on moninkertaisesti todennäköisempää kohdata lukuisia psykopaatteja kuin yhtään suomalaista.

      • 320_milj

        320 miljoonainen väestö. Tuolloin prosenttiluku olisi lähempänä neljää kun kahta tai yhtä.
        Psykopaatteja on paljon vähemmän kuin narsisteja, joten luku tuskin voi pitää paikkaansa. Mistä tuo luku on tullut?
        http://eksopolitiikka.fi/tietoisuus/7-asiaa-jotka-sinun-kannattaa-tietaa-narsismista/
        "Arviolta 6,2% USA:n populaatiosta kärsii narsistisesta persoonallisuushäiriöstä (NPD), joka tarkoittaa että he täyttävät viisi tai useamman seuraavista DSM-V -kriteereistä: (kun luet näitä, ajattele ihmisiä jotka saattavat sopia diagnoosiin)"
        Vastasin itse... Jaa, no ehkäpä.


      • poiuytrdfgh

        Aivan minä otin luvut varman päälle alakanttiin, jotten ainakaan liioittele.
        Se on minun tapani kaikissa asioissa.
        Ja sitten ihmiset aina luulee minusta juuri päinvastoin.
        He luulevat minun puheissani liioittelevan tapahtuneita asioita, kun todellisuudessa teen moninkertaisesti päinvastoin, jottei jää riskiä, että voisin olla erehtynyt osapuoli.


      • poiuyddfgh

        Luvut saattoi koskea antisosiaalista häiriötä.
        Nämä määritelmät psykopaatti, narsisti, antisosiaalinen häiriö ei ole tarkkoja, joten ei lukua voi ihan tarkasti laskea.

        Mutta sanoin nyt virheellisesti. en minä näitä katsonut alakanttiin, vaan keskiväliltä siitä mitä netissä lukee.
        Menin vähän sekaisin edellisestä viestistä mitä siinä luki.


    • poiuytdsdfg

      Jossain lukee että 70 000000 psykopaattia maailmassa.

      • poiuytsdfghn

        Ja jos ottaa huomioon psykopaattihurmurit, niin yhdellä voi varmaan olla aika monta hurmattua. Niin se todennäköisyys kasvaa moninkertaiseksi siitä yks yhteen todennäköisyydestä, arvioisin ehkä välillä satakertaiseksikin.

        Noh, mä en ole ikinä oikeen ollut tavannomaisimman todennäköisyyslaskennan kannattaja, koska silloin kun epätodennäköisyys osuu kohdalle siitä ei ole mitään hyötyä. Todennäköisyyslaskennasta on enemmänkin hyötyä vain silloin kun kaikki on kunnossa ilman sitäkin.


    • pillumiina

      Nettideitti profiileista lisäksi saattaa olla moni yhden ja saman henkilön tekemä, sieltä löytyy lopulta usean profiilin taustalta sama persoona.
      Kun tehdään oletus, että normaali ihminen ei toimi noin, voidaan vetää johtopäätös että suurin osa nettideittiprofiileista on jonkin vinksahtaneen tekosia, kun siihen lisätään lisäksi tämä näiden joidenkin pakoittava tarve hakea aina uutta uhria hyödynnettäväksi - vaikkapa nyt tämä salapornokuvaaja ja videon levittäjä akseli nyt esimerkikisi.

      Ei nyt pidä ymmärtää tätäkään väärin mies sukupuolen kannalta, jos jokin mies on tullut omassa elämässään kaltoin kohdelluksi lukuisten tällaisten naaraspirujen toimesta, heidän ulkopuoliseksi eristämisestään ja pääsee joskus näille piruille antamaan takaisin - siitä vain, tämmöisissä tapauksissa antaa mennä vaan, samaa paskaa vaan sitten kaikille paskakirja ja tinderilortoille.

    • Kysy heiltä seuraava kysymys:

      Mitä näet peiliin katsoessa?

      Jos hän vastaa että itseni hän on narsisti.

      Jos hän vastaa että peilin niin hän ei ole narsisti.

      • Ex-uhri

        Ei ole noin yksinkertaista. Vastaisin itsekin että "itseni", enkä kyllä ole narsku, vaan yhden narsistin entinen uhri.


      • Ex-uhri kirjoitti:

        Ei ole noin yksinkertaista. Vastaisin itsekin että "itseni", enkä kyllä ole narsku, vaan yhden narsistin entinen uhri.

        No selfieiden määrä sitten? Mitä enemmän ottaa itsestään kuvia sitä narsistisempi on.


      • poiuytrsdfg

        Minä en usko tollasiin ollenkaan.

        Esim. minä otan itsestäni moninkertaisesti enemmän kuvia kuin vanhempani itsestään, mutta siitä ei liene epäselvyyttä edes heidän ja minun välilläni, että heidän luonteensa on huomattavasti narsistisempi.

        Tuollasiin vaikuttaa mm. henkilön ammattikin että miten ottaa selfieitä tai mitä näkee peileissä. Lääkäri voisi nähdä jonkun kitarisat.


      • poiuytrsdfg kirjoitti:

        Minä en usko tollasiin ollenkaan.

        Esim. minä otan itsestäni moninkertaisesti enemmän kuvia kuin vanhempani itsestään, mutta siitä ei liene epäselvyyttä edes heidän ja minun välilläni, että heidän luonteensa on huomattavasti narsistisempi.

        Tuollasiin vaikuttaa mm. henkilön ammattikin että miten ottaa selfieitä tai mitä näkee peileissä. Lääkäri voisi nähdä jonkun kitarisat.

        No miksi sitten otat itsestäsi kuvia koko ajan? Senkö takia että välität muista ihmisistä? Senkö takia että haluat auttaa muita ihmisiä? Vai sen takia että luulet olevasi täydellinen ja mahtava kaiken puolin. Mitä enemmän ottaa itsestään kuvia sitä narsistisempi on. Jos et usko niin älä usko.


      • poiuytdsdfg

        Aloitin itseni kuvaamisen jonkin asteisesti halvaannuttuani.
        Seuratakseni kasvojeni muutoksia ja treenatakseni normaaleja ilmeitä, samaa voi tehdä peilin edessä. Harjoittelen, ettei silmät menisi kieroon ja jotta kääntyisivät oikeaa suuntaan eikä epäsymmetrisesti pään kanssa ja että toinenkin suupieli hymyilisi kutakuinkin yhtä paljon kuin toinen niinkuin ennen ja silmät aukeaisi paremmin yhtä suuriksi kuin ennen. Olen tässä hommassa ottanut tuhansia kuvia naamastani ja samalla harjoitellut kameran käyttöä, koska en ole ennen juuri käyttänyt kameraa. Lisäksi sattuneista syistä en ole välittänyt vaikka kuviani olisi mennyt suuremmatkin määrät nettiin. Tosin nyt toivoisin ylimääräiset sieltä pois, kun en enää ole niin halvaantunut, mutta se olisi niin suuri urakka, joten jääköön sinne ja pitäköön ihmiset minua narsistina, jos heidän logiikka pelaa niin.
        Ja nyt mä sitten innostuin uutta kameraani testailemaan, en osaa säätää ja tulee hämäriä ja kenties taas on tullut taas kohta tuhat kuvaa naamastani otettua, yksi onnistui.

        Eli olen näitä kuvia enemmänkin ottanut epätäydellisyyden takia ja
        onhan tämä säästäväistäkin kun en ammattiapuakaan tähän hommaan saanut.
        Tulokset ovat silminnähtäviä ja mielestäni olen ollut asiassa kiitettävästi omatoiminen.
        Lisäksi minulla on uusi harrastus, jossa tarvitaan hyvä selfie, ja sen saamiseksi on tarvinnut tosi paljon harjoitella ja ottaa kuvia. :)

        On varmaan oikeasti olemassa ihmisiä, jotka tämän takia luulee minua narsistiksi, kun eivät ole tietoisia mitä kulissien takana tapahtuu.


      • poiuytdsdfg kirjoitti:

        Aloitin itseni kuvaamisen jonkin asteisesti halvaannuttuani.
        Seuratakseni kasvojeni muutoksia ja treenatakseni normaaleja ilmeitä, samaa voi tehdä peilin edessä. Harjoittelen, ettei silmät menisi kieroon ja jotta kääntyisivät oikeaa suuntaan eikä epäsymmetrisesti pään kanssa ja että toinenkin suupieli hymyilisi kutakuinkin yhtä paljon kuin toinen niinkuin ennen ja silmät aukeaisi paremmin yhtä suuriksi kuin ennen. Olen tässä hommassa ottanut tuhansia kuvia naamastani ja samalla harjoitellut kameran käyttöä, koska en ole ennen juuri käyttänyt kameraa. Lisäksi sattuneista syistä en ole välittänyt vaikka kuviani olisi mennyt suuremmatkin määrät nettiin. Tosin nyt toivoisin ylimääräiset sieltä pois, kun en enää ole niin halvaantunut, mutta se olisi niin suuri urakka, joten jääköön sinne ja pitäköön ihmiset minua narsistina, jos heidän logiikka pelaa niin.
        Ja nyt mä sitten innostuin uutta kameraani testailemaan, en osaa säätää ja tulee hämäriä ja kenties taas on tullut taas kohta tuhat kuvaa naamastani otettua, yksi onnistui.

        Eli olen näitä kuvia enemmänkin ottanut epätäydellisyyden takia ja
        onhan tämä säästäväistäkin kun en ammattiapuakaan tähän hommaan saanut.
        Tulokset ovat silminnähtäviä ja mielestäni olen ollut asiassa kiitettävästi omatoiminen.
        Lisäksi minulla on uusi harrastus, jossa tarvitaan hyvä selfie, ja sen saamiseksi on tarvinnut tosi paljon harjoitella ja ottaa kuvia. :)

        On varmaan oikeasti olemassa ihmisiä, jotka tämän takia luulee minua narsistiksi, kun eivät ole tietoisia mitä kulissien takana tapahtuu.

        No jos kuvaa pelkästään itseään niin kyllä aika itsekeskeinen pitää olla. Narsisti ei myöskään voi nähdä sitä että olisi väärässä jonka edellisen perusteella kyllä huomaammekin. Aika tyhmiä luuloja jos pelkäät silmäsi menevään kieroon ja huultesi olevan tasainen hymyillessäsi. Narsisti sinä olet. Usko tai älä.


      • poiuydsdfgh

        Et selvästikään tiedä mitä helvetillisiä kärsimyksiä koko kehossa ilmenevät halvausoireet tekee. Ja silmissäkin vakavinta on se ettei näe ympäristöään kunnolla, jos ne ei käänny ja aukea kunnolla ja menee kieroon.
        Jos olisit ypöyksin halvantuneena, pelkästään muihinko siinä kuuluu keskittyä ?
        Huomasin kyllä, että moni oli sitä mieltä. Mielestäni se osoittaa empatian puutetta vammaantuneita kohtaan. Hyvää jatkoa !
        Minä en tänne taida enää tulla.


      • poiuydsdfgh kirjoitti:

        Et selvästikään tiedä mitä helvetillisiä kärsimyksiä koko kehossa ilmenevät halvausoireet tekee. Ja silmissäkin vakavinta on se ettei näe ympäristöään kunnolla, jos ne ei käänny ja aukea kunnolla ja menee kieroon.
        Jos olisit ypöyksin halvantuneena, pelkästään muihinko siinä kuuluu keskittyä ?
        Huomasin kyllä, että moni oli sitä mieltä. Mielestäni se osoittaa empatian puutetta vammaantuneita kohtaan. Hyvää jatkoa !
        Minä en tänne taida enää tulla.

        Ja niitä halvauksia tulee koko ajan että pitää ottaa koko ajan kuvia itsestään? Luulo taudilta tuo kyllä kuulostaa. Mitäs sitten teet kun ovat silmät eri tasolla? Kyllä minulla pysyy kasvon piirteet samoina eikä mikään paikka valu vaikka en koko aikaa kuvaa itseäni. Mitä enemmän ottaa kuvia itsestään sitä narsistisempi on. Kuten sanoin.


      • poiuytrdsdf

        Ei halvauksesta aina parane kokonaan vuodessa, eikä kolmessakaan.
        Olen vain kerran elämässäni saanut pahoja halvausoireita.
        No näköjään pelleilyä nyt koko keskustelu.
        Sitä paitsi ketä muuta voi kuvata halvaantuneena neljän seinän sisällä kuin itseään ?
        Kyllä innostuin netissä olevia muiden kuvia seuraamaan, kun oli mielestäni niin mielenkiintoisia kuvia ulkoa yms. mutta olin niin kiinnostunu niistä, että minun luultiin stalkaavan, joten piti keskittyä enemmän vain itseen.
        Jos tämä on narsismia, niin sitten mä voin olla sellainen "narsisti". '
        Hyvää jatkoa.


      • poiuytrdsdf kirjoitti:

        Ei halvauksesta aina parane kokonaan vuodessa, eikä kolmessakaan.
        Olen vain kerran elämässäni saanut pahoja halvausoireita.
        No näköjään pelleilyä nyt koko keskustelu.
        Sitä paitsi ketä muuta voi kuvata halvaantuneena neljän seinän sisällä kuin itseään ?
        Kyllä innostuin netissä olevia muiden kuvia seuraamaan, kun oli mielestäni niin mielenkiintoisia kuvia ulkoa yms. mutta olin niin kiinnostunu niistä, että minun luultiin stalkaavan, joten piti keskittyä enemmän vain itseen.
        Jos tämä on narsismia, niin sitten mä voin olla sellainen "narsisti". '
        Hyvää jatkoa.

        Sanoit jo kerran hyvää jatkoa. -.- Voit myös mennä ulos kuvaamaan luontoa jos kuvaus kerran kiinnostaa. Tai sitten voit tehdä jotain ihan muuta.


      • KassKummaa
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Ja niitä halvauksia tulee koko ajan että pitää ottaa koko ajan kuvia itsestään? Luulo taudilta tuo kyllä kuulostaa. Mitäs sitten teet kun ovat silmät eri tasolla? Kyllä minulla pysyy kasvon piirteet samoina eikä mikään paikka valu vaikka en koko aikaa kuvaa itseäni. Mitä enemmän ottaa kuvia itsestään sitä narsistisempi on. Kuten sanoin.

        Kyllä olet kimmokuu nyt jäänyt jänkkäämään samaa asiaa. Mitä toisten selfiet sulle kuuluu. Itsestään saa olla kiinnostunut. Narsistit eivät itseään oikeastaan pysty kohtaamaankaan, kun ei ole paljoa mitään mitä kohtaisi.
        Sinulla kammo ihmisiä kohtaan jotka pystyvät ottamaan selfieitä?!


      • KassKummaa kirjoitti:

        Kyllä olet kimmokuu nyt jäänyt jänkkäämään samaa asiaa. Mitä toisten selfiet sulle kuuluu. Itsestään saa olla kiinnostunut. Narsistit eivät itseään oikeastaan pysty kohtaamaankaan, kun ei ole paljoa mitään mitä kohtaisi.
        Sinulla kammo ihmisiä kohtaan jotka pystyvät ottamaan selfieitä?!

        No ei mutta kun koko ajan pitää ottaa itsestään kuvia niin on se aika ihmeellistä. Kyllä sitä muutakin voi tehdä kun jatkuvasti ottaa kuvia omasta naamastaan sitten jakaa niitä somessa ja sitten olla et otin kuvan sitt kaikki on ett ooh vau. Ihan typerää.


      • poiuytrdfgh

        Ei mun kuvaa ole kukaan ainakaan 15 vuoteen kehunu.
        Sain mä kerran pari tykkäämistä somessa mun uudelle kuvalle, kun kaikille muillekin annettin siinä yhteydessä kun oli yhteinen projekti ikäänkuin siinä, niin se olis ollut epäkohteliasta olla laittamatta niitä mullekin. Siispä pari naista laitto mullekin, muttei siinä mitään kommenttia ollut.
        Mutta joo kyllä mä rohkeasti otan selfieitä vaikkei niitä tykkäämisiä ole niin tullutkaan ja laitan vielä someenkin, vaikken oo saanut kun vasta muutaman ystävän siellä.
        Ja harjottelen vielä lisää itseni kuvaamista näistä päinvastaisista neuvoista huolimatta.
        Siis juurikin varsinkin kun ei koskaan saa lainkaan mitään positiivista palautetta muilta ihmisiltä, niin pitää se itsetunto rakentaa edes itsetuntemuksen kautta. Muutenhan voi tuntua kuin ei olisi olemassa tms.


      • poiuytrdfgh kirjoitti:

        Ei mun kuvaa ole kukaan ainakaan 15 vuoteen kehunu.
        Sain mä kerran pari tykkäämistä somessa mun uudelle kuvalle, kun kaikille muillekin annettin siinä yhteydessä kun oli yhteinen projekti ikäänkuin siinä, niin se olis ollut epäkohteliasta olla laittamatta niitä mullekin. Siispä pari naista laitto mullekin, muttei siinä mitään kommenttia ollut.
        Mutta joo kyllä mä rohkeasti otan selfieitä vaikkei niitä tykkäämisiä ole niin tullutkaan ja laitan vielä someenkin, vaikken oo saanut kun vasta muutaman ystävän siellä.
        Ja harjottelen vielä lisää itseni kuvaamista näistä päinvastaisista neuvoista huolimatta.
        Siis juurikin varsinkin kun ei koskaan saa lainkaan mitään positiivista palautetta muilta ihmisiltä, niin pitää se itsetunto rakentaa edes itsetuntemuksen kautta. Muutenhan voi tuntua kuin ei olisi olemassa tms.

        Niin niin aivan.


      • klldjglidjgäijgä
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        No ei mutta kun koko ajan pitää ottaa itsestään kuvia niin on se aika ihmeellistä. Kyllä sitä muutakin voi tehdä kun jatkuvasti ottaa kuvia omasta naamastaan sitten jakaa niitä somessa ja sitten olla et otin kuvan sitt kaikki on ett ooh vau. Ihan typerää.

        Selfie-kuvilla ei ole mitään tekemistä narsismin kanssa! Siis ei mitään.

        Eroonnarsistista.com/Artikkelit/HÖPÖHÖPÖTEKSTIÄ NARSISMISTA: KUN NARSIMIN JA SELFIE-KUVIEN VÄLILLE PANNAN YHTÄLÄISYYSMERKKI

        Niin kuin tuossa sanotaan, taidemaalarit on kautta historian tehneet myös omakuvia, selfiet on nykyajan omakuvia. Siinä sanotaan myös että jos joku viitsii hermostua toisen selfie-kuvista niin ongelma on sen ihmisen oman pään sisällä, eikä sen päässä joka niitä kuvia ottaa.


      • poiuytfrdfgh

        Tämä ei nyt liity aiempiin kommentteihin, en siis väitä ketään kirjoittajaa täällä narsistiseksi.

        Mutta katsoin Youtube videon jossa oli jotain sellaista, että voi kokeilla itsensä kehumista, ja jos toinen hermostuu siitä, hän on todennäköisesti narsistinen ja ei todellinen ystävä. Ystävät ilahtuvat siitä kun toinen tuo itsestään esiin myönteistä, jotain missä on hyvä tms.
        Olen miettinyt tätä, koska olen huomannut suomalaisten keskuudessa itsensä kehumisen koettavan niin kovin negatiivisesti ja tuomittavasti, että itsekin vannouduin sitten tuomaan itsestäni esiin vain negatiivista. Sehän oli han pöhköä, mutta niin tuli toimittua sosiaalisessa paineessa. Eihän se ollut kuin huonoa itselle ja muille. Ennen en voinut yrittää ottaa hyvää valokuvaakaan kun koin että se olisi huijausta. Mutta siis, joku jolle sanoin, että tää on sitte tarkotuksella otettu mahdollisimman hyvä kuva, niin vastasi nauraen: No tiedän, et kai nyt tarkotuksella mahdollisimman huonoja kuvia ota? Kummenen vuotta sitten olisin voinut ottaakin.
        Olen alannu oppia ja muuttaa asenteita. Tosiaan, ei kai valokuvauksen tarkoitus ole yrittää ottaa huonoja kuvia ? Ei kai siitä pidä tuntea syyllisyyttä, jos yrittää valokuvata niin hyvin kuin osaa ? Senhän voisi just ajatella niinkuin valokuvaustaiteena. Koska oli kuva sitten hyvä tai huono, niin joka tapauksessa se on valokuva, ei henkilö itse tms. Ja valokuvista kyllä tulee niin erilaisia kuin olisi eri henkilöitä riippuen valaistuksesta varsinkin, niin mikä niistä nyt sitten olisi realistisin ? Kun nyt ylipäätäänkin siinä näkyy mitään vain siksi, että valo jotenkin osuu objektiin tai jotain sellasta. Ja tulee tosi erilainen riippuen miten se valo osuu. Ehkä voisimmekin ajatella että kyse onkin enemmänkin valon aikaansaamasta ilmentymästä kuin esim. egon ???
        Oikeastaan tänä päivänä ajattelisin enemmin näinpäin, että jokainen ihminen ansaitsee itsestään niin kauniin valokuvan kuin hänestä vain pystyy ottamaan, jos nyt kuvia ylipäätään aletaan ottamaan. Eikö valokuuvamossakin kuvaajat yleensä yritä ottaa ammatikseen hyviä kuvia ei huonoja ?
        Minä olin niin hölmö, että niin kauan ku olin nuori ja nätti, niin minun piti vaan ottaa huonoja kuvia, kun en ymmärtäny tätä asiaa. Piti halvaantua että ymmärtää olla kiitollinen ja yrittää hymyillä niin iloisesti ja valoisasti kuin pystyy (kun se ei mainaa enää helposti onnistua), vaikka sitten valokuvaan. Voisi ajatella asian niinkin päin että oikeastaan on nöyrän kiitollista tehdä niin tai kohteliasta katsojia kohtaan. Niinhän taiteilijat lavallakin tekevät, esim. hymyilevät kohteliaasti työkseen yleisölle mahdollisesti niin säteilevästi kuin pystyvät. Sehän on työ joka tehdään yleisölle, joka on mahdollisesti maksanutkin siitä. Jos siellä sitten vaan lavalta väsähtäneesti mulkoiltaisiin, niin olisiko se sitten niin kovin epäitsekästä ?


      • poiuytrdsdfgh

        Jatkan vielä ulkonäöstä ja narsismista.
        Kun olin teini-ikänen yritin kysellä vanhemmiltani olenko nätti, he reagoivat siihen niin että eivät voineet vastata siihen mitään kunnolla vaan menivät hyvin vaivaantuneiksi. No tottahan koin että minun täytyy olla jotenkin todella ruma kun edes oma äiti ei voi nätiksi kehua, kyllähän monille äideille oma tyttö on tietenkin jopa maailman kaunein näytti nyt sitten ihan miltä hyvänsä.
        Olen kuunnellut sivusta kun pienet tytöt keskusteli:
        A: "Mun äiti on sanonu, että mä oon maailman kaunein!"
        B: "Mutta mun äiti on sanonu, että mä oon maailman kaunein !"
        Mun mielestä toi on ihan oikein.
        Yritin kysyä vielä aikuisenakin äidiltäni, että miltä näytän.
        Hän vastaa jotain, ettei pysty näkemään ja on hyvin vaivaantunut.
        Siinä tulee jotenkin semmoinen olo, että minun täytyy olla jotenkin erittäin omituinen tai näkymätön.
        Isäni vastasi sillon kun olin teini-ikäinen jotain, ettei niin osaa sanoa tai että on maailmassa kauniimpiakin. Kerran isäni vai minut nyt aikuisena passikuvaan, valokuvaaja vähän hämmenty kun kohteliaasti yritti esittää kuvaa isällenikin joka vastasi kovalla äänellä: "Ompa vanhan näköinen !"

        No nyt sitten aikusena minulta on kysytty jossain nettichateissa, että olenko kaunis. Ainahan minä vastaan ettei minulla ole minkäänlaista käsitystä asiasta.


      • poiuytrdfgh

        Mutta siis jos multa joku kysyisi miltä hän näyttää (ei kyllä ole juuri kysynyt),
        niin osoittaisin kyllä innostunutta kiinnstusta kysymykseen ja sanoisin jotain että: "Hmm...hmmm...mitenköhän kuvailisin...." ja yrittäisin oikein tosissani keskittyä vastaamaan mahdollisimman kuvaavasti.


      • Aika kovasti yritetään puolustaa itseään kun joku sanoo narsistiseksi. Etkö sinä voi olla narsistinen koska se on pahaksi ja sinä olet täydellinen? Jokainen ihminen on narasistinen toiset vain enemmän kuin toiset.


      • poiuytdfghjn

        No lukaisepa tonne ylemmäs, että minähän olen jo sanonut että voin olla.
        Mutta se on fakta ettei minulla ole narsistista persoonallisuushäiriötä, koska en täytä kriteereitä ollenkaan.
        On minulle ennenkin yritetty sanoa jotain että jos väitän, etten ole jotain, niin se tarkoittaa, että olen ja olen sitten sanonut, että ok joo olen ja valehdellut siinä tapauksessa, eikä valehtelusta seurannut hyvää.
        En usko teoriaan, että jos sanoo, ettei ole jotain, niin se tarkoittaa että on.
        Koska kun väittää olevansa mitä ei ole, niin ei siitäkään ole tullut mitään tolkkua.
        Kannatan ihan faktojen sanomista sellaisenaan, ei nurinpäin. Mut aiemmin saatiin nurinpäinjuttuihin manipuloitua mukaan joten mulla on jo niistä omakohtaista kokeusta. Ei ollut hyvä juttu, en ala enää.


      • poiuytrfdfghj

        Siis lisään vielä, että jos henkilö on jo kerran elämässään suostunut olemaan muiden toivomuksesta egokeskeinen, syyllinen, ja kaikkea huonoa ja epätäydellistä monien ihmisten edessä oikein nolosti, niin mielestäni se kumoaa sitä edellisen viestin väitteen, eikä minun tarvitse alkaa samaa rumbaa moneen kertaan.


      • poiuytrfdfghj kirjoitti:

        Siis lisään vielä, että jos henkilö on jo kerran elämässään suostunut olemaan muiden toivomuksesta egokeskeinen, syyllinen, ja kaikkea huonoa ja epätäydellistä monien ihmisten edessä oikein nolosti, niin mielestäni se kumoaa sitä edellisen viestin väitteen, eikä minun tarvitse alkaa samaa rumbaa moneen kertaan.

        Puhut kyllä aika paljon itsestäsi koko ajan.


      • poiuytrsfgh

        Kyllä ja ihan tarkoituksella.
        Jos menen tekemään jotain muuta, niin sitten en puhu, ihan kuinka vaan...


      • poiuytresdfgh

        Puhu enemmän itsestäsi, jos sinusta tuntuu, että muut kuten minä nyt vie kaiken tilan !
        Eikö olisi kiva jos täällä olisi enemmän erilaisia ihmisiä puhumassa itsestään ?
        Minusta olisi kiva.


      • poiuytresdfgh kirjoitti:

        Puhu enemmän itsestäsi, jos sinusta tuntuu, että muut kuten minä nyt vie kaiken tilan !
        Eikö olisi kiva jos täällä olisi enemmän erilaisia ihmisiä puhumassa itsestään ?
        Minusta olisi kiva.

        Niin enemmän narsisteja puhumassa itsestään.


      • Noloso
        poiuytrfdfghj kirjoitti:

        Siis lisään vielä, että jos henkilö on jo kerran elämässään suostunut olemaan muiden toivomuksesta egokeskeinen, syyllinen, ja kaikkea huonoa ja epätäydellistä monien ihmisten edessä oikein nolosti, niin mielestäni se kumoaa sitä edellisen viestin väitteen, eikä minun tarvitse alkaa samaa rumbaa moneen kertaan.

        Mutta jos on suostunut olemaan eikä kuitenkaan ole ollut, niin eikö olisis syytä alkaa olemaan? Big Time.


    • silmätselässäkin

      Voisi kuvitella että nettideiteissä on narsistista käytöstä vielä keskimääräistä enemmän.
      On eri asia aloittaa seurustelu esim tutun kanssa, jonka on tiennyt jo pidempään, ja ihastuksen iskiessä tietää jo tyypin tavat. Mutta nettideiteissä ei näe miten henkilö käyttäytyy muiden kanssa ja vastaako puheet arkielämää, eli "vian" piilottaminen onnistuu alussa.

      Vaikka narsismi olisi lisääntynyt, onneksi myös tietoa aiheesta on enemmän saatavilla. Että normaalit ihmiset oppisivat suojelemaan itseään ja lastenkasvatuksessa olisi herkkyyttä huomata lapsen tarpeet.

      • skjlokåpo

        Tuo on myös minun käsitykseni nettideittailusta. Allekirjoitan myös ajatuksen että yhteiskunta on muuttunut äärettömän narsistiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana enkä näe tälle kehitykselle loppua. Tämä on tärkeä tieto esim. vanhemmille kun kasvattavat jälkikasvuaan.

        Tilastojen mukaan Suomessa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsii 1-2 prosenttia aikuisväestöstä. Tuolla määrällä asuttaisi jo ison kaupungin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe