Pitkän parisuhteen haaste

Mitähänvittua

Niin, millä konstilla te pitkän parisuhteen ihmiset olette selvinneet siitä kun tunteita ei ole muuta kuin ystävyys?
Nyt juuri tuli 26 v mittariin ja huomaan etten tunne puolisoa kohtaan mitä muuta kuin hyvää ystävyyttä. Tämä muutos ja tunne on tullut ihan viimeisen vajaan vuoden aikana.
Arki sujuu. Yhteiset rahat on aina olleet ja kaikki hoituu pääperiaatteissaan hyvin. Ainut suuri ongelma tällä hetkellä on se, etten tunne rakkautta tai suuria tunteita kumppania kohtaan. Vieläkö tunteita voi tulla jos vain odottaa? Yhdessä ollaan koettu, niin iloja kuin suruja. Tai voiko ylipäätään suuria tunteita olla näillä vuosilla? Liekö sitten lopun alkua vai mitä hä? Onko muilla tällaisten fiilisten kanssa kamppailua?
Ja kiitos, en kaipaa mitään "joo eropaperit kehiin ja uutta matoa koukkuun" kommentteja.

36

3896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • weiiiwwww

      Sehän vaihtelee, millaisia tunteita pitkässä suhteessa on! Odottamalla asiat eivät kuitenkaan parane, vaan yleensä vain aktiivisesti hyvään suuntaan muutosta hakemalla. Meillä yhteistä eloa on takana viime kesänä tuli 40 vuotta. Kaksi aikuista lasta, 5 lastenlasta. Voin sanoa, että edelleen rakastan puolisoani todella paljon.

      Mutta joskus kun lapset olivat pieniä, puoliso oli todella rasittava... Kaksi vuotta kului riidellen. Niin, minäkin olin varmasti yhtä rasittava.

      Sitten joskus reilu 10 vuotta sitten tuli sellainen etääntymisen pätkä. Oli niin paljon muutoksia töissä, vaimolla vaihdevuodet loppumassa, ensimmäinen lapsenlapsi syntyi jne. Siis ei välttämättä huonoja asioita, mutta muutoksia. Molemmat varmasti omassa mielessään niitä mietti. Keskittyi omiin harrastuksiin ja sellaiseen. Toki siis arki yhä jaettiin, mutta esimerkiksi makkarissa oli hiljaista.

      Me ruvettiin matkustelemaan yhdessä, ja muutoinkin nautiskelemaan elämästä. Kokataan yhdessä tai muuta vastaavaa. Seksikin alkoi hiljaisen pätkän jälkeen molempia kiinnostamaan. Alettiin puhua asioista paljon, mutta ei ylikeskusteltu. Keskityttiin siihen, mitä kaikkea hyvää elämässä on. Oltiin kuitenkin selvitty jo parista vakavammasta sairaudestakin.

      Nyt molemmilla ikää 60 . Puristelen vaimon takamusta ja kehun seksikkääksi ihan piruuttanikin joka päivä, jotta pysyy oikea vire ylhäällä. Ja tietoisesti mietin muutakin kuin ystävyyttä. Meistähän se on kiinni, että rakkaus on ja pysyy. Ei se pysy, jos ei sen eteen tee hommia.

    • youyou_you

      Noh. Mitä tuohon nyt vastaisi. Erosin 26v parisuhteesta, koska MIKÄÄN asia ei ollut kunnossa, ystävyydestä puhumattakaan. Jos olisi ollut ystävyyttä tunteina ja seksiä, olisin varmaan yhä ex-liitossani. Mutta kun ei, niin ei.

      Ihmiset kuitenkin odottavat parisuhteeltaan eri asioita. Jos sinusta ei ystävyys riitä, vaan kaipaat ns. parisuhdetunteita, niin kannattaisiko ensi alkuun keksiä mitä asian hyväksi voisi tehdä? Mikset tunne rakkautta? Mitä rakkaus mielestäsi on? Olisiko jopa niin, että rakkaus on vuosien saatossa muuttunut ystävyydeksi, kumppanuudeksi? Mutta sinä haluaisit sellaista rakkautta kuin joskus on ollut. Ajatteletko, että jonkun kanssa voisit vielä tuntea niin?

    • parisuhdemies-

      Jos teillä on aina sama kaava niin kyllästytte. Pitää keksiä mielekästä yhteistä tekemistä, pitää vietää aikaa kahdestaan usein, käykää treffeillä ihan kuin olisitte juuri tavanneet. Viettäkää hotelli viikonloppuja romanttisesti, hierokaa toisianne alasti ja siinähän halut herää kun ensin hieroo selkää puoli tuntia. Saunokaa yhdessä, tehkää ruokaa yhdessä eikä erikseen, telkkari kiinni, kännykkä kiinni kun vietätte aikaa toistenne kanssa, treenatkaa yhdessä harrastakaa seksiä vaikka joka toinen päivä kuukauden ajan niin sitten on jotain mitä odottaa.

      • olenerilainen

        Mitään noista ei ole minun toivelistallani.


      • ojojwio

        Ole vain erilainen, mutta keksi mitä kivaa SINÄ ja PUOLISOSI haluaisitte yhdessä tehdä. Jotakin uutta tai jotakin vanhaa mutta unohtunutta. Pussailua metsässä, laskettelua, vaellusreissu, yhdessä ampumaradalle, teatteriin... Ihan sama, mutta jotain mikä olisi molemmille mieluista ja yhteistä. Joskus se voi vaatia hieman suostuttelua, että toinenkin innostuu, mutta pari onnistunutta kertaa innostaa sitten jo jatkossa.


    • Täsmennä

      Mitäs tunteita tässä pitäisi olla?

      • yksinoleminenparasta

        Mitä nyt ystävää kohtaan normaalisti on. Hän on tehnyt selväksi sen ettei muuta halua ja hänen omaehtoisuutensa on niin vahva ettei sitä kukaan pysty muuttamaan.


    • okjhgfdx

      Joka aamu pitää rakastua uudelleen puolisoon, jos niin ei tapahdu eroa.
      Puolisoni on mulle paras puoliso sekä ystävä ja huora.

      • lsuhujd

        huora? Varmaan löytyy parempiakin termejä... Rakastajatar olisi hyvä. Huora on vastenmielinen sana...


      • Kiinnostunut_

        Montako vuotta olette olleet yhdessä?
        Miten voi rakastua uudelleen? Sehän on tunne eikä tunteitaan voi "määrätä" tapahtumaan mielensä mukaan.


    • AinaVaikeampaa

      Rakkaus on tahtoa rakastaa. Itse olen toista kertaa eroamassa, vaikka en näe minkään uuden olevan parempaa. Ehkä se vastaus löytyy omasta päästä. Kaikkien kanssa ei voi, tai kenenkään. Matkustelkaa, hierokaa toisianne, nostakaa kissa pöydälle... aina ei vain auta mikään. Hirveää. Mutta

    • 7368

      En ole kokenut mitään "hastetta"!
      Usein esiin tuleva maininta parisuhteen "hoitamisesta" herättää minulla ajatuksen, että silloin on jo jotain peruuttamatonta tapahtunut ja "hoitaminen" on enemmän tai vähemmän keinotekoista.

      Tunteet eivät ole koskaan hävinneet. Elämäntilanteiden vaihtelut ovat vaikuttaneet seksuaaliseen aktiivisuuteen.
      Jos ukko on vuosikaudet kotona vain lyhyehköt viikonloput niin lapsiperheen huoltajana se asettaa selkeät reunaehdot inttiimille seurustelulle mutta ei nahista sen henkeä.

      Lasten lähtö ja etuaikainen eläköityminen avasivat uusia ulottuvuksia joita ei täysin osannut edes ennakoida.

    • familyf

      Yhdessä 29 vuotta ja ollaan kuin vastarakastuneet lasten muutettua kotoa. Jos suhde on kunnossa niin kannattaa tehdä niitä samoja yhdessä tehtyjä asioita kuin nuorena ja rakastuneena.

      Kyllä rakkkaus voi kuolla jos ei tehdä asioita yhdessä ei ole seksiä tai vain siksi että toinen ei enää rakasta. Voi rakastaa toista tai on loukattu niin pahasti että rakkaus on loppunut.

      Kannattaa varmaan mennä terapiaan. Mutta jos toinen ei halua enää muuttaa tilannetta niin yksin se ei onnistu.

      • familyf

        Rakkaudentunteet eivät ole meiltä hävinneet koskaan joten sellaista kyllästymistä ei ole tullut.

        Mutta kyllästyyhän mihin tahansa jos kaikki on tylsää. Rakastumisen aikaan yleensä on tehty paljon uudenlaisia asioita yhdessä. Me käymme pienillä matkoilla kotimaassa, leffassa, syömässä, tapaamme ystäviä, paljon seksiä harrastamme monenlaista, katsomme sylikkäin ohjelmia, laitamme ruokaa, urheilemme. Jokainen pari tietysti tekee niitä asioita joista pitää yhdessä. Jos elämä on pelkkää rutiinia niin kyllästyy varmasti puolisoonkin. Erilaisten asioiden tekemistä yhdessä kannattaa ensin kokeilla ja jos ei auta niin terapiaan. On voinut jäädä vuosien varrelta tärkeitä asioita puhumatta?


    • elellään_nyt_vaan

      Mun ja avovaimon suhteessa ei ole voinut rakkaudesta puhuu enää kymmeneen vuoteen, ystäviä ollaan ja kait vielä tykätään toisistamme kun yhdessä ollaan. Seksit ja hempeilyt on loppuneet niitä pitää sitten hakea kodin ulkopuolelta jos haluaa. Näin se menee tosielämä joillakin tai yllättävän monella. Sitä ihmettelen jos jo aikaisessa vaiheessa alkaa rakoilla, meillä meni normaalisti noin 12-15 vuotta. mutta tunteet nuupahtaa ja tulee ystävyys/kumppanuus parisuhteen tilalle, seksi loppuu kun ei tee toista mieli tai kun katsoo toista vaikka alasti saunan jälkeen niin ei ajatukset tai viisari värähdäkkään.

      • oijeopie

        Näin naisen näkökulmasta, vaikka kuinka katsoisin mitä tahansa miestä alastomana saunan jälkeen, niin mitään himoja se ei herätä. Siis ihan vain miehen katsominen. Kyllä se on aina vaatinut enemmän tai jotakin muuta. Tekoja, sanoja, fiilistä... Miesten mieli toki toimii toisin.


      • oijeopie kirjoitti:

        Näin naisen näkökulmasta, vaikka kuinka katsoisin mitä tahansa miestä alastomana saunan jälkeen, niin mitään himoja se ei herätä. Siis ihan vain miehen katsominen. Kyllä se on aina vaatinut enemmän tai jotakin muuta. Tekoja, sanoja, fiilistä... Miesten mieli toki toimii toisin.

        Kyllä se on kovin lyhyt aika ja harva nainen, joka saa viisarin spontaanisti värähtämään. Yli nelikymppisistä naisista todella harva ja yli viisikymppisistä naisista ei yksikään.

        Tämä on todella surullista, koskamhaluaisin haluta, mutta minkäs teet.

        Niin kuin sanoit, niin se halu tulee myöhemmin jostain muusta.


      • 6356677775
        oijeopie kirjoitti:

        Näin naisen näkökulmasta, vaikka kuinka katsoisin mitä tahansa miestä alastomana saunan jälkeen, niin mitään himoja se ei herätä. Siis ihan vain miehen katsominen. Kyllä se on aina vaatinut enemmän tai jotakin muuta. Tekoja, sanoja, fiilistä... Miesten mieli toki toimii toisin.

        Aivan oikein. Normaali heteromies ei sovi yhteen normaalin heteronaisen kanssa. Valitettavasti he tajuavat sen vasta kun lapset on jo tehty.

        Näin sen on luonto julmuudessaan tarkoittanutkin.


      • Elämäonjulmaa
        Miesmannn kirjoitti:

        Kyllä se on kovin lyhyt aika ja harva nainen, joka saa viisarin spontaanisti värähtämään. Yli nelikymppisistä naisista todella harva ja yli viisikymppisistä naisista ei yksikään.

        Tämä on todella surullista, koskamhaluaisin haluta, mutta minkäs teet.

        Niin kuin sanoit, niin se halu tulee myöhemmin jostain muusta.

        Sama pätee kyllä miehiinkin. Harva yli 5-kymppinen mies on enää fyysisesti haluttava. Ihme juttu, että vaikka olisi normaalipainoinen mies, niin vatsakumpu ilmestyy silti? Pylly katoaa, lihakset hävinneet koko kropasta, mut erityisesti jaloista. Onneksi naisilla on hyvä mielikuvitus, simmut kiinni ja valot pois. Toimii.


      • Elämäonjulmaa kirjoitti:

        Sama pätee kyllä miehiinkin. Harva yli 5-kymppinen mies on enää fyysisesti haluttava. Ihme juttu, että vaikka olisi normaalipainoinen mies, niin vatsakumpu ilmestyy silti? Pylly katoaa, lihakset hävinneet koko kropasta, mut erityisesti jaloista. Onneksi naisilla on hyvä mielikuvitus, simmut kiinni ja valot pois. Toimii.

        Ahaa sinne kalikKa kalahti. Alkoi itte oot- defenssi.
        Väittäisin kuitenkin, että monet naiset pitävät miestä jolla on massaa jopa parempana kuin hentorakenteista miestä.

        Toisekseen yleensä mailman seksikkäimpinä pidetyt miehet todella harvoin ovat all kolmekymmpisiä.

        Naisissa asia taas on päin vastoin.


      • 7368
        Elämäonjulmaa kirjoitti:

        Sama pätee kyllä miehiinkin. Harva yli 5-kymppinen mies on enää fyysisesti haluttava. Ihme juttu, että vaikka olisi normaalipainoinen mies, niin vatsakumpu ilmestyy silti? Pylly katoaa, lihakset hävinneet koko kropasta, mut erityisesti jaloista. Onneksi naisilla on hyvä mielikuvitus, simmut kiinni ja valot pois. Toimii.

        Onneksi meitä harvoja sentään on harvojen naisten iloiksi!


      • kolmekutonen
        Miesmannn kirjoitti:

        Kyllä se on kovin lyhyt aika ja harva nainen, joka saa viisarin spontaanisti värähtämään. Yli nelikymppisistä naisista todella harva ja yli viisikymppisistä naisista ei yksikään.

        Tämä on todella surullista, koskamhaluaisin haluta, mutta minkäs teet.

        Niin kuin sanoit, niin se halu tulee myöhemmin jostain muusta.

        monella viisikymppisellä ei viisari värähdä minkään ikäisen naisen kohdalla siksi testaavat kaluaan parikymppisiin tyttöihin jotka ei tajua kun miehellä ei otakaan eteen


    • Cloettaent

      Minusta ystävyys ja toveruus ovat SUURIA tunteita, samoin se, että yhä edelleen viihtyy toisen seurassa ja on siinä on hyvä olla. Se, että on ollut toisen kanssa 26 vuotta ja toinen on yhä siinä rinnalla, vaikka kummallakin on puutteensa ja vajavuutensa, on hieno asia, se tarkoittaa yleensä sitä rakastamista; hyväksyä toinen sellaisena kuin on.

      Minä olen ollut mieheni kanssa yhdessä vajaat 40 vuotta. Pääsääntöisesti tunteet häntä kohtaan ovat kiitollisuus ja toveruus, varsinaista tosiystävyyttä tunnen parin ystävättäreni kanssa. Joskus tunnen myös pakahduttavaa rakkautta siitä, että todellakin olemme yhdessä selvinneet elämästä ja jatkamme matkaa kuvaannollisesti käsi kädessä. Voin luottaa mieheeni ja siihen , että esim. jos sairastun, hän huolehtii minusta, kuten tietenkin minä hänestä.

      Pitkässä parisuhteessa tuntemuksia on monen laisia ja on selvää, että ne nuoruuden rakkaudet ja intohimot ovat korvaantuneet luottavuuteen, tyytyväisyyteen ja arvostukseen; tämäkin on rakkautta.

      Meillä on mieheni kanssa muutama vuosi ikäeroa (hän 63, minä 56) ja kyllä välillä kamppailen ja kipuilen omien tuntemusteni kanssa koska esim. seksihalut eivät aina kohtaa mutta pitkä, elämänpituinen ihmissuhde, on oppimista ja opettelemista myös eikä vähiten myös rakastamisen taidon opettelemista.

    • Parisuhdeturhauttaa

      En osaa neuvoa kun metsään on itselläkin mennyt.
      Jos on käynyt niin että toista on yrittänyt "houkutella" asioihin jotka toisi sitä piristystä ja toinen on aina vain se vastaanottava osapuoli niin lannistavaa se on.
      Syököön suoraan jääkaapista iltapalansa - niin minäkin alan tehdä! Sen sijaan että laittaisi kauniisti tarjolle juustot, viinit, salaatit tms. Edes pari kertaa vuodessa!! Tarkoitan että kun minä sen tein olisi edes arvostanut sitä.
      Ja kikkailut jolla eroottista kipinää olisi saanut ylläpidettyä jäi täysin minun harteille. Ajan myötä ei vain itse jaksa aina olla se aktivaattori.
      Ja pienet toisen muistamiset / huomioimiset. (Mutta jos se aina, ihan aina on yksisuuntaista, jossain vaiheessa tulee piste vastaan. )
      Vuosia kun on tarpeeksi kulunut, ei sitten kiinnosta aikaa viettää edes enää yhdessä puolimykän puolison kanssa. Hällä kun ainoat puheenaiheet sää ja... ja niin, ei tule mieleen muuta juuri nyt!
      Ihmiset muuttuu, suhteet muuttuu, se on sääli jos eri suuntiin. Tai sitten toinen jää sinne menneeseen eikä "kasva" henkisesti niin kuin toinen. Se tarkoittaa juuri sitä että kasvetaan erilleen.
      Nyt sitten mies ihmettelee kun monien monien turhauttavien vuosien jälkeen minua ei enää kiinnostakaan, juuri mikään. (Miksihän?)
      Kuljen risaisissa verkkareissa ja en ole uusia "eroottisia mutta epämukavia päällä" -asuja ostellut enää aikoihin. Marketin halpis mummokalsarit kun on mukavimmat päällä! Ja ruuan voi syödä olkkarissa, telkkarista kun on enemmän seuraa. Mököttäköön mies sitten itsekseen pöydän ääressä.
      Luulen kun vuosia kuluu, jotta voipi olla eri osoitteet mahdollisesti tulossa, aika näyttää.

      • Vainkopuhetta

        Aha, mikset heti eroa vaan uhkailet mielessäsi itsellesi ja miehellesi ja pilaat molemmilta loppuelämän.


      • Parisuhdeturhauttaa

        Avioliitto on aika paljon muutakin kuin se, että olisin valmis eroamaan nyt heti edellä mainituista syistä johtuen. Kertomani oli vain yksi osa-alue liitosta.
        Voihan se olla niinkin että täytyy osata itse muuttua. Tässä tapauksessa esimerkiksi tukahduttaa omat romanttiset ja "huomioidaan toinen toisiamme" odotukset.
        Asiat eivät ole mustavalkoisia.


      • Elämäonjulmaa

        Pitkässä parisuhteessa voi mennä 2-3 vuotta, että kaikki tuntuu menevän ihan persiilleen, mutta jos ajatellaan että parisuhteessa ollaan 50-60 vuotta, niin eikö tuo ole vähän niinkuin kirpun pierasu siinä aikajanalla?


      • 7368
        Elämäonjulmaa kirjoitti:

        Pitkässä parisuhteessa voi mennä 2-3 vuotta, että kaikki tuntuu menevän ihan persiilleen, mutta jos ajatellaan että parisuhteessa ollaan 50-60 vuotta, niin eikö tuo ole vähän niinkuin kirpun pierasu siinä aikajanalla?

        Riippunee persiilleenmenon syystä?
        Jos on yhteisiä, pitemmän tähtäyksen suunnitelmia ja tavoitteita niin ne saattavat loiventaa persiilleenmenon mustelmia.
        Meillä ei ole kokemuksia varsinaisesta persiilleen menosta mutta olemme kahdessa vaiheessa eläneet poikkeusaikoja joista pitempi kausi olisi saattanut koetella jatkuvuutta ilman molempien sitoutumista tavoitteisiimme.
        Pidempi "testikausi" ajoittui liittomme 20v vaiheeseen. Vaimoni joustavuus oli ratkaisevan tärkeää!
        Muutama joustavuutta koetteleva vuosi on todella kuin itikan virtsa Itämeressä.
        Yhteiseksi koettu onnistuminen lujittaa suhdetta!

        Nyt aviossa 47 vuotta .


    • Rakkausonaitoa

      Kyllä meillä rakkautta löytyy niin halauksia kun pussailua että seksiä vaikka ollaan pitkään oltu yhdessä. Kai se puoliso olisi ilmoittanut ettei rakasta jos vieläkin osoittaa tunteitaan minulle. Uskon rakkauteen ja siihen että yhdessä se tunne löydetään. Toki ei se aina ole yhtä ihanaa. On aikoja milloin ollaan hiljaisempia tai ei muisteta näyttää toiselle. Herää aina joskus siihenkin. Hei miksi en ole saanut suukkoja? Yleensä puoliso nsuraakin kun muistutan asiasta. On yläosat ja ala mäkiä välillä jopa kyllästyttää.

    • 52v

      AP:n tekstiä lukiessa hetken luulin, että olen tuon itse kirjoittanut. Yhteistä taivalta meilläkin takana noin 25v, lapset teinejä, työ ja talous hyvässä mallissa, perhekin viettänyt paljon aikaa kotona ja reissussa ihan siitä asti kun lapset olivat pieniä.

      Mutta viime vuosina on alkanut tuntua siltä, että olemme paremminkin kuten veli ja sisko, tai kaverit, tai jopa yhtiökumppanit - meillä kun on yhteinen perhefirma. Vanhempi lapsistakin huomaa, että isän ja äidin välillä ei tunnu olevan hirveästi sähköä ilmassa. Tai paremminkin, että parisuhde on muuttunut vähitellen kaverisuhteeksi. Todella hyväksi, mutta kuitenkin.

      Molemminpuolinen luottamus yms. on toki arvosta ja sen ymmärrän, mutta jotain vetovoimaa kaipaisi suhteeseen. Muutaman kerran olemme asiasta puhuneet, mutta puoliso ei oikein tunnut ottavan todesta tai kaipaavan mitään. Kunhan molemmat puuhaamme omia harrastuksiamme, sitä enemmän omia juttujamme, mitä vähemmän lapset kaipaavat perheen yhteistä aikaa (syystä että alkavat itsenäistyä).

      Kun ensimmäistä kertaan vuosikausiin olimme ottamassa yhden illan "laatuaikaa" (lasten ollessa jo niin isoja, että heidät voi jättää kotiin), itse laitoin siistimmät vaatteet kun kerran on melkein treffit kyseessä. Puoliso kiskaisi kotivaatteiden päälle talvitakin ja totesi, joko mennään. Ei sen vertaan enempää pitänyt asiaa erityisenä ja tärkeänä.

      Kunhan tulemme tyhjä pesä -vaiheeseen lasten muuttaessa pois, niin pelkään että puolisolla ja minulla on yhteistä enää osoite ja jääkaappi. Molemmat puuhaamme omiamme, ja on ajan kysymys missä vaiheessa hän tai minä kyllästymme liikkumaan yksin tai samaa sukupuolta olevien tuttujen kanssa.

      Ei tainnut tulla kovin rakentavia kommentteja alkuperäiseen juttuun. Paremminkin yksi vuodatus lisää...

      • 7368

        Tyhjä pesä ja laiskistuminen. Mikä sopii kenellekin.
        Ei meillä mitään vaikeuksia ollut mutta viimeisenkin lapsemme lähdettyä vaimo oli pari kuukautta jotenkin poissaoleva. Ei varsinaisesti häiritsevällä tavalla mutta kuitenkin.

        Koska työvoima ( = lapset ) olivat poistuneet niin lopetimme saman aikaisesti töissä käymisen ja myimme talomme. Muutimme keskustan kerrostaloon.
        Rajattomasti aikaa, sekä omaa, että yhteistä, avasi uuden sivun ennestäänkin tyydyttävässä suhteessamme.
        Ei lapsistamme ollut varsinaista huolta mutta huoltovelvollisuus piti minut töissä.

        Pesän tyhjeneminen on mahdollisuus, ei uhka!


    • Vaatiihuoltoasekin

      Ei elämä ole kokoajan ruusuilla tanssimista. Kyllä pitkään parisuhteeseen kuuluu alamäkiäkin. Kyse onkin siitä mitä olette valmiita tekemään parisuhteenne eteen.

    • jkuio

      Aika paljon itsestäsikin riippuu, miten kivaa on yhdessä.
      Eli kannattaa yrittää luoda sitä yhteistä toimintaa. Jos kumpikin odottaa toiselta niitä aloitteita kaikkeen, silloin tulee tuo tilanne eteen. Jos nyt yrittäisit suunnitella yhteistä matkaa lomalle, jonnekin vähän kauemmas, jokin minkä uskoisit toistakin kiinnostavan. Kun on yhteisiä suunnitelmia tulevaan, silloin herää varmasti muutkin tunteet ja ei se hyvä ystävyys mikään paha juttu ole liitossakaan. Mielestäni parisuhteeseen kuuluukin ensisijaisesti se paras ystävä, jonka kanssa sitten voi hoitaa ne kodin yhteiset asiat, sillä eihän muille ystäville kerrota kodin talousasioitakaan tai suunnitelmia hankinnoista. Kun asioita hoidetaan yhdessä ja suunnitellaan yhdessä, sehän on sitä suurta rakkautta ja luottamusta. Kun nuo asiat ovat käytössä, siihen tulee mukaan se intiimi asiakin.

      Juuri se että odotetaan toisen tekevän sen onnen, ei se mene niin, sinunkin pitää kehittää kumppanillesi yllätyksiä ja näistä sitten herää mukin kiinnostus toisiinne.

      • Rakkauttapitäähoivata

        Juuri noin.


      • eikiinnostasuunitella

        Jos minä joskus suhteen aloittaiisn niin se olisi pelkästään kaverisuhde ja intiimiasiat eivät sellaiseen kuulu. Nämä on ne sanat mitä suhdetta haluaville sanoisin. Joustonvaraa ei ole yhtään. Eli mitä nyt ajattelet emmekö olekin hyvin erilaisia ajattelutavoissamme.


    • Kosketelkaatoisianne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2270
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1629
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe