Uudenmaan ELY-keskus suunnittelee osaajatuontia!

PSjatkaaHallituksessa

Rakennusliitto pillastui ely-keskukselle - suunnitelmissa "tuoda rakentajia Afrikasta ja Kiinasta"

Suomi on avaamassa ovensa kehitysmaista, kuten Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille, Rakennusliitto kirjoittaa.

Liitolla oli maanantaina työ- ja elinkeinoministeriössä tapaaminen, joka liiton mukaan oli kutsuttu koolle työministeri Jari Lindströmin (ps) aloitteesta.

Rakennusliiton mukaan tapaamisessa oli selvinnyt, että ely-keskus aikoisi luopua rakennusalan työvoiman tarveharkinnasta Uudenmaan osalta.

-  Näin avataan huikeat bisnekset ennen muuta työlupakauppiaille, jotka perivät kynnysrahoja turvattomilta maahan siirrettäviltä rakentajilta, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi tiedotteessa.

Harjuniemen mukaan samalla käännetään selkä vähintään 10 000 rakennusalan työttömälle ja tuhansille opintonsa päättäville nuorille, joiden on vaikea saada työtä rakennuksilta.

Ammattiliitto uskoo, että päätös vaikeuttaisi myös kotimaisten rakennusalan yritysten toimintaa. Se sanoo, ettei rakennusala ole vaatinut työvoiman tuontia Euroopan ulkopuolelta vaan "kyseessä on puhtaasti ely-keskuksen virkamiesviritys".

STT

28

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omakansa

      Työt ja työpaikat PITÄÄ varata omalle kansalle!!! ... oma kansa ja Suomi ensin.

    • NiinpäNiinFIN

      "Työllistät suomalaisen", sanottiin ennen autovahan mainoksessa.

      Tässä tapauksessa työllistät verovarain tuetun suomalaisen virkailijakunnan, joka edistää muiden työllistymistä tähän tapaan..

    • TuliPuskasta

      Ruotsista saisimme asiantuntevaan (siis myös Suomen hyvin tuntevaa!) alkoholipoliittista osaamista.

    • Neitirinne

      Mihinkä nyt katosi se suvaisevuus rakennusliitossa on Demarit ja Vasemmisto mikä huuto ja poru moisesta asiasta Antti Rinteeltä nyt kaivataan mitä mieltä hän on asiasta vanhasta AY jyrästä tuli kovasti suvaisevainen .

      • Hulluaho

        Persus siis HALUAA halpatyöläisiä Suomeen palkkoja polkemaan. No, eipä ollut yllätys...


    • Hyvinsyönysomali

      Kun omalle pussille mennään alkaa suvaitsevuus kadota typerimmältäkin suvakilta,että ihan Afrikan maalta tulevatten eikös meillä noita hyvinsyöneitä ja levänneitä Somaleita ole täälläkin pistetään ne töihin ens alkuun.

    • ElyElyÄlömöly

      IL: "Lindströmiä kismittää aikeet luopua rakennusalan työvoiman tarveharkinnasta: "Mahdollisuus ihmisten hyväksikäytölle ja halpatyövoimalle"

      Tiistai 28.3.2017 klo 20.16

      Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiä (ps) kismittää Uudenmaan ely-keskuksen suunnitelma luopua rakennusalan työvoiman tarveharkinnasta.

      Lindström sanoi toivovansa, että kun elyt lakkautetaan maakuntauudistuksen yhteydessä, tarveharkintapäätökset siirretään työ- ja elinkeinoministeriölle."

      Nii-i!

      Kannattiko, arvon elyt, v_lla Jarille, nyt loppu elyilijöiltä elyilyt! Kortisto kutsuu!

    • mlgher90er

      Ei kait nyt sentään kukaan suunnittele työntekijöiden tuontia Suomeen, kun puolimiljoonaa omiamme on työttömänä tai piilotyöttömänä!

    • Betonimylläri

      Siellä Uudenmaan ELY:ssä olisi siivoamisen varaa virkamiehissä. En usko, että mikään puolue kannattaa tuollaista järjettömyyttä, oli hallituksessa tai oppositiossa. Raksaliiton pari kundia ovat ainoita, jotka yrittävät torjua rakennusalalla veronnkiertoa ja jopa tuontiduunareiden ihmiskauppaa. Kokoomus ja persut (työministeri!) hankaavat sitäkin vastaan, KEPUa ei asia kiinnosta.

    • Maksaja

      Rakennusliiton työttömyyskassassa on kymmeniätuhansia työttömiä. Miksi ne eivät mene duuniin vaan jengi pitää tuoda ulkomailta.

      • Halpuutus_etenee

        No kun virolaiset tulevat virolaisen vuokrafirman kautta ja alle kahdeksalla eurolla saa työntekijän,joka ei vaadi ilta- ja viikonloppulisiä. Toki ei alan koulutus ja osaaminenkin niin ja näin, mutta halvalla työvoimalla saamme jatkossakin homekouluja, romahtavia siltoja jne., jotka rakennetaan muualta haalitulla työvoimalla ja sitten taas korjataan muualta haalitulla työvoimalla ja lopuksi puretaan muualta haalitulta työvoimalla. Halpuutetaan rakennusalakin, niin laadusta voiddaan tinkiä.
        Alalla on jos jonkunlaista jobbaria ja puuhamiestä ja välistävetäjää, joten lopulta työntekijälle jää "neljä euroa tunnilta".

        Aikanaan oli kiinalaisia kivimiehiä:
        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2002/11/04/orjana-iittalassa-kasikirjoitus


    • Laiskojaovat

      Vasurit ovat yhtä laiskoja kuin tänne tulleet Somalit ei ne töitä viitsi tehdä.

    • HyväJari

      Onneksi Linström vastustaa tätä ja hanke kaatuu onneksi on vielä tälläisiä jotka ajattelevat järkevasti Vasemmistohan on duunarin jättänyt t aikoja sitten.

    • kiittivaan

      Persut järjestivät näitä "osaajia" jo yli 30 000.

    • VoiELämää

      Persut pelottelee kaapumiehillä ja naisilla - siinä on heidän sanomansa. Petturin palkan jokainen tietää, urea kirvelee vieläkin silmissä sen verran, että ainakaan Kepu tai PS ei tule saamaan ikinä ääntäni.

      Itse olivat tuomassa nykyiset "osaajat" Suomeen - ilman mitään sensuuria, kiitos tästäkin.

      • VäärinYmmärsitTAAS

        PS on ollut hallituksessa vuodesta 2015. Ei PS ole mitään tänne "tuonut", vielä vähiten PS on pyytänyt (Sipilä (KePu): 'Annamme Kempeleen asuntomme turvapaikanhakijoiden käyttöön.')

        Kyse on edellisten hallitusten puoluekouluministerien ja idealististen Demla-virkamiesten (jotka miehittävät valtionhallintoa vieläkin) löperöstä suhtautumisesta maailmaan!


      • persutvalehteleeaina
        VäärinYmmärsitTAAS kirjoitti:

        PS on ollut hallituksessa vuodesta 2015. Ei PS ole mitään tänne "tuonut", vielä vähiten PS on pyytänyt (Sipilä (KePu): 'Annamme Kempeleen asuntomme turvapaikanhakijoiden käyttöön.')

        Kyse on edellisten hallitusten puoluekouluministerien ja idealististen Demla-virkamiesten (jotka miehittävät valtionhallintoa vieläkin) löperöstä suhtautumisesta maailmaan!

        Siinä TAAS syytellään muita ja lopuksi uhriudutaan aidon persuprotokollan mukaisesti.
        Kaikkihan sen tietää persujen päästäneen matuja laumoittan maahan.


      • JaTAASYmmärsitVÄÄRIN
        persutvalehteleeaina kirjoitti:

        Siinä TAAS syytellään muita ja lopuksi uhriudutaan aidon persuprotokollan mukaisesti.
        Kaikkihan sen tietää persujen päästäneen matuja laumoittan maahan.

        PS ei ole päästänyt ketään tänne. Lue seuraavasta lisää niin tiedät (ja ehkä myös ymmärrät) enemmän.

        Välitön valitusosoite on kokoomuspuolue jolla oli sisäministerin salkku (v. 2015 sitä hallinnoi Orpo joka ei tehnyt Ruotsin läpi tulleille kansainvaelluksille mitään).

        Ja kuten tuossa tulikin fiksusti ja erittäin hyvin tosiasioita tuntevasti edellä postissa esille niin Sipilähän (KePu) sen kutsutarjouksen esitti eli Refugees Welcome to my Kempele home!
        Ja sitä porukkaahan alkoi tulla, semmoiset 30 000 yhteensä Kepun kaikkien suomalaisten puolesta kutsuttuja!

        Ja Sipilä v 2.0 on tulossa (siis 30 000 tulijaa menee kirkkaasti rikki), jos näiden oppositioveijarien (SDP-Vihreät-Vasemmistoliitto-RKP) julistus pannaan toimeen:

        "Tilapäinen oleskelulupa inhimillinen vaihtoehto pakkokäännytyksille

        Turun Sanomat 8.3.2017 2:00 125

        Viikkoja jatkunut irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden mielenosoitus on nostanut esille monen turvapaikanhakijan sietämättömän ja ihmisoikeuksia loukkaavan tilanteen Suomessa.

        Suomi pakkokäännyttää ihmisiä Irakiin, jossa olosuhteet eivät missään nimessä ole kaikille turvalliset. Monet irakilaiset ovat syystä huolissaan omasta turvallisuudestaan ja tulevaisuudestaan, sillä kotimaassaan heitä voi odottaa sota, vankila, kuolema tai muulla tavoin turvaton tulevaisuus.

        Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen turvapaikanhakijan oli aikaisemmin Suomessa mahdollista saada tilapäinen oleskelulupa, mikäli käännyttäminen pakkotoimin osoittautui mahdottomaksi. Tällaisen oleskeluluvan tarkoituksena oli estää oikeudettoman välitilan muodostuminen henkilöille, joita ei voitu poistaa maasta.

        Mahdollisuus tilapäiseen oleskelulupaan piti Suomessa asuvien paperittomien määrän pienenä verrattuna muihin Pohjoismaihin ja erityisesti moniin Euroopan maihin.

        Keväällä 2015 edellinen hallitus ajoi kuitenkin läpi lakimuutoksen, jonka mukaan vapaaehtoisesta paluusta kieltäytyvä henkilö ei voi enää saada tilapäistä oleskelulupaa Suomessa.

        Kyseisen lakiesityksen hyväksymisen yhteydessä silloinen hallitus antoi lausuman, jonka mukaan sisäministeriö seuraa tarkasti esityksen vaikutuksia ilman oleskelulupaa oleskelevien määrään. Lausumassa todettiin myös, että valtioneuvosto ryhtyy tarvittaviin lainsäädännöllisiin tai muihin toimiin tilanteen korjaamiseksi, mikäli ilman oleskelulupaa maassa oleskelevien määrä esityksen toteutumisen myötä merkittävästi kasvaa.

        Lausuman mukaan huomiota on erityisesti kiinnitettävä siihen, millaisia vaikutuksia esityksellä on ilman oleskelulupaa oleskelevien riskiin tulla hyväksikäytetyksi esimerkiksi ihmiskaupassa tai harmaassa taloudessa taikka joutua elättämään itsensä kerjäämällä tai rikollisuudella.

        Viimeistään nyt on selvää, että nykyisen hallituksen tulisi ryhtyä lausumassa tarkoitettuihin toimiin muuttuneen tilanteen johdosta.

        Edellä mainitut edellisen hallituksen päätökset ja nykyisen hallituksen kiristynyt turvapaikkapolitiikka ovat johtamassa Suomessa oleskelevien paperittomien ihmisten määrän kasvuun, kun monet irakilaiset ja muut ihmiset eivät oman turvallisuutensa vuoksi voi tai uskalla palata kotimaahansa.

        Paperittomina heillä ei ole asuntoa, mahdollisuutta työhön, terveydenhuoltoon, koulutukseen tai edes ruokaan. Heitä on nyt satoja, mutta tulevaisuudessa jopa tuhansia.

        Kasvava paperittomien joukko ei ole kenenkään etu. Hallituksen tulisi pikaisesti puuttua niihin järjestelmän ominaisuuksiin, jotka tuottavat paperittomuutta.

        Yhteiskunnalle kasvava paperittomien joukko tuo väistämättä ongelmia, kun täällä oleskelee ihmisiä ilman toimeentuloa ja palveluita. Paperiton ei myöskään voi tehdä ansiotyötä ja siten myös osallistua verojenmaksuun Suomessa.

        Ennen kaikkea se on vakava ihmisoikeusongelma, jota sivistysvaltion ei tule tietoisesti pahentaa.

        Li Andersson

        Puheenjohtaja, Vasemmistoliitto

        Anna-Maja Henriksson

        Puheenjohtaja, Rkp

        Ville Niinistö

        Puheenjohtaja, Vihreät

        Antti Rinne

        Puheenjohtaja, Sdp"


      • vaihtoehtototuutta
        JaTAASYmmärsitVÄÄRIN kirjoitti:

        PS ei ole päästänyt ketään tänne. Lue seuraavasta lisää niin tiedät (ja ehkä myös ymmärrät) enemmän.

        Välitön valitusosoite on kokoomuspuolue jolla oli sisäministerin salkku (v. 2015 sitä hallinnoi Orpo joka ei tehnyt Ruotsin läpi tulleille kansainvaelluksille mitään).

        Ja kuten tuossa tulikin fiksusti ja erittäin hyvin tosiasioita tuntevasti edellä postissa esille niin Sipilähän (KePu) sen kutsutarjouksen esitti eli Refugees Welcome to my Kempele home!
        Ja sitä porukkaahan alkoi tulla, semmoiset 30 000 yhteensä Kepun kaikkien suomalaisten puolesta kutsuttuja!

        Ja Sipilä v 2.0 on tulossa (siis 30 000 tulijaa menee kirkkaasti rikki), jos näiden oppositioveijarien (SDP-Vihreät-Vasemmistoliitto-RKP) julistus pannaan toimeen:

        "Tilapäinen oleskelulupa inhimillinen vaihtoehto pakkokäännytyksille

        Turun Sanomat 8.3.2017 2:00 125

        Viikkoja jatkunut irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden mielenosoitus on nostanut esille monen turvapaikanhakijan sietämättömän ja ihmisoikeuksia loukkaavan tilanteen Suomessa.

        Suomi pakkokäännyttää ihmisiä Irakiin, jossa olosuhteet eivät missään nimessä ole kaikille turvalliset. Monet irakilaiset ovat syystä huolissaan omasta turvallisuudestaan ja tulevaisuudestaan, sillä kotimaassaan heitä voi odottaa sota, vankila, kuolema tai muulla tavoin turvaton tulevaisuus.

        Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen turvapaikanhakijan oli aikaisemmin Suomessa mahdollista saada tilapäinen oleskelulupa, mikäli käännyttäminen pakkotoimin osoittautui mahdottomaksi. Tällaisen oleskeluluvan tarkoituksena oli estää oikeudettoman välitilan muodostuminen henkilöille, joita ei voitu poistaa maasta.

        Mahdollisuus tilapäiseen oleskelulupaan piti Suomessa asuvien paperittomien määrän pienenä verrattuna muihin Pohjoismaihin ja erityisesti moniin Euroopan maihin.

        Keväällä 2015 edellinen hallitus ajoi kuitenkin läpi lakimuutoksen, jonka mukaan vapaaehtoisesta paluusta kieltäytyvä henkilö ei voi enää saada tilapäistä oleskelulupaa Suomessa.

        Kyseisen lakiesityksen hyväksymisen yhteydessä silloinen hallitus antoi lausuman, jonka mukaan sisäministeriö seuraa tarkasti esityksen vaikutuksia ilman oleskelulupaa oleskelevien määrään. Lausumassa todettiin myös, että valtioneuvosto ryhtyy tarvittaviin lainsäädännöllisiin tai muihin toimiin tilanteen korjaamiseksi, mikäli ilman oleskelulupaa maassa oleskelevien määrä esityksen toteutumisen myötä merkittävästi kasvaa.

        Lausuman mukaan huomiota on erityisesti kiinnitettävä siihen, millaisia vaikutuksia esityksellä on ilman oleskelulupaa oleskelevien riskiin tulla hyväksikäytetyksi esimerkiksi ihmiskaupassa tai harmaassa taloudessa taikka joutua elättämään itsensä kerjäämällä tai rikollisuudella.

        Viimeistään nyt on selvää, että nykyisen hallituksen tulisi ryhtyä lausumassa tarkoitettuihin toimiin muuttuneen tilanteen johdosta.

        Edellä mainitut edellisen hallituksen päätökset ja nykyisen hallituksen kiristynyt turvapaikkapolitiikka ovat johtamassa Suomessa oleskelevien paperittomien ihmisten määrän kasvuun, kun monet irakilaiset ja muut ihmiset eivät oman turvallisuutensa vuoksi voi tai uskalla palata kotimaahansa.

        Paperittomina heillä ei ole asuntoa, mahdollisuutta työhön, terveydenhuoltoon, koulutukseen tai edes ruokaan. Heitä on nyt satoja, mutta tulevaisuudessa jopa tuhansia.

        Kasvava paperittomien joukko ei ole kenenkään etu. Hallituksen tulisi pikaisesti puuttua niihin järjestelmän ominaisuuksiin, jotka tuottavat paperittomuutta.

        Yhteiskunnalle kasvava paperittomien joukko tuo väistämättä ongelmia, kun täällä oleskelee ihmisiä ilman toimeentuloa ja palveluita. Paperiton ei myöskään voi tehdä ansiotyötä ja siten myös osallistua verojenmaksuun Suomessa.

        Ennen kaikkea se on vakava ihmisoikeusongelma, jota sivistysvaltion ei tule tietoisesti pahentaa.

        Li Andersson

        Puheenjohtaja, Vasemmistoliitto

        Anna-Maja Henriksson

        Puheenjohtaja, Rkp

        Ville Niinistö

        Puheenjohtaja, Vihreät

        Antti Rinne

        Puheenjohtaja, Sdp"

        Selitys kyllä aina löytyy. Kimpassahan persut siellä hallituksessa kyykyttelee ja mamuttaa. Muiden syyttely on verissä näköjään.


      • JaTAASYmmärsitVÄÄRIN2
        vaihtoehtototuutta kirjoitti:

        Selitys kyllä aina löytyy. Kimpassahan persut siellä hallituksessa kyykyttelee ja mamuttaa. Muiden syyttely on verissä näköjään.

        Luehan edellinen opposition 'lupaus' (myös Sinun ja Sinun lompakkosi puolesta) niin (ehkä) ymmärrät missä mennään.


    • Vihertollot

      Kun tätä listaa katsoo niin ajattelee mihinkä on Suomi mennyt listalla komeilee Lii Andersson jonka mielestä tänne mahtuu kymmeniätuhansia maahanmuuttajia olemmaehan rikas valtio me kyllä pystymme heidät elättämään .Toivottavasti emme hänenkaltaisiaan kukaan ei mene äänestämään.Ps voi ei.elämää kirjoitti tosi loistavasti kuinka naurettavia noi viherttollot voivat olla.

    • PS_siitä_se_lähtee

      Nyt ääniä PS:n edustajille kuntavaaleissa niin sitten katotaan miten ne desperado-ELYt kykkii!

    • ElyElyÄlyHoi

      Uusi Suomi: "ELY-keskus vastaa ministerin avautumiseen: Näitä työntekijöitä ei löydy Suomesta

      Luotu: 29.3.2017 08:39
      Päivitetty: 29.3.2017 09:08

      Ylijohtaja Petri Knaapinen vastaa kritiikkiin Uuden Suomen haastattelussa.
      –Halpatyövoimastahan tässä ehdottomasti ei ole kysymys. Se täytyy alleviivata, Knaapinen huomauttaa heti aluksi.

      Tavallisesti TE-toimiston on työnantajakohtaisesti selvitettävä, miten työvoimaa on yritetty rekrytoida Suomessa eli esimerkiksi kuinka monta kertaa tietty paikka on ollut auki ja miten sitä on yritetty täyttää, jotta voidaan olla varmoja siitä, ettei työntekijää löydy kotimaisilta markkinoilta.

      –Tästä selvittelytyöstä ollaan nyt oikaisemassa, koska on turha selvitellä, jos ammattilaisista on ollut toista vuotta pulaa markkinoilla, Knaapinen selittää tehtyä linjapäivitystä.

      Knaapisen mukaan linjauksen pohjalla käytetään työvoimabarometria, jota varten asiantuntijavirkamiehet ovat virkavastuulla ilmoittaneet, minkä ammattiryhmän paikkoja ei ole pystytty täyttämään. Barometri tehdään useamman kerran vuodessa.

      Tiedot osoittavat, että talonrakentajista, rakennusmaalareista, kirvesmiehistä, betonirakentajista ja putkiasentajista on ollut jo toista vuotta pulaa rakennusalan työmarkkinoilla."

      Siis virkamiehen mukaan toista vuotta pulaa em. osaajista! Mitenköhän oikeasti lienee?

      Ja sitten se tärkein: kun pulaa osaajista on, eikö kannattaisi käyttää muita keinoja ensin kuin tämä ns. osaajatuonti? Nytkin potentiaalista osaajaa (semmoiset 300 000 - 400 000) on ollut tarjolla jo pitkään, noiden 2 v aikana olisi heistä koulutettu monta ao. alan osaajaa jos olisi haluttu.

      • ElyElyÄlyHoi

        Ilmeisesti Jartsa harjaa tämän vielä. Selvästikkin harjattavaa on riittävästi sillä...

        Samaan aikaan uutisissa (YLE):

        "Selvitysmies: Valtion osittain rahoittamat rakennushankkeet näyttävät pääsääntöisesti epäonnistuvan

        30.3.2017

        Selvitysmies Erkki Virtanen ehdottaa raportissaan, että valtion pitäisi voida katkaista rahoittaminen, jos projektin budjetti paukkuu. Pääministeri Sipilä sanoi kannattavansa ehdotusta.

        Selvitysmies Erkki Virtanen luovutti torstaina pääministeri Juha Sipilälle raporttinsa sekä suosituksena valtion rahoittamien rakennushankkeiden ongelmien ratkaisemiseksi. Virtasen selvitys paljasti, että valtion osittain rahoittamat rakennushankkeet näyttivät jopa pääsääntöisesti epäonnistuvan.

        Suurimpana syynä tähän Virtanen pitää vajavaista suunnittelua ja projektinhallintaitojen puutetta.

        – Kun alan toimijat itse näin kertovat, niin on syy uskoa, että näin on. Se näkyy tietysti myös rakentamisen jäljessä, Virtanen sanoo."


    • kaarniss

      Tarvitsemme kaarnalaivantekijöitä!

    • AsialinjallaTottakai

      Muistutuksena tämä operaatio jonka juna jatkaa vaalien välisestä ajasta riippumatta.

    • YellowRoseOfTexas

      Pidetäänpä tämä asia ajankohtaisena.

    • iiidddiiioootttiiii

      Työministeriötä määrää KOKOOMUSLAINEN Räsänen. Kokoomuslaiset yrittävät kaikkensa, jotta rakentamiskustannukset saataisiin mahdollisimman pieniksi. Kokoomus maksattaa jo nyt yhteiskunnalla työharjoittelijoiden ja maahanmuuttajien palkat, virolaisille maksetaan pimeesti ja neuvotaan hakemaan etuisuuksia KELAlta.

      Ja tähän paskaanko perussuomalainen työministeri suostuu. Johan on idiootti, jos tätä ei stopata!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe