En käsitä laisinkaan kesäajan

kesäaika.hurraa

vastustajien hysteriaa. Kesäaikahan on hienointa mitä Suomessa on vuosikymmeniin tapahtunut. Voisi olla vaikka ympäri vuoden mutta hyvä kun on edes puolikin vuotta.

39

252

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rtertreterterteteteer

      Joo siinä on jostakin ihmeellisestä joukkohysteriasta kysymys. Pieni joukko ihmisiä on saanut tällaisen asian päähänsä, ja tämä joukko yrittää yllyttää muitakin liittymään samaan hysteerikkojen joukkoon.

      Missään muualla Euroopassa ei asiasta edes keskustella. Onneksi kesäaika on betonoitu EU-direktiivin avulla, joten mitään muutoksia ei siihen tietenkään ole tulossa.

      • fewfwefwef

        Tuksin noita tuhasia eri dirktiivejä edes paljoa noudateaan muaalla kuin suomessa tällä säänöstely muutenkin jo kovinta koko eu alueella alun perin sitten vielä tuhansia eu dirketiivejä päälle.


    • aika-entinen-palaa

      Minulla alkoi tenniskyynärpää ja jännetuppitulehdus vaivaamaan taas tämän kellosekoilun myötä. Kesäaika aiheuttaa Suomen talouselämälle satojen miljoonien vahingon heikentyneenä työtehona ja sairauspoissaolojen vuoksi.

      Pois paha kesäaika ja takaisin ihanan raikas talviaika.

      • sairasloma.2.viikkoa

        Ne sinun kyynärpäät ja tupet vaivaa aina silloin kun telkasta tulee kesä- tai talvikisat.


      • vanhatenuseiväs

        Minulla taas alkoi maksa reistailla.


    • uusinäkökulma

      Pitäisi aloittaa vuoden tai kahden mittainen kokeilujakso, jossa käytettäisiin pelkästään kesäaikaa. Tulokset olisi taatusti niin positiivisia että siitä tulisi pysyvä käytäntö.

      • perustulosta.mallia

        Perustulokokeilun tapaan voitaisiin arpoa 2000:n hengen testiryhmä pariksi vuodeksi Venäjälle. Siellähän on jatkuva Suomen kesäaika käytössä. Kirjattaisiin ylös hyvät ja huonot puolet, ja jos hyviä on enemmän siirryttäisiin käyttämään ympärivuotisessti yhtä ja samaa aikaa.


      • Solsenitsini
        perustulosta.mallia kirjoitti:

        Perustulokokeilun tapaan voitaisiin arpoa 2000:n hengen testiryhmä pariksi vuodeksi Venäjälle. Siellähän on jatkuva Suomen kesäaika käytössä. Kirjattaisiin ylös hyvät ja huonot puolet, ja jos hyviä on enemmän siirryttäisiin käyttämään ympärivuotisessti yhtä ja samaa aikaa.

        Tai Venäjältä pitäisi tulla Suomeen 2000 hengen tarkkailuryhmä, ettei talviaikaurpot yritä vääristellä testituloksia.


      • homppeliaika
        Solsenitsini kirjoitti:

        Tai Venäjältä pitäisi tulla Suomeen 2000 hengen tarkkailuryhmä, ettei talviaikaurpot yritä vääristellä testituloksia.

        Tarkoitat siis normaaliaikaa. Kesäaikahan on vähän kuten homppelit. Eihän se normaalia ole, mutta pakko kai niiden kanssa on tulla toimeen.


      • Kaikenlainen normaalius on nyky Suomessa kiellettyä ja paheksittavaa. Että silleen.


    • Mikään_ei_ole_varmaa
    • EU-Komissio-pohtii

      Kun hölmö-EU lopulta palaa 1800-luvun lypsylehmien aikakaudelta periytyvästä kesä/talvi ajasta normaaliin yhden ajan aikakauteen, niin Suomeen on silloin valittava jätettäväksi pysyvästi nykyistä kesäaikaa vastaava aikavyöhyke.

      Kun nykyään siirrytään talviaikaan lokakuulla, tulee illan hämäryys vastaan tuntia aikaisemmin. Iltalenkkeilijälle todella masentavaa kellonvääntöä.

      Aamuisin töihin menon aikaan on aina pimeätä talvella, joten se ei haittaa onko aamupimeyttä tunnin enemmän vai vähemmän. Siksi KESÄAIKA normaaliksi aikavyöhykkeeksi,.

      • ei_hyvä

        Silloin Suomi olisi kaksi tuntia metsässä Euroopan nähden. Mitä se aiheuttaisi kaupankäynnille, pörssille, lentoliikenteelle, jne


      • Busines-kyllä-pärjää

        Pörssien tietokoneet eivät välitä tuon taivaallista mikä aikavyöhyke on menossa. Compuutterit naksuttavat jupisematta töitä vaikka keskiyölläkin.
        Pörssien painopisteet ovat muutenkin siirtymässä kohti Aasiaa, ja toisena napana New Yörk. Ei meidän pienet aikavyöhykemuutokset noihin vaikuta.

        Vientikaupassa joutuu jo nykyiselläänkin soittelemaan busines -kumppaneille 23.00 aikaan yöllä, kun he ovat juuri tulleet toimistoonsa, tai työpäivä jenkkilässä on lopuillaan.

        Kaupankäynti ei yhjden lisätunnin aikavyöhykkeen muutoksesta vaikeudu yhtään nykyiseen verrattuna. Aasian merkitys lisääntyy tässäkin, ja automaatio, netit, videopuhelut ym. toimivat 24 h muutenkin. Työajat muuttuu kummallisiksi pätkiksi koko maailmassa, aina pitää olla tavoitettavissa.

        Kellon aikavyöhykkeen siirto on yksi pienimmistä murheista busineksen kannalta.


    • tuottavuusloikka

      Päinvastoin kelloja pitäisi siirtää Euroopan aikaan pois Moskovan ajasta.

      "Kellomme näyttäessä aamulla 7, esim. Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa kello myös olisi 7, että me partaa ajaessamme emme erehtyisi, jos kuvittelisimme saksalaisen ystävämme olevan samassa puuhassa, että sulkiessamme toimiston oven klo 16 tietäisimme ranskalaisen virkaveljen tekevän samoin”, Uusi Suomi kirjoitti vuonna 1937"
      http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000002927230.html

      • endast.ett

        Koko maailmassa pitäisi käyttää samaa kellonaikaa. Silloin talouselämä toimisi tehokkaimmin, koska ei tulisi aikavyöhykkeistä johtuvia sekoiluja.


      • Joku-kiva-vyöhyke

        Minä haluan varata ennakolta meille SUomeen sellaisen aikavyöhykkeen, jossa keskipäivä on meillä jatkossa klo 19.00 vastaavana ajankohtana.
        Alan katsella Seitsemän uutiset silloin aina puolenpäivän aikaan.


    • Kaksi-hölmöyttä

      > Onneksi kesäaika on betonoitu EU-direktiivin avulla, joten mitään
      > muutoksia ei siihen tietenkään ole tulossa.

      Suomi on tehnyt EU-aikana kaksi megaluokan hölmöyttä. Suomi kirjoitti ainoana EU-jäsenmaana 4.11.2011 omaan Perustuslakiinsa tekstilisäyksen:
      "Suomi on Euroopan unionin jäsen."

      Millään muulla EU-jäsenmaalla ei ole tällaista sokeaa EU-sitoumusta perustuslaissansa, muuta kuin Suomella.

      Niin, ja se toinen hölmöys oli sitten se, kun hyväskyttiin tuo Kesäaikaa koskeva EU-direktiivi. Siitäkin hölmöydestä ollaan nyt aivan yhtä pääsemättömissä.
      Kuin ollaan tosiaan siitä lupauksesta että omassa Perustuslaissamme kirjoittauduimme olevamme EU-Liittovaltion osavaltio.

    • ArmasAikalainen

      Kohta nää kesäajasta vaahtoojat hyökkäävät "Suvivirren" kimpuun, jos vanhat merkit pitää paikkansa?

      • Allah-number-one

        Miksei siihen Suvivirteen vaan laiteta "Luoja" sanan kohdalle "Allah".

        Silloin me kaikki halal-lihaa syövät tosiuskovaiset voidaan edelleenkin laulaa ihanaa suvivirttämme toukokuulla.


      • hörönlöröt

        Kesäaikaan siirtyminen alkoi jo 1980-luvulla! Oltiinko me jo silloin EU-direktiivien alaisia? Silloin media vaan koilotti sitä, että kellojen siirtelyn avulla hoituu liikenneyhteydet Euroopan maihin sujuvammin. Varsinkin lentoyhteydet nopeutuu!
        Kuinkas nopeammin nyt lennetää Pariisiin tai Kiovaan ja sieltä välilaskun kautta Utsjoelle?
        Onko huonot lentoyhteydet edelleen talviaikaan? Lennetäänkö Oslon kautta Pekingiin hitaammin?


      • suomettuminen

        Se oli sitä Kekkosen aikaa. Suomi oli osa Neuvostoliittoa. Kun Neuvostoliitossa otettiin käyttöön kesäaika Suomi seurasi perässä.


    • kulkija__

      Auringossa aina varjo seuraa kulkijaa.
      Kun päivä painuu pilveen, niin varjo katoaa.
      Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa,
      se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

    • sopulilauma

      Etelä Suomen Sanomien pääkirjoituskin hairahtunut joukkohysteriaan.

    • Puuma-

      Kesäaika pitäisi olla kokoajan. Illalla on valoisempaa ja varsinkin talvella se olisi kiva, koska iltavirkkuna on vasta myöhään likkeellä.

    • PieniPiruVasempaan

      Voimme omalla päätöksellämme vaihtaa aikavyöhykettä kaksi kertaa vuodessa. Siihen ei muulla EU:lla ole mitään sanomista.

      • Oma-maa-oma-valta

        Pitää täsmälleen paikkansa. Kuin myös se tosiasia että kellosta josta on patterit loppu, niin sekin näyttää kaksi kertaa vuorokaudessa täsmälleen, sekunnilleen oikeata aikaa.

        Tähänkään niillä Bryssel-byrokraateilla ei ole mitään nokan koputtamista. Meillä on oikeus pitää ranteissamme näitä 2 kertaa oikeaa Suomen AIkaa näyttäviä kelloja.

        Olemme täysin suvereeneja ja itsenäisiä.


    • Hohoijakkalaaa

      Joo, kesän pitäisi olla kokoajan! ... hohohoíjakkaa, kun väayttää kun piti nousta tänäänkin tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti.

    • Parasitoidimatut

      "Onneksi kesäaika on betonoitu EU-direktiivin avulla, joten mitään muutoksia ei siihen tietenkään ole tulossa."

      Onneksi Ranskan presidentinvaalit aloittavat EU:n lopullisen murenemisen ja hullunmielettömien haistavitun direktiivien vähittäisen historiaan unhoittumisen, suvakismin ikeestä nyt puhumattakaan, hyvä Le Pen!

      • Marine-hieno-peli

        Marine le Pen osaa ainakin puhua. On mukavaa kuunnella hänen puhettaan lavalla, vaikka sanaakaan ranskan kielestä ei ymmärrä.

        Sen verran arvaa, että puheessa laitetaan byrokraattista EU:ta aika kovaa turpaan.

        Hieno ämmä on Marine. Diggaan kovasti.


      • öäöåå

        Lapsienteko on taas siirretty kellonaikojen mukaan. Ilmankos syntyvyys on laskenut pohjoisen pimeyteen tottuneilta. Muut osaa koko homman vaikka afrikan kellon mukaisesti!


    • AmmattiHaukottelija

      Tottakait se väsyttää seuraavat seitsämänkuukautta kun yhtenä yönä maaliskuussa jää unet tunnin lyhyimmiksi.

      • MaukanMuijja

        Niin se väsymyksen syy voi olla aika valikoitua. Joitain ei väsytä silloin kun riekutaan pikkutunneille olukolpakko nenän alla. Mutta sitten ollaan vetämättömiä jos tarjolla ei ole muuta kuin wissywä


    • enoleropotti

      Mitähän jos siirrettäisiin aikaa joka kuukausi tunnilla eteenpäin. Tai ainakin sillai, että olisi jatkuva valoisa aika. Ei tarvitsisi edes mennä nukkumaan.

    • mutta.kun.ei.halua

      Hysteriaa se todella on, ja olisi hoidettavissa sopivalla lääkityksellä.

    • 2.höpöhöpö

      No aloitus osui just asian ytimeen. No että silleen.

    • tyytyväinennen

      Nytkin vielä valoisaa.

      • liian_valoisaa

        Kohta on taas ripustettava pimennysverhot, että saa nukkua.


    • 100kynttilää

      1 tunti lisää aikaa juhlavuoteen viettää juhlia kesällä. Ihanaa. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe