Missä pop top 10 pien levy-yhtiöiden artistit?

studAetR

Mihin katosivat Radio Suomipopin Pop top 10:stä kaikki pien levy-yhtiöiden artistit? Missä on Anna Kokkonen, Pablo, Esa Eloranta ja monet muut, jotka listalla ovat olleet, tai uudet pien yhtiöiden artistit? Nyt Pop top 10 listalla ovat esim: Haloo Helsinki, Olavi UUsivirta, Lauri Tähkä, Stig, Vilma Alina, Suvi Teräsniska, Antti Tuisku, Vesala jne. Noita edellä mainittuja artisteja kuulee Novalla, Aallolla ja Iskelmällä, jopa samaan aikaan kyllästymisiin asti kuulumassa!Toisin sanoen, radiokanavilla soivat vain ja ainoastaan suurkansallisten Warnerin, Sonyn ja Universalin artistit! Näiden isojen mafia näyttää hallitsevan täysin tätä nykyä, ihan kaikkia radiokanavia! Ennen tuolle listalle pääsivät sellaisetkin artistit hetkeksi aikaa saamaan sen pienen pienen, mutta tärkeän radiokuuluvuuden, jotka eivät olleet suurkansallisten yhtiöiden artisteja. Nyt näköjään isot ovat todennäköisesti kieltäneet kokonaan, pienten levy-yhtiöiden artistien pääsyn tuolle halutulle listalle!? Miksi pien levy-yhtiöiden artistit eivät saa artisteilleen, sitä niin tärkeää radiosoittoaikaa? Miksi isot yhtiöt saavat hallita kaikkia kanavia?

31

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehhehehe

      Teitä poptorilaisia varten ovat Radio Santelssi, Radio Pena, ja Radio Venäjäntampere!

      • studAetR

        Sanoo ylimielinen Warnerin,Sonyn tai Universalin toimari, tuottaja tai promo! ?Tuosta lausunnosta jo selviää, miten hyväksytään isojen ylivalta!? Monet pienien yhtiöiden artistit, hyvine biiseineen eivät edelleenkään juuri tuosta syystä saa radiosoittoaikaa, joka taas hankaloittaa keikanmyyntiä ja toimeentuloa! P.S. En ole missään tekemisissä Poptorin kanssa. On suomessa muitakin yhtiöitä kuin Poptori.


      • eehehe
        studAetR kirjoitti:

        Sanoo ylimielinen Warnerin,Sonyn tai Universalin toimari, tuottaja tai promo! ?Tuosta lausunnosta jo selviää, miten hyväksytään isojen ylivalta!? Monet pienien yhtiöiden artistit, hyvine biiseineen eivät edelleenkään juuri tuosta syystä saa radiosoittoaikaa, joka taas hankaloittaa keikanmyyntiä ja toimeentuloa! P.S. En ole missään tekemisissä Poptorin kanssa. On suomessa muitakin yhtiöitä kuin Poptori.

        Etkö tajua, että noilla luetelluilla asemilla on yhteensä yli 350 000 viikkokuulijaa eli merkittävä määrä?!


      • studAetR

        Tajuan ja TIEDÄN! Ei ole kysymys siitä, olenko minä mielestäsi tajuamaton vai asioista täysin perillä oleva! Nyt on kysymys siitä, että miksi Pop top 10:ssä on vain isojen levy-yhtiöiden artisteja ja pienemmät loistavat poissaolollaan kokonaan!? Kyseisessä ohjelmassa ovat aiemmin (Huom!) saaneet olla mukana pienempien levy-yhtiöiden artistit, edes pienellä määrällä, mutta nyt ei ollenkaan!? Miksi? Jokainen pienempi levy-yhtiö ja artisti haluaa musansa soittoon valtakunnallisille isoille mainos radiokanaville, Novalle, Radio Suomi Popille, Aallolle, Iskelmälle, Radio Suomi Rockille ja tielenkin ei mainoskanava Yle Radio Suomelle jne. Se ei voi olla niin, että Warner Music Finlandin, Sony Music Finlandin ja Universal Music Finlandin artistit ovat jatkuvasti etulyönti asemassa siinä, mitä valtakunnan radioissa soitetaan! Sehän paljastaa jo senkin, miten musiikkipäälliköt kumartelevat isoille levy-yhtiöille ja heidän promoilleen ihan täysin! Siinä on turha mikko koivusipilöiden selittää formatiivisista ja tuotannollisista kuvioista yhtään mitään, kun se ei pidä paikkaansa! Hyvää ja tasokasta esim. pop musaa tuotetaan muidenkin tuottajien toimesta, kuin Jurekin yms. toimesta! Musiikkipäälliköt voisivat ottaa sen pienen levy-yhtiön artistien, vaikka parikin uutta biisiä radio soittoon! Se, että jos niin ei tapahdu, kertoo karua kieltään musiikkipäälliköiden ja isojen levy-yhtiöiden talutusnuora asetelmasta. P.S. Mikset ehdota Warnerin, Sonyn tai Universalin promoille, että älkää huolestuko, voitte aina saada radiosoittoon (ehkä) sen uuden robininne, Radio Sandelsille , Radio Penalle yms. ja ajatelkaa kun siellä on 350 000 kuulijaa?


      • vekgrfw

        On totta, että tuolla keskenään junaillaan asiat niin, että muilla kuin Warnerilla, Universalilla ja Sonylla, artistit otetaan suomipopeille, noville yms. soittoon! Pienillä julkaisijoilla ei ole mitään mahdollisuutta saada artistejaan radioihin, varsinkaan valtakunnallisille! Kyllähän asialle pitäisi jotain pystyä tekemään! Musiikkitoimittajat radioilla valehtelevat aika paljon näistä asioista kysyttäessä! Milloin milläkin verukkeilla, miksi ei pienen julkaisijan sinkku pääse soittoon radioon.


    • RadioOFF

      Sama biisit ja esiintyjät soivat jatkuvasti Radio Suomessa ja muilla Ylen kanavilla. Olen aivan kyllästymiseen asti kuullut aina näitä samoja renkutuksia vuodesta toiseen.

      • leeniviisivittu

        Jep, muta kyllä keskustelun aloittajan kanssa samaa mieltä, että Nova, Suomi Pop ja Iskelmä ja Aalto soittavat sitä samaa Juha Tapioa, Kaija Koota, Jenni Vartiaista, Teräsniskaa, Tähkää, Tuiskua, JVG:tä, iänikuista Leevi & Leavingsia (?) ja voi luoja meitä auttakoon, Haloo Helsinkiä! Miksihän se muuten soi niin paljon ja välillä yhtä aikaa monella kanavalla!? Aika kyllästyttävää! Eikö noihin artisteihin saisi jo pikkuisen uudistumista ja soittolistoihin jo muutosta!!? Herätys radioiden musiikkitoimittajat ja vastaavat!!!!


      • ennivesimaa

        Totaalisen kyllästynyt kuuntelemaan Anna Puuta, Leavingseja(josta vois pitää taukoa edes pari viikkoa?), Kaija Koota, H.Helsinkiä, Vartiaista, Sannia ja Juha Tapioa ym. Kovin on artistien vaihtuvuus pientä kyllä! Jotain uudistumista levy-yhtiöt vois kyllä tehdä, että tulis uutta kuuneltavaa ja myös aikuisemmalle musiikkimaulle( ja en nyt tarkoita iskelmää varsinaisesti, vaan ihan poppia!)!? Miksi radiot soittavat soittavat yksiä ja samoja niin paljon, on hyvä kysymys!?


    • kirvesmieskakkonen

      En ole edes kuullutkaan pienolevystä sanaakaan. Gibsoniitti on vahvempaa.

    • vawhrcxx

      Aloittaja on ihan oikeassa. Miksi ei esim. Anna Kokkosta soiteta Radio suomi popilla, joka on siis aivan loistava laulaja ja lauluntekijä hienoine omaleimaisine biiseineen? Ihmettelin semmmoistakin asiaa takavuosien hittibändistä Aikakoneesta, kun julkaisivat uuden albumin, niin en kuullut kertaakaan sitä Radio suomi popilla ja enkä kyllä muillakaan kanavilla. Aivan ihmeellistä politiikkaa! Sen sijaan jos pikkutyttöjen (5-12 vuotiaat) idoli Sanni julkaisee "Mitähän vittua", niin jo soitetaan ja paljon!? Jotain on niin vinossa!

      • teostokiittää

        Anna Kok Konen soi aika usein Radio Ruotsi Iskelmässä eli Sisu Ra Diossa.


      • vawhrcxx

        Nyt onkin kysymys Radio Suomi Popista ja Pop top 10- ohjelman pienlevy-yhtiö artistien, puuttumisesta kokonaan listalta, esim. Anna Kokkosen biiseineen! Anna ja muutkin pienjulkaisijat ovat aiemmin saaneet osallistua biiseillään tuolle listalle!


      • YhdysSanAnanana
        vawhrcxx kirjoitti:

        Nyt onkin kysymys Radio Suomi Popista ja Pop top 10- ohjelman pienlevy-yhtiö artistien, puuttumisesta kokonaan listalta, esim. Anna Kokkosen biiseineen! Anna ja muutkin pienjulkaisijat ovat aiemmin saaneet osallistua biiseillään tuolle listalle!

        Radio Suomi Popo on pop!


    • totalbullshit

      Aina voi kuunnella suoraan levyiltä tai Youtubesta, jos ja kun radio tympii. Tehokkain keino vieroittaa kuuntelijat on pyörittää samoja artisteja tunnista toiseen.

      • wobland

        Niin voi, mutta nyt onkin kyse periaatteesta ja ihmeellisestä isojen Warnerin, Sonyn ja Universalin ylivallasta, joka näyttää ulottuvan joka paikkaan!


      • wobland

        En,olen Tyyne Aslak Karesmaarina.


    • maniacmusak

      Tuo Pop top 10 lista vaikuttaa senkin vuoksi erilaiselta kuin ennen, ettei siellä artistit näytä muuttuvan olenkaan!? Isot levy-yhtiöt, Warner Music Finland, Sony Music Finland, Universal Music Finland (ja hieman Kaiku Entertainment ja Fried) siellä taas mahtiaan pönkittävät! Merkillistä ja aika läpinäkyvää hommaa! Vaihtakaa artisteja jo sinne ja antakaa pienille levy-yhtiöille mahdollisuus, musiikkipäälliköt, vai sanelevatko ne nuo isot, sen toimintasuunnan?

    • erasime

      Täytyy perustaa uusi valtakunnallinen mainosradio, jossa mahdollisuudet kuulla uutta musiikkia, myös indie levy-yhtiöiltä, eikä pelkästään suurkansallisilta. Soittolista voisi olla paljon mielenkiintoisempi kuin nyt, novilla, suomi popeilla, iskelmillä ym.

    • Eitajuu

      Niin no voisiko olla syynä, että itse ne tuntemattomat artistit on ryssineet homman manipuloimalla listaa? Johan sen tajuaa tyhmempikin, että jos joku tuntematon Kokkonen saa listalla enemmän ääniä kuin vaikkapa yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä Haloo Helsinki. Oman manipuloinnin takia ne on sieltä luultavasti pois otettu ja sen tajuaa jokainen joka asiaa vähänkin tarkemmin miettii.

      • maniacmusak

        Höpö, höpö! Kokkonen, jos Annaa tarkoitit, ei ole ensinnäkään niin tuntematon, että ns. itse manipuloisi ja vaikuttaisi listaan, vaan kyllä se tuo fb:k on jokaisella se väylä, jolla haetaan ääniä tuolle listalle, jopa hieman tunnetuimmillakin näyttää olevan sosiaalinen media ja toisaalta, miksei olisi! Eikös se ole vähän nurinkurista, että tuolla listalla(pop top 10), edes näitä teräsniskoja, antti tuiskuja jvg:tä, tai sanneja edes on? Luulisi ne promot menevän isojen yhtiöidensä promotion managereiden kautta esim .just radiosoittoihin ja joka kanavalle, jotka muutenkin täynnä ed. mainittuja. Tuo Pop top 10 on käsittääkseni juuri väylä ollut niille pienille ja ei niin isoille artisteille ja se mahdollinen ponnahduslauta!? Miksi näiden isojen levy-yhtiöiden pitää saada, joka paikkaan puskea nämä haloo helsinkinsä, kun niillä JO sitä meriittiä on??


    • Eitajuu

      Otetaan verrokkina tähän vaikka Spotifyn soittokerrat ja Youtuben katsotuimmat videot molemmilta.

      Spotify:
      Haloo Helsinki, Rakas 5 160 295
      Anna Kokkonen, Tuulen poika 115 493

      Youtube:
      Haloo Helsinki, Beibi 7 923 662 näyttökertaa
      Anna Kokkonen, Kultainen maa 18 345 näyttökertaa

      Luvut eivät valehtele. Kumpaa näkisit että kannattaa soittaa, yhtä Suomen suosituimmista orkestereista vai suurelle yleisölle tuntematonta nimeä?

      Ja mistä sulle on tullut ajatus että Suomipopin Top10 lista on sellainen jossa soitetaan uusia tuntemattomia artisteja? Eikö se ole pikemminkin se lista, josta kuulet tämän hetken 10 suosituinta kotimaista kappaletta?

      • Santelssisoikoon

        Youtuben ja spotifyn tilastoja vääristellään maksusta.


    • Eitajuu

      Joo no laita vaan foliohattua vähän tiukemmalle. Väitän että on olemassa syy siihen että tämä Kokkonen ei ole kovin suosittu. Kyllä suuri massa haluaisi nähdä ja kuulla jos hän olisi erityisen hyvä.

      • maniacmusak

        Voi pyhä yksinkertaisuus! Ei ole kysymys siitä kumpi on parempi tai suositumpi (ja huom. Kokkosta käytin vain esimerkkinä), kun sen suosituimmuus asianhan me jo tiedämme ja myös sen, mistä syystä, eikö? On kysymys siitä, että miksi ei tuolla kyseisellä listalla ole uusia pienempien levy-yhtiöiden artisteja enää, sillä minimimäärälläkään edes edustettuna, kun aikaisemmin siellä oli ? Isothan, niin kuin nyt vaikka, haloot, tuiskut ym. ovat jo kaikilla mahdollisilla listoilla edustettuina ja eivät siinä määrin sitä tunnettavuutta tarvitse, kuin pienemmät, mutta tällä Pop top 10, on ainoa, jossa, kun nyt listalle pääsee, se kuuntelija voi peukuttaa ja tämä ominaisuus muilta listoilta puuttuu! On äärimmäisen tylsää, kun Novalla, Iskelmällä ja Radio Suomi Popilla soi koko ajan ja jatkuvasti, yhdet ja samat, Halloo Helsinki(ihan liikaa, hyvä poppoo pilataan liika soitolla!) Kaija Koo, JVG, Antti Tuisku , Vartiainen, Juha Tapio, Robin, Teräsniska, Tähkä, Tuure Kilpeläinen, Anna Puu, Sanni, Uusivirta, Chisu, Wiskari jne. Noiden artistien Spotify ja Youtube menestykset eivät siis ole verrannolisia pieniin artisteihin, tiedoksi HUOM! nimim. " Eitajuu", varsinkin jos ns. mainstreamista poikkeaa, niin kuin nyt esimerkkinä vain, tuo Anna Kokkonen!


    • Työmiehentuumaus

      Kaupallista paskaa kaikki. Järviradio soittaa kunnon jenkkaa!

      • maniacmusak

        Jep, oikein riistäjä radio Järviradio ei kuulu tähän keskusteluun.


      • n1m1m3rkk1
        maniacmusak kirjoitti:

        Jep, oikein riistäjä radio Järviradio ei kuulu tähän keskusteluun.

        Jatka vaan tätä niin sinut haastetaan oikeuteen.


      • maniacmusak

        Kuulehan nyt!! Sananvapaus on olemassa ja niin isoa levy-yhtiötä tai radioasemaa ei ole vielä keksittykään, etteikö saisi arvostella! Tiedän kyllä oikeuteni!


      • Arvostelukielletty
        maniacmusak kirjoitti:

        Kuulehan nyt!! Sananvapaus on olemassa ja niin isoa levy-yhtiötä tai radioasemaa ei ole vielä keksittykään, etteikö saisi arvostella! Tiedän kyllä oikeuteni!

        Järviradiota varmaan tarkoitti.


    • hvaknsp

      Kyllähän tuo aika selvää on, että Warner, Universal ja Sony, voittoja maksimoidakseen, ovat kilpailijat, eli pienet levy-yhtiöt pudottaneet pois Pop top 10-listalta, keinolla millä hyvänsä!
      Nyt sitten kuullaan jopa viime syksyn "uutuuksia" listalla ja Radio Suomi Pop on voimaton, isojen levy-yhtiöiden talutusnuorassa!

    • klimppiä

      Vanhoja biisejä tuotu listalle?? Ihme politiikkaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1615
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1469
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1386
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe