Uskomatonta

oulustavaan

Kemijärvellä näköjään ei pelkällä suomenkielellä ja englannilla pystytä tarjoamaan hyvää palvelua maahanmuuttajille? Kirpputorillekaan ei pääse töihin ilman arabiaa tai turkkia - nähtävästi Kemijärvellä on niin paljon näiden kielten edustajia, että myyjänkin vaatimukset ovat kovat. Kummallista, ettei suomalainen englantia taitava ole pätevä hakija - koko kirpputori boikottiin!! Minkälainen työnantaja tämä sitte oikein on paikallisten mielestä?
http://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9207489

46

904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tätituutuu

      Niillä on oma lehmä ojassa. Pääsis toinen niistä pakolaisista töihin..

    • boikotoin

      Vit**ako meijän tarvii osata, opetelkoot suomea. Ja kuinka paljon niitä jäi hortoilemaan, eikö niitten pois pitännyt mennä. Sauli Niinistö: "Maassa maan tavoin"!

    • askasta

      Onko Kemijärven kaupoissa,virastoissa ym.arabian ja turkinkielen taitoinen henkilökunta....mitä ilmeisemmin....palvelu pelaa.

      • language

        venäjän, englannin taitoinen yleensä


    • tättärääää

      Vähä haiskahtaa siltä, että haetaan loppujen lopuksi mamulle työpaikkaa te-toimiston tukiaisten avulla. Kannattaa seurata, kuka valitaan, voi hyvinkin olla paperiton, kielteisen päätöksen saanut ja niiden palkkaaminen ei ole laillista. Ja sitä suomenkieltäkin pitää osata, kun kerta vaaditaan.

      • vituravaltuusto

        Hyvä havainto. Mistä tietoa kuinka monta matua jäi Kemijärvelle? Kemijärvi ei tiedota, muut kunnat ilmoittavat jopa tarkan kappaleluvun.


    • Turkkilainentupakoi

      Petattu tietylle henkilölle. Montako turkkilaista kemijärvellä muka on?

      • tohveeli

        nimenomaan PETATTU tietylle henkilölle :)


      • rehellisyys1111

        Faceen tiedoksi, seuraus boikotti. Onko työluvat kunnossa, myönteinen turvapaikka?


      • silmällä

        Nyt vain seuraamaan kumpi pojista on löytänyt mummon kirpputorilta. Ha haa.


    • Arabiaakyllä

      Mitenhän mamuilla tuo myös vaadittava Suomen kielen taito?

    • boikottiin

      Kolme rumaa suomalaista ämmiä tavasivat arabiaksi Anna-Liisa kadun kirpparilla, katsotaan kuinka uusi kirppari lähtee arbian voimin nousuun.

      • tohveeli

        Sinä joka et kestä "rumia" ämmiä etkä ulkomaalaisia mene ja kaivaudu metsään korsuun asumaan. Muista ottaa peilejä mukaan, että saat ihailla omaa "kaunista" naamaasi. Ja ota paljon niitä sinisiä pillereitä etteivät lopu kesken!


    • pitäköötkirpparinsa

      Kirpparin emätä pitää rajasia, tarjoilee teetä ei suomalaisille, kahvia ja pannukakkua vain suvakeille.

      • tohveeli

        Kirppari Marillassa on lämminhenkinen palvelu! Hyvä kohtaamispaikka ihmisille! Ystävät saavat keittää itselleen teetä ja viettää siellä aikaansa. Kahvia ja teetä on pyydettäessä tarjolla klaikille kahden euron hinnalla. Siksi pyydettäessä että kahvi ja tee on siten tuoretta. Kirpparin pitäjä saa tarjota ystävilleen teetä. Se ei pitäis kuulua kenellekään!


      • hyi9
        tohveeli kirjoitti:

        Kirppari Marillassa on lämminhenkinen palvelu! Hyvä kohtaamispaikka ihmisille! Ystävät saavat keittää itselleen teetä ja viettää siellä aikaansa. Kahvia ja teetä on pyydettäessä tarjolla klaikille kahden euron hinnalla. Siksi pyydettäessä että kahvi ja tee on siten tuoretta. Kirpparin pitäjä saa tarjota ystävilleen teetä. Se ei pitäis kuulua kenellekään!

        Siinähän tarjoilee buuuaaahhhaaaa


    • baasaarille-EI

      Mätisäkit mädättämässä, Vuokonkirpparin ovi pysyy kiini, myös myynti, Tori.fi seuraava myyntipöytä.

    • AinoaOngelma

      Valtava työvoimapula riivaa Kemijärveä.

      • Kannatetaan

      • sivusta-kuultua

      • kansalaanen

      • Rajat.kiinni
        sivusta-kuultua kirjoitti:

        VuokonKirpparin kassalla oleva Mikko vit--tuilee kantiksille.

        Ei soo mikko, kattokaa facebookista.


    • niinsemenee112
    • sauvakki

      Onko tosiaan joku niin riippuvainen jostakin kirpputorista, että näkee aiheelliseksi täällä ruikuttaa sen toiminnasta. Kemijärveläset ovat suvaitsevaisia, hienoja ihmisiä, ne ei turhista valita.

      • matuteivätsuvaitsevaisia

        Suksi vit555tuun jätä sauvat pois.


      • buuaahaaa

        Siinä aloitteen aloittaja kirjoittaa vaihteeksi toisin.


    • oulustavaan

      Kyse ei ollut ihan ruikuttamisesta, kyse oli siitä, että onko edes tällainen työpaikkailmoitus laillinen? Tulkin ammatin ymmärrän kielitaitovaatimuksineen, mutta myyjän (ja vielä kirpparin) vaatimukset kuulostavat oudolle. Suomi on kaksikielinen maa virallisesti eli vaatimus suomen ja ruotsin osaamisesta menettelee, mutta jos tahallisesti vaaditaan arabiaa ja turkkia - väistämättä tulee kysymys; miksi? Uskoisin, ettei Suomesta löydy näitä neljää kieltä osaavia kuin muutama, joten hyvinkin voi olla tarkoitus vauhdittaa oleskelulupaa. Tällainen suuntaus ei ole hyväksyttävää, vaan suomenkielinen hakija pitäisi olla etuasemassa. Eri asia on vaatimuksiin laittaa "arabian kielen taito luetaan hyväksi". Eikä kemijärvisten suvaitsevaisuudesta ollut kyse, joten lue hiukkasen paremmin "sauvakki". Työpaikkoja on nykyään etenkin pohjoisessa niin vähän, että myös suomalaiselle pitää antaa mahdollisuus hakea.

      • language

        maahanmuuttajat osaavat omaa kieltänsä, mikä se onkin, englantia ja auttavasti suomea ja heitähän siellä nykyään on töissä ja heistä tykätään


      • löpötystä

        Itse ainakin haluaisin enemmän kuin auttavaa suomea palvelutilanteissa. Nyt ei ole tykkäämisestä kyse vaan laillisuudesta ja mikä on oikein. Aion kiertää kaukaa koko kirppiksen, kiitos vaan.


      • yksinkertaisiaihmisiä
        löpötystä kirjoitti:

        Itse ainakin haluaisin enemmän kuin auttavaa suomea palvelutilanteissa. Nyt ei ole tykkäämisestä kyse vaan laillisuudesta ja mikä on oikein. Aion kiertää kaukaa koko kirppiksen, kiitos vaan.

        Takapiruna olen seurannut toimintaa jota harrastetaan kyseissä kirpparissa. Vanhat akat lässyttävät miehille joista he eivät tiedä SITÄ totuutta miksi tulivat monen maan läpi hakiessaan "turvapaikkaa".


    • barrikaadille

      Jätkäthän työllistetään, ajokortit ilmaisia jne, suomalaisille ei tarjota ilmaisia työnhön liittyvää avuja ei etes töitä.

    • EnKäy

      Kysytään paikallisten mielipidettä, basaari meininki ja varastaminen on kaikkien tiedossa!

    • hauhauhauhau

      Tyhjiä pöytiä kuuluu olevan.

    • 2vja.sitten.jytky

      Ihmiset äänestivät matu-valtuuston, rappion tiellä ollaan. Boikotoinnit ovat tämän hetken agenda.

    • lonkerot_jo_Kemijärvellä
    • on.jo.housuissa

      Dokumentti on katsottu. Imaani sanoi: "Meidän ei tarvi noudattaa Tanskan lakia".

    • 180vuorta

      Vit_tu , montako vuorta näet montako liikennemerkkiä ja vit..ei huvita kirjoittaa

    • language

      mihin venäjä inohtui, enemmänhän sitä tarvitsee kuin jotain muuta....

    • HeiHerätkää

      Pakotti 14-vuotiaan seksiin – vapautettiin syytteestä koska ADHD
      Irakilaisraiskaaja ei pysty ymmärtämään sanaa EI, koska Abdulilla on ADHD.

      22.04.2017 12:02, 4360 lukukertaa

      Voiko mahdollinen ADHD-diagnoosi tehdä maahanmuuttajalle epätavallisen vaikeaksi pidättäytyä raiskaamasta ruotsalaisia tyttöjä?

      Kyllä, hovioikeuden mielestä voi. Hovioikeus vapautti käräjäoikeudessa aikaisemmin tuomitun arabin raiskauksesta, vaikka videolla on selvästi nähtävissä, kuinka tyttö sanoo ”ei” toistuvia kertoja yhdynnän aikana.

      Hovioikeuden mielestä on irakilaismies on nimittäin mahdollisesti ADHD-ongelmainen, mistä syystä hänellä on ”vaikeuksia ymmärtää” mitä sana “ei” tarkoittaa.
      Raiskauksesta syytetty irakilainen Abdul.

      Raiskauksesta syytetty irakilainen Abdul.

      Abdul Irakista vaati seksiä 14-vuotiaalta tytöltä omassa Göteborgissa olevassa asunnossaan lokakuussa 2016. Hän uhkasi tyttöä sillä, että hän levittää loukkaavia kuvia ja filmejä tytön veljelle, jos tyttö ei tulisi ja tapaisi häntä. Sen jälkeen Abdul suoritti yhdynnän tytön kanssa.

      Tuomiossa lukee, että Abdul tiesi, että tyttö oli alle 15-vuotias, koska tyttö oli kertonut sen hänelle kun heillä oli ollut suhde keväällä 2016.
      “Tule ilman kuukautisia”

      Tuomion mukaan Abdul lähetti tytölle alastonkuvan, jonka hän oli ottanut sukupuoliyhteyden aikana ja uhkasi, että hän levittää kuvia tytön perheelle. jos tyttö ei tule hänen luokseen harrastamaan seksiä.

      Kuvaan hän oli kirjoittanut kehotuksen ”tule sitten ilman kuukautisia” sekä ”tämä kuva oli loistava”.

      Joulukuussa 2016 Göteborgin käräjäoikeus tuomitsi Abdulin lapsen raiskauksesta. Rangaistukseksi tuli 10 kuukautta suljettua nuorisohoitoa. Abdulin tulisi myöskin maksaa 140 000 kruunua vahingonkorvauksia tytölle.
      Hovin mielestä anaaliraiskaus ei ole raiskaus

      Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen, joka 7. huhtikuuta 2017 odottamatta vapautti Abdulin raiskauksesta. Rikos nimettiin uudestaan lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

      Rangaistusta alennettiin samalla siksi, että Abdulilla on ADHD. Hovioikeuden mukaan Abdulilla on ”vaikeuksia huomioida niitä normeja, joiden mukaan hänen tulisi elää”.

      Oli olemassa myöskin videonauhoite siitä väitetystä raiskauksesta, jossa nähdään kun Abdul tunkeutuu tytön anaaliin. Tyttö sanoo ”ei” useamman kerran, mutta hovioikeus katsoi, että tyttö on ainoastaan anaaliyhdyntää vastaan ja että sen takia ei tarvitse olla kyse raiskauksesta.

      Käräjäoikeuden tai hovioikeuden tuomiossa ei kummassakaan ole vaatimusta siitä, että Abdul pitäisi myöskin tuomita lapsipornorikoksesta.

      Abdul tuomitaan sen sijaan suojeluvalvontaan ja velvoitetaan osallistumaan parisuhde- ja yhteiselämän ohjelmaan sekä maksamaan 60 000 kruunua tytölle vahingonkorvauksena.

      Fria Tiderin kriminaalihuollosta saaman tiedon mukaan Abdul tuli Ruotsiin noin viisi vuotta sitten ja on edelleen Irakin kansalainen. Syyttäjä ei tästäkään huolimatta vaatinut karkotusta.

    • 300miestäKemijärvelle

      Tarja Halonen:"Euroopan kaukaiseen kolkkaankin tuli hetkessä 30000 turvapaikanhakijaa, miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia". HÄH!

      • nättijussi

        Sitten kun se ämmä kuolee niin toivoisin sille huivipäisen käsittelijän joka heittelee sitä kuin koiranluuta. Näkisittepä miten ne käsittelevät kuolleita vääräuskoisia! Ja työpaikalla uskonto menee kaiken edelle. Ramadan aikana illalla syödään vaikka potilas vieressä kuolisi! Ja jos huomauttaa, saa rasistisyytteen.


    • Halosen_tapaan

      Joko Hoivakoti on myyty ei suomalaisille?

      • kepupettääaina

        Kepu niitä myö.


      • jurrissaon

        Kepulaiset juo turraviinaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe