Ohjaako snobismi opiskelupaikan hakuasi

Sanomaketjut halusta opiskelemaan Oxbridge Universityssä, TIETÄMÄTTÄ edes alaa, jota opiskelisi, kertoo mielestäni lähinnä asianomaisen snobismista ja liioista luuloista itsestään.
Opiskelu ulkomailla on lahjakkaille ja ahkerille hyvin toivottavaa, mutta lähinnä jatko-opiskeluna oivallisesti suoritetun kotimaisen perustutkinnon, ja mieluusti muutaman työelämävuoden jälkeen.
Esimerkiksi AMK-insinöörille (joka tulkitaan B.Sc.:ksi) otollinen olisi M.Sc.-tutkinto (normaalisti 1 vuosi), jota kuuluisi edellyttää B.Sc. Honours -täydennysopiskelu (1 vuosi).
Suomen DI:lle puolestaan voisi soveltua Ph.D -tutkimusopiskelu (ehkä 2 vuotta).

Mitä maahan tulee, on muitakin kuin Britannia ja todennäköisesti järkevämpiä kuin USA.
Jos pakkoruotsikirouksesta huolimatta edes jonkuntasoinen saksa on hallussa, menisivät Saksa, Itävalta tai Sveitsi kai yleensä ohi Britannian oppien sovellettavuuden kannalta.

Jos saksaton joutuu kuitenkin kuitenkin valitsemaan Britannian, on Lontoo ja pitkälti myös Oxbridge kalleinta Britanniaa, ja suurin kertymä nuoria nousukkaita joka puolelta ja vähän brittejäkin.
Jos sinne on varaa mennä, tarkistakaa ainakin että myös OMALLA opintoalallanne on kyseinen osasto moitteeton ja vertailuissa menestyvä. Netistäkin löytyy vertailuoppaita ja oman alan tiedejulkaisuista voi katsoa missä on syntynyt tuloksia.
Huippuyliopistoja (tarkemmin huippuosastoja) on eri puolilla Britanniaa.
Niitäkin voi suositella vain ahkerille ja lahjakkaille. Tutkikaa vertailuoppaita.

Opiskelin jo 40 vuotta sitten kahdessa paikassa (pakkoruotsikirous esti itseltäni Saksan).
Cranfield U lähellä Lontoota oli silloin keskinkertainen, mutta majoitukseltaan ja kuluiltaan edullinen. Suoritin siellä ns. Preliminary Year -opinnot (=B.Sc. Honours, 1 vuosi) M.Sc. -opintoja varten. Cranfield U. on nykyään varsin arvostettu.
U. of Wales Swansea oli M.Sc. -opintopaikkani, periaatteessa Civil Engng-osasto, mutta käytännössä teknisen laskennan (kuten FEM) huippuyksikkö jo silloin professori O.C. Zienkiewiczin johdolla. Tiukasti opiskellen vuodessa selvisin. Paremmissa paikoissa pitää jatkaa kunnes tulos kelpaa, vaatimattomammissa paikoissa pistetään ulos puolitekoisillakin
aikaansaannoksilla.

Jo silloin eläkeikäinen keppiin tukeutunut sotainvalidi, joka veteli sikaria taulun edessäkin, on jo haudassa, mutta teknisen laskennan opiskelijoita varten on hänen perintöänsä vaalittu : http://www.swansea.ac.uk/engineering/zcce/ .
Eli on yleensä järkevämpiä vaihtoehtoja kuin Lontoo ja Oxbridge.
Ja ehkä järkevämpiä vaihtoehtoja kuin Britannia. On kumma kun nykyopiskelijoiden järjestöt eivät taistele, vaan edelleen ylläpitävät Berliinin muuria pieniä Sannilta saatavia lahjuksia kytäten.

1

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täydennystä ylläolevaan: Perusteluja ulkomaiselle jatko-opiskelulle mieluummin muualla kuin Britanniassa (tai USAssa) on monia, mutta keskeisempää on mielestäni että:

      -- Brittien koulutusrakenne poikkeaa monelta osin voimakkaasti suomalaisesta. Siten opintoihin etsiytyvälle voi olla vaikeaa löytää omaa oikeaan osuvaa paikkaansa tarjonnasta.

      -- Koska tämän koulutusrakenteen pääpiirre on putki (kuten xx -B.Sc. - M.Sc - PhD), puuttuu esimerkiksi työelämään suuntautuva Ins. (ja siitä heikennetty amk ins.) ja DI saksalaistyyppisinä erillisinä tutkintoina. Siitä johtuu että opintojen sovellettavuus työelämään on usein kärsii.
      Tosin meilläkin Opetusministeriö ajaa opetusta vain kulttuurin nimissä, ja heidän "kulttuurinsa" on itsetarkoituksellista humanistikylttyyriä.

      -- Brittien saarille on liiaksi tunkua. Matkat, lukuvuosimaksut ja elinkustannukset ovat kalliit. Stipendeja ehkä saa osaksi tai pappa maksaa , mutta silti.
      Perustelut ja keinot mennä sinne pitää löytää siis oman terävyyden ja ahkeruuden voimalla.

      En pysty opastamaan itselleni vieraiden alojen opiskelijoita brittipuitteisiin, mutta esimerkiksi insinööriä voisin opastaa perehtymään kokonaisuuteen, joka alkaisi yhden vuoden Pre-Masters -opinnoilla. Tällainen löytyy ainakin Cranfieldistä https://www.cranfield.ac.uk/courses/taught/pre-masters-in-engineering , ja luultavasti jostakin muustakin yliopistosta.
      Kyseinen kurssi antaa valmiudet ja sisäänpääsyn Cranfieldin ja minkä tahansa muun yliopiston M.Sc. -opinnoille, jotka myös kestävät vuoden.
      Voi toki jatkaa vielä PhD:ksi (2...3 vuotta), mutta Suomeen palaavalle tämä on tuskin järkevää.

      Mutta painostakaa kaikki nuoret nahjusmaisia opiskelijajärjestöjänne, että vaihtoehtojanne kaventava Berliinin muuri, siis pakkoruotsi poistuisi niin pian kuin suinkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe