Oikea opetus sapatista

Raamatullinenopetus

Suurin osa kristityistä viettää sunnuntaita lepopäivänään luullen siten viettävänsä sapattia. Tässä pastori kertoo, mikä päivä on oikea pyhäpäivä. Eikö olekin hyvin Raamatulla peruseltu? https://www.youtube.com/watch?v=t4Eik-d2KKc

24

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamenaamen

      Olipa selvä sanoma sapatista ja hyvin Raamatulla perusteltu.

    • eitiedä

      Siis onko tämä nyt kristinuskoa vai juutalaisuutta, tai onko niissä koskaan ollut mitään eroa?

    • uudessa.liitossa

      Hyvä ystävä, me vietämme pyhää Herramme ylösnousemuspäivänä. Emme ole juutalaisia, joiden pyhäpäivä oli Vanhassa liitossa sidottu lauantaisapattiin, jota vietettiin toisin kuin ylösnousemuspäivää.

    • uudessaliitossaniin

      Mutta eikö apostolit ja alkuseurakunta pyhittäneet lauantaita? "He menivät synagoogaan sapatinpäivänä..." Apt.13:14 "Jeesus...meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan" Luuk.4:16 Eikä alkuseurakunta muodostunut pelkästään juutalaisista, vaan myös pakanakristityistä.

      • uudessa.liitossa

        Kristillinen kirkko syntyi helluntaina, siis Jeesuksen kuoleman jälkeen. Jeesus täytti Vanhan liiton lain ja sen tähden meni sapattina synagoogaan. Kaikki apostolit olivat juutalaisia ja sen tähden aluksi kävivät sapattina synagogassa, kunnes heidät ajettiin sieltä ulos ja he kääntyivät ei-juutalaisten puoleen levittämään sanaa. Ei-juutalaiset alkoivat apostoleiden johdolla kokoontua sunnuntai-aamuisin Eukaristialle. He kutsuivat sunnuntaita kutsuttiin Herran päiväksi, kuten sitä edelleen kutsutaan monilla kielillä.


      • 1234567---
        uudessa.liitossa kirjoitti:

        Kristillinen kirkko syntyi helluntaina, siis Jeesuksen kuoleman jälkeen. Jeesus täytti Vanhan liiton lain ja sen tähden meni sapattina synagoogaan. Kaikki apostolit olivat juutalaisia ja sen tähden aluksi kävivät sapattina synagogassa, kunnes heidät ajettiin sieltä ulos ja he kääntyivät ei-juutalaisten puoleen levittämään sanaa. Ei-juutalaiset alkoivat apostoleiden johdolla kokoontua sunnuntai-aamuisin Eukaristialle. He kutsuivat sunnuntaita kutsuttiin Herran päiväksi, kuten sitä edelleen kutsutaan monilla kielillä.

        Kuka muutti Sunnuntain Herran päiväksi ? Vuonna 325 jKr. Rooman piispa Sylvester muutti nk. apostolisella vallalla viikon ensimmäisen päivän sunnuntain nimen Herran päiväksi.

        Mikä oikea Herran päivä on ? Johannes oli hengessä Herran päivänä Patmoksen saarella, ja hänelle näytettiin seitsemän seurakunnan tie lopulliseen Herran päivään, joka on tuomion päivä seurakunnille Jeesuksen tulemiseen asti. Katso Jeesus tulee tuhannen tuhansine pyhinensä tuomitsemaan maata. Se ei tarkoita viikon päiviä, vaan tuomion päivää Herran päivää, seurakunnille, ja heidän valinnoilleen.

        On harhaluulo, että sunnuntai on Herran päivä.

        Jumalan kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton, joten Jumalan antama sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille, eikä sunnuntai voi sitä syrjäyttää.


      • PiispaHenrik

        Tämä on valhe. Kristityt kokoontuivat murtamaan leipää herramme ylösnousemuksen päivänä eli sunnuntaina jo alkuseurakunnan aikana. Tästä todistavat kirjalliset lähteet jo vähintään 100-luvulta.


    • ihmetteleväuskova

      Sanooko siis Raamattu yhtä ja kirkko toista? Kumpaa tässä on nyt sitten kuunneltava ja seurattava?

      • uudessa.liitossa

        Kuuntele, mitä apostolit sanovat Jeesuksen opettaneen ja seuraa apostoleita, joille Jeesus jätti kirkon vallan.


    • kuintäämenee

      No, mitä Jeesus on sanonut sapatin viettämisestä? Tai tiedämmekö me sitä edes? Tai siis mitä joku toinen on sanonut Jeesuksen sanoneen?

    • Raamattupuhuu

      Lue Raamatusta evankeliumeista mitä Jeesus sanoo sapatista ja Jumalan tahdosta esim. Matt.5:17,18. Siunausta!

      • kiitänvastauksesta

        Kiitos! Eli vastaus liittyi siihen Jeesuksen sanomaan kohtaan, ettei hän ole tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. Siellä oli tämä lause. Mitä tämä tarkoittaa?

        "20. Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan."

        Minulle on sanottu, että yksin usko riittää.


    • ihmisuhrit

      Usko loppui nyt, eikä vanhurskaudelle tai sapatille ole enää aikaa. Maapallon aika täyttyi. Hyvää matkaa itse kullekin!

      "Surmia ja raiskauksia livenä: Sadattuhannet näkivät vauvan murhan - Facebookin keinot rajalliset
      Sosiaalisen median uusimmaksi lieveilmiöksi ovat nousseet järkyttävät, suorana lähetettävät rikokset."

    • Sunnuntai on Sol Invictuksen päivä, eli sol-jumalan päivä.

      Sol Invictus (suom. voittamaton aurinko) oli alkujaan syyrialaisperäinen sol-jumala, josta keisari Aurelianus teki Rooman valtionuskonnon vuonna 274.

      • astro_logiaa

        Viikonpäivien nimet eri kulttuureissa tulevat taivaankappaleista ja niihin liitetyistä jumaluuksista. Muinaiset kansat tunsivat 7 taivaankappaletta: Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus. Muinaiset babylonialaiset jakoivat kuukauden neljään noin 7 päivän viikkoon ja nimesivät päivät jumaliensa mukaan, jotka vastasivat noita seitsemää taivaankappaletta. Vastaava kalenterijärjestelmä oli assyrialaisilla ja juutalaiset omaksuivat tämän kalenterijärjestelmän myöhemmin.


    • fari.g

      "Sol Invictus oli jo 100-luvulta lähtien ollut sol-kultin kohteena. Keisari Elagabalus yritti tehdä siitä Rooman pääuskonnon (noin vuosina 219-222), mutta aate ei saanut kannatusta. Vasta 270-luvulla ilmapiiri oli suopeampi vieraille jumalille, ja kun Aurelianus kukisti Roomasta irtautuneen Palmyran valtakunnan vuonna 273, hän ajatteli voittonsa olevan Sol Invictus-jumalan ansiota. Hän rakennutti suuren temppelin Roomaan Sol Invictukselle ja teki jumalasta Rooman pääuskonnon. Sol Invictuksen syntymäpäivää vietettiin 25. joulukuuta,[1]ja sen jälkeen kun kristinuskosta tuli Rooman pääuskonto, tuli samasta päivästä myös kristittyjen joulupäivä. Ensimmäinen kristitty keisari Konstantinus Suuri ja hänen isänsä Constantius suosivat kummatkin Sol Invictusta. Constantius oli suvaitsevainen kristittyjä kohtaan, ehkä siksi että Sol Invictuksen kultilla ja kristinuskolla oli monia yhtäläisyyksiä. Vaikka Konstantinus kääntyikin kristinuskoon Mulviuksen sillan taistelun jälkeen, ei hän kuitenkaan hylännyt Sol Invictusta. "


      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sol_Invictus

    • Kirkkomuuttisapatin

      Miksi me vietämme sunnuntaita Raamatun sapatin asemasta? Virallinen katekismuksemme vastaa: "Me vietämme sunnuntaita lauantain sijasta siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa v. 364 j.Kr. siirsi juhlallisuudet lauantailta sunnuntaille." (The Converts Catechism of Catholic Doctrine, kirj. Peter Geirmann, C,SS, s.50).

    • PyhäpäivänPuolesta

      Sellaiset "kristityt", jotka viettävät sapattia ovat kuin koiria, jotka palaavat oksennukselleen. Sapatti-sana tarkoittaa lauantaita, jota juutalaiset viettävät lepopäivänä omalla tavallaan. Kristittyjen pyhäpäivä sunnuntai ei ole mikään sapatti eikä kukaan oikea kristitty luule viettävänsä sapattia sunnuntaina. Tämä amerikkalaisperäinen synkretistinen roska pitäisi kriminalisoida.

      Onkohan ihan sattumaa, että samaan aikaan, kun kauppojen aukioloajat on täysin vapautettu ja sunnuntaista tullut täysi arkipäivä, niin nämä lahkolaiset trollailevat pyhäpäivästä ja sapatista? Ihan kuin saatanallakin olisi kampanjoita. Sillä on ollut pitkä menestyksekäs kampanja avioliittoa vastaan, jota se on jatkanut vielä kampanjalla ihmisen sukupuolta vastaan. Nyt olisi vuorossa Herran ylösnousemuksen päivä, jota se varmasti vihaa yli kaiken. Se on sille jokaviikkoinen muistutus Jeesuksen voitosta.

      • tuomionpäiväontullut

        Uskomatonta! Onhan tämä nyt villiä menoa, jos annamme saatanalle vielä normientekovaltuudetkin - eiköhän ne ole ihmisten käsissä aina ja ikuisesti.

        Ja hyvä asia olisi, jos Herrakin pysyisi vain siellä henkisellä puolell. Mutta voihan olla jotakin tekemistä senkin kanssa, kun arkkienkeli Mikaelin ja Lusiferin joukkojen välille syntyi taivaassa sota, ja jengi vipattiin tappalemaan maanpäälle (Ilmestyskirjan 12. luku). Tuohon asti ne olivatkin samassa taivaassa Saatana ja Jumala - okkultismi ja mystiikka.

        Voi kuitenkin olla, että koska okkultismi nyt kärsi häviön, niin ei uskovaisten/kirkonkan riitit ihan ilman tuhoa selviä...
        .
        Mutta edellä kirjoitetaan:

        "Katso Jeesus tulee tuhannen tuhansine pyhinensä tuomitsemaan maata. Se ei tarkoita viikon päiviä, vaan tuomion päivää Herran päivää, seurakunnille, ja heidän valinnoilleen."

        Onko tietoa, että miten kauan tähän tuomitsemiseen kuluu aikaa? - Kun lukee näitä viestejä niin sapatinvietosta kuin kasteista ja muista, niin tietysti voi olla varma siitä, että kyse on yhtä konkreettisesta tapahtumasta kuin Saatanan normien teossa pyhää avioliittoa vastaan.

        Ottaako aikaa vuosia vai vuosikymmeniä?


    • mitenseon

      Tuleeko pyhäpäivän puolesta puhuva palaamaa samalle oksennukselle Jumalan luomassa uudessa maassa, jossa joka viikko sapattina tulee kaikki liha rukoilemaan Jumalaa? Jes 66:22 Vai pääseekö hän sinne ollenkaan kuullessaan Vapahtajan sanat: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät" Matt.7:23

      • armostakotodella

        Tuo "laittomuuden tekijät" Vapahtajan sanoissa ei ole ollenkaan kolahtanut kristinuskossa, koska armonhan saa opin mukaan teoistaan huolimatta, eikä Jeesus ole ymmärtänyt edes lisätä tuohon, "jotka ette ole katuneet".


    • followJesus

      Olen lukenut Raamatusta, että lauantai on oikea pyhäpäivä ja haluan seurata Jeesusta tässä asiassa.

    • Finne2

      Katsokaa minun silmiini ja naulan jälkiä ranteissani . Syntien sovitukseen - ei mihinkään muuhun! Pelastakaa niin monta kuin voitte, katsokaa Herraan Jeesukseen!

    • Finne2

      Aika on lähellä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe