Vuokranantaja ei korvannut

omaksi.vahingoksi.jäi

Tässä vuokrataloyhtiössä oli kattoremontti, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Sen jälkeen alkoi olla vuotoja makuuhuoneiden katoissa. Myös mun asunnossa. Vaikka katto korjattiin ja maalattiin, tuli uusia vuotoja. Makuuhuoneessa olleeseen sohvatuoliin tuli ikäviä läikkiä, jotka ei lähde millään pois. Vuokranantaja ei korvaa, eikä taloyhtiö korvaa. Mulla ei ollut kotivakuutusta. Ainoa joka olisi korvannut olisi kuulemma ollut kotivakuutus. Näin sanoi isännöitsijä.

9

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unyvtctv

      Näin se menee. Vain itse voit vakuuttaa oman omaisuutesi. Asia joka tulee monille yllätyksenä.

    • kyrvänsyylähupiukko

      "Mulla ei ollut kotivakuutusta." Toivottavasti nyt on. Sait tuon arvokkaan opetuksen vain muutamalla sohvatuolin läikällä.

      • vakuuttamisesta

        Et ole tainnut ymmärtää vakuuttamisen periaatteita. Vakuuttaminen on bisnestä, jossa jaetaan riskejä. Vakuutuksenantaja jää aina voitolle. Periaatteessa sellaista vakuutusta ei kannata koskaan ottaa, josta aiheutuvat riskit eivät voi nousta korkealla ellei ole keskimääräistä vahinkoalttiimpi.


      • Kyrvänsyylähupiukko

        Väärin.
        Ennen muinoin Transsylvaniassa oli kylä ja kylässä asui vamppyyri. Vamppyyri joi joka yö 5 litraa verta. Paska säkä sille kuka sattui vamppyyrin uhriksi. Sitten kyläläiset keksivät. He sopivat vamppyyrin kanssa että jättävät kylän torille ämpärillisen verta, jonka vamppyyri sitten saa juoda. Vaikka kyläläiset joutuivat keräämään joka ilta täyden ämpärillisen, niin silti kukaan ei halunnut palata vanhaan systeemiin.
        Jänskä juttu vaikka keksinkin sen ihan ite.


      • Laajempivakuusturva

        Kaikkea mahollista ja etenkin mahotonta vastaan o mahotonta ottaa tai saada vakuutus , mikään vakuutus ei korvaa vaikkapa "tunnearvoja" eräitä vammoja , taikka vaikka rahassa mittaamattoman arvokasta korvaamatonta taidetta jota kuitenkin vakuutetaan nk.vakuutusarvosta jossa ikävähennys ei aina pienennä esineen hintaa..entisestään .
        Mutta juuri monikaan ei hokaa et joskus o suojelusenkeli mukana onnettomuuksissa eikä vaa vakuutusyhtiö ennalta arvattavasti arvijoimas vasta sitte ku o jo jotaki sattunu.
        Kukaha o "vakuuttanut"mm, jotkit suursijottajat nk."sijottajavastuusta" kokonaan syyttömien viattomien veronjaksajien rahoilla pankkien kaatuilemisen varalta jos ei he itte kärsi aiheuttamastaan vahingosta?


    • vastaatkosinätosta

      Tosiasiassa vahingonaiheuttajan eli katontekijän voi koittaa saattaa korvausvastuuseen vaikka asiajahan ei oikeestaan sillee sinulle vuokralaisena kuulu..vaikka muut kute isänoituja levittevät vaa käsiä , vaikka se voi olla vaikeeta ja käräjillä kannattamatonta. Jokatapauksessa yrityksellä täytyisi olla jo liki lakisääteisetkin vakuutukset vahingon varalta juurikin tälläisiäkin tapauksia varten. Hanki juristi ja koita delekoida asia heille joille se oikeesti kuuluisi koska olet vaan pelkkä kotivakuutukseton vuokralainen vaikka monet vuokranantajat maantapana vaativatkin vuokralaiselta kotivakuutuksen ei se oikeasti ole edes ainut tai oikea paikka hakea korvauksia ulkopuolisista
      rakennustöistä aiheutuneista vahingoista. Nykyää suurimmilla virmoilla etenkin isoissa uusissa gryndaus kohteissa on jopa lakisääteiset vakuutukset rakennusvirheitten varalta tosin ostaja maksaa nekin.
      Oikeaan osotteeseen vaan nytte sitte vahingonkorvausvaade jos isännöittijä sekä vuokraisäntä ovat nui palikoita jotteivat itte tajua tiedä eivätkä ymmarra kuka kumma on tässä yksiselitteisen täydellisen selkeesti jo lainkin mukaan korjausvastuussa.

      • vaikeaprosessi

        Kokonaan toinenasiaja on millä oikeudessa todistat tahrat tuolissasi oikeesti kattoremapasta aiheutuneeksi tai maksat mahdolliset oikeudenkäyntikulut vaikket häviisikään jutussa etenkin jos et saa ees tältä "hälläväliä" urakoitsijalle tuomittuja korvauksia?
        Yleensä ne nimittäin koittaa pikkuse vaa korvaa ja suhtautuminen etenki vuokralaiseen on mitä on Suomessa?
        Oletko edes itse ollut yhteyksissä urakoitsijan edustajaan asiasta? Vaikkei se sinulle oikeestaan vuokralaisena kuuluisi vaa ehkä nimenomaan homman teettäjille sinun puolestasi?
        Hyvä asiallinen urakoitsija olisi jo vapaaehtoisesti käynyt kattomassa kaikki aiheutuneet vahingot ja sopinut miten ne korvataan. Valitettavasti monet suuret, kalliit ja maineikkaatkaan
        urakoitsijat eivät ole niin hyviä, eivät edes serfikoidusti ja valvotusti etenkään omavalvontana.
        Ikävä vastuun pakoilu o nyky Suomessa jostain opittu maatapa, jossa syytön osapuoli koitetaan aina saada kärsimään eniten ja välttää omaa kärsimistä.


      • omaksi.vahingoksi.jäi

        Kiitos mietteistä. Se makkarin sohvatuoli meni piloille tahrojen vuoksi. Tuoli on siinä kohtaa makkaria, missä oli niitä kattovuotoja, joten kai se näyttö siltä osin on selvä. Isännöitsijä on vaan levitellyt käsiään. Voishan se noinkin olla, että jotain ehkä vois saada vahingonkorvauksena tuolta urakoitsijalta. Aika vaikealta se kuitenkin näyttää jos oikeuteen asti pitäisi mennä tai alkaa jonkun asianajajan palkkioita makselemaan. Kyllä se on vaan iso kynnys alkaa nostelemaan riitajuttuja, kun lukee noita juttuja oikeudenkäyntikulujen määristä. Kyllä se kuitenkin on iso tappio omalle kohdalle.


      • periaattelinenkysymys

        Ehkä ei aina kannata "riidellä" vaikka voittaisikin melko varmasti "tappelematta", kun se koituisi kunniski kalliiksi ja veisi suhteettoman paljon aikaa resursseja vaivaa sekä rahaa aiheuttaen vaa
        pahaa. Mutta kyllä se voisi koitua lopulta sille "vihollisellekkin" kalliiksi jos..
        Okei ei turhan älyttömästä ja pienestä kannata alkaa sotimaan ja tekemään tarpeettoman vaikeeta asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1686
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      748
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      727
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe