Väite: Sijoittajat ostavat jo PUOLET PK-seudun

väärin.vaikooikein

... uudesta kerrostaloasuntokannasta !

Oikein vai väärin, mitä mieltä olet ?

21

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riittääkö? Kaikki vuokrafirmat, opiskelija-asuntojärjestöt ja jopa kaupunkien vuokrabisnes ovat kuitenkin periaatteessa sijoittajia. Voivat olla myös rakennuttajia, jolloin ostamisesta ei ehkä pitäisi puhua...

      • alas.menee

        Aivan oikein: Sillä Helsingin Kaupunki on yksi suurimmista "sijoittajista" pk-seudulla pitäen siten veronmaksajien rahoilla yllä kuplahintaa, eli ostaa "tukkualennuksella" rakentajilta.
        Samoin VVO, joka vuokraa kämpät 25 euron neliöhintaan tai vieläkin kalliimmalla kuten SATO asumisoikeuskämppinä.

        Yksityisten kansalaisten osuus lähentelee tämän päivän asuntokaupoissa nollatasoa


      • alas.menee kirjoitti:

        Aivan oikein: Sillä Helsingin Kaupunki on yksi suurimmista "sijoittajista" pk-seudulla pitäen siten veronmaksajien rahoilla yllä kuplahintaa, eli ostaa "tukkualennuksella" rakentajilta.
        Samoin VVO, joka vuokraa kämpät 25 euron neliöhintaan tai vieläkin kalliimmalla kuten SATO asumisoikeuskämppinä.

        Yksityisten kansalaisten osuus lähentelee tämän päivän asuntokaupoissa nollatasoa

        Itse asiassa HK laskee hintoja, pitämällä vuokratason keinotekoisen alhaisena. Jos vuokratason annettaisiin kohota markkinavoimien säätelemälle tasolle, nousisivat asuntojen hinnatkin, kun vuokralle hankkiminen muuttuisi huomattavasti kannattavammaksi bisnekseksi. Tai siis kannattaahan se nytkin, jos tulot tulevat muualta (tuet, arvonnousu, ...)


    • ihan.tavallista

      Näin tapahtuu, sillä iso osa ihmisistä maksaa mielummin asunnon omaksi jollekin toiselle itsensä sijasta.

      • pelurien.nimet

        ELÄKE-yhtiöt asuntokeinottelua harjoittamssa?

        Laaja yksimielisyys palstalla vallitsee siis siitä, että nykyisenstä asuntorakentamisbuumista vastaa käytännössä sijoittajat ja että tavallinen kotitalous on tässä suhteessa (ostajana) pelattu ryöstöhinnoilla pihalle.
        Mielenkiintoista hintavedätyksessä onkin nyt se, onko kansalaisten ELÄKEVARAT tässä vedätyspelissä mukana. Orpo varmaan tietää mutta kusettajana ei taida tunnustaa totuutta.


    • asioiden_puoli

      Vuokraasuminen on kuitenkin turvallisin asumismuoto, isoissa veloissa moni on vaikeuksissa kun tulee työttömyys tai sairaus.
      Tiedänpä erään eläkkeelle jääneen pienipalkkaisen rouvan omisti asunto-osakkeensa ja taloon tuli mittava remontti, putket, sähköt, julkisivut, kymmneniä tuhansia rouvan osuus, rahaa ei ollut ja pieni eläke, rouva myi asuntonsa ja joutui muuttamaan vuokralle, toinen vaihtoehto olis ollut muuttaa jonnekin korpeen mutta rouva oli ikänsä asunut helsingin kantakaupungissa ja halusi i asua yhä.
      Katkeroituneena mietti menettämäänsä asuntoa jonka oli vuosien raatamisella säästänyt.
      Vuokraasuminen voi monasti olla parempi vaihtoehto ja jää rahaa myös elämiseen.

      • porrvari

        Asukkaalla ei ole ollut riittävää kiinnostusta taloyhtiönsä asioihin: Remontit eivät tule koskaan täydellisenä yllätyksenä kuin salama kirkkaalta taivaalta.

        Isoja remontteja ei makseta kertasuorituksena, vaan niihin otetaan taloyhtiölaina jota maksetaan vähitellen hoitovastikkeen ohessa.

        Ilmeisesti kyseessä oleva rouva oli mitoittanut taloutensa eurolleen, jos eläkkeestä ei riittänyt enää remonttivastikkeen maksuun.
        Ikävää opetella vanhoilla päivillä kantapään kautta taloudenpitoa, harmillinen juttu.


      • asödflasjkfö

        kansaneläkkeestä ei paljon makseta putkiremontteja. Valitettavasti Suomessa on jostain perverssistä syystä opittu siihen, että persaukisetkin saavat omistaa asunnon. Ei tule tapahtumaan tulevaisuudessa


      • hrthrthrtht
        asödflasjkfö kirjoitti:

        kansaneläkkeestä ei paljon makseta putkiremontteja. Valitettavasti Suomessa on jostain perverssistä syystä opittu siihen, että persaukisetkin saavat omistaa asunnon. Ei tule tapahtumaan tulevaisuudessa

        Jos on vanhuuseläkkeellä, on ollut kymmeniä vuosia aikaa säästää tällaisia tilanteita varten. Jopa pienituloinen pystyy putkiremontin kuluihin menevän rahan ja paljon enemmänkin, kunhan vain säästää riittävän kauan. Asunnon maksaminenhan ei estä säästämästä samaan aikaan.


      • hrthrthrtht

        Niin, hän myy asuntonsa ja muuttaa vuokralle. Unohdit tietenkin, että myynnin jälkeen hänellä on luultavasti vähintään muutamia kymppitonneja (ehkä jopa yli 100 tonnia) rahaa tilillä, kun hän siirtyy vuokralle. Sillä ei tietenkään saa ostettua asuntoa Helsingistä, mutta elää mukavasti vuokralla. Eli taloudellisesti tuossa ei tullut mitään vahinkoa vuokralla oloon nähden.

        Ja en ymmärrä esimerkkiäsi, koska siinähän hän pitää kamalana tilanteena joutua vuokralle? Eli vuokralle joutuminen omistusasunnosta on kamalaa, mutta siinä koko ajan oleminen ei ole. Tämä on loogisesti järjetöntä.


    • hintaromahdus

      Tässä voi käydä ohraisesti sijoittajille. Asuntojen hinnat romahtavat.

      • Punavihreäkupla

        Näihän on enustettu tällä palstalla ja 15 vuotta. Salli mun nauraa.


    • vcxxxt

      Muilla ei olekaan varaa, kiitos sipilän hallituksen.

      • ölasjföasdjf

        Sipilä on syyllinen sinun köyhyyteen? Aika kaukaa haettu yhteys, mikäli ole yli 2 vuotta vanha.


    • 6543

      Tuo eläkkeelle jäänyt rouva olisi voinut ottaa yhtiölainan erittäin pitkällä maksuajalla. Hän olisi ehtinyt kuolla monta kertaa ennenkuin laina tarvii kokonaisuudessa maksaa.

    • Asioiden_puoli

      Tuo rouva oli tehnyt työuransa siivoojana ja eläke oli pieni, yhtiölainan maksuaikaan ei voinut itse vaikuttaa ja laski että että ei pysty asumaan tuossa asunnossaan, myi asuntonsa ja jäi jotain säästöönkin mutta vanhalle ihmiselle oli katkera paikka vuokralle meno ja säästöjen hupeneminen.

    • pikkuvastikkeellavoittoa

      Sijottajat siis voi vaikkapa sijottaa asunto osakkeisiin ? Asunto osakas o semmoinen kuka ei oikeesti siis välttämättä omistakkaa asuntoa vaa asunto osakkeita vaa joissai taloyhtiöissä? Ja tunnetusti asunto-osakas yhtiöthän voi Suomes tuottaa suunnattomasti voittoa omistajilleen aina vaa lisää?
      Periaattees o mahollista omistaa 100% oman osakeyhtiö muotosen omakotinsa osakkeista joka ei verotaktisesti saa tuottaa paljookaa voittoa vaikka itse joutus maksaa kaikki..ei nii "yhteisistä" verovaroistakaan,,
      Kas kummaa kuka ekana olikaan mukana gryndauksessa rahotuksessa kaavotuksessa tontilla jaossa jo paljo ennen talon syntymää..? Ja hajasijottajien saapumista..Oliko se meidän vai teidän taloyhtiö välittäjä tai kaupunki kunta vai muu toimija lahjaksi puolihalvalla erään rakennusliigan saamalla "vuokratontilla" ?

    • 6543

      Yhtiölainan maksamiseen olisi saanut pankista velkaa.
      Tuossa tapauksessa olisi käänteisestä asunto kaupasta apua.
      Rouva myy asuntonsa pankille, käänteinen asuntolaina toimii hkissä.
      Rouva jää asuntoon asumaan ja saa pankilta joa kk rahaa ja asunto siirtyy pankille.

    • Katse.as.hinnoissa

      Väite on lähellä totuutta v2017 koska vuokra-asuntoja rakennetaan nyt ennätystahtia ja sijoittajat ja asuntorahastot ostavat uusia asuntoja riskeistä välittämättä ennätysmääriä.

      Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 valmistui kaikkiaan 27 000 uutta asuntoa, joista vuokra-asuntoja oli 37 prosenttia.

      Suurimmissa kaupungeissa on suhteellisesti eniten vuokra-asuntoja, noin 40 prosenttia vakinaisesti asutuista asunnoista. Pääkaupunkiseudun vakinaisesti asutuista asunnoista 44 prosenttia on vuokra-asuntoja ja Helsingin asunnoista lähes puolet.

      http://www.stat.fi/til/asas/2015/01/asas_2015_01_2016-10-13_tie_002_fi.html

      • loisilla_tienaaminen

        Vuokrakasarmeja tosiaan rakennetaan kiivasti. Lystin maksavat työtätekevät, koska asumistuesta = muiden pussista nuo vuokrat maksetaan. Toistaiseksi on toiminut kivasti, kun tyhjäntoimittajille on piffattu asunnot ihan sillä periaatteella, ettei laiskajaakon pidä joutua elintasostaan tinkimään eikä laiskajaakkoa saa velvoittaa muuttamaan halvemmalle alueelle.

        Tosin asumistuelle kaavailtu katto tulee iskemään pahasti kiilaa sekä sijoittajien että elämäntapatuhnujen suunnitelmiin.


      • vaillavoittoaverotulosta

        Ja keitäs sillä aikaa suomes suojatöissä kestämätöntä vajetta veks makselee omasta palkastaan kas ku he tekee hyödyllistä ja sekä kannattavaa työtä jossa paljon hyvää ja näkyvää yleishyödyllistä vaa aikaansaadaan eikä tappijoo jota kansa kestävyysvajeeksi kutsutaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe