Luvaton youtubeen laitto toi sakot kuvaajalle.

Oikeudessa-ollut

Kouvolalainen kuvaaja kuvasi videolle risujen tuojan ja laittoi sen joutubeen. Video esitti tunnistettavan henkilön, ja oli muutenkin häntä halventava. Tämän jälkeen hän esitteli videota ystävilleen. Perusteluina esitti oikeudessa sen, ettei risujen tuoja pääse karkuun jonka vuoksi hän laittoi vielä sen youtubeen. Myöskin hän esitti syyksi sen, että halusi aiheesta keskusteluja. Keskusteluja tulikin niin paljon, että myöskin hän tuli tunnetuksi nimellä. Tuomiota alentavana seikkana pidettiin sitä, että hän kärsi perheensä myötä kielteisestä julkisuudesta. Risuvideota eri versioineen on maailmalla yli 8000 erilasta otosta ja n. 300 mijoonaa katsoja kertaa. Risumies sukulaisineen on joutunut ja joutuu kärsimään pitkään videoista. On ihmietelty miksi annetaan helpotusta rikoksen tekijälle minkä hän on itse aiheuttanut laittamalla luvattoman videon yleiseen jakoon? Suosiiko oikeus sellaisaia rikollisia jotka kiinni jäätyään valittavat yleisön reaktioista? Kehuakko häntä olisi pitänyt? Hänen laittamansa video on edesattanut risujen tuojan menehtymisessä. Ei siitä voi kiittää.

31

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hammurabi

      Kohtuuton rangaistus. Minusta olisi riittänyt, että kuvaajaa olisi läiskitty risulla paljaalle perseelle, kuvattu koko tapahtuma edestä ja takaa ja laitettu Youtubeen.

      • Anna.muille.piiskaa

        Missä kohtaa tuossa on joku rangaistus..... Nam!


    • Lievätuomio

      Kuvaaja käytti henkistä julmuutta koska oli saanut ensiapukoulutuksen. Hän näki risumiehen menettäneensä malttinsa, kun kuvaaja esintyi poliisina portsarina jestysmiehenä. Ei kuitenkaan esittänyt pyydättäessä virkamerkkiään.

      Pahinta oli se, että hän ilmoitti nautinto mielesa laittaa videon juutupeen koko kansan nähtäväksi. Oikeuden olisi pitänyt erikoisesti paneutua tahalisuuteen ja harkittuun risumiehe4n mustamaalamiseen.

      Käräjä oikeuden tuomari käänsi videon kärsimyksen kuvaajaan kohdistuvaksi. Vaikka risumies menetti tämän takia hengensä henkisenpainostuksen alla. Käsittämätöntä tuomarilta mennä alentamaa syyttäjän vaatimuksia. Jopa tuomari epäsuorasti teki risumiehen syylliseksi videonlevittämiseen vaikka perui kaikki esitetyt seikat hänen kohdaltaan ja korvaukset kokonaan.

      • Risumies.syytön

        Totta tuomari ikäänkuin paikitsii kuvaajan tuomitsemalla syyn kuolleen tekemäksi ilman puolustusta. Kuvvaajahan laittoi videon julkisuuteen. Ilman tätä ei kukaan olisi kärsinyt. Nyt kuvaaja sai siitä ison lievennyksen vaikka oli omalla rikollisella toiminnallaan aiheuttanut itselleen ja risumiehelle etenkin henistiä kärsimyksiä. Kuvaajalla ei ollut oikeutta laittaa toista halventavaa videota julkisuuden nähtäväksi.


      • Herranjestas
        Risumies.syytön kirjoitti:

        Totta tuomari ikäänkuin paikitsii kuvaajan tuomitsemalla syyn kuolleen tekemäksi ilman puolustusta. Kuvvaajahan laittoi videon julkisuuteen. Ilman tätä ei kukaan olisi kärsinyt. Nyt kuvaaja sai siitä ison lievennyksen vaikka oli omalla rikollisella toiminnallaan aiheuttanut itselleen ja risumiehelle etenkin henistiä kärsimyksiä. Kuvaajalla ei ollut oikeutta laittaa toista halventavaa videota julkisuuden nähtäväksi.

        Risumies esiintyi koko kesän ja syksyn iloisesti ihmisten parissa. Turha jauhaa potaskaa mistään eristäytymisestä ja kärsimyksistä, kyllä Kouvolalaiset ihan itse ovat ukkelin nähneet niitä selfieitään otattamassa ja itsekin tarjoamassa!

        Sillä kortilla ei rahaa heru, usko nyt jo! :D


      • vaan.suksi.vittuun

        Älä enää jauha täällä tota väsynyttä vartija-mies paskaasi


    • panettelua.ja.valetta

      Kuoli videon aiheuttamiin kärsimyksiin? Mikä siis oli kuolinsyy, kerro ihmeessä kun näköjään täällä tykkäät näin kauheasti pakinoida.

    • Nyt.harmittaa.tyhjä.käsi

      Oikeudenkäynnin julkisista asiakirjoista käy selvästi ilmi, että suurimpana tuomiota lieventävänä tekijänä oli risumiehen oma osallisuus, eli hänen norminvastainen ja erittäin sopimaton käytöksensä.

      Sama selkokielellä: risumiehen suorittama KIROILU, RAIVOAMINEN, JA UHKAILEMINEN pienensivät seuraamuksia eniten. Miksi et ole ollenkaan muistanut mainita sitä?

      Asiakirjoista käy myös selkeästi ilmi, että kaksi sukulaismiestä halusivat oikeudenkäynnillä saada KAIKKIEN JULKAISTUJEN VIDEOIDEN YHTEENLASKETUT MAINOSTULOT itselleen, laskentaperusteena siis videoiden eri versioiden katsomiskerrat, ei edes niistä kertyneet todelliset tulot. Toki myös tekijänoikeuksien saaminen kiinnosti heitä kovasti. Eli rahan, ja ainoastaan sen saamisen johdosta oltiinkin liikkeellä.

    • ullatus.ullatus

      Ettei tämä nyt olisi semmoisten kahden "perusrehellisen suomalaisen miehen" aloittama ketju? Kerro kerro google.... :)

    • Onneavaankaikille

      Suomi100 on kiusaajien maa.

      • Kiusaaja.kortti.ei.toimi

        On, ja vähä-älyistä salkkari-urpojonne-kansaa on niin helppo viedä, ettei se edes tajua ketä tässä tarinassa piinataan, massan mukana vain mölytään suut spermavaahdossa louskuen.


    • Mukana.oikeudessa.ollut

      Kyllä kuollut tuomittiin ilman puolustus mahdollisuutta. Kuvaajan aikaisempaa käytöstä ei käsitelty ollenkaan. Hän sai risumiehen suututettua ja ainoastaan tämä esitettiin yleisölle. Kuvaaja väitti, että risumies alkoi vain riehua ja hän alkoi kuvata. Risumies lupasi viedä risut pois minkä hän olikin tehnyt. Kuvaaja väitti oikeudessakin ympäristön turmelijaksi risumiestä. Miten ne risut jotka hän oli laittanut sinne voisi ympäristön turmella? Miksei hän kertonut sitä miten hän oli päättänyt jo aikaisemmin, että nyt saat nähdä mitä hän pystyy tekemään youtuben avulla. Toivottavasti omaiset jaksavat viedä asian eteenpäin. Tuskin kuvaaja sitä tekee.

      • Nuolaistu.tipahtamatonta

        Miten sitä risumiehen kunniaa puolustetaan vaatimalla 50 000 euroa rahaa itselle? Se on silkkaa sairasta ahneutta minun mielestäni.

        Eli suku on nyt päättänyt, että käräjäoikeuden tuomari onkin nyt se syyllinen :D


    • kuvaajanaurunalainen

      Ainoa syyllinen koko jupakassa oli kuvaaja, eikä kukaan muu. Ne ketkä väittävät että risumiehessä (fiksummassa) oli jotain vikaa kun kiroili, esitti mielipiteitään, niin ovat väärässä.

      Vai kokeillaanko niin, että jos olet metsässä tai jossain lenkkipolulla, niin alankin kuvaamaan ja sanon sulle että laitan videon kaikkien nähtäväksi sosiaaliseen mediaan, ja jos suutut ja kiroilet, olet syyllinen. Veikkaan että kyllä siinä jokaiselta ärräpäät pääsisi.

      Ja kun se risumies kiroili ja sanoi "mun tekisi mieli ampua sut". Niin opetelkaa äidinkieltä. Eihän tuo edes ole uhkaus. Tuohan on mielipide. Eri asia sit, jos olisi sanonut: "Mä ammun sut" ymv.

    • Mukana.oikeudessa.ollut

      Kyllä olen samaa mieltä kuvaajanaurunalainen

    • Pienikylä.liianpitkään

      Sukukokous Suomi24:ssä. Äidinkielen opettajien työn hedelmät ne täällä kirkkahina loistaa.

    • mustaoranssi

      Olipa erikoinen tuomio, täysin vastoin yleistä oikeustajua. Muutama provopelle voi tietysti olla toista mieltä.

      Kolme vuotta sitten oli vastaava tapaus. Joku Skodakuski ajoi vailla järjen hiventä, oli ajaa motoristin päälle ja jarrutteli rekan edessä. Rekkakuski laittoi kojelautakameran videon nettiin ja muutamassa tunnissa koko Suomi tiesi tämän Skodakuskin nimen, ammatin, auton tiedot ym. Poliisi tutki asian videon perusteella ja Skodakuskille sakot. Eikä puhettakaan että rekkakuski olisi tehnyt jotain väärin.

      Kouvolassa on sitten hiukan eri lait. Varmaan vielä joku valittaa Itä-Suomen Hovioikeuteen, joka (jois vanhat merkit paikkansa pitää) määrää vielä kriisiapua risumiehelle.

      • CIR-269

        Rekkakuskin kuvaaman videon perusteella Skodakuskille sakot eikä puhettakaan mistään rekkakuskin sakoista. Hämeessä on näköjään eri laki kuin Kouvolassa. Ja niinkuin mustaoranssi kirjoittaa niin kaikki Skodakuskin tiedot löytyi heti, ja aina, netistä. Tossa vielä video jonka perusteella Skodakuski sai sakot. Ja siis rekkakuski EI SAANUT SAKKOJA.

        https://www.facebook.com/RahtiMuumi/videos/10203750848042099/


      • melkeenoikein
        CIR-269 kirjoitti:

        Rekkakuskin kuvaaman videon perusteella Skodakuskille sakot eikä puhettakaan mistään rekkakuskin sakoista. Hämeessä on näköjään eri laki kuin Kouvolassa. Ja niinkuin mustaoranssi kirjoittaa niin kaikki Skodakuskin tiedot löytyi heti, ja aina, netistä. Tossa vielä video jonka perusteella Skodakuski sai sakot. Ja siis rekkakuski EI SAANUT SAKKOJA.

        https://www.facebook.com/RahtiMuumi/videos/10203750848042099/

        No helvetti "vähä" eri tilanne kun on kyse vakavammasta. Jos metsään vie risuja, niin onpa iso juttu. Muutkin sinne niitä oli vieneet.

        En edes videoo tuosta linkistä katsonut, mutta tuskin rekkakuski mitään pilkkaa teki ja kiusaa ja ärsytti tahallaan.

        Ihan oikein että risumiehen kuvaaja sai sakot, korjaan ei ollut oikein... harvoin kuolemantuottamuksesta pelkillä sakoilla selviää.


    • Tervaajahöyheniä

      SOTEUUDISTUS

    • haista.vittu.vittu

      "Oikeudessa ollut" ulostaa näppäimistöltään kirjoitusvirheiden lisäksi muun muassa seuraavaa:
      1:"Risumies sukulaisineen on joutunut ja joutuu kärsimään pitkään videoista".
      2:"Hänen laittamansa video on edesattanut risujen tuojan menehtymisessä".

      1: Risumies nautti saamastaan julkisuudesta ja jutteli mielellään ihmisten kanssa, hän pörräsi koko videon jälkeisen loppuelämänsä toreilla ja kikkareilla, kaikkialla missä ihmiset liikkuivat.

      Oliko se siis videon vaatimaton HD-laatu joka laittoi kärsimään vai mikä, olisiko pitänyt olla 4K kuvaa ja sreteona äänet vai?

      Hirveästi mainostetut kärsimykset alkoivat kun miljoonien sijasta kouraan tupsahtikin ihan mojova syyte, vaan nytpä pitääkin kysyä, jotta kuka se risumiestä ajatti käräjille kuin kärmestä pyssyyn? Vastaus löytyy vaikkapa erään musiikkivideoversion kommenttikentästä, ihan omalla gmail-tilillä askarreltuna, ja ilmoituksella, että valtakirjat löytyy ja kaikki. Samassa syssyssä tämä "asiamies" alkoi pommittamaan jokaista julkaisijaa tekijänoikeuskorvausvaatimuksilla, siitä alkaenhan tämä aihepiiri nimen tarkkuudella on tutuksi tullut.......

      Sehän onkin tullut jo ilmeisen selväksi, että pari sukulaista kärsii siitä, kun ne mainostulot menevät ikuisesti ohi ahneena louskuvan suun, sentään ihan satoja miljoonia katsomiskertoja. Siitä tulisi kyllä ihan oikeasti aivan tautisen iso kasa massia, eli hilloa, eli hynää, eli kyhnyä, eli rahaaaaaaaaaa! Mahtaa tosiaan vituttaa, toivottavasti ikuisesti...

      2: Ihmisen elimistö rappeutuu ihan luonnostaan, etenki kun ikää alkaa kertymään niin toisilla myös se geneettinen perimä heikentää joitakin paikkoja hieman toisia enemmän. Miten video liittyy tähän? Ei liity ei yhtään mitenkään, jos liittyisi niin lääkärintodistusta olisi ollut vinossa pinossa käräjäsalin pöydällä, nyt ei asiaa ole mainittu sanallakaan yhtään missään missä tuomion perusteita esitellään. Koko menehtymisestä veisaaminen on ilman epäilyksen häivääkään rahanhimoisten tollojen esittämää säälittävää ja halpamaista jurpojen teatteria.

      Minä en muuten omaa versiotani tuosta mainiosta videoasta ota pois, en vaikka piru pierisi :D

    • Sinulla.päätösvalta

      Sehän on sinun asiasi

    • Mitä.te.tarkoitatte

      Totta kai toi sakot, koska oli jo ennen istuntoa tunnustanut syyllisyytensä.

    • Niin-kai

      Tunnustus pitää myöskin hovissa. Tosin voi tulla lisää , sillä kuvaajahan tämän toi julkisuuteen.

    • Olinhanpaikallaoikeudess

      Sitähän tämä kuvaaja valitti, kun häntä oli morkattu hänen laittamansa videon takia. Oli jopa hänen osoitteensa saatu selville ja muukin perhe oli kärsinyt tästä hänen laittamasta videosta. Hänhän toisen voimakaasti esille, että hänelle riittää sen kielteinen anti rangaistukseksi tai ainakin laskee hänen rangaistustaan. Oikeushan piti sitä pyyntöä oikeana. Näillä palstoilla on voimakkaasti painotettu sitä, että kuvaaja omistaa tekijänoikeuden. Jos omistaa, niin miksi valittaa siitä, että hänen yksin hallussa pitämänsä video tuo hänelle kärsimystä. Toisaalta monet syyttävät risumiestä videosta. Ei video ole tullut julkisuuteen risumiehen toivomuksesta vaan kuvaajan halusta saada aikaan keskustelua. No sitähän on saatu. Jokainen osallistuja on itse vastuussa laittamistaan mielipiteistä. Nämä minun mielipiteet ovat kotoisin jukisesta oikeudenkäynnistä minun muistinpanojen mukaan. Näistä minä itse vastaan.

    • Vastaukset.kiinnostaa

      Mitä todellisuudessa kuvaaja loppujen lopuksi on ajatellut? Mikä on ollut hänen todellinen motiivi. Nytkin oikeudessa väitti risujen olevan ongelmajätettä??? Mikiskähän? Toivottavasti menee hoviin niin saatais moneen avoinna olevaan kysymykseen vastaus.

      • Risuperhekokoontuu

        Se on kaikkien säädösten mukaan.


    • Uskisipoliisia

      Risumieshän se syyllinen on kun provosoituna ja kuvauksesta suuttuu. Eihän siitä pidä suuttua jos toinen kehuu olevansa poliisi ja vartia.

      • utunvirpot

        vitun urpot....


    • Eräs-mummeli

      Olen seurannu some käytöstä. Alussa jotkut moitti kuvaajaa kiroiluvideon laitosta. Nyt jotkut käyttävät täällä saman tyyppistä kieltä. Ettekö tajua lasten katselevan näitä. He ihailenat teitä ja matkivat. On niin rumaa kuulla tälläisen vanhemman ihmisen kiroilevia lapsia.

    • Kuvaaurponelämäpilalla

      Kukaan ei ota ikinä tuollaista näsäviisasta lapsenkasvoista kehari poikaa töihin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe