Jeesus pelastaa

Amen_amen

22

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TietämisenTuskastPois

      Ei vain "pelasta", vaan myös: "on pelastanut". Mennyt aikamuoto, jo 2000 vuotta sitten tapahtunut täydellinen uhri koko ihmiskunnan puolesta. Yksi suoritettu jumaluhri, pesachina vuonna 30.

      Jeesus on jo pelastanut meidät, mutta kukin itse ratkaisee ottaako vastaan, eli hyväksyykö kohdallaan tämän jo suoritetun pelastustyön. Siitä voi kieltäytyä, Jeesus ei pakolla vie ketään Taivaaseen.

      Tässä on ihmisen oma vastuu itsestään.

      Pelastustyö on kuitenkin myös ajaton, kaiken aikaa voimassaoleva, joten kuka tahansa eilen, tänään ja huomenna, niin kauan kuin nk. armonaika on voimassa, voi turvautua tähän pelastukseen. Siinä on pelastusvoima kaiken aikaa.

      Kunnes tuo armonaika päättyy ja Jumala kutsuu kaikki ihmiset eteensä, tuomiolle. Toisilla on nk. vapauspassi käsissään: Jeesuksen sovitustyö. Jolla ei tätä "passia" / pelastuksen sinettiä ole, hänen sitten käy aika huonosti. Joutuu Gehennaan.
      .

    • Harmi kun ei ole portto, eikä veronkerääjä, voisi päästä taivaaseen.

      • Ammatteina nuo tietysti antavat elämän leipää, mutta veronkerääjään ei oikein sovi toinen lause, kuten; ' parempi on antaa kuin ottaa.'


      • miten.on.asia

        Portto ja veronkerääjä tekivät parannuksen. Eräälle portolle Jeesus sanoi: "Mene, äläkä enää syntiä tee". Ja veronkerääjien päämies Sakkeus sanoi, uskottuaan Jeesukseen: "Sakkeus astui esiin ja sanoi Herralle: "Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille, ja jos joltakulta olen jotakin petoksella ottanut, niin annan nelinkertaisesti takaisin". (Luukas 19:8) Siinä hän toteutti lakia, joka sanoi: "Jos joku varastaa härän tai lampaan ja teurastaa tahi myy sen, antakoon viisi raavasta yhdestä härästä ja neljä lammasta yhdestä lampaasta" (2 Mooses 22:1).

        Fariseukset puolestaan eivät pitäneet itseään syntisinä, jotka olisivat tarvinneet pelastusta. Siksi he eivät pelastusta kokeneet. He luottivat omavanhurskauteensa ja luulivat olevansa muita parempia. Kuitenkin Jumalan parhaat palvelijat eivät ole pitäneet itseään minään. Esim. Daniel sanoi: "Me olemme syntiä tehneet, olemme väärin tehneet, olleet jumalattomat ja uppiniskaiset; me olemme poikenneet pois sinun käskyistäsi ja oikeuksistasi emmekä ole kuulleet sinun palvelijoitasi, profeettoja, jotka puhuivat sinun nimessäsi kuninkaillemme, ruhtinaillemme ja isillemme ja kaikelle maan kansalle" (Daniel 9:5-6).

        Jeesuksen eräässä vertauksessa fariseus puolestaan rukoili näin: "Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.' (Luukas. 18: 11-12) Tällainen ero on fariseuksen ja syntisen rukouksessa. Toisen Jumala kuulee ja toisen ei.


    • fari.g

      En minäkään ole tuommoinen, riistäjä, väärämielinen, huorintekijä, enkä bublikaani.

      Pitäiskö sanoa olevansa jos ei ole.

      • miten.on.asia

        Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat syntiä tehneet. Olet siis syntinen. Jeesuksen sanojen mukaan pelkästään naista himoitsemalla tekee huorin. Ei kukaan voi omalla voimallan täyttää Jumalan asettaamaa vanhurskauden mittaa. Kyse onkin siitä, että mitä enemmän tunnemme itseämme, sitä syntisemmäksi näemme itsemme. Ja itseään oppii tuntemaan Raamatun valossa.

        Paavali siteerasi Jesajaa erään kerran juutalaisille: "Ja kun he olivat keskenään erimielisiä, erosivat he toisistaan, Paavalin sanoessa ainoastaan nämä sanat: "Oikein on Pyhä Henki puhunut profeetta Esaiaan kautta teidän isillenne, sanoen: 'Mene tämän kansan luo ja sano: Kuulemalla kuulkaa älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää älkääkä käsittäkö. Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, että he eivät näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.' (Apt. 28:25-27)

        Käänny siis Jeesuksen puoleen, niin hän voi avata sydämen silmäsi näkemään tilasi. Sanotaanhan: ""Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!" (Ef. 5:14) Tuossa Kristuksen valossa on 100 varmasti jokainen pelkkä kurja syntinen ja armon kerjäläinen, joka tarvitsee syntien anteeksiantoa.


      • TerveisiäIstuimelta

        Paavalin kirje roomalaisille, 3. luku:

        1 Mitä etuuksia on siis juutalaisilla, tai mitä hyötyä ympärileikkauksesta?
        2 Paljonkin, kaikin tavoin; ennen kaikkea se, että heille on uskottu, mitä Jumala on puhunut.
        3 Mutta kuinka? Jos jotkut ovat olleet epäuskoisia, ei kaiketi heidän epäuskonsa ole Jumalan uskollisuutta tyhjäksi tekevä?
        4 Pois se! Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija, niinkuin kirjoitettu on: "Että sinut havaittaisiin vanhurskaaksi sanoissasi ja että voittaisit, kun sinun kanssasi oikeutta käydään".

        5 Mutta jos meidän vääryytemme tuo ilmi Jumalan vanhurskauden, mitä me siihen sanomme? Ei kaiketi Jumala ole väärä, kun hän rankaisee vihassansa? Minä puhun ihmisten tavalla.
        6 Pois se! Sillä kuinka Jumala silloin voisi tuomita maailman?
        7 Sillä jos Jumalan totuus tulee minun valheeni kautta selvemmin julki hänen kirkkaudekseen, miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?
        8 Ja miksi emme tekisi, niinkuin herjaten syyttävät meidän tekevän ja niinkuin muutamat väittävät meidän sanovan: "Tehkäämme pahaa, että siitä hyvää tulisi"? Niiden tuomio on oikea.

        9 Miten siis on? Olemmeko me parempia? Emme suinkaan. Mehän olemme edellä osoittaneet, että kaikki, niin hyvin juutalaiset kuin kreikkalaiset, ovat synnin alla,
        10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;
        12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
        13 Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla;
        14 heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta.
        15 Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta,
        16 hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä,
        17 ja rauhan tietä he eivät tunne.
        18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä."

        19 Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;
        20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

        21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

        23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        27 Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

        28 Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.
        29 Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin,
        30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.
        31 Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.
        *** ***

        Kerrassaan surkuteltavaa, ettei fari.g:lle kelpaa tällainen juutalaisten Jumala. Mutta onneksi on ihmisiä, etenkin pakanoita, jotka tästä laaja-alaisesta armosta kuultuaan, suorastaan syöksyivät tämän juutalaisten Jumalan, sekä Messiaan jalkoihin.

        Mutta fari.g.lle ei mokoma Syntisten Vapahtaja kelpaa, ei vaikka olisi juutalainen. fari.g vanhurskautuu ihan omassa luulo-synnittömyydessään, mitään messioita tarvitse. Oikean messukan pitää olla komea kuningas, kultaan puettu ja koppava, ei mikään nöyrä syntisten ystävä itseään ihmiskunnan puolesta uhraamassa, piikkikruunu päähän lyötynä, surkea heppu, joka tapettiin ihan oikein siksi että ihmiset sanoivat Hänen olevan jopa Itse Elävän Jumalan Poika!

        No, jos sulla jossain vaiheessa on asiaa juutalaisten Jeesukselle, Hänellä kyllä on vastaanotto, 24 tuntia. Ei tarvitse jonottaa, kuin Obaman tai Trumpin vastaanotolle.

        Mutta muista olla edes kohtelias. Taivaassa Hänellä ei enää ole verikruunua päässään. Se oli jumalattomien ihmisten lahjoittama häpeäkruunu Hänelle, ei Jumalan.
        .


      • TerveisiäIstuimelta kirjoitti:

        Paavalin kirje roomalaisille, 3. luku:

        1 Mitä etuuksia on siis juutalaisilla, tai mitä hyötyä ympärileikkauksesta?
        2 Paljonkin, kaikin tavoin; ennen kaikkea se, että heille on uskottu, mitä Jumala on puhunut.
        3 Mutta kuinka? Jos jotkut ovat olleet epäuskoisia, ei kaiketi heidän epäuskonsa ole Jumalan uskollisuutta tyhjäksi tekevä?
        4 Pois se! Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija, niinkuin kirjoitettu on: "Että sinut havaittaisiin vanhurskaaksi sanoissasi ja että voittaisit, kun sinun kanssasi oikeutta käydään".

        5 Mutta jos meidän vääryytemme tuo ilmi Jumalan vanhurskauden, mitä me siihen sanomme? Ei kaiketi Jumala ole väärä, kun hän rankaisee vihassansa? Minä puhun ihmisten tavalla.
        6 Pois se! Sillä kuinka Jumala silloin voisi tuomita maailman?
        7 Sillä jos Jumalan totuus tulee minun valheeni kautta selvemmin julki hänen kirkkaudekseen, miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?
        8 Ja miksi emme tekisi, niinkuin herjaten syyttävät meidän tekevän ja niinkuin muutamat väittävät meidän sanovan: "Tehkäämme pahaa, että siitä hyvää tulisi"? Niiden tuomio on oikea.

        9 Miten siis on? Olemmeko me parempia? Emme suinkaan. Mehän olemme edellä osoittaneet, että kaikki, niin hyvin juutalaiset kuin kreikkalaiset, ovat synnin alla,
        10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;
        12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
        13 Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla;
        14 heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta.
        15 Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta,
        16 hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä,
        17 ja rauhan tietä he eivät tunne.
        18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä."

        19 Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;
        20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

        21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
        22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

        23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
        24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
        25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
        26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        27 Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.

        28 Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.
        29 Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin,
        30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.
        31 Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.
        *** ***

        Kerrassaan surkuteltavaa, ettei fari.g:lle kelpaa tällainen juutalaisten Jumala. Mutta onneksi on ihmisiä, etenkin pakanoita, jotka tästä laaja-alaisesta armosta kuultuaan, suorastaan syöksyivät tämän juutalaisten Jumalan, sekä Messiaan jalkoihin.

        Mutta fari.g.lle ei mokoma Syntisten Vapahtaja kelpaa, ei vaikka olisi juutalainen. fari.g vanhurskautuu ihan omassa luulo-synnittömyydessään, mitään messioita tarvitse. Oikean messukan pitää olla komea kuningas, kultaan puettu ja koppava, ei mikään nöyrä syntisten ystävä itseään ihmiskunnan puolesta uhraamassa, piikkikruunu päähän lyötynä, surkea heppu, joka tapettiin ihan oikein siksi että ihmiset sanoivat Hänen olevan jopa Itse Elävän Jumalan Poika!

        No, jos sulla jossain vaiheessa on asiaa juutalaisten Jeesukselle, Hänellä kyllä on vastaanotto, 24 tuntia. Ei tarvitse jonottaa, kuin Obaman tai Trumpin vastaanotolle.

        Mutta muista olla edes kohtelias. Taivaassa Hänellä ei enää ole verikruunua päässään. Se oli jumalattomien ihmisten lahjoittama häpeäkruunu Hänelle, ei Jumalan.
        .

        Olen lapsena elänyt maalla, luonnossa lähellä Luojaa ja oppinut siihen, että elämä on Luojan ja luonnon varassa. Elämä ja leipä riippuu siitä, millaiset ovat säät, jotka Luoja säätää. Onnistuuko kylvö, tuleeko satoa, viljaa, perunoita, karjalle rehua, marjoja metsään. Työ ja elämä ovat yhtä. Ja siunaus on sitä, että ei tule halla ja vie viljaa, jolloin on tosi kyseessä.

        Vasta silloin ymmrtää, mitä on oikeasti rukous ja mitä kiitollisuus. Muut jorinat ovat joutilaiden puuhaa. Vapahdus on sitä, että ei ole nälkä.

        Jos siihen joku saarnamies tulee kertomaan, että " Ihminen vanhurskautetaan uskon kautta " olisi vastaus varmaan ollut, että mene laiska töihin höpäjämästä tyhjää.


      • fari.g kirjoitti:

        Olen lapsena elänyt maalla, luonnossa lähellä Luojaa ja oppinut siihen, että elämä on Luojan ja luonnon varassa. Elämä ja leipä riippuu siitä, millaiset ovat säät, jotka Luoja säätää. Onnistuuko kylvö, tuleeko satoa, viljaa, perunoita, karjalle rehua, marjoja metsään. Työ ja elämä ovat yhtä. Ja siunaus on sitä, että ei tule halla ja vie viljaa, jolloin on tosi kyseessä.

        Vasta silloin ymmrtää, mitä on oikeasti rukous ja mitä kiitollisuus. Muut jorinat ovat joutilaiden puuhaa. Vapahdus on sitä, että ei ole nälkä.

        Jos siihen joku saarnamies tulee kertomaan, että " Ihminen vanhurskautetaan uskon kautta " olisi vastaus varmaan ollut, että mene laiska töihin höpäjämästä tyhjää.

        "Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa ja hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa. "

        Tällainen; " Soi kunniaksi Luojan "


      • jaIstuttaaLapseensa

        koukkumadon,
        palvot valhetta, epäjumalia...


    • Minä tiedän etukäteen mikä on väärin , enkä sitten tee sitä, joten en tarvitse parannusta. Lakihan sen näyttää mikä on väärin.

      Ei ole mitään houkutusta synnin tekoon.

      • muidenUskontojen

        vihaaminen on "syntiä",
        kuinkahan voisit ymmärtää sen...


      • muidenUskontojen kirjoitti:

        vihaaminen on "syntiä",
        kuinkahan voisit ymmärtää sen...

        Minä vihaan valheita ja epäjumalien palvontaa, vaikka ne olisivat uskontoja.


      • niinhänsinävihaat

        tihkut murhanhimoa,
        naiset ja lapsetkin pitää tappaa,
        kaltaisiesi takia on uskonsotia...
        entä jos jumalasi ei olekkaan se oikea...?


      • miten.on.asia

        Ei vihaaminen syntiä ole, koska Jumalakin tuntee vihaa. Ja juuri synti on se, mitä hän vihaa. (Fari.g:n viha on tietenkin toinen asia, johon en ota kantaa.) Syntistä Jumala sen sijaan rakastaa. Aivan samoin kuin vanhempi vihaa lapsensa sairautta, vihaa Jumalakin syntiä. Mooseksen lain esikuvissa pitali kuvasi syntiä. Synti onkin pitalin kaltainen, joka ehkä näyttää aluksi pieneltä, mutta tuhoaa lopulta kantajansa. Itsessämme olemme kaikki pitalin saastuttamia! Kysymys kuuluukin, onko Jumalan viha väärää vihaa? Ei varmasti, vaan rakkautta. Jumala onkin rakkaus.

        Jumalan viha kohtasi Jeesusta ristillä. Uskomalla Jeesukseen, saa siksi kokea Jumalan armon ja laupeuden. Raamatussa sanotaan: "Armo ja totuus tapaavat toisensa täällä, vanhurskaus ja rauha antavat suuta toisillensa" (Psalmi 85:11) Jeesuksen ristillä ainoastaan kohtasivat armo ja totuus, koska siellä syntimme sai oikeudenmukaisen tuomionsa. Sen hedelmänä onkin ihana lahjavanhurskaus syntiselle ja rauha Jumalan kanssa.


      • JeesusDavidinPoika
        fari.g kirjoitti:

        Minä vihaan valheita ja epäjumalien palvontaa, vaikka ne olisivat uskontoja.

        Aivan oikein. Tässä on fari.g oikeassa. Muiden uskontojen tai valheen vihaaminen ei ole syntiä, vaan juuri niin pitääkin tehdä, totuuden puolesta. "Asia" on kuitenkin eri kuin sitä tekevät "ihmiset". Eli asiat / uskonnot riitelevät, ovat oppeina toisiaan vastaan, mutta itse ihmisiä ei tarvitse vihata, elleivät he tietoisesti aja vääryyden asiaa. Luther käytti tuosta vääryyden vihaamisesta sanaa "pyhä viha".

        Jeesus tunsi "pyhää vihaa" nähdessään kuinka säälimättömästi tuon ajan fariseukset kohtelivat syntisiä ihmisressukoita, köyhiä, kaikkia epäonnistuneita. Myös juuri heitä auttamaan Jeesus tuli ja todellakin raivostui, nähdessään kaiken "Jumalan nimissä" harjoitetun temppeli-korruption, ahneiden miesten liiketoiminnan uskonnon nimissä ja sydämettömyyden heikkoja ihmisiä kohtaan. Ei Jeesus rikoksia puolustanut, tai huorintekoa syntinä, mutta näihin omaa onnettomuuttaan ajautuneita ihmisparkoja Hän sääli.

        Omavanhurskaudessaan ja rikoksissaan itsetyytyväiset fariseukset kuitenkin suuttuivat. Mokomakin puuseppä! Mikä tuo on opettamaan Jumalan sanaa temppelin papistolle?! Kehtaakin! Jopa syyttää, meitä! Tässä kohdin muistakaamme pienoista David-poikaa, kuinka isoveljet nauroivat hänelle ja kuinka sitten kävi. David oli Jeesuksen - Messiaan - edeltävä, lainalainen, vanhurskas ja profeetallinen esikuva, juutalaisten kuningas.

        Jos tahtoo ymmärtää Jeesusta ja Hänen toimintaansa, kertomus Davidista on kertomus myös Jeesuksesta, ikäänkuin toisenlaisella hengellisellä tasolla.
        .


      • JeesusDavidinPoika kirjoitti:

        Aivan oikein. Tässä on fari.g oikeassa. Muiden uskontojen tai valheen vihaaminen ei ole syntiä, vaan juuri niin pitääkin tehdä, totuuden puolesta. "Asia" on kuitenkin eri kuin sitä tekevät "ihmiset". Eli asiat / uskonnot riitelevät, ovat oppeina toisiaan vastaan, mutta itse ihmisiä ei tarvitse vihata, elleivät he tietoisesti aja vääryyden asiaa. Luther käytti tuosta vääryyden vihaamisesta sanaa "pyhä viha".

        Jeesus tunsi "pyhää vihaa" nähdessään kuinka säälimättömästi tuon ajan fariseukset kohtelivat syntisiä ihmisressukoita, köyhiä, kaikkia epäonnistuneita. Myös juuri heitä auttamaan Jeesus tuli ja todellakin raivostui, nähdessään kaiken "Jumalan nimissä" harjoitetun temppeli-korruption, ahneiden miesten liiketoiminnan uskonnon nimissä ja sydämettömyyden heikkoja ihmisiä kohtaan. Ei Jeesus rikoksia puolustanut, tai huorintekoa syntinä, mutta näihin omaa onnettomuuttaan ajautuneita ihmisparkoja Hän sääli.

        Omavanhurskaudessaan ja rikoksissaan itsetyytyväiset fariseukset kuitenkin suuttuivat. Mokomakin puuseppä! Mikä tuo on opettamaan Jumalan sanaa temppelin papistolle?! Kehtaakin! Jopa syyttää, meitä! Tässä kohdin muistakaamme pienoista David-poikaa, kuinka isoveljet nauroivat hänelle ja kuinka sitten kävi. David oli Jeesuksen - Messiaan - edeltävä, lainalainen, vanhurskas ja profeetallinen esikuva, juutalaisten kuningas.

        Jos tahtoo ymmärtää Jeesusta ja Hänen toimintaansa, kertomus Davidista on kertomus myös Jeesuksesta, ikäänkuin toisenlaisella hengellisellä tasolla.
        .

        Miksi te aina unohdatte roomalaiset.

        Siellä oli kuitenkin paljon isompia asioita meneillään kuin yksi puuseppä, joka pörräsi vähän joka puolella ja suhteessa Roomaan, oli enemmänkin aristokratian puolella, kuin kansan, eli kehoitti maksamaan verot keisarille . Vaikka se oli käynyt kansalle raskaaksi.


      • TämmöstäNii
        fari.g kirjoitti:

        Miksi te aina unohdatte roomalaiset.

        Siellä oli kuitenkin paljon isompia asioita meneillään kuin yksi puuseppä, joka pörräsi vähän joka puolella ja suhteessa Roomaan, oli enemmänkin aristokratian puolella, kuin kansan, eli kehoitti maksamaan verot keisarille . Vaikka se oli käynyt kansalle raskaaksi.

        Ai? Nytkö se onkin väärin? Juuri temppeliherrasto koostui keisarin nuoleskelijoista. Juuri he, viitanliepeet hulmuten ravasivat temppelin ja via dolorosan väliä, vasikoimassa Pilatukselle, mitä pahaa se juutalaisten kuningas taas on tehnyt!

        Jeesus sanoi, Matteus 22:
        15 Silloin fariseukset menivät ja neuvottelivat, kuinka saisivat hänet sanoissa solmituksi.
        16 Ja he lähettivät hänen luoksensa opetuslapsensa herodilaisten kanssa sanomaan: "Opettaja, me tiedämme, että sinä olet totinen ja opetat Jumalan tietä totuudessa, kenestäkään välittämättä, sillä sinä et katso henkilöön.
        17 Sano siis meille: miten arvelet? Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei?"
        18 Mutta Jeesus ymmärsi heidän pahuutensa ja sanoi: "Miksi kiusaatte minua, te ulkokullatut?
        19 Näyttäkää minulle veroraha." Niin he toivat hänelle denarin.
        20 Hän sanoi heille: "Kenen kuva ja päällekirjoitus tämä on?"
        21 He vastasivat: "Keisarin". Silloin hän sanoi heille: "Antakaa siis keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on".
        22 Kun he sen kuulivat, ihmettelivät he ja jättivät hänet ja menivät pois.
        *** ***


      • TämmöstäNii kirjoitti:

        Ai? Nytkö se onkin väärin? Juuri temppeliherrasto koostui keisarin nuoleskelijoista. Juuri he, viitanliepeet hulmuten ravasivat temppelin ja via dolorosan väliä, vasikoimassa Pilatukselle, mitä pahaa se juutalaisten kuningas taas on tehnyt!

        Jeesus sanoi, Matteus 22:
        15 Silloin fariseukset menivät ja neuvottelivat, kuinka saisivat hänet sanoissa solmituksi.
        16 Ja he lähettivät hänen luoksensa opetuslapsensa herodilaisten kanssa sanomaan: "Opettaja, me tiedämme, että sinä olet totinen ja opetat Jumalan tietä totuudessa, kenestäkään välittämättä, sillä sinä et katso henkilöön.
        17 Sano siis meille: miten arvelet? Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei?"
        18 Mutta Jeesus ymmärsi heidän pahuutensa ja sanoi: "Miksi kiusaatte minua, te ulkokullatut?
        19 Näyttäkää minulle veroraha." Niin he toivat hänelle denarin.
        20 Hän sanoi heille: "Kenen kuva ja päällekirjoitus tämä on?"
        21 He vastasivat: "Keisarin". Silloin hän sanoi heille: "Antakaa siis keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on".
        22 Kun he sen kuulivat, ihmettelivät he ja jättivät hänet ja menivät pois.
        *** ***

        Yksi opetuslapsi ihmetteli sitä että, kun me nyt olemme luopuneet maailmasta ja kaikesta mitä siinä on, sinun tähtesi, niin mistä me otamme sen hyvän, joka meidän pitäisi jakaa köyhille.

        Hyvä kysymys, vai mitä ?


      • ViisLeipääKaksKalaa
        fari.g kirjoitti:

        Yksi opetuslapsi ihmetteli sitä että, kun me nyt olemme luopuneet maailmasta ja kaikesta mitä siinä on, sinun tähtesi, niin mistä me otamme sen hyvän, joka meidän pitäisi jakaa köyhille.

        Hyvä kysymys, vai mitä ?

        Kuka noin kysyi? En todellakaan muista moista ajatelmaa evankeliumeista. Olet sekoittanut omassa päässäsi jotkut lauseet.

        No, jos joku noin kysyi, on vastaus tietysti selvä: se hyvä, joka tulee, ei tule kristityille maailmasta, se saa hyvänsä pitää. Se hyvä, jota Jeesus julistaa, tulee Jumalalta. Nämä kaksi ovat aivan eri: Jumalan lahjat ja Paholaisen maallinen mammona.

        Tästä on kuule erinäisillä kristityillä kokemuksensa. Aivan onnettomassa taloudellisessa jamassa Jumala lähettää avun. Niinkuin se israelilaisten manna Taivaasta. Egyptiläiset saivat pitää omat lihapöytänsä, israelilaiset istuivat suoraan Jumalan ruokapöydässä.

        Samaa kokevat lukuisat uskovaiset, varmasti rabbiinisetkin juutalaiset, mutta myös ei-niin-rabbiiniset kristitytkin.

        Se hyvä, joka lähtee Jumalan lahjana on hämmästyttävän riittoisaa. Luulisi hyväntekijän kovasti köyhtyvän, mutta kumma kyllä, sitä hyvää tuntuu tarvittaessa jatkuvasti löytyvän taskun pohjalta. Tätä ihmettä edusti myös Vuorisaarnavuoren ruokailutilaisuus, jossa Jeesuksen siunaamat 5 leipää ja 2 kalaa riittivät 5000 miehelle, heidän vaimoilleen ja lukuisalle jälkikasvulleen, niin että tähteitäkin jäi vielä monta kopallista.

        Juu-u. Kyllä.
        .


    • Ja äitimaa pukeutuu taas parhaimpiinsa, kuin morsian miehellensä kaunistettu, kuten on tehnyt aina ennenkin, eikä ole mitään väliverhoa, eikä sovitettavaa vaan kaikki on yhteistoimintaa, auringonpaistetta ja kasvua, elonleipää ja satoa valmistetellessa maan lapsille.
      Mikäs meidän on ollessa.

    • Karppa-2

      Jeesus on tie, totuus ja elämä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe