BAKTEEREILLA ON AINAKIN 17 AISTIA

Aistit perustuvat signaaleihin, reseptoreihin ja signaaleja vastaanottaviin tunnistimiin. Aistijärjestelmien avulla eliö saa ympäröivästä maailmasta informaatiota, jota se hyödyntää adaptoituessaan ravinnon hankintaan ja muuttuviin olosuhteisiin. Bakteerit ovat yksisoluisia eliöitä, joista oppikirjat sanovat, että ne ovat yksinkertaisia elämänmuotoja. Onko tällaiselle väitteelle tieteellistä perustetta? Ei todellakaan. Bakteerit ovat erittäin monimutkaisia soluja, joilla on hämmästyttäviä mekanismeja. Olen joskus aiemmin kertonut MO-1 bakteerista, jolla on seitsemän ionivirtausmoottoria. Nuo huippunopeat sähkömoottorit on synkronoitu keskenään planeettavaihteistolla, jossa on 24 hammaspyörää. Ja kyseinen yksisoluinen eliö kykenee nopeasti kopioimaan itsensä, vaikka sillä on enemmän osia kuin jumbo jetissä.

Mikä hämmästyttävintä, bakteereilla on ainakin 17 eri aistia. Moderni tiede on havainnut ainakin seuraavat aistijärjestelmät (linkit ketjussa).

1. Hajuaisti

2. Magneettikentän tunnistusaisti

3. Ääniaisti

4. Valoaisti

5. Makuaisti (perustuu hajuaistiin)

6. Osmoottisen paineen aisti

7. Painovoima-aisti

8. Lämpöaisti

9. Osmolariteettiaisti

10. pH-aisti

11. Kemikaalien tunnistusaisti(chemotaxis)

12. Aisti havaita DNA:n vahingolliset yhdisteet

13. Mineraaliaisti

14. Aisti havaita erilaiset energialähteet

15. Aisti havaita elektroneja

16. Aisti havaita metaboliitteja

17. Aisti havaita patogeenit ja virukset

Bakteerit tekevät päätöksiä populaatiosidonnaisesti perustuen em. aistien välittämään informaatioon. Bakteereissa tapahtuvat muutokset perustuvat mekanismeihin, eivät satunnaisiin mutaatioihin. Niiden hämmästyttävät mekanismit todistavat suunnittelusta ja luomisesta. Evoluutioteoria on satua.

Siunattua juhannusta kaikille palstalaisille!

14

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja tässä linkit.

      1. Hajuaisti
      https://www.technologynetworks.com/proteomics/news/scientists-investigate-bacterial-sense-of-smell-288948

      2. Magneettikentän tunnistusaisti
      http://schaechter.asmblog.org/schaechter/2015/03/the-attraction-of-magnetotactic-bacteria.html

      3. Ääniaisti
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12501293

      4. Valoaisti
      https://www6.slac.stanford.edu/news/2016-05-05-scientists-watch-bacterial-sensor-respond-light-real-time.aspx

      5. Makuaisti (perustuu hajuaistiin)
      https://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100816095719.htm

      6. Osmoottisen paineen aisti
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC98963/

      7. Painovoima-aisti
      https://blog.oup.com/2017/01/bugs-in-space-microgravity-disease/

      8. Lämpöaisti
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20049417

      9. Osmolariteettiaisti
      https://www.sciencedaily.com/releases/2012/07/120706105424.htm

      10. pH-aisti
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3247762/

      11. Kemikaalien tunnistusaisti(chemotaxis)
      https://asknature.org/strategy/bacteria-sense-and-move-toward-chemicals/#.WUt0QZKLSos

      12. Aisti havaita DNA:n vahingolliset yhdisteet
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3809575/

      13. Mineraaliaisti
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3457497/

      14. Aisti havaita erilaiset energialähteet
      https://www.extremetech.com/extreme/186537-biologists-discover-electric-bacteria-that-eat-pure-electrons-rather-than-sugar-redefining-the-tenacity-of-life

      15. Aisti havaita elektroneja
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3283443/

      16. Aisti havaita metaboliitteja
      http://gtr.rcuk.ac.uk/projects?ref=BB/M029646/1

      17. Aisti havaita patogeenit ja virukset
      http://www.otago.ac.nz/news/news/releases/otago627290.html

    • 135refv

      Hienoa että saatiin juhannukseen evoluutioteorian kumoaminen.

      Onko muutes Jumala luonut juhannuksen?

      • kkkkkkhhhhhhg

        Juhannuksen ajatellaan olevan Johannes kastajan syttäripäivä.


    • Kaatumahörhölle

      Hihhuliargumenttisi rakentuu taas kerran varsin naurettavasti. Poimit kirsikoita kun valitset sopivan kuuloisen sanavalinnan bakteerien yksinkertaisuudesta, jotta voisit tarjota samalla argumentum ad ignorantiam -listauksen, joka muka osoittaa, että "bakteerit eivät siis ole yksinkertaisia, joten evoluutio ei ole totta ja minun kaatumaseurajumalani on totta".

      Siis ROT nyt oikeasti, tuollainen on ihan täyttä hevonpaskaa ja sinun pitäisi se aikuisena ihmisenä itsekin jo tietää. Et käytännössä osoittanut nyt evoluutioteoriaa vastaan yhtään mitään. Evoluutioteoria on tähän mennessä selittänyt valtavan määrän erilaisia eliöiden ominaisuuksia, kuten aisteja. Paimentolaismyyttisi puolestaan ei selitä, että miksi edes olisi bakteereita olemassa.

      Tuollainen listojen lateleminen argumentointivirheen osana varmaan menee läpi kaatumaseurallasi, mutta kun se ei mene läpi täällä. Kuinka monta kertaa tällaisesta asiasta pitää aikuiselle ihmiselle sanoa? Käsittämätöntä!

      • tuntevan-bakteerin-sielu

        Jumala rakastaa jokaista basillia! Ja koska Jumala vihaa syntiinlangennutta ihmistä, on hän luonut aistit basilliarmeijalleen kiusatakseen yhä nokkelammin syntistä ihmistä. Asia todistettu. Case closed.


    • Herran jestas sentään, onko ne niin kehittyneitä, että pitää oikein laittaa otsikkokin CAPS-LOCK päällä? No onpa niillä ollut useampi vuosimiljardi aikaa kehittyäkin. Ihan hyvä todistus tuokin evoluution voimasta.

      Kretardien kannalta perin noloa, ettei Raamattu tiedä edes bakteerien olemassaoloa. Siellähän sairauksistakin syyteltiin mm. riivaajia. Jokos niitä on löytynyt ja miten älykkäästi ne on suunniteltu?

      Jokos olet muuten keksinyt miten oikeasti kumoaisit sen mitä evoluutio on, eli itsestäänselvyyksistä seuraavan joka päivä havaitun väistämättömän tosiasian?

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14437999/evoluutio-on-mahdotonta-kiistaa

      Anna kun arvaan: et ole, etkä ikipäivänä kykene siihen. Faktoja kun on vaikea muuttaa valehtelemalla.

    • "X on monimutkainen, siispä x on suunniteltu."
      Vanha kreationistien virsi.
      Tätä edemmäs et yhdessäkään keskustelunavauksessasi ole päässyt.

    • Hölmöläisten_uskosta

      Vaikka tämä olisi kuinka tympeän kuuloinen heitto, niin niinpä vain tämä tällaisenaan pitää paikkansa, että kreationismi on yksinkertaisille pölvästeille tarkoitettua hömppää. Kun uskonnollisuus on osoitettu älyllisesti kyseenalaiseksi, niin kreationismi koettaa vielä kerran, että no jos näin. Eihän se oikein koskaan ole mitään muuta kuin tuota litanioitten luettelemista, minkä motiivi on "monimutkaisuuteen" perustuva non sequitur / argumentum ad ignorantiam. Joka kerta kun kyseisen litanian virheellisyyden ottaa vaikka kohta kohdalta puheeksi, niin vastaus, jos sellainen tulee, on pelkkää sekoilua. Muuten he vaihtavatkin mielummin vain aihetta, yleensä jonkin toisen yhtä typerän listan muodossa. Keskusteleminen kyseisten hörhöjen kanssa näyttää olevan täysin turhaa, mutta kaipa täällä voi silloin tällöin käydä tilanteen surkuhupaisuudelle vain nauramassa. Tuolla yhdessä toisessa ketjussa kyseltiin siitä, että mitä uutta täältä on opittu. No minä olen oppinut, että uskonnollisten kiihkoilijoiden kanssa on aivan täysin turhaa yrittää etsiä mitään yhteistä säveltä. He ovat niin sekaisin, että ensin pitäisi ryhtyä itsekin hulluksi, että pääsisi laskeutumaan samalle levelille. Muutakin tekemistä onneksi on!

    • DRHouse

      Niin, koska jopa bakteerit voivat kehittää aistielimiä, ei ole mitään syytä etteivätkö monimutkaisemmat organismitkin siihen kykenisi. Eli tulipa taas naula kretuilun arkkuun.

    • Voimitäherkkäuskoisuutta

      Niin, onhan se tosi onnekas sattuma että se ensimmäinen alkuliemestä syntyny alkubakteeri sattui ihan sattumalta akuliemen aineksista kokamaan ja valmistamaan nuo kaikki elämän kannalta välttämättömät aistit kimpassa toimiviksi ja toistensa kanssa raportoiviksi ja vieläpä solukalvon niiden ympärille ja osaksi niitä, hehehehe. Ja sitten se vain alkoi hokkuspokkus lisääntymäänkin jakautumalla, hehehehe.

      • Eiolepakkoollatyhmä

        Niinpä, onhan se varsin erikoista että monet oppinneetkin uskovat tuohon alkkuliemihömppään joka on varmasti maailman epäuskotttavin ja epätieteellisin ihmisajatus mitä ikinä on tieteen puolelle tyrkytetty muka totena.
        Alkaa vähän näyttää siltä tuollaiseen alkuliemihömpään uskovat vain tyhjänräjäyttäjä-enqvitsiläiset.

        Mutta tosiaankin, niin meillä kuin muuallakin on monia tiedemieheiä jotka eivät ole evolutionisteja.
        Joissakin korkekouluissa heitä on jopa enemmistö, kuten Turkissa.


      • Bakteeriko jo alkuliemesssä?
        Vuodatuksesi antaa hyvän kuvan siitä, kuinka heikolla tasolla kressujen ymmärrys evoluutioteoriasta on. Ei alkuliemestä valmiita bakteereja voinut syntyä millään. Kuten Wagner totesi, ensimmäistä replikaattoria ei voi verrata edes höyrykoneeseen. Pikemminkin se oli ratas.
        Kuvitelmasi, että bakteeri syntyi alkuliemestä ja omasi heti kaikki edellä mainitut tavat havainnoida ympäristöään on korni. Evoluutioteorian kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Kyseiset "aistit" ovat syntyneet eri bakteeripopulaatioihin satojen miljoonien vuosien kuluessa kauan sen jälkeen kuin ensimmäinen alkeellinen ympäristöstään energiaa ottava replikaattori syntyi.


      • Eiolepakkoollatyhmä kirjoitti:

        Niinpä, onhan se varsin erikoista että monet oppinneetkin uskovat tuohon alkkuliemihömppään joka on varmasti maailman epäuskotttavin ja epätieteellisin ihmisajatus mitä ikinä on tieteen puolelle tyrkytetty muka totena.
        Alkaa vähän näyttää siltä tuollaiseen alkuliemihömpään uskovat vain tyhjänräjäyttäjä-enqvitsiläiset.

        Mutta tosiaankin, niin meillä kuin muuallakin on monia tiedemieheiä jotka eivät ole evolutionisteja.
        Joissakin korkekouluissa heitä on jopa enemmistö, kuten Turkissa.

        "Mutta tosiaankin, niin meillä kuin muuallakin on monia tiedemieheiä jotka eivät ole evolutionisteja. "
        Kerrohan Jyri edes viisi suomalaista luonnontieteiden tutkijaa, jotka eivät usko evoluutioon.

        "Joissakin korkekouluissa heitä on jopa enemmistö, kuten Turkissa. "
        Ei ole Turkissa eikä missään muuallakaan, jos islamilaisten maiden koraanikouluja ei korkeakouluiksi lasketa.

        Miksi kerrot satuja?


    • Miten on tomi aalto, joko olet kykenevä vastaamaan sihen yhteen asiaan? Mitä sapienssin pitää syödä jotta muuttuu neaderthalin ihmiseksi? Älä sepusta uusia valheita vaan koitas ensin saada vanhat hankalat asiat selvitettyä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 187
      2128
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      157
      1659
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe