Lapua jää ilman Sotekeskusta!

lapuakuolevakylä

Miten Pöntinen on oikein hoitanut soteasiat? Kauhava näyttää saavan täydellisen palvelun Sotekeskuksen vuodeosastoineen. Lapualaisten tulee kääntää tulevaisuudessa autonnokka kohti Kauhavaa!
Lapua jää nuolemaan näppejään. Ovatko Lapuen tk:n henkilökunta lääkäreineen valmiita siirtymään Kauhavan sotekeskukseen töihin?
Narinaa tulee varmaan syntymään, mutta voi...voi.. olisi pitänyt olla asialla hieman aiemmin. Lapuan on kuoleva kylä.

67

1241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on.varoitettu

      On siitä Pöntisen kauhavavetoisuudesta ainakin varotettu jo vuosia. Pöntinen tasaa tietä Lapualle yksityisille yrittäjille. Minä en Kauhavalle mene lääkäröimään. Menen Seinäjoelle. Se on saletti.

    • piiiiii

      Mitään ei ole vielä päätetty. Kauhavalaiset voi verättää vielä ihan miten vaan.

      • pönttöösi

        Kauhavan kaupunginhallitus on näin ilmoittanut. Kuulemma saaneet tiedon, että Kauhava saa SOTE keskuksen. Tältä pohjalta rakennus suunnitelmat on jo aloitettu "ylemmän tahon" luvan kanssa!
        Pöntinen on pöngännyt itseään eikä lapualaisten etuja.


    • Tosiasioidentunnustaja

      Selvää kuitenkin on se, että Lapua on Sotessa osa Seinäjokea. Ei Sote-keskusta voi tulla Seinäjoen kupeeseen. Kauhava on jo riittävän kaukana ympäröivine maaseutuineen. Kuntakeskeinen ajattelu on muutenkin historiaa, asiat hoidetaan niin kuin parasta on eikä kuntien oman edun tavoittelusta käsin.

    • sählämählämi

      saatanan perkeles perkeleen saatana tätä touhua

      • Aina...riita

        Pönö ja Saloo estivät varapuheenjohtaja Sankelon
        eduskuntataipaleen ja ministeriksi nousun..
        Pelurit tappelevat.


    • xawier

      On selvää, että Etelä-pohjanmaan pohjoiselle alueelle tulee yksi täyden peruspalvelun sote-keskus. Jos vähänkin vilkaisee karttaa, niin havaitsee, että se on Kauhava. Lapua on liian lähellä Seinäjokea ja Kauhava taas riittävän kaukana, joten sinne joudutaan keskittämään täyden palvelun toiminnot. Lapuan on paras asettua tukemaan Kauhavaa, onhan matkakin lyhyempi ja näin saadaan Seinäjoelle muodostettua vastapooli.

      • kauhavalleturharakentaa

        Kauhava ei ole kaukana Seinäjoesta. Järviseutulaiset eivät tule käyttämään Kauhavan sote keskuksen palveluja, vaan yksityisten tahojen ja Alajärven.


      • Järkiohoimissäolet

        Hoh, hoh! Vai tukea Kuauhavaa Sotessa vastapoolina Seinäjoelle. Käsittämätöntä ymmärtämömyyttä! Lapualla sairastunut kuskattaisiin ensin Kauhavalle twrvwyskeskukseen ja sieltä sitten Senäjoelle keskussairaalaan. Lapulaisten potilasturvallisuuden takia hoito on syytä keskittää Seinäjoelle. Seinäjoen pelko näyttää joillakin lapualaisilla karanneen käsistä.


      • seinäjokieipeikko
        Järkiohoimissäolet kirjoitti:

        Hoh, hoh! Vai tukea Kuauhavaa Sotessa vastapoolina Seinäjoelle. Käsittämätöntä ymmärtämömyyttä! Lapualla sairastunut kuskattaisiin ensin Kauhavalle twrvwyskeskukseen ja sieltä sitten Senäjoelle keskussairaalaan. Lapulaisten potilasturvallisuuden takia hoito on syytä keskittää Seinäjoelle. Seinäjoen pelko näyttää joillakin lapualaisilla karanneen käsistä.

        Oikeassa olet.


    • Kukapyhänäsontaaajaa

      Mikä helvetin vastapooli, sote-keskusten pitää hoitaa lain mukaan palveluja. Isohätä kun tulee niin mennään Seinäjoelle. Mutta tähänkin asti on tullut Lapualle lääkäri tarvittsessa S-joelta.
      Labrakokeet lähetetään piispan hellimään kaupunkiin. Kauhava hoitakoon niitä joita susi puroo.
      Kuka kyttää ja mitä vakanssia tällä sopan keitolla.

      • PohjalainenWittumaisuus

        Jyväskylä, Oulu, Pori, Vaasa, Kuopio, Lahti jne.
        ovat alueensa yksiselitteisiä keskuksia, joihin valtio satsaa,
        ja jonne alueensa koulujakäyneet sijoittuvat töihin,
        elleivät mene kauas Hesaan.
        Aivovienti köyhdyttää koko maakuntaa.
        Miksi Seinäjokea pitää niin pärkeleesti ympärillään vihata ja karehtia ???


    • soteasiantuntija

      Ei te kukaan näköjään ymmärrä sotesta mitään. Naurattaaa lukea näin viisaampana näitä tyhmien maallikkojen juttuja.

      • mutsrkj

        Niin varmaan naurattaa "soteasiantuntijan" lukea näitä kommentteja.
        Etelä-Pohjanmaalla on sotea valmisteltu salamyhkäisesti. Paisutettu koko ajan virkamisten ja titteleiden määrää "sote valmisteluryhmiin". Taitaa olla Suomen suurin "valmisteluryhmä". Framin tilat tuskin enää riittävät.
        Mutkia on tullut sotessa matkaan ja lisää tulee koko ajan. Mitä ihmettä tämä monisatapäinen Etelä-Pohjalaisten suunnittelijoiden joukko tekee, kun mikään ei ole ollut varmaa ja ei tule olemaan vielä pitkiin aikoihin.


      • lillukanvarsis-kahalaten

        Työpaikkoja luotu näin salamyhkään tuohon keskiöön, sitähän tämä keskiö itessään riemuitseekin ja kaikessa hiljaisuudessa, kukas työntekijä siitä huutelisi ns. ääneen siellä.


      • johtajiajohtajienpäälle

        Osahan noista sote sunnittelijoista on valtion rahoilla. Mutta ihmetystä herättää se, miten kuntien, kaupunkien ja kuntayhtymien terveydenhuollon ylimmät viranhaltijat voivat "toimia oman työnsä ohella". Täytyy olla melko löysää, kun pystyy noin vain irottautamaan osan omasta työstään sote valmisteluun! Miten he ovat aiemmin työpäivänsä täyttäneet? Oman väitöskirjan tekoon yms. omien asioiden hoitoonko?
        Sote uudistuksessa juuri haetaan säästöjä tästä julkisen puolen moninkertaisesta johtamisen byrogratiasta! Katsokaapa yksityisen puolen terveydenhuollon organisaatioiden johtamista: Onko monin kertaista johtamista: monitasoisia pikkujohtajia, monitahoiseen ylemmän tason johtamiseen? EI OLE.


    • OotteIhmeellisiä

      Ihmeellistä Seinäjoki-vihaa näyttää olevan joillain takaraivossa. Se on kuulkaa niin, jotta jos Seinäjokea ei olisi tai se kuihtuisi pois, niin lähin isompi paikka missä kunnon puitteet, olisi Vaasa. Oltaisiin Lapuallakin aika periferiaa, kun Prismaan yms olisi aina se tunnin ajomatka per suunta. Ilman Seinäjokea, Lapua ja kaikki muutkin itselliset ympäryskunnat olisivat samanlaista periferiaa, kuin joku Pohjois-Karjalassa oleva Juuka. Ainoana erona se, että Juukassa on kauniimmat maisemat ja järvi.

      Kyllä mun mielestä kannattaa Lapualla olla aika tyytyväisiä, kun täyden palvelun Seinäjokeen ei ole kuin parinkymmenen minuutin ajomatka, oli sitten kyseessä työ- tai kauppamatka. Ilman Seinäjokea täällä ei olisi töitä juuri muille kuin maajusseille. Ei olisi hienoja potkupalloareenoita omalla kylällä, eikä naapurissakaan. Työttömyys huitelisi jossain 15-20% tietämillä.

      Tottakai Seinäjokeen keskittyy asiat, on keskittynyt jo pitkän aikaa. Sitä kehitystä ei voi enää pysäyttää. Jos Seinäjoki jostain syystä kuihtuu, niin loppuu samalla koko maakunnan hyvinvointi.

      Ajatelkaa hyvät ihmiset kokonaisuutta, eikä vain sammakkoperspektiivistä kirkontornia tähyillen. Miettikää aina ensin sitä, haluatteko ajaa Prismaan tunnin vai 20 minuuttia. Laskekaa samalla bentsiinin kulutus, ja muuttakaa se euroiksi. Vaasan tapauksessa saatte kertoa bensarahat 4:llä.

      • riistomuka-unohhettaan

        Ei kotkaan silti enään seinäjoelle -ei sitten millä tuota nappaa lihottamaan ei kotkaan sitten ei ei


      • luonnollinen-kehitys

        Kaikki värkit on kootu ympäristöstä tuohon keskijöön ja sitten tuolaista tuupaas paassaat, jon ne oltaisiin annetu olla paikoillaan kaikilla olisi hyvin ja ympyrät kehittyneet sitämukaa joo.


      • naapurikateutta

        LapSan pt hehkuttaa kurakauppalaa, joten siinä esimerkiksi yks ennakkoluuloja ruokkiva taho. Oiskohan asiallisemmat sanamuodot tuon suuresti mainostetun positiivisuuden ensimmäinen askel?


      • vaasaonykkönen

        Vaasan keskussairaala on monissa mittauksissa ollut huomattavasti parempi kuin Seinäjoen keskussairaala
        Muun muassa ortopedisissa leikkauksissa Vaasassa on ollut merkittävästi vähemmän leikkauskomplikaatioita kuin Seinäjoen keskussairaalassa. Tämä jatkunut jo 15 vuoden ajan.

        Synnytyksien hoidossa Vaasan keskussairaala on koko Suomessa 1. sijalla vuonna 2016
        Vaasan päivystyspoliklinikka ja ensihoito on huomattavasti laadukkaampaa kuin Etelä-Pohjanmaalla
        Vanhusten hoitoa on Vaasan seudulla kehitetty viime vuosien ajan niin, että se on koko Suomen kärkipäässä. Asumispalveluyksikköjä on rakennettu tarpeita vastaaviksi. Geriatrit ovat tiiviisti mukana vanhusten hoidossa.
        Etelä-Pohjanmaalla perusterveydenhuollossa ei taida olla yhtään geriatria. Vanhusten lääkityksia ei tarkisteta vuosikausiin. Heille ei tehdä hoito-ja palvelusuunnitelmia (ainakaan Etelä-Pohjanmaan pohjoispuolen perusterveydenhuollossa)
        Eli Vaasa ei ole huono vaihtoehto.


    • Pitääsmiettiä

      Prismaan ajomatka, senkö pituus on jokin autuus. Onhan täällä S-market, K-market ja Lidl. Seinäoella on paljon muita asioita jotka eivät tänne koskaan tule.

      • seinäjoki-syrjässä

        Ei me lapualla seinäjokea tarvita, pitäköön omansa -mitä ovat ympäristökunnista narrannet tuohon napaansa, jos jotain suurta tarvitaan haetaan se tampereelta -tamperee on paree ja vaasakin samalla, kokkola ja vaasa on tossa aivan lapuan oven takana ja samalla merelle ongellekin pääsee -aina vapa autossa pitää olla mukana sekä syöttejä.

        voi nurmoo ressukoita, pitää seinäjokea sietää


      • IsoJaPieniKirjain
        seinäjoki-syrjässä kirjoitti:

        Ei me lapualla seinäjokea tarvita, pitäköön omansa -mitä ovat ympäristökunnista narrannet tuohon napaansa, jos jotain suurta tarvitaan haetaan se tampereelta -tamperee on paree ja vaasakin samalla, kokkola ja vaasa on tossa aivan lapuan oven takana ja samalla merelle ongellekin pääsee -aina vapa autossa pitää olla mukana sekä syöttejä.

        voi nurmoo ressukoita, pitää seinäjokea sietää

        Meneppä Unto kansalaisopiston kirjoituskurssille ensi syksynä.
        Untolla jäi koulu kesken.


      • lyhyenläntä-mielipide
        IsoJaPieniKirjain kirjoitti:

        Meneppä Unto kansalaisopiston kirjoituskurssille ensi syksynä.
        Untolla jäi koulu kesken.

        etkös muuta keksinyt, tähän se kommenti yleensä lyhyt jären juoksuisilta lopuukin, mutta pirun hoksaava silti olit


    • Wind7

      Jaa että Vaasa ja Kokkola olis sitten autuus. Merta edemmäs kalaan siis, ja bensaa tankkiin, kaukana on aina kaikki paremmin. No palataanpa kuitenkin todellisuuteen. Vaasa ja Kokkola ovat vielä pahempia keskitysimureita kuin Seinäjoki. Käykää vaikka Kälviällä tai Maalahdessa, hyvä jos apteekki löytyy, terveysasemasta puhumattakaan.

      • matkatmaksetaan

        Sotessa saat kelalta kilometrikorvaukset, mistä sitten haetkaan terveyspalvelut.


      • ootkourpåå
        matkatmaksetaan kirjoitti:

        Sotessa saat kelalta kilometrikorvaukset, mistä sitten haetkaan terveyspalvelut.

        Menetettyä vapaa-aikaa ei korvata. Siinäpä reissaat sitten, urpå.


      • valinnanvapaus

        Sote keskuksissa on ilta vastaanottoja, ainakin kun lukee Etelä-Pohjanmaan Sote -raportteja. Ongelma tulee olemaan, mistä saadaan ilta- ja viikonloppuvastaanottoja pitävät lääkärit näihin keskuksiin. Ei mistään!
        Työssä käyvä voi valita työpaikkakuntansa sote keskuksen palvelut.


    • Ollaarauhassa

      Lapualsilla ei ole Sotessa mitään hätää. Seinäjoella tulee aina olemaan kaikki päivystykset ja erikoilääkäripalvelut.

      • Kullemyyra

        Hyvä kommentti. Asia on juurikin näin. Esimerkiksi Rovaniemen kuntarajojen sisällä 25km on vielä pikkumatka. Siellä voi tulla helposti oman kunnan sisällä yli 50km lääkärimatka. Lapua sijaitsee hyvässä paikassa, Seinäjoelta löytyy kaikki mahdollinen, ja matka on naurettavan lyhyt.


    • En kauheasti löisi vetoa Kauhavan puolesta, vaikka jotain on tekeillä, mutta resurssit puuttuvat, tilat homeessa tai ainakin epäillään sitä, eli menee käyttökieltoon ennen pitkää.
      Minne Kauhava aikoo sijoittaa vanhukset?

      Lapualla on paremmat tilat, mutta miksi ylipäätään käyttää niitä, kun Seinäjoen palvelut ovat niin lähellä? Jos ja ku sote tyhjää tiloja, niin niitä voidaan käyttää kasvavalle määrälle vanhuksia ja muille palveluasuntoja tarvitseville.

      • SiS1

        Kauhavan ongelma on se, että Lapua katsoo kuitenkin Seinäjoen suuntaan, jos kahdesta pahasta pitää valita. Kuitenkin sairaalapalvelut on jo Seinäjoella, niin miksi lähteä toisessa asiassa ns "väärään suuntaan", ja saada sitten Kauhavalta lähete Seinäjoelle, ja eikun taas toiseen suuntaan.

        Kauhava jää näin ollen liian yksin. Pohjoispuolella ei ole mitään, länsipuolella ei ole mitään, itäpuolella nojoo Lappajärvi mutta se ei väestöpohjaa paljoakaan paranna.

        Lisäksi Kauhavan väestörakenne on ikääntyvä. Veronmaksajien määrä vähenee koko ajan. Sen sijaan hoitokulut kasvavat tasaisen varmasti. Huoltosuhde muuttuu siis koko ajan heikommaksi. Syntyvyyttä toki vielä on, mutta tilastoista on havaittavissa, että lapsiperheet muuttavat yhä enemmän pois Kauhavalta, useimmiten Seinäjoelle, tai sitten työn perässä jonnekin eteläsuomeen. Useimmiten poismuutto tapahtuu ennen kuin lapset aloittavat koulun.

        Kun Lapua valitsee Seinäjoen. Ei Kauhavalle jää muuta mahdollisuutta kuin seurata perässä. Oma väestöpohja ei vain riitä.

        Jonnekin Alajärvelle saattaa etäisyysperusteella jäädä jonkinlainen kioski. Mutta sieltäkin hyvin helposti passitetaan Seinäjoelle. Mitään täydenpalvelun sotekeskuksia ei tule muihin kuin Seinäjoelle. Sivukuntiin jää korkeintaan kioskeja josta saa laastarin muttei muuta.


      • kerrankinasiaa

        Erittäin hyvä kommentointi nimimm. siS1. Juuri näin on ja tulee tapahtumaan.


      • iteparee

        Toivottavasti tuo lääkäri pyrokratia purkaantuu ja tulevassa jo näillä pienillä laiteilla kotioloissa pystytään hoitelemaan itseämme, operatiiviset juketsit sitten erikseen.

        vehkeet tähän on jo keksitty aika pitkälle -itse hoitelemme itsemme ja paremmin -kuin leipääntyneet lääkärit


    • Myöskuntallitos

      Kauhavan vaihtoehtona on muutenkin liittyä lapualaisten kanssa kaikin tavoin Seinäjoen toimontoihin.

      • Kauhavan kannattaisi myös vaatia kt63 ja vt19 Kauhavalta Seinäjoelle nelikaistaiseksi, ettei nelikaistaisuus lopu Lapualle, jos ja kun tämä lapualaisten harras toive joskus toteutuu.
        Lapualaiset eivät vaadi nelikaistaisuutta pohjoiseen päin, joten itse siinä on oltava asialla.


    • kaikenkoppaavat-haukka

      Kyllä tuon seinäjoen rahan vippaamisen kanssa, sen kanssa pitää ollakin sitten tarkkana -sinne rapahautoihin muuten uppoaa jos silletielle lähäretähän.

      • noihinhelmoihinkunjoutuu

        Ylistaroon teetivät koulunkin, mutta eikös ylistarolla ole itsellä yhtään verotuloja, seinäjoki muka hyväähyvyytään koulun pisti --

        tätä se on seinäjoen helmoissa juoksu.


      • PojatPojat5
        noihinhelmoihinkunjoutuu kirjoitti:

        Ylistaroon teetivät koulunkin, mutta eikös ylistarolla ole itsellä yhtään verotuloja, seinäjoki muka hyväähyvyytään koulun pisti --

        tätä se on seinäjoen helmoissa juoksu.

        No verotulot noudattaa aika hyvin asukasmäärää. Ylistaros on 4000 asukasta, Seinäjoki-Nurmo akselilla yli 50 000. Näin ollen Ylistaro saa oman osuutensa, jota enempää ei oikein voi vaatia. Olisi eri asia, jos Ylistarossa asuisi enemmän väkeä. Ei ole suuri vääryys, että asiat keskittyy Seinäjoki-Nurmo akselille. Kuitenkin yli 90% verotuloista tulee sieltä. Ylistaro ja Pjoki saa sitten sen 5% per kylä. Jos sen muuttaa rahaksi, niin ei se taitaa Ylistarolle ja Pjoelle jäädä enemmän käytettävää rahaa, mitä itsenäisten kuntien aikaan.


      • juksija-elämää

        Seinäjoki on aina lapuaa rahastanut näistä palveluistaa ylihintaisesti, lueteles mitä luetele ja onkos nuo oikeita lukuja, ---mihin hävisi ylistarosta kunnan-väki ja mitä näitten häippäys aiheutti tuolle kyläkunnalle, kaikki palvelut siirtyivät seinäjoelle, on siinä reissaamista lillukanarsissa siis kaikkea juostaan seinäjoelta.


      • on-hirveä-kumppani

        Näin seinäjoki julkeasti haravoittee ympäristöään -ilmajokikin selvisi siitä parivuotta sitten ahistuksesta -kovasta painostuksesta -koskas alkaa uusi haravan heilutus sinnepäin -kaikki tuohon pahuuven keskipisteeseen--isoja mahtava -näitä luuloja velekasella on.


      • Yhteen....hiileen
        juksija-elämää kirjoitti:

        Seinäjoki on aina lapuaa rahastanut näistä palveluistaa ylihintaisesti, lueteles mitä luetele ja onkos nuo oikeita lukuja, ---mihin hävisi ylistarosta kunnan-väki ja mitä näitten häippäys aiheutti tuolle kyläkunnalle, kaikki palvelut siirtyivät seinäjoelle, on siinä reissaamista lillukanarsissa siis kaikkea juostaan seinäjoelta.

        Sama pikkukirjainurputtaja jaksaa valittaa.


      • kallistunut-jooooo

        Seinäjoki saapi painua sinne saveen korsteeneja myäten, kukaan ei perään kysele.


      • seinäjokionpääkeskus

        Kyllä Seinäjoki tulee olemaan Etelä-Pohjanmaan keskus. Aivan turhaan perustaa sote keskuksia muualle maakuntaan. Niiihin ei saada päteviä lääkäreitä. Tämä on faktaa. Nyt jo maakunnan terveyskeskukset ovat nk. arvauskeskuksia pääasiassa. Pätevää hoitohenkilökuntaa ei myöskään saada rekrytoitua näihin keskuksiin. Perinteisesti on ollut aina, että erikoissairaanhoitoon sijoittuu ne terävimmät ja ammattitaitoisimmat sairaanhoitajat ja terveyskeskuksiin ne vähän heikompi tasoiset, jotka eivät muualle kelpaa. Näin on ollut ja näin tulee olemaan. Samoin on osastonhoitajien ja ylihoitajien kohdalla.


      • HoitajatYössä
        seinäjokionpääkeskus kirjoitti:

        Kyllä Seinäjoki tulee olemaan Etelä-Pohjanmaan keskus. Aivan turhaan perustaa sote keskuksia muualle maakuntaan. Niiihin ei saada päteviä lääkäreitä. Tämä on faktaa. Nyt jo maakunnan terveyskeskukset ovat nk. arvauskeskuksia pääasiassa. Pätevää hoitohenkilökuntaa ei myöskään saada rekrytoitua näihin keskuksiin. Perinteisesti on ollut aina, että erikoissairaanhoitoon sijoittuu ne terävimmät ja ammattitaitoisimmat sairaanhoitajat ja terveyskeskuksiin ne vähän heikompi tasoiset, jotka eivät muualle kelpaa. Näin on ollut ja näin tulee olemaan. Samoin on osastonhoitajien ja ylihoitajien kohdalla.

        Jassoo...


      • Velkaseinämäki
        seinäjokionpääkeskus kirjoitti:

        Kyllä Seinäjoki tulee olemaan Etelä-Pohjanmaan keskus. Aivan turhaan perustaa sote keskuksia muualle maakuntaan. Niiihin ei saada päteviä lääkäreitä. Tämä on faktaa. Nyt jo maakunnan terveyskeskukset ovat nk. arvauskeskuksia pääasiassa. Pätevää hoitohenkilökuntaa ei myöskään saada rekrytoitua näihin keskuksiin. Perinteisesti on ollut aina, että erikoissairaanhoitoon sijoittuu ne terävimmät ja ammattitaitoisimmat sairaanhoitajat ja terveyskeskuksiin ne vähän heikompi tasoiset, jotka eivät muualle kelpaa. Näin on ollut ja näin tulee olemaan. Samoin on osastonhoitajien ja ylihoitajien kohdalla.

        Ööööö, nii kui öööööö


    • Mikäauttaisi

      Lapuan suurin ongelma on imago. Ympäristökuntia huomattavasti halvempia asuntoja olisi Lapualla tarjolla lähes 200. Mm. uudehkoja omakotitaloja alle rakennuslustannusten. Muuttajia vain ei ole. Sotella vaikeksia saada Lapualle työntekijöitä.

      • turhaa-veivausta-itkua

        Eläs vaivaa tuota lapuan mollausta, aivan sairasta muka itku, lapua pärjää kyllä tavoillaan..


      • Mikääneikehity

        Meillä lapualaisilla on sama ongelma kuin aikanaan Neuvostoliitossa. Tosiasioista puhumista pidetään panetteluna.


      • Trollaarirei
        Mikääneikehity kirjoitti:

        Meillä lapualaisilla on sama ongelma kuin aikanaan Neuvostoliitossa. Tosiasioista puhumista pidetään panetteluna.

        Trullaati trullaati trollallallei.


    • Valinnamvapaus

      Mikäli valinnanvapaus toteutuu on selvä, että tarjolle tulee lääkäripalvelut joka tapauksessa Lapualle, sillä kysyntää on varmasti tarpeeksi muutamalle toimijalle. Kiireelliset päivystysasiat pitäisi hoitaa iltaisin ja viikonloppuisin Seinäjoella, kuten jo toki nytkin, kun TK:ssa on virka-ajan ulkopuolella vain kiirevastaanotto pikkuvaivojen hoitoon. Vuodeosasto olisi maakunnan toimintaa, joten teoriassa se voitaisiin päättää keskittää vain Seinäjoelle ja Kauhavalle. Jos joku väittää, että Sote-uudistuksen jälkeen lääkärille ei pääse Lapualla, ei ole tajunnut ehdotetun uudistuksen sisältöä. Lisäksi on n epätodennäköistä, että maakunta päättäisi nykyisen TK:n lopettaa ja antaa alueen yksityiselle toimijalle ilman kilpailua.

    • kilpailupiristää

      Lapuan olisi hyvä kilpailuttaa yksityislääkäripalvelut jo nyt. Saataisiin Terveyskekuksen rinnalle toinen vaihtoehto.

      • Valinnamvapaus

        onhan näitä valinnanvapaus kokeiluja jo menossa, mutta tuskinpa kaupungilla on rahkeita alkaa tällaista toteuttamaan varsinkin kun koko lakiehdotus on epäselvä ja menossa uusiksi. Säästöjä tuskin tulisi.


      • yksitotinen-matka-välis

        Seinäjoki on ainakin kaukana, päivämätkan takana, kyllä omat puoskarit pitää olla ja lapualla.


      • 100KmTunnissa
        yksitotinen-matka-välis kirjoitti:

        Seinäjoki on ainakin kaukana, päivämätkan takana, kyllä omat puoskarit pitää olla ja lapualla.

        Hevosaikaako vielä meillä eletään.
        Saadaan kyllä lääkäreitä koeajalle, mutta lähtevät aina pian pois.
        Nopea tie Seinäjoelle on ratkaisu lääkäriongelmaan.


      • kankiaa-vääntyä

        Liian kaukana yksin lääkärissä käynnit on seinäjoella, kukas jumalan selän-taakse.

        Siinä pitää ruveta oikein nyt hikipedioita käyttämään miten asia hoidetaan terveyden puolesta, ---eikä tuota jäykkyytä vain orkanisointiin lisäämällä, nythän tuo tilausmekanismikin on aivan tunnoton ja manaja syövä oikein ärsyttäväpä vielä.

        Juonisti orkanisaatioon pukattu väkeä lisää ja näin kankiennetaan toimintoja.


      • Valinnamvapaus
        100KmTunnissa kirjoitti:

        Hevosaikaako vielä meillä eletään.
        Saadaan kyllä lääkäreitä koeajalle, mutta lähtevät aina pian pois.
        Nopea tie Seinäjoelle on ratkaisu lääkäriongelmaan.

        Lapuallahan on talo täynnä pitkäaikaisia vakituisia lääkäreitä, joten mitään lääkäriongelmaa ei ole. Toisin on esimerkiksi Kauhavalla, jossa tilanne on ollut vuosia katastrofaalinen.


      • kilometrienviilaustako
        Valinnamvapaus kirjoitti:

        Lapuallahan on talo täynnä pitkäaikaisia vakituisia lääkäreitä, joten mitään lääkäriongelmaa ei ole. Toisin on esimerkiksi Kauhavalla, jossa tilanne on ollut vuosia katastrofaalinen.

        Aivan oikein! Miksi rakennettaisiin Kauhavalle vuodeosasto, kun ei ole päteviä lääkäreitäkään! Eikä niitä Kauhavalle saada jatkossakaan. Jos Lapualla on vakituiset lääkärit viroissa niin , miksei vuodeosastotoimintaa voisi keskittää sinne?
        Nyt tuijotetaan suoraviivaisesti johonkin maantieteelliseen sijaintiin, jossa Kauhava olisi se pohjoisen alueen keskuspaikka. Miksi ihmeessä? Kyllä kilometrimäärät on nyt syytä unohtaa, kun kysymyksessä on vain 30-40 km etäisyydet. Lapualle ja Seinäjoelle olisi järkevin keskittää tk:n akuuttivuodeosastohoidot ja muuaalle sitten kuntoutus yms. pitkäaikaishoidot Härmä ja Lappajärvi. Tulee liian kalliiksi alkaa Kauhavalle rakentamaan kaikki alusta alkaen, vuodeosasto, laboratorio, rtg sekä poliklinikkatilat sekä sosiaapuolen tilat. Me veronmaksajathan maksamme ne. Valtion kassa tulevaisuudessa jakaa vain niukkuutta.


    • Lapualaisia taitaa tuleva sote hirvittää, koska useimmat ovat tyytyväisiä nykyiseen palveluun. Kiireisimmät pääsevät kätevästi yksityiselle ja jos ei paljon sairasta, niin ei siitä konkurssiin mene.
      Aika näyttää, että muuttuuko tk:n toiminta juurikaan. Lapuasta moni kunta saisi ottaa tässä asiassa mallia.

      • ihmisarvoistakohtaamista

        Jotakinhan se kertoo, että osa kauhavalaisista suunnittelee tk:en asiakkuuden muutosta Lapualle. Arvostavat kokeneiden lääkäreiden ja hoitajien ammattitaitoa. Muutama on jo tehnyt valinanvapauden turvin tk:n muutoksen ja ovat erittäin tyytyväisiä hoidon laatuun ja erityisesti arvostavaan kohteluun.


      • munkokemus

        Lapualla ei saa lääkäriaikoja kun kiireellisenä. Pääseehän sitä yksityiselle kun maksaa 60 e. Siellä entinen teekoolääkäri pitää vastaanottoa. Hyvin menee kaikilla siis?


      • munkokemus kirjoitti:

        Lapualla ei saa lääkäriaikoja kun kiireellisenä. Pääseehän sitä yksityiselle kun maksaa 60 e. Siellä entinen teekoolääkäri pitää vastaanottoa. Hyvin menee kaikilla siis?

        Juuri näin, kiireellisenä pääset vaikka mihin ja 60€ ei minusta ole paljon hyvän lääkärin vastaanotosta.
        Kaikilla ei toki mene hyvin, mutta sekin johtuu usein omista valinnoista.


    • hunt409

      Turha kuvitella Kauhavalle mitään. Se on yksinkertainen tosiasia, ettei kunnon lääkäreitä tahdo saada yli 25km päähän Seinäjoesta, millään ilveellä. Miksi? No siksi että lääkärit tykkää asua Seinäjoella tai lähellä sitä, eivätkä halua päivystää missään korvessa. Monella lääkärillä saattaa olla sivubisnes Seinäjoella yksityisellä puolella tms. Taikka puoliso on Seinäjoella töissä. Sen takia Lapuaa kauempana ei tahdo lääkäreitä saada. Sama juttu on Seinäjoen toisella puolella, Kauhajoella on huutava lääkäripula, mutta Ilmajoella löytyy.

      • sotesuunnitelmia

        Niin juuri. Miljoonien eurojen tuhlausta Kauhavaan satsaaminen. Järkiä suunnitelmiin.


      • NarsistiMaipuloiMuita

        Narsisti nauttii uhrinsa lavastamisesta epävakaaksi, näin hän saa kaiken huomion pois omasta sairaasta käytöksestänsä. Narsisti herättää tietoisesti uhrissa reaktion ja näin hän saa osoittaa sormella uhria, "hän on epävakaa, hullu. Katsokaa nyt kaikki." Narsisti kääntää muut puolelleen ja saa syyttämään uhria, hän voi saada muut osallistumaan myös henkiseenväkivaltaan uhria kohtaan. Eristämään uhrin muista, puhumaan uhrista pahaa. Kaikki huomio poistuu narsistista ja hänen käytöksestä. Narsisti rakastaa tätä vallantunnetta ja kontrollointia ja sitä että saa harjoittaa tätä väkivaltaa uhria kohtaan ilman seuraamuksia. Tämä on myös tehokas tapa pelotella uhri olemaan hiljaa kaikesta henkisestäväkivallasta huolimatta.
        Mutta älkää olko enää hiljaa, kertokaa.
        Varokaa.......narsistia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe