Todellinen isojako omistajat vs vuokralaiset

polleaa_menoa

Markkinoiden todellinen isojako on jako omistajiin ja vuokralaisiin. Vuokralla asuu lähinnä vaan ne, joiden on pakko asua vuokralla.

Sitten toinen pienmpi markkinajako on omistajien kesken. Toiset omistaa töllin syrjäalueelta, jossa ei ole työpaikkoja eikä oikein mitään muutakaan.

8

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polle.meni.jo

      Isojako oli äitisi lempinimi nuorena. Isoisäsikin nauroi sille nimelle, ja totesi että kyllä on osuva nimi, mutta parempi sängyssä kuin äitinsä.

      • hiidenkivi____

        Tais mennä moniki polle. Tunnut jääneen asemalle. ;)


    • TarkkaPitääOlla

      Omistaminen on tarkkaa hommaa, ettei jää ns. luu käteen ja parhaassa tapauksessa vielä iso asuntovelka muistuttaan asiasta. Jos omistaa kt-osakkeen, omistuksen reaaliarvo voi pyyhkiytyä eräs kaunis päivä yhtiökokouksessa kun isännöitsijä ilmoittaa, että perustuksen paalutus on pettänyt ja talo painuu kiihtyvällä vauhdilla ja ilmoittaa lisäksi LVIS:n tulleen tiensä päähän. Kustannusarvio 1700€/m2.

      Ehkä jossain Hesan keskustassa vielä jää pikkasen pelivaraa asunnon m2 hinnan ja remppahinnan väliin, mutta 90% tapauksissa korjaus ei enää kannata.

    • ok-tyranni

      Niin, kerrostaloasuntoahan ei voi omistaa, ellei sitten omista kaikkia taloyhtiön osakkeita. Kerrostaloasunto on yhtiön omaisutta.

      Tuhnun ja omistajan välinen ero on lähinnä siinä, että omistaja maksaa vastiketta ja tuhnu vuokraa. Et saa porata edes seiniin reikiä ilman yhtiön lupaa, jos asut kerrostalossa. Parvekkeella ei saa grillata eikä edes keittää perunoita.

      Jos haluaa oikeasti omistaa asuntonsa, silloin omakotitalo on ainoa vaihtoehto. Silloin asuntoa voi kutsua kodiksi, ja silloin saa päättää asioistaan itse. Ja grillata, kuunnella musiikkia tai vain nauttia täydellisestä hiljaisuudesta.

      • todellinen_päätösvalta

        Tuskin uskot noihin valheisiin itsekään?

        Mutta tähän uskot; elättelet toivoa siitä, että homeinen rintsikka tai savipellon savimaja on 500 000 € arvoinen. Harhakuvitelmaa on helppo ylläpitää niin kauan, kuin vajaa ei ole tarve myydä.

        Sitä odotellessa ummistetaan silmät kaikilta korjaustarpeilta. Radonpitoisuutta ei kannata mitata. Mistä ei tiedä, se päätä vaivaa. Osa porukasta onnistuu ummistamaan silmänsä jopa lastenhuoneen seinällä kasvavalta homeelta. Se ei haittaa, kun ei näy päällepäin. Riittää, kun kulissit on kunnossa eli tarmo käytetään mieluummin terassin rakentamiseen.

        Ilmanvaihtokin on tarpeeton, kuluttaahan se sähköä reilun satasen edestä vuodessa ja suodattimiakin pitäisi vaihdella pari kertaa vuodessa. Ei tähän ole varaa, kun autoilu on niin kallista.

        Korjauksissa oiotaan, säästetään ja tunaroidaan. Ei tähän kannata liikaa rahaa käyttää, koska a) rahaa ei ole, vaikka netissä rahamiestä esitetäänkin b) tiedät, ettei savivajaan upotettuja rahoja saa koskaan takaisin.

        "merkille pantavaa on, ettei kerrostaloissa tai betonilähiöissä ole paljon kosteusvaurioita, vaan nimenomaan omakotitaloissa. – Tee-se itse miehet korostuvat tässä aineistossa"

        https://www.aamulehti.fi/kotimaa/viisi-typerinta-tapaa-jolla-suomalaiset-ovat-saaneet-kosteusvaurion-kotiinsa-23964831/

        Voit leikkiä suurvisiiriä, mutta tosiasiassa raha ratkaisee - homevajasi myyntihinnalla ei saa hyvältä paikalta edes kerrostalokaksiota. Joten pysyt vajassasi ja selität pihlajanmarjoja happamiksi.


    • 1hallituksenjäsen

      Meillä oin sellanen isännöitsijä joka pyytelee mielellään tarjouksia, kunhan saa itse päättää yritykset ja tarjouspyynnön sisällön. Hallitus päättää jostain simppelistä korjauksesta, esim. parin ikkunan korjaus ja tiivisteiden uusinta/tai vaihto uusiin tarvittaessa. Tää tolvana pyytää tarjouksia koko kerrostalon ikkunoista ja vaihdosta. Vähän reilu 10 v sitten uusittu ja parissa ikkunassa vuotovikaa. Samallaista veivaamista joka hommassa, me pyydetään korjausta, tarjous tulee 2 - 10 kertaa isommasta hommasta. Eikös isännöitsijän pitäis ajaa taloyhtiön etua? Kun sitten todetaan, ettei tarjous vastaa mistä sovittu, alkaa pelottelu ja purnaus. Itse pistäisin vaihtoon mutta muut hallituksen jäsenet vähättelee asiaa (joka ei ole ainoa ongelma). Vanhempia ihmisiä jotka kokee isännöitsijän kilpailutuksen ja vaihdon hankalaksi ja tämä nykyinen tyyppi saattaa pahottaa mielensä. Että näin mennään...

      • vaihtoon.vaan

        Ehdota isännöitsijän vaihtamista ja kilpailuttakaa koko homma uudelleen. Me päädyttiin vaihtamaan oma isännöitsijä mun aloitteestani. Edellinen isännöitsijä kehtasi kaivaa nenää hallituksen kokouksessa pöydän päässä - ei vastannut kunnolla meileihin eikä tehnyt mitä lupasi.


    • aijai-nytsattuu

      Toden sanoja tämä laukoo, mutta ei mene kaaliin heikommalle väestönosalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe