Nordea säästö 75

aloitus1

Rahaston kulut huomioon ottaen kannattaako tuohon sijoittaa? Ennestään siinä jo vähän on ja tuotto-% näyttää ihan ok, mutta entä kun kulut ottaa huomioon? Itse oon aloittelija, siksi kysyn:)

3

5059

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verenimemistä

      Aika armotonta suoneniskuahan tuon rahaston 1,84 prosentin vuosikulu on. Jos välttämättä pitää sijoittaa Nordean rahastoihin, niin sijoita edes suoraan niihin rahastoihin, joihin tämä yhdistelmärahastokin sijoittaa. Esimerkiksi Morningstarilla on listaus suurimmista kohteista. Tällä tavalla vältät ainakin osan kuluista. Ja paljon edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy.

      Yleensäkin kannattaa välttää yhdistelmärahastoja. Jos haluat 75 % osakepainoa, osta kolmellasadalla jotain globaalia osakerahastoa ja satasella korkoja. Tulee halvemmaksi ja voit itse säätää painotusta.

    • arvaamaton_kuin_Trump

      Kulut ovat melko korkeat, kun ottaa lisäksi huomioon, että joukossa on korkorahastoja. Yleensäkin aktiivisesti hoidetuissa osakerahastoissa on turhan korkea kulut. Jos on mahdollista sijoittaa ainakin osa indeksirahastoihin, niin siten saa kuluja alaspäin. Ehkä kannattaa tehdä itse sijoitukset korkorahastoihin, joissa on pienemmät kulut. Yleensäkin sijoittamalla itse erityyppisiin rahastoihin on mahdollisuus ajoittaa lunastuksia sillä tavalla, että valikoi vain niitä, joiden kurssit sillä hetkellä ovat huipussaan. Tosin tämä on sitä, mitä yhdistelmärahaston salkunhoitajakin pyrkii tekemään. Kuitenkin vain pieni murto-osa salkunhoitajista pärjää passiivisesti hoidetuille indeksirahastoille.

      Mainitussa yhdistelmärahastossa on suuria sijoituksia Yhdysvaltoihin, jonka sijoituksia on itse Nordeakin tainnut suositella vähennettäväksi. Lisäksi suuri osa osakesijoituksista on suojaamattomia valuuttakurssien muutoksia vastaan. Viimeaikoina ainakin euro on vahvistunut suhteessa dollariin. Lisäksi pitkien korkojen nouseva trendi saattaa rokottaa muutenkin pieniä korkotuottoja pitkän koron rahastoissa, joiden arvo voi jopa laskea voimakkaan korkotason nousun seurauksena.

      Nyt ollaan tulossa historiallisesti ihan uuteen tilanteeseen, kun USA:n keskuspankki ja myöhemmin EKP alkavat pienentää taseitaan vuosia jatkuneen velkakirjojen osto-ohjelman jäljiltä. Muutama arvostettu pankkiiri USA:ssa on sanonut, ettei todellakaan ole tietoa, mitä tuosta uudesta vaiheesta seuraa markkinoiden käyttäytymiselle.

    • kestokassi

      1% merkintä ja lunastuspalkkiotkin näyttävät tulevan suolaisen hallinnointipalkkion lisäksi. En tiedä saako pankin asiakas merkinnästä, tai lunastuksesta jotain armoa, mutta liikaa on kuluja ilmankin.

      Onnittelut kuitenkin aloittajalle, sillä toisin, kuin moni muu rahastosijoittaja olet alkanut kyseenalaistaa kuluja ja ymmärrät niiden merkityksen tuoton tuhoajana.

      Nyt vain istut perseellesi ja googlailet indeksirahastoista ja niihin sijoittamisesta. Suomeksi on hyviä yksityisten ihmisten blogeja, missä melkein kaikissa asiaa käsitellään. Sitten voit vaikka katsoa rauhassa, mitä ja millä kuluilla esim. Nordnetilla, tai Seligsonilla on tarjolla.

      Ime tietoa ja tee sijoitussuunnitelma. Jos jaksat, niin lue Marko Erolan kirja "Paras sijoitus".

      Useimmat meistä päätyvät lopulta säästämään kuukausittain kustannustehokkaisiin osingot uudelleensijoittaviin indeksiosakerahastoihin, mutta sinä teet tietenkin omilla rahoillasi, mitä fiksuimmaksi näät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe