Heinän kasvatus

Timoteeus

Terve. Kun paljon puhutaan tuosta kannattavuudesta niin kertokaapa paljonko menee aikaa ja rahaa kun hehtaarin pellon kyntää, äestää, jyrää, levittää paskan ja siemenet.
Kun tämä on tehty niin kauanko tuon paalaamiseen menee ja paljonko tuosta tulee heinää paaleina? Millä hinnalla pitää paali myydä että saa omansa pois?

12

2086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pallerojoo

      kuivaa heinääkö? jos sitä niin kyntö,paskat,äestys kylvö ja jyräys 4-5 tuntia/ha riippuu tietty minkäkokoiset koneet. paalamisessa(pyöröpaalaus) 0,5-1 tunti. paaleja 10 hehtaarille ja hinta saa olla 50 e paali ja saaneeko edes omiaan pois.

    • Heinänpöyhijä

      Et saa kuivaheinäpaalista kuin korkeintaan 30 euroo, ja niitten korjaamiseen et voi laskea kuluvaa aikaa etukäteen. Jos pyydät enemmän, paalit jää käteen, katsele maanteiden varsia, siellä on peltojen reunat valkoisenaan niitä ylivuoteisia paaleja, joista on pyydetty älyttömiä. Olen nyt ollut heinähommassa kiinni juhannuksesta asti, ja sirkus jatkuu, poutaa odotellaan. Homeisia paaleja olis jo tarpeeksi hävitettäväksi. Ilman tukia homma ei kannata hyvänäkään kesänä.

    • entinenviljeliä

      heinä on ongelma jätettä, siitä pitää maksaa, jos joku hakee. samoin vilja, esim, ohra, kaura, vehnä, ruis. tähän on tultu, kiitos nykyinen hallitus. kyllä mamuja hyysätään.

    • Tukimax

      Paa hömppäheinää ja nosta kovetut tuet. Sitten voi myydä sen heinän konitalleille.

      • pilipalipuheita

        mikä on hömppä heinä.


    • Tukimax

      Soon kato heinälle uusinta kylvetty tai edelleen heinälle jätetty ylivuotinen nurmialue, jota myös suojavyöhykenurmeksi virallisemmin kutsutaan. Sellaiseksi hyväksyttiin nurmi joka rajoittui joltain reunaltaan vesistöön. Joksika luettiin valtaoja, puro, joki, tai järvi. Sitä ei saa lannoittaa, paitsi perustettaessa tai uusiessa. Ja silloinkin vain nimellisesti, eli että kasvu lähtee alkuun. Tällaisen nurmialueen velvoitteena on vain alueen pakollinen joka kesäinen niittäminen ja sadon korjaaminen alueelta pois joko esim. kuivaksi heinäksi ,tms:ksi. Myös laiduntaminen tulee kyseeseen sadon korjauksena. Sopimuskausi on 5 kasvukautta ja sopimusta ei saa poikki muutakuin vuokraamalla alue naapurille yhdeksi kasvukaudeksi. Taikka muutoin joutui maksamaan tuet takaisin Maville.Tosin sitä ei voinut olla peltopinta-alasta kuin vain 25% luonnonhoitopeltojen tai riistahoitopeltojen kanssa yhteenlaskettuna alana. Muutoin ylimenevältä alalta leikkautuu tukea pois. Tällainen sai sellaisen suosion ekana vuonna, että seuraavana vuonna tulikin tuo 25%:n sääntö. Satavarmasti en muista saiko näitä enää sittemmin perustaa tai jättää suojanurmeksi, kun suosio oli suunnaton heti alkajaisiksi. Mutta jonain tukihakuvuonna oli hakukielto, eli asia jäädytettiin. Eli helppoa kuin heinänteko.

    • unohdasovinnolla

      Unohda koko juttu, jos kyseessä hehtaarin pelto! Heinää on tarjolla ilmaiseksi muutenkin noilta hömppänurmilta, että maksamaan joudut, että pääset heinistä eroon.

    • Vaihtoehtoja

      Tuon kokoisesta läntistä ei kannata itse alkaa myyntiin paalailla, Jää tappiolle varsinkin jos ei tukia. Pahimmassa tapauksessa joudut itse paalit vielä purkamaan ja kiikuttamaan metsään. Jos lähistölläsi on joku joka paalaa ja paaleja tarvitsee, niin kysy siltä jos tarvetta on. Pysyy ainakin pelto hoidetun näköisenä.
      Tai sitten sanot jollekkin paikalliselle metsästysseuralle, että siellä olisi paikka riistapellolle jos itse muokkaatte ja istutatte. Ovat muuten riistasiemenet monivuotisia, niin ei joka vuosi edes uusia.
      Miten olisi puuntaimen istuttaminen?

    • Heinäjussi

      Metsään ei saa paaleja enää viedä se on kielletty, kompostointi on yksi vaihtoehto tai sitten polttaminen. 10 vuotta sitten heinänteko kannatti, mutta ei enää. Heinäkilosta saa lähes saman hinnan kuin 10 vuotta sitten. Kulut ovatkin sitten ihan eri luokkaa ja kukaan ei enää tee talkoilla.

      • turhaa-työtä

        Rehupaali kovin huonosti palaa ja hapotettu paali kestää pirun kauan maatua, ellei pari kertaa vuodessa kaivurilla kääntele ja lisää multaa.
        Paljonhan sitä kielletään, mutta syrjäkylillä harvemmin välitetään kun sitä kukaan ei valvo.
        Metsiin dumpataan vanhat pyöröpaalit monesti ihan muoveineen.
        Tappaa muuten tehokkaasti puut kun hapotettua rehua on kuskattu metsään varsinkin kuusikoihin.


      • uuttaminulle

        Miten tuo vanhojen säilörehuppaalien kompostointi oikein tapahtuu? Miksi metsään kuskaaminen on kielletty, maatuuhan ne ajankanssa kun on muovista poistettu?


      • myösturhaatyötätehnyt
        uuttaminulle kirjoitti:

        Miten tuo vanhojen säilörehuppaalien kompostointi oikein tapahtuu? Miksi metsään kuskaaminen on kielletty, maatuuhan ne ajankanssa kun on muovista poistettu?

        Harva niitä alkaa muovista poistelemaan, on aika työläs ja likainen operaatio. Ja muovit poistettuinakin ne paalit tahtoo säilyä pitkään hahmossaan, ellei niitä välillä käy kääntämässä.

        Meikäläiselläkin oli vuokralla tuollaista hömppäpeltoa, josta omistajat oli paalauttaneet niitä heiniä sadonkorjuuvelvoitteen vuoksi ja paalatessa oli mennyt vahingossa hapon sijaan polttoainetta, niin niitä paaleja ei voinnut käyttää rehuna. Niitä paaleja oli jätetty pellon reunoille, joten jouduin siirtämään niitä metsän puolelle. 6 vuotta niitä paaleja siellä katselin ja ei en siitä paljoa muuttuneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1840
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      836
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe