Kati Peltomaan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:sta_3

jäsen_vielä

Oikeus totesi, että PPO-kauppa on juridisesti epäselvä. Kaupan tekijöistä PPO:n puolelta ovat lähes kaikki jo väistyneet/joutuneet lähtemään. Vain Peltomaa, yksi hallituksen jäsen ja hallintoneuvoston puheenjohtaja ovat enää mukana. Kauanko vielä kestää että laillisuus voittaa ja ne jäsenet, jotka eivät sijoitustoimintaa halua, saavat puhelimenhankintaa varten maksamansa rahat pois yhtiöstä?

283

5893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopajooheinätkasvaa

      Kyllä siellä niin tstolla ja hallinnossa on mietintämyssyt päässä miten voidaan jäsenkunnan myötämielisille vakuuttaa että ovat heidän puolesta ja kannalla.. pystyäkseen jätti osuuskorkoja tai edes yleensä korkoja maksamaan. Ens vuonna voi vielä tämän vuoden pelastaa muutaman kympin korko jota voidaan maksaa aikoinaan tehdyn opoy nyk. Partneran ylijäämän palautuksen myötä koska tuskin köyhät jäsenet huomaa tai edes tajuaa että tasehannan siinä taas pieneni.. syötiin kuormasta. No eihän se tstoa tai hallintoa kiinnosta kun on taattu ne ilmaiset lounaat ja korotetut kokouspalkkiot "firman piikkiin",, ei lekurit ja maajussit selkaisis saa omissa kekkereissään..

    • Korkoapitäätulla

      ..kyllä ne saa.. isot eu-tuet kaikissa "tuloluokissa" ..niillähän retostelee ja toiset määrää nappia naamaan ja reissuja piisaa.. firman piikkiin... kuten nyt hallinnolle mielistellään..
      No kyllä ne etelän sijoittajagurut löytää vielä sen porsaan reiän jota ei edes hevosilla saa tukittua ja suma alkaa purkautua kuohuvan kosken lailla jäsenien laariin

    • Ahasveerus

      Mikä "oikeus", ahistaako taas peltopitäjässä?

      • e5467y

        Askotilla lyö kenttään, niin, että polvihousun puntit tutisee ja kipunat lentelee


    • eipäunohdeta

      että PPO on kuluttajaosuuskunta, jonka toiminnan tarkoitus on siis tuottaa palveluja jäsenilleen. Palveluhan oli puhelin- ja datayhteyksien rakentamista, mikä loppui Elisa-kauppaan.
      Peltomaa tietää hyvin asian, mutta siitä huolimatta hän kirjoittaa PPO:n sivuilla: "Osuuskunta PPO on alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta".
      Teksti on osoitus Peltomaan tahallisesta totuuden vääristelystä. Jäsenet eivät koskaan ole muuttaneet alkuperäistä toiminnan tarkoitusta.

      • AhaaSkotti

        Höpöhöpö sun juttujas.


      • Joojooporukoille

        ..aijaa taas joku hallinnosta tai tston muiden vasallien yrittys väittää mustaa valkeaksi. Koskaan ei ole päätetty totuudenmukaisesti miksi osuuskunta on aikoinaan perustettu eikä ole muuttunut miksikään sijoitusyhtiöksi. Tämä on vain pienen omaa hyötymistä ajattelevan porukan..pale-askotti-pankkitoimihenkilö skenaario joka onneksi torpetoitiin nivalan ajanhermolla olevien toimesta ja nyt kun oikeat sijoittajat on tulleet kehiin niin kohta alkaa vastuu painamaan kunasioita ei ole, eikä ole osattu hoitas eri lakien määritysten mukaan.
        Ottakaa jo lusikka kauniiseen käteen ja voitte vielä nukkua yönne rsuhasss ilman pelkoa seuraamuuksista.. yrittäkää ymmärtää lukemaanne teksti..ei palen kompetenssia tai skenaarioits.. nehän on kaikki osoittautunut ihan huuhaaksi.. ypa skulas..yms..


    • kuikuilia

      Onhan tuolla tienvarsilla vielä kylttejä, että alueelle tulee PPO:n kuitu. Tuleeko se vai ei. Sijoitustoiminnasta siellä ei ole kylttejä. Ei taida pisnekset pyöriä kovin hyvin kun tase laskee kuin lehmän häntä.

    • tietääköhän

      uusi hallituksen puheenjohtaja Tauriainen, että hän on lupautunut kuluttajaosuuskunnan johtoon?

      Siitä seuraa kysymys: milloin tulee palvelu, jota osuuskunnan jäsenet voivat käyttää edistääkseen omaa taloudellista hyvinvointiaan? Osuuskuntalakia tulisi noudattaa...

      Jäsenet tulevat kysymään sitä seuraavassa osuukuntakokouksessa.

      • FörSkotti

        Oothan sitä ennenkin kysellyt, lakia on noudatettu kaikilta osin.


      • siltainsinöörinsiteeraus

        Mutta miksi ei vastattu eikä noudatettu. Jäsenien esityksiä ei ole otettu käsittelyyn kokouksissa jolloin rikottu lakia. Osaatko lukea tai vielä tarkemmin ymmärtää lukemaasi..tuskin.. sanoo lainoppineet mutta kun hallinto voi käydä jäsenien rahoilla oikeutta jäseniä vastaan niin ei ole vielä löytynyt "lottovoittajaa" joka ottaisi hoitoon. Mutta veikkaan että etelän kurjuudesta on nousemassa feenix lintu joka panee niskuroivan hallinnon kuriin." Minä takaan sen...olen sen verran v.ttumainen mies sanoi siltainsinööri jaatinen onnellisessa miehessä" !


      • lpuyf
        FörSkotti kirjoitti:

        Oothan sitä ennenkin kysellyt, lakia on noudatettu kaikilta osin.

        Miltä osin. Eikös siellä ole niitä jonkinsortin "juristeja" alituiseen selvittelemässä juttujanna. Piispoista lähtien kuuluu tutkijakaartin verkostoon, syyttäjistä puhumattakaan. Hyvästi ootta piilossa pykäliennä takan mutta näyttä kokonaan koko konklaavi toisten rahoja kutjaamassa.


    • FörSkottila

      Nivalassa ei ole siltainsinöörejä, on vain ahneita ja köyhiä maajusseja, jotka nauttivat tukiaisia.

      • Jaatisenmuistolle

        Onkohan niitä myös sillä perällä johon kaikki joutuvat jos menee eu-tuet kiville ? Miksi sitä perukkaa oikein kutsutaankaan. . se on lähellä kykypuolueen patsashankkeen perustamiseen suunniteltua paikkaan mutta loppui vissiin laudat perustuksen tekovaiheessa.. jos ois ollutkin yksikään siltainsinööri valmista ois tullut mutta kun oli vain kandeja ja riemumaistereita niin eihän siitä tule kuin lasta ja p.skaa.. lapioikaa vaan sitä kirstuihinne vartioitavaksi


    • NoSkotti

      Noille muutamille köyhille pitäisi palauttaa maksamansa rahat, muutama kymppi, siis markoissa, jotta lakkaisivat kitisemästä.

      • xzedtijku

        Eikös Kati Paltomaa ole ne sijoittanut varat tuottavasti. Lisäksi liittymämaksut kans köyhien lopsaaan jättikorkojen kanssa. 50v korot ja korkoa korolle. Tuleeko ne rahat vai ei. Pisneksienhän piti pyöriä loistavasti. Lehdostakin saatiin miljoonatolkulla miksei niitä jaeta meille köyhille. Luuleko askotti, että sijoittamien on sitä, että otetaan omistajilta rahat ja sitten puliveivataan ja palautetaan vuosikymmenien päästä alkupääoma. Sulle se voi olla tuomosta huu haata mutta ei meille.


      • NalleSkotti
        xzedtijku kirjoitti:

        Eikös Kati Paltomaa ole ne sijoittanut varat tuottavasti. Lisäksi liittymämaksut kans köyhien lopsaaan jättikorkojen kanssa. 50v korot ja korkoa korolle. Tuleeko ne rahat vai ei. Pisneksienhän piti pyöriä loistavasti. Lehdostakin saatiin miljoonatolkulla miksei niitä jaeta meille köyhille. Luuleko askotti, että sijoittamien on sitä, että otetaan omistajilta rahat ja sitten puliveivataan ja palautetaan vuosikymmenien päästä alkupääoma. Sulle se voi olla tuomosta huu haata mutta ei meille.

        Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia, ahneushan niillä iskee ennen pitkää.


      • xryik
        NalleSkotti kirjoitti:

        Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia, ahneushan niillä iskee ennen pitkää.

        Juurihan sinä itsekkin tunnustit syylistyneesi ahneuteen ja toisen taskuilla olemiseen. Rahan sijoittamisen hienouksia, voi helevetti mitä sontaa jauhaa.


    • Aatun-poika

      "Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia".
      Turha on yrittää kun ei osaa. Pisneksien salat on Askotilla siinä kun tase oili vuosia sitten 174 miljoonaa ja nyt vain 90 miljoonaa, mihin hävisi tasesta noin puolet, elikkä 85 miljoonaa. Siinä sitä on hienouksia.

      • HunsVottina

        ..oisko sen omat pisnekset menneet niin huonosti että nyt pitää olla jäsenien lippaalla jotta jotenkin pärjää ? Tietääkö joku.. kallista on leveä elämä mutta leipä voi olla kuiva ja kapea..vaikea sitä on taitella vaikka on toisten rahatvoihin käyttää. Onko näin ?


    • talousoppinut
      • RoboSkotti

        ..saapa nähdä mitä nalleskotti nyt selittää, yrittää olla selityksen mestari kun toisten rahoilla leikkii eikä itsellä ole kuin velkaa. Onko näin .? Näissä näitten näprääjien sijoituksiksi kutsutuissa rahanjakeluissa on karkea analyysivirhe. Sijoitusta eikä velkaa voi realisoida kun noilla nyrkkipajoilla ei ole omaisuutta.koneita.kiinteistöjä joista voisi saada konkissa omiaan pois ..ja saantopuolella ovat aina jonon hännillä, hevosmies tosin on keulilla mutta omaan pussiin., ei nalleskottien eikä jäsenien etua valvomassa. Hoida sinä vain sitä tyhjää kirstua niin ei tule vahinkoa muille..


    • TerSkotti

      Ei woi wälttyä waikutelmalta, että inwalan lakeuksilla köyhiä wituttaa. Meikä senkun porskuttaa!

      • dryk

        Askotilla alkoi lyödä kenttään sen verran pahoin, että naisen elimet piti revitellä päivänvaloon. "teskotti onko se sama kuin se askotin terska joka on kovin tylsä ja harmaantunut. Märkiä unia vain katselee horteissaan. Horteissa ne pisneksetkin on tehty, sen verran ne on sekavat ja pakkasella.


    • ExSkotti

      Miksi täälläkin keskitytään vain haukkumaan jotakin askottia sen sijaan, että kirjoitettaisiin peepeeoon järkevästä ja tuloksekkaasta sijotuspolitiikasta. Toisaalta ymmärrän kyllä, että köyhiä....jne.

      • Totuusesillevaan

        Ehdotankin että osuuskunnan jäsenien omaisuus palautetaan heille eikä sillä leikitä sijoitusmaailmassa. ( Oliko riittävän selkeä tavoite ?)
        Varat on kaapattu sellaisten tahojen toimesta jotka pyrkivät vain hyötymään itse jäsenien rahoista eivätkä nokkaansa nosta heidän edukseen.


      • öuyhf

        "kirjoitettaisiin peepeeoon järkevästä ja tuloksekkaasta sijotuspolitiikasta". Siis missä on se järki ja tuloksellisuus. Datame, teknoventuure, Elisakaupassa jätettiin pöydälle suurin osa, lehdon kaupassa samoin. Missä tässä on se järki ja tuloksenteko. Tase laskenut Kati Peltomaan aikana kymmeniä miljoonia vaikka indeksit on nosseet kymmeniä prosentteja samana ajanjaksona. Ymmärrys hoi, äly älä jätä. Nyt keskustellan siitä oikeasta tuloksesta, ei mistään unelmista. Saappaat vain oli liian isot Fröökynän jalkaan. Miten käy kun laskukausi alkaa, kun jo noukaudellaa tulee turpaan joka kaupasta.


      • RamppaSkotti
        öuyhf kirjoitti:

        "kirjoitettaisiin peepeeoon järkevästä ja tuloksekkaasta sijotuspolitiikasta". Siis missä on se järki ja tuloksellisuus. Datame, teknoventuure, Elisakaupassa jätettiin pöydälle suurin osa, lehdon kaupassa samoin. Missä tässä on se järki ja tuloksenteko. Tase laskenut Kati Peltomaan aikana kymmeniä miljoonia vaikka indeksit on nosseet kymmeniä prosentteja samana ajanjaksona. Ymmärrys hoi, äly älä jätä. Nyt keskustellan siitä oikeasta tuloksesta, ei mistään unelmista. Saappaat vain oli liian isot Fröökynän jalkaan. Miten käy kun laskukausi alkaa, kun jo noukaudellaa tulee turpaan joka kaupasta.

        Invalassa ei näköjään taseesta ymmärretä mitään. Ilmeisesti luullaan sen olevan niittokoneen rampp, joka kalkattaa.


    • srxjuyi

      Isot luvut ymmärretään, samoin pinet ja niitä pikkuruisia lukuja on tuon puulaakin tase. Omenapuu joka tekee muumioomenia pitää kunnostaa. Tietääkö askotti miten se tehdään. PPO on kuin se muumioomenia tekevä omenapuu ja se tervehtyy kun juuristolle levitetään ureaa, siis pelkkä kusitolppa on koko askotin huipputuote ppo.

      • NåtSkotti

        Pinejä ovat osuudet joululahjoiksi. Yritäpä ääntää sillai nivalalaisittain tuo nikkisi.


      • Katiiksikay

        ..onko sulla pinet munat kun yrität sillai tuoda julki nikkisi.. askotti askotti..kati.. kati ja vasallit ketkä he onkaan


    • JakoonJakoonkiireesti

      Ehdotankin edelleen että osuuskunnan jäsenien omaisuus palautetaan heille eikä sillä leikitä sijoitusmaailmassa. ( Oliko riittävän selkeä tavoite ?) Oli sitten pienet munat tai leveät perät..

      Varat on kaapattu sellaisten tahojen toimesta jotka pyrkivät vain hyötymään itse jäsenien rahoista eivätkä nokkaansa nosta heidän edukseen.
      Onneksi Nivalassa oltiin hereillä 2013 .
      Nyt jäsenillä ei olis senkään vertaa kuin on jälellä koko osuuskunnan omaisuudesta. Syy on selvä kun puikoissa on pankkitoimihenkilöt,hevosmiehet,lypsykarjakot eu-tukien naukujat ja konsultteina konkurssi specialistit ja höynäytettävät heinähatut.. oliko niin sihteerikieltäytyjä ?

    • sijoitushienoudet

      "Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia" sanotaan tuolla skottiviestissä vähän ylempänä.
      Peltomaan ensimmäisiä sijoituksia 2014 oli ylivieskalainen FnnCode. Yritys tarjosi innovatiivisia ohjelmaratkaisuja keihäänkärkenä brändituotteiden aitouden todistaminen ja keulakuvana suomalaissyntyinen muotisuunnittelija Aki Choklat.
      Peltomaa teki firmaan vieraan pääoman ehtoisen sijoituksen, mikä tarkoittaa, että konkurssin sattuessa tämäntyyppiset rahat saa viimeiseksi muiden velkojien jälkeen.
      Jokavuotisten tappioiden jälkeen konkurssi on nyt tapahtunut. Herää kysymys, mikä on Peltomaan osaaminen uuden tekniikan ja markkinoinnin alueella? Entä rakennustoiminnan? Entä kaivostoiminnan? Mikä on se alue, jolla hän on pätevä sijoittamaan? Ei taida löytyä muuta kuin sijoitussalkkujen kilpailuttaminen.

      • Nepitääollajosaikoo

        ..pankkitoimihenkilö joka ei koskaan pääse toiseen kerrokseen johtajaksi määrätystä syystä.. tietää kyllä sanonnan kuten nivalan toimihenkilökin..


      • Valte_

        Nyt sijoitetaan ketunnahkabisneksiin. Savupiipputeollisuutta.


    • NatSkotti

      Ahaa, rahaa tilillä!

      • NödSkotti

        Ahistaako? Köyhyys? Ahneus?


      • piukgjt

        Askotti rikastui kokouspalkkioilla ja pikku hiluilla joita kuormasta irti saadaan. Askottia ahistaa ja kun on vielä köyhäkin niin iskee ahneus. Naisen elimetkin hämmentää niin, että pitää väliin niistäkin huohottaa.


    • sijoitustuhlari

      FinnCode Oy konkursissa. Paljonko tuli takkiin PPO:sijoitusnerolle. Kuka vastaa tällaisesta toiminnasta.

    • ConcurrereSkotti

      Köyhiähän ne konkurssit koettelee.

    • Aatun-poika

      Virallinen nimi: FinnCode OyYTJ
      Y-tunnus: 24809226YTJ
      Toimiala: Ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus (TOL: 62010) YTJ
      Toimialakuvaus: (Päivitetty: 10.08.2012)
      Yhtiön toimiala on ohjelmistotuotanto, ohjelmistopalvelut, konsultointi, sijoitustoiminta, tuotevalmistus, maahantuonti/vienti, myynti, osto, vuokraus, huolto, tietojenkäsittelypalvelut.
      Kaupparekisteri
      Yrityksen tila: konkurssiYTJ
      Rinnakkaistoiminimet: FinnCode LtdPRH
      Aputoiminimet:
      Nimi Alkaen
      Suomen Korvamerkkimyynti
      10.03.2015
      Yrityksen kotipaikka: KANNUSYTJ
      Yhtiömuoto: OsakeyhtiöYTJ
      Yrityksen kieli: suomiYTJ

    • zedtj

      Paljonko PPO rahoitti tuota esikoistaan. Paljonko tuli reisille sijoittajakurulle

    • Arvo_Tonniton

      Veikkaisin, että 300 000 €uroa meni jäsenten rahoja tuohon kupruun.

      • Satuntietään

        Toinen mokoma upposi yhteiskunnan rahoja. Kaikki olivat johtajia ja vanhimmalla kattava konkurssihistoria menneiltä vuosikymmeniltä


    • Huonotonevääthoitaa

      Pieniä on silakat joulukaloiksi? Olihan se osuuskorko tullut mutta ei toivotun ja luvatun suurena vaan muutama kymppi, joku outo toimija oli sen suoritteen maksanut ? Eikö ne osaa tai viitsi edes sitä hommaa hoitaa itse vaan maksetaan siitäkinjollekkin ulkopuoliselle. Aika avuttomia palkannauttijoita.
      Onko se elon laskuopin mukaan laskettuna jos 1240 € sijoittais 10 % korolla niin tulis 124 € tuottoa ? Osaako maisterit tai pankkitoimihenkilöt ja konsultit vastata ?
      Tällaista tuottoa luvattiin jäsenille ennenkuin omaisuus kaapattiin loisien käyttöön !

      • Omistanuseita

        Osuuden käypä arvo on noin 600€. Hyvä korko, tosin verot vie osan.


      • koijarit
        Omistanuseita kirjoitti:

        Osuuden käypä arvo on noin 600€. Hyvä korko, tosin verot vie osan.

        Käypä arvo on juuri se joka on kummalinen juttu. Hyvän yhtiön arvo nousee mutta PPO:n laskee. Korko on lisäksi kovin erikoinen maininta. Kuormasta syönti on oikeampi ilmaisu. Osuuksien kaupankäynti on myös huvin heikkoa, siis ei ole oikeita jälkimarkkinoita. Markkinat ei luota tuohon hallinnon harjoittamaan toimintaan. Viimeisimpänä tuo Fincoden konkurssi.


      • Oikeatietoonfakta

        Osuuden arvo on taseen loppusumma jaettuna osuuksien määrällä, ulkopuolisten konsulttien v.2016 Arvo lehdessä painettuna ( ei taiteltuna) se oli 1240 €. Miksi joku kehtaa ja yrittää väittää muuta ? Minä vain kysyn.? Vai onko se tase jo pienentynyt puoleen..huh huh.


      • Omistan_paljon

      • Soomannituloovalmiina

        ...mitähän huutokauppaa taas yrität tuputtaa. Tuo 600 on toimivan johdon ja heinähattuhallinnon yritys julkituoda sitä yleisölle jotta saisivat itse ja klikeilleen halvalla.. johon on valitettavasti kentältä kuultuna moni sortunut. Arvo on omaisuus jaettuna omistajien määrällä.. ja piste


      • Ostelemaan

        Ihan vapaasti voit itsekin noita osuuksia ostaa, itsekin ostin keväällä puolella sinun jankuttamasta osuusarvosta, mutta siis käyvällä arvolla


    • poikkesinraahessa

      "Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia" sanotaan tuolla skottiviestissä vähän ylempänä.
      Kävin Raahessa, jossa sijaitsee Osuuskunta PPO:n kiinteistöliiketoiminnan lippulaiva Kauppakeskus Masto. Kauppakeskuksen nimen se ehkä ansaitsee, koska siellä oli peräti kaksi toimivaa kauppaa: Musti ja Mirri sekä pitseria. Lisäksi löytyi Osuuskunta PPO:n omistama kuntosali Sisu ja kaksi tosi isoa tyhjää myyntitilaa alakerrassa. Yläkerrassa oli insinööritoimisto, radio Pooki, sosiaalitoimintaa ja tyhjiä tiloja sielläkin.
      Kiinteistöliiketoiminnan toimitusjohtaja on Peltomaa ja hän on myös Sisun hallituksen puheenjohtaja (kyllähän te tiedätte, että toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja saavat aina yhtiökohtaisen palkkion, siksi PPO:lla on paljon tytäryhtiöitä vielä nykyäänkin).
      Kiinteistöliiketoiminta v 2016 tuotti tappiota 117.000 euroa ja Sisu 11.000 euroa. Yhteensä tappiota 128.000 euroa.
      Peltomaa perusti kuntokeskuksen saadakseen vuokratuloja kiinteistötoimintaan ja on lainoittanut sitä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta syntyy pitkää miinusta.
      Eikö tästä(kin) pitäisi jo tehdä johtopäätöksiä?

    • HehSkotti

      Laskehan sinä vain lähtöä...

      • NötSkotti

        ..eikö taittelut enää onnistu ilman kilpailutusta.. taitaa kokkolalaiset saada diilit täst edes kun jääviys punnitaan.. köyhä..


    • riitut

      Markkinat hinnoittelevat PPO:n siis vain 50 miljoonaan. Tase oli Peltomaan aloittaessa noin 174 miljoonaa. Takana on monta erityisen hyvää sijoitusvuotta, silti PPO:n arvo on vain alle kolmas osa lähtötasosta. Peltomaahan luoasi tupla tataseen 10 vuodessa. Näinhän käy kun ei osatra ja jätetään rahaa pöydälle ja korkojen maksuun käytetään pakkomyytyjä pääomia. Tähtisijoittajaksi tätä Peltomaata ei voi kyllä nimittää muut kuin hän itse. Osaamisen taso on peräti kehno. Riitoja riitojen jälkeen, henkilöt vaihtuu ja jotkut puliveivaajat vain jatkaa kehumista vaikka numerot pyörii väärin päin.

      • NödSkotti

        Viedäänkö PPO siis Kalajoen markkinoille?


      • d5rolk
        NödSkotti kirjoitti:

        Viedäänkö PPO siis Kalajoen markkinoille?

        Käy samalla kotikulmillas. Sijoitusexpertti askotti pureutuu oikein täysillä sijoituystoimintaan. Kaksi konkkaa jo saatu aikaan. Pauliin on kuitenkin vielä matkaa. Tutustuppa nyt oikein huolella niihin paperihin ja selvittele mikä kaatuu seuraavaksi.


    • valveilla

      Kun väistämättä edessä on PPO.n alasajo niin säännöissä on siihen liittyvä lausuma:

      20. Varojen jakaminen Osuuskunta PPO:n purkautuessa
      Kun Osuuskunta PPO puretaan, palautetaan ensin lisäosuuksista Osuuskunta PPO:lle suoritetut maksut ja sitten varsinaisista ja vapaaehtoisista osuuksista suoritetut maksut tasapuolisesti. Tämän jälkeen jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken varsinaisten osuuksien ja vapaaehtoisten osuuksien lukumäärän perusteella.

      Eli summasummarum, kuten tj oli osuuskuntakokouksessa lausunut niin jokainen osuus saa tämän hetken laskennallisen arvon mukaisesti 1.170 € eli pääosa 3 kertaa sen = 3.510€, harmittavaa on se että vuodessa siitä oli taas sulanut 70 e eli 210 €/osuus.. (konsulttien laskelma v 2016 kokoukseen) Ei ole ollut hyvää sijoitustoimintaa kun Arvo laskee.. sen luvattiin kaksinkertaistuvan lyhyessä ajassä ja nyt on kulunut jo 5 vuotta ja Arvo on laskenut koko tuon ajan sen ollessa parhaimmillaan jäsentä kohti 6.600 € eli pienentynyt lähes 50 %.. Mitä kannattais tehdä ennenkuin se on 0 ?

    • NotSkotti

      Köyhiltä pitäisi ottaa äänioikeus yhtiökokouksissakin pois...

      • zedtuj

        Eihän kokouksissa saakaan enää äänestää kun ei saa edes esittää jäsenaloitteita.
        Askotilla on kova huoli siitä, että köyhätkin saivat kuormasta eikä pelkästään hän itse kaikkitietävä ja moniosaaja polvihousuissa kulkeva neronleimaus on tämä askotti. Sukurasite on geeneissä ja syvällä.


    • Hsrtikainenspede

      ..vieläkö ne samat siellä roikkuu kuin raadonsyöjät haaskalla, on varmaan oikeinkin kivaa kun tietää ettei ole oma lehmä ojassa vaan saa ratsastaa muiden hevosella jota ei tarvi itse ruokkia.. on aika härskejä.. tosin senhän kaikki kentällä tietää kun taustat on tiedossa

    • KurssilaskeeMiksi

      Onkohan tödennäköisin syin todettava että usea tehty päätös ei kestäisi erinäisin menettelytapojen osalta päivänvaloa. Nyt kaikki hyviin ja oikeudenmukaisiin ratkaisuihin johtavat esitykset tyrmätään ja siihen johtaviin vastarinta julkituonteihin ja oikeustoimia vaativiin hankkeisiin ryhdytään jäseniä vastaan jäsenien rahoilla nauttien samalla jäsenien omaisuudesta maksettavia suuria kuluja sumeilematta. Tulosta ei synny eikä ole syntynyt millään ruorissa okevien toiminnoilla vaan on syöty koko ajan kuormasta sekä annettu harhaanjohtavia lausuntoja joita on tuettu rajoitetuilla evidensseillä toimivien ulkopuolisten myötävaikutuksella.
      Kaikki tietävät mihin toiminta johtaa ja mikä tulee olemaan loppudilema kyseisellä toimintamallilla.
      Leikkiminen jatkuu niin kauan kun jäsenien omaisuus on helppoheikkien hallinoinnissa.

      • LekSkotti

        Mitä se tuo sun dilema tarkoittaa?


      • Voi_pyhä_yksinkertaisuus
        LekSkotti kirjoitti:

        Mitä se tuo sun dilema tarkoittaa?

        LekSkotilla ei näköjään leikkaa ollenkaan. Jos tuota ei osaa lukea/ymmärtää ei me voida auttaa. Sinun on vain pärjättävä tässä kysymyksiä täynnä olevassa maailmassa.


    • Wikipediavoiauttaa

      Esimerkkinä dilemmasta on muna vai kana -kysymys. Retoriikassa dilemmaa hyödynnetään kysymyksissä, joihin ei välttämättä voi antaa totuudenmukaista vastausta. Esimerkiksi seuraavaan kysymykseen on olemassa kaksi vaihtoehtoa, jotka tuottavat molemmat saman lopputuloksen:

      Oliko hallintoneuvostolla oikeus myydä jäsenien omaisuus ilman jäsenistön antamaa valtuutusta, ei , mutta näin kuitenkin on tapahtunut ja kaikki sen tajuaa.. osa hallinnosta ei ymmärrä jne..
      Ja niin kauan sitä pelleillään sijoittajia toisten rahoilla kun sitä riittää, eihän pankkiToimihenkilö eikä konkkaheput sitä tunnusta koska todennäköisin syin oli tarkoitus kaapata koko potti omiin liiveihin ja huonolla hoidolla olevaan kykylippaaseen.. Oliko näin suunniteltu..kerro..

      • PisteSkotti

        Eihän siihen Wikipediaa tarvita, suomenkielessä käytettävä sivistyssana on DILEMMA, yhellä ämmällä se on jotakin muuta kieltä. Sullahan ainakin pisteitä riittää, onhan sekin jotakin. Koetahan kestää.


      • FörsKotti

        ..tuommoiseen näkemykseen tarvitaan vähintään maisterin oppiarvo..ei filosofian eikä kauppatieteiden mutta äidinkielen asiantuntija voisi spekuloida noin.. onko näin.
        Kuitenkin siellä huseeraa jos minkälaista kandia ja jci muuraria jotka vain on kielipitkällä rahastamassa jäseniltä joka käänteessä.. hevosmiehistä ei niin väliä kun niillä memee nykyisin laukalle tai konit kaatuu kiihdytyksessä tai viimeistään takakaareessa..kuten nämä pankkitoimihenkilön sijoitusvinkit. Ois kiva kuulla mitä kokouksissa puhutaan ja yritetään perustella kaikkia laskevia käyriä joilla osuuskunnan tulevaisuutta visioidaan.. hoksaako joku edes kysyä mistä rahhaa tulee tai mihin sitä menee.. tuskin kun on rähmäpulla hulilla ja kokouspalkkio taskussa. Haloo hyvät edustajat avatkaapa nyt silmänne ja katsokaa asioita realistisesti (tämän avautuminen kannattaa tarkistaa wikipediasta mitä tarkoittaa).
        Kaikki ei ol kultaa joka kiiltää.. samoinkuin sanat ja esitykset ei ole totta joita teille esitellään


    • Kuluttajaosuuskunnasta

      SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä tänään:
      –" Yleinen hintataso tietenkin vaihtelee, kausittain esimerkiksi vihannekset on kesällä edullisempia kuin talvella. Halpuuttaminen on edun tuottamista, jota kuluttajaosuustoiminnassa pitää yrittää kaikin keinoin toteuttaa. Meillä noin 80 prosenttia tuotteista on Suomessa valmistettuja".

      Näin siis kuluttajaosuuskunnan pääjohtaja mediassa. Osuuskunta PPO on oikeuden päätöksen perusteella myös kuluttajaosuuskunta. Mitä palveluja Osuuskunta PPO tuottaa edistääkseen jäsentensä taloudenpitoa? Kysymys Kati Peltomaalle. Voimistelusali?

      • AsKottivaan

        ..voi teitä köyhiä kun kyselette tyhmiä.. ei tuolla ole mitään tekemistä meidän kanssa..


    • kysyvatiellä

      Miksi PPO ei rahoita Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskuntaa? Ihmiset ja yritykset tarvitsevat yhteyksiä.

      • Kuituakehiin

        ..eihän pankkitoimihenkilöltä ja hallinnolta voi vaatia, eikun odottaa mitään alueen jäsenten etua tuovan toiminnan kannatusta. Istuuhan siellä ns. expertti hallinnossa jolle luulisi työn omalla paikkakunnalla olevan kiinnostavaa.. globaalien toimijoiden osalta kotikenttä etuna.. mutta taitaa vastustaa koko jengi siellä tämäntyyppisiä visioita.. kysyisivät Veliltä se ainakin antaa selkeän komplementin ilman kompetenssiä oman kassan varjeluun.. kykyp ei näe kuin omat viikset ja koltiwingin tarakkaharakan.. luuserinsa kanssa


    • onnittelutteille

      Anvia Telecom Oy sulautui Elisaan 31.8.2017

      Alueellinen lehdistötiedote 31.8.2017

      Anvia Telecom Oy on sulautunut osaksi Elisa Oyj:tä 31.8.2017. Fuusioiden myötä Elisa vie päätökseen Anvia-yhtiöiden liiketoimintakaupan, jolla Elisa vahvistaa strategiansa mukaisesti asemaansa päämarkkina-alueellaan Suomessa.

      Jo aikaisemmin, 1.7.2017 Anvia Hosting Oy ja Anvia TV Oy sulautuivat Elisaan ja Anvia IT-palvelut osaksi Elisan tytäryhtiötä Elisa Appelsiini Oy:tä.

      Henkilöstön kanssa on käyty toimintojen yhtenäistämisiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut aikaisemmin tiedotetun mukaisesti ja Anvia Telecomin henkilöstöä siirtyy Elisan palvelukseen 31.8.2017 ns. vanhoina työntekijöinä.

      - Asiakkaille toimintojen yhtenäistäminen mahdollistaa entistä monipuolisemmat, jatkuvasti kehittyvät palvelut ja yhteydet. Vaikka Anvia nimenä jää pikkuhiljaa historiaan, ei sulautumisella itsessään ole vaikutusta asiakkaidemme palveluihin. Jatkamme palveluiden yhdistämistä ja tiedotamme kaikista palveluita koskevista muutoksista asiakkaitamme erikseen

    • Linjaonvalittu

      Tämä ei hetkauta ppon porukkaa.. yksi k.usipää myhäilee kykypoikien kanssa... saatiinpa tuokin lafka liriin.. kun eivät ottaneet minua remmiin.. ei edes kilpailutettu. Hävetkää juipit!

    • PoorSkotti

      Sanassakin sanotaan, että köyhät meillä = aina keskuudessamme.

      • jaakkoo-aatun-poika

        Yksittäinen rivi ei vielä kerro mitään. Henkisesti köyhän kannatta kartuttaa henkistä pääomaansa, eikä syödä sitä niin kuin syödään omistajien osuutta kassasta.


      • InvaSkotti
        jaakkoo-aatun-poika kirjoitti:

        Yksittäinen rivi ei vielä kerro mitään. Henkisesti köyhän kannatta kartuttaa henkistä pääomaansa, eikä syödä sitä niin kuin syödään omistajien osuutta kassasta.

        Näläkäpä on invalassa, syyvään jo olematonta henkistä pääomaa. Pula-aika iskenyt taas, onko hilippakaa enää hengissä?


      • yykaakooja-ja-aatu
        InvaSkotti kirjoitti:

        Näläkäpä on invalassa, syyvään jo olematonta henkistä pääomaa. Pula-aika iskenyt taas, onko hilippakaa enää hengissä?

        Eikö Askotilla ole jo kylä ajella niissä punaisissa polvihousuissa. Onko köyhyys iskenyt kun ei ole varaa hommata kunnon kamppeita. Uikuti, uikuti, unohtuiko järjen jättiläiseltä jotakin, vaikka luu on heitetty


    • Kertokaafaktojamyös

      Miksihän kiinteistöpäällikkö..kontrolleri.. eikun pankkitoimihenkilö ei julkituo miten tuottaa pyhäjoen kiinteistöt..raahen jumppasali.. keisaripiletit..alumiinitikit jne . Niissähän on tapahtunut vissiin jotain muutoksia.. konkurensseja..irtisanottuja kontrahteja ja apurahan antamisia.. kertokaa nyt ihmeessä miten hyvin olette onnistuneet.. jäsenet kuulisi mielellään totuuksia eikä vain tuota katon maalausta ja omaan pussiin pelaamisen muunneltua totuutta. Vai mitä jäsenet ?

    • Omistajana

      tein vähän analyysiä puolivuotiskatsauksesta ja siinä kerrotusta 8,6 M tuloksesta.
      Todellisen tuloksen avaaminen tulee aloittaa vähentämällä entiseltä Oulun Puhelimelta (nyk Partnera) saatu 6 M sattumavoitto. Siellä hallitus päätti jakaa pääomia omistajilleen, koska ei löytynyt tarpeeksi hyviä sijoituskohteita!!
      Jäljelle jää siis tulokseksi 2,6 M.
      PPO:lla on kaksi salkunhoitajaa, joiden salkkujen yhteenlaskettu arvo on 33,8 M. Varman tuotot olivat alkuvuonna 4,7% ja samalla prosentilla PPO:n salkut tuottivat 1,6 M.
      Jäljelle jää PPO:n oman toiminnan tuotoksi 1 M, joka saavutettiin 78 M pääomilla.
      Tuoton pienuuden syitä voi vain arvailla.
      Tulevaisuus näyttää siltä, että tuottotaso tulee olemaan 3 M, ja siitä jaettava osuusmaksun korko tulee olemaan luokkaa 30 euroa vuodessa.
      Miksi oma toiminta on tuollaista kuin on?

    • Tosi_on_varmasti

      Teatteria, täyttä teatteria. Kysymys on siitä, että Paulilla ei ollut tarvittavaa osaamista hoitamaan PPO:n toimitusjohtajan tehtävää. Kun Pauli huomasi, että hänen "bisnekset" aiheuttivat aivan valtavat tappiot, piti keksiä keino miten kapteeni selviää uppoavasta laivasta tärveltymättä itse. Toisin, kuin tosimiehet toimisivat, jolloin kapteeni huolehtii laivasta viimeiseen asti, Pauli karkasi alta pois eläkkeelle. elisa oyj sai makoisan karkin ja Pauli ja pojat saivat muhkeat rahat tästä hienosta farssista.

      • Tarkistin

        Verotiedot vahvistavat asian.


    • Siinäpä_sitä

      Tuo on totta. PPO olisi pystynyt jatkamaan vielä toiset 100-vuotta. Tällä kuprulla haluttiin piilottaa ja peittää tehdyt töppäilyt typeristä hankkeista, mitkä eivät edes olleet ydinliiketoimintaa.

    • Olis_hyvä_tietää

      Ketä on Osuuskunta PPO:n hallituksen loput jäsenet?
      Kävin PPO:n sivuilla ja siellä oli pari ukkelia ja
      pari nimeä ilman kuvia.

      • Läpinäkyvyyttä

        Tosiaan olisi kiva nähdä muidenkin naamakuvat.


    • Saa_nauraa_isosti

      Ainakin tuolla puheenjohtajalla Tauriaisella on hyvät taustat roskapankista.
      Säästöpankkitausta ja ollut arsenaalilla ja kapiteelilla hoitamassa konkurssipesien asioita.
      Kerrassaan mainio ukkeli yli 60 vuotias, eikä paljon hätkähdä tällaisesta sotkusta.
      Sopiva kaveri nukkehallituksen puheenjohtajaksi.

    • Huonostimeneepisnes

      ..mikä se nyt sai askotin ja muut vasallit hiljaiseksi.. alkaako jo mennä jakeluun etyä taseen syönnillä ei voi olla sijoitusguru.. ei niitä ole missään eikä kukaan. On vain toisten rahat ja kokeillaanpa tulisko tuosta tuottoa.. kuten voitte savossa käynnin jälkeen todeta rttei sielläkään oltu ruutia keksitty kun katsoo kursseja.. vai mitä...sytytyslanka palla ja 47 odottaa..

      • Askotin_elämän_pykälä

        Laitetaan se nyt tännekin. Paadelle ajattelin lähettää tällaisen Octoberfest runon:
        -Jos Martan perässä hiippailee ja päivät viiksiä piippailee,
        niin stailisi on erittäin pahasti pielessä. QAskotilla alkoi mennä huonommin, kun hoksasi, mitä tuli tehtyä. Tehtyä ei tekemättömäksi saa. Pitää vain irvistää entistä tehokkaammin.


    • tietäväinen

      Kiitos PKT, Jari Kgsvi ja Kippo, nyt ei internetti pelaa, kuparit ja valonauhat ne vaan sulaa maahan, tolppien varassa ollaanj eihän ne päivällä ruuhkassa pelaa . . .

    • toinen_tietäväinen

      Nuori eläkeläinen Kippola, joka ohjeisti ummikkoja huippuäänestyksessä, jossa ei ollut haisun vertaa rehellisyyttä mukana, ei ollut tullut esiin, eikä avautunut motiiveistaan kuprussa. Eikä varmasti tulekaan, parempi mennä kekalle piiloon. Kippo sai kuitenkin hyvät rahat, että saa viettää rauhallisia eläkepäiviä mökillään. Kippo sai viinernisuja aivan tarpeeksi. Ottakoon lunkisti. (Kuten tähänkin asti)

    • PörssiinPörssiinPian

      Se on kiva kun muille globaalit markkinat tuo tuottoja mutta osuuskunta Arvolle ei. Nyt kannattais hallinnon alkaa selvittämään mikä olisi "yhtiön" arvo jos listautuisi pörssiin . Kuten mm. Rovio-Terveystalo-Dna tulisiko merkintä keskeyttää ylimerkinnän takia.
      Mitä sanoo hallinto ja pankkitoimihenkilö ?.. saisitte pitää hommanne ja ehkä lisää kokouspalkkioita ja ilmaisia lounaita. Silloin olisi vara maksaa jäsenillekkin osuuksien hinta 1340 €/kpl.. osaako hallinto hahmottaa visiota ?

    • tästämieltä

      Miksi jäsenien valitsemien edustajien pitäisi olla jäsenkunnan enemmistön näkemysten kannalla ja tuoda niitä hallinnossa esille ja toteutukseen ? Osaako edustajista kukaan vastata tähän ? Oletteko tiedustelleet kertaakaan mitä jäsenkunta haluaa tapahtuvan omaisuudelleen. Huomioon ei oteta pientä suunnattua otosta joka tehtiin joku vuosi sitten koska senkään puolueetonta analysointia ei sallittu vaan salattiin ja julkituotiin vain muutaman yrityspuolen edustajan kantaa jotka ovat hyötyneet ja hyötyvät edelleen tilanteesta jossa ollaan. Tasetta syödään ja julkisuudessa kehuskellaan miten hyvin sijoitukset on tuottaneet vaikka perälauta vuotaa koko ajan, kulurakenne kasvaa ja vain jotkut mukana olevat hyötyy ja rahastaa osuuskuntaa. Miksi se sallitaan edustajien toimesta ?

    • Sanokaaminunsanoneen

      Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
      Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
      Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräkylän marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki.

      • Pisnes

        Voihan sitä kiinalaista paskaa yrittää myydä ylihintaan jos sattuu mainokset jostain löytymään ja saadaan laatikkoihin perille. Laskun voi yrittää tapella jakelijalle.


      • Taittelukilpailutukseen

        ..onko taitokset menneet vinoon ja kirstun pohjalle ei kukaan anna fyffeä.. kyllä siinä leuka vapisee ja viikset värisee kun glamouri karisee.. kauppa käy hyvin ja pisnes pyörii..


    • Huolestunut5

      Toimitusjohtajan ongelmat eivät ainakaan vähene sillä, että kauppakeskus Mastossa ainut vuokralla oleva liike ( Musti ja Mirri) tulee kärsimään Verkkokauppa.com:in laajentamisesta piskien ja kattien ruoka- ja varustemarkkinoille.
      Herra suojelkoon PPO:n sijoittaja-ammattilaisia!
      Odotamme edelleen PPOn toimtusjohtajan siirtymistå "uusiin haasteisin". Odotamme sitä todella!!

      • Juntti3

        Ja vastikään italialainen muotitalo Kukki imoitti lopettavansa turkisten käytön. Ei lupaa kovin hyvää tulevaisuutta PPO:n turkisbisneksille.


    • HerjaSkotti

      Onko nivalassa jo potutkin loppuneet, kun köyhyyttään vinkuvat?

    • PankkiTiskiSkotti

      ..vieläkö se askottia ja kitiä kiukuttaa kun ei mikää visio ja asiantuntijaksi ilmottautuneena sijoittajana onnistu.. ootteko te noin pöljiä vai yritättekö te vain rahastaa vielä lisää jäsenien omaisuudesta ? Tajutkaa jo herran tähden että vene uppoaa ja teistä ei ole edes pohjaropun laittajiksi.. hoksaatteko ?

      • HörSkotti

        Kumpi meistä oikein köyhä on?


      • ritari-ässät
        HörSkotti kirjoitti:

        Kumpi meistä oikein köyhä on?

        Askotti on nylivoimaisnen köyhyydessä.


      • Tuuleenhuutona

        ..miten se Juha lauloi.. sen näkee naamasta kun loppuu saamasta.. onkohan näin nyt käynyt köyhiä haukkuvalle ja veloissa elävävälle tyhjän kirstun vartijalle konsulentti palen visisioiden takia..meni omat ja osuuskunnan jäsenien rahat pankkitoimihenkilön,, mikä se karkki olikaan ?


    • Kysymyksiäpukkaa

      ..mua rupes aatuiluttamaan.. kun iikka kivi oli kommentoinut jotain väärin taiteltua ja julkituonut sen medialle, voiko pankkitoimijohtaja , myötäpuolinaan minivokue, konsulenttina pale ja oilko se raahen viisas..joka on kaiken pahan alku ja hyväksyjä.. olikohan se edes tällä kanootilla intiaanina tai muumina laaksossa.. kuka kertoisi minulle..

    • Verkkokauppa.com_

      alkaa myydä lemmikkien tarvikkeita ja varusteita uutena liiketoiminta-alueenaan. Kauppa kertoo havainneensa, että niillä on nyt ylihinnoittelua ja siinä on mahdollisuus bisnekseen.
      Edellinen ei varmaankaan ilahduta Masto Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaa Peltomaata, koska lähes ainut liike Mastossa on Musti ja Mirri. Jos se joutuu lujemmalle, tulevat eteen neuvottelut vuokran alentamisesta tai pois muutosta.
      Tappiollista sijoitusta ei plussalle saada millään. Se syö tasetta. Toimitusjohtaja palkittakoon ansionsa mukaan!

    • tuskastunutkansalainen

      Ylivieskan kepulaiset ja lestatiolaiset ovat töhrineet kansalaisten valtuuttamana oikein olan takaa: ensiksi Rautakoski, Hannula ja kump. Viitanen myivät Vieska Energian vaikka ei ollut pakko. Kuka käski? Olis nyt Suomessa oikein hyvä esimerkki siitä ettei pidä myydä tuottavaa toimintaa. Sähköjohdot meni siinä vahingossa ja nepä vasta tuottaisivatkin oikein ! Kokoomuksen Korpi-Tassi myi PPO:n niinkuin otsikossa sanotaan epäselvällä kaupalla. Leikitään niin politiikkaa ettei ymmärretä miten vedätetään oikeistovoimin ja huijataan kansalaisia. Uuden kirkon rakentaminen varmaan sössitään kun samat ovat kirkonhankkijoina. Nyt odotetaan sitä rakennetaanko kouluja vai korjataanko vanhoja. Eihän ne koulut ole kuin lapsille ja pitkät lomat ovat kiinni-mitäs niistä. Sipilä suljettiin ja sieltähän se kirkonpolttaja aneli tuskassaan apua ja hoitoa muttei saanut kun ei ollut lähetettä. Voi Ylivieskan junttien ja lestojen valtakunta-voi. PPO:n kanssa peli jatkuu niinkauan kun on rahaa mistä mällätä.

    • SomeSkotti

      Ei voi välttyä vaikutelmalta, ettei oo helppoa olla köyhä. Katkeruus on vallannut mielen.

      • Aatujenaatuakaikille

        Kas...mua rupes aatuiluttamaan.. kun iikka kivi oli kommentoinut jotain väärin taiteltua ja julkituonut sen medialle, voiko pankkitoimijohtaja , myötäpuolinaan minivokue, konsulenttina pale ja oliko se raahen viisas..joka on kaiken pahan alku ja hyväksyjä.. olikohan se edes tällä kanootilla intiaanina tai muumina laaksossa.. kuka kertoisi minulle..kerro miksi olet katkera jäsenille ?.. kykyjepet köyhyyttä lisää mutta toisten kustannuksella..


    • SexSkotti

      Kanootti, intiaanit, muumit ja laakso, siinä kaikki, mihin tuo edellinen kykenee. Sijoitustoiminnasta ei ymmärrä hölökäsenpölläystä.

      • ruuti-ukot

        Mitä sinä siitä tiedät muuta kuin sen, että kassa hupenee ja sen pitäisi olla singnaali hyvästä tuloksesta. Kehutaan ja kehutaan mutta miksi kassa hupenee. Ei se sijoittaminen onnistu jos vain luulee osaavansa ja sitä toitottaa joka palstalla ja jopa lehdissäkin. Tekoja kaivataan eikä' vain lärvin levittämistä.


      • rehellisyyttä_kehiin

        PornoSkotin pitää ymmärtää se, että kun PPO:n pääliiketoiminta myytiin Elisalle joulukuussa 2012 omistajilta kysymättä ja koska oikeus on päättänyt sen kaupan olevan juridisesti epäselvän, niin kyllähän se omistajia kaivelee.


    • SingnSkotti

      Ruutiukon ei kannattaisi käyttää vierasperäisiä sanoja, joita ei edes osaa kirjoittaa. Eipä silti, ei oikein näytä luonnistuvan äidinkielenkään kirjoittaminen.

      • Kysymystäkehiin

        SexSkotti ja SignSkotti on sama taittelija jolla kuinmyös minivogue avustusanojalla on oma lehmä näköjään ojassa.. eikä maitotiliä tule.. mitähän on hallinnossa meneillään tai tapahtunut kun pitää tällaisella keskustelpalstalla haukkua jäseniä köyhiksi vaikka ovat itse luvanneet niiden rikastuvan kun he hoitavat pankkitoimijohtajan omien konsulenttailujen taseen tuplaantumisen muutamasss vuodessa.. Onko näin tapahtunut . Ei ole päinvastoin. Miksi ? Koska siellä ei ole puikoissa yhtään asiantuntevaa tai sijoitusasioista mitään ymmärtävää.
        Omaisuus oli 180 M €, Siitä jaettiin pikkuisen.. nimellä jytky osuuskorko ja rahaa jäi 140 M € eli sen tuplaaminen olisi jo nyt ollut 140 x2 =280 M€ ..eli Teidän toimien johdosta pitäisi kassassa olla rahaa viiden vuoden jälkeen.. 210 M€,, onko näin ? Ei ole vaan kassassa on julkituodun vääristellyn tiedon mukaan 100 M €.. mihin on kadonnut..syöty 40 M€.. Minä vaan kysyn..
        älkää nyt hermostuko kun on kuitenkin kysymys jäsenien rahoista.. ei sinun.. vaan meidän.


    • Asiallinen_

      kysymys, missä vastaus viipyy?

    • Näin_se_vain_on

      PPO jatkaa toimintaansa niin kauan kuin rahat riittävät.

    • Joulutullajollottaa

      ..hiljaista on.. ennenkuin taas julkituodaan rahaa jaetun. Faktaa on ettei isoja tuottoja voi aikaansaada näillä narikkaleikeillä mutta eihän sitä voi tuolta joukolta odottaakkaan muuta.
      Mistä muualta voi tulla tuottoja kuin ammattilaisten hoitamista salkuista. Mutta jatkosta tuleekin takkiin kun mm. Partnera on imetty kuiviin ja sieltä saadusta voi ens vuonna ropoja jakaa mutta taseessa senkin hankinta hinta on jo korkeampi kuin markkinoilla oleva " pörssihinta " kuuluisassa ripanetissä jossa ppo:takin ostetaan hirveitä määriä.

    • Beskottikysyy

      ..onko tietoa kuka hallinnosta oli hermostunut jollain palstalla kunkokenut että kokee että hänestä on julkituotu tunnistettava analyysi ? Onko niissä kommenteissa sittenkin vahva olettamus että kaikki on ollut heidän toimesta tarkoitushakuista ? Kertokaa nyt ihmeessä jos olette olleet mukana ja vielä voi korjata asioita.

      • Vöörskotti

        Kun kokenut että kokee että hänestä on julkituotu....onkohan taas posti jäänyt Nuivalaan jakamatta?


    • Pienetkoiratkopissa

      ..tiedetään..tiedetään, tyhjän lippaan vartiointi on ihan sopivaa puuhaa kykyjepelle.. jolla ei ole mitään annettavaa näissä geimeissä.. koppiisi mars.

    • SonniMoilanen

      Mikä "oikeus?"

      • MonniSoilanen

        ..välimies..


    • Kerihtimetkaivoon

      Nyt tuli Arvo. Oli taitettu A4 ja pääosa isoja naamankuvia.. asiat vain yritysten esittelyjä. Tuotoista ns. sijoituksista oli taas annettu muunneltua totuutta. Rahaa on tullut Partneran ylijäämä palautuksena ja mitä oikeat sijoitusasiantuntijat on globaaleilta markkinoilta saaneet haalittua. Yksikään näiden ppon heppuleiden rahanjako ei ole tuottanut voittoa, päinvastoin tappiota oikein sisukaupalla... kuinka paljon tuli konkasta nokkiin ja paljonko hikisalia pitää edelleen tukea. Miksi ?
      Osuuskunnankin omaisuuserä kannattais palauttaa mitä pikimmin jäsenille koska näköjään ne kaikki on menneet maan alle.
      Pääkirjoitus oli ihan säälittävä kun tyttönen kertoilee miten ahkeraa porukkaa alueella asuu ja kuinka luonnonrikkauksia ja antimia löytyy joka puolelta jos ei lannistuta.
      Teidän piti tehdä tulosta ei kertoilla fraaseja jotka ei koske Teitä missään muodossa.. kuluja vain.

    • FitSkotti

      Ahneus rehoittaa Invalassa.

    • Invalassakaikkihyvin

      ...pieniä on osuuskunnan joulukalat jota osuuskunta jäsenilleen tarjoaa mutta joku siellä istuu leveän leivän ääressä ja v.ttuilee omistajille luullen olevansa viisaskin.. HahHaHa Ps päinvastoin taittelut menneet persielleen nykyaikoina ja velkaakin silti on ja tuossa iässä.. HahHahHah Ps.
      Tyhjää kirstua on kiva noilla avuilla vartioida.. vai mitä ?

    • HehSkotti

      Miten sitä "toimesta" poljetaan? Niinkuin tanssi
      matka käy? Köyhiä ahistaa...

      • föörmanni

        Siinäpä sinulle mietittävää. Käy syömäsä välillä mutta koita nyt kerranki maksaa ite.


    • 468497yt8t

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • perikunnat

      Yleisesti ottaen sijoituksien tuotto on ollut hyvällä tasolla muissa samankaltaisissa yhtiöissä. Miksei tämä "sijoitusyhtiö" pysy mukana, vaan puhutaan koronmaksusta vaikka oikeastisyödään tasetta. Hallinnointikulut kaiken kaikkiaan järkyttävän suuret. Lisäksi konsulttien käyttö järjetöntä. Riiteleminen jäsenistön kanssa on myös silmiinpistävää.

    • HöpöSkotti

      ei siellä mikään maa ei suo eikä pelto eikä männynkäppyrät tai ämylin tissin puristelijat ole jäsenien kannalla. Kaikki haluaa vain omaan pussiin jäsenien pitkällä ajalla kerätyn omaisuuden kun näillä hektisillä on tiedossa että omistajien suurin enemmustö on iäkästä joukkoa eikä he ole useinkaan enää puollustamassa etujaan edes osuuskuntakokouksissa.. ja sitähän askotti..pale ja martta on salaseuroissaan suunnitelleet. Miettikääpä sitä

    • LörsSkotti

      On se pienissä kunnissa eri tahti kuin näissä klikkipaikkakunnilla. Merijärvi ja usea muu alueen kunta rakentaa asukkaittensa hyvinvointia ja viihtyvyyttä parantamaan ja lisäämään kuituverkkoja. Ovat hyödyntäneet ely ja eu tuet jotka mahdollistavat toteutuksen. Muualla korotellaan veroja ja kasvatrtaan kuluja kuten ppo :ssakin ja jäsenien rahat makaa tuottamattomina milloin missäkin "sijoituksessa" . Kyllä ehtii suuri osa jäsenistä siirtyä "aatun" valtakuntaan.. on siellä edustajat jotka ei tajua eikä halua tehdä mitään omistajajäsenien hyväksi. Oisivat nyt rahoittaneet edes jotain kuituverkon rakennusprojektia ja samalla ois saatu alueelle merkittäviä summia eri kanavien tukiosuuksia jolla tuottaa työtä ihmisille..

    • Tyhjää_nyhjästä

      Tuo Arvouutinen on pahempaa törkyä ja valehtelua, kuin se Mag***tti Me**a, joka
      herätti melkoisen kansalaiskeskustelun. Tämä mediahan on jo kuopattu.

    • JulenKommerSnart

      Mitähän me saadaan joululounaslahjaksi ? Oblikaatioita vai diskontattuja Partnera papereita , voisko olla kylmäsavulohipaketti tai Arvo-logo kaulaliina ja pipo ? Ai että jännittää kun on mennyt niin huonosti nuo sijoitukset niin raaskitaanko lainkaan muistaa kaiken mahdollistaneita edushenkilöitä. Meni tuo sotekin ja maakuntahallinto meidän kykyjen osalta mönkään , ei saatu omaa edustajaa oikein mihinkään merkittävään toimikuntaan, vain noita sivurooleja oli tarjolla. On tämä raskasta odottaa joulupukkia kuin kuuta nousevaksi, ei tahdo tulla unikaan silmään kun tuo vastuu painaa kuin sukeltajan lyijykengät jotta pääsee pohjamutiin asti, tulis nyt edes se alikulku.. taitaa ainakin yksi laitos muuttua pelkäksi odotushuonekompleksiksi..oi että ois pitänyt.. mitä ?

      • PersSkotti

        Miksi sulle pitäis osuuskunnan joululahjojakin antaa? Ilmaista rahaa jaettu roppakaupalla mutta ahneille ei mikään piisaa.


      • työ-mies
        PersSkotti kirjoitti:

        Miksi sulle pitäis osuuskunnan joululahjojakin antaa? Ilmaista rahaa jaettu roppakaupalla mutta ahneille ei mikään piisaa.

        Paljonko sait ilmaista rahaa tällä kertaa ja keneltä se on pois. Kassa on laskenut kyllä melko paljon kun on jaettu sitä "ilmaista" rahhaa. Miten meni kolomas vartaali ja mitä pikkujoulusa kerrotaan ja selitellään. Ilmaista rahhaa kyllä piisaa kun istutaan kapakoisa syömäsä ja juomasa omistajien laskuun. Ajetaan vielä autoillakin aivan rahan edestä.


      • HöhSkotti
        työ-mies kirjoitti:

        Paljonko sait ilmaista rahaa tällä kertaa ja keneltä se on pois. Kassa on laskenut kyllä melko paljon kun on jaettu sitä "ilmaista" rahhaa. Miten meni kolomas vartaali ja mitä pikkujoulusa kerrotaan ja selitellään. Ilmaista rahhaa kyllä piisaa kun istutaan kapakoisa syömäsä ja juomasa omistajien laskuun. Ajetaan vielä autoillakin aivan rahan edestä.

        Invalassa ei oo vara ees autoilla.


      • Philinautofoorti

        ..eikö .. millä ne sitten takinkääntäjät kulkee taittelemassa väärin ja nauttivat skottien kanssa ilmaisista lounaista ? ..ahaa ne onkin jerry cotton tyyppejä.. HahHahHahPs


      • 673673333fghj
        HöhSkotti kirjoitti:

        Invalassa ei oo vara ees autoilla.

        Eihän me ollakkaan saatu ilmaiseksi rahaa niin kuin Ahmed Ahneet. Kinkkupaketteja ootellesa. Ei olla päästy jakopaikalle


    • StalderinTaittoSkotti

      ..hiidenkylästä saa edullista ponua.. sitä kun nauttii niin tulee hyvä olo ei paha kuten skoteilla ja viisailla.. eikun itseään fiksuiksi luulevilla kykyjupeilla joilla kassa könöttää tyhjänä ja yritetään saada sinne ppo almuja kun itsellä on vielä velkaa ja menee kaikki vakanssit ohi suun.. itkuhan siinä poloisille tulee ja kateus kalvaa.. oliko se munat vai kalatkin vedestä ? Jatketaan

    • Tonttujentouhua

      ..eipä ole manaakeri eikä taittelija käyneet myymäläautossa vaikka olisi edullisia vaippoja ja vahaa tarjolla. Ovat varmaan hameenhelmoissa pyöriessään ihastuneet keliperiin tai johonkin muuhun hömppään josta ei ole toivoakaan saada jäsenille tuottoa vaikka painetussa sanassa luvattiin taseen kaksinkertaistuvan muutamassa vuodessa. Mitä onkaan tapahtunut.. 180 M€ tase on laskenut puoleen.. 90 M €:oon.. ei siinä jättikorko paljon ole karsonnut, päinvastoin on syöty kuormasta kuten on näillä palstoilla omaisuudestaan huolestuneet julkituoneet. Mitä kykypoijjaat ja muut loiset odottaa ja toivoo.. sitä että ppo :n kaiken mammonan aikaansaaneet maksajat kupsahtaa ja nämä iilimadot voi jatkaa itselleen hyödyn imemistä.. milloin taitellen tai ilmaisia lounaita nautiskellen.. firmanpiikkiin..kuluista ei niin väliä.. se vain on näin.. uskokaa vain.

      Joulu se tulla jollottaa ja hallinto kohta toisiaan pöytien yli tollottaa. Kukaan ei sano poikkipuolista sanaa koska konsulentit ja lakeijat heitä seuraa koko ajan maskin takaa. Tontut jo jakaa lahjoja kaikille, mutta unohtaa palkollisten julkituomat lupaukset jäsenille. Tärkeintä on kökkiä etunenässä saamaan mulle..mulle mutta ei missään tapauksessa sulle..sulle.
      Kassa tyhjänä kilisee mutta joidenkin huulilla viihtyy vanha klisee.

    • Muuten_

      sijoitusanalyytikkoa PPO on hakenut jo kohta neljä kuukautta. Onkohan valinta jumiutunut siihen, että nykyinen toimitusjohtaja ei täytä vaadittuja kelpoisuusehtoja. Vaikea kuvitella, että Peltomaa valitsisi analyytikoksi itseään viisaamman, älykkäämmän ja kokeneemman persoonan.

      • TotuuttaJäsenienTietoon

        ..onhan sinne valittu talouspäällikkö kun edellinen katosi salaperäisesti muutaman kuukauden jälkeen. Tais mennä pellolla sukset ristiin kun erehtyi tuomaan omia mielipiteitä julki ..tuo esille kuullut tapaukset osuuskunta ajalta.. tai oisko tajunnut minkälaista kusetusta ne jäsenien suhteen harrastaa..eikä halunnut olla siinä mukana .. kuka kertoo totuuden ?


    • HallinolletöitäYt

      ..taidan lähteä mokka pannuun, siellä on mulle kavereita jotka lohduttaa tyhjän kirstun vartijaa..
      Kohta on osuuskunnankin kassa tyhjä.. ja ihmetyttää jos saavat työpaikkansa säilyttää..tuskin .

    • juridselevä

      Mikä olisi se keino jolla saadaan jäsenien ääni kuulumaan myös päätöksissä joita hallinto tekee. Nyt ne ei todellakaan ole missään yhteydessä olleet sellaisia joilla aikoinaan jäseniltä kerätty omaisuus karttuisi, vaan se pienenee ja sitä kulutetaan joka vuosi epäonnistuneesti "sijoituksiin". Tuotto josta pieni siivu on jäänyt jaettavaksi on tullut ihan muusta kuin näiden itseään sijoitusmestareiksi kutsuvien toimista. Kaikki mihin rahaa annettu ei valitettavasti tule tuottamaan jaettavaa osuuskorkoa kuten oli lupaukset vaan on jo menetettykin ensimmäisten sijoitusten osalta jaettu raha. Miksi asioita ei kerrota niiden oikeilla nimillä vaan yritetään pimittää faktat kehuskelujen taakse. Kertokaa joskus tottakin.

    • Kirstutyhjänäloistaa

      ..no niin , kävin mokka-pannussa ja siellähän olikin oikein tietävä raati pohtimassa osuuskunnan tilaa. Ja kuten yksi höynäytettävähän sieltä oli löytynyt joka sitten intoutui klaseeraamaan ihan mediassa miten asiat on hoidettu. Oli vain kääntäneet sen kaaliin kaikki nurinpäin.. pääomaverosta oli tullut tulovero, pankit maksaa isoja korkoja, lisäosuudesta on saatu jytkykorkoa..vaikka ne splitattiin l-osuuksiksi ja annettiin 100 € lunastuksena,, omaisuus on karttunut vaikka se on kohta alle puoleen syöty, vaikka piti kaksinkertaistua 100 miljoonan asiantuntemattomuudella jne.

      Ihan selvästi oli juimijat kertoilleet kaljamille satuja niin että Villestäkin tehtiin Viljami...vain pussihousut ja jatsarit uupui ?

      • InvaSkotti

        Pussihousuja ja jatsareita invalassa piisaa. Muutama tukiaisilla ostetun rattorin lisäksi.


      • Lueskelimpa
        InvaSkotti kirjoitti:

        Pussihousuja ja jatsareita invalassa piisaa. Muutama tukiaisilla ostetun rattorin lisäksi.

        Mikä on rattori?


      • su800arvo
        Lueskelimpa kirjoitti:

        Mikä on rattori?

        Esihistoriallinen otus, oikea kirjoitusasu on raptori. Kuuluu tino sauruksiin.


    • Kiliseekiliseeroposet

      ..yritti se taitella piikkiin.. mutta joutuikin kiikkiin, housut on sillä polviin.. mutta ei osaa tarttua kolviin.. ajeleeko muka cottonin autolla , pyrkii sillä kaikkiin maakunnan pesteihin vaikka lensi ulos kuin lentävällä matolla .. HahHahPS

      • akkunaremppa

        Sullehan riittäis edes ne roposet.


    • TuttiduufaktaaPpo

      Kansalaisten avoin kirje osuuskunnan päättäjä taholle.
      Esitämme syvän paheksuntamme kannanottonne johdosta kirjeessänne meille omistajille. Kinuat lisää palkkaa ja ette ole pystynyt teoillasi osittamaan sitä millä kauppasit itseäsi Paaden tirehtöörin jakkaralle.
      Sinulle oli pöytä katettuna ja sinä aloitit heti ja jopa aikaisemminkin omistajien kanssa riitelemisen ja kuiskaajan kautta keskustelut. Röyhkeytesi on ennenkuulumaton ja erittäin vastenmielistä. Olemme menettäneet omaisuudestamme jo puolet sinun ajellessasi sillä DKW:si ympäri maakuntia ja jopa sen ulkopuolellakin. Kaiken tämän olet tehnyt meidän omistajien laskuun, saamatta yhtenäkään vuotena omaisuuttamme karttumaan. Sen mitä hiluja olette tilittänyt omistajille, on nekin rahat näköjään hävinneet taseesta, kovien korkojen kera. Olemme lisäksi siellä esson paarissa kuulleet eräiltä neuvostolaisilta, että tilitykset omistajille olisivat vielä entuudestakin vähenemässä. Onhan nytkin menty alamäkeä tämän asian suhteen vuositolkulla, vaikka talousmaailma on mennyt eteenpäin kovaa juoksuvauhtia. Olette ilmeisesti pudonnut kyydistä jo alkumetreillä. Itse tunnustit sen, että pelkän termistön hallitseminen on vaikeaa ja et ole oppinut siitä kuin muutamia sanoja. Näyttäisi myös siltä, että ette ymmärrä vielä niidenkään sanojen sisältöä. Sekoitatte perusasiat, puheet on ristiriitaista ja tiedot tosiasioista olemattomat. Joku on kyllä maininnut, että tiettesi olet tietämätön ja se vain pahentaa epäluottamusta. Uhkailette omistajia Kuiskaajalla, viisot sen paksua kirjaa, josta madonlukuja Kuiskaaja suoltaa. Sillähän on avoin valtakirja hoitaa asioitasi laskua vastaan omistajien omilla rahoilla omistajia vastaan.
      Koko kautesi ajan olet myös riidellyt omistajien kanssa ja tappelunnujakat ovat äityneet jopa käsirysyksi asti. Asiakkaitten kanssa on ollut myös sama juttu, asioista ei ole sovittu vaan suu vaahdossa huudettu ja paukutettu pöydän kantta.
      Toimintasi on agressiivistä ja sairaaloisen narsistista. Olet alituiseen selkä seinää vasten ja keskustelet omistajien kanssa kuiskaajan välityksellä. Iäkkäämmät omistajat ovat takiasi menettäneet huomattavia summia vääristellessäsi asioita ja tulkitsemalla niitä alituiseen omistajien vastaisesti.
      Kuiskaaja on lisäksi estänyt omistajien vaikutusmahdollisuudet paksun kirjansa kanssa. Omistajien tahto estetään jakkaroiden puutteella väenkokouksissa. Väenkokouksiin ajatat laskuumme lapsukaisia pitkin pitäjää. Nämä ymmärtämättömät istuvat jakkaroillamme, joissa pitäisi olla meidän vanhemmat jäsenet, aivan kunniajäseninä. Poodiumilla on heilunut milloin minkäkinlainen pölvästi huitomassa nuijallaan kuin holtiton helppoheikki. Tällaisia sirkuksia on tullut kokouksistamme.
      Bulvaanina käytät ymmärtämättömiä höppänöitä, jotka hourivat lehdistöä myöden lorujansa. Sepustuksesi pölvästin piirtämä on lähinnä naurettavaa. Pulvaanisi on ollut jo kiertokulussa erittäin kehno luvunlaskussa ja kirjoitustaidoiltaan jäänyt puolitiehen.
      Sekoilee termiesi kanssa. Työtulot ja pääomatulot sekoittuvat lahjakkaasti, samoin omaisuutemme arvo on milloin mitäkin. Huomionarvoista on myöskin osakelajien täydellinen ymmärtämättömyys. Veroasioissa paljastuu myöskin huomattavat vajavaisuudet. Tämä Kaaleppi tekee laskelmiaan erilaisista tuotoista mutta ne eivät perustu reaalitalouteen vaan on taidoiltaan kykenemätön luvunlaskuun. Lisäksi bulvaanisi hourii joistain massimiehistä jotka olisivat halunneet rahat heti jakoon, näin ette olisi päässeet niitä tärväämään. Kaikesta paistaa bulvaanin tietämättömyys ja ymmärtämättömyys omistajien tahtotilasta.
      Et sanallakaan mainitse eikä bulvaanisikaan, että omaisuutemme arvo on tippunut kehuistasi huolimatta alle puoleen toimikautesi aikana. Markkinat hinnoittelevat vielä karummaksi tilanteen. Ohuista jälkimarkkinoista käy ilmi, että markkinahinta on enää alle kolmasosan startista. Minkäänlaista parannusta tilanteeseen ei ole näköpiirissä. Markkinoiden laskiessa tilanteesta tulee kestämätön kun jo kovassa nousussakin luisutaan jyrkkää alamäkeä.
      Olemmehan me omistajat satsanneet yhtiöömme huomattavia rahasummia ja nyt puhut bulvaanisi kautta joistain satasista. Satsaukset on tehty jo kun sinä vielä pyöriskelit kapaloissa ja imit tuttia.

      • Köpiperkilä

        Ei oo häävi ollut omaisuus jos puolet meni ppo:ssa...ei suotta oo kirjoitettu nivalan köyhistä. Tukiaisrattorit esille.


      • tosi-köyhä
        Köpiperkilä kirjoitti:

        Ei oo häävi ollut omaisuus jos puolet meni ppo:ssa...ei suotta oo kirjoitettu nivalan köyhistä. Tukiaisrattorit esille.

        Kuka tuhosi sen puolikkaan köyhien omasta. Ketä olivat saamamiehet. Köpiperkilä sai kysymyksen saitko meidän omastamme ja kuinka paljon. Rattoriton, rollaattori on velaton. Miten sulla, onko vielä velkoja kuinka paljon. entäs kotieläimet pidätkö villieläimistä esim. jakuaareista vai pikkujakuaareista


      • nötSkotti
        tosi-köyhä kirjoitti:

        Kuka tuhosi sen puolikkaan köyhien omasta. Ketä olivat saamamiehet. Köpiperkilä sai kysymyksen saitko meidän omastamme ja kuinka paljon. Rattoriton, rollaattori on velaton. Miten sulla, onko vielä velkoja kuinka paljon. entäs kotieläimet pidätkö villieläimistä esim. jakuaareista vai pikkujakuaareista

        tAAS AHDISTAA?


      • näliänneva

        Nötköttiä ahistaa. Syntisäkki painaa. Vaalit meni persiilleen ja nyt ahistaa, voi kauhiaa, on se ihan hirviää kun nötkötillä on paha olla, paska housuisa ja maku suusa.


    • ppppppoooo

      TUO SE P######### JAKSAA VAIN JAKAA OMAA KATKERUUTTAAN MUILLE:

      • KåstiKallio

        Sitä se nivalaisuus teettää.


      • dh65

        Sinäkö sen köyhän osan pöllit.


      • ArvoOnFinito

        ..kiva havaita että kommentit osuu.. tuskin niihin kukaan sivullinen vastaisi eli joko hallinnon edustaja tai mikä pahinta toimiston palkkaa nauttiva.. on heillä aika ohut nahka ja mikä vielä pahempaa.. tajuavat mitä suuria virheitä ovat olleet tekemässä omien etujensa tavoittelemiseksi. Onko näin ? Voi myös olla että taustalla häärii epäonnistumisiaan katkeroituneet "henkilöt" jotka antaa ohheita miten medialle pitää kaikenmaailman todellisesta tilanteesta asioista ymmästämättömien kirjoitella.. aika ohut on jää rahojen vartioilla.. jäseniä arvostelevilla konsulteilla..


    • öoslreftkhuy798w45790yj

      Onko sielä eläintarhassa niitä jakuaareja, vai onko pelkkiä aareja, ei hehtaareja. Voi surkiaa kun ei ookkaan muuta kuin pikku killi, eiku kulli

    • jakelupalaa

      Olinpa hämmästynyt kun Osuuskunta PPO:n infotilaisuudessa jäsenet oli tj:n esityksessä leimattu "protestiliikkeen" edustajiksi kun he ovat esittäneet erilaisia selventäviä kannanottoja miten jäsenille kuuluvat varat pitäisi jakaa kun sääntöjen edellyttämä liiketoiminta on myyty Elisalle. Tilaisuutta ei selvästi ollut tarkoitettu meille osuuskunnan omistajille ?. Seuraava osuuskuntakokous 2018 Raahessa tulee olemaan mielenkiintoinen jossa jäsenet voivat joko hylätä kaikki hallituksen esitykset ja päättää että n. 100 M€ jaetaan 26007 jäsenen kesken kuten osuuskunnan säännöt edellyttävät tai antaa armon käydä oikeudesta huolimatta tehdyistä ..no sanotaan nyt lapsuksista joita hallitus-hallintoneuvosto on saatu tekemään v. 2002 jälkeen ja voidaan sitten vuosien päästä haikailla..ois sittenkin pitänyt olla faktojen perusteella jaon puolella. Vaihtoehdot ovat 1500 € vuodelta 2012, hallituksen esitys 30 €, 1500 € vuodelta 2013 ..hallituksen lupaus sama ja 1500 € vuonna 2014..jne.. pienenee kuin pyy maailman lopun edessä.. hallituksen esitys kaikki varat Arvolle (anonyymi kasvoton tavoittamaton ent. JOKILAAKSOJEN SIJOITUS OSK.:iin..) ja ei määritettyä osuusmaksun korkoa vaan se määräytyy sijoitustoiminnan tuoton perusteella ja globota hoitaa ...joku ylivieskassa toimiva "asiantuntija"..suurta palkkaa vastaan ilman sijoitustuotto lupausta tai jäsenomaisuuden säilymisen takuuta tai muitakaan velvotteita ?
      Vetoomus Osuuskunta PPO:n jäsenille joita tämä viesti koskee Tulkaa kokoukseen johon ilmottautuminen on tehtävä tosin niin paljon etukäteen että hallinto ehtii laskea osallistujien äänimäärät ja mobilisoida pölyiset arkistossa olevat valtakirjat sellaisten käyttöön jotka äänestävät aina esitettäviä vääriin perusteisiin perustuvia hallinnon joojoolinjan mukaisia esityksiä , tietämättä mitä ne edes tarkoittaa..kunhan saa kivan korvauksen näytelmän seuraamisesta.Tavoite omistajilla on saada osuuskunnan jäsenien 100 vuoden aikana kerätty omaisuus jakoon heille ja loput mitä jää jakamatta hyväntekeväisyyteen alueen järjestöille

    • ABCSkotti

      Miljoonat vilisevät silmissä jo aamuneljältä?

      • laweisgyt68u

        Kahtenahan nuo sulle näkkyy kun pikku kohmelossa siristelet lukuja. Meinaakko palioki tuosta saaha laskutettua tyhjään kassaasi. Askotin sormet jo syyhyää töitä on tulossa kun kokkous lähestyy ja saa laskutöitä puuhastella.


    • OlithanSinäkinJonossa

      Vois nukkua se piristää,eikä samat vihapuheet pyöri aina ajatuksissa.

    • retute87

      Voisiko joku pistää tänne PPO:n tasetiedot ja markkinahinnan. Olisi kumma nähdä mikä on oikea luku

    • ikää-on

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

      • JurSkotti

        Kannattaisko viedä asia välimiesoikeuteen? Vaihtelun vuoksi.


    • Faktojalukemallasaatu

      Osuuksia 82079, vastaavaa 104 141 M€ eli osuuden Arvo 1268 €/kpl. Konsultit laski (Arvo lehdessä julkituotu virallinen tieto) että 2 vuotta sitten arvo oli 1340 €/kpl eli Arvo laskenut sijoitusten myötä 5 910 984 € . Markkinapaikalla Markkina-arvo 59,93 M € ?.. osto-myynti hinnat osuuksilla alin osto tarjous 610 €/kpl ja ylin myyntipyyntö 1200 €/kpl .

      Mitä voimme päätellä kun lähtiessä rahaa oli 180 M€ josta jaettiin kerran 500 €/osuus teki n. 40 M€ eli 2014-2017 on tullut tappiota 36 M€.. Mihin..mimsi ja millä keinoin ? Missä jallu luuraa ?

      No tietenkin siinä että jösenille julkituodaan että taas tehtiin voittoa ja jaetaan 30 € almuja vaikka koko ajan tapahtuu ns. kuormasta syöntiä..kulut kasvaa eikä voittoa synny ?

      Esittäköön joku asiat selvemmin faktoihin perustuen. Kaikki nuo ylläesitetyt luvut on katsottu esilletuoduista raporteista taittelematta niitä millään keinolla.

    • FakSkotti

      Missä mimsi ja jösenet luuraa?

      • kotlettit

        Tämä Askotti se vain oikolukee tai luetuttaa. Asiaan se ei käy, millä kävisikään kun se kuolukin meni niin kuin meni.


      • jumalan-terve

        Onko tuo paskotti aina humalasa kun noin sekoilee. Eikö se ossaa kiriottaa muuta kuin soopaa. Kahtena taitaa kaiken nähä. Onko se joku PPO:n hallinnon vasikka.


      • EsitälaskelmatOsaatko

        ..sillä ei ookkaan muuta hommaa kuin vahtia palstoja ja haukkua jäseniä.. hallinnon vasalli tai toimiston tehtävänä.. kenellähän ?


    • Mielenkiintoinen_

      on tämä Peltomaan ulostulo koskien soterakentamista. Ylivieskalainen Rave sai kaksi kauppaa Ylivieskalta!!! ja aikoo nyt laajentua vähintään lähikuntiin.
      Rave omistaa tulevasta yhtiöstä 40%, Peltomaa ei kertonut PPO:n omistusosuutta.
      Mielenkiintoiseksi kuvion tekee mm se, että PPO:sta tulee entisen Oulun Puhelimen (nyk Partnera) kilpailija Partneran päätoiminta-alueella (Suomen Hoivakodit Oy, joka on pörsissä). PPO ei ole muuten koskaan Partneran toiseksi suurimpana omistajana päässyt Partneran hallitukseen. Miksi? Vain yksi paikka on sen nimitysvaliokunnassa (Asko Männistö). Parempi sekin kuin ei mitään...
      Ennen sotea on nyt tämä rakennusbuumi. Kestoa noin 1-2 vuotta. Saadaanko siitä PPO:lle tuottoa sinä aikana ja entä sen jälkeen?
      Matkijat ovat yleensä myöhässä kun todella ansainnasta puhutaan.
      Sääli meille omistajille.

    • välimieoikeutta-käymään

      Vai ei olla päästy Partneran hallitukseen vaikka siellä istuu oikein PPO:n edustajana Asko Männistö. Minkälaiset käräjät tuosta nousee, mennäänkö erityistuomioistuimeen/välimiesoikeuteen. Eikö tuosta jo pitäis riidellä kun siihen on totuttu, referensilista on pitkä.

    • Mielenkiintoinen__

      on tuo edellisen nimimerkin ulostulo.
      Oulun kaupunki omistaa Partnerasta 47%, PPO 11% ja seuraavaksi suurin omistaja 2%. Noilla luvuilla luulisi, että hallituspaikka on itsestäänselvyys.
      Ymmärrys ohoi: Asko Männistö ei ole Partneran hallituksen jäsen, vaan nimitysvaliokunnan jäsen siihen kuuluvine valtuuksineen.

      • välimieoikeutta-käymään

        Kyllä tuo tuli selväksi, että nimityslautakunassa istuu Asko Männistö jonka pitäisi hoitaa PPO:lle hallituspaikka. Miksei ole hoitanut hommaansa.


    • Huomatkaapa

      että ei ole Männistön homma hoitaa hallituspaikkaa Partnerassa. Siitä ovat vastuussa korkeammat (päättävämmät) tahot PPO:ssa.
      Tämä on yksi monista syistä, miksi Peltomaa tulisi vaihtaa mahdollisimman nopeasti vereksiin voimiin. Uusi toimitusjohtaja voisi toimia vapaana Elisa-kaupan rasitteista katsoen tulevaisuuteen jäsenten etu ensimmäisenä.

      • välimieoikeutta-käymään

        Älä jätä asioita puolitiehen. Molemmat vaihtoon.


      • LipastyhjäEiVisioita

        ..onko joku hallituksessa..kuka tai kenen pitää julkituoda hallinnon kanta ao. konklaaveissa.. oisitte panneet entisen hallitusneuvoston vpj:n remmiin.. menis loputkin kuten käy sen kotipaikkakunnalla kun tilalle valittiin takinkääntäjä niuvalasta.. siinäpä oppia kepusta ja sen maakunta sekä aluepolitiikasta.. nyhrätään omaa napaa ja junat ajaa molempiin suuntiin ohi vaikka rannikolle on tulossa tosi merkittävä toimija.. ollaanko mukana vai hyssytelläänkö palmun alla tai viiksivahan haussa haaparannassa.. minä vaan kysyn ?
        Alikulku ylivieskaan rautatieasemalle.. tuottais voittoa jäsenille jaettavaksi.. on kykypoikien visio sijoittamisesta joutomaan hyväksynnällä.. onko näin ?


    • Elämäjaihminen

      .. paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on tyhmempi toista.
      Paha on vain Katti Mattinen, joka kenkään kakki Tattisen.. joka on Hyvin Hygieeninen , 
      eikä tyhmempi tonttua toista, jolla polla ei leikkaa , ei loista.

      Siinäpä oodi asianosallisille , jäseniä mollaaville.. saamattomalle hallinnolle.

      Älkää nyt suuttuko koska näin se kenttä ajattelee ja selän takana naureskelee, nimet on tiedossa kyllä ja tyhmyys loistaa siellä 100 vuotiaan osuuskuntamme yllä

      • TerkaSkotti

        Ei voi välttyä vaikutelmalta, etteikö invalassa olo ole syvältä. Sieltä.


    • jakelussa

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • totuuseipala9

      Korpi-Tassi myi ja meidän rahoja katosi taivaan tuuliin 35 miljoonaa kokonaisuudessaan. Rapatessa roiskuu myötäili perästä Asko Männistö. Kallista oli Datamen seikkailut ja Elisakaupat. Ja kaikki tämä omistajien tietämättä.

      • ChSkotti

        Kolme vaivaista osuutta omistat, mutta märiset kuin isokin isäntä olisit.


      • fvbk4568
        ChSkotti kirjoitti:

        Kolme vaivaista osuutta omistat, mutta märiset kuin isokin isäntä olisit.

        Vaivaisiahan nuo osuudet on kun olet huseerannut aikasi. Miksi osuudet on vaivaisia. Hae oikoluvusta vastausta, tai kysy joltakin joka tietää. Mene asiaan ja jätä se uikutus pois.


    • Aivanliianmyöhään

      ..ketkä ne lähtikään ensimmäisinä.. jos laiva on uppoamassa ? Siitä on joku sananparsi ja onko nyt käymässä juuri niin kun seuraa mitä toimistolla on tapahtunut ja on tapahtumassa . Osaako joku tarkentaa ?.. no tuskin ainakaan hallinnosta tai muualta ei tule tulemaan kuin uikutus "köyhyyttä" omistajien osalle ..vai poikkeaako linja piiruakaan ?

      • PiiruSkotti

        Eiköhän ne kerjäläiset lähteneet ekkana...


    • LörSkottiMäOon

      ..riittääkö meillä rahat.. keliborikin vailla 200 M€ jotta voidaan alkaa kaivamaan ja meillä ei ole kuin 80 M€..josko sitäkään kun oikein tasetta tarkastellaan.. Haloo ..kotti missä mennään ?..velkaa on mutta silti leuhkitaan kuin saudi arabian kuningas HahHahPS

      • KeliporiSkotti

        Taloustermit kuulostavat olevan kunnossa... terveisiä invalaan.


      • pilikutta-pisteettä
        KeliporiSkotti kirjoitti:

        Taloustermit kuulostavat olevan kunnossa... terveisiä invalaan.

        Tuliko känsä käteen kun noin pitkään piti veivata


      • Vörskotti

        Kyllä tämä aivan Ylivieskasta kirjoitettiin.


    • Kaduttaa_kovasti

      Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto, paitsi Vörskotilla, jolle
      vanhojen ihmisten lantit eivät anna rauhaa.
      "Aika juoksee ja minusta ei tullutkaan senaattoria, vaikka me
      (voimasana) niin sovittiin." Pauliankka lupasi minulle puolet
      valtakunnasta ja paikan oikealla puolellaan istumassa kolmi
      yhteisessä maailmassa, eli Itse-ensin, omaetu ja toisten taskut.
      Lakimies U-u-te-la ei enää vastaa puhelimeen, vaikka lupasi,
      että kaikki on ok. Ok, .....Ei kyllä ole. Tämä PPO:n kupru kyllä
      meni päin sitä yleissanaa, jolla myös tuheroa viitataan.
      Eihän tämän näin pitänyt käydä?
      "(voimasana)" kaveritkaan ei enää moikkaa. Vit**!!

    • 16.439.000Euroa

      Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

    • Hei_vaan_eurot

      Niin ne PPO:n omistajien rahat häviää, kuin pieru Saharaan.
      Mitään näkyvää niistä ei ole syntynyt, eikä synny.
      Kiitos vain koplaajille.

    • OdottavaJäsen

      Mielenkiintoinen on tämän uuden puheenjohtajan tuleva linja.
      Hän on aiemmin ollut merkittävissäkin ja vaikutusvaltaisissa tehtävissä jopa pörssiyhtiössä, mutta hän ei ole koskaan ennen ollut päättäjän paikalla. PPO on ensimmäinen.
      Kohta on tulossa seuraava osuuskuntakokous. Näemme aletaanko noudattaa PPO:n sääntöjä kokouspaikasta. Samoin näemme, miten tullaan nyt suhtautumaan jäsenien kokoukselle esittämiin aloitteisiin. Ehkä myös saamme kokemuksia siitä, vieläkö toimitusjohtaja käyttää keräämiään valtakirjoja enemmistön saamiseksi kokoukseen.
      Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tuleeko esim hovioikeudenneuvos vielä puheenjohtajaksi? Hänelle olisivat kyllä vanhat käytännöt tuttuja ja voitaisiin mennä entiseen malliin.

    • saamitätilaa

      Suomalaisella klubilla kertoivat että nyt on valtakunnan tason viranomainen ottanut tiukan otteen osuuskunnan muunneltua totuutta esittävien edustajien ja palkollisten toimintaan. Enää ei mene läpi heinähatuille kelpaavat selitykset vaan asiat on esitettävä virallisesti ja juridisesti oikein. Alkaa likasanko kaatua ja tulla päälle silotellun kermavaahdon alta sinne piilotettu sonta esille. Siinä voi moni hallintovastaavakin joutua puollustelulinjalle mutta ei auta enää .. en minä tiennyt esitykset..

      • Paaxe

        "Suomalaisella klubilla" Oliko nivalan maatilan navetta kyseinen klubi? siellä kun nussitte sikoja ja antaudutte niille, niin ei olisi ihme? Juridisesti kaikki on mennyt niin kuin pitää, vai oletko saanut markkinaoikeudelta päätöstä asiasta, että osuuskunnassa olisi toimittu virheellisesti? Jos ei ole esittää markkinaoikeuden päätöstä asiasta, että osuuskunnassa olisi toimittu virheellisesti, niin en voi mitään. Toisaalta kyllä kai joku nivalalainen 100 vuoden historian omaava samaa sukupuuta oleva insestin uhri kyllä tietää juridiikasta enemmän kun kukaan muu, on se tiennyt jo omat juurensa ja on niistä ylpeä.


    • toivokaamme-että

      uusi hallituksen puheenjohtaja ottaa johtotähdekseen laillisuuden ja jäsenten tahdon kunnioituksen. Kun näin käy, jatkossa ei tarvita enää nykyistä toimitusjohtajaa eikä hallintoneuvoston puheenjohtajaa...
      Uuden hallituksen puheenjohtajan työhistoria on rehellinen ja puhdas. Uskotaan, että hän jatkaa entisellä linjallaan.

    • viisauttakaivataan

      ..henkilö saa olla viisas ja ahkera, viisas ja laiska, tyhmä ja laiska mutta ei tyhmä ja ahkera... montako mahtuu DKW:hen välille pohjoinen eteläinen.. Arvauksia .Vertaus on entisestä tullia vetäneestä joka sai kans paljon pahaa aikaan niin kauan kuin oli puikoissa !

    • OlithanSinäkinJonossa

      Kuin pitkällä jo aloittajalla on laskut menossa?

    • InvaSkotti

      Ei pidä antaa witutukselle waltaa. Edes Invalassa.

      • koskeekoJaMihin

        ..taasko kävi kipeää, sille voi mitään jos omatunto aina muistuttaa.. tyhjästä tankista ja kassasta ja pitää joka varjoa väistää kun luulot on päällimmäisenä, Faktat puhuu omaa kieltään eikä niitä vahoilla eikä huutamisella muutella, se vain on niin. Kun näytöt puuttuu niin kyllä kansa tietää, se juna lähti jo sieltä asemalta ei kannata päivystä enää, pojat on jo suomalaisella klubilla..


    • Rahhahhaa

      PPO:n miehillä menee hyvin. Marko Teppokin sai huippusijoittajilta 2,5 miljoonaa euroa Start-up rahaa firmaansa. Aika iso rahamäärä suhteessa liikeideaan ja toimintaan. Taisipa olla Osuuskunnan rahojakin kosolti mukana. Varsinkin kun ukkeli on PPO:n hallituksessa.

      • sanoman

      • herastuomarit

        Tyhjätaskut joutuvat olemaan aina kerjuulla. Ei koskaan omillaan, vaa aina toisten omilla. Näin väliinhuutajakin toimii. Voisi kysyä mikä on noila onistunut muu kuin toisten taskuilla olo


      • mÖRKÖrkki
        herastuomarit kirjoitti:

        Tyhjätaskut joutuvat olemaan aina kerjuulla. Ei koskaan omillaan, vaa aina toisten omilla. Näin väliinhuutajakin toimii. Voisi kysyä mikä on noila onistunut muu kuin toisten taskuilla olo

        eI VOI VÄLTTYÄ, SANON MINÄ


      • KaanaanOonani

        Noilla onistunut?
        Aristoteles onanoimassa?


    • OlithanSinäkinJonossa

      MONENNELLAKO LÄHTEE ???????

    • Totuus_tulee_esiin

      Vörskotilla on selvästi alkanut vaikuttaa ulkonäköönkin paineet vääriin ratkaisuihin
      sortuminen ja liittyminen ja uskominen Pale-lahkoon.
      Seurauksena on havaittavissa yläpään ja alapään silmiinpistävä yhdennäköisyys.

    • OnanistitOnnellisina

      ..mitähän ne tstollakin sanoo kun noin jo keittää vastuullisilla ? Hyi kauhea kun on tankki tyhjä ja vahat loppu, ei pääse mihinkään eikä pysty senkään vertaa tekemään mitään.. kauanko kestän...

    • vastaatko-kati

      Miten on mennyt Kati Peltomaan aikana PPO:n talous. Paljonko tase oli lähtiessä ja paljonko nyt. Mikä oli PPO:n markkina-arvo Katin aloittaessa paljonko nyt/osuus.
      Miksi alituiset riidat omistajien kanssa. Miksei osuuskuntakokouksiin saa tuoda jäsenaloitteita. Miksei kriittistä keskustelua sallita hallinnossa. Miksi kokouksia ei järjestetä Ylivieskassa niin kuin laki määrää. Miksi leskien ja perikuntien asiat jätettiin hoitamatta vaikka selvästi oli tehty virheellisiä siirtoja.

    • ÖrkkiSkotti

      Kannattaisi ottaa ryhmäkanne tyylin e aho. Jos köyhyys ottaa aivoon.

      • Paaxe

        Minä odotan että teette sen ryhmäkanteen, niin saa nauraa ja urakalla. Suomessa kun laki ei tunne yksittäisten ihmisten tekemiä ryhmäkanteita, vaan oikeus kun on ainoastaan kuluttaja-asiamiehellä tehdä ryhmäkanteita. Viekää se ryhmäkanne ylivieskan käräjäoikeuteen, niin saa lautamiehet nauraa ihan kunnolla tyhmille nivalalaisille.


    • OlithanSinäkinJonossa

      1234567891011121314151617181920 jne Siinä lähtölaskentaa, milloin lähtee kerroppa .

      • ParaSkotti

        Ei ennen kuin kaikki invalan vinkujat ovat kuolleet joko nälkään tai kateuteen.


      • Aatun-poika
        ParaSkotti kirjoitti:

        Ei ennen kuin kaikki invalan vinkujat ovat kuolleet joko nälkään tai kateuteen.

        Tämä Askotti vastasikin tuohon kysymykseen, siihen ei tarvinne Kati Peltomaan sen kummemmin vastata. Asiat salataan ja soitetaan vain suuta omistajille. Ensiksi on tärvätty ihmisten omaisuutta kymmeniä miljoonia, sitten alkaa vain leukojen loksutus ja kinnien liivien pullistelu. Vastausta on vaikea antaa kun rahaa häviää alituiseen, positiivista tulosta ei ole esittää. Omistajien omaisuus PPO:ssa ei ole karttunut vaikka kuinka hehkutetaan invalaoita ja lerpapetaan naisen sukuelimiä. Vaaleissa sitten ollaan naama pyöreänä ja jopa tervehditään ja kuitenkin todellisuudessa vain haistatellaan. Näinhän siinä käy kun jää polvihousuasteelle ja kyvyt eivät riitä hoitamaan taloutta.


    • ninjat

      Miksei Kati Peltomaa vastaa kun kysytään, miksi joku katiskotti ruikuttaa samaa mantraansa.
      Selviä kysymyksiä. Jos on saanut talouden luistamaan, niin helppo kehuskella.

    • KetäTietää

      Paikoillenne Valmiit Hep.

      • mopomies-

        Erikoinen on tämä PPO:n tapa keskustella asioista. Kertoo kaiken siitä miten osuuskuntaa hallinnoidaan. Sehän kyllä selviää, että ei kielletä rahojen hävinneen.


    • Älytön_temppu

      Onhan tämä hommaa, tuottava IT-alan yritys muutetaan sijoitusosuuskunnaksi,
      jolla ei ole suuntaa, eikä päämäärää. Tappiota nakuttaa joka päivä.
      Tämä on kyllä varsinaisen sairaan mielikuvituksen tuote.

    • jaksankyltätä

      PPO:n toimivan johdon ja muiden johdossa törkeyden ja korskan ja itsekkyyden osoitus on , että PPO EI julkaise weppisivullaan kahden hallintoneuvoston jäsenen kuvia. vaikka muiden kuva tovat niin sieviä ja niin ylväitä kuin he PPO:n johdossa ovatkin tuottamalla laajalle alueelle hyvinvointia ja rikkautta jäsenille vuosittain maksettavan osingon kautta, josta miinustetaan verot.
      Jäsen
      Hannu Haapakoski
      yhdyskuntainsinööri
      Alavieska

      Jäsen

      Johanna Takanen

      toimitusjohtaja

      Sievi

    • NötSotti

      Ahdistusta edelleen muuallakin kuin invalassa?

      • dryiuj4er568u

        Askottia ahdistaa ja niin kuin toteaa ei invalassa. Sukuelimet jäi heittämättä kehiin.


    • OlithanSinäkinJonossa

      LÄHTÖLASKENTA.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 HEP.

    • Mi_nä_en_tunnusta

      Enol e huomannute ttä PPO:n jäsentenr ikka
      udet olisivat kasvaneeto llenkaan.
      Siitäol en tietenkinon nellinen.
      Täydel linentuh ohan oli tarkoituks enikin,
      hävit täess änitäm än yrity ksen.

      ent.T oi mitusjoh t.
      Pau liKorp itassi

    • EuRahaaJakoon

      Oispa osuuskunnankin hallinto yhtä viisasta kuin Kreikassa päättäjät. Maksavat 7 Miljardia eu-lainoja pois nuin vain, saa suomikin osansa, eikä muuta tehneet kuin lopettivat eläkkeiden maksut vainajille. Kannattais hallinnon ottaa mallia ja lopettaa maksupostit kulujen aiheuttajille ja tulis säästöä heti miljoona vuodessa , ois vara maksaa "jättikorkoja" ..eikun pääoman palautusta useammin. Ottaakaa mallia.

    • kaikellekansa

      Raahen kokous lähestyy ja ostajina on tietty osuuskunta joka petaa Raahen kokoukseen puheenpartta nousevista kurseista. Kovin on ohuet jälkimarkkinat kun ostajina on vain tietty taho ja tietyt takoitusperät. Sijoittajat eivät noita osta kun ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa osuuskunnan hallintoon/talouteen/henkilöstön määrään. Kuka haluaa omistaa muuta kuin pakosta noin riitaista yhteisöä ja sietää narsistista, riitaisaa ja pahansuopaa toimitusjohtajaa.

      • OlithanSinäkinJonossa

        Itehän sinä kylvet tuota riitaa.


      • PahansuopaSkotti

        Naurettavaa juttua.


    • AssSkotilleRulausta

      Jaaha taas on tstolla palkolliset ja hallintolaiset lukeneet 24 palstaa ja pahoittaneet mielensä kun joku tuo julki ihan asiaa.. niin minäkin heidän toilailuistaan olen pahoittanut mieleni. Ihan varmaa on että ainakin yritetään kokous viedä raaheen..kun on ennenkin ollut siellä, miksi ei Ylivieskaan ?
      Lisäksi on mielenkiintoista todeta miten osuuskunta tulee esittämään rahoitusta uuteen keskustan lehtitaloon raahessa , johon tulee asuntoja, rakentaja oletataan ja hallinnolle maalataan sinisiä tuottokuvia joita puollustaa ..jos ei nyt uskalla olla päättämässä niin ainakin on rivien takana lobbaamassa minkä firman se pitäisi tuottaa..jolle löytyy sisäpiiristä hopealusikallinen kannatusta.. vai löytyykö, minä vain kysyn ? No onhan siellä ihan kiinteistöpäällikkötason tietoa ja arvohan on kiinteistöalan joviaali osuukunnan varoilla..

      No niin .. skotti voi ruveta taas rähjäämään , me emme välitä katinkonttia kun ollaan voiman oikealla puolen ja kuullaan kohta mitä valtakunnan tasolla juimingeista lausutaan..paljonko laukeaa jälleen ilmanaikoisia piilokuluja joista ei saa puhua eikä pukahtaa.. miksi ei ?

      • InvaSkotti

        Sun on pakko mennä ihmisoikeustuomioistuimeen, kuten taistelijankin. Etkö osaa invalasta Raaheen?


      • herastuomarit
        InvaSkotti kirjoitti:

        Sun on pakko mennä ihmisoikeustuomioistuimeen, kuten taistelijankin. Etkö osaa invalasta Raaheen?

        Mistä tämä höppänä Askotti horisee. Onko sen pakko mennä jo johonkin tuomioistuimeen, joko sitä syytetään, liekkö jo rauroisa. Onko tulossa joku oikeusprosessi johon sen on pakko mennä. Pietäänkö käräjät sielä Raahesa vai eikös se ossaa mennä muualle. Joko atvokaatti on valamiina kiriansa kanssa.


    • aamuvirk8

      Kaksi linja-autoa varattu Raahen matkaan. Yhteisövaltakirjat uusittu ja jopa enempi kuin ennen. Nyt valitaan sellaiset ääntenlaskijta jotka osaa laskea ja tarkastaa kaikki valtuutukset ettei vanhoilla päiväyksillä pääse äänestämään. Lisäksi tarkastetaan kaikkien toimihenkilöidet mandaatit ettei isolla äänellä huutava saa mukaan hämmentäviä hännystelijöitä.
      SSAB:n puolelta tulee paljon porukkaa tukkimaan sen humalaisen turvan, mikä päällikkö se lienee ollutkaan. Kaikki asiat tuodaan nyt julki mitä on tapahtunut ja menoillaan niin hyvässä kuin johdon syytteissäkin.

      • InvaSkottiko

        Ettei vaan invalassa wituta, heti aamutuimaan?


      • AssSkottiRulaa

        ..kato onko sitä kykypoika herännyt vai dkw misu räplää kännyä pimeällä tiellä.. ottaahan se pattiin kun tulee lunta tupaan ovista ja ikkunoista sekä nyt jo maan raosta.. Ei niitä märkiä viljoja kannata enää puida..mädäntyköön maahan tai arokankaalle vältätään ens vuonna luomupelloiksi..saa eu-tuet täysmääräisenä...mutta ei vieskassa tyhjään lippaaseen siltikään..


    • KykySkotti

      Ja witutus jatkuu iltapäivällekin..

      • xdetgikj67

        Askotilla on paha olla kun vituttaa aamuin, illoin ja siinä välissäkin. Älä askotti itke kyllä ne lapaset löytyy. Vaiha se kinni liivi ettei nuin ahista.


    • SoteSkotti

      Siellä sijoittajamestarit hykertelee kun Elisan tulosjulkistus esiteltiin. Osinkoa maksetaan 1,65€/osake.. niitähän PPO kaupassa tuli 5 M kpl joten osinkoa saadaan 8,25 M€ eli jaettavaa osuuskorkoa .. ei perskules mehän myytiin ne heti ensihötäkässä.. No ei ne heinähatut bonjaa asiaa vaan tyytyvät tasetta syövään partnera palautukseen josta vois ehkä uskaltaa maksaa 70 € osuuskorkoa ja siihen pikkuisen nyhtästä tosiaan taseesta. Naamioidaan se Arvon tuottomääräksi joka palautetaan omistaja Osuuskunnalle. Meneekö läpi ?.. menee ihan varmasti..sanoo soteSkotti.

    • Uusi_Työntekijä

      Sijoitusanalyytikoksi on valittu näköjään Matti Kälviä. Olisiko nuoresta miehestä jatkossa uudeksi PPO:n toimitusjohtajaksi?
      Saataisiin vähän ilmapiiriä puhdistettua ennen osuuskuntakokousta.
      Ja Peltomaa uusiin haasteisiin.

    • OlithanSinäkinJonossa

      1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 jne pox nyt lähti.

      • ylilyönnittaas

        ..nono kat ask i sk o tti,,
        Mistä helsinkiläinen joku konklaavi voi saada alueen jäsenien nimitieodot ja montako osuutta heillä on ja tarjota 600 e /osuus.
        Asia vaikuttaa jälleen tietosuojavaltuutetun odotettavaa käsittelyä.. on ollut aika tarkkaan segmentoitu ikäihmisille ja hieman ydinalueen laidoille.. Kuka tuollaisia tietoja on voinut antaa ? Minä vaan kysyn ja odotan palautetta valtakunnan korkeimmalta taholta.. taas kerran


    • kukahuiputtaajaKetä

      Kovin on tosiaan köpösesti hoideltu hommia kun osuuden arvo on noin paljon kehutuilla vapailla markkinoilla laskenut laskennallisesta arvostaan. Yleensä asiat menee noilla pörssimarkkinoilla justiin toisinpäin, varsinkin kun listautumisvaiheessa johto kehuu miten tase tulee kaksinkertaistumaan muutamassa vuodessa ja joka vuosi maksetaan jättikorkoja.
      Osuuskorot on laskeneet kuin arkkukiven lehmän hännät ja nyt joku todennäköisesti hallinnon bulvaani yrittää haalia tietämättömiltä ja ikäihmisiltä osuuksia pilkkahintaan. Kun oikea arvo on 1300 ( kuten arvo lehdessä konsultit on esittäneet) niin nyt niitä pitäis myydä puoleen hintaan. Jotain on pielessä ja joku sisäpiiritaho on mukana koinausta ylläpitämässä.
      Mitä sanoo askotti ?

    • HyväKatiSkotti

      Ilmarinen ilmoitti tänään viime vuoden tuotoksi 7,2%.
      Kun Kati on päätynyt vähintään samaan, saamme osuusmaksun koroksi vähintään viimevuotisen 62 euroa.
      Hyvä Kati! Alaslaskeva lehmän häntä on nousemassa vaakasuoraan.

      • HuonoKatiskakotti

        ..jaha se tuli siis hallinnolta tuollainen kommentti, missä ne 10 % tuotot viipyy, tuohan aikaansaadaan partneran pääomanpalauksesta jossa "hän" ei ole ollut millään lailla eikä tavalla tuottamassa sitä.. ei mene läpi..


    • TodellistaTiedottamista

      Todellista sijoitusmatematiikkaa tapahtuneesta, lupaukset siis oli 10 % tuottoa/v:

      v.2013 maksettiin 150 € osuuskorkoa , loppu oli pääomanpalautusta (500-150=350)
      v.2014 100 € siis - 33 % oikea suunta/ammattilaisten toiminta olisi korko ollut 165 €
      v.2015 70 € eli - 30 % oikein sijoitettuna olisi osuuskorko ollut 181 €
      v.2016 62 € siis -11 % kunnon lupausten mukaan olisi korko ollut 200 €

      v.2017 osalta käyneet niin että maksuun tulee 48 € (-22 %) oikein korko olisi 220 €

      Katsotaan kuka on oikeassa, lupaajat vai jäsenasiantuntijat !

    • omistajanääni

      Oheisen jäsenaloitteen olisi jo aika tulla osuuskuntakokouksen 2018 käsittelyyn.
      Jäseniltä on tiedusteltava ennen yo. kokousta ketkä haluavat saada Osuuskunta PPO:n ja sen omistamien yhtiöiden ns. omaan pääomaan kertyneen likvidin, sidotun tai kiinteän omaisuuden jaettavaksi Osuuskunta PPO:n jäsenille joko heti, tehdyn aikaisemman aloitteen pohjalta 1-3 vuoden aikana tai osuuskunnan purun kautta sen hallitun alasajoprosessin keston aikana.

      Jäseniä tulee lähestyä välittömästi kirjallisella tiedustelulla jossa heille esitetään ylläolevat vaihtoehdot sekä niihin vastaaminen riittävällä käsittelyaika määrittelyllä ennen ao. Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokousta.

      Siteeraus Kalevassa aikoinaan PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan antamasta haastattatelusta:

      Tuskin me joudumme siihen tilanteeseen, että me marssimme yhtiökokoukseen ja vaadimme vähemmistöosinkoa. Eivätköhähän he muutenkin ymmärrä ja kuule omistajia, Peltomaa sanoo.

      Nyt on aika kuulla omistajia.

    • Katintunteva

      Puhutaan mitä puhutaan, mutta mielestäni Kati Peltomaa on erotettava.

      • laddarauta

        Kati Peltomaan aikana on menty alaspäin hurjaa vauhtia. Jatkuvat riitelyt omistajien kanssa vahingoittavat myös osuuskuntaa. Hallinnon olisi aika tehdä asialle jotain. Halintokulut ovat myös paisuneet järkyttävän suuriksi ja henkilökuntaa sen kun vain lisätään. Mitä ne kaikki sielä oikein puuhastelevat, eivät ainakaan kartuta omistajien kukkaroa.


    • hertta-4

      Tulos tai ulos ja sillä selvä.

    • Jäsenaloitteetkehiin

      Saako osuuskunnissa jäsenet tehdä mitään aloitteita lain mukaan osuuskunta kokouksiin ?

      Kun lukee näitä kommentteja niin vaikuttaa että vallalla on hallituksen ja johdon ylivalta jolla estetään kaikki mahdolliset kehitysesitykset käsiteltäviksi julkisesti.

      Mistä tämä on viite tai mikä on toiminnalle syy ?

    • PPOnsivuilla

      oli mielenkiintoinen työpaikkailmoitus koskien varatoimitusjohtajaa. Olisiko tässä polkua sille, että vihdoinkin Peltomaa voisi vetäytyä sivuun?
      Tehtävän vaatimusluettelo on kuin suoraan lista Peltomaan oman toiminnan kehittämiskohteista.
      Olisiko uusi hallituksen puheenjohtaja vihdoin ymmärtänyt sen, että riitaisan osuuskunnan tilanteen parantamiseksi yksi perusasia on, että kaikkien PPO-kaupassa ryvettyneiden tulee poistua organisaation kaikilta tasoilta: hallintoneuvostosta, hallituksesta, johdosta, lakiasiapalveluista ja tilintarkastuspalveluista.

    • PääsiäinenTuloo

      ..mitähän se narsissii sitten tekee kun tuo on valittu, eikö siellä pysy yksikään "kunnon" työntekijä kun alkaa miettimään vaihtuvuutta ? Mistähän se johtuu ? Onko huonoa henkilöstö hallintoa vai hoksaavatko miten epävarma lafka on ? ..

    • tottajokasana8

      Ei PPO mitään varatoimistusjohtajaa- kallispalkkaista kepulestatiolaista tahi kokomustaakokoomustalaista tarvitse vaan osuuskunta pitää lopettaa ja jakaa varallisuus osakkaille.

    • TjSkotti

      Osuuskunnalla menee nyt niin lujaa, ettei tj yksinään pysty asioita hoitamaan, siksi tarvitaaan varatj.

      • kuikuilijat

        Alamäki noususuhdanteessa. Lujaa menee, oikein luikuria, kuka tekee ja mitä, kuka osaa se ei tarvitse valonnäyttäjiä. Hallintokulut käsittämättömät. Markkina-arvo kuulema 110miljoonaa mutta oikeasti 60 miljoonna. Markkinahinta selviää viimeisistä osuuksien myynneistä (63,62miljoonaa). Kyyti on tosiaan kylmää.


    • Trumppityyliä

      PPO:n tulos viime vuodelta on 7,7 M hehkuttaa Peltosaari PPO:n sivuilla. Hän sanoo tuloksen olevan ammattitaitoisen työn ansiota.
      PPO omistaa entistä Oulun Puhelinta (nyk Partnera). Suurin omistaja Oulun kaupunki päätti kotiuttaa viime vuonna pääomia ja siitä PPO:llekin riitti osinkoja 6,1M!
      Sattumatuloilla siis saavutettiin tulos, ei omalla ammattitaidolla.
      Tiedottaminen on Katilla vähän trumppityylistä, niinkuin on ollut jo pitemmän aikaa...

    • jäsen

      Parneralta 6 M€ sattumatulojen saaja (Peltomaa) lupasi osuuskuntakokouksen jälkeen, että kesään mennessä Statiivi Oy:n toimesta PPO:n nimenmuutos ja uusi ulkoasu julkistetaan.
      Päivä lyhenee nyt jo kovaa vauhtia ja mitään ei ole tapahtunut!
      Varatoimitusjohtaja on valittu ja uskoisin että Peltomaa ei hänelle tukea anna, koska oma leveä palli on vaarassa (varatj:n nimi kyllä viittaa tarjouksiin, joista ei voi kieltäytyä).
      Jumissa ollaan ja hallituksen puheenjohtajan yrittäessä vatuloida mitä tehdään, PPO:n taseen arvo vain laskee.
      Käykääpä vaikka Kalajoen uudessa kauppakeskuksessa Särkillä, niin ymmärrätte, mistä on kysymys.
      Muuten olen sitä mieltä, että Peltomaa on erotettava.

    • syyonaina

      Kiva seurata miten pikkukunnissa päättäjät osaa ja uskaltaa ottaa kuntalaisten ja paikkakuntien yritysten tarpeet huomioon kehityksessä esim tässä kuituasiassa.
      Isot kunnat kuten Oulainen,Ylivieska, Kalajoki ja Raahe vain jappasee ja pyörittelee asiaa miten vois olla tekemättä mitään sen eteen.. kun juna meni jo.
      Mistäkö johtuu.. no siitä kun kaikissa noissa on ollut elisalle ppo:n myyntiä kannattaneet edustajat jotka nyt tulevat huomaamaan että tyhmästi tuli tehtyä ja nyt pitää jyrkästi vastustaa ja esiintuoda kaikkia keksittyjä epäkohtia päätöksiä eliminoimaan.. tsekatkaapa ketä on ollut ppon hallinnossa ja ketkä noissa kunnissa huseeraa päättäjinä.. tulee summasummaarum samat nimet joka konklaavissa eteen.

      Kuten Suvi aikoinaan visioi.. kuitu joka kotiin.. hep !

      Ei varmaan löydy Kalajokilaaksolehdestä tietoa että hitaisiin mokkulayhteyksiin on syy: Korpitassi myi PPO:n Elisalle.

    • kismittää

      Muhokselle vedetään valokuitua vauhdilla. Vaan eipä Yliviesklaan kun PPO myytiin Elisalle niin ei sitten valokuitua käytetä vaan kännykällä ja mollukalla liikennöidään vaan hitaasti mutttei varmasti, ja odotellaan uutta rahastusta kun 5G tulaa.

    • KuiKuituaKykypoikaTarvis

      ..miten sen kehitys etenis kun ppo:n myynnin sukkuloineet on kaupungin päättävissä,,ja kykypoika lauma peesaa, no ehti ne datamen töpeksinnän lisäksi futiskuvioitkin saattaa perintätilaan, ja oma kassa killottaa tyhjänä jota vartioi iilimatona arvon jaloissa roikkuva isoääninen poikanen.. niinkun rätsä huutaa muilta ruokaa suu ammollaan..

    • näinhän-se-menee

      Tämä Askotti meuhkaa ja kehuu PPO:n hallintoa ylitsevuotavasti maasta taivaaseen. Kuinka paljon on tämä Askotti sitten kartuttanut Ppo:n omaisuutta, siitä tämä Askotti ei ole koskaan maininnut. Askooti ei ole koskaan vastannut mihinkään kysymykseen muuten kuin, ”wituttaa ja invalan köyhät ”. Omistajat kautta pitäjän eivät voi vaikutta PPO:n toimintaan millään lailla kun jäsenaloitteita ei saa tehdä vaikka laki niin ”lupaakin”, kokoukset järjestetään niin, että suurin osa omistajista ei pääse kokouksiin, kokouspaikaksi järjestetään lainvastaisesti aina Raahe vaikka laki sen kieltääkin. Kokouksia ei uskalleta pitää Ylivieskassa vaikka laki edellyttäisi sitä. Pelko on, että nykyinen hallinto saisi lähteä kävelemään. Jäsenistöllä ei siis ole minkäänlaista mahdollisuutta ohjata omistamaansa osuuskuntaa. Sitä ohjaa pieni klikki joka on muninut sen verran paljon, että eivät voi antaa opposition tulla sisäpiiriin. Suomessa tämä on mahdollista, koska viralliset valvojat ovat verkostossa mukana.

    • maakuntiavaan

      Surkea temppu myydä PPO Elisalle ja jättää valokuitu maahan käyttämättä. Ylivieskalaista töppäilyä, joka vaikuttaa moneen pitäjään ja kaikkeen maakunnassa.

    • YksSkotti

      Pitkään näyttää se "lähtölaskenta" kestävän. Invalan laskuoppia; yy. kaa, koo...

      • ivalaSkotti

        ..invalan lietelannan haju tuntui nokassa oulun tiellä liikennevalojen jälkeen.. mikä skotti oli käynyt takki päällä invalassa..yritys varmaan saada taittelua valiolta.. turhaan..


    • jäsen

      Nyt kalajaska kertoo, että vihdoin ja viimein Peltomaa on saanut potkut. Ne on naamioitu vapaaehtoiseksi tehtävämuutokseksi, mutta emme varmasti näe Peltomaata enää ensi osuuskuntakokouksessa selittämässä vuoden 2018 vaatimatonta konsernin tulosta.

      Kauan odotettiin, liian kauan. Vahinkoja ehti tapahtua koko ajan.

    • ketjunläpilukenut

      Vaan mitä sanoo nyt PasKotti?

    • Arvo_pelokas

      Naiset ne ovat ennenkin ruumita pesseet. Kati oli sopiva PPO:n pesussa.
      Ukot luikkivat piiloon ja laittoivat pään pensaaseen, ettei kukaan huomaa
      mitä tässä tapahtui.

    • jaakkooki

      Miksei heitetty kartanolle asti, miksi jätettiin ovenrakoon. Tilanne selkeytyisi paljon jos hanki olisi pöllähtänyt kun täti olisi lentänyt kaarella ulkoilmaan.

    • helppoa-kuin

      Ei pääse Kati muualle ovet on sulkeutuneet. Kukaan ei halua riitapukaria riveihinsä. Alamäki on alkanut, mutta maksoi 100 miljoonaa omistajille.

    • geld

      Edes pitkään jatkunut korkeasuhdanne ei pelastanut osaamattomuutta. Rakennuksia, seinätehtaita ja joitain pitkissä kantimissa olevia kaivoshommia ja muuta pikkuroinaa. Toisesta päästä myydään pilaantuneita ulos. Muutaman vuoen päästä jo hallintoneuvoston puheenjohtajakin saattaa huomata ammattitaidottomuuden. Sijoitusyhtiö ei toimi kuin tuettu maatalous.

    • ruutipalaa

      Katilla jää aikaa perheelle ensi vuonna 40% enemmän kun osapäiväisyys työpaikalla kääntää kelloja. TIK; TAK; TIK; TAK ja siitä pikkuhiljaa hattua narikasta.

    • KeskustaVanhus

      Pitkä näkyy olevan lähtölaskenta,HEH HEH hee.

      • tyyt-tyyt-pois-eestä

        Kello kuitenkin käy ja tulevana vuonna konttorilla istuu uusi tirehtööri ja Kati istuu jalkopäässä mutta vain osapäiväisenä ja alaisena tirehtöörille. Hyvä alku, jatkoa saa kunhan tirehtööri sitten ärähtää ja kello kajahtaa.


      • näinkö-on

        Eikös kokkous päättänyt osapäiväistää entisen Toimitusjohtajan pestin ja istuttaa alemalle pallille. Joku tiesi Raahesta, että 60% riittää työajaksi. Kuka lie oli, Raahesta kuitenkin, eikös sieltä ole se hallintoneuvoston puhheenjohtajaki. Saatoin kuulla siltä, sillä ainakin on tieto asiasta. Milloinhan sen pesti loppuu, kuuluu olevan melko kehno puhheenjohtaja.


    • Laskun_aika_on_raskas

      "Minulla tulee ensi keväänä kymmenen vuotta täyteen osuuskunnan palveluksessa, joista viimeiset viisi vuotta toimitusjohtajan tehtävissä. Osuuskunnan muutosprosessin johtaminen on ollut mielenkiintoinen, mutta myös äärimmäisen intensiivinen ajanjakso. Koen, että nyt on aika minun palata takaisin asiantuntijarooliin ja antaa enemmän aikaa myös perheelleni, kertoo Kati Peltomaa."

      Todellisuudessa Katista tuntuu (tietää), että nyt viimeistään on syytä luikkia niin kauas, kuin pääsee tästä tökerösti rakennetusta sijoituskaatopaikasta. Tämäkin oli laskettu jo silloin, kuin tämä
      koplaus suunniteltiin. Tiedossa oli, paljonko rahaa kussakin laarissa on ja sitä jaettiin sopivasti
      ja pidettiin kenttä rauhallisena. Rotat jättävät laivan, kun tietävät että kohta ollaan pohjassa. Kiitos kaikille hyödyllisille idiooteille, jotka mahdollistivat tämän.

    • K.juritika

      Tuplaantuiko tase Peltomaan aikana. Ei mutta puoliintui. Paljonkko sitten keväällä maksetaan Osuuspääoman korkoa. Vähemmän kuin viimme vuonna. Kuka osaa sanoa miten on tuottanut kukin sijoitus. Paljonko on tuottanut sijoitukset elementtitehtaisiin tai rakennuksiin. Kuinka paljon kaivos puoli on antanut voittoja. Ketokaa kunkin sijoituksen tuotot. Kati ole hyvä ja kehu lähtiessäsi saavutuksiasi.

    • helppoa-kuin

      Eikö edes askotti osaa vastata paljonko sijoitetulle pääomalle on saatu tuottoa. Joka sijoitukselle erikseen lausuttuna. Paljonko on sijoitettu euroina ja paljonko on saatu euroina ja prosentit vielä perään. Onko liian vaikea antaa oleellinen tieto omistajille. Kokouksissa ainakin Kati pöyhisteli vuositolkulla ja kehui saavutuksiaan joihin ei oikein kukaan uskonut. Nyt olisi loppuyhteenveron aika. Ole hyvä Kati ja kakista ulos.

    • ruuti-ukot

      Kissako Katilta kielen vei.

    • kottias

      Onko paperit niin sekaisin ja sekavat, että ei saa selvää. Miksi sitten Kati kehuu tulosta jos ei saa annettua ulos kunkin sijoituksen muhkeita tuottoja. Eikös suuret luvut ole helppo puhaltaa ulos. Miten se nyt sitten oikein meni.

    • aamuvirkut

      Nuinko huonosti ne asiat olivat, että aivan mykäksi heittäysi koko konkkaronkka. eikö yhtäkään tuottavaa sijoitusta löytynyt. Se on vain voi voi.

    • ainavaan2

      Voi voi sentään kun on pitkäksi venynyt ketsu tämä PPO .valitusketju. Juttua riittää ja riittää aina vaan ...

      • fyduk

        Pitkisä kantimisa on ketju, yhtä pitkisä kun on vastauksienkin saanti.


      • KeskustaVanhus

        Se vaan on sillä pitkä kun ei tiedetä sitä lähtölaskennan loppunumeroa.


      • äimänkäkii
        KeskustaVanhus kirjoitti:

        Se vaan on sillä pitkä kun ei tiedetä sitä lähtölaskennan loppunumeroa.

        Onhan jotain jo saatu aikiaseksi kun toimitusjohtajan palli keikahti ja sai säälistä pienemmän tirehtöörin paikan joskin 60% työajalla. Sekin on liikaa kun ei osaa selvittää sioituksiensa tuottoa kullekkin sijoitukselle eriteltynä. Onhan tuo henkilö riidellyt omistajien kanssa jo kohta vuosikymmenen. Ei näytä ulospäinkään kovin ammattitaitoiselta touhulta. Numerothan tukee tätä väitettä, tase puoliintunut, niin kuin täällä on moneen otteeseen todettu. Erittäin pitkä noususuhdanne takana ja tase puoliintunut, ei tunnu ammattitaitoisen johtajan toiminalta. Uho oli kova alottaessa mutta tulos ei mairittele omistajien kukkaroa. Korkoa on muka maksettu mutta onkin syöty tosiasiassa tasetta.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe