Sairas puoliso

huolehtikaakehosta

Otan aiheen joka koskee todella montaa parisuhdetta ja suurta määrää ihmisiä yleensäkin, ylipaino. Olen mies joka on aina pitänyt huolta kunnosta ja ulkoisesta olemuksesta toisin kuin nykyinen avovaimoni. Reilu 20 vuotta avovaimo jaksoi pitää huolta itsestään ja lapsen syntymän jälkeen itsestä huolehtiminen jatkui, avovaimo on myös aina ollut hyvännäköinen ja muutkin miehet on huomiota antaneet ja varatalolta ollut normaali tai vähän pyöreä. Noin kolme vuotta sitten homma karkasi käsistä, en tiedä mikä iski mutta sohva ja mässyn syönti tuli kuvaan. Naista alkoi kiinnostaa enemmän Tv, sohvalla löhöily ja herkkujen napostelu kuin yhteinen aika ja liikunta jota aiemmin harrastettiin. Siinä sitten vähitellen kiloja kertyi tasaisesti ja alkoi näkyä ja tuntua avovaimon tominnassa puolen vuoden jälkeen. Kunto huononi ja vuoden jälkeen alkoi tulla erinnäisiä vaivoja. Polvet alkoi kärsiä ylipainosta ja nilkat turvota ja rasittua, selkäkin alkoi oirehtia ja sitten se harmittavin asia mun kannalta, seksielämä loppui joka oli aika aktiivista ollut koko avoliiton ajan ja avopuoliso joutui myös aloittamaan verenpaine lääkkeen käytön. Olen itse ollut huolestunut hänen nykyisestä tilasta, ylipainosta ei voi mainita koska silloin tulee riita ja hänen ymmärrys loppuu. Ihmisen pitäisi itse tajuta että on omasta terveydestä kyse ja myös siitä että parisuhde kärsii. Pieni ylipaino ei vielä haittaisi mutta sitä on aika reilusti mun silmissä. Ei se läski silmää hivele, takamus leviää, vatsa alkaa roikkua ja kehon kuva muuttuu radikaalisti. Mitä tuossakin nyt tekisi tai sanoisi, avovaimo kun on ollut aina vähän herkkä hipiä, muille kyllä lataa päin naamaa mutta itse ei oikein arvostelua kestä. Toivoa täytyy että paino tippuisi ja pysyisi terveenä, kakkos tyypin diapeteskään kun ei välttämättä kaukana ole.

30

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harmilllista

      Mahtoiko iskeä vaihevudet? Onko muuten elämä OK? Ei toista pysty auttamaan jos ei itse halua.

    • Kokemukses

      Jos tunnet ettet jaksa ja voit huonosti parisuhteessasi niin "vihellä peli poikki". Suhteenne on tullut matkansa päähän. Jos hän itse todella haluaa kuntoutua niin siinä tarvitaan tukijaa mutta jos asenne on väliinpitämätön niin jatkakoon mässäilyään. Tuollainen käyttäytyminen on usein merkki siitä ettei ole onnellinen parisuhteessaan. Nautintoa saadaan syömällä.

    • gjllcyu

      Niin. Ylipaino on se näkyvä ongelma, sinulle. Vaimosi ylipainon takana on hänen ongelmiaan. Kerronpa oman elämän tarinani ex-miehen kanssa. Lyhennetty yksinkertainen versio:

      Seurustelu- ja liiton alkuvuodet olivat ihanaa aikaa. Kaikki luisti hyvin, lapset syntyivät. Kommunikointi toimi. Sitten x päätti perustaa firman. Sanoin, että odotas vähän, eikö olisi parempi hoitaa opintoja loppuun? No ei, ne voi hoitaa firman ohessa loppuun. Niin varmaan... Seuraavaksi x otti lainaa firmalle. Sanoin, että hänellä on opintolainatkin jo tapissa, eikö olisi vain parempi hoitaa ne opinnot loppuun ja unohtaa firma. Ei ollut. Valitettavasti otettu laina oli valuutta lainaa. Devalvoitiin, ja hups, lainaa mätkähti rutosti enemmän. Tästä lähtien alkoikin alamäki. Minä hoidin lapset, kodin, kaiken muun. X kitui firmansa kanssa. Hän söi jumalattoman paljon herkkuja; ei liikkunut ollenkaan. Sanoin, että hyvä mies, ajattele terveyttäsi, liiku, vähennä syömistä - tuollaisesta saat diabeteksen. Sen hän sitten saikin, viidessä vuodessa. Oli entistä väsyneempi, masentuneempi, kärttyisempi. Välillä sai ihmeellisen " pirteitä" kohtauksia, jotka olivat aivan jostain muusta maailmasta. Eivät realistisia ollenkaan. Firma meni konkkaan, velat jäi. Masennus, ja älyttömän pirteät puuhailukohtaukset jatkuivat (= hypomania - kaksisuuntainen mielialahäiriö) Kehotin useita kertoja menemään terapiaan. Mies käyttäytyi aivan hullusti ja eli omassa maailmassaan. Puhui ja riitelikin itsekseen. Ei hän tarvitse terapiaa; ne ovat hulluja varten. Diabetes ei pysynyt tasapainossa, painoa oli kertynyt 60 kg enemmän, miehen käytös oli täysin häiriintynyttä. Pakko hakea eroa. Arvaa olisiko hän sitä halunnut? Eipä tietenkään.

      Eli puolisoa ei voi auttaa, milloinkaan, ellei hän myös itse tajua auttaa itseään. Välillä kuitenkin yllätän itseni miettimästä olisiko eroa tullutkaan (vai jostain toisesta syystä) ja millainen olisi elämä ollut, etenkin x:n osalta, jos hän olisi itse tajunnut hoitaa opinnot loppuun. Nyt hän on työtön, elää edelleen omassa maailmassaan. Tai kipuilee ja miettii itsemurhaa - häiritsee aikuisia lapsiaan. Onneksi he ovat jo jotakuinkin oppineet asettamaan rajansa.

      • huolehtikaakehosta

        Kyllä se ylipaino avovaimoakin stressaa, ei vaan suostu sitä myöntämään ja herkuttelusta se lähti, eikä meillä suhteessa mitään onhelmia ollut sen enempää kuin muillakaan varmaan. Kyllä hän ongelman tiedostaa koska on myös ostanut enemmän kehoa peittävämpiä vaatteita ja tummia/mustia jotka ns. saa näyttämään pienemmältä mitä on. Kuten sanoin pieni ylipaino ei haittaa mua eikä ole vielä terveydelle haitallista mutta kyse ei ole enää muutamasta ylikilosta vaan useammasta. Ja jos nainen tietää kuten avovaimonikin varmasti hänellä ei ole halukkuutta seksiin koska tietää olevansa lihava ja luulee ettei miellytä mun silmää, en ole sanonut etten halua mutta kun toiselle iskostuu päähän tietty ajatus ei se sieltä poistu ennen kuin keho kevenee. Kun ei ole kuin tuo yksi keho ja terveys pitäisi pitää siitä partempaa huolta.


      • Meilläkin

        Olet oikeassa. Meillä ongelmat alkoivat rouvan hormonitasapainon heilahtelusta. Siihen kun yhdistettiin lihottavat verenpainelääkkeet ja erilaiset statiinit, niin soppa oli valmis. Eikä rouva vaan ymmärtänyt vaikka kuinka perustellen kerroin miten jokainen pilleri jonka hän syö, tekee hänen elämänsä entistä kurjemmaksi.

        Omaishoitajuutta odotellessa.


    • 7369

      Aloituksen otsikointi ja sisältö ovat ristiriitaisia. Sairaus >< ylipaino.
      Ainakaan tekstistä ei käy ilmi, että ylipaino johtuisi jostakin sairaudesta.
      Kyse lienee luonteen heikkoudesta ja välinpitämätttömyydestä joka on, ruma sanoa, välinpitämättömyyttä kumppania kohtaan.

      Vaimoni krooninen, geneettinen sairaus aiheutti sen, että lekuri määräsi rouvan lihotuskuurille.
      160cm / 52kg naisen oli vanhoilla päivillään, vastoin siihen saakka omaksumaansa elämäntapaa, ryhdyttävä lihomaan. Rouva ryhtyi popsimaan viinereitä ja täytekeksejä. Herkkuja joiden suhteen hän oli ollut vuosikymmenet hyvin kriittinen.
      58kg vaakassa niin lekuri oli tyytyväinen mutta rouva jatkoi lihomista 60kg:oon josta otti pakkia ne pari kiloa.

      Painon nousun pysäyttäminen on merkki kumppanin välittämisestä ja oman terveyden hoitamisesta.

      • tyttiq

        Suuri ylipaino ei ole luonteen heikkoutta, vaan takana on henkinen kipu, sairaus, riippuvuus, ahmiminen ym. Aivan samalla tavoin kuin toisella puolella on laihuus, anoreksia.


      • 7369
        tyttiq kirjoitti:

        Suuri ylipaino ei ole luonteen heikkoutta, vaan takana on henkinen kipu, sairaus, riippuvuus, ahmiminen ym. Aivan samalla tavoin kuin toisella puolella on laihuus, anoreksia.

        Siis diagnostisoitu sairaus? Silloinhan siihen on määrätty lääkitys!
        Muuten kyse on seliseli tapauksesta.


      • eiherkuille

        Siis 160/52...mun naisystäväni oli samoissa mitoissa, paino sanalla oli. Kun olisi pysynytkin noissa mitoissa.


      • tjra
        7369 kirjoitti:

        Siis diagnostisoitu sairaus? Silloinhan siihen on määrätty lääkitys!
        Muuten kyse on seliseli tapauksesta.

        Tuossa edellä kirjoitettiin
        "Suuri ylipaino ei ole luonteen heikkoutta, vaan takana on henkinen kipu, sairaus, riippuvuus, ahmiminen ym. Aivan samalla tavoin kuin toisella puolella on laihuus, anoreksia"
        Esim. ahmimiseen ei ole lääkitystä. Kaikkiin syömishäiriöihin, yli tai alisyöntiin, liittyy jonkinlaisia mielenterveyden häiriöitä. Eikä niitä todellakaan ole diagnosoitu, ellei henkilö itse hakeudu hoitoon. Maailma on täynnä ylipainoisia anorektikkoja, jotka eivät ole koskaan käyneet lääkärissä. Niinhän tuo yleensä menee, ettei kukaan hakeudu lääkäriin diagnoosin pelossa. Mutta se ei tarkoita, etteikö sairautta olisi.


    • tyttiq

      Sinulla on ongelma, koska et siedä vaimosi ylipainoa. Lisäksi lihavuus on aiheuttanut vaimosi seksihaluttomuuden. Tai näin sinä sanot. Totuushan on, että ylipainoinenkin voi olla erittäin halukas seksiin. Tai varreltaan sorja voi olla haluton. Nämä asiat eivät ole yksinkertaisia. Lisäksi ylipainoinen, etenkin keski-ikäinen mies saa ehdottomasti ennemmin tai myöhemmin potenssiongelmia, jos hänellä on ylipaino verenpaine. Ts. vaikka hänellä olisi halukkuutta seksiin, ei ole kykyä. Mitä sitten tehdään, kun vaimon kanssa seksin pitäisi sujua? Viagrat yms. lääkkeet ovat myöskin epäsuositeltavia tai jopa kiellettyjä verenpainepotilailta, joilla paineet eivät meinaa pysyä mitenkään hallinnassa.

      Elämän varrella olen myös pannut merkille, että monet miehet kiihottuvat seksuaalisesti ainoastaan lihavista naisista. Joten summasummarum: teillä ei ole suhteessanne kaikki kohdallaan. Vaikka kuvittelet kaiken johtuvan vaimosi lihavuudesta, näin ei oikeasti ole.

      • pitkäelämä

        Voi olla että iso nainen on halukas mutta jos puhutaan yli 100kg mun haluni ainakin kaikoaa, harvaa se läski sytyttää on mies tai nainen. Ulkoinen olemus vaikuttaa, joka väittää muuta valehtelee...kun vaimoni lihoi ja ihan omasta halustaa ei enää mieli tehnyt, koko vaihtui normaalista XXL/XL.


      • 7369
        pitkäelämä kirjoitti:

        Voi olla että iso nainen on halukas mutta jos puhutaan yli 100kg mun haluni ainakin kaikoaa, harvaa se läski sytyttää on mies tai nainen. Ulkoinen olemus vaikuttaa, joka väittää muuta valehtelee...kun vaimoni lihoi ja ihan omasta halustaa ei enää mieli tehnyt, koko vaihtui normaalista XXL/XL.

        Itsestä huolehtiminen on huomaavaisuutta kumppania kohtaan.
        Olen tasan tarkkan samoilla linjoilla kanssasi painoasiassa.

        Emme koskaan vaimoni kanssa varsinaisesti keskustelleet asiasta mutta tiedämme toistemme mielipiteet. Vaimoni katsoo mielellään yu:n kymmenottelijoita ja telinevoimistelun miehiä.
        Minusta sprintterinaisista löytyy hyviä tyyppejä. On toki myös muita lajeja.
        Meidän kummankin painonhallinnassa on kyse muustakin kuin kumppanin miellyttämisestä.
        160cm / 58kg nainen on vielä elinvoimainen huolimatta 69v iästään.


      • tjra
        pitkäelämä kirjoitti:

        Voi olla että iso nainen on halukas mutta jos puhutaan yli 100kg mun haluni ainakin kaikoaa, harvaa se läski sytyttää on mies tai nainen. Ulkoinen olemus vaikuttaa, joka väittää muuta valehtelee...kun vaimoni lihoi ja ihan omasta halustaa ei enää mieli tehnyt, koko vaihtui normaalista XXL/XL.

        Tuossa edellä kirjoitettiin
        "Elämän varrella olen myös pannut merkille, että monet miehet kiihottuvat seksuaalisesti ainoastaan lihavista naisista. "

        Tämän olen itsekin huomannut. Minulla on peräti kolme ylipainoista ystävää, ja heidän kauttaan olen huomannut miesten kuolaavan ylipainoisten naisten perään. Minulla on myös kaverimiehiä, joilla on lihava vaimo/tyttöystävä. Jopa niin, etteivät he halua missään tapauksessa kumppaninsa laihduttavan, vaikka kumppanin lääkäriltä olisi käynyt käsky.

        Ulkoinen olemus vaikuttaa, osittain kyllä joo. Mutta olen satavarma että useita, etenkin miehiä sytyttää ennen kaikkea lihava nainen. Siis todella lihava. Ei mitään 3 kg ylimääräistä, vaan vähintään 30 kg.


      • tjra
        tjra kirjoitti:

        Tuossa edellä kirjoitettiin
        "Elämän varrella olen myös pannut merkille, että monet miehet kiihottuvat seksuaalisesti ainoastaan lihavista naisista. "

        Tämän olen itsekin huomannut. Minulla on peräti kolme ylipainoista ystävää, ja heidän kauttaan olen huomannut miesten kuolaavan ylipainoisten naisten perään. Minulla on myös kaverimiehiä, joilla on lihava vaimo/tyttöystävä. Jopa niin, etteivät he halua missään tapauksessa kumppaninsa laihduttavan, vaikka kumppanin lääkäriltä olisi käynyt käsky.

        Ulkoinen olemus vaikuttaa, osittain kyllä joo. Mutta olen satavarma että useita, etenkin miehiä sytyttää ennen kaikkea lihava nainen. Siis todella lihava. Ei mitään 3 kg ylimääräistä, vaan vähintään 30 kg.

        Lisään vielä: itsekin pidän raamikkaista miehistä enemmän kuin hoikista. Hoikat miehet eivät vain jostain syystä viehätä. Mutta siinä, miten paljon ylipainoa on, aiheuttaakin kohdallani ongelman, sillä itse painan 55 kg. Olen painanut koko aikuisikäni suunnilleen saman. Kun tapasin exäni, hän painoi 84 kg ja painoero ei haitannut seksielämää mitenkään. Mutta kun hän painoi vuosien päästä 140 kg, se haittasi suuresti. Itse asiassa jo silloin, kun hänen painonsa oli 100 kg. MUTTA jos itse olisin painanut esim. 70 kg - painoerolla ei olisi ollut samaa merkitystä. Ts. kaikki on suhteellista.


    • rajatonmies

      Avovaimosi on ehkä masentunut, ja kerännyt siksi ylipainoa, ja ylipaino kuten arvelitkin lisää huonoa itsetuntoa, joka puolestaan vaikeuttaa masentumisesta tervehtymistä ja palaamista takaisin normaaliin elämään. Moni masentunut mässäilee parantaakseen mieltään, se tekee sen hetkellisesti, mutta kilot pysyvät seurauksena.

      Olisi hyvä saada avovaimosi jonkin aktivoivan ja liikunnallisen harrastuksen pariin, joka kohottaisi hänen itsetuntoaan. Jos hän kiinnostuisi jostakin painonpudotus ja mielentilan paraneminen seuraisivat luonnostaan.

      • tjra

        Juu, ylipaino saattaa lisätä huonoa itsetuntoa (kaikilla se ei lisää), joka puolestaan aiheuttaa lisää mässäilyntarvetta, joka lisää huonoa itsetuntoa, joka aiheuttaa lisää mässäilyntarvetta..... Kamala kierre.

        Ja toisaalta olen myös nähnyt, että monen naisen/miehen laihtumisesta ei ole seurannut mitään muuta hyvää. Mieliala ei ole kohentunut, eikä suhde parantunut. Monesti ihmiset kuvittelevat juuri esim. toisen laihtumisesta seuraavan jotain aivan käsittämättömän ihanaa, koko parisuhdemaailma aukeaa, kaikki sujuu. Totuus on usein toisenlainen. Vika löytyy hyvin monesti parisuhteesta. Myös niin, että toisen paino on lähtenyt heti laskuun, kun hän on päättänyt erota. Ehkä on kyse vähän samasta ilmiöstä, kuin siitä, että päihderiippuvainen vihdoin vuosien päästä pääsee kuiville - parisuhde ei sitä kestä, tulee ero.


      • 7369
        tjra kirjoitti:

        Juu, ylipaino saattaa lisätä huonoa itsetuntoa (kaikilla se ei lisää), joka puolestaan aiheuttaa lisää mässäilyntarvetta, joka lisää huonoa itsetuntoa, joka aiheuttaa lisää mässäilyntarvetta..... Kamala kierre.

        Ja toisaalta olen myös nähnyt, että monen naisen/miehen laihtumisesta ei ole seurannut mitään muuta hyvää. Mieliala ei ole kohentunut, eikä suhde parantunut. Monesti ihmiset kuvittelevat juuri esim. toisen laihtumisesta seuraavan jotain aivan käsittämättömän ihanaa, koko parisuhdemaailma aukeaa, kaikki sujuu. Totuus on usein toisenlainen. Vika löytyy hyvin monesti parisuhteesta. Myös niin, että toisen paino on lähtenyt heti laskuun, kun hän on päättänyt erota. Ehkä on kyse vähän samasta ilmiöstä, kuin siitä, että päihderiippuvainen vihdoin vuosien päästä pääsee kuiville - parisuhde ei sitä kestä, tulee ero.

        Puutteentorjunnan oheistuotteena panoni hiipi 85kg > 96kg:oon.
        Jouduin olemaan paljon viikon jaksoja internaateissa ja vaikka säännöstelin syömisiäni niin överiksi meni joka tapauksessa.

        Kun elämä rauhoittui, pudotin painoni 80kg:oon mutta samalla katosi myös lihasmassaa. Olin kilpaillut painonnostossa sarjassa 82,5kg ja treenipainoni oli tuo 85kg. Vyötärö 78cm.

        Vaimoni ei kommentoinut painoani eikä mitenkään osoittanut välittävänsä siitä mutta minulla itselläni oli epämukava olo.

        Eläköidyttyäni etuaikaisesti olen treenaamalla saanut lihasmassaa joka tosin nyt hupenee 1kg/vuosi vauhtia. Vaimoni on varauksetta tukenut harrastustani. Ollen itse terveydellisestä syystä absolutisti niin pitänee hyvänä sitäkin, ettei treenirytmiini sovi vähäinenkään tissuttelu.

        Painoni kipaisi korkealla mutta se ei ( ehtinyt ) vaikuttanut parisuhteeseen.


    • trusttr

      Parisuhde on kaiken summa, kaikki vaikuttaa kaikkeen. On turha luulla, että puolison ylipaino on suhteen suurin mörkö "jos puoliso vain olisi kevyempi, kaikki toimisi". Kuten tuossa edellä sanottiin, jos painonnousu on lähtenyt täysin lapasesta, niin ihminen on yleensä onneton. Paitsi esimerkiksi yksi kaverini :). Hän oli ollut lapsesta asti ylipainoinen. Reilu 30vuotiaana hän oli reilummin ylipainoinen. Hän alkoi tosissaan laihduttamaan lääkärin määräyksestä (lähinnä pahoja jalka - ja selkävaivoja. Hän myös ns. kelpasi miehelleen sekä lihavana että laihana (nyt hän on laihtunut 60 kg ja pysynyt painossaan).

    • yli35v.yhdessä

      Eukko on saatava lääkäriin. Diabeteksen lisäksi tulee mieleen kilpirauhasongelmat. Vaihdevuodet myös, ap ei kerro ikää, mutta tulossa ne ainakin ovat. Lisäksi on liuta muita sairauksia, joita ei maallikko ymmärrä.
      Itse tunnet vaimosi, kun puhut lääkäristä, korostatko terveyttä vai sitä, että sinun silmäsi eksyy hoikempiin naisiin. Mun mieheen tepsi terveydenhoitajan puhe. Laihdutti 15kg. On diabetes ja muutakin, mutta yritetään elää terveesti.

      • Salaattiasuuhun

        Yrittäminen vain ei riitä. Jutun voi ihan oikeasti toteuttaakin.


      • huolehtikaakehosta

        Kyllä on nainen lääkärillä käynyt, muutamaankin otteeseen ja lääkäri oli suositellut painon pudotusta, ylipainoa kun oli kertynyt noin 10-15 kiloa. ei mua niin haittaa jos vähän läskiäkin on mutta terveys jos menee on vitsit vähissä. Ja jos ei omaa kumppania halua kuunnella niin luulisis että lääkärien kehotus auttaa mutta ei ole laidutus alkanut. Enkä ole ikinä kumppania torjunut painon vuoksi seksi kyllä tekisi hyvää mutta kun nainen ei sitä halua niin eihän toista voi pakottaa, varmaan seksittömyydelläkin enen pitkään seuraukset.


      • HommaEtenemään

        Harmi homma. Kysyit retorisesti aloituksessasi, että mitä tuossakin sanoisi ja tekisi. Ainoa keino lienee, että koetat edelleen kutsua mukaan niihin aiemmin yhteisiin liikuntaharrastuksiin. Painosta ja liitännäissairauksista ei kannata ainakaan enää huomautella, kyllä hän tietää jo asian. Jos terveellisempi elämätapa ei enää kiinnosta, se on hänen valintansa, etkä tosiaan voi sille mitään. Jotkut ihmiset passivoituvat ja laiskistuvat iästä riippumatta eikä taustalla ole mitään sen kummempia mielenterveys- kuin parisuhdeongelmiakaan. Siinä kyllä kumppanuus kärsii kun ei ole enää sitä yhteistä elämäntapaa.

        Seksiasia onkin sitten eri asia. Siitä kannattaa nostaa asia kunnolla pöydälle ja olla liittämättä sitä mielessäänkään tuohon painoasiaan mitenkään. Täällä on pilvin ja pimein näitä kumppanin haluttomuus-ketjuja. Ainoa keino on asiasta puhuminen avoimesti ja syyllistämättä. Pitää selvittää miksi ei haluta, haluttaako joku muu, vaiko ei ollenkaan enää seksi kiinnosta (edes sooloseksi), voisko asialle tehdä jotain yhdessä (onko kyllästymistä toiseen tai onko itse seksi mennyt tylsäksi, eikö vaimo nauti). Tee selväksi, että et halua puhua seksistä siksi, että sinä nyt satut haluamaan sitä, vaan siksi, että haluat että voitte molemmat nauttia ja haluat tuottaa juuri hänelle mielihyvää.
        Jos puoliso kieltäytyy seksikeskustelusta, sinulle jää hyvin vähän vaihtoehtoja. Platoninen suhde jossa ei ole oikein yhteistä muutenkaan on aika huonossa jamassa . Eihän kenelläkään edes ole oikeutta vaatia kumppaniaankin elämään seksitöntä elämää, jos ei enää itse sitä halua harrastaa.


    • Sairausjotaeivoikorjata

      Tuo on helppo korjata. Ota vaimo mukaan liikkumaan ja teet ruoan joka on terveellistä. Ohjaat sen laihtumaan niin että ei itsekkään huomaa. Alkaa saada kimmokkeen uuden elämän alkuun. Palaa jälleen siihen kun tapasitte. Muita sairauksia et voi hoitaa. Olen narsistin kanssa suhteessa josta en pääse pois. Se miksen pääse en erittele mutta olen tyhmyydessäni tämän aiheuttanut. Tätä narsistin sairautta ei voi hoitaa. Kaikki ongelmat mukana. (Juominen, toiset naiset, kiristäminen, alentaminen, haukkuminen,harhainen ym) näitä en voi korjata mitenkään. Kunpa olisi sama ongelma mulla kuin sulla jonka voi helposti korjata. Joten korjaa suhteesi jos tuosta kyse. Yrittäkää yhdessä!

    • läskinkommentti

      Minä olen läski sen takia, ettei minun tarvitse harrastaa seksiä. Mies ei tajua vaikka olen yrittänyt satoja kertoja opastaa miten minä saisin myös tyydytyksen seksin aikana, ei viitsi opetella, joten antaa olla. Ylipaino on ainakin minulla suojautumiskeino, saan olla enemmän rauhassa kun en ole liian haluttava.

      Jos olisit kohteliaampi, huomaavaisempi, ymmärtäväisempi, fiksumpi käytökseltäsi ja osaisit asiasi myös sängyssä, niin, ehkä, sinunkin vaimosikin olisi hoikempi.

      • OmaSyysi

        Surkea kommentti, syytät omasta ylipainostasi miehesi seksitaitoja. Kaikkea sitä kuulee.
        Eroa, jos et syty oman miehesi kanssa sängyssä. Ja lopeta se mässäily jos kerran siihen pystyt. Ei se mieskään jaksa sulta jalkoväliin pääsyä vinkua kun et kerran anna, eli turhaa huolehdit: mies kyllä hankkii jonkun toisen joka antaa. Todennäköisesti jonkun, joka on myös fyysisesti puoleensavetävä. Sitten oletkin päässyt tavoitteeseesi, olet lihava ja miehellä on toinen jonka kanssa seksiä harrastaa. Tai sitten mies on fiksu ja ottaa sinusta eron ennen kuin itse ehdit.


      • läskinkommentti
        OmaSyysi kirjoitti:

        Surkea kommentti, syytät omasta ylipainostasi miehesi seksitaitoja. Kaikkea sitä kuulee.
        Eroa, jos et syty oman miehesi kanssa sängyssä. Ja lopeta se mässäily jos kerran siihen pystyt. Ei se mieskään jaksa sulta jalkoväliin pääsyä vinkua kun et kerran anna, eli turhaa huolehdit: mies kyllä hankkii jonkun toisen joka antaa. Todennäköisesti jonkun, joka on myös fyysisesti puoleensavetävä. Sitten oletkin päässyt tavoitteeseesi, olet lihava ja miehellä on toinen jonka kanssa seksiä harrastaa. Tai sitten mies on fiksu ja ottaa sinusta eron ennen kuin itse ehdit.

        OmaSyysi: Meinaatko, että naiselle pitää riittää pelkkä "syttyminen" , muuta nainen ei tarvitse orgasmin saamiseen?

        Kerroin rehellisesti syyn siihen miksi - minä - olen ylipainoinen.
        Sinä et ole elänyt minun elämää, et tiedä yhtään mitään.
        Rakastin ja rakastan miestäni, mutta en siedä enää hänen käytöstään. Ilmeisesti tämä on liian vaikea käsittää.

        Mieheni vaati jatkuvasti että minun pitäisi näyttää hyvältä hänen ja muiden ihmisten silmissä. Työni oli liian vaatimatonta minun piti edetä, hankkia ura, tuo mekko lihottaa sinua, tuo kampaus vanhentaa, minun pitää mennä noihin kissanristiäisiin kun se edistää työuralla etenemistä vaikka olin lomalla ja olisin halunnut viettää aikaa kerrankin lasten kanssa. Kun tulin synnytyslaitokselta heikossa kunnossa, hänen seksitarpeensa meni minun huonon kuntoni ylitse, kun hän halusi seksiä minun piti olla aina valmis, mutta toisin päin se ei toiminut.

        Seksissä mieheni ei ole kertaakaan viitsinyt kunnolla tehdä siten kuin minä halusin. Joskus yritti minuutin tai kaksi ja sitten totesi, että ensi kerralla, nyt hänen omat halut on niin kovat, että ei millään kykene keskittymään minun toiveisiin. Sitä ensi kertaa ei ole tullut ikinä. 15 vuotta sitä kestin, sitten tuli mitta täyteen.

        Tietenkin irtiottoni oli miehelleni järkuttävä, liian raju ja radikaali, mutta minulle välttämätön.
        Vaihdoin nousujohteisen uran simppeliin perusduuniin. Uuteen duuniin menin luomuna, lopetin meikkaamisen kokonaan kertalaakista, enkä ole käynyt enää kampaajalla kertaakaan, hiukset ponnarille ja that's it. Nyt voi jättää aivot pukukaappiin töihin mennessä klo 7 ja ottaa ne mukaan kun lähtee kotiin tasan klo 15.
        Minun ei tarvitse enää miettiä sekuntiakaan miltä näytän, miellyttääkö ulkonäköni muita ihmisiä vai ei, olen koko ajan luomu, oma itseni. Lopetin kuntosalilla käymisen, sitäkin olin tehnyt vain ulkonäköni vuoksi.
        Painoindeksi näyttää 26:tta, olen lihavampi kuin ennen, mutta olen terve, hyväkuntoinen, minun ei tarvitse olla koskaan nälässä. Tämä paino on minulle normaali. Painoni on ollut tässä samassa kilomäärässä jo monta vuotta. Lääkärin mukaan kaikki on enemmän kuin hyvin. En sairastele koskaan. Paino ei nouse eikä laske. Laskisi jos olisin nälässä, en halua olla.

        Kun olin hoikka, meikattu, viimeisen päälle laitettu, töissä ja esim. illanvietoissa oli jatkuvasti joku mies heittämässä piiloseksististä herjaa ja kehumassa treenattua ulkonäköäni,
        Nyt kun olen luomu, saan olla täysin rauhassa. On vapauttavaa ja ihanaa kun ei tarvitse miellyttää ketään. Ei tarvitse pyrkiä työelämässä mihinkään, ei tarvitse tressata viikonloppuja duuniasioiden takia. Voin keskittyä puutarhaan, ulkoiluun, lukemiseen.
        Sulaudun harmaahiirulaisten joukkoon, kukaan nainen ei enää pelkää, että vien hänen miehensä tai työpaikan.

        Ylipaino ja perusharmaavaatetus on minulle suojaväri.
        Se kertoo muille ihmisille, olen täysin vaaraton, ohittakaa minut, minua ei tarvitse kenenkään nähdä eikä kuulla. Rakastan tätä elämäntilannetta. Ei ole paineita mistään. Ei ole pakko tehdä yhtään mitään mitä en halua. Mieheni inhoaa vapauttani ja elämänasennettani. En tee mitään enää miellyttääkseni häntä tai muita ihmisiä. Hänen mielestä olen rupsahtanut ennenaikaisesti, vaikka minähän olen vain minä, just sellainen kuin olisin oikeasti jos meikkejä ei olisi keksitty.

        Jos mieheni haluaa seksiä kanssani, hän saa sitä heti kun pyytää minulta anteeksi läskiksi haukkumisiaan ja suostuu tekemään minullekin jatkossa orgasmin. Ei tarvitse joka kerta, mutta vähintään joka toinen kerta olisi hyvä. Minä olen tuottanut hänelle orgasmeja 17 v. Onko vaikka edes yksi orkku parissa viikossa minulle mieheltä liikaa vaadittu?
        Laihtumaan ja nälässä olemaan en enää rupea, se polku on kuljettu loppuun. Minä olen nyt tällainen kuin olen, jos en kelpaa luomuna, ei voi mitään, etsiköön uuden.

        Jos mieheni haluaa jotain toista naista, siitä vaan, en minä voi häntä estää haluamasta tai vieraissa käymästä. Jos mieheni haluaa eron, hän saa sen sillä sekunnilla kun pyytää.
        Jos saan kuulla hänen käyneen vieraissa, täyttelen itse eropaperit, muuten en.

        Minulla on kaikki hyvin, liikun, harrastan, pidän työstäni, on ystäviä, elän kaikin puolin mukavaa elämää, viis veisaan muiden ihmisten, miehenikin mielipiteistä. On omat rahat, erossa lähtisi mies ovesta ulos, en minä, koska minä omistan meidän talot ja maat yksin kokonaisuudessaan. Taloudellisesti olen vahvoilla elinpä yksin tai miehen kanssa kaksin.
        Henkisestikin olen vahvoilla, pärjään yksin ja pärjään kaksin miehen kanssa, mutta nyt omilla ehdoillani, en miehen hyppyyttämänä.


      • allekirjoitan
        läskinkommentti kirjoitti:

        OmaSyysi: Meinaatko, että naiselle pitää riittää pelkkä "syttyminen" , muuta nainen ei tarvitse orgasmin saamiseen?

        Kerroin rehellisesti syyn siihen miksi - minä - olen ylipainoinen.
        Sinä et ole elänyt minun elämää, et tiedä yhtään mitään.
        Rakastin ja rakastan miestäni, mutta en siedä enää hänen käytöstään. Ilmeisesti tämä on liian vaikea käsittää.

        Mieheni vaati jatkuvasti että minun pitäisi näyttää hyvältä hänen ja muiden ihmisten silmissä. Työni oli liian vaatimatonta minun piti edetä, hankkia ura, tuo mekko lihottaa sinua, tuo kampaus vanhentaa, minun pitää mennä noihin kissanristiäisiin kun se edistää työuralla etenemistä vaikka olin lomalla ja olisin halunnut viettää aikaa kerrankin lasten kanssa. Kun tulin synnytyslaitokselta heikossa kunnossa, hänen seksitarpeensa meni minun huonon kuntoni ylitse, kun hän halusi seksiä minun piti olla aina valmis, mutta toisin päin se ei toiminut.

        Seksissä mieheni ei ole kertaakaan viitsinyt kunnolla tehdä siten kuin minä halusin. Joskus yritti minuutin tai kaksi ja sitten totesi, että ensi kerralla, nyt hänen omat halut on niin kovat, että ei millään kykene keskittymään minun toiveisiin. Sitä ensi kertaa ei ole tullut ikinä. 15 vuotta sitä kestin, sitten tuli mitta täyteen.

        Tietenkin irtiottoni oli miehelleni järkuttävä, liian raju ja radikaali, mutta minulle välttämätön.
        Vaihdoin nousujohteisen uran simppeliin perusduuniin. Uuteen duuniin menin luomuna, lopetin meikkaamisen kokonaan kertalaakista, enkä ole käynyt enää kampaajalla kertaakaan, hiukset ponnarille ja that's it. Nyt voi jättää aivot pukukaappiin töihin mennessä klo 7 ja ottaa ne mukaan kun lähtee kotiin tasan klo 15.
        Minun ei tarvitse enää miettiä sekuntiakaan miltä näytän, miellyttääkö ulkonäköni muita ihmisiä vai ei, olen koko ajan luomu, oma itseni. Lopetin kuntosalilla käymisen, sitäkin olin tehnyt vain ulkonäköni vuoksi.
        Painoindeksi näyttää 26:tta, olen lihavampi kuin ennen, mutta olen terve, hyväkuntoinen, minun ei tarvitse olla koskaan nälässä. Tämä paino on minulle normaali. Painoni on ollut tässä samassa kilomäärässä jo monta vuotta. Lääkärin mukaan kaikki on enemmän kuin hyvin. En sairastele koskaan. Paino ei nouse eikä laske. Laskisi jos olisin nälässä, en halua olla.

        Kun olin hoikka, meikattu, viimeisen päälle laitettu, töissä ja esim. illanvietoissa oli jatkuvasti joku mies heittämässä piiloseksististä herjaa ja kehumassa treenattua ulkonäköäni,
        Nyt kun olen luomu, saan olla täysin rauhassa. On vapauttavaa ja ihanaa kun ei tarvitse miellyttää ketään. Ei tarvitse pyrkiä työelämässä mihinkään, ei tarvitse tressata viikonloppuja duuniasioiden takia. Voin keskittyä puutarhaan, ulkoiluun, lukemiseen.
        Sulaudun harmaahiirulaisten joukkoon, kukaan nainen ei enää pelkää, että vien hänen miehensä tai työpaikan.

        Ylipaino ja perusharmaavaatetus on minulle suojaväri.
        Se kertoo muille ihmisille, olen täysin vaaraton, ohittakaa minut, minua ei tarvitse kenenkään nähdä eikä kuulla. Rakastan tätä elämäntilannetta. Ei ole paineita mistään. Ei ole pakko tehdä yhtään mitään mitä en halua. Mieheni inhoaa vapauttani ja elämänasennettani. En tee mitään enää miellyttääkseni häntä tai muita ihmisiä. Hänen mielestä olen rupsahtanut ennenaikaisesti, vaikka minähän olen vain minä, just sellainen kuin olisin oikeasti jos meikkejä ei olisi keksitty.

        Jos mieheni haluaa seksiä kanssani, hän saa sitä heti kun pyytää minulta anteeksi läskiksi haukkumisiaan ja suostuu tekemään minullekin jatkossa orgasmin. Ei tarvitse joka kerta, mutta vähintään joka toinen kerta olisi hyvä. Minä olen tuottanut hänelle orgasmeja 17 v. Onko vaikka edes yksi orkku parissa viikossa minulle mieheltä liikaa vaadittu?
        Laihtumaan ja nälässä olemaan en enää rupea, se polku on kuljettu loppuun. Minä olen nyt tällainen kuin olen, jos en kelpaa luomuna, ei voi mitään, etsiköön uuden.

        Jos mieheni haluaa jotain toista naista, siitä vaan, en minä voi häntä estää haluamasta tai vieraissa käymästä. Jos mieheni haluaa eron, hän saa sen sillä sekunnilla kun pyytää.
        Jos saan kuulla hänen käyneen vieraissa, täyttelen itse eropaperit, muuten en.

        Minulla on kaikki hyvin, liikun, harrastan, pidän työstäni, on ystäviä, elän kaikin puolin mukavaa elämää, viis veisaan muiden ihmisten, miehenikin mielipiteistä. On omat rahat, erossa lähtisi mies ovesta ulos, en minä, koska minä omistan meidän talot ja maat yksin kokonaisuudessaan. Taloudellisesti olen vahvoilla elinpä yksin tai miehen kanssa kaksin.
        Henkisestikin olen vahvoilla, pärjään yksin ja pärjään kaksin miehen kanssa, mutta nyt omilla ehdoillani, en miehen hyppyyttämänä.

        Tuossa oli kunnon puhetta, arvostan. Lukekaa hartaasti ja vaikka kaksi kertaa jos ei mene yhdellä lukukerralla jakeluun.


      • tuou
        läskinkommentti kirjoitti:

        OmaSyysi: Meinaatko, että naiselle pitää riittää pelkkä "syttyminen" , muuta nainen ei tarvitse orgasmin saamiseen?

        Kerroin rehellisesti syyn siihen miksi - minä - olen ylipainoinen.
        Sinä et ole elänyt minun elämää, et tiedä yhtään mitään.
        Rakastin ja rakastan miestäni, mutta en siedä enää hänen käytöstään. Ilmeisesti tämä on liian vaikea käsittää.

        Mieheni vaati jatkuvasti että minun pitäisi näyttää hyvältä hänen ja muiden ihmisten silmissä. Työni oli liian vaatimatonta minun piti edetä, hankkia ura, tuo mekko lihottaa sinua, tuo kampaus vanhentaa, minun pitää mennä noihin kissanristiäisiin kun se edistää työuralla etenemistä vaikka olin lomalla ja olisin halunnut viettää aikaa kerrankin lasten kanssa. Kun tulin synnytyslaitokselta heikossa kunnossa, hänen seksitarpeensa meni minun huonon kuntoni ylitse, kun hän halusi seksiä minun piti olla aina valmis, mutta toisin päin se ei toiminut.

        Seksissä mieheni ei ole kertaakaan viitsinyt kunnolla tehdä siten kuin minä halusin. Joskus yritti minuutin tai kaksi ja sitten totesi, että ensi kerralla, nyt hänen omat halut on niin kovat, että ei millään kykene keskittymään minun toiveisiin. Sitä ensi kertaa ei ole tullut ikinä. 15 vuotta sitä kestin, sitten tuli mitta täyteen.

        Tietenkin irtiottoni oli miehelleni järkuttävä, liian raju ja radikaali, mutta minulle välttämätön.
        Vaihdoin nousujohteisen uran simppeliin perusduuniin. Uuteen duuniin menin luomuna, lopetin meikkaamisen kokonaan kertalaakista, enkä ole käynyt enää kampaajalla kertaakaan, hiukset ponnarille ja that's it. Nyt voi jättää aivot pukukaappiin töihin mennessä klo 7 ja ottaa ne mukaan kun lähtee kotiin tasan klo 15.
        Minun ei tarvitse enää miettiä sekuntiakaan miltä näytän, miellyttääkö ulkonäköni muita ihmisiä vai ei, olen koko ajan luomu, oma itseni. Lopetin kuntosalilla käymisen, sitäkin olin tehnyt vain ulkonäköni vuoksi.
        Painoindeksi näyttää 26:tta, olen lihavampi kuin ennen, mutta olen terve, hyväkuntoinen, minun ei tarvitse olla koskaan nälässä. Tämä paino on minulle normaali. Painoni on ollut tässä samassa kilomäärässä jo monta vuotta. Lääkärin mukaan kaikki on enemmän kuin hyvin. En sairastele koskaan. Paino ei nouse eikä laske. Laskisi jos olisin nälässä, en halua olla.

        Kun olin hoikka, meikattu, viimeisen päälle laitettu, töissä ja esim. illanvietoissa oli jatkuvasti joku mies heittämässä piiloseksististä herjaa ja kehumassa treenattua ulkonäköäni,
        Nyt kun olen luomu, saan olla täysin rauhassa. On vapauttavaa ja ihanaa kun ei tarvitse miellyttää ketään. Ei tarvitse pyrkiä työelämässä mihinkään, ei tarvitse tressata viikonloppuja duuniasioiden takia. Voin keskittyä puutarhaan, ulkoiluun, lukemiseen.
        Sulaudun harmaahiirulaisten joukkoon, kukaan nainen ei enää pelkää, että vien hänen miehensä tai työpaikan.

        Ylipaino ja perusharmaavaatetus on minulle suojaväri.
        Se kertoo muille ihmisille, olen täysin vaaraton, ohittakaa minut, minua ei tarvitse kenenkään nähdä eikä kuulla. Rakastan tätä elämäntilannetta. Ei ole paineita mistään. Ei ole pakko tehdä yhtään mitään mitä en halua. Mieheni inhoaa vapauttani ja elämänasennettani. En tee mitään enää miellyttääkseni häntä tai muita ihmisiä. Hänen mielestä olen rupsahtanut ennenaikaisesti, vaikka minähän olen vain minä, just sellainen kuin olisin oikeasti jos meikkejä ei olisi keksitty.

        Jos mieheni haluaa seksiä kanssani, hän saa sitä heti kun pyytää minulta anteeksi läskiksi haukkumisiaan ja suostuu tekemään minullekin jatkossa orgasmin. Ei tarvitse joka kerta, mutta vähintään joka toinen kerta olisi hyvä. Minä olen tuottanut hänelle orgasmeja 17 v. Onko vaikka edes yksi orkku parissa viikossa minulle mieheltä liikaa vaadittu?
        Laihtumaan ja nälässä olemaan en enää rupea, se polku on kuljettu loppuun. Minä olen nyt tällainen kuin olen, jos en kelpaa luomuna, ei voi mitään, etsiköön uuden.

        Jos mieheni haluaa jotain toista naista, siitä vaan, en minä voi häntä estää haluamasta tai vieraissa käymästä. Jos mieheni haluaa eron, hän saa sen sillä sekunnilla kun pyytää.
        Jos saan kuulla hänen käyneen vieraissa, täyttelen itse eropaperit, muuten en.

        Minulla on kaikki hyvin, liikun, harrastan, pidän työstäni, on ystäviä, elän kaikin puolin mukavaa elämää, viis veisaan muiden ihmisten, miehenikin mielipiteistä. On omat rahat, erossa lähtisi mies ovesta ulos, en minä, koska minä omistan meidän talot ja maat yksin kokonaisuudessaan. Taloudellisesti olen vahvoilla elinpä yksin tai miehen kanssa kaksin.
        Henkisestikin olen vahvoilla, pärjään yksin ja pärjään kaksin miehen kanssa, mutta nyt omilla ehdoillani, en miehen hyppyyttämänä.

        Painoindeksi näyttää 26:tta
        Nippanappa lievästi ylipainoinen ei ole läski. Mutta suhteesi mieheen ei liene kunnossa - ja tuskin koskaan tuosta koheneekaan. En ymmärrä mikä estää sinua eroamasta. Itselleni seksi ja nautinto on tärkein osa parisuhdetta. Seksi kun on ainoa asia, joka erottaa parisuhteen ystävyyssuhteista. Liitto, jossa ei ole molemmin puoleista arvostusta on myöskin kaukana ystävyydestä.

        No, joka tapauksessa avautumisesi "virkisti" tässä ketjussa. Jos luet sen itse, niin ehkä elämäsi avautuu sinullekin :). Elämä on liian lyhyt suhteessa kärvistelemiseen. Suosittelen eroa lämpimästi.


    • Ohjaasievästi

      Sairauksia on paljon ja niitä kannattaa yrittää välttää. Minustakin tuo ylipaino on hoidettavissa. Saat mukaan vaimosi kun liikuntaa kerta harrastat. Kerta olet noin huolissasi asiasta. Mutta mielenterveys onkin eri juttu. Jos toinen masentunut tai harhaluuloinen sitä ei pysty kuin viemällä lääkäriin. Pakottamalla toista johonkin ei onnistu. Motivaatio on löydettävä. Toki jos mikään muu ei auta niin eroilmoitus voisi tepsiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe