Rajoitatteko nuorten pelaamista?

Kalkkisäiti

Olen yrittänyt viritellä aiheesta keskustelua muualla, mutta ketään ei tunnu kiinnostavan. Meillä on kahdeksasluokkalainen poika, jonka vapaa-aika on sama kuin CS-peli. Olemme rajoittaneet pelaamista aikalukolla, mutta silloin poika erkani muuten ihan fiksuista kavereistaan, koulumenestys laski jne. Vähän aikaa meni hyvin eli teini noudatti ohjeita ihan muutenkin, mutta nyt tilanne on taas se, että klo 23 teini tuijottaa konetta ja peli loppuu "ihan kohta". Pakko laittaa taas aikalukko. Ajattelin klo 22, jolloin ehtisi edes nukkua. Kamala poru on nyt tästä, ettei voi YÖLLÄ pelata, kun kaikki muutkin pelaavat (luulen, että tämä on tottakin, ei vain pojan sanomaa). Käytännössä ei silti etenkään arkisin tee mitään muuta kuin pakolliset koulujutut joten kuten ja sitten pelaamaan. Olen huolissani ihan pojan tulevaisuudestakin. Mihin jatko-opintoihin hän kykenee, jos se tietäisi vapaa-ajan ja pelaamisen vähentymistä? Toisaalta poika on ihan fiksu ja kunnollinen, eivätkä nuo pelit sinänsä kauhea mörkö ole, mutta kun se vie koko elämän!

13

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17vpoika

      Tuo laantuu aikanaan. Itsekkin pelasin 8lk CSGO peliä ja paljon. Mutta nyt 2 jälkeenpäin alkanut naiset kiinnostaa enemmän niinkuin monilla kavereillanikin :D Totta se on että yöllä pelaa kaikki kaverit kuten ulkomaalaiset pelikaverit eriaikavyöhykkeellä. Eniten huolissaan kannattaa olla siitä et käyttääkö hän kyseiseen peliin rahaa. Itse tuli tyhmyyttäni tuhlattua lähes 1000€ peliin avaamalla laatikoita joka on kaduttanut jälkeen päin rajusti.

      Onnea ja menestystä!

    • Uhkapelit

      Joo tosiaan tuosta rahan käytöstä kannattaa puhua kun nykyään voi uhkapelata pelin aseen "skineillä"

    • kylmäkokemus

      Nonnih, nyt löytyi asia jonka olen henkilökohtaisesti rämpinyt läpi! Aikalukon omakin äiti laittoi alussa kun koneen ääressä vielä yöllä olin ja ''ihan kohta'' hoin myös. XD Itse löysin porsaanreijän kuitenkin silloisesta ohjelmasta, ei estänyt jo päällä olevaa peliä, ja jatkoin peliä toivoen ettei yhteys pätkäise koska silloin joutui tietty uudelleen käynnistämään pelin ja sitähän aikalukko ei sallinut.

      Kiinnostavaa sinänsä että asuimme tuolloin aika laitaseudulla kaupungista, enkä pyörällä pahemmin vaivautunut kavereita katsomaan mennä vaan pelien ja viestien välityksellä ynnä koulussa sosialisoin... Kun sitten muutimme lähemmäs keskustaa sitä alkoi kummasti oleilemaan ulkosalla, mutta silloin olin jo mopoikäinen ja pelit alkoivat muutenkin kyllästyttää.

      Ja tämä turina on n. 10v takainen, nykyään 20 ikäinen, ja ajoittain vielä tietyissä vanhoissa, olemassa olevissa peleissä käyn katsomassa nykymenoa ja ihan nostalgioin mutta muuten on auto, asunto ja työpaikka harteilla että itseni perusteella ennustan hyvää tulosta teille muille asian kanssa nyt rämpiessä.

      Tietty nykyaikana, kuten nuo maksulliset osiot peleissä, kannattaa seurailla! Itse pihinä pelailin ilmaispelejä ja vain muutamaan ostin kuukausijäsenyyttä lisäominaisuuksia käyttääkseni.

      • kokemuskylmä

        - Piti tietty lisätä että tuossa aikalukko asiassa että sittemmin kuin muutimme lähemmäs muita ohjelma poistettiin aika pian. d:


    • loppuu-aikanaan

      MIKÄÄN ei ole niin turhaa kuin erinäköiset konsoli- ja PC-pelit.
      Useimmat niihin hurahtaneet ennemmin tai myöhemmin huomaa sen ja kyllästyy totaalisesti.

    • Kofflpxd

      No totta ihmeessä pitää puuttua tähän ! Itsekin jo 41-v nainen, pärjään ilman muutaman päivän, ei meidän aikoihin ollut mitään nettiä.....kunnon aikalukko siihen koneeseen, kello 20:00 se pitää olla. Ehtoina on, että läksyt on tehty ja kokeisiin on luettu. Tai sen jälkeen. Miksei se poika katso televisiota ? Sieltä tulee paljon kiinnostavaa ohjelmaa myös tuon ikäiselle. Kannattaa kokeilla !

      • Nörtinnörttiäiti

        "Sieltä tulee paljon kiinnostavaa ohjelmaa myös tuon ikäiselle. "televisiostako,ohjelmaa....höpöhöpö.
        Kuule,sinä määräärt siinä huushollissa" Sanot että toosa kii nyt tai tulen ja vedän töpselin pois seinästä. Ja pidä huoli tosiaan että on muutakin elämää,käy leffassa tai pelaa ulkona tai mitä tahansa muuta,kaikkea sopivasti.
        Omani on pelannut pienestä ja sai siitä ammatin. opiskelee tietotekniikkaa ja myyntiä/markkinointia ja aikoo pelialalle sitten aikanaan.
        Mutta sovit siitä aikarajasta, ei mitään kohta kohta...


      • jalaa1x

        Kaivas pääsi sieltä jostain mihin ei päivä paista, ja lue viestisi ajatuksella läpi. Tulikohan kirjoitettua suoranaista paskaa? Nuo softat ovat lähinnä vitsi ja helpost kierretävissä, samoin koneen käyttäjätunukset. Voitkin miettiä mielessäsi, että miten nämä tapahtuvat.


    • Ammattikasvattaja

      Sinä olet pojan vanhempi ja määrittelet rajat. Jos hänen koulunsa sujuu, hän on hyväkuntoinen ja terve, voit olla helläotteisempi. Jos hänen elämänsä tärkein asia on pelaaminen, sitä on rajoitettava. Onko hänellä ystäviä? Liikkuuko hän lainkaan? Se on aika olennaista.

      Se on eri juttu, miten rajoittamisen teet. Rajojen määrittely on kasvattamista. Se ei ole kivaa aina. Viime kädessä virtajohto laitteesta pois tai kone pojan huoneesta muualle.

      Ehkä voisi palkita poikaa siitä, kun hän tekee muuta? Esim. voisit toimia niin, että siivoamisesta saa peliaikaa? Liikunnasta saa peliaikaa? Tunti liikuntaa - tunti peliä?

    • Mikroampeeri

      Ammattikoulun opettajana voin kertoa, että aamumyöhästymiset ja aamupäivän poissaolot johtuvat valtaosin yöpelaamisesta.

    • i8ghyfvoy

      Laitat ne rajat siten, että viikolla 22:00 kone kiinni. Pe-La yöinä ja lomalla saa sitten valvoa. Kai siinä CS:ssä nykyäänkin pelataan "klaanimatseja", niin vähiten porua tietenkin tulisi, että sopii, että pelaa kesken olevan ottelun loppuun, kunhan päättyy 22:30 viimeistään. Kuitenkin 22:00 pääsääntöisesti. Olet vain sitten tarkkana, topakkana, että seuraa ohjeistusta. Katkaiset netin tai sähköt, jos ei muu auta. Lapsethan ovat taitavia venyttämään rajoja.

      • Kalkkisäiti

        Katkaisen lämmityksen ja vedet vessasta ellei moinen lopu. mikä on CS?


    • Kalkkisäiti

      Pelinä on Pokemon Go, PELI JOKA ON SAATANASTA
      JA AVAUKSENI KUVASSA!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe