Kupittaan tuomiot vain lieviä

gs.2013

Oikeuslaitos antaa mielenterveyshoitajille oikeuden ja "vapaat kädet" pahoinpidellä potilaita naurettavan pienillä tuomioilla. Mielipiteeni.

Mitä mieltä itse olette?

Mielenterveyden keskusliitto ihmettelee Kupittaan hoitajien tuomioita: "Tämä on hurjaa luettavaa"
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709192200404373_u0.shtml

148

3109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gs.2013

      Kun pahoinpitelyitä tai vääriä diagnooseja/lääkityksiä tapahtuu niin asioita muotoillaan niin ettei kukaan joudu vastuuseen. Psykiatria on nostettu kaiken arvostelun ja lain yläpuolelle. Ala valvoo itse itseään. Kun tilanne on sellainen niin alalle hakeutuu väkivaltaan kykeneviä narsisteja, jotka opettelevat keinot käyttää henkistä, kemiallista ja fyysistä väkivaltaa potilaita kohtaan. Potilaita härnätään niin, että hakemalla haetaan voimankäyttötilanteita.

      Aikanaan olin Tullissa töissä. Siellä opetettiin hoitamaan tullitarkastuksia niin, ettei voimankäyttöön jouduta turvautumaan. Aiemmin oli ollut kuulemma ongelmana se, että hakemalla haettiin syytä voimankäytölle ja sitten leikittiin kovaa poikaa. Sitten oli opittu toimimaan oikein ennaltaehkäisemään väkivaltaa. Pitäisikö terveydenhoitoalalla kehittyä samaan suuntaan ja myöntää oma väkivaltaisuus?

      Mielenterveystyössä tilanne on monimutkaisempi. On tilanteita, joissa potilasta kiusataan, jotta hoitaja pääsisi käyttämään voimaa eli fyysistä väkivaltaa. Suurempi ongelma on kuitenkin kemiallinen väkivalta. Hoitajat kirjaavat asioita diagnoosihakuisesti ja mielivaltaisesti muotoillen niin että lääkäri määrää diagnoosin/lääkityksen. Tämä on kemiallista väkivaltaa, joka perustuu siihen, että psykiatria on saavuttanut aseman, jossa se on totuuden yläpuolella. Täten hoitajilla ja lääkäreillä on täysi mielivalta harjoittaa väkivaltaa.

      Kupittaa on vain jäävuorenhuippu siitä mitä psykiatrian avulla ihmisille tehdään. Asian saama julkisuus on sitä että annetaan sellainen kuva että potilaiden turvallisuutta muka valvotaan.

      • huyuyuyuy

        Miten tämä Kupittaan tapaus edes tuli julkisuuteen?


      • i86467
        huyuyuyuy kirjoitti:

        Miten tämä Kupittaan tapaus edes tuli julkisuuteen?

        Vahingossa. Sattumalta median toimesta. Uhrit kertoessaan asioista haukutaan lyttyyn valehtelijoiksi. Näin tapahtuu aina ja ikuisesti jatkossakin ympäri Suomea ja maailmaa. Kupittaa tapauksessa ei ole mitään uniikkia tai erikoista. Se on peruspsykiatriaa.


      • gs.2013
        i86467 kirjoitti:

        Vahingossa. Sattumalta median toimesta. Uhrit kertoessaan asioista haukutaan lyttyyn valehtelijoiksi. Näin tapahtuu aina ja ikuisesti jatkossakin ympäri Suomea ja maailmaa. Kupittaa tapauksessa ei ole mitään uniikkia tai erikoista. Se on peruspsykiatriaa.

        Peruspsykiatriaa. Sitähän se on. Koko psykiatria on harhaoppi joka perustuu valheellisiin tulkintoihin asioista,manipulointiin, ja näitä valheita kutsutaan diagnooseiksi. Diagnoosi-nimikkeen avulla näitä valheita verrataan oikeisiin sairauksiin ja siten voidaan naamioida kemiallinen väkivalta hoidoksi. Oikeasti kyse on väkivallasta, millä keksitään tekosyitä.

        Tosiaan on ihme että Kupittaan tapaus pääsi julkisuuteen... mutta toisaalta se jättää valheellisen kuvan siitä että psykiatrinen hoito olisi muuten jotenkin hyväksyttävä asia


      • i86467

        Psykiatria on valtion sosiaalikontrollin väline. Psykiatria naamioituu lääketieteeksi tullakseen oikeutetuksi kansan silmissä.

        Psykiatrinen pakottaminen (eli psykiatrinen orjuus), mikä on psykiatrian selkäranka, on Suomen perustuslain sekä kansainvälisten ihmisoikeuksien vastaista toimintaa. Psykiatria täyttää myös kriteeriston rikoksen ihmisyyttä vastaan (crime against humanity).

        Kukaan ei tee asialle mitään, koska rikokseen syyllistymättömiä ei-toivottuja kansalaisia ei voida kontrolloida muulla tavalla. Ja heitä halutaan kontrolloida ja rangaista. Se on vastenmielistä, mutta moni asia ihmiskunnassa on vastenmielistä.

        Tulevat sukupolvet tuomitsevat meidät siitä julmuudesta jota psykaitrian nimissä olemme toisiamme kohtaan osoittaneet samalla tavalla kuin me tuomitsemme inkvisition aikaiset sukupolvet siitä julmuudesta jota he aikansa ei-toivottuja ihmisiä kohtaan osoittivat.

        Suomessa 2017 ihmisten tuhoaminen neurotoksiineille on sallittua, jos tuhoamisen suorittaa auttamisen nimissä.


      • Tulpa
        huyuyuyuy kirjoitti:

        Miten tämä Kupittaan tapaus edes tuli julkisuuteen?

        Moottorisahajonglööri Juha Kurvinen saattoi osaltaan auttaa tapauksen julkituloa kertomalla omista kokemuksistaan toisella Kupittaan osastolla.


      • turkupsykiatriaa

        Sanot että

        Asian saama julkisuus on sitä että annetaan sellainen kuva että potilaiden turvallisuutta muka valvotaan

        Muka valvotaan? Noin miettii moni mutta toisaalta on sitten tämä tieto.

        Kupittaa on Turun kunnan ja just luin kupittaa-juttuja yleltä ja niissä kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo että Kupittaalla on takuuvarmadti puhtaat paperit kaltoinkohteluista nyt ja ollut viimeset neljä vuotta.Jos Randell puhuu muunneltua totuutta julkisuudes ja johdon suorittama potilasturvallisuusvalvonta onkin vaan mukavalvontaa, niin onko mahdollista sitten se ettei Kupittaan työntekijöiden joukossa ole yhtään niin täyspäistä hoitajaa ja lääkäriä, jotka ei kilauttaisi aville tai valviralle tai vaikka medialle kun ne huomaa että potilaita härnätään osastolla ja kiusataan niin paljo että ne suuttuu jotta sitten jotkut hoitsut saa purkaa niihin väkivaltaisia aksöniään, tai mitä tahansa epäasiallisuutta huomaavat, virheiden peittelyä tai muuta.

        Kupittaalla potilasturvallisuusvalvonta on henkilökunnan vastuulla. Ihan niin kuin muissakin sairaaloissa ja monissa se valvonta toimiikin niin takuuvarmasti ettei virheitä tarvitse hävetä eikä peitellä niin kuin elukat. Jos Kupittaalla ei valvontaa osata vieläkään niin huhhuh. Turha sitten on inistä jälkeenpäin oikeudenkäyntien yhteydes että taas ylin johto luistelee vastuusta kun itellä on vääryyksiä kohdatessa ollut niin ohikattovat silmät että ovat päästäkin irti parin metrin päässä.

        Alkaa kanssa tuntua siltä että Kupittaa on jäävuoren huippu esiintulleista potilaiden kiusaamistapauksista.Ennen suhtauduin epäillen kaikkiin psykiatriaa panetteleviin kirjoituksiin, nyt kun Kupittaa pullahti pintaan, sanon kaikille mieltään purkaville frendeille että varokaa lääkärin pakeille menemistä noitten vaivojanne kanssa. Menkää lekuriin vasta sitten kun ootte terveitä, se on varmin keino säästyä kupittaatraumoilta. Ollaan sitten naurettu että hulluhan sitä pitäiskin olla jos nykyisten mielenterveysvaikeuksien päälle vielä kupittaatrauman menis hankkimaan. Se vaara on vieläkin turkulaisessa psykiatriassa.


      • osasto12345

        Asiaton kohtelu on yleistä noissa sairaaloissa koko Suomessa. On tsäkä, jos sattuu ekakerran hyvä lääkäri ja hoita. Ei oikein potilaita kuunnella tai oteta vakavasti, kun ne on hulluja tai diaknosoituja, joiden sanomisilla ei ole painoarvoa. Jonku tutkijan pitäisi ottaa asioita esille, mutta onko sen jälkeen työpaikkaa, jos alkaa epäkohdista puhua. Oli väkivaltanen mieshoitaja, joka oli myös hankala varsinkin nuoremille hoitajille. Vähän väärinpäin on hoito. Välillä vaikuttaa, että näitä huonosti käyttäytyviä, kriminaaleja paapotaan ja ymmärretään ja huomioidaan niiden oikeudet, mutta entän nämä jotka ovat näiden potilaiden harmien aiheuttajia niille tungetaan liikaa lääkkeitä. Noille kunnollisimille olisi käytännön neuvot ja toimet parempia kuin turhan raskaat lääkkeet. Mutta lääkkeillä näytetään ongelmia hoidettavan. Yli päätään kaupunkien palvelut on vähän kyseenalaisia. liian paljon heikon ammattitaidon omaavia ja huonosti käyttäytyviä ainakin Tampereella ja Jyväskylässä. Niin näyttää olevan muissakin kaupungeissa, vaikka muodollinen pätevyys pitäisi olla ammateissa. Monet on käytännössä amatöörejä. Pienillä paikkakunnilla taitaa lääkärikin olla omasta mielestää maailman arvostetuin henkilö, vaikka on vaan ollut sopivat kasvuolosuhteet ja saanut käytyä koulunsa. Kohtelu voi olla väkivallan merkit täyttävä, on tönimistä, kovaotteisuutta ja jne. ihan tarpeettomasti. Mitään ei kerrota tai keskustella, kun potilas on niin ala-arvoinen hänen korkeuteensa nähden. Miksi ei vieläkään potilaan ääntä kuunnella ja selvitellä asioita, vaan annetaan epäsiallisuuuden rehottaa. Varmaan sairastuu noiden kohtelusta. Yrityselämässä ja joillakin aloilla ei esimiehet tai johtajat eikä muutkaan työntekijät noin toimia kuin kaupungilla ja sairaaloissa. Yrityselämän puolella onaika äkkiä yhteiskunnalliset tahot seuraamassa, jos vähänkään on jotain epäkohtia tai puuttumista.


      • Anonyymi
        Tulpa kirjoitti:

        Moottorisahajonglööri Juha Kurvinen saattoi osaltaan auttaa tapauksen julkituloa kertomalla omista kokemuksistaan toisella Kupittaan osastolla.

        Näillä psykiatrian hepuillahan on uudet tekniikan keinot käytettävissä. Kun Juha Kurvinen meni puhumaan epäkohdista (en tiedä, miten haettuja olivat - voi vähän ottaa pannuun, jos kertoo työstään rehellisesti ja ehkä höpöttää liikaa ja laitetaan pakkohoitoon) Li Anderssonille, tuli psykiatreille kiireet pyllyyn. Pistettiin helvetinmoinen päänsärky, jotta saatiin heppu lääkäriin. Sitten ilman mitään syytä kerrottiin, jotta pakkohoitoon. Kurvisen päivitys, kun lähti karkuun, oli järkevä. Kun saatiin psykiatriseen sairaalaan poliisin toimesta, kun jatkoi blogiin kirjoittelua, annettiin sopivia kemikaaleja tms., jotta kirjoitteli täysin sekavia. No ilmeisesti saivat hänet itsensäkin uskomaan, että hänellä on "bipolaarihäiriö" tai sitten pelottelivat hiljaiseksi. Ja tietenkään ei mitään tutkintaa tästä. No mutta se on vähän tuurista kiinni, että saako siellä jonkun sadistin kimppuun vai jonkun, joka johonkin auttaakin. Ne peruslääkeproseduurien apu ovat kyllä sanotaanko hiukkasen liioiteltuja lääketehtaiden maksamien tutkimusten toimesta tai siis suoraan sanoen haitallisia usein. Siitä kertoo jo sekin, että psyykenpotilaiden elinajanodote on pysynyt samana (yli vuosikymmen alempi vakavammissa varsinkin diagnooseissa), kun muitten on kasvanut vuosien kuluessa.


    • 54654654654

      Ne oli syyttömiä. Loistohoitajia jotka vaan sattumalta, erehdyksessä pääty oikeuteen ilman mitään perusteita. Kaikin puolin loisto hoitaja ainesta ja osaavaa kuten psykiatriassa aina. Sehän on tiede missä ei tapahdu minkäänlaisia virheitä. Ainakin jos katsoo hoitovirheilmoituksia ja erityisesti läpi menneitä.

      Erikoinen tiede, ettei tapahdu koskaan mitään virhettä.

      Tehy varmaan palkitsee nämä vuoden hoitaja tittelillä.

      • yt69ijuh65g

        Ehkä Tehy palkitsee niitä perässä kävelijöitä, jotka kulkevat tekijöiden perässä. Suorittava taso on aina arvostelun kohteena ,mutta väistelijät keräävät kunnian. Sukupuolineutraalit on viimeinen ryhmä ,joka vastaa mistään.


    • dfhdfhfd

      On täysin ironista miettiä, onko Kupittaan hoitajien suorittama pahoinpitely pahoinpitely vai ei, kun todellisuudessa psykiatrian "hoitotavat" osastoilla ovat pahoinpitelyä pakkohoidon kohdalla. Hoitotavat, pakkoinjektiot ym pakkolääkintä, ovat loukkaavinta ja alistavinta, mitä yhteiskunnassamme sallitaan kenellekään toiselle tehdä. Ihmisen toteaminen sairaaksi hänen ajatustensa perusteella, vialliseksi leimaaminen on myös eräänlaista väkivaltaa. Ihmisellä ei ole oikeus edes ajatella, miten hän ajattelee, kun häntä turrutetaan erilaisilla pakkokemikaaleilla mahdollisesti kajoten hänen keholliseen koskemattomuuteensa. Ja mikä pahinta, hänen mieleensä. Mielisairaat ovat nykyajan syrjityin kansanryhmä. Heidän pahoinpitelystään ei näemmä saa edes kunnon tuomioita.

      • i86467

        Jep. Ihan jo lakioppineetkin ovat todenneet, että psykiatrinen aineiden ja muiden toimenpiteiden pakottaminen on lain mukaan pahoinpitelyä ja täyttää myös kiduttamisen tunnusmerkistön. Kuitenkin, koska psykiatrien tekemän pahoinpitely ja kiduttaminen on lain edessä _määritelty_ lääketieteelliseksi _hoidoksi_, se sallitaan. Sama asia psykatrisen vapaudenriiston kohdalla. Se on rikollista, mutta, koska se on _määritelty_ hoitotoimenpiteeksi, se sallitaan.

        Todellisuudessa kyse on siis vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja/tai kiduttamisesta, mutta toiminta sallitaan, jos näin tehdään psykiatrien toimesta, auttamisen/hoitamisen nimissä. Ovelaa, sikamaista, sadistista, mutta toimivaa. Uhrit kituvat ja heidän protestointiaan kutsutaan sairaudentunnottomuudeksi.

        Sanan ja ajattelun vapaus on Suomessakin illuusio, jota monet eivät ole tulleet huomanneeksi. Mielenterveyslaki mahdollistaa sanomisesta ja ajattelusta rankaisemisen auttamisen nimissä.

        Btw. Mielisairaus on metafora. Sellaista ihmisryhmää kuin mielisairaat ei ole olemassa paitsi samassa merkityksessä kuin noidat.

        Kaikille psykiatrisesta orjuudesta kiinnostuneilla suosittelen Thomas Szaszin kirjallisuutta. Thomas Stephen Szasz o edesmennyt (1920-2012) psykiatrian emeritus professori, joka käytti koko uransa, elinaikansa, psykiatrisen huijaukseen paljastamiseen kansalle. Hänen yhä päivittyvät nettisivunsa www szasz com ovat erinomainen tietolähde kaikille, jotka eivät psykiatrisia kulisseja ymmärtäneet.


      • i86467

        Sivustolla Mad in America (www madinamerica com) on sattumoisin tänään julkaistu juttu juuri samasta asista mistä tässä ylempänä aikaisemmin kirjoitin. Jutun nimi on "Why Philosophy Matters?" ja sen on kirjoittanut Joanna Moncrieff 22.9.2017. Kannattaa tsekata. (Valitettavasti suoraa linkkiä juttuun en voi laittaa, koska joutuu mahdollisesti sensuurin kohteeksi. Juttu löytyy helposti nettihaulla.)

        Jutulle on kirjoittajan mukana tulossa myös jatkoa. Ensimmäinen osa oli ainakin ihan hyvä. Ainoa huomautuksena sanottakoon, että sairaus on aina fyysinen epänormaalius kehossa, toisin kuin Moncrieff hieman yhdessä kohtaa on lähtenyt vihjailemaan tai maalailemaan.


      • ymmällään
        i86467 kirjoitti:

        Sivustolla Mad in America (www madinamerica com) on sattumoisin tänään julkaistu juttu juuri samasta asista mistä tässä ylempänä aikaisemmin kirjoitin. Jutun nimi on "Why Philosophy Matters?" ja sen on kirjoittanut Joanna Moncrieff 22.9.2017. Kannattaa tsekata. (Valitettavasti suoraa linkkiä juttuun en voi laittaa, koska joutuu mahdollisesti sensuurin kohteeksi. Juttu löytyy helposti nettihaulla.)

        Jutulle on kirjoittajan mukana tulossa myös jatkoa. Ensimmäinen osa oli ainakin ihan hyvä. Ainoa huomautuksena sanottakoon, että sairaus on aina fyysinen epänormaalius kehossa, toisin kuin Moncrieff hieman yhdessä kohtaa on lähtenyt vihjailemaan tai maalailemaan.

        Miksi Virolahti palstalla väitettiin koulukiusaamisasiassa ettei psykiatria ole totta?


      • i86467
        ymmällään kirjoitti:

        Miksi Virolahti palstalla väitettiin koulukiusaamisasiassa ettei psykiatria ole totta?

        Vaikea sanoa, varsinkin ilman kontekstia, mitä ilmauksella "psykiatria ei ole totta” mahtaa joku tarkoittaa. Vaihtoehtoja on paljon.


      • j97eee
        i86467 kirjoitti:

        Vaikea sanoa, varsinkin ilman kontekstia, mitä ilmauksella "psykiatria ei ole totta” mahtaa joku tarkoittaa. Vaihtoehtoja on paljon.

        Mitä siellä sitten oli? Mitä vaihtoehtoja on?


      • i86467

        Yritinpä huvikseni etsiä viitattua kohtaa Virolahti-palstalta, mutta en löytänyt mitään tuohon viittaavaa, joten en tiedä mistä kyse.

        Psykiatriahan on pseudotiede. Lieneeko sitä yritetty sanoa.


    • gs.2013

      "Hoitotavat, pakkoinjektiot ym pakkolääkintä, ovat loukkaavinta ja alistavinta, mitä yhteiskunnassamme sallitaan kenellekään toiselle tehdä. Ihmisen toteaminen sairaaksi hänen ajatustensa perusteella, vialliseksi leimaaminen on myös eräänlaista väkivaltaa."

      Kun tähän lisätään vielä se, että lääkärien ja hoitajien keskuudessa yleisesti tiedetään lääkkeiden aiheuttama vammauttava ja sairastuttava vaikutus niin kyse on ihan samasta asiasta mitä tapahtui esimerkiksi natsien keskitysleireillä, kidutuksesta ja murhista. Esimerkiksi neuroleptit tuhoavat hermostoa ja aiheuttavat dystoniaa mikä johtaa mm. niskakyttyrään ja joutsenkaulaan. Lääkkeet huonontavat ihmisen terveyttä ja silti sitä kutsutaan hoidoksi, vaikka kyse on kiduttamisesta ja eliniän lyhentämisestä.

      • hoitur

        Monille tulee sairaita jatuksia ja tekoja lääkkeistä. Monet sairastuu psyykelääkeistä myös fyysisesti. Niitä joita pitäisi lääkitä ja hijentää menoa ja akressiivisuutta ei kuitenkaan lääkitä yleisen turvallisuuden nimissä. Välill' vähän huilaavat, että jaksaavat taas rellestää. Pahinta, että nuo aiheuttavat ulkopuoliselle haittaa ja harmia. Aina noita psypsykopaatteja paapotaan. Aika monia on alkanut kupittaa, kun on saanut lääkityksen päälle. Jotku lääkkeet vie rajat, että monet addiktoituvat. Eiköhän riettaan seksielämän saa aikaseksi joillakin kemiallisila aineilla.


    • ajattelen.siis.olen

      Mielestäni kaiken alku ja juuri on siinä, että psykiatria ja psyykkiset sairaudet on aina, kautta aikojen leimattu.
      "Hulluille" on aina saatu nauraa ja tehdä pilkkaa. Jopa väkivaltaa.
      Eikö ole niin, että mielelläsi et kerro mielenterveydellisistä ongelmistasi kenellekään, vaan piilottelet ja häpeät? Onko ihme että sairastuneet saavat ali-ihmisen leiman, kaikkien yhteisen pilkan ja halveksunnan kohteen?
      Niin kauan kun psyykkiset sairaudet eivät ole samalla viivalla "hienompien",ja hyväksyttävien sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien tai syövän rinnalla, mitään parannusta ei tapahdu.

    • kupittaallauusisuunta

      Kupittaallahan ei ole tapahtunut potilaiden kaltoinkohteluja muilla kuin tuolla vanhalla G1-osastolla, jota ei siis enää ole. Yhtään faktaa ei ole esitetty, että Kupittaan muilla osastoilla työskentelisi hoitajia, joiden tiedetään käyttäytyneen epäasiallisesti potilaita kohtaan, yhtään potilaiden kaltoinkohtelua ei ole Kupittaan johdon tietoon tullut. Vuoden 2013 jälkeen ovat potilaat voineet luottaa siihen että hoitajien epäasiaalisuuksia johto ei katso sormien läpi. Samanlainen nollatoleranssi kuin HUSsilla on ollut käytössä sen jälkeen kun mediassa uutisoitiin G1 julmuuksista ja valvira selvitti Kupittaan olot. G1-osastolla töitä tehneet ja oikeudessa olleet saivat ne tuomiot mitkä oli mahdollisia olemassa olevien tietojen perusteella. Nyt jos jotain väärää Kupittaalla ilmenisi, näkyisi siellä kaikki tarvittavat tiedot niissä selvityksissä mitkä johto on itse tehnyt. Enää ei kukaan johdosta voisi valehtelematta sanoa että en tiennyt. Se on niin että hoitajat välittävät potilaista ja potilasturvallisuudesta ja teemme kyllä parhaamme kaikilla työpaikoilla vaikkei sitä missään arvosteta ja olemme myös kärsijöitä silloin kun mätämuna paljastuu yhteisössämme. Silloin potilaiden epäluulo kohdistuu jokaiseen työntekijään ja Kupittaalla varmadti etenkin koska kaikki luulee että Kupittaalla edelleen lakaistaan ongelmia piiloon.

      • valistaitseäsi

        Samaa psykiatriaa siellä toteutetaan kuin muuallakin: rankaisua ja kontrollointia;pakottamista. Syötetään väkisin lääkkeitä tai sitten injektiona annetaan. -Kyllähän sinnekin pakkohoitopotilaita tulee.


      • etteolepuhtoisia

        Kyllä siinä faktaa on, jos psykiatrisilla osastoilla hoidossa olleet ovat kirjallisestikin esittäneet valituksia huonoista kokemuksistaan. Näitä valituksa on koottu. Ehkä ovat tällä hetkellä Mielenterveyden Keskusliitolla.

        Toinen asia on se, että niiden todistaminen on hankalaa. - Pitkän aikaa mietittiin, aletaanko niitä tutkia. Päätettiin, ettei aleta.


      • Ongelmista.ollaan.hiljaa
        etteolepuhtoisia kirjoitti:

        Kyllä siinä faktaa on, jos psykiatrisilla osastoilla hoidossa olleet ovat kirjallisestikin esittäneet valituksia huonoista kokemuksistaan. Näitä valituksa on koottu. Ehkä ovat tällä hetkellä Mielenterveyden Keskusliitolla.

        Toinen asia on se, että niiden todistaminen on hankalaa. - Pitkän aikaa mietittiin, aletaanko niitä tutkia. Päätettiin, ettei aleta.

        tiedätkö, ovatko kirjanneet tai kirjaavatko nykyään kupittaalla hoitajat ja lääkärit joko havaitsemansa tai muutoin tietoonsa tulleet potilaiden kaltoinkohtelut/epäilyt mihinkään virallisiin esim. omavalvontasysteeminsä selvityksiin? vähän vaikeahan mitään on jälkeen päin tutkia tarkemmin, jos johto ei tee tarvittavia kirjauksia tapauksista, joita ovat käsitelleet. vai onko käsittelytapa sellainen, että irtisanotaan räikeisiin epäasiallisuuksiin syyllistynyt hoitaja tai ei jatketa määräaikaista työsuhdetta ilman että ilmoitetaan valvoville viranomaisille, jolloin ongelmahoitaja siirtyy muiden sairaaloiden kontolle ja kollegojen riesaksi, eikä kukaan tiedä mistään mitään. tosin kupittaalla työntekijöiden on vaihtuvuus suurta, koska lääkärit eivät siellä viihdy, eivätkä hoitajatkaan. työilmapiiri sellainen. vanhoista sairaista hoitokulttuuritavoista jostain syystä vaikea päästä irti tyksinkään aikana, ja kaikilla paljon mututietoa siitä, että vaikeudet kohdataan mieluusti suut supussa, eikä niitä avoimesti käsitellä. huhut saa karttamaan työpaikkaa enemmän kuin tieto jolla huhuja voitaisiin poistaa.


      • 456754654654

        Oletan, että tämä oli parodia yritys?

        Mutta jos ei, niin kyllä te lihavat hoitsuämmät olette niin hirveää sakkia ettei tosikaan. Mies"hoitajat" ovat vielä pahempia, en edes ymmärrä miksi pitää tuolle alalle lähteä jos ainoa mielekkyys työssä on potilaiden retuuttaminen ja uhkailu?

        Itse todistin Kupittaalla raiskausta eristyshuoneessa, joka oli aina ovet auki uhkailumielessä hoitajien taholta. (jos ei siellä ketään ollut eristyksessä).

        Minä ja moni muu kävivät kertomassa hoitajille...joita ei kiinnostanut paskaakaan. Naureskelivat vaan siellä akvaariossaan.

        T: Sieltä kellariosastolta.


      • PöydänKorvat
        456754654654 kirjoitti:

        Oletan, että tämä oli parodia yritys?

        Mutta jos ei, niin kyllä te lihavat hoitsuämmät olette niin hirveää sakkia ettei tosikaan. Mies"hoitajat" ovat vielä pahempia, en edes ymmärrä miksi pitää tuolle alalle lähteä jos ainoa mielekkyys työssä on potilaiden retuuttaminen ja uhkailu?

        Itse todistin Kupittaalla raiskausta eristyshuoneessa, joka oli aina ovet auki uhkailumielessä hoitajien taholta. (jos ei siellä ketään ollut eristyksessä).

        Minä ja moni muu kävivät kertomassa hoitajille...joita ei kiinnostanut paskaakaan. Naureskelivat vaan siellä akvaariossaan.

        T: Sieltä kellariosastolta.

        Milloin tuo tapahtui? Oliko Kupittaa jo Tyksin alaisuudessa? Hoitajien olisi kyllä pitänyt kirjata ylös mitä potilaat ovat tulleet kertomaan ja miten ovat heti asiaan reagoinneet ja mitä ovat havainneet ja miten ovat havaintojensa perusteella toimineet, ja sitten mahdolliset kriisikeskustelut potilaiden kanssa jne.

        Näillä palstoilla ei voi tehdä ratkaisuja mitä on tapahtunut ja mitä ei ja on harmi ettei psyykkisten sairauksien kanssa työtä tekevät ymmärrä ihmisten psyykkeestä edes sen vertaa että hoksaisivat käsitellä asiat suoraan ja nopeasti potilaiden kanssa. On vaikea erotella tpahtuneita vääryyksiä tapahtumattomista, kun mitään ei selvitetä kunnolla, sehän on nyt nähty G1oikeudenkäynnissä. Ja tästä suhmurointihölmöilystä ja välinpitämättömyydestä hyötyvät, niin ketkä!

        Tiedossa kuitenkin on, että Kupittaalla on ainakin yksi hoitaja viime vuonna toiminut todistettavasti räikeän provosoivasti potilasta kohtaan, ja irtisanottu saman tien. Aina kannattaa kysyä neuvoa oikeusaputoimistosta,miten toimia vaikka olisi vanhakin tapaus.

        Kupittaan perinteisiin kuuluva ongelma on, että siellä ei ole selvitetty sellaisiakaan vääryyksiä jotka olisi voitu samantien selvittää. Ihan fiksutkin hoitajat ja lääkärit katsovat mieluummin ohi ja ovat hiljaa havainnoistaan ja nostavat kytkintä, koska tietävät miten vaikeaa psykiatrisella osastolla tapahtuneista väärinkäytöksistä on ottaa selvää jälkeen päin, kun vastassa on vaikeasti sairaat potilaat ja työkykyinen henkilökunta. Siksi G1oikeudessa jaettiin nuo tuomiot mitkä jaettiin.

        Kupittaa on monesta syystä raskas työpaikka hoitajille ja lääkäreille. Ja kun on perhe jota pitää pitää voimissaan, ei kaikilla ole vaihtoehtoa tuosta noin vaan valita missä työskentelee. Ja jos Kupittaalla on kaueemin työskennellyt ei saa hevin työtäkään muualta. Kyllä se vaan näin on. Kupittaa ei ole paha paikka vain potilaille, se on sitä myös hoitajille, ja taas, monesta syystä. Nähtiinhän se G1oikeussakin että hiljaa olleilla häpeä on suuri. mutta jälkirohkeuskin on hatunnoston arvoinen.

        Oikeastaan jälkirohkeus on suurinta rohkeutta koska siinä laittaa omankin päänsä pölkylle. Työturvallisuus ja potilasturvallisuus paranee, kun työpaikalle saadaan ilmapiiri jossa uskalletaan puhua ongelmista ja ongelmista kerrotaan oikealla tavalla myös ulospäin. Nyt Kupittaan ongelmista puhutaan kuppiloissa, ja viereisellä pöydällä on aina korvat.


      • sanastoa
        etteolepuhtoisia kirjoitti:

        Kyllä siinä faktaa on, jos psykiatrisilla osastoilla hoidossa olleet ovat kirjallisestikin esittäneet valituksia huonoista kokemuksistaan. Näitä valituksa on koottu. Ehkä ovat tällä hetkellä Mielenterveyden Keskusliitolla.

        Toinen asia on se, että niiden todistaminen on hankalaa. - Pitkän aikaa mietittiin, aletaanko niitä tutkia. Päätettiin, ettei aleta.

        Valituksia voi tehdä hallintopäätöksistä. Huonosta kohtelusta pitää tehdä kantelu aluehallintovirastoon.


    • Kupittaa666

      Kiinnostava keskustelun aihe, mutta oikeuslaitos ei anna kenellekään oikeutta pahoinpidellä potilaita, kuten keskustelun aloittaja väittää. Suljetuissa laitoksissa johdolla on iso vastuu siitä, että väärinkäytökset joutuvat heti poliisitutkintaan, jotta niistä voidaan saada luotettavaa tietoa tuoreeltaan. Kupittaalla johto ei ole toiminut asemansa mukaisesti, kun ei ole ymmärtänyt, että sen tehtävänä on tietää kaikki mitä sen alaisuudessa osastoilla tapahtuu, ja mitä G1 osastolla tapahtui. Se ei kuitenkaan ole rikos ettei johto tiedä väärinkäytöksistä, vaikka yleisen elämänkokemuksen perusteella ajateltuna johdon pitäisi tietää, kun sen alaiset toimivat tavoin, joka on rikoslaissa sanktioitu.

      Kupittaa on traumatisoinut useita potilaita, mutta toisaalta kuten olemme saaneet mediasta lukea, on Kupittaan johto myös yrittänyt auttaa potilaitaan, kun sen vastapari, yhteisistä kuntaeuroista taisteleva kumppani, sosiaalitoimi, on omilla toimillaan ja päätöksillään vaikeuttanut potilaiden elämää, ja lisännyt siten kunnan ja koko yhteiskunnan menoja. Turun sotepalveluissa olisi kammattavaa enemmänkin jos THL:n eräisiin hälyttäviin tilastotietoihin on uskominen.

      On sanottu, että ns. kauhea Kupittaa-keissi osoittautui kuplaksi G1-oikeudenkäynnissä. Onko se ihmekään. Muistisairaat vanhukset eivät puhu. Eivätkä kuolleet. Ja johto vain hyötyy siitä, että laiset tappelevat vielä keskenäänkin. G1-keissi ei kuihtunut kasaan. Siitä vain ei voida saada selville yhtään mitään.

      • pahuuttariittää

        Ei se kuplaksi jäänyt.Kyllä tieto levisi tavisten joukkoon ja viranomaisille. Nyt Valvira ilmoitti, että,että jos v. 2013 olisi heihin otettu yhteyttä eikä tehty vain sisäistä tutkintaa, Valvira olisi lopettanut G1 osaston.


      • i86467

        Yleisesti ottaen psykiatriseen toimintaan puututaan sen takia ja sen myötä, että asia tulee julkiseksi ja vaarantaa psykiatrian julkisuuskuvaa. Mistä tiedetään, ettei muualla Suomessa toimita tällä hetkellä aivan vastaavalla tavalla kuin esimerkiksi Kupittaalla? Ei mistään.

        Toisaalta, sitä psykiatria on. Psykiatriasta puhuttaessa olen aina ihmetellyt ihmisten puheita "väärinkäytöksistä", "sääntöjenvastaisista vapaudenriistoista", "ylilääkitsemisestä" jne. Mitä psykiatria on jos ei vallankäyttöä ja ihmisten pahoinpitelyä valtion mandaatilla?

        Mitä tästä Kupittaan tapauksesta minulle viivan alle jää on, että Kupittaalla ihmisiä pahoinpideltiin yli valtion asettamien suositusten ja määräysten, mikä tuli julkisuuteen ja tähän valtion viranomainen puuttui. Käypä hoito suositusten mukainen pahoinpitely ja vapaudenriisto, auttamisen nimeen totta kai, jatkuu yhä ympäri Suomea. Psykiatrista pakottamista ei tietääkseni kumottu?

        Niin kutsuttujen "psykiatristen väärinkäytösten" kohdalla tilanne on vastaava kuin puhuisimme "orjuuden väärinkäytöksistä". Valtio saattaa puuttua orjanpitolakien rikkomiseen. Esimerkiksi valtio voi määrittää, että orjia saa lyödä vain kolmesti, mutta nyt jos joku on mennyt lyömaan kuudesti, tähän valvova viranomainen puuttuu ja varmistaa, että orjuutta harjoitetaan tälläkin tilalla tai laitoksessa valtion laatimien suositusten ja määräysten mukaisesti. Itse olen sitä mieltä, että orjuus/psykiatria on itsessään väärin. Se on myös Suomen perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeuksien vastaista, ei kuulu vapaaseen oikeusvaltioon, ja tulee täten lakkauttaa.

        Tahdonvastainen niin kutsuttu "psykiatrinen hoito" _on_ pahoinpitelyä ja vapaudenriisto. Mielisairaus on metafora, joten oikea kysymys kuuluu, mitä ollaan näennäisesti hoitamassa? Tieteellisesti puhuen ei ole mitään hoidettavaa. Paha mieli tai halu kuolla ei ole sairaus eikä sairauden oire. Psykiatria on sosiaalikontrollia siinä missä poliisitoimikin. Poliisi huolehtii valtion kirjattujen lakien noudattamista, psykiatria kirjaamattomien lakien. Psykiatria rankaisee ihmisiä rikoksista mielenterveyslakia kohtaan. Psykiatria on siis lain haara, ei lääketieteen, kuten moni virheellisesti olettaa. Sen takia meillä ei ole diabeteslakia tai flunssalakia tai syöpälakia. Diabetes, flunssa ja syöpä ovat sairauksia. Ne ovat lääketieteellisiä asioita. Se, että on eri mieltä viranomaisten kanssa, on surullinen ja valittaa tai juo terveytensä pilalle, aiheuttaa järjestyshäiriöitä eikä elätä itseään tai ole tuottava yhteiskunnalle, on poliittisesti määritelty sairaudeksi, mutta ei ole sitä tieteellisesti. Ei-halutun käyttäytymisen, ajattelun ja/tai tunteilun määritteleminen sairaudeksi poliittisesti mahdollistaa valtion sosiaalikontrollin näitä henkilöitä kohtaan lääketieteelliseksi hoitamiseksi tai auttamiseksi naamioituneena.

        Jos asia on teille uusi, suosittelen tutustumaan psykiatrian instituutioon tarkemmin vaikkapa osoitteessa szasz com.


      • Diiba1

        Sepä se. Kenellä tahansa on oikeus kieltäytyä syövän tai diabeteksen hoidosta. Ja monihan tekeekin syövän kohdall niin. Vasta oli lehdessä juttua jostain, joka kieltäytyi syövän hoidosta. Oli elänyt tarpeeksi.

        Sairauden koskiessa mieltä, ei oikeutta kieltäytyä hoidosta ole.

        Odotan vaan, milloin psykiatrit keksivät, että kaikki jotka kieltäytyvät vaikkapa syövän hoidosta passitetaankin mielisairaana "hoitoon". Tai entäpä kaikki lihavat, jotka eivät tee elintapamuutosta ja selkeästi vaarantavat oman terveytensä. Eihän näistä ihmisistä selkeästi kukaan ajattele omaa hyväänsä. Eli selkeästi mielisairasta porukkaa. Pakkohoitoon vaan.


      • xkxkfkkfn

        Pakkohoidon epäeettisyyttä ei oikeastaan tajua muutakuin silloin, kun se sattuu omalle kohdalle. Silloin tajuaa millainen loukkaus se voi olla ja millaista väkivaltaa se sisältää sisältäessään pakkolääkintää, pakkokeinoja ja leimaamista kyvyttömäksi päättämään asioistaan. Kun kyseessä on oma keho ja mieli, oma ainutkertainen elämä, pitää olla oikeus päättää, mitä psyykkeeseen vaikuttavia kemikaaleja ottaa ja haluaako kieltäytyä niistä negatiivisten terveysvaikutusten ja elämänlaadullisten haittojen vuoksi. Tai ylipäätään sen vuoksi että ei halua olla kyseisten aineiden vaikutuksen alla omassa tajunnassaan jonka loukkaus pakosti injektoiduilla kemikaaleilla on äärimmäisen väärin. Kyseiset aineet aiheuttavat vieroitusoireita, haittoja kuten seksuaaliongelmia, (niissä on tutkitusti runsaasti haittoja) ja ihminen voi kokea niiden pakottamisesta ja käyttämisestä emotionaalista tuskaa. Sekä traumoja. Aineiden pakottaminen ihmisille on äärimmäinen loukkaus ja kuka tällaista pakottamista suorittaa toisille ihmisille, kuuluisi olla enemmänkin oikeuden edessä kuin virassa auttamassa ihmisiä. Ihmiset jotka pitää itsestäänselvänä että ihmisiä saa pakkolääkitä ja se on oikein jopa voimaa käyttäen on itse yhtä todellisuudentajunsa menettänyt kuin potilaansa joiden väittää olevan todellisuudentaju hukassa.


      • avoimuuskannattaa
        xkxkfkkfn kirjoitti:

        Pakkohoidon epäeettisyyttä ei oikeastaan tajua muutakuin silloin, kun se sattuu omalle kohdalle. Silloin tajuaa millainen loukkaus se voi olla ja millaista väkivaltaa se sisältää sisältäessään pakkolääkintää, pakkokeinoja ja leimaamista kyvyttömäksi päättämään asioistaan. Kun kyseessä on oma keho ja mieli, oma ainutkertainen elämä, pitää olla oikeus päättää, mitä psyykkeeseen vaikuttavia kemikaaleja ottaa ja haluaako kieltäytyä niistä negatiivisten terveysvaikutusten ja elämänlaadullisten haittojen vuoksi. Tai ylipäätään sen vuoksi että ei halua olla kyseisten aineiden vaikutuksen alla omassa tajunnassaan jonka loukkaus pakosti injektoiduilla kemikaaleilla on äärimmäisen väärin. Kyseiset aineet aiheuttavat vieroitusoireita, haittoja kuten seksuaaliongelmia, (niissä on tutkitusti runsaasti haittoja) ja ihminen voi kokea niiden pakottamisesta ja käyttämisestä emotionaalista tuskaa. Sekä traumoja. Aineiden pakottaminen ihmisille on äärimmäinen loukkaus ja kuka tällaista pakottamista suorittaa toisille ihmisille, kuuluisi olla enemmänkin oikeuden edessä kuin virassa auttamassa ihmisiä. Ihmiset jotka pitää itsestäänselvänä että ihmisiä saa pakkolääkitä ja se on oikein jopa voimaa käyttäen on itse yhtä todellisuudentajunsa menettänyt kuin potilaansa joiden väittää olevan todellisuudentaju hukassa.

        Puhut asiaa. Ja mainitsemiesi pakkolääkityksen aiheuttamien psyykkisten ja fyysisten haittojen vuoksi etenkin on ehdottoman tärkeää, että hoitohenkilökunta ei provosoi tieten tahtoen potilasta tunnetilaan, jonka seurauksena vaarantuu sekä potilasturvallisuus että työturvallisuus. Olen kuullut sermin taakse, miten Tyksissä hoitajan epäasiallinen, potilasta halveksuva asenne ("potilaalle-luu-kurkkuun-uhkaussanat") saivat aikaan potilaassa tuskan ja raivon, ja se hetki olisi voinut eskaloitua salamana väkivaltatilanteeksi. Läsnä oli kuitenkin fiksu vartija, joka oli luonut potilaaseen hyvän vuorovaikutussuhteen, ja se ehkäisi tilanteen pahentumisen. On erikoista miten huonoilla kantimilla eräiden hoitajien vuorovaikutustaidot ovat, totesin, mutta ilokseni sain todeta myös päinvastaista. Kiireessäkin eräillä riitti korvia ja oikeita sanoja. Sellaisia hoitajia, jotka eivät osaa/tahdo/ymmärrä olla provosoimatta potilaita, ei pidä palkata etenkään psykiatrisia potilaita hoitamaan, koska, ja tämän tietää "jokajohtokin", psykiatrisilla potilailla ei ole ihmisoikeuksia provosoivien hoitajien silmissä. Ja vielä vinkki sille joka joutui Kupittaalla A1-osastolla elokuun lopussa 2016 tatuoidun mieshoitajan kaltoinkohtelun uhriksi: Tee rikosilmoitus, älä riko mieltäsi yrittämällä selvittää, miksi johto ei (mukamas?!?) saanut tietoa tapahtuneesta tuoreeltaan tapahtuneen silminnäkijähoitajalta (mustasankaiset pokat laseissa) tai omahoitajaltasi (JM) tai omalääkäriltäsi (MW); rikosilmoitusta tehdessäsi laita mukaan kesällä 2017 Kupittaalta saamasi kirjalliset vastineet jotka todentavat tapahtuneen, ja ne muut asian käsittelyn todisteet jotka oletan sinulla olevan. Tiedäthän että kirjallisista muistutuksista ei mene automaattisesti info Valviralle vaikka Kupittaa valvonnan alainen vielä onkin, joten älä laske sen varaan että Kupittaan johto omatoimisesti tekee ilmoituksia tai "pitää niin moitittavana kokemaasi kaltoinkohtelua että siitä tietoa ylös kirjaisi". On ollut surullista huomata miten rumaa peliä Kupittaalla edelleen pelataan. Ei välitetä potilaan inhimillisistä kärsimyksistä, ei todellakaan.


      • Smithye
        Diiba1 kirjoitti:

        Sepä se. Kenellä tahansa on oikeus kieltäytyä syövän tai diabeteksen hoidosta. Ja monihan tekeekin syövän kohdall niin. Vasta oli lehdessä juttua jostain, joka kieltäytyi syövän hoidosta. Oli elänyt tarpeeksi.

        Sairauden koskiessa mieltä, ei oikeutta kieltäytyä hoidosta ole.

        Odotan vaan, milloin psykiatrit keksivät, että kaikki jotka kieltäytyvät vaikkapa syövän hoidosta passitetaankin mielisairaana "hoitoon". Tai entäpä kaikki lihavat, jotka eivät tee elintapamuutosta ja selkeästi vaarantavat oman terveytensä. Eihän näistä ihmisistä selkeästi kukaan ajattele omaa hyväänsä. Eli selkeästi mielisairasta porukkaa. Pakkohoitoon vaan.

        Todella hyviä pointteja.

        Esimerkiksi eutanasialakialoite, joka toivottavasti ei toteudu laiksi asti, on merkittävä uhka juuri yhteiskunnan kaikista heikommille. Eutanasialaki yhdistettynä mielenterveyslakiin on pelottava ajatus. Jos ihminen haluaa kuolla, mutta ei läpäisekkään eutanasialaissa määriteltyä "lääkärintarkastusta", voidaan hänet siitä samalta istumalta alistaa mielenterveyslailla psykiatrialle, stigmatisoida, viedä status ihmisena (moral agency), myrkyttää kemikaalein ja nöyryyttää totaalisesti kunnens luonto korjaa pois. En ikinä uskaltaisi hakea tätä "lupaa/hyväksyntää" eutanasiaan näistä syistä.

        Toisaalta, eutanasialaki ei ole mielestäni muutoinkaan viisas ratkaisu yhteiskunnallisesti ja myös moraalisesta näkökulmasta poliittisen ideologiani vastainen. Kolmannesta näkökulmasta eutansia ei ole minulle arvokas tapa kuolla. Päinvastoin. Minusta se, että joku lääkäri antaisi tappavan ruiskeen, kun en saa lupaa omaa henkeäni viedä, olisi nöyryytyksen huipentuma. Kuolisin kuin koira. Tämä on toki vain oma kantani ja hyväksyn ja ymmärrän, jos joku on omalla kohdallaan eri mieltä ja näkee eutanasian arvokkaana tapana lähteä. Kannatan kuitenkin henkilökohtaisesti itsemurhakieltolain lakkauttamista eutanasialain sijaan, joka on pöydällä ainoastaan siksi, että emme uskalla puhua itsemurhasta, ja siten vapauden antamista kullekin yksilölle yhteiskunnassa päättää omasta elämän ja kuoleman asioista.


    • kerronkaiken

      Nyt jengi kysyy ja kysyy et miten toi g1pahuus oli mahollista ja sai jatkua vuostolkulla. Mut jos ylätasolla joku/jotkut suhtautuu potilaisiin niinku kiusankappaleisiin, ja jopa niinku elukoihin, niin onko ihme että alataso omii tommosen suhtautumistavan. Mitä tuolla edellä joku sano, ni totta se on, kupittaalta on saanut äkkilähdön yks hoitaja viime syksynä ku johdolle kerrottiin sen kohdelleenkaltoin yhtä potskua, ja keväällä siirsivät jonku osaston vastaavan muualle, koska, no niin näistä ei ulkopuolisille tarkemipia tietoja anneta, ovat taas talon sisäisiä asioita nämä, että kysykää vaa miksi ja miksi, vastausta ei kupittaalta heru. Ylipäätänsä Kupittaalla on kaikki vähä pelko perseessä, koska niinku usein tommosissa pesissä, kaikki tekee jotain vähä väärin, se on sellaista osallistamista talon tavoille että toivotaanki noita rajoista lipsumisia. Joo ja sit yhessä ja yksin pelätään paljastumista ja osallistutaan peittelyihin vähä niinku vahingossa. ny o pakko mennä mut palataan....

      • patient1

        Förlåt att jag en patient frågar, men är du "kerronkaiken" visselblåsare (paljastuksentekijä)?

        "Visselblåsare eller visslare, av engelskans whistleblower, person som läcker information, oftast till massmedia, i syfte att avslöja oegentligheter som förekommer inom personens organisation. Visselblåsare har exempelvis avslöjat korruption, vapensmuggling, staters avlyssning och åsiktsregistrering av den egna befolkningen, militärers mord på civila, miljöbrott och brister i omvårdnad och patientsäkerhet. Visselblåsare har ofta drabbats av kännbara konsekvenser genom att åtalas för exempelvis spionage, förtal eller – om beskyllningen är riktad mot den egna arbetsgivaren – att bli avskedad eller omplacerad. ..." (wikipedia)

        "Journalistiliiton kanta on, että lainsäädännön tulisi suojata myös toimittajan tietolähdettä, jotta yhteiskunnallisia epäkohtia voisi paljastaa ilman pelkoa oman turvallisuuden tai esimerkiksi työpaikan puolesta." (Journalisti2017/11)


    • SesamAukene

      Iltalehdessä on juttu Kupittaan mielisairaalan tilanteesta nyt. Juttu on hyvä ja antaa monenlaista tietoa asioiden hoidosta Kupittaalla. Se ainakin on hyvää, että hoitohenkilökuntaa kannustetaan valviran suosittaminkin tavoin ilmoittamaan heti johdolle havaitsemistaan virheistä ja vaaroista, joita tapahtuu nyt ja joita on tapahtunut. Tyks työnantajana on tässä mielessä paljon paljon parempi kuin mitä oli Turun kaupunki, missä R. Liuksan johtamassa hyvinvointitoimialassa luotiin G1-paljastumisen jälkeen työntekijöiden mielestä jokseenkin oudosti salamyhkäinen kyttäysilmiantosysteemi. Iltalehden jutun lopussa sanottiin että Kupittaan sairaalan toiminnasta vastaava ylilääkäri Teija Nummelin ei ollut halunnut antaa kommentteja, vastata toimittajan esittämiin kysymyksiin. Jäin miettimään, että onkohan hän juuri se esimiesasemassa oleva johto, jonka toivotaan saavan nykyaikaista johtamiskoulutusta, jotta työntekijöiden ilmoittamat vaarailmoitukset eivät enää jää "matkan varrelle" . Hiljaisuus tilanteessa missä muut tahot ovat avoimia pistää jutun lukijan ajattelemaan. Voihan olla että G1keissistä palautuvat aallot jälkimaininkeineen avaavat suljetuiksi luullut ovet.

      • KaikHyvinKeskitysleiril

        Sinustako on kuitenkin ok, että ihmisiä myrkytetään, tai poliittisesti korrektimmin ilmaistuna "lääkitään" vastentahtoisesti, jos vain myrkyttäminen ("lääkintä") tehdään valtion hyväksymällä tavalla?

        Tilanne on yhtä vastenmielinen kuin jos keskustelisimme siitä miten juutalaisia olisi saanut kohdella keskitysleirillä. Jos lyödään liian monta kertaa, esim. yli kolme kertaa/pvä ja teljätään sadan hengen barakkiin 500 niin on väärin toimittu, mutta, jos pidättäydytään valtion ohjeistuksessa, lyödäään ohjeiden mukaan vain kolmesti ja barakkiin sullotaan enintään 150 niin kaikki ok, näinkö?

        Typerää. hmisten vangitseminen ilman, että he ovat syyllistyneet rikokseen on yksiselitteisesti väärin. Sanomattakin selvää, ettei ketään ei saa myrkyttää. Toiseen ihmiseen kemikaalien laittaminen vasten asianomaisen lupaa on yksiselitteisesti myrkyttämistä. Tekopyhyys pois. Jos valtio sallii tällaisen toiminnan, kuten Suomen valtio 2017 yhä sallii, on kansan pyrittävä moinen rikollinen toiminta lakkauttamaan. Juutalaisten keskitysleirillä vangitsemista ei pitänyt reformoida. Sitä ei olisi pitänyt koskaan tapahtua ja, kun niin tapahtui, se olisi pitänyt lakkauttaa heti ja välittömästi.


    • hyötytietoo

      Justjustjoo, huonosta tiedonkulusta on valvira moittinu ja nyt onkin neuvo se että suoraan valvoville viranomaisille tiedot vaan ni ei jää sille kuuluisalla matkan varrelle. Ihan hyötytietoo tuossa jutussa kiitos vinkistä vaan ja muille tarvitseville tää kanssa http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710122200457824_u0.shtml

      • gybhgytvfrd

        Olen täysin samaa mieltä nim. Dingeridoon kanssa Ei niitä johtajakoulutuksella paranneta . Alalalle tulee tyyppejä ,jotka hoitavat omia mieltyksiään ,monet niin vihamielisiä tyyppejä että pelkää noita.


      • gvfdkjunblo

        Kylillä kerrotaan, että niissä paikoissa on ns. seksuaalivähemmistöjä paljon töissä ja kyllähän niitä hyväksikäyttöjä on joskus lehdissäkin ollut hoitolaittoksissa.Valta ihmiseen se vissiin kiehtoo niitä kieroituneita hoitajia.


    • Dingeridoo1

      Vaikea sitä on millään ihmeellisellä johtajakoulutuksella uudelleen kouluttaa täysin sairaita ja ihmisvihamielisiä hoitajia, joiden ei alunperinkään olisi pitänyt päästä lähellekään mitään alaa missä on minkäänlaista mahdollisuutta olla ihmisten kanssa tekemisissä. Sopimatonta sakkia suurin osa psykan allalla olevista.

      • kuhaosallistuin

        Olen samaa mieltä.


      • kuhaosallistuinkans

        Melkein samaa mieltä. Kuitenkin nyt on niin että kyllä Tyksin uusi psykiatria -projektissa parasta nyt yritetään jotta se muutos parempaan olisi mahdollista hyvän hoidon ja potilasturvallisuuden kohdalla. Samalla myös työturvallisuus paranee kun ei tarvitse pelätä että tökerön ja potilaita halveksivan kollegan toiminta kostautuu omalla kohdalla, koska nythän väärin toimivaa hoitajaa heti huomautetaan virheistä (mieluummin pitäisi heti irtisanoa mutta virkavirkavirka!) Tosin moni on sitä mieltä että Kupittaalla täytyy ihmeitä tapahtua että Turuntautiin kuuluva salailu ja aina jonkinasteinen kieroilu saadaan hoidetuksi pois hoitokulttuurista ja niin kuin nyt on ilmennyt itse johdosta. Joo ja niinku nyt tuosta iltalehden uutisestakin selvisi vanhat tavat ovat tiukassa kun valviran tiukan valvonnan alaisuudessakin kehtaavat jotkut toimia väärin. Aika salamyhkäisesti tapahtuneista asioista puhuva johto on kommentoinut, mutta jos näitä ongelmia revitellään lehtien palstoilla niin ollaan taas kohta samassa tilanteessa kuin g1-uutisten jälkeen. Hoitohenkilökunta sai tappouhkauksia, kaikki leimattiin muutamien mätämunien vuoksi. Nyt Tyksin alaisuudessa asioihin yritetään saada jotain rotia, mutta kuitenkin vaikka osin ymmärränkin niin kuitenkin ihmetyttää tuon rehellisyyden kanssa, mitä se käytännössä tarkoittaa. Eli mitkä hoitajan epäasiallisuudet sitten on niin pahoja että niistä kannattaa ilmoittaa valviraan. Ihan ei aukene, koska potilaan henkinen pahoinpitelyhän on väkivaltaa ja se on isosti väärin ja tosi paha asia etenkin kun tai jos ei sitä edes riittävästi selvitetä. Niin se on väkivaltaa, joutuu sen kokemaan potilas tai henkilökunta, mitä oli heti g1-uutisoinnin jälkeen henkilökunnan kohdalla ja siksi laitettiin puhumiset kuriin, jotta henkilökunta saisi tehdä työnsä rauhassa. Mutta nyt kuitenkin Jos ylätason mielestä ei ole potilaat joutuneet kokemaan henkistä pahoinpitelyä kaupungin oman selvityksen jälkeen kupittaalla, niin näinkö sitä rajaa sitten tehdään sen suhteen, että mikä on henkistä pahoinpitelyä ja mikä ei. Näitä miettii, koska koulutuksessa korostetaan oikein erityisesti sitä että nyt pitää olla potilaiden kanssa hienosti sanottuna asiakaskeskeinen ja että siihen kuuluu rehellisyys ja avoimuus. Sitä oikein painotetaan. Rehellisyys ja avoimuus. Mutta jos potilas sanoo muistutuksessaan joutuneensa henkisen pahoinpitelyn kohteeksi ja ylätaso sanoo ettei sellaista ole ollut, niin melko hankalaan tilanteeseen joutuu tavishoitaja jos aikoo rehellinen olla. Sitä vaan.
        Tyksin Uusi psykiatrian asiakaslähtöisyyspohdinnat tässä:
        1. Millaisia mahdollisuuksia näet asiakaslähtöisen
        hoidon kannalta uudessa vastuualuejaossa?
        - Palveluiden käyttäjä, hänen tarpeensa ja läheiset tulevat paremmin
        huomioiduksi
        - Henkilökunnan täydennyskoulutus helpottuu ja ammattitaito syvenee
        - Hoitokulttuurien yhtenäistäminen
        - Vastuualueiden läpinäkyvyys
        - Viestintä selkeämmäksi ja asiakkaan kanssa yhdessä
        - Potilaan pallottelu vähenee
        2. Mihin asioihin tällaista palvelurakennetta
        tehtäessä tulisi erityisesti kiinnittää huomiota?
        - Alueellisuus vai keskittäminen?
        - Ruotsinkieliset palvelut
        - Yhteistyö vastuualueiden, somatiikan, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa
        - Case Management – prosessin omistajuus
        - Johtajuus
        - Maahanmuuttajien huomioiminen
        3. Mitä tarvitaan että asiakaslähtöinen hoito
        mahdollistuu?
        - Asiakaspalautteet ja niistä saadun tiedon hyödyntäminen
        - Oppivelvollisuuden turvaaminen
        - Ei pelätä virheitä, johdon tuki
        - Asiakkaan lakisääteisten etujen ja oikeuksien kirkastaminen – työntekijöiden velvollisuus!
        - Asiakas keskiössä
        - Työntekijöiden jaksaminen – työnohjaus, koulutus
        - Asiakkaan kuuleminen niin että asiakas kokee myös tulleensa kuulluksi
        - Hoidon arviointi, suunnittelu ja hoidosta sopiminen yhdessä potilaan kanssa
        - Tiedon antaminen systemaattisesti
        4. Millaista käsitettä uuden vastuualuejaon
        palveluiden käyttäjästä tulisi käyttää:
        potilas / asiakas / joku muu?
        - Osastohoidossa palvelun käyttäjä on potilas
        - Avohoidossa voi olla asiakas
        - Tulisi kysyä palvelun käyttäjältä
        - Asiakas on neutraalimpi
        5. Muuta
        - Palvelun saavuttaminen tulisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa
        - Asiakaslähtöisyys vastentahtoisessa hoidossa
        - Rehellisyys ja avoimuus kaikessa toiminnassa

        Ihan hyvät huomiot työpajapapereihin on kirjattu. Niitä on enemmänkin. Kaikki saa osallistua mutta eipä juuri intoa ole.


      • Lolzzz
        kuhaosallistuinkans kirjoitti:

        Melkein samaa mieltä. Kuitenkin nyt on niin että kyllä Tyksin uusi psykiatria -projektissa parasta nyt yritetään jotta se muutos parempaan olisi mahdollista hyvän hoidon ja potilasturvallisuuden kohdalla. Samalla myös työturvallisuus paranee kun ei tarvitse pelätä että tökerön ja potilaita halveksivan kollegan toiminta kostautuu omalla kohdalla, koska nythän väärin toimivaa hoitajaa heti huomautetaan virheistä (mieluummin pitäisi heti irtisanoa mutta virkavirkavirka!) Tosin moni on sitä mieltä että Kupittaalla täytyy ihmeitä tapahtua että Turuntautiin kuuluva salailu ja aina jonkinasteinen kieroilu saadaan hoidetuksi pois hoitokulttuurista ja niin kuin nyt on ilmennyt itse johdosta. Joo ja niinku nyt tuosta iltalehden uutisestakin selvisi vanhat tavat ovat tiukassa kun valviran tiukan valvonnan alaisuudessakin kehtaavat jotkut toimia väärin. Aika salamyhkäisesti tapahtuneista asioista puhuva johto on kommentoinut, mutta jos näitä ongelmia revitellään lehtien palstoilla niin ollaan taas kohta samassa tilanteessa kuin g1-uutisten jälkeen. Hoitohenkilökunta sai tappouhkauksia, kaikki leimattiin muutamien mätämunien vuoksi. Nyt Tyksin alaisuudessa asioihin yritetään saada jotain rotia, mutta kuitenkin vaikka osin ymmärränkin niin kuitenkin ihmetyttää tuon rehellisyyden kanssa, mitä se käytännössä tarkoittaa. Eli mitkä hoitajan epäasiallisuudet sitten on niin pahoja että niistä kannattaa ilmoittaa valviraan. Ihan ei aukene, koska potilaan henkinen pahoinpitelyhän on väkivaltaa ja se on isosti väärin ja tosi paha asia etenkin kun tai jos ei sitä edes riittävästi selvitetä. Niin se on väkivaltaa, joutuu sen kokemaan potilas tai henkilökunta, mitä oli heti g1-uutisoinnin jälkeen henkilökunnan kohdalla ja siksi laitettiin puhumiset kuriin, jotta henkilökunta saisi tehdä työnsä rauhassa. Mutta nyt kuitenkin Jos ylätason mielestä ei ole potilaat joutuneet kokemaan henkistä pahoinpitelyä kaupungin oman selvityksen jälkeen kupittaalla, niin näinkö sitä rajaa sitten tehdään sen suhteen, että mikä on henkistä pahoinpitelyä ja mikä ei. Näitä miettii, koska koulutuksessa korostetaan oikein erityisesti sitä että nyt pitää olla potilaiden kanssa hienosti sanottuna asiakaskeskeinen ja että siihen kuuluu rehellisyys ja avoimuus. Sitä oikein painotetaan. Rehellisyys ja avoimuus. Mutta jos potilas sanoo muistutuksessaan joutuneensa henkisen pahoinpitelyn kohteeksi ja ylätaso sanoo ettei sellaista ole ollut, niin melko hankalaan tilanteeseen joutuu tavishoitaja jos aikoo rehellinen olla. Sitä vaan.
        Tyksin Uusi psykiatrian asiakaslähtöisyyspohdinnat tässä:
        1. Millaisia mahdollisuuksia näet asiakaslähtöisen
        hoidon kannalta uudessa vastuualuejaossa?
        - Palveluiden käyttäjä, hänen tarpeensa ja läheiset tulevat paremmin
        huomioiduksi
        - Henkilökunnan täydennyskoulutus helpottuu ja ammattitaito syvenee
        - Hoitokulttuurien yhtenäistäminen
        - Vastuualueiden läpinäkyvyys
        - Viestintä selkeämmäksi ja asiakkaan kanssa yhdessä
        - Potilaan pallottelu vähenee
        2. Mihin asioihin tällaista palvelurakennetta
        tehtäessä tulisi erityisesti kiinnittää huomiota?
        - Alueellisuus vai keskittäminen?
        - Ruotsinkieliset palvelut
        - Yhteistyö vastuualueiden, somatiikan, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa
        - Case Management – prosessin omistajuus
        - Johtajuus
        - Maahanmuuttajien huomioiminen
        3. Mitä tarvitaan että asiakaslähtöinen hoito
        mahdollistuu?
        - Asiakaspalautteet ja niistä saadun tiedon hyödyntäminen
        - Oppivelvollisuuden turvaaminen
        - Ei pelätä virheitä, johdon tuki
        - Asiakkaan lakisääteisten etujen ja oikeuksien kirkastaminen – työntekijöiden velvollisuus!
        - Asiakas keskiössä
        - Työntekijöiden jaksaminen – työnohjaus, koulutus
        - Asiakkaan kuuleminen niin että asiakas kokee myös tulleensa kuulluksi
        - Hoidon arviointi, suunnittelu ja hoidosta sopiminen yhdessä potilaan kanssa
        - Tiedon antaminen systemaattisesti
        4. Millaista käsitettä uuden vastuualuejaon
        palveluiden käyttäjästä tulisi käyttää:
        potilas / asiakas / joku muu?
        - Osastohoidossa palvelun käyttäjä on potilas
        - Avohoidossa voi olla asiakas
        - Tulisi kysyä palvelun käyttäjältä
        - Asiakas on neutraalimpi
        5. Muuta
        - Palvelun saavuttaminen tulisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa
        - Asiakaslähtöisyys vastentahtoisessa hoidossa
        - Rehellisyys ja avoimuus kaikessa toiminnassa

        Ihan hyvät huomiot työpajapapereihin on kirjattu. Niitä on enemmänkin. Kaikki saa osallistua mutta eipä juuri intoa ole.

        lol


      • lukekaatämä

        Huom! Huom! Tässä Tärkeää Tietoa tällä palstalla oleville ihmisille, teille jotka tänne kirjoitatte ja jotka tätä palstaa luette, sekä heille jotka ihmisenä syntyivät mutta viranomaistyötä tekevinä käyttäytyvät avun tarvitsijoita kohtaan ei-ihmismäisesti.

        Ensin: Käykää Valviran kotisivuilla, siellä Ajankohtaista-kohdassa on tärkeä päivitys, jonka äsken huomasin. Laitan linkin tähän jajos se saa olla tässä niin hyvä, mutta jos näihin ei voi linkkejä laittaa niin googlaamalla valvira pääsette tähän tietoon.

        Valviran kotisivut:
        "Päivitetty Tietoa tahdosta riippumattomasta psykiatrisesta hoidosta ja potilaan oikeuksista -esite on julkaistu Valviran verkkosivuilla. Esitteessä kerrotaan, milloin tahdosta riippumatonta hoitoa tarvitaan, samoin potilaan oikeuksista hoidon yhteydessä. Se on tarkoitettu tahdosta riippumattomassa psykiatrisessa hoidossa oleville tai olleille. Myös potilaan omaisten on hyvä lukea esite."

        Linkki tähän on: http://www.valvira.fi/-/paivitetty-tietoa-tahdosta-riippumattomasta-psykiatrisesta-hoidosta-ja-potilaan-oikeuksista-esite-julkaistu-valvira-fissa

        Esitteestä saatte tietoa, mistä saatte apua jos on tarvetta tehdä muistutus tai kantelu. Turun Kupittaan kohdalla asiat ovat tosin huonossa jamassa koska henkilökunnan apuun ei voi sokeasti luottaa. Viime vuonna myös potilasasiamiehelle soittaminen ei tuottanut psyykkisesti sairaille ehti apua, koska Tyksissä potilasasiamiespuhelimeen saattaa vastata potilasasiamies joka ei ota mitään vastuuta psyykkisesti sairastuneiden potilaiden auttamisesta, koska he eivät ohjeiden mukaan hänen vastuulleen kuulukaan, ohjausta oikealle potilasaasiamiehelle kuitenkin voi tapahtua heti puhelun alussa niin että ei tarvitse turhaan käydä kipeää asiaa läpi auttajalle joka sanoo ettei voi auttaa.

        Tehkää ihmiset hyvät niitä kirjallisia muistutuksia ja kanteluita, älkääkä lannistuko vaikka hoitopaikassa ei valituksiinne suhtauduta asiallisesti. Epäkohtien selvittäminen on tärkeää kirjallisten ilmoitusten muodossa, koska vaikka suoranaista virhettä ei olisi tapahtunut (henkilökunta on noudattanut niitä ohjeita jotka johto on antanut tai johto ei halua puuttua epäkohtiin) niin kirjallisten valitusten kautta valvova viranomainen pääsee näkemään, mitä muutoksia on tehtävä esimerkiksi ohjeistuksiin, jotta huonoa kohtelua ei pääse vahingossakaan tapahtumaan. Potilaan rikollinen kohtelu tietysti paljastuu nopeasti, jos hoitohenkilökunta ja johto puuttuvat tietoonsa tulleisiin ongelmiin heti ja ilmoittaa myös niistä heti valviralle. Kirjoitan tämän kiireessä, toivottavasti saatte tolkkua. Jos/Kun haette potilasvanhinkokorvausta niin ottakaa avuksenne oikeusaputoimisto. Ei mulla muuta. Voimia!
        -


      • f754i
        lukekaatämä kirjoitti:

        Huom! Huom! Tässä Tärkeää Tietoa tällä palstalla oleville ihmisille, teille jotka tänne kirjoitatte ja jotka tätä palstaa luette, sekä heille jotka ihmisenä syntyivät mutta viranomaistyötä tekevinä käyttäytyvät avun tarvitsijoita kohtaan ei-ihmismäisesti.

        Ensin: Käykää Valviran kotisivuilla, siellä Ajankohtaista-kohdassa on tärkeä päivitys, jonka äsken huomasin. Laitan linkin tähän jajos se saa olla tässä niin hyvä, mutta jos näihin ei voi linkkejä laittaa niin googlaamalla valvira pääsette tähän tietoon.

        Valviran kotisivut:
        "Päivitetty Tietoa tahdosta riippumattomasta psykiatrisesta hoidosta ja potilaan oikeuksista -esite on julkaistu Valviran verkkosivuilla. Esitteessä kerrotaan, milloin tahdosta riippumatonta hoitoa tarvitaan, samoin potilaan oikeuksista hoidon yhteydessä. Se on tarkoitettu tahdosta riippumattomassa psykiatrisessa hoidossa oleville tai olleille. Myös potilaan omaisten on hyvä lukea esite."

        Linkki tähän on: http://www.valvira.fi/-/paivitetty-tietoa-tahdosta-riippumattomasta-psykiatrisesta-hoidosta-ja-potilaan-oikeuksista-esite-julkaistu-valvira-fissa

        Esitteestä saatte tietoa, mistä saatte apua jos on tarvetta tehdä muistutus tai kantelu. Turun Kupittaan kohdalla asiat ovat tosin huonossa jamassa koska henkilökunnan apuun ei voi sokeasti luottaa. Viime vuonna myös potilasasiamiehelle soittaminen ei tuottanut psyykkisesti sairaille ehti apua, koska Tyksissä potilasasiamiespuhelimeen saattaa vastata potilasasiamies joka ei ota mitään vastuuta psyykkisesti sairastuneiden potilaiden auttamisesta, koska he eivät ohjeiden mukaan hänen vastuulleen kuulukaan, ohjausta oikealle potilasaasiamiehelle kuitenkin voi tapahtua heti puhelun alussa niin että ei tarvitse turhaan käydä kipeää asiaa läpi auttajalle joka sanoo ettei voi auttaa.

        Tehkää ihmiset hyvät niitä kirjallisia muistutuksia ja kanteluita, älkääkä lannistuko vaikka hoitopaikassa ei valituksiinne suhtauduta asiallisesti. Epäkohtien selvittäminen on tärkeää kirjallisten ilmoitusten muodossa, koska vaikka suoranaista virhettä ei olisi tapahtunut (henkilökunta on noudattanut niitä ohjeita jotka johto on antanut tai johto ei halua puuttua epäkohtiin) niin kirjallisten valitusten kautta valvova viranomainen pääsee näkemään, mitä muutoksia on tehtävä esimerkiksi ohjeistuksiin, jotta huonoa kohtelua ei pääse vahingossakaan tapahtumaan. Potilaan rikollinen kohtelu tietysti paljastuu nopeasti, jos hoitohenkilökunta ja johto puuttuvat tietoonsa tulleisiin ongelmiin heti ja ilmoittaa myös niistä heti valviralle. Kirjoitan tämän kiireessä, toivottavasti saatte tolkkua. Jos/Kun haette potilasvanhinkokorvausta niin ottakaa avuksenne oikeusaputoimisto. Ei mulla muuta. Voimia!
        -

        Et ymmärrä mistä psykiatriassa on kysymys. Juttusi ovat siten hassuja.


      • ngfhjik

        Minusta taas näyttää siltä että lukekaatämä just on sejoka ymmärtää mistä psykiatriassa on kyse. jos sinun mielestä tieto potilaiden avuksi on hassua niin olet ulalla potilasturvallisuusasioista koska potilasturvallisuus on tärkeää myös psykiatriassa. tai ehkä olet juuri sitä ryhm,ää joka on kupittaalla kollegojen silmätikku, koks aolet tehnyt virheitä.


      • en.suosittele
        ngfhjik kirjoitti:

        Minusta taas näyttää siltä että lukekaatämä just on sejoka ymmärtää mistä psykiatriassa on kyse. jos sinun mielestä tieto potilaiden avuksi on hassua niin olet ulalla potilasturvallisuusasioista koska potilasturvallisuus on tärkeää myös psykiatriassa. tai ehkä olet juuri sitä ryhm,ää joka on kupittaalla kollegojen silmätikku, koks aolet tehnyt virheitä.

        Minusta Valviran esite on huono. En myöskään löytänyt tietoa miten sitä on päivitetty. En suosittele lukemaan siitä muuta kuin lopussa olevan listauksen laeista ja sen jälkeen etsimään ne Finlexiltä ja sitten ei muuta kuin lukemaan, lakitekstiä, ei tällaista. Monta asiaa selviää potilaan oikeuksista, sellaisia joista valvira ei pukahda mitään, kuten potilaan itsemääräämisoikeus (6 §). Potilaan itsemääräämisoikeus -esite on parempi mutta ei kattava.


      • f754i
        ngfhjik kirjoitti:

        Minusta taas näyttää siltä että lukekaatämä just on sejoka ymmärtää mistä psykiatriassa on kyse. jos sinun mielestä tieto potilaiden avuksi on hassua niin olet ulalla potilasturvallisuusasioista koska potilasturvallisuus on tärkeää myös psykiatriassa. tai ehkä olet juuri sitä ryhm,ää joka on kupittaalla kollegojen silmätikku, koks aolet tehnyt virheitä.

        Psykiatriassa ei ole potilaita. Psykiatria ei ole lääketiedettä. Psykiatria ei ole auttamassa kohteitaan. Yhtä absurdia kuin puhua orjien oikeuksista on puhua psykiatrian kohteiden ("potilaiden") oikeuksista.

        Et ymmärrä mistä psykiatriassa on kysymys. Siten sinunkin kommenttisi ovat luonteeltaan hupsuja.


      • en.suosittele
        f754i kirjoitti:

        Psykiatriassa ei ole potilaita. Psykiatria ei ole lääketiedettä. Psykiatria ei ole auttamassa kohteitaan. Yhtä absurdia kuin puhua orjien oikeuksista on puhua psykiatrian kohteiden ("potilaiden") oikeuksista.

        Et ymmärrä mistä psykiatriassa on kysymys. Siten sinunkin kommenttisi ovat luonteeltaan hupsuja.

        Joo tavallaan. Tai sitten potilas-sana voitaisiin määritellä kattamaan kaikki ihmiset, ja niinhän se potilaslaissa oikeastaan kattaakin.


      • psykopatiaa

        Psykiatrit vain käyttävät väärää lakia, törkeästi, kun valitsevat ihmisiä lääkkeillä tapettaviksi.


      • hiljaakaikki
        f754i kirjoitti:

        Psykiatriassa ei ole potilaita. Psykiatria ei ole lääketiedettä. Psykiatria ei ole auttamassa kohteitaan. Yhtä absurdia kuin puhua orjien oikeuksista on puhua psykiatrian kohteiden ("potilaiden") oikeuksista.

        Et ymmärrä mistä psykiatriassa on kysymys. Siten sinunkin kommenttisi ovat luonteeltaan hupsuja.

        Muistatko Kupittaan psykiatrisesta sairaalasta sitä ylilääkäriä, joka useinkin huusi potilaille että tehän olette ihan hulluja? Ei ole ihme että tuossa asenneilmastossa työtään tehneet ja ns. hoitoa saaneet ajattelevat psykiatriasta kuten sinä.

        Psykiatrian ala on kuitenkin kehittynyt tieteenä hurjaa vauhtia viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta valitettavasti julkiseen avoimeen rohkeaan tiedekeskusteluun se ei Suomessa vieläkään ole kyennyt. Ja tähän syynä on pidetty alan "omia sisäisiä käytäntöjä", joiden rikkomisesta seuraa sanktio, tavalla tai toisella. Tämä "rangaistuskäytäntö" näkyy myös suhtautumisessa suuriin tiedossa oleviin epäkohtiin.

        Psykiatrian alalla käydään omissa pyöreissä pöydissä vilkasta keskustelua Kupittaaseen pesiytyneestä pöyristyttävästä hoitokulttuurista ja filosofisesti pohdiskellaan Kupittaalle pesiytyneen pahuuden syitä ja ytimiä, mutta ikkunaa maailmaan ei avata, avainta oven lukossa ei käännetä, avoimesti ulos ei uskalleta tulla kertomaan tiedoista ja kokemuksista.

        Täytyy varmaan olla (edes vähän) hullu, jos rohkenee kiviä kääntävään avoimeen dialogiin psykiatrian tilasta ja tiedossa olevista vääryyksistä... eikun, parempi jättää kaikki alan ongelmiin liittyvät puhumiset potilaiden kontolle.


      • f754i
        hiljaakaikki kirjoitti:

        Muistatko Kupittaan psykiatrisesta sairaalasta sitä ylilääkäriä, joka useinkin huusi potilaille että tehän olette ihan hulluja? Ei ole ihme että tuossa asenneilmastossa työtään tehneet ja ns. hoitoa saaneet ajattelevat psykiatriasta kuten sinä.

        Psykiatrian ala on kuitenkin kehittynyt tieteenä hurjaa vauhtia viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta valitettavasti julkiseen avoimeen rohkeaan tiedekeskusteluun se ei Suomessa vieläkään ole kyennyt. Ja tähän syynä on pidetty alan "omia sisäisiä käytäntöjä", joiden rikkomisesta seuraa sanktio, tavalla tai toisella. Tämä "rangaistuskäytäntö" näkyy myös suhtautumisessa suuriin tiedossa oleviin epäkohtiin.

        Psykiatrian alalla käydään omissa pyöreissä pöydissä vilkasta keskustelua Kupittaaseen pesiytyneestä pöyristyttävästä hoitokulttuurista ja filosofisesti pohdiskellaan Kupittaalle pesiytyneen pahuuden syitä ja ytimiä, mutta ikkunaa maailmaan ei avata, avainta oven lukossa ei käännetä, avoimesti ulos ei uskalleta tulla kertomaan tiedoista ja kokemuksista.

        Täytyy varmaan olla (edes vähän) hullu, jos rohkenee kiviä kääntävään avoimeen dialogiin psykiatrian tilasta ja tiedossa olevista vääryyksistä... eikun, parempi jättää kaikki alan ongelmiin liittyvät puhumiset potilaiden kontolle.

        En valitettavasti tiedä Kupittaasta kuin muistakaan suomalaisista laitoksista sen enempää kuin mitä olen uutisista lukenut.

        Kuten jo aikaisemmin totesinkin, psykiatria ei ole tiedettä. Siten on absurdia puhua tieteellisesti kehityksestä. Psykiatria on politiikkaa, aina ollut ja tulee aina olemaan. Psykiatri Joanna Moncrieff julkaisi juuri äskeittäin MiA:ssa jutun, jossa hänkin avoimesti myönsi saman.

        "Psychiatry is a social and political activity, like education or the criminal justice system."
        --Joanna Moncrieff, Mad in America 11.11.2017.

        Moncrieffiä muuten haastateltiin juuri muutama viikko sitten esitettyyn YLE:n MOT-ohjelmaan aiheesta luulosairaudet/psykiatria.

        Myytti psykiatriasta tieteellisenä aktiviteettina elää sitkeästi suomalaisessakin yhteiskunnassa.


      • psykiatrimafiako.toimii
        hiljaakaikki kirjoitti:

        Muistatko Kupittaan psykiatrisesta sairaalasta sitä ylilääkäriä, joka useinkin huusi potilaille että tehän olette ihan hulluja? Ei ole ihme että tuossa asenneilmastossa työtään tehneet ja ns. hoitoa saaneet ajattelevat psykiatriasta kuten sinä.

        Psykiatrian ala on kuitenkin kehittynyt tieteenä hurjaa vauhtia viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta valitettavasti julkiseen avoimeen rohkeaan tiedekeskusteluun se ei Suomessa vieläkään ole kyennyt. Ja tähän syynä on pidetty alan "omia sisäisiä käytäntöjä", joiden rikkomisesta seuraa sanktio, tavalla tai toisella. Tämä "rangaistuskäytäntö" näkyy myös suhtautumisessa suuriin tiedossa oleviin epäkohtiin.

        Psykiatrian alalla käydään omissa pyöreissä pöydissä vilkasta keskustelua Kupittaaseen pesiytyneestä pöyristyttävästä hoitokulttuurista ja filosofisesti pohdiskellaan Kupittaalle pesiytyneen pahuuden syitä ja ytimiä, mutta ikkunaa maailmaan ei avata, avainta oven lukossa ei käännetä, avoimesti ulos ei uskalleta tulla kertomaan tiedoista ja kokemuksista.

        Täytyy varmaan olla (edes vähän) hullu, jos rohkenee kiviä kääntävään avoimeen dialogiin psykiatrian tilasta ja tiedossa olevista vääryyksistä... eikun, parempi jättää kaikki alan ongelmiin liittyvät puhumiset potilaiden kontolle.

        Pahuus on sitä että toimii tahallaan jatkuvasti vastoin lakeja, jotka suojaisivat psykiatrien uhreja jos niiden mukaan toimittaisiin. Nyt ei toimita. Sitäkö se on se psykiatrinen kollegiaalisuus, tahallista organisoitua rikollisuutta mafiatyyliin? MItä niiden "sidonnaisuuksienkin" takana oikeasti on?


      • psykiatrimafia.toimii
        psykiatrimafiako.toimii kirjoitti:

        Pahuus on sitä että toimii tahallaan jatkuvasti vastoin lakeja, jotka suojaisivat psykiatrien uhreja jos niiden mukaan toimittaisiin. Nyt ei toimita. Sitäkö se on se psykiatrinen kollegiaalisuus, tahallista organisoitua rikollisuutta mafiatyyliin? MItä niiden "sidonnaisuuksienkin" takana oikeasti on?

        Jos lain mukaaan toimittaisiin, pakkohoitoon valikoituisivat sairaimmat eli kiusaajat, häiriköt ja vainoajat, joille poliisi ei voi mitään, sen sijaan että nyt kiusataan, häiritään ja vainotaan kiusattuja, häirittyjä ja vainottuja. Ongelma lienee myös siinä että diagnoosiluokitus on laadittu päin persettä.


      • tietoaonjaei
        f754i kirjoitti:

        En valitettavasti tiedä Kupittaasta kuin muistakaan suomalaisista laitoksista sen enempää kuin mitä olen uutisista lukenut.

        Kuten jo aikaisemmin totesinkin, psykiatria ei ole tiedettä. Siten on absurdia puhua tieteellisesti kehityksestä. Psykiatria on politiikkaa, aina ollut ja tulee aina olemaan. Psykiatri Joanna Moncrieff julkaisi juuri äskeittäin MiA:ssa jutun, jossa hänkin avoimesti myönsi saman.

        "Psychiatry is a social and political activity, like education or the criminal justice system."
        --Joanna Moncrieff, Mad in America 11.11.2017.

        Moncrieffiä muuten haastateltiin juuri muutama viikko sitten esitettyyn YLE:n MOT-ohjelmaan aiheesta luulosairaudet/psykiatria.

        Myytti psykiatriasta tieteellisenä aktiviteettina elää sitkeästi suomalaisessakin yhteiskunnassa.

        Voit hyvinkin olla mielipiteesi kanssa oikeassa. Ainakaan Suomessa psykiatrian alan keskusteluilmapiiri ei rohkaise kovin kriittiseen keskusteluun. Psykiatriapäivillä puheenjohtaja toivoi että psykiatrit seisoisivat yhteisessä rintamassa nykyisessä väärien tietojen pommituksessa. Enin osa hänen sanoistaan on ok, mutta että ihan yhteiseen rintamaan on joukkojen asettauduttava... huhhuh. Eli totta. Oikea tiede käy dialogia maailman kanssa toisenlaisilla periaatteilla.

        Normaalisti uudistuvan tieteen kentällä ajatellaan näin: Kollegat keskustelkoot väitellen ja sitten väitteitä pudotetaan alas tieteellisillä tutkimustuloksilla eikä millään hiton kuorolaululla joka kajahtaa yhteisestä rintamasta.

        Ja se, että Kupittaan hoitokulttuurin törkeä epäasiallisuus ja virheiden sarja on "pysynyt salassa" havainnoinnin mestareilta, psykiatreilta, johtuu siitä että... kaikkea se yhteinen rintama teettääkin!

        Tässä ote puhjoht. puheesta Suomen psykiatriayhdistyksen kotisivuilta:

        "Psykiatriaan liittyvä julkisuus on tänä päivänä kirjavaa ja sisältää runsaasti väärinymmärryksiä ja toisiinsa sekoittuvia toiveita ja vaatimuksia. Tällä on myös taustansa. Psykiatriyhdistyksen vuosia sitten satavuotisjuhlaansa varten teettämässä historiikissa historioitsija Antti Parpola kuvasi suomalaisen psykiatrian vuosisataista matkaa häpeän ja toivon vuoropuheluksi. Vaikeiden potilaiden tuoman vastuun rinnalla on kulkenut tieteen tuomaan apuun liittyvä toiveikkuus, joka aika ajoin näyttää hiipuvan, kohotakseen sitten jälleen. Myös yhteiskunnan vaatimukset ja toiveet kulkevat samaa rataa: yhteisöä pitäisi suojella vaikeisiin potilaisiin liitetyiltä, kuvitelluilta riskeiltä ja toisaalla ihmiselämän kulkuun väistämättä liittyvään pahaan oloon toivotaan auttajaa ja elämän asiantuntijaa.

        Julkisuuteen aika ajoin ilmaantuvat yllättävät väkivallanteot herättävät kysymyksiä tekijöiden mielenterveydestä ja psykiatrian vastuusta: otsikot kysyvät, miksei tekijää ole pidetty hoidossa, mielellään turvallisessa, suljetussa laitoksessa. Näissä tilanteissa meidän psykiatrien on jaksettava toistaa sitä tosiasiaa, ettei mielenterveyshäiriö ole impulsiivisten tekojen syy, vaan väkivallan varsinaiset riskitekijät liittyvät syrjäytymiseen, rikolliseen elämänkulkuun ja päihteiden käyttöön, joita tekijöitä esiintyy niin mielenterveyshäiriöistä kärsivillä kuin terveillä. Kuitenkin, hyvällä nykyaikaisella hoidolla voidaan helpottaa myös sellaisten mielenterveyspotilaiden tilannetta, joilla on taipumusta impulsiivisuuteen ja siten osaltaan lieventää väkivallan riskejä.

        Psykiatrian yhtenäisyys ja visio

        Meidän psykiatrien on pidettävä julkisuuskuvastamme huolta aikana, jolloin vanhat ja uudet mediat omien viestiensä tarpeessa sivuuttavat tosiasioita ja asioiden taustoja. Jos psykiatria on aiemmin kärsinyt uskottavuuden puutteesta ja saattanut takavuosina sortua tarpeettomaan ei-hoidolliseen psykopatologisointiin, ovat alamme taakkana tänä päivänä epäilyt arkielämän medikalisoinnista ja mielen mekanistisesta tarkastelusta. Tällaisten epäilysten takana on usein silkkaa tietämättömyyttä, sekä ilmiselviä ammattikuntaisia ja edunvalvontaan liittyviä motiiveja. Lisäksi mielenterveyshäiriöihin liittyvät pelot ja ennakkoluulot ovat kautta aikojen johtaneet leimaamiseen, tarpeeseen tarkastella niin potilaita, kuin meitä hoitavia tahojakin jonkinlaisen hyvän ja pahan arvorakennelman kautta. Todellisuudessa mielenterveyden ja sen häiriöiden ymmärtäminen edellyttää kykyä katsoa kokonaisuutta moniulotteisemmin ja sen hyväksymistä, ettei kaikkea vaikeaa voi hoitaa pois.

        Ihmiskäsityksemme ja sen lääketieteellinen viitekehys rakentavat kuvaa psykiatriasta humanistisena neurotieteenä. Potilaan kohtaaminen vuorovaikutteisesti ja hoito psykoterapeuttisin keinoin on syvällä psykiatrian historiallisessa ytimessä. Tiedon ja ymmärryksen kohtaaminen luovat vahvan pohjan hoidoille, ja toisaalta tutkimuksen myötä tunnistamme yhä paremmin vaikuttavia keinoja myös mielenterveyshäiriöiden ehkäisemiseksi. Meitä ohjaa sitova eettinen normisto, jossa potilaiden etu ja autonomia ovat etusijalla, ja hoitaminen tähtää auttamiseen tavalla, josta sovitaan potilaan kanssa. Työmme arvopohja on vahva, politiikan ja julkisuuden haasteissakin.

        Sekä ajankohtaisten sosiaali- ja terveyspolitiikan tuulien, että pidempiaikaisten yhteiskunnallisten ja kulttuuristen murrosten keskellä meidän psykiatrien on tärkeää muistaa yhteinen historiamme ja katsoa tiukasti tulevaisuuteen. Meidän on oltava valppaana ajassa, paitsi alamme edellytyksiä niin myös potilaidemme etua valvoen. Tarvitsemme avointa ja kriittistä, parhaaseen tietoon ja näkemykseen pohjaavaa keskustelua sekä yhtenäistä rintamaa tuoda julkisuuteen asioita, jotka ovat meille tärkeitä, mutta toisinaan muille epäselviä. Mielenterveyden hoito vaatii tänään ja tulevaisuudessa osaamisen ja välittämisen liittoutumista, jota juuri me olemme edelleen valmiita tarjoamaan ja toivotamme kaikki siitä kiinnostuneet mukaan yhteiseen työhön mielenterveyden hyväksi."


      • f754i
        tietoaonjaei kirjoitti:

        Voit hyvinkin olla mielipiteesi kanssa oikeassa. Ainakaan Suomessa psykiatrian alan keskusteluilmapiiri ei rohkaise kovin kriittiseen keskusteluun. Psykiatriapäivillä puheenjohtaja toivoi että psykiatrit seisoisivat yhteisessä rintamassa nykyisessä väärien tietojen pommituksessa. Enin osa hänen sanoistaan on ok, mutta että ihan yhteiseen rintamaan on joukkojen asettauduttava... huhhuh. Eli totta. Oikea tiede käy dialogia maailman kanssa toisenlaisilla periaatteilla.

        Normaalisti uudistuvan tieteen kentällä ajatellaan näin: Kollegat keskustelkoot väitellen ja sitten väitteitä pudotetaan alas tieteellisillä tutkimustuloksilla eikä millään hiton kuorolaululla joka kajahtaa yhteisestä rintamasta.

        Ja se, että Kupittaan hoitokulttuurin törkeä epäasiallisuus ja virheiden sarja on "pysynyt salassa" havainnoinnin mestareilta, psykiatreilta, johtuu siitä että... kaikkea se yhteinen rintama teettääkin!

        Tässä ote puhjoht. puheesta Suomen psykiatriayhdistyksen kotisivuilta:

        "Psykiatriaan liittyvä julkisuus on tänä päivänä kirjavaa ja sisältää runsaasti väärinymmärryksiä ja toisiinsa sekoittuvia toiveita ja vaatimuksia. Tällä on myös taustansa. Psykiatriyhdistyksen vuosia sitten satavuotisjuhlaansa varten teettämässä historiikissa historioitsija Antti Parpola kuvasi suomalaisen psykiatrian vuosisataista matkaa häpeän ja toivon vuoropuheluksi. Vaikeiden potilaiden tuoman vastuun rinnalla on kulkenut tieteen tuomaan apuun liittyvä toiveikkuus, joka aika ajoin näyttää hiipuvan, kohotakseen sitten jälleen. Myös yhteiskunnan vaatimukset ja toiveet kulkevat samaa rataa: yhteisöä pitäisi suojella vaikeisiin potilaisiin liitetyiltä, kuvitelluilta riskeiltä ja toisaalla ihmiselämän kulkuun väistämättä liittyvään pahaan oloon toivotaan auttajaa ja elämän asiantuntijaa.

        Julkisuuteen aika ajoin ilmaantuvat yllättävät väkivallanteot herättävät kysymyksiä tekijöiden mielenterveydestä ja psykiatrian vastuusta: otsikot kysyvät, miksei tekijää ole pidetty hoidossa, mielellään turvallisessa, suljetussa laitoksessa. Näissä tilanteissa meidän psykiatrien on jaksettava toistaa sitä tosiasiaa, ettei mielenterveyshäiriö ole impulsiivisten tekojen syy, vaan väkivallan varsinaiset riskitekijät liittyvät syrjäytymiseen, rikolliseen elämänkulkuun ja päihteiden käyttöön, joita tekijöitä esiintyy niin mielenterveyshäiriöistä kärsivillä kuin terveillä. Kuitenkin, hyvällä nykyaikaisella hoidolla voidaan helpottaa myös sellaisten mielenterveyspotilaiden tilannetta, joilla on taipumusta impulsiivisuuteen ja siten osaltaan lieventää väkivallan riskejä.

        Psykiatrian yhtenäisyys ja visio

        Meidän psykiatrien on pidettävä julkisuuskuvastamme huolta aikana, jolloin vanhat ja uudet mediat omien viestiensä tarpeessa sivuuttavat tosiasioita ja asioiden taustoja. Jos psykiatria on aiemmin kärsinyt uskottavuuden puutteesta ja saattanut takavuosina sortua tarpeettomaan ei-hoidolliseen psykopatologisointiin, ovat alamme taakkana tänä päivänä epäilyt arkielämän medikalisoinnista ja mielen mekanistisesta tarkastelusta. Tällaisten epäilysten takana on usein silkkaa tietämättömyyttä, sekä ilmiselviä ammattikuntaisia ja edunvalvontaan liittyviä motiiveja. Lisäksi mielenterveyshäiriöihin liittyvät pelot ja ennakkoluulot ovat kautta aikojen johtaneet leimaamiseen, tarpeeseen tarkastella niin potilaita, kuin meitä hoitavia tahojakin jonkinlaisen hyvän ja pahan arvorakennelman kautta. Todellisuudessa mielenterveyden ja sen häiriöiden ymmärtäminen edellyttää kykyä katsoa kokonaisuutta moniulotteisemmin ja sen hyväksymistä, ettei kaikkea vaikeaa voi hoitaa pois.

        Ihmiskäsityksemme ja sen lääketieteellinen viitekehys rakentavat kuvaa psykiatriasta humanistisena neurotieteenä. Potilaan kohtaaminen vuorovaikutteisesti ja hoito psykoterapeuttisin keinoin on syvällä psykiatrian historiallisessa ytimessä. Tiedon ja ymmärryksen kohtaaminen luovat vahvan pohjan hoidoille, ja toisaalta tutkimuksen myötä tunnistamme yhä paremmin vaikuttavia keinoja myös mielenterveyshäiriöiden ehkäisemiseksi. Meitä ohjaa sitova eettinen normisto, jossa potilaiden etu ja autonomia ovat etusijalla, ja hoitaminen tähtää auttamiseen tavalla, josta sovitaan potilaan kanssa. Työmme arvopohja on vahva, politiikan ja julkisuuden haasteissakin.

        Sekä ajankohtaisten sosiaali- ja terveyspolitiikan tuulien, että pidempiaikaisten yhteiskunnallisten ja kulttuuristen murrosten keskellä meidän psykiatrien on tärkeää muistaa yhteinen historiamme ja katsoa tiukasti tulevaisuuteen. Meidän on oltava valppaana ajassa, paitsi alamme edellytyksiä niin myös potilaidemme etua valvoen. Tarvitsemme avointa ja kriittistä, parhaaseen tietoon ja näkemykseen pohjaavaa keskustelua sekä yhtenäistä rintamaa tuoda julkisuuteen asioita, jotka ovat meille tärkeitä, mutta toisinaan muille epäselviä. Mielenterveyden hoito vaatii tänään ja tulevaisuudessa osaamisen ja välittämisen liittoutumista, jota juuri me olemme edelleen valmiita tarjoamaan ja toivotamme kaikki siitä kiinnostuneet mukaan yhteiseen työhön mielenterveyden hyväksi."

        Psykiatria kun ei ole tiedettä vaan tietynlainen uskomusjärjestelmä, jonka uskottavuuteen alan yhteiskunnalinen asema ja vallankäyttö pohjaavat, ei ole odotettavissakaan, että soraääniä omista riveistä sallittaisiin. Mieti mitä kirkossa ajateltaisiin, jos osa papeista alkaisikin kritisoida raamatun kertomuksia ja pian väittää, ettei jumalaa ei ole olemassa. Sellainen ennen pitkään tuhoaisin kirkon, ellei kriitikoida erotettaisi. Toisaalta erottaminen kirkon/psykiatrian virasta ei muuta sitä asiaa, että henkilö on koulutukseltaan pappi/psykiatri ja voi jatkaa kritisointia omatoimisesti järjestelmän ulkopuolellakin. Se on yhä vaarallista alan näkökulmasta, jos henkilö saisi äänensä julkisuuteen.

        Oikean lääketieteen puolella kriittinen keskustelu on lähtökohtaisesti ihan ok, koska ei oikeat elimet tai sairadet kritiikistä katoa. Töitä lääkäreille riittää niin kauan kuin on ihmisiä. Koska psykiatriassa kaikki pohjaa uskomuksiin, kansan uskon rapistuessa psykiatrian todellinen luonne valtion sosiaalikontrollin välineenä tulee kaikille selväksi. Psykiatria voi jatkaa toimintaansa sen jälkeen ainoastaan monien halveksuma toimialana poliisin rinnalla ja näkisin, ettei tällainen asetelma kestä kauaa. On sen jälkeen vain ajan kysymys milloin ala pakottamisoikeudet vaaditaan poistettavaksi, mikä on psykiatrian loppu sellaisena kuin ihmiskuntana olemme sen tunteneet.

        Mitä tulee tuohon puheeseen, se on täynnä sellaista misinformaatiota ja tahatonta tai tarkoituksen mukaista harhaanjohtamista kuin psykiatrian alan johtohenkilöiltä ympäri maailman sopii odottaakin. En näe puheen sisällössä mitään yllättävää tai uutta kritisoitavaa. Psykiatrit muun muassa elävät stigmasta siinä missä aikanaan inkvisiittoritkin elivät, joten olisi psykiatrian alan oman edunvastaista poistaa kohteisiinsa liitettävä stigma.


      • kirkko.avarampi

        MInä luulen vain että kirkko on nykyisellään huomattavasti sallivampi kuin psykiatriyhdistys. Papeilla on lupa ajatella ja kyseenalaistaakin uskomuksia.


      • VirheidenSelvittäminenOK
        en.suosittele kirjoitti:

        Minusta Valviran esite on huono. En myöskään löytänyt tietoa miten sitä on päivitetty. En suosittele lukemaan siitä muuta kuin lopussa olevan listauksen laeista ja sen jälkeen etsimään ne Finlexiltä ja sitten ei muuta kuin lukemaan, lakitekstiä, ei tällaista. Monta asiaa selviää potilaan oikeuksista, sellaisia joista valvira ei pukahda mitään, kuten potilaan itsemääräämisoikeus (6 §). Potilaan itsemääräämisoikeus -esite on parempi mutta ei kattava.

        Hei haloo! Eihän sairaat ala mitään lakikirjaa lukemaan tilanteessa, missä on kaikissa arjen asioissa vaikea toimia sairauden hankalien oireiden vuoksi. Ja jos sairauden päälle vielä joutuu kokemaan auttavan tahon puolelta vääryyttä, kaltoinkohtelua, henkistä väkivaltaa, niin silloin on se ihmisen toimintakyky kyllä todella vähäistä, ei siinä pykäliä jaksa tavata.

        Selkeät tiedot lyhyesti, kuten tuossa Valviran esitteessä on, auttavat potilasta ja asiakasta nopeasti eteenpäin oikeuden hakemisessa. Ja jos yhdestä potilasasiamiehestä ei ole avuksi, niin sitten kysyy apua toiselta. Joissakin yhdistyksissä tai tilaisuuksissa käy myös juristi auttamassa ilmaiseksi, joten ne tilaisuudet kannattaa hyödyntää. Paikalle vaan kysymysten kera ja/tai paparinivaskan (esimerkiksi jos on saanut kirjalliseen muistutukseen kirjallisen vastineen ja haluaa tarkistaa muistutuskäsittelyn oikeellisuuden ja asiallisuuden).

        Ja huom! Kannattaa tallentaa kaikki, aivan kaikki, puhelinkeskustelut joita käy sotepalvelujen henkilökunnan kanssa. Koska jos on jo sairausoireidenkin vuoksi vaikea kirjoittaa kantelua niin sanotusti viimeisen päälle, niin silloin on avuksi itselle ja aville, kun voi laittaa keskustelutalleenteet kanteluun liitteeksi (muistitikulla). Tallennetut keskustelut toimivat kantelussa sekä asiaa selventävänä apuna että myös todisteina. Toki niistä on sekin hyöty, että jos saa henkilökunnalta neuvoja, niin voi itse jälkeen päin tarkistaa nuo auttajan ohjeet ja neuvot, että mitä tulikaan sanottua.

        Tiedän miltä tuntuu kun joutuu huomaamaan että sotepalveluissa johto alimmasta ylimpään kieltää tietoonsa tulleet vakavat virheet. Se on pahuutta joka loukkaa ihmisarvoa. Juuri sitä pahuutta jonka vuoksi pahuus eli (elää?!) ja voi hyvin Kupittaallakin. Kokemastani huolimatta toimintaani ohjaava ajatus on tämä että voihan sitä pistää voimansa psykiatrian ja sotepalveluihin kuuluvan henkilökunnan puusilmäiseen haukkumiseenkin, mutta enemmän on hyötyä kaikille auttavan tahon puolelta kaltoinkohdelluksi joutuneille siitä, että toimii itse oikein ja laittaa virheet ja epäasiallisuudet valvovien viranomaisten tietoon.

        Kun ihminen on sairas ja väsynyt, tämä tapahtuu hitaasti. Toipumisen alettua hitaasti mutta varmasti.


      • avuton.rääkätty
        VirheidenSelvittäminenOK kirjoitti:

        Hei haloo! Eihän sairaat ala mitään lakikirjaa lukemaan tilanteessa, missä on kaikissa arjen asioissa vaikea toimia sairauden hankalien oireiden vuoksi. Ja jos sairauden päälle vielä joutuu kokemaan auttavan tahon puolelta vääryyttä, kaltoinkohtelua, henkistä väkivaltaa, niin silloin on se ihmisen toimintakyky kyllä todella vähäistä, ei siinä pykäliä jaksa tavata.

        Selkeät tiedot lyhyesti, kuten tuossa Valviran esitteessä on, auttavat potilasta ja asiakasta nopeasti eteenpäin oikeuden hakemisessa. Ja jos yhdestä potilasasiamiehestä ei ole avuksi, niin sitten kysyy apua toiselta. Joissakin yhdistyksissä tai tilaisuuksissa käy myös juristi auttamassa ilmaiseksi, joten ne tilaisuudet kannattaa hyödyntää. Paikalle vaan kysymysten kera ja/tai paparinivaskan (esimerkiksi jos on saanut kirjalliseen muistutukseen kirjallisen vastineen ja haluaa tarkistaa muistutuskäsittelyn oikeellisuuden ja asiallisuuden).

        Ja huom! Kannattaa tallentaa kaikki, aivan kaikki, puhelinkeskustelut joita käy sotepalvelujen henkilökunnan kanssa. Koska jos on jo sairausoireidenkin vuoksi vaikea kirjoittaa kantelua niin sanotusti viimeisen päälle, niin silloin on avuksi itselle ja aville, kun voi laittaa keskustelutalleenteet kanteluun liitteeksi (muistitikulla). Tallennetut keskustelut toimivat kantelussa sekä asiaa selventävänä apuna että myös todisteina. Toki niistä on sekin hyöty, että jos saa henkilökunnalta neuvoja, niin voi itse jälkeen päin tarkistaa nuo auttajan ohjeet ja neuvot, että mitä tulikaan sanottua.

        Tiedän miltä tuntuu kun joutuu huomaamaan että sotepalveluissa johto alimmasta ylimpään kieltää tietoonsa tulleet vakavat virheet. Se on pahuutta joka loukkaa ihmisarvoa. Juuri sitä pahuutta jonka vuoksi pahuus eli (elää?!) ja voi hyvin Kupittaallakin. Kokemastani huolimatta toimintaani ohjaava ajatus on tämä että voihan sitä pistää voimansa psykiatrian ja sotepalveluihin kuuluvan henkilökunnan puusilmäiseen haukkumiseenkin, mutta enemmän on hyötyä kaikille auttavan tahon puolelta kaltoinkohdelluksi joutuneille siitä, että toimii itse oikein ja laittaa virheet ja epäasiallisuudet valvovien viranomaisten tietoon.

        Kun ihminen on sairas ja väsynyt, tämä tapahtuu hitaasti. Toipumisen alettua hitaasti mutta varmasti.

        Lääkehoidosta jää helposti ja usein pysyvät vammat. Ja entäs kun on vain yksi potilasasiamies eikä hän repeä kaikkeen?


      • juoruämmät.pellolle
        VirheidenSelvittäminenOK kirjoitti:

        Hei haloo! Eihän sairaat ala mitään lakikirjaa lukemaan tilanteessa, missä on kaikissa arjen asioissa vaikea toimia sairauden hankalien oireiden vuoksi. Ja jos sairauden päälle vielä joutuu kokemaan auttavan tahon puolelta vääryyttä, kaltoinkohtelua, henkistä väkivaltaa, niin silloin on se ihmisen toimintakyky kyllä todella vähäistä, ei siinä pykäliä jaksa tavata.

        Selkeät tiedot lyhyesti, kuten tuossa Valviran esitteessä on, auttavat potilasta ja asiakasta nopeasti eteenpäin oikeuden hakemisessa. Ja jos yhdestä potilasasiamiehestä ei ole avuksi, niin sitten kysyy apua toiselta. Joissakin yhdistyksissä tai tilaisuuksissa käy myös juristi auttamassa ilmaiseksi, joten ne tilaisuudet kannattaa hyödyntää. Paikalle vaan kysymysten kera ja/tai paparinivaskan (esimerkiksi jos on saanut kirjalliseen muistutukseen kirjallisen vastineen ja haluaa tarkistaa muistutuskäsittelyn oikeellisuuden ja asiallisuuden).

        Ja huom! Kannattaa tallentaa kaikki, aivan kaikki, puhelinkeskustelut joita käy sotepalvelujen henkilökunnan kanssa. Koska jos on jo sairausoireidenkin vuoksi vaikea kirjoittaa kantelua niin sanotusti viimeisen päälle, niin silloin on avuksi itselle ja aville, kun voi laittaa keskustelutalleenteet kanteluun liitteeksi (muistitikulla). Tallennetut keskustelut toimivat kantelussa sekä asiaa selventävänä apuna että myös todisteina. Toki niistä on sekin hyöty, että jos saa henkilökunnalta neuvoja, niin voi itse jälkeen päin tarkistaa nuo auttajan ohjeet ja neuvot, että mitä tulikaan sanottua.

        Tiedän miltä tuntuu kun joutuu huomaamaan että sotepalveluissa johto alimmasta ylimpään kieltää tietoonsa tulleet vakavat virheet. Se on pahuutta joka loukkaa ihmisarvoa. Juuri sitä pahuutta jonka vuoksi pahuus eli (elää?!) ja voi hyvin Kupittaallakin. Kokemastani huolimatta toimintaani ohjaava ajatus on tämä että voihan sitä pistää voimansa psykiatrian ja sotepalveluihin kuuluvan henkilökunnan puusilmäiseen haukkumiseenkin, mutta enemmän on hyötyä kaikille auttavan tahon puolelta kaltoinkohdelluksi joutuneille siitä, että toimii itse oikein ja laittaa virheet ja epäasiallisuudet valvovien viranomaisten tietoon.

        Kun ihminen on sairas ja väsynyt, tämä tapahtuu hitaasti. Toipumisen alettua hitaasti mutta varmasti.

        Kiitos hyvästä neuvosta! Lääkärit välttävät kirjallista keskustelua potilaan kanssa kai ilkeyttään koska eivät halua että potilas saa todisteita kohtelustaan. Se on väärin. Lisäksi on stalkkerilääkäreitä jotka välttävät suullistakin keskustelua potilaan kanssa ja ovat tietoja saadakseen yhteydessä vain kollegoihin ja pahimmat lisäksi joihinkin juoruämmiin kuten yhdistyksiin ja työnohjaajissakin voi olla stalkkereita. Jos työnohjaaja ei tiedä tehtävänsä rajoja niin hänestä on potilaalle ilman muuta enemmän haittaa kuin kyötyä.


      • yhdistysyhdistys

        Tuota työnohjaajaa moni jo karttelee.


      • yhdistysihminen
        yhdistysyhdistys kirjoitti:

        Tuota työnohjaajaa moni jo karttelee.

        Hyviä yhdistyksiä toki on, eivät kyttää eivätkä sotkeudu hoitoon. Niissä potilas/asiakas saa äänensä kuuluville ja voi keskustella vertaistensa kanssa ilman kaikkitietävää kontrollia. Arvostan niitä.


    • Hoitajamuualtapäin

      Onpas tällä sivulla paljon potilaita kommentoimassa. Hyvinpä tuntuu olevan pullat uunissa.

      • noniin.olet.kommentoinut

        Oliko jotain asiaakin?


    • koettakaamuistaa

      psykiatrisessa hoidossa aina se, että osastoilla EI hoideta sitä potilasta eikä sitä sairautta jonka takia hän meni apua hakemaan. Osastoilla hoidetaan lääkärien määräämien lääkkeiden haittavaikutuksia. Jokainen potilas turrutetaan opamoxilla tai vastaavalla heti osastolle tulon sinne sopeutuvaksi ja sitten ssri-lääkkeitä päälle valtavat määrät. Mitä sekavammaksi ja pöhnäisemmäksi ihminen tehdään sitä helpompi lääkärien on heitä hoitaa koska sitten on mitä hoitaa = voi määrätä lääkkeitä, muuttaa niitä, lisätä ja vähentää niitä. Voi hoitajaparkoja jotka joutuvat tähän turhauttavaan hommaan.

      Itse en ole koskaan ollut lääkitty enkä missään hoidossa, mutta olen vuosien ajan päässyt seuraamaan ihmisiä ja osastojen toimintaa.

      • äläoletyhmätaas

        koettakaamuistaa-nimimerkki,olisi kyllä ihan kiva että itse koettaisit muistaa ettei tuommoisilla yliolkaisilla höpöhöpöpuheillasi ole mitään merkitystä,koska kuka tahansa voi väittää keskustelupalsoitlla mitä tahansa mikä ei ole totta.Jos olet tuommoista havainnut, että potilaat eivät saa tarvitsemaansa hoitoa,niin sinun pitää viedä tietosi osastojen ylätason johdon tietoon.Niin autat parhaiten psyykkisesti sairaita potilaita.Tuommoinen puskasta huutelu mutta johtoon päin hiljaa mielin kielin oleminen on tyhmän ihmisen toimintaa.


      • f737f5u
        äläoletyhmätaas kirjoitti:

        koettakaamuistaa-nimimerkki,olisi kyllä ihan kiva että itse koettaisit muistaa ettei tuommoisilla yliolkaisilla höpöhöpöpuheillasi ole mitään merkitystä,koska kuka tahansa voi väittää keskustelupalsoitlla mitä tahansa mikä ei ole totta.Jos olet tuommoista havainnut, että potilaat eivät saa tarvitsemaansa hoitoa,niin sinun pitää viedä tietosi osastojen ylätason johdon tietoon.Niin autat parhaiten psyykkisesti sairaita potilaita.Tuommoinen puskasta huutelu mutta johtoon päin hiljaa mielin kielin oleminen on tyhmän ihmisen toimintaa.

        Oletko todella niin naiivi, että psykiatristen laitosten kuin alan muukaan johto vaihtaisi toimintatapaansa sen takia, että joku osoittaa toiminnan olevan vahingollista kohteelleen? Sellaiset ihmiset saavat oitis potkut. Toisaalta kukaan moraalia omaava henkilö ei psykiatrisessa laitoksessa tai alalla muutoinkaan työskentele.

        Nimimerkille 'koettakaamuistaa' sanoisin, että on typerää odottaa, että psykiatrit kohdettaan mitenkään auttaisivat. Se ei ole heidän tehtävänsä. Mitään sairauksia ei ole eikä siten mitään hoitoakaan voi olla. Psykiatrien tehtävä on kontrolloida kohdetta, esimerkiksi hiljentämällä tämän valitus kemiallisesti pakottaen, ja toistaal siivota vastaavanlaiset muut henkilöt pois yhteiskunnasta laitoksiin kaltereiden taakse. Kyseessä on lääketieteelliseksi hoitamiseksi naamioitu sosiaalikontrolli. Syyt ihmisen huonoihin tunteisiin ovat elämässä, eivät kehossa. Elämän vastoinkäymisten ylipääsemiseen meidän jokaisen ihmisen tarpeet ovat taas erilaiset.


    • hyvällekeskustelulle

      yhdistysihminen-nimimerkille ja keskusteluketjuun

      Olet oikeassa, arvostan myös ihmisten antamaa tasavertaista tukea toisilleen. Piti vaan joku nimimerkki laittaa ja vedin tuon nopeasti hatusta, ei ollut tarkoitus yhdistystoimintaa leimata, kommenttini sisältö oli pointti. Kävin lukemassa täällä mainitun psykiatrialiiton ihmisen kirjoituksia ja minusta näissä sanoissa on järkeä, liitän ne tähän (hänen blogistaan pätkän) ja ihmettelen samaan syssyyn, miksi nämä hoidon mallit ja tavoitteet eivät ole käytäntöä, mitkä tahot lyövät jarrua?! Mitä mieltä olette tästä, blogikirjoittajan ajatuksista ja miksi eivät ole käytäntöä:

      " Blogit
      14.2.2017 13.31
      Psykiatrian aika
      Sami Pirkola, sosiaalipsykiatrian professori

      On tultu pitkä matka ajoista, jolloin psykiatriaa tarvittiin ennen muuta pitämään poikkeavat ja pelottavat ihmiset syrjässä. Toisaalta, olemme edenneet myös niistä ajoista, jolloin psykiatrian ajateltiin vain yksinoikeudella tuntevan ja ratkovan ihmismieleen piilotettuja salaisuuksia.

      Nyt on näkyvissä psykiatria, joka tarkastelee kansan mielenterveyttä haasteena, johon voidaan vastata sekä järjestäytyneen ja osaavan lääketieteen, että ennakoivan ja ihmisten omaa toipumisvoimaa tukevan auttamisen keinoin.

      Perusteetonta optimismia tai harhautunutta idealismia, vai? Ei välttämättä, jos katsomme ja pelaamme korttejamme oikein. Neurotieteisiin kohdistunut toiveikkuus on toki ollut välillä kohtuutonta, eikä esimerkiksi geenitutkimus ole tuonut hoidollisia pikavoittoja sairauksien suorien aiheuttajien löytymisen kautta. Mutta tutkimuksen kautta mielenterveyshäiriöiden monitekijäinen luonne on hahmottunut koko ajan paremmin, ja niiden ymmärtäminen vaikkapa hermo- tai oireverkkojen kautta on jo nyt usein hedelmällisempää kuin pelkkä kuvailuluokitteluun perustuva perinteinen diagnostiikka.

      Ihmisen toipumisen ja oman elämänsä osallisuuden nostaminen keskiöön on tuonut helpotusta sekä vaikeista mielenterveyden häiriöistä kärsiville että heitä hoitaville. Häiriöiden aggressiivisen ja pahimmillaan potilaita esineellistävän parantamisen sijaan mietimme nyt ihmisten hyvinvointia niistä lähtökohdista, joita kullakin oman positiivisen mielenterveytensä myötä on. Siis mielenterveyden, nimenomaan ihmisillä itsellään olevan voiman ja osallisuuden merkityksessä.

      Psykiatrialla on myös tehtävää ihmisten arkisen jaksamisen, järjettömänä näyttäytyvän maailman ja työelämän haasteiden parissa, vaikka paljon puhutun medikalisoinnin vaarat kolkuttelevatkin oviamme. Me tiedämme, että elämä on täynnä kumpareita, joiden ylittämiseen ei tarvita ammattiapua, emmekä halua määrätä yhtään lääkettä, joka muokkaisi sellaisia tunteita, joita meidän kuuluu tuntea. Mutta haluamme olla paikalla, kun uupumus tai pahoinvointi ylittää sietokyvyn tai kun epätoivo uhkaa viedä elämänhalun. Pystymme osaamisen ja kokemuksen myötä tuomaan ymmärryksen tilanteisiin, joissa todellisuus tuntuu vääristyvän haitallisella tavalla. Pystymme ehkäisevän työn avulla tukemaan ihmisiä jaksamaan ja opettamaan heille hyödyllisiä mielenterveystaitoja. Järjestämme kriiseihin nopeaa ja asiantuntevaa apua, silloin kun sitä tarvitaan. Ehkä kaikkein kiinnostavimpana auttamisen välineenämme näyttäytyvät ymmärrykseen ja osaamiseen perustuvat psykoterapiat, joiden tarjoaman psykologisen avun järjestäminen on juuri nyt tärkeimpiä tavoitteitamme.

      Meillä on paljon matkan varrella kertynyttä osaamista ja edessä paljon opittavaa. Erityisesti Suomessa meillä on valtava määrä päteviä ja innostuneita, erilaisin koulutuksin ja taidoin varustettuna psykiatrian ja mielenterveystyön tekijöitä. Meidän on hyvä aika todeta, että näillä eväillä kannattaa ryhtyä toimeen, yhteistyössä ja sote –ratkaisuja liikaa odottelematta."
      /
      ja minun pitää laittaa nyt toinen nimimerkki ;-) varmaan siksikin että samaa ei saa käyttää uudestaan

    • kupittaajohtooneiluoteta

      Käytii pikkujoulunpikkujouluis kovaa keskustelua siitä mite o medias isot pomot sanonu Kupittaasta et kuin siel ny ois muka kaik hyvin eik mittää pahaa ois tapahtunu G1osaston jälkee ja kaupungin tekemä sisäisen tarkastatukse jälkeen. Vaik jokkaine talonsisäl tietää, tai ainaski hoitajat tietää, et yks mieshoitaja A1-osastolt o saanu fudut 2016 ku se oli potilaiden turvallisuudel vaaraks ja yksi A1-osaston osastonhoitaja "siirtyny muihi tehtäviin" ton tapauksen takia ja psykiatrit häipyny muualle kans ku ne ei niisanotusti oikein viihy osastol A1. Irtisanotun hoitsun toiminnalt ei voitu enää sulkee silmii ku yks potsku joka ol kuolemanvaara vuoksi hoitoo otettu joutu sen kaltoinkohtelemaks ja kanteli siitä sitte omal hoitotiimillee. Lääkäri kotiutti potilaan heti koska sen vointi meni kaltoinkohtelun vuoks tosi huonoks ja onki huonoks sitte menny ky aattelee sitä sen alkutilannettaki. Olis ollu hyvä tehä sillonki 2016 kaupungi se oma selvitys et oliko minkä verran pahoi virheitä muitte potilaitte kohal ton mätämunan taholta. Sen työpareil olis voinu olla paljonki kerrottavaa. Mut ku juu, ku tieto ei kule täs talos ni se ei kule. Ja G1asioihi verrattu pomot entistä kaupunginohtajaa myöte on väittäny joka kääntees et kaik o ollu hyvin 2013 jälkee. Ku ei oo kettää potskua fyysisesti hakattu ni hyvin o Kupittaal pullat uunis jepjep ja huhhuh. Pomot o menny valviran selän taakse piiloo itkemää ku ne sanoo et kaik o hyvi koska valvira ei oo löytäny tarkastuksis mittää valitettavaa. Vaik kaik tietää että virheist ilmottamine pomol ei oo tuottanu mittää tulosta ku pomo ei kerro niist valviralle ja vielki o pomotasol yks naisjermu jonk mielest potskuje ei tarvii tehä kirjallisia ilmotuksia virheist, riittää ku hän saa asioista tietää ni hän sitte hoitaa ne ku hän o nii pomo. Viimeajan muutosta o ny se että valviralle täs ny suoraa kaik ilmotetaanki mut kaua se kesti et tämäki kuvio tehtii kaikil Kupittaan henkilökunnalle tiedoks et johtoon ei sokeesti pirä luottaa. Ny sitte ootetaa ku kuuta nousevaa sitä kohta tulevaa organisaatiomuutosta ku se kuulema sitte tekee muutoksia johtoonki ja lisää luottamukse ilmapiiriä. Että tämmösel meit lohdutetaa. Mut potilaat on tääl jo ny ja o ollu 2013 sisäisetarkastuksenki jälkee. Miettikääs sitä. Ja muistutukseks joka suuntaa et mehä myös tiedetää se että valviran loppuraporttia ei oo viel tehty. Kimmoke tähä vuoratuksee tul tuost yhe nimimerkin sanoista "Oletko todella niin naiivi, että psykiatristen laitosten kuin alan muukaan johto vaihtaisi toimintatapaansa sen takia, että joku osoittaa toiminnan olevan vahingollista kohteelleen? Sellaiset ihmiset saavat oitis potkut. " Että osa noista sanoista on paikkaansa pitävää ja osa ei. Se ny tiedetää et Kupittaalla on kyl 2013 jälkeen saanu ainaki yks hoitaja potkut koska se harjoitti henkistä väkivaltaa potilasta kohtaan. Sitä ei selvitetty et oliko sil uhreja enemmäki. Ny kaik yrittää uskoo siihe että väärintekijät potkitaan pelolle eikä ilmoittajia kuten tehtii Kupittaal aikasemmi enneku turunsanomat ja iltalehti ja muut mediat alko puuttumaan kovaan peliin kupittaalla.

      • f737f5u

        Annat kommentissasi sellaisen kuvan, että mielestäsi kaikki on ok, jos laitoksissa toimitaan sääntöjen mukaan. Millä tavalla ihmisten vapaudenriisto, stigmatisointi, pahoinpitely, ahdistelu, uhkailu ja muu alistaminen on oikein, jos se vain tehdään sääntöjen määräämän mukaisesti?

        Tämä on yksi yhteiskunnallisen keskustelun ongelmista. Ihmiset näkevät, että psykiatria on oikein, jos vain noudatetaan toimintaa koskevaa, valtion luomaa lakia. Samalla tavalla olisin kysynyt muutamia vuosikymmeniä sitten, miten ihmiset näkevät, että on oikein pakkokastroida homoseksuaalit, jos vain noudatetaan tätä toimintaa koskevaa, valtion luomaa lakia. Rikokseen syyllistymättömien ihmisten pelkkä vangitseminkin on jo väärin. Saatika, että heidät stigmatisoidaan virallisiin rekistereihin ja ennen kaikkea fyysisesti pahoinpidellään aivovaurioihin asti!

        Ei ole olemassa erikseen mitään psykiatrisia väärinkäytöksiä. Psykiatria on väärinkäytös! Psykiatrinen pakottaminen on hävitettävä. Se on sekä Suomen perustuslain että kansainvälisten ihmisoikeuksien vastaista toimintaa.


      • kupittaahoitoako

        Miten olisi selvitetty tapaus jos potilas olisi kuollut ns. Kupittaahoidon vuoksi. Tuli vaan mieleen tämän tapauksen perusteluista http://www.laakarilehti.fi/tyossa/raportit-ja-kaytannot/potilaan-itsemaaraamisoikeuden-ja-laakarin-vastuun-rajankaynti/?public=4e3487f4136bd6a6287b879dedd1460b


    • hgfrtbnvfdec

      Ystäväni kertoi että ns. seksuaalivähemmistöt ovat hyvin innostuneista alasta. Kouluttautuvat oikein esimiesasemiin . Siinähän sitten voi valita vertaisiaan työtovereiksi ja suunnitella hoitoa.

      • f737f5u

        Ehkä he haluavat päästä alistamaan takaisin?


    • hoitajaparat

      Kun katsoo hoitajien saappaissa heidän työtään, voi vain toivottaa jaksamista. He ovat vain lääkäreiden armoilla. Osastojen hoitokäytännöt sokeuttavat nopeasti heidän tietonsa mikä on normaalia ja mikä OIKEASTI sairasta.

      Kun potilas tulee osastolle hänet huumataan heti bentsoilla ja sitten psyykelääkkeitä päälle. Hoitsut eivät pysty havainnoimaan lainkaan millainen ihminen on normaali ennen huumausta. Suurin osa potilaista tulee osastolle kärsien vuosia syömistään lääkehaitoista, jolloin vaan muutetaan lääkettä ja taas kotiin. Kun potilas saapuu osastolle kolmatta ja neljättäkin kertaa lääkemuutokseen, ei ihme että se hoitajia turhauttaa kun täytyy hoitaa lääkehaittoja ei itse ihmistä. Eivätkä he edes sitä tajua. Silmät kirkkaana vakuutetaan potilaille että tämä kuuluu sinun sairauteesi kun elimistön toiminnot raegoivat ja lamaantuvat ja ajattelukin muuttuu kuin juopon harhoihin.

      Kysynpä vain kuka kestää olla töissä tällaisessa hullussa työympäristössä vuosikausia. On suorastaan tervettä inhimillistä reagointia joskus räjähtää turhautuneena epäinhimilliseen ympäristöön. Lääkärit jotka tämän aiheuttavat pillereillään pysyvät omissa työhuoneissaan syrjässä seurailemassa osaston touhua.

      Tällaista touhua pitkään seuranneena.

      • f737f5u

        Joo, voi hoitajaparat. Hehän ne ovat ne todelliset kärsijät tässä järjestelmässä....

        Jos näkee, että järjestelmä on natsistinen, siitä voi aina erota. Pysymällä järjestelmässä, osallistuu ja osoittaa hyväksyvänsä sen toiminnan.


    • näkeekennäkee

      Hoitajaparat kun eivät näe sitä natsistista järjestelmää eivätkä tajua. Heidäthän koulutetaan työhönsä, jo harjoitteluaikana he eivät näe muuta järjestelmää eivätkä työskentele muunlaisien potilaiden kanssa kuin lääkehuumattujen. Eiväthän lääkäritkään ymmärrä pillereidensä vaikutuksia.

    • kupittaauutinentaas

      Tänään Turun Sanomissa uutinen, että Kupittaan mielisairaanhoitaja on tuomittu virkarikoksesta nyt pidetyissä käräjillä. Liittyi Kupittaalla olleen potilaan tekemään itsemurhayritykseen, Tuomittu hoitaja oli oikeudessa väittänyt muuta kuin mikä oli totta. Jos yhtään on jotain jäänyt epäselväksi Kupittaan touhuissa, niin vika löytyy Kupittaalta.

    • vieruskaverilattialla

      Suomessa sairaaloissa potilaita makuutetaan yleisesti lisäpaikoilla käytävillä, mutta että lattialla ja käytävällä - patja sentään on - useita päiviä. Ei uskoisi, ei. Totta on. Ja arvatkaas missä? No, Turussa. Kupittaalla. Osasto A2.
      Akuutissa mielenterveyshäiriössä, vaikka sykoosissa, pistetään potilas lattialle maate usean hengen huoneeseen lattialle tai jopa käytävällä lattialle. Ei väliaikaisesti vaan jopa päiviksi.

      • sivustaseuraajaSuomi100

        Turun Kupittaan psykiatrinen sairaala on nykyään Tyksin alaisuudessa. Riittävien resurssien ja hoidon asiallisuuden ja potilasturvallisuuden valvonta kuuluu nyt Tyksille / Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirirille / VSSH Psykiatrialle.

        Hallintoylilääkäri Jyrki Heikkilä on ilmoittanut TS:n mielipidekirjoituksen kautta syksyllä 2017, että psykiatria tarvitsee lisäresurssointia. VSSH:n johto-organisaatiolla / VSSH:n hallituksella / Psykiatrian tulosalueen johtokunnalla on kuitenkin ollut toinen käsitys rerussitarpeesta, koska kuvaamasi tilanne, vakavasti psyykkisesti sairaiden potilaiden makuuttaminen lattialla täpötäydessä huoneessa ja käytävällä, on toistuvaa.

        Kuvaamasi tilanne selittänee myös sen, miksi Kupittaalla potilaita lääkitään virheellisesti liikaa; heidät tehdään kyvyttömäksi kommunikoimaan ongelmista kuitenkin samalla autetaan kestämään kohtuuttomat tilanteet hoidossaan, zombina kun ei mikään tunnu miltään. Kuvaamasi tilanne rikkoo potilaiden ihmisoikeuksia. Se myös luo turvallisuusriskejä potilaille ja hoitajille.

        Hyvä, että sinä "vieruskaverilattialla" huomioit vieruskaverisi lattialla!

        Periaatteessa Kupittaalla pitäisi olla nykyään hoitohenkilökunnan suhteen asiat niin hyvin, että mainitsemasi tilanne on kerrottu osaston toimesta johto-organisaatioon asti, mutta Kupittaan kohdalla tiedonkulkuun ei voi valitettavasti luottaa. Siksi niin potilaiden kuin potilaiden voinnista välittävien hoitajien kannattaa käyttää VSSH:n palautepalvelua netissä, johon linkki on: https://www.awanic.fi/haipro/26/qpro/julkinen/kysely.asp?julkaisuID=7&avain=s5p1h7a7v8&kohdeID=26&orgid=150

        Palautetta voi antaa nimettömänä Muu-henkilönäkin. Kaikki palaute on tärkeää VSSH:lle: "Potilaspalautteen saaminen on meille tärkeää, jotta pystymme kehittämään hoitoamme ja toimintaamme entistä paremmaksi." Tätä kautta jätetty potilaspalaute tavoittaa myös valvovat viranomaiset esimerkiksi tarkastusten yhteydessä.


      • Peger

        Kuinkahan ison osan tuosta vaatimastaan lisäresurssoinnista se hallintoylilääkäri laittaisi omaan taskuun?


      • kirjanpitäjävaan
        Peger kirjoitti:

        Kuinkahan ison osan tuosta vaatimastaan lisäresurssoinnista se hallintoylilääkäri laittaisi omaan taskuun?

        Hei, tästä voit olla varma: Ei euroakaan, koska ne rahat ei tietenkään mene lääkärin tilille ja rahavirtoja seurataan tarkasti, kavallus ei siis mahdollista. Mutta hyvä on kysyä kaikkea mitä mieleen juolahtaa, koska tapaus Kupittaa on osoittanut että kaikkea kannattaa Kupittaan kohdalla epäillä ja kaikkea mahdollista siellä salaillaan aina viimeiseen asti. Kuka keneltäkin.


      • keled

        EI ole siis OLLENKAAN mahdollista? No hyvä tietää ettei tässä asiassa ole korruptiota.


      • ghjklo3245
        keled kirjoitti:

        EI ole siis OLLENKAAN mahdollista? No hyvä tietää ettei tässä asiassa ole korruptiota.

        T Nummelinko


      • vieruskaverilattialla
        sivustaseuraajaSuomi100 kirjoitti:

        Turun Kupittaan psykiatrinen sairaala on nykyään Tyksin alaisuudessa. Riittävien resurssien ja hoidon asiallisuuden ja potilasturvallisuuden valvonta kuuluu nyt Tyksille / Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirirille / VSSH Psykiatrialle.

        Hallintoylilääkäri Jyrki Heikkilä on ilmoittanut TS:n mielipidekirjoituksen kautta syksyllä 2017, että psykiatria tarvitsee lisäresurssointia. VSSH:n johto-organisaatiolla / VSSH:n hallituksella / Psykiatrian tulosalueen johtokunnalla on kuitenkin ollut toinen käsitys rerussitarpeesta, koska kuvaamasi tilanne, vakavasti psyykkisesti sairaiden potilaiden makuuttaminen lattialla täpötäydessä huoneessa ja käytävällä, on toistuvaa.

        Kuvaamasi tilanne selittänee myös sen, miksi Kupittaalla potilaita lääkitään virheellisesti liikaa; heidät tehdään kyvyttömäksi kommunikoimaan ongelmista kuitenkin samalla autetaan kestämään kohtuuttomat tilanteet hoidossaan, zombina kun ei mikään tunnu miltään. Kuvaamasi tilanne rikkoo potilaiden ihmisoikeuksia. Se myös luo turvallisuusriskejä potilaille ja hoitajille.

        Hyvä, että sinä "vieruskaverilattialla" huomioit vieruskaverisi lattialla!

        Periaatteessa Kupittaalla pitäisi olla nykyään hoitohenkilökunnan suhteen asiat niin hyvin, että mainitsemasi tilanne on kerrottu osaston toimesta johto-organisaatioon asti, mutta Kupittaan kohdalla tiedonkulkuun ei voi valitettavasti luottaa. Siksi niin potilaiden kuin potilaiden voinnista välittävien hoitajien kannattaa käyttää VSSH:n palautepalvelua netissä, johon linkki on: https://www.awanic.fi/haipro/26/qpro/julkinen/kysely.asp?julkaisuID=7&avain=s5p1h7a7v8&kohdeID=26&orgid=150

        Palautetta voi antaa nimettömänä Muu-henkilönäkin. Kaikki palaute on tärkeää VSSH:lle: "Potilaspalautteen saaminen on meille tärkeää, jotta pystymme kehittämään hoitoamme ja toimintaamme entistä paremmaksi." Tätä kautta jätetty potilaspalaute tavoittaa myös valvovat viranomaiset esimerkiksi tarkastusten yhteydessä.

        Sait minut miettimään, että oikeastiko sillä olisi merkitystä ja vaikutusta asioiden tilaan, jos kertoisin mitä näin ja koin A2 osastolla 2015.

        Mielestäni siinä mielentilassa olevia ihmisiä, mitä osastolla on, ei pitäisi missään nimessä nukuttaa yhteishuoneissa. Ei ainakaan ensimmäisinä öinä. Ei ennen kuin vähän paremmin tunnetaan potilas ja hänen tilansa.

        Kärsin unettomuudesta. Minut laitettiin yhteishuoneeseen nukkumaan umpioutojen ihmisten kanssa. Minä joka olen tottunut nukkumaan yksin. Hiljaisuudessa. Ei tarvitse kuvitella, että olisin edes yrittänyt nukkua siinä sakissa - ties mitä 'hulluja' ne muut oli ja mitä piruja ja päättömyyksiä näkivät ja saattaisivat saada päähänsä. Jo se, että ovet käytävään oli auki - ei lukossa, oli uhkaavaa. Oven takana oli vessa. Kuka tahansa olisi saattanut tölväistä sieltä yöllä sisään. Tiedä sitä, mitä näiden 'hullujen' päähän pälähtää. Olin itse sen verran järjissäni, että osasin tällaisia järkeillä ja päätin olla nukkumatta, mikä kieltämättä oli helppoa. Ainoaksi tavoitteekseni otin puhua itseni ulos osastolta, niin että pääsen kotiin omaan sänkyyn nukkumaan yksin.

        Se kaveri siinä lattialla vieressäni näytti niin pelokkaalta, että jopa minun teki mieli ottaa hänen syliini turvaan. Harvoin olen nähnyt tai tuntenut ihmisen silmien huutavan niin paljon apua. En sanonut hänelle sanaakaan. Pyrin olla katsomatta. Sivusilmällä pidin vahtia, ettei yöllä kiipeä sänkyyni kainalooni. Jos olisin yöllä vaikka pelästyksissäni pompannut ylös sängystä, olisin väistämättä astunut hänen päälleen. Että vähän olisi toivomista tämän suhteen.

        Järkeilin, että minäkin olin siellä apua hakemassa, että ei taas elämäni menisi böbilässäkin siihen, että minä alkaisin koko maailmaa pelastamaan. Itsekkäästi jätin sen ihmisen auttamisen ammattilaisille.

        Tästä on yli kaksi vuotta. En tiedä, olisiko tämän kertomisesta mitään apua. Uskallan kuitenkin epäillä, että itselleni luvatusta anonymiteetista huolimatta, saattaisi koitua harmia ja vaikeuksia. Olisiko kertomallani edes uskottavuutta?


      • vieruskaverilattialla

        Tulinpa tässä miettineeksi, että mitä olisin itse ajatellut ja tehnyt, jos minut elämäni suurimman hädän hetkellä, epäillessäni omaa järjenjuoksuani, olisi sairaalassa laitettu nukkumaan lattialle? Heitetty patja nurkkaan. Nuku siinä!

        Ehkä se oli, elämäni suurin onni, että se en ollut minä, joka joutui lattialle makuutetuksi ja että pääsin pois sieltä ihmistenkirjoissa.

        Olisiko tuosta kohtelusta tullut yksi elämäni traumoista? Miksi? Minkä takia? Olisin saattanut jäädä tuohon kehään ikuisesti: ”Minkä takia? Miten minä näin arvoton ja kelvoton olen? Ehkä sieltä ei enää olisi noustu?

        Ehkä tuollainen kohtelu olisi saanut demonit päässäni aktivoitumaan, ehkä minä olisin niitä kuunnellut ja totellut? Olisin saattanut tehdä tulkintoja ja arviointia elämästäni ja itsestäni tämän yhteiskunnan jäsenenä. Arvostani ihmisenä. Lattialla böbilässä! Varmasti ihmiskunnan alinta pohjasakkaa, jos edes ihminen! Ehkä olisin päättänyt viimein näyttää kokomaailmalle? Tai ehkä olisin kyyhöttänyt lattialla tajuten vihdoinkin saavani ansioni ja arvoni mukaan. Ymmärrän kyllä ihmistä joka tuossa tilanteessa voi toimia hyvin yllättävästi ja epätyypillisellä tavalla itselleen ja jopa vahingollisesti.

        Varmasti hyvin terapeuttista pistää mieleltään herkässä tilassa olevat ihmiset lattialle maate miettimään omaa tilaansa ja arvoaan. No, ainakin näkemäni lattialla nukkujat olivat pukeissa. Mitenkähän he ovat oikeasti kokemuksensa ymmärtäneet, hyväksyneet, käsitelleet?


    • sivustaseuraajaSuomi100

      Hoitokulttuuri ei voine olla Kupittaalla enää noin huonolla tolalla, koska tapaus G1:n (2016) seurauksena Kupittaa on ollut sekä Turun että Avin/Valviran suorittaman tarkemman selvitysten ja valvonnan kohteena. Valviran tarkastusten väliraportti nosti esille ongelmia, joita Kupittaa on yrittänyt korjata. Loppuraporttia ei ole vielä julkaistu tietääkseni.

      Kupittaa on edelleen Valviran seurannassa, mutta kaikkien on hyvä ymmärtää myös se, ettei Valvira ole mikään vahtikoira Kupittaan vieressä. Sellainen valvontamekanismi maksaa liian paljon, ja viisaasti ajatellen veroeurot kannattaa mieluummin laittaa potilaiden yhdenvertaisiin sotepalveluihin kuin "vahtikoirapalveluun". Siksi sotepalveluissa organisaatioiden omavalvonta on tärkeä osata, se vahvistaa potilasturvallisuutta ja ennaltaehkäisee potilaiden kärsimyksiä.

      Kupittaankin on nyt vaan opittava vastaamaan omavalvonnasta, se ei ole mitään rakettitiedettä. Kupittaan omavalvonnassa yksi pieni kätevä apuväline on sähköinen netissä oleva palautemahdollisuus jota voivat kaikki käyttää. Digitaaliselle palautteelle ei voi käydä niin että se hukkuisi kuten on voinut käydä esimerkiksi potilaiden palautelaatikkoon laitettuun palautteelle. Kupittaan kohdalla potilasasiamiestoiminnassa on jotain ongelmaa, psykiatrisiin potilaisiin asiallisesti suhtautuva (osaamiskysymyskö?) potilasasiamies ei ole joka arkipäivä tavoitettavissa, eikä se tieto ole julkinen, milloin psykiatristen potilaiden asioita hoitava potilasasiamies on paikalla, joten on arpapeliä onko yhteydenotosta potilasasiamieheen hyötyä. Luultavasti tähänkin tulossa parannusta, koska ongelma on potilasasiamiesten tiedossa ja siten myös Tyksin johdonkin tiedossa.

      Kupittaalla on edelleen paljon potilasturvallisuusongelmia, jotka liittyvät mihin milloinkin selitysten mukaan, ja erityisesti huonoon johtoon ja sen seurauksena tulehtuneeseen työilmapiiriin. Kun potilasturvallisuudelle oleelliset tiedot jäävät kirjaamatta eikä niitä kerrota potilaiden hoitoon osallistuville tahoille, on seuraukset vakavat, ja niistä seurauksista kärsii potilas. Jos potilaalle/omaisille syntyy vaikutelma, että Kupittaan hoitohenkilökunta laistaa virkavelvollisuuttaan eikä siellä asian selvittelyt noudata hyvää hallinointitapaa, kannattaa tehdä kantelu oikeusasiamiehelle.

      Kupittaalla hoitokulttuurin parantamiseen ei ole muuta keinoa kuin kuin se, että ongelmat kohdataan. Ongelmien kohtaaminen on mahdotonta, jollei niistä olla tietoisia. Tuo sinun kuvaamasii tilanne kuuluu niihin asioihin, jotka Valviran väliraportin korjausvaatimusten vuoksi ei voine olla enää arkipäivää. Joten voit huokaista helpotuksesta, näkemäsi ei enää toistu ilman että siitä saisi tiedon Tyks-Kupittaan toimiva johto sekä valvova viranomainen.

      Suomalaista hoitokulttuuria mahdollisesti tutkiville tahoille kokemuksesi, minkä kerroit tähän viestiketjuun, on aineistoa joka valaisee ja vahvistaa tietoja, joiden mukaan potilaita ahdistavia käytäntöjä ovat Kupittaalla työskennelleet potilaiden hoidosta vastaavat lääkärit pitäneet hyvään osastohoitoon kuuluvana käytäntönä. Vai onko sieltä joku kertonut julkisuuteen että hoidimme käytäntöjemme vuoksi huonosti?

      Eräässä Ylen jutussa psykiatrian professori pohti, miten G1-tapauksessa esille tullut hoitohenkilökunnan pahuus on ollut mahdollista nyky-Suomessa. Tuli lopputulokseen että kuka tahansa kauheissa olosuhteissa voi toimia pahan ihmisen lailla. Tuon yleispyöreän diipadaapan lisäksi sanoisin, että Kupittaalla G1-tapaus oli mahdollista, koska koko Kupittaan hoitokulttuuriin on kuulunut se mikä jälkikäteisselvityksissä on tullut ilmi: Kupittaalla lääkärit "eivät tiedä" ja hoitajat "eivät muista".

      Toivottavasti sinä "vieruskaverilattialla" voit nyt hyvin tai ainakin riittävän hyvin. Kulkekoon voima kanssasi.

      • politiikkaa

        Yksittäien sairaalan, osaston tai henkilökunnan toimina ei muutu, koska koko maassa yhteiskunnan hyväksymänä psykiatraa käytetään sosaialiakontrolliin. Se on rangaisutsta ja kontrollia. Lääkkeitä ei anneta en takia, että ne parantaisivat, vaan että potilas tulee helpommin konrolloitavaksi ja voidaan sysätä syrjään, niin ettei ole haittaa muille ihmisille.

        PSYKIATRIA ON OSA YHTEISKUNNAN VALTARAKENTEITA. Siihen pitää puuttua, sitä ennen mikään ei voi muuttua.


      • kontrollia

        Lukekaa ketjua Psykiatrian virkaoikeudet. On hyvä siihen asti kunnes gang stalking -trollit ilmesyvät


    • Hölmöläistenkylässä

      Voisin kuvitella, että psykiatriailmiöllä on haluttu mahdollistaa purkautumiskeino henkilöille, joilla tarve sadismiin ja väkivaltaan. Näin muu yhteiskunta pysyy turvassa näiltä henkilöiltä, kun heille löytyy kanava missä toteuttaa itseään turvallisesti. Muu yhteiskunta ei tästä tiedä mitään, ja kun tilanteeseen sangen tyytyväisiä löytyy, niin homma jatkuu. Valtiovalta on täysin tietoinen, mutta sillä ei ole muita vaihtoehtoja.

      Lisäraha jota vingutaan psykiatriaan, olisi järkevintä suunnata mielenterveysongelmaisten asumiseen, koska se on suurin ongelma. Asuinympäristössä ilmenevä syrjintä aiheuttaa sairaalajaksoja, ja siihen auttaisi vain korkeampi asumistuen määrä, jolla henkilö voisi järjestää elämänsä kannaltaan järkevimmin.

      Mutta koska maassa on tapana toimia kuin hölmöläisten kylässä, raha menee tietenkin sinne missä siitä ei ole käytännössä minkäänlaista hyötyä itse ongelmaan. Vaan tätä paisutetaan kuin pullataikinaa, kunnes se imee mukaansa psykiatrien pillerinpyöritykseen entistä suuremman osan väestömassaa.

    • turunpimitystautijyllää

      Kupittaan tuomiot olivat lieviä, koska oikeus ei saanut Turun viranomaisilta riittävästi oikeaa tietoa. Turun kaupungin tapoihinhan kuuluu väärinkäytösten ilmitulon salaaminen ja tästä saatiin taas uutta varmuutta kun Turun sanomat uutisoi miten Turun toimesta Puolalanmäen koulun seksuaalisista ahdisteluepäilyistä vaiettiin. Turku ei pimitystaudistaan parane niin että varmaankin saadaan ensi vuonna lisää paljastuksia.

    • josneurolepteiniinäläsyö

      Minä itse olin ollut psykiatrisella polilla tai siis osastolla viimeksi vuoden vaihteessa19999-200 ja mielenterveyspoliklinikan asiakas en ollut ollut vuosiin,mutta kun Harjavallan sairaala sai minut käsiinsä ,niin sitoivat alasti petiin ja pikkasivat,panisin jne. hoitaja leikki laittavansa lääkettä sukupuolielimiin ja rintoihin,kun pelkäsin olevani saastainen niin hän sanoi,että laitetaanmpa lääkettä tuonne ja tuonne.Kukaan ei oikeasti tiennyt minun ajatuksiani,koska en sitä halunnut! Lääkäri uhkaili kirjoituksissaan jo sähköshokeilla,että hän aloittaa leponexin ja jos ei kohta auta niin sähköshokkeja tulee.Olin tosi sekaisin,koska olen yksityinen ihminen,jolla tosi läheinen kumppani,mutta miestä ei päästetty edes katsomaan mua.Vedin siitä johtopäätöksen,että mun mies kuoli autoonnettomuudessa,kun yritti katsomnaan mua. Mulle sanottiin,että ei .Sen jälkeen yrtitin keksia uutta syytä miksi hän ei tullut katsomaan ja jotain keksinkin ja vituiksi meni.Hoitajat nauroivat mua ja kun syljin rauhoittavan lääkkeen pois he sanoivat,että no voi,omapa on ongelmas,kun et nuku.Sidottuna.Miksi tää hoitajaopiskelija sanoi,että no voisin pannakin, mielellään kertoisin nimen ja ehkä kerronkin

      • AamukahviaKohtaKeitän

        josneurolepteiniinäläsyö: Mielenkiintoinen kokemus sinulla naisena psykiatrisesta hoidosta. Jäin todella miettimään, mikä osa raiskauksesta jäi toteutumatta, vai jäikö.


      • josneurolepteiniinäläsyö

        Totta,mikä osa jäi toteutumatta?Koin kyllä tapahtuman todella vakavana.Käsittääkseni minua ei kuitenkaan tuolloin raiskattu asian varsinaisessa merkityksessä .Aikaisemmalta sairaalareissulta en ole ollenkaan niin varma.Mielestäni hoitaat eivät missään olosuhteissa saa kosketella potilasta seksuaalisesti eivätkä raiskata.Potilas,joka on psykoosissa voi olla seksuaalisesti provosoivakin,mutta hoitaja ei saa käyttää tilannetta hyväkseen missään olosuhteissa.Just my opinion.
        Harjavallan tapahtumat ovat piinavia.Olen myös saanut kommentin,että minun pitäisi olla kiitollinen,kun hoitaja sanoi,että jäi hyvä pano sivusuun,koska olen epäviehättävä skitso,jonka pitäisi kiitollisena ottaa vastaan tuollainen kommentti kohteliaisuutena.Minä olin kuitenkin todella peloissani,että he raiskaavat minut ja en mitenkään voi kohteliaisuutena ottaa pilkkaa,naurua ja paskapuheita.
        Olen alistunut siihen,että tällaista tapahtui,mutta pelottavaa on,että heillä on valta tehdä uudestaankin.
        Hoitajilla on valta tehdä mitä vaan ja osa heistä käyttää valtaansa.Voivat raiskata,voivat uhkailla nyrkillä,voivat pakkolääkitä,olla väkivaltaisia.
        Pilkka ja nauru on osa hoitajayhteisöä mielisairaalassa. Se on arkipäivää ja väkivalta siihen päälle on heille mukavaa extraa.


    • josneurolepteiniinä

      Tää miesopiskelija luuli olevansa skrode ja hyvän näköinen,mulle oli vaan pilkkava ääliö.

      • tööttööttööt

        Siellä tosiaan oli mies hoitajaopiskelija,joka pilkkas vaan koko ajan ,mä en valitettavasti muista kunnolla,toinen miesopiskelija oli hieno ihminen


    • ajattelemattomatlekurit

      Täällä oleva lääkehoito- ja psykiatriakeskustelu herätti miettimään lääkäreiden suosimien lääkkeitten hyvyyttä ja huonoutta.

      Jouluna ystävien kesken puhuttiin sairauksista ja lääkityksistä. Yhdellä oli mennyt melkein pari vuotta kun sen venlafax oli vähennetty pois. Kuten mullakin. Jaoimme tämän kokemuksen: Oli tosi pahat vierotusoireet venlafax-lopetuksen aikana; aivan kauheat ahdistuskohtaukset ja viikon kahden unettomuudet aina kun annosta vähennettiin vaikka vähennys tehtiin hitaasti. Mulla venlafax vähennettiin pois käytöstä koska se aiheutti mussa ihmisistä eristyttävää tunnekylmyyttä. Tunnekylmyys liittyi myös suhteessani omaan elämääni. Tein radikaalejakin elämänratkaisuja. En tarvinnut ihmisiä ja niinhän siinä meni pipariksi ystävyyssuhteet. Mulla ei ollut enää mitään herkkyyttä toisten tunteille ja elämäntilanteille. Nyt ns. venlafaxin jälkeisessä elämässäni vanhat ystävyyssuhteet on korjaantuneet kun olen pystynyt puhumaan tunteistani ja ymmärtämään toisten tunteita, kokemaan miltä heistä on tuntunut vaikeat tilanteemme. Nyt olen ollut lääkkeettä mutta mun viime aikainen toisen sairauden laukaisema elämäntilanne on ollut vaikea ja eteeni kasattujen ongelmien selvittely on vieläkin kesken, ja siksi olo välillä hyvin ahdistavaa. Nyt sitten lääkäri ehdotti venlafax-lääkitystä. Luonnollisesti kavahdin mutta lääkäri sanoi sen olevan hyvä lääke ja kehotti mua miettimään sen hyötyjä ja haittoja. Ystäväni joka jakoi kanssani venlafaxkokemuksen opasti mua että älä missään nimessä aloita sitä uudestaan koska on jo todettu sen aiheuttavan mulle tunnekylmyyttä ja että sen lopetus aiheutti pahat ahdistusvieroitusoireet jotka puolestaan sotki ja sekoitti mun elämää. Kyllä muakin nyt ihmetyttää että miksi se mun lääkäri ei itse mieti venlafaxin hyötyjä ja haittoja mun kohdalla. Että onko se venlafax nyt niin ainut mömmö mikä mun traumaattiseen pelkotilaani sopii, että lääkärin ei tarvitse välittää sen aiheuttamasta haitasta mulle, tunnekylmyydestä, ja siitä etten varmaan sitten enää ikinä siitä pääsisi eroon. Varmaan se on sitten lääkärin mielestä niin että kun potilas on kuin elävänä kuollut niin silloin potilaalla menee hyvin koska silloin potilas pystyy kestämään kaikki mahdolliset elämän kauheudet. Eli nyt se tuli sanoitettua. Kauhein venlafaxin haitta mulle on se että se teki musta elävänä kuolleen. Ja nyt lääkärin mielestä mun pitäisi kokea zombius venlafaxinin hyötynä! Ziizuz. Anna mun kaikki kestää ja ymmärtää. Nyt tajuan millä konstein psykiatrit saavat heihin luottavatkin potilaat lääkekielteisiksi ja oikein pelkäämään heidän asiantuntemustaan lääkityksen suhteen. Onneksi mulla on taas kavereita joiden kanssa pohtia ja puntaroida, pyöritellä asioista eri puolia näkyville. (Vaikka olisi se hyvä jos olisi sellainen lääkärisuhdekin jossa lääkäri tutustuu potilastietoihin sekä ymmärtää miten tärkeää elämän eläminen on ihmiselle, sairaanakin.) Joo että taidatte olla oikeassa te jotka psykiatriaa kritisoitte, sen alan toiminnassa johdonmukaisuus ei loista, vai onko tietyt lääkemerkit markkinoitu lääkäreille toisia merkkejä tehokkaammin... vai olisiko niin että jokaisesta psykiatrista löytyy pieni Kupittaa...

      • fwu46

        Lyhyesti sanon sanottavani: Jos luotat lääkäriin, olet idiootti, ja ansaitset tulla vaurioitetuksi.


      • flodencee

        Minä en luota lesbon empatiaan enkä hymyyn.


    • dfghjkiuytr
      • uou0

        Kuinkahan paljon vastaavaa on sivistynyttä Suomea?


      • kkaskyt

        Niin. Että ongelma oli "valehoitajien" olo laitoksen palkkalistoilla.

        "potilasturvallisuus saatiin Valviran mukaan varmistettua itse asiassa jo ennen pääsiäistä."

        Jos natsien keskitysleirillä olisi joku vartijoista tai muusta henkilökunnasta jäänyt kiinni ei niin myötämielisestä suhtautumisesta natsismiin ja hänet siirretty muualle, olisi vankien "potilasturvallisuus" tullut taattua. Varmasti viranomaiset olisivat olleet sitä mieltä, että kohtelu on nyt parempaa ja toiminta tehokkaampaa. Vankien mielipidettähän kukaan ei kuuntele psykiatriassakaan.


      • kkaskyt

        Niin. Että ongelma oli "valehoitajien" olo laitoksen palkkalistoilla.

        "potilasturvallisuus saatiin Valviran mukaan varmistettua itse asiassa jo ennen pääsiäistä."

        Jos natsien keskitysleirillä olisi joku vartijoista tai muusta henkilökunnasta jäänyt kiinni ei niin myötämielisestä suhtautumisesta natsismiin ja hänet siirretty muualle, olisiko vankien "potilas-/vankiturvallisuus" tullut taattua? Varmasti viranomaiset olisivat olleet sitä mieltä, että kohtelu on nyt parempaa ja toiminta tehokkaampaa. Vankien mielipidettähän kukaan ei kuuntele psykiatriassakaan.


    • kokemusasiantuntijat100

      Sopii varmaankin tähän keskusteluketjuun tämä aihe koska Kupittaalla on jo kokemusta tästä valvontaviranomaistenkin vuoksi. Elikäs vertaistukitapaamisessa kysyttiin onko psykiatrisessa sairaalassa tapahtunut potilaan henkinen kaltoinkohtelu rikos ja jos on niin pitääkö sairaalan johdon tehdä siitä poliisille rikosilmoitus vai riittääkö jos sairaala sopii psyykkisesti sairaan potilaan kanssa asian ilman poliisia ja miten se sopiminen tehdään virallisesti. Kupittaallahan on kaltoinkohteluista vaiettu mutta nyt siellä on varmaan jo ohjeet kun on yliopiston omistuksessa ja entä minkälainen käytäntö muissa sairaaloissa? Suostutellaanko potilas unohtamaan, tehdäänkö sovittelu vai viekö johto asian poliisin tutkittavaksi? Tästä olisi vastuulääkäreiden ja vastuuhoitajien hyvä käydä keskustelua avoimesti ja antaa ohjeita eikä jättää kaikkea meidän kokemusasiantuntijoiden setvittäväksi kun potilaita kohdataan.

    • PsykiatrinTraumatisoima

      Onko psykiatrien tehtävä ilmoitus potilasvahingosta? Entä haittatapahtumasta? Jos on, niin mille viranomaiselle? Kerrotaanko siitä potilaalle?

      Esim. ihminen, jolla on vaikea depressio voi poliklinikka käynnin yhteydessä todistetusti paremmin kuin aikoihin viedään kotoa käsiraudoissa suljetulle tarkkailuun. Potilaan kertomaa ei uskota ennen kuin hän hankkii monta todistajaa osastolle. Sitten pääsee lääkkeettömänä parin päivän päästä pois. Siis potilasvirhe on kyseessä. Mitä sitten tapahtuu? Potilaalla maksatetaan lasku hoidosta vaikka mitenkään ei hoidettu, kun ei ollut tarve. Menikö oikein? Mitä pitäisi tehdä? Potilas traumatisoituu vakavasti mielivaltaisesta kohtelustaan.

    • Kidutuslaitoksia

      Kirjoitan tähän ketjuun, kun ketju pysyy voimissaan pitkään. Eli kannattaa välttää kirjoittamista nettiin kriittistä tekstiä aiheista, kuten psykiatria jos on itsellä vakavampi diagnoosi. Joskus muinoin kirjoittelin keskustelupalstoille sekä blogiini voinnistani ja kritisoin psykiatriaa.

      No niihän siinä lopulta kävi, että ambulanssimiehistö haki kotoa pitkälle pakkohoitojaksolle. Mitään vaihtovaatetta tai hygieniavälineitä en voinut ottaa mukaan. Olot osastolla siis ihan jotain järkyttävää kaiken kaikkiaan ja se on vain rankaisumuoto. Mitään hoidollista toimintaa psykiatria ei ole.

      Itse ole seksuaalirikoksen uhri ja samassa pienessä huoneessa kanssani oleili vieras henkilö, joka liikehti teatraalisen hitaasti lakkaamatta sängyllään, kahistellen peittoaan ja vaimeasti ääntelehtien. Voitte kuvitella miten sairasta tehdä noin jo valmiiksi traumatisoituneelle henkilölle. Eli lisätä ennestään traumatisoitumista tahallaan.

      Todellakin voi sanoa Psychiatry: An Industry of Death.

    • IhanSairastaMenoa

      Minäkin kerron omat kokemukseni, joista tosin jo aikaa tovi. Tapahtumapaikkana ihan pohjoisin suomi. Olin nuorisopsykiatrian osastolla muutaman kuukauden jakson masennnuksen vuoksi, kun tosiaan miespuolinen hoitaja töytäisi siellä minut takaa päin kumoon. Itse olin heiveröinen ja pienikokoinen naispuolinen.

      Kerroin tietysti muille henkilöstölle tapahtuneesta. Ja hoitajat päättivät pitää tilaisuuden, johon koko osaston henkilöstö osallistui. Istuttiin mukavasti suuressa tilassa himmennetyssä valaistuksessa. Ensin eräs hoitaja piti tunteikkaan puheen, teemana oli läheisyys. Sitten minua pyydettiin kertomaan, miten oli käynyt, ja tietenkin kerroin totuuden mukaisesti.

      Mutta sainkin kuulla, kuinka mieli voi tehdä joskus tepposet surullisena, ja ihminen alkaa kuvitella kaikenlaista. Ja tietenkin on väärin syyttää hoitajaa, joka voisi joutua vaikeuksiin. Aloin tietenkin itkeä järkytyksestä siellä kaiken väen keskellä. Eli harhaisuuden väitöksellä voi kuitata ihan kaiken kyseisissä paikoissa.

      • Harhakuvat

        Mitä odotit? Että psykiatria asettuisi sinun puolellesi?! Noilla perustein joku voisi vitsillä sanoa, että tosiaankin olit tai olet harhainen.

        Ei psykiatria ole sinun auttamistasi vaan kontrolloimista ja/tai rankaisemista varten. On ymmärrettävää, mutta naiivia odottaa apua psykiatrialta. Yleensä yhteiskunnallisesti tai jossain psykiatrian kontrolloimassa tilaisuudessa.

        Sait opetuksen, karvaa kautta, mutta sellaisen, joka auttaa sinua ymmärtämään miten psykiatria toimii. Psykiatria on osittain lain yläpuolella, koska heidän yhteiskunnallinen tehtävä on kontrolloida ja/tai rangaista ei-toivottuja kansalaisia, mutta samalla esitttää auttavansa kohteitaan lääketieteen mantteliin pukeutuneena. Yhteinen liitto valtion kanssa takaa sen, että psykiatria alan selusta on turvattu kaikilta syytöksiltä ja oikeushaasteilta.


    • ShokissaEdelleen

      Enpä ikinä olisi uskonut näin käyvän itselleni. Elämäni on muuttunut aina vain enemmän absurdiksi ja juonikuviot riittäisivät johonkin ovelaan juonittelu rikostrillerielokuvaan. Voisin kuvitella ehkä vain jossain kehitysmaa diktatuurissa sattuvan lähinnä kuten omalle kohdalleni kävi.

      Eli tein viime vuoden lopussa kantelun psykiatrian hoidostani, ja sosiaalipalvelusta johon minut ohjattiin psykiatrian puolelta. Lisäksi tästä toimimattomasta sosiaalipalvelusta jouduin valitettavasti tekemään rikosilmoituksen, sillä se vaaransi jo terveyttäni ja olisi pitempään jatkuessaan johtanut kuolemaani. Mielestäni kantelut hyvin aiheellisia, aiheet oli sen verran vakavia.

      No voitte kuvitella miten pian kävi, psykiatrin kirjaukset tuon jälkeen terveystietoihini ovat aivan tekaistuja ja tietenkin pahimpia mahdollisia, olen täysin sairaudentunnoton jne. Minut houkuteltiin psykiatrin vastaanotolle lupaamalla pois pääsyä tästä huonosti toimivasta sosiaalipalvelusta, ja voitte hyvin arvata kuinka kävikään. Lähete tuli välittömästi psykiatriseen sairaalaan tarkkailujaksolle, josta heti muutaman päivän jälkeen pakkohoitoon, jonka arvioitu kesto tällä hetkellä 3 kk. Syyksi lääkäri ilmoitti turhat kantelut, jotka työllistävät ihmisiä tyhjän takia, ja varoitti sosiaali palvelun nostavan kunnian loukkaussyytteen minua vastaan.

      En saanut hakea kotoa yhtään mitään mukaan, kuten hygienia tarvikkeita, vaihtovaatteita tai kasvissyöjänä terveyteni kannalta elintärkeitä vitamiini- ja hivenainetablettejani, sillä kasvissyöjän en voi saada ravinnosta tarvittavaa määrää kalsiumia ja d-vitamiinia. Korvatulpat tuollla psykiatrin ajalla oli luojan kiitos mukana mulla, sekä kännykkä ja tablettitietokone latureineen.

      Vanhempani pystyivät saapumaan vasta useamman päivän päästä kotoaan monen sadan kilometrin avukseni. Ja tuomaan peseytymisvälineitä ja vaihtovaatetta ym. Olin yli kolme päivää pesemättä kertaakaan käsiäni saippualla, puhumattakaan muusta kehosta. Osaston muutamassa vessassa ei ollut kuin yksi tyhjillään oleva purkki pesuainetta.

      Kiusaminen oli koko ensimmäisen viikon hyvin rankkaa ja olin majoitettuna osaston rauhattomimpaan osaan. Olin aluksi hyvin hädissäni, huoli oli ja on edelleen terveydestäni äärettömän kova.

      Ruokana tarjotaan ärtyneestä paksusuolesta kärsivälle sopimatonta ruokaa, jota en söisi vapaalla jalalla lainkaan, ja jonka tiedän aiheuttavan ripulia vatsalleni. En ole nyt viikkoon saanut kalsiumia tai d-vitamiinia mistään. Toki olen kysellyt mahdollisuutta näihin, mutta kuulemma henkilöstön mukaan nämä pitää saada normaalista sairaalan kasvisruoasta, joka on täysin kelvotonta. En tiedä paljonko olen laihtunut viikossa, mutta veikkaan, että hyvin paljon. Voi olla että heillä on tarve alkaa hoitamaan syömishäiriön varjolla, jolloin voivat pitää vaikka loppuelämäni minut sisällä laitoksessa pakkohoidettavana.

      Kipulääkkeeni öiseen levottomat jalat kipuun takavarikoitiin pois kansliaan ja se aluksi evättiin kokonaan, joten en voinut nukkua kolmeen yöhön osastolla. Lopulta kivunhoito sallittiin, mutta rajoitettuna. Annos 3 kapselia ennen nukkumaan laittoa pitää jokainen kapseli pyytää erikseen hoitajalta, eli kipulääkkeen käyttö on tehty käytännössä minulle täällä mahdottomaksi.

      Lääke on quetiapine accord jota joudun syömään pakolla. Pakkauselosteen mukaan lisää riskia aivohalvaukseen, veritulppaan ja haimatulehduksen. Kaatumis- ja tapaturmariskistä varoitetaan myös huimaus vaikutuksen takia. Haittavaikutukset minulla ovat melkoiset: huimaus ja pakkoliikkeet kielen ja suun alueella. Lääkettä ei saisi käyttää, jos omaa alhaisen verenpaineen kuten minulla. Flunssainen olo ja jäykkyys kasvojen sekä kaulan seudulla koko ajan, mikä viittää maligni-neuroleptioireyhtymään. Kerran jo lähes menetin tajuntani kylpyhuoneessa ja jouduin hoipertelemaan pitkäkseni lattialle välttääkseni kaatumisen. Näistä oireista myös pakkausselosteen varoituksissa neuvotaan välittömästi kertomaan lääkärille, mutta osaston lääkäri ei välitä vaan lääkettä jatketaan näistä huolimatta.

      Neuvoisin välttämään koko alaa, jos suinkin kykenee. Psykiatrille mennään pienien ongelmien vuoksi kuten jännittäminen tai lievä masennus, mutta ne paisuvat psykiatrian piirissä ollessa vuosien mittaan lumipalloefektin lailla, kunnes on kyse jo itsemääräämisoikeuksista ja mahdollisesta holhouksesta. Tällöin tietenkin jokainen fiksu ja järkevä henkilö vastustelee, ja saa ihan täydet hullun paperit.

      Käykää mieluummin riippumattomalla yksityisen puolen psykiatrilla, jolla ei sidoksia julkiselle puolelle. Joten ei ehkä intressiä saada myös asiakkaaksi sosiaalipalveluihin. Totisesti kyseessä on rikollinen konrollikoneisto.

      • AnsaViritetty

        Olen toistanut itseäni jo aika monta kertaa tällä foorumilla, mutta kerrata pitää kunnes muksut oppii.

        Psykiatria ei ole lääketiedettä eikä auttamassa kohteitaan. Psykiatria on valtion sosiaalikontrollin väline, lain haara, jonka tarkoitus on kontrolloida ja/tai rangaista yhteiskunnan ei-toivottuja kansalaisia. Rangaistuksen pääosa on tässä ajassa, vapauden riisto lisäksi, usein kemiallinen myrkyttäminen ja elinikäinen stigmatisointi psykiatrisen rekisterin perustamisen kautta. Lisäksi rangaistukseen kuuluu kiinteänä osana myös kohteen dehumanisointi ja suora nöyryyttäminen, mikä voidaan toteuttaa lukuisin eri tavoin kohteesta riippuen. Stigman voimakkuus säädellään annettavalla leimalla, "psykiatrisella diagnoosilla". Kovin rangaistus on skitsofrenia-leima, joka pudottaa henkilön ihmisarvoa alemmaksi kuin mikään muu yhteiskunnassa voi tehdä.

        Olet ymmärtämättäsi kävellyt suoraan ansaan mikäli alkujaan hakeuduit omasta tahdostasi psykiatrian tykö. Jos sinut pakotettiin sinne, häpeä olkoon pakottajien tai painostajien. Se, että olet mennyt toistamiseen tapaamaan psykiatria osoittaa, että et ole oppinut läksyjäsi ensimmäisestä kerrasta. Nyt joudut kärsimään lisää naiiviytesi vuoksi. Toivon siksi, omaksi parhaaksesi, että toinen rangaistuskierros opettaa sinulle läksyt. Niinhän se sanontakin menee, että "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me".

        Psykiatria ei ole auttamassa kohteitaan, ei sinua, eikä ketään muutakaan, joka laitoksessa on tai joka vastaanotolle saapuu. Psykiatria auttaa kohteen sidosryhmiä: vanhempia, naapureita, aviopuolisoa, valtion hallitsijoita jne. Sinun tapauksessasi psykiatria on auttanut sosiaalitoimistoja pääsemään sinusta eroon, ja, kuten kertomuksestasi voidaan havaita, siinä onnistui. Tapauksessasi ei ole mitään uutta tai outoa tai ennen kuulematonta vaan se on ihan normaalia psykiatrista toimintaan jälleen yhtä, valtion näkökulmasta, ei-toivottua kansalaista kohtaan.

        Ja yksityiselle psykiatrille meno on nykyisellään käytännössä yhtä vaarallista kuin julkisellekin meno, sillä yksityisellä on myös valtuudet riistää henkilön vapaus ja lähettää poliisisaattuessa vangittavaksi psykiatriseen laitokseen. En suosittele.


      • Oireet.tutkintaan

        Levottomat jalat omaavalla saattaa olla raudan puute. Myös muut oireet viittaavat siihen. Pyydä testi. Ei hemoglobiini, vaan rauta.


    • RahatPoisPsykiatrialta

      Voimia sinulle. Karmeaa on ollut kohtelusi. Täytyy olla psyykkisesti vahva, jotta tuosta selviää. Shokissa olen minäkin oman kohteluni takia. Luottamus terveydenhuollon toimijoihin on mennyt. Kirjoitit kuin minun tarinani paitsi sosiaalihuollon asiakas en ole ollut.

      Kävin psy polilla pyytämässä trauman poistoa terveydenhuollossa töissä ollessani kokemani henkisen väkivallan takia, mutta minua ei autettu mitenkään, kun en suostunut lääkitykseen. Minua ei uskottu. Kotiin päästyäni poliisit murtautuivat kotiini ja veivät käsiraudoissa suljetulle tarkkailuun. Parin päivän päästä pääsin pois, kun onnistuin hankkimaan todistajat kertomalleni. Ensin kieltäytyivät kuulemasta heitä, jotta voivat laittaa laillisesti pakkohoitoon, mutta painostuksesta joutuivat kuulemaan. Arvatkaapa mikä on vointi tuon käsittelyn jälkeen. Sairastuin suljetulla fyysisesti, mutta minua ei suostuttu hoitamaan mitenkään. Traumaperäinen stressihäiriö oireili jopa hengenvaarallisesti, mutta hoitajat kieltäytyivät hoitamasta minua. Ruokaa en saanut ekana päivänä lainkaan, kun en voi syödä maito-ja munaruokia jne.

      Vapaudenriisto on rikollista toimimtaa, joka psykiatrialla onnistutaan kiertämään. Kuka muu selviäisi tuomiotta murtautumisesta, kidnappauksesta ja lukkojen takana pitämisestä 2 vrk perusteetta kyseenalaisissa oloissa.

      Oletteko lukeneet potilaskertomuksenne. Ne sadut ja tarinat kertovat enemmän kirjoittajasta. Minulla oli aikaa tarkkailla hoitajien toimintaa ja kuinka he provosoivat potilaita. Minua tökittiin ja sanomaani vääristeltiin papereihin. Kannatan taloudellisen tuen vähentämistä psykiatrialta. Enemmän pahaa kuin hyvää siellä. Psykiatrian toiminta olisi aika saattaa päivänvaloon. Kupittaa oli vain jäävuoren huippu.

      • kurkkua.myöten.täynnä

        Olen samaa mieltä. Sairaalapsykiatria on nykyisellään aivan hullua väkivaltaista kiusaamista ja lääkkeillä tuhoamista. Kannatan sen lopettamista ellei saada alalle ammattiataitoista ei-väkivaltaista väkeä ja inhimillisiä ihmisiä.


    • potilaskertomuksetsatua

      Potilaskertomukset ovat niin järkyttäviä satuja,että kun ne on kerran lukenut, tekee mieli tehdä valitus,tappaa joko itsensä tai kirjoittajat.Minä en enää ikinä pysty lukemaan minusta kirjoitettuja valheita.Ne jäävät ikuisesti potilaskertomuksiini.En voi lukea niitä enää.Kaikki mitä pystyn unohtamaan on plussaa.
      .Kohtelu sairaalassa on ala-arvoista .Ehkä skitsofrenia-diagnoosi oikeuttaa hoitajat käyttäytymään ihan miten haluavat.Kenties muut saavat parempaa hoitoa. Kyllä se on pelottavaa,kun tietää,että voit kuolla johonkin lääkecoctailiin ,jota sinuun piikitetään tai laitetaan väkisin suuhun. Se tunne,kun tajuat olevasi täysin arvoton. Toki se tunne on tuttu ,mutta silti.
      Se tunne,kun tajuat,että sinulle voidaan tehdä ihan mitä vaan.Psyykeni ei meinaa vieläkään kestää tätä tietoa! Itsemurhaa en kuitenkaan tee.
      Hoitajat uskottelevat itselleen,että he voivat sanoa ja tehdä mitä vaan,koska he itse eivät muista enää seuraavana päivänä kuitenkaan.Kyllä kuitenkin kaltoinkohdeltu potilas muistaa. Hoitajat nollaavat aivonsa täysin ja nauraa räkättävät.Ne hoitajat,jotka eivät naura ,ovat kohtapuolin jäämässä sairaslomalle. Eivät enää jaksa nauraa tai auttaa eivätkä edes kiusata ovat vaan apaattisia.
      Kun toinen potilas yrittää autaa,sanotaan,että pidä sinä vaan omista asioistasi huolta.
      Usein kukaan ei auta.Sitten jätetään ihminen tyhjän päälle pelkäämään,että tällaista mielivaltaa voidaan tehdä eikä kukaan auta.
      Hyvä se on hoitajien vaan nauraa,että kyllä kuule asiat voisivat olla pahemminkin.No aina voisivat olla pahemmin,mutta sitä ei voi tietää,jos potilas on psykoottisen pelon vallassa taikka toisaalta pelko on täysin järkevää,koska tilanne on mitä on.Niin hoitajan naureskelu ei auta mitään.Tilanne voisi olla pahempi.Oletko varma? Niin,kukapa nyt ei haluaisi olla skitsofrenia-diagnoosilla pakkohoidossa pelosta sekaisin lääkittynä koko ajan vaihtelevilla neuroleptimyrkyillä. Siitä sitten tehdään tulkintoja,kun neuroleptit sekoittavat potilaan pään ja fysiikan.

      • julmat.psykot

        Niinhän se on. Kukaan ei kuitenkaan usko joka ei ole itse kokenut psykiatrisen sairaalan todellisuutta. Ihmiset kuvittelevat psykiatrien olevan ammattilaisia, jotka tietävät kuka on sairas ja kuka terve. Näinhän se ei ole, mutta niin he taitavat itsekin kuvitella. Eivät tunnista sairauksia itsessään ja kollegoissaan vaan ulkoistavat sen potilaiksi joutuneisiin tervempiin ihmisiin.


      • potilaskertomuksetsatuaa
        julmat.psykot kirjoitti:

        Niinhän se on. Kukaan ei kuitenkaan usko joka ei ole itse kokenut psykiatrisen sairaalan todellisuutta. Ihmiset kuvittelevat psykiatrien olevan ammattilaisia, jotka tietävät kuka on sairas ja kuka terve. Näinhän se ei ole, mutta niin he taitavat itsekin kuvitella. Eivät tunnista sairauksia itsessään ja kollegoissaan vaan ulkoistavat sen potilaiksi joutuneisiin tervempiin ihmisiin.

        Kyllä, näin se todellakin on.


      • Mitenoikeinajattelet
        julmat.psykot kirjoitti:

        Niinhän se on. Kukaan ei kuitenkaan usko joka ei ole itse kokenut psykiatrisen sairaalan todellisuutta. Ihmiset kuvittelevat psykiatrien olevan ammattilaisia, jotka tietävät kuka on sairas ja kuka terve. Näinhän se ei ole, mutta niin he taitavat itsekin kuvitella. Eivät tunnista sairauksia itsessään ja kollegoissaan vaan ulkoistavat sen potilaiksi joutuneisiin tervempiin ihmisiin.

        Miten voi tietää tunnistaa sairauksia, joita ei tieteellisesti katsoen ole olemassa? Pitäisikö psykiatrien kyetä tunnistamaan näitä oletettuja sairauksia, joten hengellisen metodein vai selvänäennällä, kristallipallosta vai ehkäpä astrologisien merkkien avulla?


      • serkkuonpsykiatri
        Mitenoikeinajattelet kirjoitti:

        Miten voi tietää tunnistaa sairauksia, joita ei tieteellisesti katsoen ole olemassa? Pitäisikö psykiatrien kyetä tunnistamaan näitä oletettuja sairauksia, joten hengellisen metodein vai selvänäennällä, kristallipallosta vai ehkäpä astrologisien merkkien avulla?

        En tiedä mitä mielen sairauksia on oikeasti olemassa ja mitä ei mutta kyllä eilen kotisovalla ihmeteltiin kun Nybergin tv-ohjelmassa eräs vieras kertoi, miten psykiatri oli diagnosoinut hänelle kaksisuuntaisen mielensairauden yhden vastaantottotapaamisen aikana ja määrännyt oikopäätä kovat lääkitykset. Että on siinä ollut näkijä.

        Terveydenhuollossa työskenteleviä kyllä varmasti harmittaa kun joku psykiatri hutiloi, sillä hutiloinniltahan tuommoinen yhden hetken havaintoihin perustuva kiirediagnosointi vaikuttaa vai oliko lehtijuttujen perusteella diagnoosinsa vetänyt. No oli miten oli, joka tapauksessa harmittaa hutiloivat psykiatrit kun siinä menee maine kaikilta. Sillä toki tuolla ammattiryhmällä on sijansa nykyisessä terveydenhuollossa, monet potilaat saavat apua, vaikka monet joutuvat psykiatrian huonosta yleisestä tolasta kärsimäänkin. Toivottavasti keskustelu ongelmista muuttuu avoimemmaksi ja sillä lailla tasa-arvoisemmaksi että niitä terveydenhuollon ammattikuntia jotka ovat havainneet psykiatriaan liittyviä ongelmia, myös kuunneltaisiin. Ja kyllä psykiatrinkin piirissä on monenlaisia ääniä, ne vaan eivät saa kaikki "kukkia" julkisesti.


      • PsykiatrinTraumatisoima
        serkkuonpsykiatri kirjoitti:

        En tiedä mitä mielen sairauksia on oikeasti olemassa ja mitä ei mutta kyllä eilen kotisovalla ihmeteltiin kun Nybergin tv-ohjelmassa eräs vieras kertoi, miten psykiatri oli diagnosoinut hänelle kaksisuuntaisen mielensairauden yhden vastaantottotapaamisen aikana ja määrännyt oikopäätä kovat lääkitykset. Että on siinä ollut näkijä.

        Terveydenhuollossa työskenteleviä kyllä varmasti harmittaa kun joku psykiatri hutiloi, sillä hutiloinniltahan tuommoinen yhden hetken havaintoihin perustuva kiirediagnosointi vaikuttaa vai oliko lehtijuttujen perusteella diagnoosinsa vetänyt. No oli miten oli, joka tapauksessa harmittaa hutiloivat psykiatrit kun siinä menee maine kaikilta. Sillä toki tuolla ammattiryhmällä on sijansa nykyisessä terveydenhuollossa, monet potilaat saavat apua, vaikka monet joutuvat psykiatrian huonosta yleisestä tolasta kärsimäänkin. Toivottavasti keskustelu ongelmista muuttuu avoimemmaksi ja sillä lailla tasa-arvoisemmaksi että niitä terveydenhuollon ammattikuntia jotka ovat havainneet psykiatriaan liittyviä ongelmia, myös kuunneltaisiin. Ja kyllä psykiatrinkin piirissä on monenlaisia ääniä, ne vaan eivät saa kaikki "kukkia" julkisesti.

        Minulle teki psykiatrioppilas heti ensi tapaamisella 10 minuutissa diagnoosit syvä masennus, depressiivinen masennus, itsetuhoisuus, määrittämätön psykoosi, depressiivinen psykoosi, traumaperäinen stressihäiriö ja mania, kun menin pyytämään traumaperäiseen stressihäiriöön hoitoa . Lisäksi kirjoitti M1 lähetteen psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle tarkkailuun. Pääsin sieltä pois parin päivän päästä lääkkeettömänä. Psykoosia, maniaa, itsetuhoisuutta jne ei tietenkään ollut. Arvatkaapa romahtiko kuntoni moisen käsittelyn seurauksena. Traumatisoiduin vakavasti lisää. Eivät edes osanneet pyyttää anteeksi.

        Katson, että kyseinen psykiatrioppilas ei ole pelkästään osaamattomuuttaan vaarallinen, vaan täytyy siellä taustalla olla jonkin sortin psyyken häiriö
        kuten narsismi tai psykopatia. Kauhistuttaa, mitä kärsimystä hän ehtiikään saada aikaan haavoittuvassa tilassa oleville potilaille. Hän saa jatkaa entiseen malliin muiden psykiatrien tuella ja sallimalla. Kyllä siinä ne" toisinajattelija" psykiatritkin ovat syyllisiä, kun osallistuvat potilasvirheen peittelyyn ja sama saa jatkua. On aivan oikein kohdistaa kritiikki koko psykiatrikuntaan. He ovat avainasemassa mahdollistamassa potilaiden kaltoinkohtelua. Ainoastaan psykiatrit itse voisivat muuttaa käytäntöjä, ei haavoittuvat potilaat, joille he ovat vastuun muutoksesta jättäneet.

        Hyi, hyi psykiatrit. Missä on lääkärin etiikka silloin, kun sille olisi todella käyttöä. Eikö psykiatriassa olekaan potilaan etu priorisoituna, kuten lääkärin vala velvoittaa.


      • EnnakointiOnViisautta
        PsykiatrinTraumatisoima kirjoitti:

        Minulle teki psykiatrioppilas heti ensi tapaamisella 10 minuutissa diagnoosit syvä masennus, depressiivinen masennus, itsetuhoisuus, määrittämätön psykoosi, depressiivinen psykoosi, traumaperäinen stressihäiriö ja mania, kun menin pyytämään traumaperäiseen stressihäiriöön hoitoa . Lisäksi kirjoitti M1 lähetteen psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle tarkkailuun. Pääsin sieltä pois parin päivän päästä lääkkeettömänä. Psykoosia, maniaa, itsetuhoisuutta jne ei tietenkään ollut. Arvatkaapa romahtiko kuntoni moisen käsittelyn seurauksena. Traumatisoiduin vakavasti lisää. Eivät edes osanneet pyyttää anteeksi.

        Katson, että kyseinen psykiatrioppilas ei ole pelkästään osaamattomuuttaan vaarallinen, vaan täytyy siellä taustalla olla jonkin sortin psyyken häiriö
        kuten narsismi tai psykopatia. Kauhistuttaa, mitä kärsimystä hän ehtiikään saada aikaan haavoittuvassa tilassa oleville potilaille. Hän saa jatkaa entiseen malliin muiden psykiatrien tuella ja sallimalla. Kyllä siinä ne" toisinajattelija" psykiatritkin ovat syyllisiä, kun osallistuvat potilasvirheen peittelyyn ja sama saa jatkua. On aivan oikein kohdistaa kritiikki koko psykiatrikuntaan. He ovat avainasemassa mahdollistamassa potilaiden kaltoinkohtelua. Ainoastaan psykiatrit itse voisivat muuttaa käytäntöjä, ei haavoittuvat potilaat, joille he ovat vastuun muutoksesta jättäneet.

        Hyi, hyi psykiatrit. Missä on lääkärin etiikka silloin, kun sille olisi todella käyttöä. Eikö psykiatriassa olekaan potilaan etu priorisoituna, kuten lääkärin vala velvoittaa.

        Miksi menet psykiatrille, ellet sitten ollut tietämätön mitä tulevan pitää. Ei psykiatri ole lääkäri. Häntä ei sido lääkärin etiikka.

        Et ole ymmärtänyt mistä psykiatriassa on kysymys. Halutessasi voit lukea asioiden todellisen laidan Thomas Szaszin nettisivulta szasz com. Voit tehdä suoran nettihaun tärkeimpään asiaan termeillä "Thomas Szasz Manifesto". Kannattaa ottaa asioista selvää ennalta, ettei huomaan myöhemmin, liian myöhään, että on kävellyt leijonan luolaan.


      • Mitenoikeinajattelet
        serkkuonpsykiatri kirjoitti:

        En tiedä mitä mielen sairauksia on oikeasti olemassa ja mitä ei mutta kyllä eilen kotisovalla ihmeteltiin kun Nybergin tv-ohjelmassa eräs vieras kertoi, miten psykiatri oli diagnosoinut hänelle kaksisuuntaisen mielensairauden yhden vastaantottotapaamisen aikana ja määrännyt oikopäätä kovat lääkitykset. Että on siinä ollut näkijä.

        Terveydenhuollossa työskenteleviä kyllä varmasti harmittaa kun joku psykiatri hutiloi, sillä hutiloinniltahan tuommoinen yhden hetken havaintoihin perustuva kiirediagnosointi vaikuttaa vai oliko lehtijuttujen perusteella diagnoosinsa vetänyt. No oli miten oli, joka tapauksessa harmittaa hutiloivat psykiatrit kun siinä menee maine kaikilta. Sillä toki tuolla ammattiryhmällä on sijansa nykyisessä terveydenhuollossa, monet potilaat saavat apua, vaikka monet joutuvat psykiatrian huonosta yleisestä tolasta kärsimäänkin. Toivottavasti keskustelu ongelmista muuttuu avoimemmaksi ja sillä lailla tasa-arvoisemmaksi että niitä terveydenhuollon ammattikuntia jotka ovat havainneet psykiatriaan liittyviä ongelmia, myös kuunneltaisiin. Ja kyllä psykiatrinkin piirissä on monenlaisia ääniä, ne vaan eivät saa kaikki "kukkia" julkisesti.

        "En tiedä mitä mielen sairauksia on oikeasti olemassa."

        Jos tarkoitat, että tieteellisesti olemassa niin ei yksikään. Mieli on ihmisen luoma abstrakti konsepti, kuten sielu. Se ei ole materiaa. Täten on triviaalia, ettei mieli, tai sielu, voi sairastua tieteellisesti katsoen. Kielikuvallisesti mieli voi olla sairaus, kuten myös talous, maustekakku, sää tai vaikka rakkaus.


    • potilasvahinko.ja.haitta

      Aiemmissa kommenteissä kysytään
      Onko psykiatrien tehtävä ilmoitus potilasvahingosta? Entä haittatapahtumasta? Jos on, niin mille viranomaiselle? Kerrotaanko siitä potilaalle?

      Kyllä, psykiatrinkin on tehtävä ilmoitus itse aiheuttamastaan tai työpaikalla havaitsemastaan potilasvahingosta. Myös haittatapahtumasta. Jos on töissä sairaalassa niin potilasvahinko ja haittatapahtuma ja muut virheet ja vaaratilanteet ilmoitetaan sairaalan omaan järjestelmään. Sitten sairaalan pitää itse selvittää, minkälaisten virheiden seurauksena potilasvahinko tai haittatapahtuma on syntynyt. Jos sairaalan tavoitteisiin kuuluu halu auttaa potilaita parantumaan tai elämään riittävän tervettä elämää, niin sairaalan on ilmoitettava potilaille heidän terveyttään hoidossa heikentäneistä tekijöistä.

      Nykyään sairaalat itse suosittelevat että jos potilaasta tuntuu siltä, että hoidossa on tapahtunut asioita, jotka eivät ole menneet kuten oikein olisi, niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen. Häneltä saa tietoa miten asia selvitetään ja myös apua kirjallisen muistutuksen tekemiseen.

    • Psykiatrian.raivottaret

      Potilasvahinkoilmoitusta seuraa hoitohenkilöstöltä, ovela hymyssä suin tehty kosto (esim. edunvalvontaan houkuttelu). Potilas huomaa tulleensa johdetuksi harhaan ja tekee kantelun Valviralle sekä hakee käräjäoikeudelta edunvalvontansa lakkauttamista. Häntä vastassa on nyt raivotar (psykiatri), joka sanoo kirjoittavansa vain edunvalvontaa puoltavan lausunnon. Käräoikeus määrää eri lääkärille arvioajan potilaan terveydentilan selvittämiseksi. Mutta siellä samanlainen raivotar on jo kirjoittanut tarkkailulähetteen, ja tilannut ambulanssin viemään sairaalaan. Osastolla päälle rankat ja lamaavat lääkkeet. Ja hups heijakkaa, pitäisi sinne käräjäoikeuden istuntoonkin päästä lukkojen takaa. Toden totta, kaikki mahdolliset kantelu, valitus ja potilasvahinkoilmoitukset, toimivat vähän kuin ongenkoukkuina, joilla kalastella pahaa aavistamattomia oikeusvaltio propagandan sisäistäneitä kansalaisia. Heistä tulee tietämättään ja tahtomattaan v.....n vihollisia.

      • tttttttttttttttvv

        Uskon kyllä,että näin tapahtuu


    • jiokutoisn

      Uskon kyllä sen että psykiatriassa mättää ja joissain tilanteissa todella pahasti. Itselläni on sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Minua on lääkitys ja psykoterapia yhdessä auttanut niin että jo kohta vuosikymmeniä sitten toivuin melkein kuolemanporteilta takaisin elävien kirjoihin. Mutta on myös erittäin huonoja kokemuksia, ja siksi pystyn uskomaan potilaita jotka esittävät vahvaa kritiikkiä psykiatriaa kohtaan. Olen ehkä onnekas, kun olen pystynyt selvittämään ja saamaan mustaa valkoisella, diaarinumeroin, olevat kirjalliset vastaukset siitä, että olen joutunut henkisen väkivallan kohteeksi Kupittaan psykiatrisessa sairaalassa vuonna 2016. Turun kaupungin alaisudessa ollessaan Kupittaa omavalvonnassa on ollut jotain "häikkää". Tyksin alaisudessa Kupittaan vastuuhenkilökunta on selvittänyt tapahtuneen parhaan kykynsä mukaan. Kauniisti ilmaistuna. Kerron tämän tähän, jotta Kupittaalla potilaana olleet jaksaisivat tehdä kirjalliset muistutukset esimerkiksi potilasasiamiehen avustuksella.

      • turkukupittaa

        Mieshoitajako,ottaako sairaala yhteyttä potilaisiin kun tietää muut uhrit,onko vielä töissä


    • FuckPsykiatria

      Psykiatria on pelkkää fyysistä ja henkistä väkivaltaa, myrkyttämistä ja potilaiden murhayrityksiä tehdään jatkuvasti. Itse olen hyvä esimerkki siitä. Avasin suuni väärille "ihmisille" n. 20 vuoden jälkeen ja siitä johtuen mut on pahoinpidelty fyysisesti, henkisesti ja kemiallisesti, uhkailtu ja yritetty tappaa moneen otteeseen. Poliisikin hakannut ja kohdellut kuin lainsuojatonta kouluikäisestä alkaen. Ei tarvitse valehdella että omavalvontaa olisi. Raukat.

      • ModernDayInquisition

        Jos haluat psykiatrian ammattilaisen, psykiatrian emeritus professorin, rehellisen lausunnon siitä, mistä psykiatriassa on kyse, laita nettihakuun "Thomas Szasz Manifesto". Kirjoituksessa on mainittu kaikki tarpeellinen.


      • tietoa.kaikille
        ModernDayInquisition kirjoitti:

        Jos haluat psykiatrian ammattilaisen, psykiatrian emeritus professorin, rehellisen lausunnon siitä, mistä psykiatriassa on kyse, laita nettihakuun "Thomas Szasz Manifesto". Kirjoituksessa on mainittu kaikki tarpeellinen.

        "Psykiatria ei vain tee ihmisoikeusloukkauksia, psykiatria on ihmisoikeusloukkaus." Näinhän se on, tuhoavine pakkohoitoineen. Komppaan Thomas Szaszia.


    • Just.one.more.thing

      Mihin psykiatriseen sairaalaan nämä sitaatit liittyvät? Arvaa - vihjeet löytyvät tästä keskusteluketjusta! Entä kenen suusta ovat hastagit - vastaukset lopussa.
      ///

      Sairaalan johto: "Trust Me, I Know What I'm Doing."
      #Hehheh

      Sairaalan vastuuhenkilöt: "Ei tiedetä, ei muisteta."
      #Eiolemuutapimeyttäkuintietämättömyys

      Sairaalan täydennyskoulutus: "Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa!"
      #Joukkotekeeyksilöstäpaatuneenjavastuuttomantaiainakinheikentäähänenvastuutaan

      Sairaalan omavalvonnan periaate: "Jos ei ohjeiden vastainen peli lopu niin sitten se jatkuu!" #Rimapysyypaikallaankunrimanalittaa

      Sairaalan selvittää: "Pim! Mitään ei ole tapahtunut!"
      #Totuusonvainvalhekeksitään

      Sairaalan viestintästrategia: "Ei se paljon valehtele, joka puolet valehtelee."
      #Jospääonmennyttäeikannatamurehtiakampauksesta

      Sairaalassa muutosta ilmassa ja tutkintarauha: "Syytön kunnes toisin todistetaan."
      #Ilmaisukielto

      ///
      Hastag-vastaukset:

      #Hehheh (Suomen kaikki hevoset)
      #Eiolemuutapimeyttäkuintietämättömyys (William Shakespeare)
      #Joukkotekeeyksilöstäpaatuneenjavastuuttomantaiainakinheikentäähänenvastuutaan (Søren Kierkekaard)
      #Rimapysyypaikallaankunrimanalittaa (Juice Leskinen)
      #Totuusonvainvalhekeksitään (Georges Braque)
      #Jospääonmennyttäeikannatamurehtiakampauksesta (Nikita Hrushtshev)
      #Ilmaisukielto (Esitutkintalaki)

      ///
      Sairaalan tuntematon potilas: "Arkijärjellä ajatellen ei ollut uskottavaa, että 2017 muutoksen jälkeenkin virheiden selvittäminen jäisi puolitiehen, mutta tietooni tulleiden erikoisten seikkojen ja muiden potilaiden vuoksi asia piti varmistaa ja selvyyttä lopulta tulikin, kun keskustelin poliisin kanssa yleisellä tasolla ilmaisukiellosta ja sen vaikutuksista, joista myönteiset ymmärrän täysin ja monesta syystä allekirjoitan eritoten tässä tapauksessa, mutta!! mielestäni sairaalan johdon tulisi kyllä käyttää medialle puhuessaan muuta ilmaisua kuin että 'Valvira ei ole virheitä havainnut', koska tuo väärä väite, joka kieltää vakavien virheiden tutkinnan, voi pahimmassa tapauksessa vaientaa ja estää mahdollisia uhreja ottamasta yhteyttä sairaalaan... "
      #Kaveriaeijätetä #Jottatämäeienäätoistu

      ///

    • rassiparta

      Juu kokemusta on. Ihan mielivaltaisesti heitellään diagnoosia potilaalle kertomatta lääkärin mututuntumalla. Ja vaikka pääset sairaalasta, niin yksityisyytesi on mennyttä, kun voivat rajoituksetta seurata puhelinta ja tietokonetta ja vaikka asentaa kotiin piiloon seurannan.

      https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/2968484/Raportti Kupittaan mielisairaalaa johdettiin mututuntumalla
      https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/kupittaan-hoitajia-taputeltiin-paahan-oikeudessa
      ""Erikoista on se, että potilaan ollessa hoidossa ja hänen tehdessä kanteluita kaikkiin mahdollisiin instansseihin, mikään niistä ei mene läpi, koska ylilääkäri aina toteaa: "Potilas kuvittelee kaiken." Valituskanavat on täysin tukittu ja kukaan ei ole kuullut, että Turun kaupunginsairaalan koko historian aikana olisi yksikään kantelu mennyt läpi.

      Lähes kaikki potilaat ovat todenneet kuin yhteen ääneen: "Ala-arvoinen hoito aiheutti sen, että ajauduin ennenaikaiselle eläkkeelle. En ole kyennyt töihin tai opiskeluun. Hoito aiheutti suuremmat traumat kuin itse sairaus.""

      • joopajooo_

        Kukaan ei kuuntele puhelintasi tai tietokonettasi. Paitsi nyt ehkä Google https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005059022.html ; ) Ja sekään ei niin tee vain SINULLE vaan on jäänyt suuren määrän datan tallentamisesta kiinni.
        ja poliisilaitos voisi kuunnella puheluitasi tai tutkia vaikka tietokoneesi sisältö, jos olet epäiltynä jostain rikoksesta. Jos et ole, se olisi yksityisyyden loukkaus ja rangaistava teko jollekin joka sinua seuraisi ilman mitään lupaa. Mielenterveyspotilaita ei ole oikeus seurata kotioloissa minkään laitteiden avulla. Osastolla potilailta voidaan ottaa puhelin pois jne, ja rajoittaa pääsyä koneelle, muttei muuten voida tarkkailla tai rajoittaa.

        Kotonasi ei ole mitään seurantaa myöskään. Ainoa asia miten sinua voitaisiin "seurata" jos olet avohoidon piirissä ja sinulla käy säännöllisesti sairaanhoitaja vaikka kotona tarkkailemassa vointiasi. Mutta mitenkään muuten sinua ei seurata eikä kotiisi voi asentaa seurantoja piiloon.

        Hoito voi traumatisoida, siinä olet oikeassa.


      • paskiaiset
        joopajooo_ kirjoitti:

        Kukaan ei kuuntele puhelintasi tai tietokonettasi. Paitsi nyt ehkä Google https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005059022.html ; ) Ja sekään ei niin tee vain SINULLE vaan on jäänyt suuren määrän datan tallentamisesta kiinni.
        ja poliisilaitos voisi kuunnella puheluitasi tai tutkia vaikka tietokoneesi sisältö, jos olet epäiltynä jostain rikoksesta. Jos et ole, se olisi yksityisyyden loukkaus ja rangaistava teko jollekin joka sinua seuraisi ilman mitään lupaa. Mielenterveyspotilaita ei ole oikeus seurata kotioloissa minkään laitteiden avulla. Osastolla potilailta voidaan ottaa puhelin pois jne, ja rajoittaa pääsyä koneelle, muttei muuten voida tarkkailla tai rajoittaa.

        Kotonasi ei ole mitään seurantaa myöskään. Ainoa asia miten sinua voitaisiin "seurata" jos olet avohoidon piirissä ja sinulla käy säännöllisesti sairaanhoitaja vaikka kotona tarkkailemassa vointiasi. Mutta mitenkään muuten sinua ei seurata eikä kotiisi voi asentaa seurantoja piiloon.

        Hoito voi traumatisoida, siinä olet oikeassa.

        Sairaanhoitaja ei käy kotona ilman lupaasi. Pakkohoito on mahdollista vain sairaalassa. Ne perkeleet tietysti uhkaavat että panevat sitten takaisin pakkohoitoon, vaikka ovat päättäneet että et ole enää pakkohoidon tarpeessa. Roistomaiset hoitsut ja lekurit yrittävät kiertää eduskunnan säätämää lakia kaikin tavoin. Eivät ole tottuneet palvelemaan ihmisiä vaanpelkästään pakottamaan.


    • kunpavaantietäisitte

      Juuso niminen opiskelija vuonna 2016 kesällä Harjavallan sairaalassa pilkkasi minua tosi härskisti ja naureskeli panevansa mielellään ja piti minua muutenkin huvittavana ja nauroi minua koko ajan.Miten hoitajaopiskelijatkin käyttäytyvät näin ala-arvoisesti.Minulla oli kädet aivan mustelmilla väkisin sitomisesta ja kun opiskelijakin pilkkasi,että tuota voisin pannakin,kun olin sidottuna! Minä muistan kyllä mitä tapahtui vaikka en kaikkea muistakaan.
      Minun "hoito" oli ala-arvoista. Luovutin täysin hoidon aikana ja ajattelin,että antaa olla ,jään tänne.Uhkailtiin sähköshokeilla ym ja alettiin syöttää leponexiä,joka oli tosi huono lääke,mutta ylös on kirjattu,että hyvä lääke,koska en valittanut mistään kunnolla.Olin vaan ja ihmettelin miten n'in voidaan tehdä,minulla mukamas on erittäin vaikea hoitoresistentti skitosfrenia.Ei ole ,mutta niillä lääkkeillä ,joita minulle laittoivat saa taatusti aikaiseksi mitä vaan.Nukkua tuskin voin,kun pelkäsin kiinni sidottuna epämukavassa asennossa.Olen päättänyt,että jos mulle vielä ikinä tehdään tuo kidutus niin jään sinne sairaalaan enkä enää jaksa.Se kidutus ja pilkka hoitajien taholta. Pelkästään siitä,kun näköni on huono,vedettiin johtopäätöksiä,että olen hullu.Silmälasit olisivat auttaneet asiaa huomataavasti,kun ilman niitä en näe.Naureskelivat,kun en nähnyt kunnolla ja vedin ympäristöstä vääriä johtopäätöksiä. Näin kyllä lähelle aika hyvin,mutta kauemmas näen tosi huonosti!!siis ilman laseja.Ymmärrän tosi hyvin miten psykiatriassa tehdään ihmiset sairaaksi!Ilmeisesti heille me psykiatriset potilaat ovat arvokkaita psyykelääkkeiden käyttäjiä eli meilläkin on tarkoitus ja osa systeemissä.He hyötyvät meistä,että syöttävät pillereillä sairaaksi.

      • ovat.vaarallisia

        Kyllä ne ovat siellä psykopaatteja. Tai sitten vaarallisia hulluja. Jompiakumpia.


    • narrative-

      Kurjaa lukea kokemuksistasi. Olet kertonut tuosta jo useammassa viestissä täällä...

      Että ihmisiä kohdellaan tuolla tavoin. Ja sitten kun valittaa, niin sitä ei kuunnella, vaan pidetään vaan hulluna... Sitä mitä Kupittaalla tapahtui ei sentään kukaan epäile, se tuotiin niin hyvin esiin lehtijutuissa ym. Monet ovat järkyttyneitä, sellaisetkin jotka eivät ennen uskoneet. Turun psykiatrialla on nykyään huono maine...

      Ihmiset mielellään sulkevat korvansa siltä miten "mielenterveyspotilaita" kohdellaan, koska siitä tulee itselle turvaton olo. Haluttaisiin uskoa, että lääkärit ja terveydenhuoltojärjestelmä yleensäkin tekee vain hyvää.

    • narrative-

      Huom. lainausmerkit "mielenterveyspotilas" sanaan... Jos ihmistä pidetään epätavallisten kokemusten, psyykkisten vaikeuksien ja elämäntilanteen ongelmien vuoksi sairaana, stigmatisoiminen jatkuu ja kohtelu ei parane. Parempia termejä ovat psykiatristen palvelujen käyttäjä tai asiakas, niillekin siis jotka saavat sairaalahoitoa.

      Ja sinä "kunpavaantietäisitte" , älä usko tuota skitsofreniadiagnoosia. Se ei ole todellisuutta eikä validi tapa kuvata mielen ongelmia. Tulevaisuudessa moiset leimat jäänevät taakse...

      • jhffyuiouytykj

        Eivät tule jäämään taakse jos psykiatria voi siihen vaikuttaa. Homoseksuaalisuuskin poistettiin luokituksesta yleisen painostuksen takia, ei sen takia että psykiatrit saisivat vähemmän potilaita. Psykiatria on riippuvainen diagnooseista.


      • puhutaan.ihmisiksi

        Eräällä yhdistyksellä, joka silloin kuului jäsenenä Mielenterveyden keskusliittoon, oli kauan erittäin suosittu keskustelupalsta, joka sittemmin tuhottiin. Siellä oli keskustelua mm. siitä, miten kirjoittajat itse toivoivat itseään kutsuttavan, kun heitä joskus nimiteltiin jopa mediassakin kuntoutujiksi tai mielenterveyskuntoutujiksi ja yhdistyksissä se oli erittäin yleistä. Suurin osa halusi että heitä kutsuttaisiin ihmisiksi niinkuin muitakin. Mielenterveyden keskusliitto suosittelee kotisivuillaan kuitenkin edelleen kuntoutuja-nimitystä. Nimittelyn tarkoitus lienee lähinnä vain kohottaa järjestötyöntekijöiden profiilia jäsenyhdistysten jäsenten kustannuksella. Kyseinen jäsenyhdistys on sittemmin eronnut keskusliitosta.


      • puhutaan.ihmisiksi
        puhutaan.ihmisiksi kirjoitti:

        Eräällä yhdistyksellä, joka silloin kuului jäsenenä Mielenterveyden keskusliittoon, oli kauan erittäin suosittu keskustelupalsta, joka sittemmin tuhottiin. Siellä oli keskustelua mm. siitä, miten kirjoittajat itse toivoivat itseään kutsuttavan, kun heitä joskus nimiteltiin jopa mediassakin kuntoutujiksi tai mielenterveyskuntoutujiksi ja yhdistyksissä se oli erittäin yleistä. Suurin osa halusi että heitä kutsuttaisiin ihmisiksi niinkuin muitakin. Mielenterveyden keskusliitto suosittelee kotisivuillaan kuitenkin edelleen kuntoutuja-nimitystä. Nimittelyn tarkoitus lienee lähinnä vain kohottaa järjestötyöntekijöiden profiilia jäsenyhdistysten jäsenten kustannuksella. Kyseinen jäsenyhdistys on sittemmin eronnut keskusliitosta.

        Selvennykseksi vielä että ei Mielenterveyden keskusliitto sitä keskustelupalstaa muutoin tuhonnut kuin ehkä välillisesti..


    • narrative-

      Mielenkiintoista :)

    • Anonyymi

      Etsintäkuulutus! Haluan lisätietoa seuraavasta tiedontyngästä:

      Valvira on antanut (Tyks-Turun kaupungin) Kupittaan psykiatrista sairaalaa koskevan päätöksen 18.7.2018.

      Päätöksessä Valvira antaa Kupittaan psyk.sairaalan johdolle muun muassa kehoituksia, joista yksi on

      - potilaiden majoittumisen yksityisyydestä huolehtiminen!!!

      Tarkemmin en tiedä tuosta kehoituksesta. Mutta luultavasti yksityisyyden ongelma on liittynyt erityisesti Kupittaan psyk.sairaalan johonkin päätyhuoneeseen, koska johto on reagoinut Valviran kehoitukseen lopettamalla päätyhuoneen käytön. Ainakin näin on vastattu (päätyhuoneen käyttö lopetettu), kunvastuuhenkilöltä on kokouksessa kysytty toimenpiteistä Valviran päätöksen johdosta. Tieto löytyy tarkastuslautakunnan pöytäkirjasta.

      - Tietääkö kukaan mihin osastoon tuo päätyhuone on kuulunut? Vanhassa systeemissä oliko A1?

      - Onko päätyhuone ollut yhden hengen huone?

      - Miten potilaan yksityisyyden rikkominen on liittynyt päätyhuoneeseen?

      - Kuka on rikkonut niiden potilaiden yksityisyyttä, jotka ovat olleet sairaalajaksonsa aikana majoitettuna päätyhuoneeseen?

      • Anonyymi

        En tiedä, mutta esim. VSSHP:n psykiatrian tulosalueen johtokunta ei ole kokouksissaan käsitellyt Kupittaan ongelmia v. 2016-2017, J.Kärkkäinen ollut puheenjohtaja ja asioiden esittelijä, näköjään Luotsin J.Hillikin kuulunut näihin psyk.toiminnan poliittisiin valvojiin.

        Turun kaupungin hyvinvointitoimiala "hukkasi" hoitajan, oliko se vuonna 2016 vai 2017 ja ongelmien selvittelyt jäivät tekemättä, ehkä ongelmien selvittely siirtyi Salon sairaalaan(!), tämä spekulaatiota illan istujaisissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä, mutta esim. VSSHP:n psykiatrian tulosalueen johtokunta ei ole kokouksissaan käsitellyt Kupittaan ongelmia v. 2016-2017, J.Kärkkäinen ollut puheenjohtaja ja asioiden esittelijä, näköjään Luotsin J.Hillikin kuulunut näihin psyk.toiminnan poliittisiin valvojiin.

        Turun kaupungin hyvinvointitoimiala "hukkasi" hoitajan, oliko se vuonna 2016 vai 2017 ja ongelmien selvittelyt jäivät tekemättä, ehkä ongelmien selvittely siirtyi Salon sairaalaan(!), tämä spekulaatiota illan istujaisissa!

        Ei ole enää todellista! Hoitajien mielestä ei ole oikein että koko ammattikunta leimataan joidenkin mätien omenien takia!

        Vanhat synnit heittää pitkän varjon ja Kupittaalla vanhoja syntejä riittää joten tiedoksi vaan että hankalinta joillekin hoitajille on ollut se kun hiljaisella sopimuksella palkkalistoilta pois käteltyjen tumpelopsykiatrien haittahoitojen seuraukset ilmaantuivat ykskaks potilaina osastoille.

        Kun Turku ei valvo yksityisiä psykiatrisia poliklinikkoja niin niitten puljujen huoneissa saakin sitten psykiatrit rauhassa vahingoittaa potilaita lääkkeillä ja mukamasterapioilla.

        Vieläkin hoitajien kesken kysytään onko reilua että niissä suhmuroivat mielenvikaiset psykiatrit saa suu vaahdossa syyttää hoitajia samoista haitoista mitä itse aiheuttaa.

        Ei ole mikään puolustus mutta Kupittaan mielenvikaiset hoitajat on ainakin sen verran ymmärtäneet tekevänsä väärin että ne ei ole kehdannu nimitellä potilaitten oireita ja tilanteita törkeesti julkisissa mielipidekirjoituksissaan kuten eräskin psykiatri josta Kupittaan ja Turun johtokin tiesi että varsinkin huumepotilaat hänen olisi pitänyt jättää rauhaan kun halusi työpaikkaansa potilaille syyllistää, sanotaan tämä nyt näin.

        Ei ehkä ihme että nyt kun Salon sairaalan murhaepäilyksen myötä on alettu haukkua kaikkia sairaanhoitajia ja lähihoitajia niin joillekin muistuu mieleen vanhoja psykiatrien syntejä. Ei voi kuin ihmetelle että kuinka ne kehtaa ja kyllähän ne kehtaa.

        Haukkua nyt potilaita että niillä on lepakoita tapulissa ja oma perhe perrrrseestä, näin ajattelee potilaista oikeasti eräskin outohoitoja antava psykiatri vaikka aloittaakin juttunsa myötätuntoisella kysymyksellä Mitä jos energia ei enää riitä sängystä nousemiseen.

        Kun kummapsykiatrilla on hyvänä kollegana kollegoiden arvostama professori niin näiden aiheuttamista pahoista ongelmista psykiatrisille potilaille ollaan hiljaa ja syntisiksi leimataan hoitajat.

        Hyvä että edes Salon somaattisten sairauksien sairaalassa poliisi tutkii mitä on oikeasti tapahtunut. Olisi ansainnut Kupittaakin sen silloin kun Kupittaan johto ja Turun pääpomot ja poliitikot pimitti ongelmia ja siirteli vaan hiljaa ongelmahoitajat ja ongelmapsykiatrit palkkalistoiltaan tikittämään muihin hoitopaikkoihin.

        - entistenkesäkokoontumisajatuksia


    • Anonyymi

      Missä Kupittaan G1-osaston vanhuksia nyt hoidetaan?

    • Anonyymi

      Hyvä kysymys ^
      Ylen MOT-toimitus tutki ja tämä paljastui: Asiakirjatietojen perusteella Turku ei ole ole tehnyt vuoden 2015 jälkeen ainoatakaan virallista tarkastuskäyntiä omiin vanhusten hoivayksiköihinsä, vaikka omavalvonta velvoittaa Turun kaupunkia valvomaan myös omaa toimintaansa. Tosin kun Turku on kyseessä niin ehkä hallinnon vastuuhenkilöt eivät vaan ole keksineet, miksi ajantasaiset ja totuudenmukaiset asiakirjatiedot ovat tarpeellisia. Sekin Turun hallinnolle mahdollista että asiakirjat ovat ns. hukassa, mikä voi tarkoittaa sitäkin että ovat ns. paremmassa tallessa.

      Turku ei ole yksin. MOT-selvitys paljastaa, että vain muutama kunta on hoitanut omien yksiköidensä omavalvonnan osuuden hyvin. Enemmistö kunnista ei mitenkään.

      MOT-juttu löytyy Ylen uutissivuilta.
      "Ylen selvitys: Kaupungit tarkaskastavat yksityisiä vanhusten hoivataloja, mutta laiminlyövät omansa - katso oman kuntasi tilanne"

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe