Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Päiväkirjasta K-P. K.

Mikko

Suomen Hiihtoliitolla oli vuonna 1999 pidetyissä Ramsaun maailmanmestaruushiihdoissa oma linja-auto, jossa hiihtäjiä nesteytettiin. Linja-auto sijoitettiin aivan lähtöviivan läheisyyteen, jotta tiputetun suola-sokeriliuoksen vaikutusaika kestäisi hemoglobiinitestiin asti.

Edustuslinja-auton lainasi Suomen Hiihtoliitolle eräs suomalaisyritys. Yrityksen edustaja sai auton takaisin kisojen jälkeen.

- Näytti teurastamolta, tiivistää edustaja.

Muun muassa saunalla varustetusta linja-autosta jouduttiin hinkkaamaan seinille roiskunutta verta oikein tosissaan.

- Siellä oli iso bussi. Bussi oli Lähtö-kyltin vieressä. Nämä herrat, suuret urheilijat, lähtivät bussista suoraan (hemoglobiini)testeihin heti sen (nesteytyksen) jälkeen.

- Aina kun liikennettä tapahtui, oli myös valokuvaaja muista joukkueista. Ottivat kuvia, kuka menee ja kuka tulee ja mihin aikaan. Kun juttelin lääkäreiden kanssa, he kertoivat, että samalla tavalla keikat ovat heilläkin olleet Ruotsin ja Norjan joukkueiden osalta.

- Kaikkihan sitä siellä teki ja varmaan tekee. Silloinhan Hessit (plasmaekspanderi) ja nämä olivat sallittuja. Ainut joka ei ollut sallittua oli se, mitä ne niillä peittivät. Ja peittävät edelleenkin. Ne on vain toiset aineet, jotka on sallittuja, edustaja mietiskelee.

- Ne oli siinä autossa. Ne kävi siinä autossa letkujen ja pönttöjen kanssa ja juoksivat ja hääräsivät. Miljoona toimittajaa oli siinä vastapäätä, jutteli heidän kanssa suoraan. Ei me edes katsottu mitä ne teki. Siinä ne pihalla pyöri ja siinä oli kaiken maailman kuvaajaa, ei meidän puolesta siinä mitään erikoista ollut, sanoo yrityksen johtaja.

Hemotasoa piti alentaa
Iltalehden nyt paljastamat tiedot käyvät ikävän hyvin yksiin Suomen antidopingtoimikunnan valvontajaoston johtajan Timo Seppälän lausuntojen kanssa viime lauantain Iltalehdessä. Iltalehti paljasti Hiihtoliiton hankkineen sponsorinaan olleelta lääketehdas Orionilta "viritettyä" 10-prosenttista suola-sokeriliuosta. Ringesteril C. Glucos -liuoksen normaaliversio on vain 6-prosenttinen.

- 10-prosenttisella liuoksella päästään siinä suhteessa parempaan tulokseen, että veren tilavuus laajenee enemmän. Mutta vaikutus kestää vain puolisen tuntia, sanoi ADT:n valvontaryhmän johtaja Timo Seppälä viikonvaihteen Iltalehdessä.

Ilmeisesti juuri lyhyen vaikutusajan vuoksi hiihtäjien nesteytysbussi piti sijoittaa aivan lähtöviivan ääreen. Nesteytys oli tarpeen, jotta määriteltyjen hemoglobiinitason maksimiarvojen alle päästäisiin.

Miljoonan markan kysymys on se, miksi hiihtäjien hemoarvot olivat sen verran raja-arvojen yläpuolella, että nesteytys oli pakko tehdä.

... että sellainen tapaus.

0

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        91
        2354
      2. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        53
        2054
      3. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        88
        1873
      4. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        23
        1858
      5. 50+ naiset kyl

        Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
        Ikävä
        10
        1648
      6. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        77
        1572
      7. hieman diabetes...

        Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
        Pattaya
        27
        1446
      8. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        41
        1410
      9. Välitän sinusta mies

        Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
        Työpaikkaromanssit
        6
        1402
      10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        73
        1380
      Aihe