Nyt HESPERPO-alennuksia TE-toimistoon!

Anonyymi

Olin aina luullut, että valtion leipä olisi kapea mutta pitkä ja että TE-toimistossa ilmenneet väärinkäytökset johtuisivat alhaisesta palkkatasosta ja sen aiheuttamista rekrytointivaikeuksista.

Pyysin Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistosta palkkatiedot niistä virkailijoista, jotka ovat oman käsitykseni mukaan menetelleet viime aikoina asiattomasti tai lainvastaisesti.

http://tinyurl.com/y56n2l3c

Ilmeni, etteivät palkat suinkaan ole merikaapelia ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvat palkanosat (lyh. HESPERPO) tuovat mukavasti särvintä näkkileivän päälle. Vuodessa näihin puurtajiin uppoaa n. 383914,92 €.

Koulutus kannattaa tiettyyn rajaan asti. Listassa on kaksi yliopiston maisteria, palvelupäällikkö ”M. S.” ja palvelupäällikkö ”J. W.” — molemmilla tohtoritason palkat. Kun maisterille maksetaan yli viisi tonnia kuussa, hän alkaa tuntea itsensä yli-ihmiseksi, joka voi tuosta vain (a) valehdella Helsingin poliisin rikostutkijoille ja (b) nälviä vielä korkeammin koulutettuja.

Esimerkillisen vähäarvoista työtä on tehnyt asiantuntija ”T. H.” TE-toimisto pyysi viime vuonna selvittämään, miksi en allekirjoittanut työllistymissuunnitelmaa, ja laadin 11 liuskaa pitkän selvityksen. Tämä Työelämän Sankarimerkonomi kuittasi kaiken yhdellä virkkeellä:

”Saadun selvityksen mukaan esitetyt perustelut eivät ole päteviä.”

Olen yli vuoden koettanut ymmärtää, mitä tuo oikein tarkoittaa. Kenen selvitystä tarkoitetaan, kenen perustelut eivät ole päteviä? (Voisivatko asiakkaan perustelut olla TE-toimistossa koskaan päteviä?)

Eräässä asiassa apulaisoikeuskansleri totesi: ”päätösten perusteleminen on perustuslakiin pohjautuva viranomaisen velvollisuus ja asianosaisella on oikeus saada perustelut päätökseensä” (OKV/439/1/2019). Edelleen: ”TE-toimiston antama työvoimapoliittinen lausunto sitoo työttömyysetuuden maksajaa. Lausunto on eräänlainen työttömyysetuutta koskevaa päätöstä edeltävä sitova kannanotto, joka tosiasiallisesti sisältää ratkaisun työnhakijan oikeudesta työttömyysetuuteen. Tämän vuoksi on perusteltua asettaa työvoimapoliittisten lausuntojen ja hallintolaissa tarkoitettujen päätösten perusteluille samat vaatimukset. Lausunnon perusteluilla on erityistä merkitystä silloin, kun lausunto on työttömälle työnhakijalle kielteinen ja hänellä ei katsota olevan oikeutta työttömyysetuuteen.” (OKV/93/1/2019.)

Nyt valtio aikoo palkata 1200 ynseää, korruptioaltista veijaria lisää juoksuttamaan työttömiä. Suuri osa näistä tulee suoraan ”pystymetsästä”, ei mitään hajua hallinto-oikeuden eikä virkamiesoikeuden perusteista, osa todennäköisesti entisiä koulukiusaajia, jotka eivät muualle kelpaa. Palkkatietojen perusteella voi arvioida, paljonko he maksavat valtiolle (vuodessa noin 51188656,00 € lisää, jos laskin oikein).

Tilanteeseen voi kuitenkin vaatia korjausta. Aina kun virkamies törttöilee, sen pitää vaikuttaa HESPERPOhon. ”Keskustelut” ja ”huomion kiinnittämiset” eivät näihin hunsvotteihin tepsi, mutta jos palkasta lähtee joka kuukausi usea satanen, sehän kirpaisee aivan konkreettisesti ja saattaa jopa ohjata käyttäytymistä.

Ongelmana on tietysti se, ettei TE-toimistossa korppi korpin silmää noki vaan kavereille ruuvataan vastavuoroisesti HESPERPO-prosentit kaakkoon ja valtio maksaa viulut.

Olen kuitenkin esittänyt kirjelmitse Uudenmaan TE-toimistolle, että kahden virkamiehen HESPERPOta alennettaisiin, ja lisää seuraa kun ehdin (näiden laatiminen käy kokopäivätyöstä). Asian luonteen vuoksi esityksissä on toistoa:

http://tinyurl.com/y2zpplb2
http://tinyurl.com/yxuhh4lf

En tiedä, voiko yhden ihmisen esitys menestyä — ehkä pitäisi kerätä adresseja. Mutta jos edes asianosaisten seuraava HESPERPO-korotus saadaan hiukan lykkääntymään, niin sekin olisi jo jotain...

7

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos neuvosta ja esimerkistäsi. Kyllä noita valheita ja järjettömyyksiä tosiaan ilmenee työttömyystoimistossa jatkuvasti. Minun (toivottavasti entisellä) virkailijallani oli mielifraasi 'tavalla tai toisella'. Piti tulla kyykytystilaisuuteen 'tavalla tai toisella' vaikka mitään tapaa tai toistakaan ei ollut. Hän tosin onkin mielenterveyskuntoutuja, ja hänellä on oma ohjaajansa ja tukihenkilönsä, joka otti osaa kyykytystilaisuuksiin. Aseistettu vartija ikkunan takan kuului ilmeisesti arsenaaliinsa myös. Valituksia on nyt menossa ja kanteluja. Vaatimuksia avoimuuteen, rehellisyyteen ja järjen käyttöön.

      • Anonyymi

        Monenkohan virkanilkin tiedot joutui vääriin käsiin tuossa vastaamon tietomurrossa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monenkohan virkanilkin tiedot joutui vääriin käsiin tuossa vastaamon tietomurrossa

        Nilkittele sinä betaalasuuno itseäsi köyhempiä jos niitä sattuu perähikiältä löytymään

        176-167


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nilkittele sinä betaalasuuno itseäsi köyhempiä jos niitä sattuu perähikiältä löytymään

        176-167

        Vittuile sinä vaan itseäsi tyhmemmille jos niitä mistään sattuu löytymään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittuile sinä vaan itseäsi tyhmemmille jos niitä mistään sattuu löytymään

        Sinä olet sellainen, mokoma tupauuno.


    • Anonyymi

      Kiitos tekstistäsi.

      Kaikki väärinkäytökset kannattaa estää, eli jos asiat ei hoidu te-toimistossa mallikkaasti, aina valitus kehiin.

      Te-toimiston tehtävä on toimittaa työttömille palveluita, ja ongelmia tuntuu olevan sekä palvelujen sisällössä, että myöskin te-viranomaisten toimintatavoissa palvelutarpeen arvioinnissa.

      ("Palvelua" on siis esim. se, että työtön tekee työtä ilman palkkaa rangaistuksen uhalla, joka toteutuu vaikkapa kuntouttavana työtoimintana, joka ei edes ole työtä vaan se on sosiaalipalvelua.)

    • Anonyymi

      Vastaamosta nähdään, kuinka kiusaajat toimivat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe