Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

VIIPURI???

Maija

Millaista Viipurissa on? Onko muuta halpaa kuin levyt ja kristalli? Esim. vaatteet?? Rahojen kanssa kuulemma täytyy olla tarkkana.. Uskaltaako syödä mitään? Kertokaa kaikki!!!

5

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus

      Kaunis kaupunki olisi, jos olis pidetty kunnossa. Vaatteet halpoja. Myös pärekoreja yms. rottinkikamaa saa halvalla.

      Rahat ja passi lähtee sulta silmänräpäyksessä jos et pidä niitä visusti piilossa. Esim.povitasku on hyvä paikka säilyttää. Jos otat kaulassa roikkuvan pussukan niin pidä huolta, ettei kukaan pääse takaapäin yllättämään ja katkaisemaan narua. Varo pikkupoikia, jotka parveilevat ympärillä---vaikka olisivat kuinka säälittäviä, niin vievät kaiken arvokkaan varmasti mukaansa!

      Älä ihmeessä ainakaan torilta/kauppahallista osta mitään syötävää. Uskon, ettei sun tee edes mieli syödä mitään kun joudut sinne kurjuuden keskelle. Käväseppä kauppahallissa- kato niitä lihoja ja kysy sit uusiksi kannattaako syödä...

      Siellä on todella kurjaa ja köyhää. Kerjäläisille ei sais antaa kuulemma mitään. Aina kun olen käynyt Viipurissa, niin olen ostanut makkaraa kauppahallista ja syöttänyt sitä kulkukoirille.
      Viipurissa on myös rikkaita alueita, jotka ovat melko kaukana keskustasta- jos haluat lähtä hieman paremmin mielin kotiin, niin kannattaa käydä tutustumassa, myös parempaan puoliskoon Viipurista.

      Viipurin koettuasi tajuat viimeistään miten hyvin meillä on asiat.

    • Minä

      Suosittelen Viipuriin menoa. Olen itse ollut siellä töissä puolivuotta. Viipurissa on paljon muutakin kuin vain tori ja kauppahalli. Mikäli aiot Viipuriin niin sinun kannattaa lähteä hieman kävelemään kaupungille. Etenkin punaisenlähteen toriln kupeesta löytyy todella hyviä ruolapaikkoja (Duet ja Kabinet) sekä muutama suurempi kauppakeskittymä.

      Rahoista ja passista ja kännykästä kannattaa piträä todella hyvää huolta ja jättää ainakin passi ja kännykkä hotelliin. Rahat kannattaa pitää povarissa tai jossain muualla vaatteiden alla.

      Kerjäläisistä sen verran, että älä missään nimesasä anna rahaa lapsille. Kun turistit antavat lapsille rahaa niin kannustaa se lapsia pysymään kadulla, eikä koulussa. Et uskokkaan kuinka suuria summia lapset voivat saada kerjätyksi päivän aikana. Itse olen antanut rahaa sensijaan muutamia kertoja ordotoksisen kirkon rappusilla oleville vanhoille mummoille sekä jonkun kerran joissakin kaupoissa oleviin kulkukoira ja kissa-talon keräys lippaaseen.

      kannattaa suomesta lainata kirjastosta kirjoja jotka käsittelevät viipuria, niistä on hyötyä. Tiedät vähän historiasta ja vanhojen rakennusten taustoista.

      Hyvää matkaa viipuriin.

    • Nuori

      Ajattelin hankkia passin ja viisumin venäjälle. Lähinnä bensan hakemista varten. Pitääkö ottaa joku matkavakuutus, entäs auton vakuutukset?

      Minkälainen meno on Niirala-Sortavala välillä, mitä pitää varoa ja mistä saa apua jos tulee ongelmia. Onko Sortavalassa jotain luotettavia paikkoja mitä voisitte suositella? Tuleeko ongelmia miliisien kanssa. Pärjääkö suomi/englanti osastolla?

      Tankkausreissut varmaan onnistuu kun menee rajan yli, tankkaa ja tulee takaisin. Alkoholiin pitää olla se 20h, miten ja missä vietätte sen? Mitenkäs tuo tankkaus pelaa, pitää vissiin maksaa etukäteen huoltsikalla? Ja käsittääkseni ainoastaan ruplat käy?

      Muuta huomioitavaa?

    • teb

      sielä hyvä ku uskaltaa astuu turistibussista ulos ja sillonki kerjäläislapset hyökkää kimppuun!
      Ei tosiaan voi mennä ittekseen liikuskelee.
      Ja paras tapa on pukeutua tosi tummiin ettei erotu.

    • Josh

      Ensin varoitukset: Passia ja kännykkää on turha pitää mukana kaupungilla, jätä hotelliin tai bussiin, jos olet päivämatkalla. Rahaa ei kannata pitää yhdessä paikassa, itse pistän erikokoiset rahat eri taskuihin ja suuremmat setelit vaatteiden alle litteään vyölaukkuun. Povarissa/takataskussa pullottava rahapussi tai olalla heiluva käsilaukku ovat liian helppoja saaliita. Kerjäläisiin ei kannata kiinnittää huomiota. Samaten voi marssia ohi levymyyjien "sisäänheittäjien" ja yhtä tavaraa kaupustelevien poikaporukoiden, joita ryntää turistibussin viereen.
      Halpaa on lähes kaikki. Videot ovat aika huonolaatuisia, mutta kaikki cd:t lähes 100-prosenttisesti hyviä. Kristalli maksaa enemmän kauppahallin sisällä, pellavan hintoja kannattaa myös vähän vertailla, yleensä torilla vähän halvempaa, mutta sisällä kauppahallissakin on muutama hyvä myyjä. Itse ostan lähes joka reissulta kengät, halpoja ja ovat kestäneet hyvin. Takkeja on myös kivoja, mutta muuten vaatteita en ole niin hyvin löytänyt. Siis tarjontaa on piraattiverkkareiden lisäksikin, mutta ei aina ihan suomalaiseen makuun.
      En ole ehtinyt koskaan syömään Viipurissa, kun on niin kiire shoppailla! Leipomosta olen ostanut kotiin leipää ja pullaa, joskus torilta marjoja ja säilykkeitä. Punaisen lähteen aukiolla on ihan hyvännäköisiä ruokapaikkoja, jossa kyllä uskaltaisin syödä. Kauppahalli lihatiskeineen on kyllä nähtävyys! Jos lihan katselun jälkeen kykenee ajattelemaan syömistä, niin ihan vastapäätä myydään suklaakonvehteja ja muutakin karkkia. Myös limsa on halpaa, kun ostaa kerralla ison pakkauksen. Tupakkaa ja Rizlaa saa tuoda päivämatkoiltakin, mutta alkoholia ei.
      Itse olen ihastunut Viipuriin, mutta ei se ehkä kaikille sovi. Käy katsomassa ainakin kerran, voihan olla että tämä Viipuri-kuume tarttuu sinuunkin. Lähden taas ensi lauantaina päivän shoppailureissulle, ihanaa!!!
      Olen muuten kertonut tarkemmin suosikkikaupoistani Soneraplazan matkailusivuilla http://forum.soneraplaza.fi/messages/78817610.html, jos kiinnostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe