Kiinalainen ruoka

juuu...

... taas petyin yhteen reseptiin. En tiedä miten näihin kotona tehtyihin ruoksiin saisi kiinalaisessa ravintolassa tehdyn ruuan maun. Aina kun kokeilen jotain reseptiä, niin se vaan maistuu suomalaiselta wokilta... jotta jos ois vinkkejä ja hyviä reseptejä niin kiitos!! Googletettu on ja kokeiltu, oisko siis kellään hyvää ohjetta esim. pähkinäbroilerille tms.

22

49453

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa

      muistaa, että safkoihin jää aina tekijänsä leima vaikka kuinka tehtaisiin samalla ohjeella. Jopa kylän pizzerian leipojat vääntävät erilaista läpyskää tekijästä riippuen. Eipä tää nyt sua tietty paljoa auta, mutta pyri yhdistelmään hapan-imelä-tulinen niin ei voi enää maistua suomalaiselle wokille. Ja pyri duunaamaan soosit itse alkutekijöistä lähtien. Nää unclet yms. ei aina toimi.

    • Kels

      KANAA KUNG PO

      350 g broilerin koipea tai rintaa
      ¼ tl suolaa
      ½ kevyesti vatkattua munanvalkuaista
      2 tl maissijauhoja
      1 paprika
      4 rkl ruokaöljyä
      3-4 kokonaista chilipippuria (liotettu vedessä 10 min.)
      1 hento purjo paloiteltuna
      muutama pieni pala tuoretta, kuorittua, inkivääriä
      1 rkl hoisin- tai makeaa papukastiketta
      1 tl chilipapukastiketta
      1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
      115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
      muutama tippa seesamiöljyä

      1. Kuutioi broilerinliha sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa broileri, suola, munanvalkuainen ja maissisuurus.
      2. Kuutioi paprika samankokoisiksi paloiksi kuin broileri.
      3. Kuumenna öljy esikuumennetussa wokissa. Paista broileria 1 minuutti tai kunnes sen väri muuttuu. Nosta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.
      4. Lisää paprika, chilit, sipuli ja inkivääri. Paista 1 minuutti. Lisää broileri, kastike ja viini. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää lopuksi pähkinät ja seesamiöljy.

      • kokeilen

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)


      • kels
        kokeilen kirjoitti:

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.


      • taas : )
        kels kirjoitti:

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D


      • kels
        taas : ) kirjoitti:

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.


      • kiitos : )
        kels kirjoitti:

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.

        näillä pääsen jo alkuun.


      • Chi-Taiz

        Etsin kipeästi kiinalaista reseptiä kotsan tunnille, onneksi eksyin tänne. Kung-po -kanasta tuli todella herkullista, opekin kiitteli...:)


    • käyttävät myös

      paljon natriumglutamaattia,suunnilleen samaaa kuin Aromat.Etnokaupoista saat puhdasta natrumglutamaattia 500g pussin yhden Aromat purkin hinnalla.MUTTA MUTTA,ngl aiheutta myös vatsavaivoja joten olepa varovainen!!

      • vinkistä

        oisko se sitten soijan kanssa se mauste mikä tekee niin kiinalaisen maun?


      • sinullekin..

        Pääsen jo tosi hyvin alkuun :D


    • ...

      Näiltä sivuilta pitäisi löytyä vastaus melkein kaikkiin ongelmiisi, riisin oikeasta keittämisestä lähtien. Reseptejä joka lähtöön ja makuun :)

      http://chinesefood.about.com/

      • kun viimeksi kävin

        ja nyt vasta huomasin linkkisi. Kiitos! Näyttää löytyvän :D mahtavaa, kiitos vielä kerran!!
        t. alkuperäinen kyselijä


    • Lintu75

      Olisiko tästä sulle iloa, tässä yksi ohjeeni, jota äsken söimme tosi hyvällä ruokahalulla.
      Mielestäni maut ovat kohdallaan, vaikkei ehkä ihan varsinaista Kiinalaista tyyliä olekaan. Sivuillani on muitakin ohjeita, voit tulla kyselemään suosikkejani!

      http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/408967

    • maju82

      Kokeileppas Herkuttele.com:in reseptejä. Sivuston reseptit ovat pääasiassa autenttisia (koti)reseptejä (korkeintaan hieman sovitettuja suomalaisten / suomalaisten etnisten kauppojen valikoimiin).

      http://www.herkuttele.com/kiina

    • tätä kirjaa
    • mistä tietoa

      Hanna haaviston opin mukaan ?
      mitkä siinä on kiellettyjä ruokia ? kuka tietää
      perna ja maha toimimaan kiitos

      kiinalainen hoitokeino

    • mallia Tallinnasta
    • Kiitos ei!

      Ostat ison säkin monosodium glutamaattia, tuttavallisemmin MSG:tä.

      Googleta: Chinese restaurant syndrome

      Itse en osta mitään kiinalaisia elintarvikkeita kuten ei kukaan muukaan tuttuni. Asun tässä Kiinan naapurissa muuten eli Vietnamissa. Kiinasta tuodaan tänne paljon esim. hedelmiä kuten viinirypäleitä ja omenia. Rajan ylityksen jälkeen tuotteet pakataan uusiin laatikoihin joiden alkuperämaaksi ilmoitetaan USA, Uusi-Seelanti tai Australia.

      Esim. viinirypäleet säilyvät uuden näköisinä kuukaudenkin noin 35 asteen lämmössä. Millä lienee käsitelty.

      Myös Kiinassa ns. uusrikkaat jättävät kiinalaiset elintarvikkeet hyllyyn ja ostavat tuontitavaraa. Kertonee aika paljon tuotteiden epämääräisestä alkuperästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      5
      2878
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2517
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1383
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1330
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1211
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      959
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      853
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      776
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      26
      632
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      58
      596
    Aihe