Kiinalainen ruoka

juuu...

... taas petyin yhteen reseptiin. En tiedä miten näihin kotona tehtyihin ruoksiin saisi kiinalaisessa ravintolassa tehdyn ruuan maun. Aina kun kokeilen jotain reseptiä, niin se vaan maistuu suomalaiselta wokilta... jotta jos ois vinkkejä ja hyviä reseptejä niin kiitos!! Googletettu on ja kokeiltu, oisko siis kellään hyvää ohjetta esim. pähkinäbroilerille tms.

22

49044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa

      muistaa, että safkoihin jää aina tekijänsä leima vaikka kuinka tehtaisiin samalla ohjeella. Jopa kylän pizzerian leipojat vääntävät erilaista läpyskää tekijästä riippuen. Eipä tää nyt sua tietty paljoa auta, mutta pyri yhdistelmään hapan-imelä-tulinen niin ei voi enää maistua suomalaiselle wokille. Ja pyri duunaamaan soosit itse alkutekijöistä lähtien. Nää unclet yms. ei aina toimi.

    • Kels

      KANAA KUNG PO

      350 g broilerin koipea tai rintaa
      ¼ tl suolaa
      ½ kevyesti vatkattua munanvalkuaista
      2 tl maissijauhoja
      1 paprika
      4 rkl ruokaöljyä
      3-4 kokonaista chilipippuria (liotettu vedessä 10 min.)
      1 hento purjo paloiteltuna
      muutama pieni pala tuoretta, kuorittua, inkivääriä
      1 rkl hoisin- tai makeaa papukastiketta
      1 tl chilipapukastiketta
      1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
      115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
      muutama tippa seesamiöljyä

      1. Kuutioi broilerinliha sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa broileri, suola, munanvalkuainen ja maissisuurus.
      2. Kuutioi paprika samankokoisiksi paloiksi kuin broileri.
      3. Kuumenna öljy esikuumennetussa wokissa. Paista broileria 1 minuutti tai kunnes sen väri muuttuu. Nosta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.
      4. Lisää paprika, chilit, sipuli ja inkivääri. Paista 1 minuutti. Lisää broileri, kastike ja viini. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää lopuksi pähkinät ja seesamiöljy.

      • kokeilen

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)


      • kels
        kokeilen kirjoitti:

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.


      • taas : )
        kels kirjoitti:

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D


      • kels
        taas : ) kirjoitti:

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.


      • kiitos : )
        kels kirjoitti:

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.

        näillä pääsen jo alkuun.


      • Chi-Taiz

        Etsin kipeästi kiinalaista reseptiä kotsan tunnille, onneksi eksyin tänne. Kung-po -kanasta tuli todella herkullista, opekin kiitteli...:)


    • käyttävät myös

      paljon natriumglutamaattia,suunnilleen samaaa kuin Aromat.Etnokaupoista saat puhdasta natrumglutamaattia 500g pussin yhden Aromat purkin hinnalla.MUTTA MUTTA,ngl aiheutta myös vatsavaivoja joten olepa varovainen!!

      • vinkistä

        oisko se sitten soijan kanssa se mauste mikä tekee niin kiinalaisen maun?


      • sinullekin..

        Pääsen jo tosi hyvin alkuun :D


    • ...

      Näiltä sivuilta pitäisi löytyä vastaus melkein kaikkiin ongelmiisi, riisin oikeasta keittämisestä lähtien. Reseptejä joka lähtöön ja makuun :)

      http://chinesefood.about.com/

      • kun viimeksi kävin

        ja nyt vasta huomasin linkkisi. Kiitos! Näyttää löytyvän :D mahtavaa, kiitos vielä kerran!!
        t. alkuperäinen kyselijä


    • Lintu75

      Olisiko tästä sulle iloa, tässä yksi ohjeeni, jota äsken söimme tosi hyvällä ruokahalulla.
      Mielestäni maut ovat kohdallaan, vaikkei ehkä ihan varsinaista Kiinalaista tyyliä olekaan. Sivuillani on muitakin ohjeita, voit tulla kyselemään suosikkejani!

      http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/408967

    • maju82

      Kokeileppas Herkuttele.com:in reseptejä. Sivuston reseptit ovat pääasiassa autenttisia (koti)reseptejä (korkeintaan hieman sovitettuja suomalaisten / suomalaisten etnisten kauppojen valikoimiin).

      http://www.herkuttele.com/kiina

    • tätä kirjaa
    • mistä tietoa

      Hanna haaviston opin mukaan ?
      mitkä siinä on kiellettyjä ruokia ? kuka tietää
      perna ja maha toimimaan kiitos

      kiinalainen hoitokeino

    • mallia Tallinnasta
    • Kiitos ei!

      Ostat ison säkin monosodium glutamaattia, tuttavallisemmin MSG:tä.

      Googleta: Chinese restaurant syndrome

      Itse en osta mitään kiinalaisia elintarvikkeita kuten ei kukaan muukaan tuttuni. Asun tässä Kiinan naapurissa muuten eli Vietnamissa. Kiinasta tuodaan tänne paljon esim. hedelmiä kuten viinirypäleitä ja omenia. Rajan ylityksen jälkeen tuotteet pakataan uusiin laatikoihin joiden alkuperämaaksi ilmoitetaan USA, Uusi-Seelanti tai Australia.

      Esim. viinirypäleet säilyvät uuden näköisinä kuukaudenkin noin 35 asteen lämmössä. Millä lienee käsitelty.

      Myös Kiinassa ns. uusrikkaat jättävät kiinalaiset elintarvikkeet hyllyyn ja ostavat tuontitavaraa. Kertonee aika paljon tuotteiden epämääräisestä alkuperästä.

    • matitjamaijat

      http://maijashanghaissa.vuodatus.net/blog/category/Kokkaus
      http://hellasoturi.blogspot.fi/2012/10/kiinalainen-wokkijuttu.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2085
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      775
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      734
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe