Puolukan säilöminen?

Mmm

Puolukka säilyy ilman mitään lisäaineita hyvin surveena omassa liemessään, mutta millainen on astian oltava? Miten tiivis? Lisäättekö sokeria?

Puolukkasurveeseen voi muuten säilöä vaikka kuorittua omenaa lohkoina, onko kukaan kokeillut?

7

11724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justiina

      Joskus ollut kannellisessa muoviämpärissä, joskus riihimäen lasipurkeissa (kannet hävinneet jonnekin) muovilla peitettynä. Joskus sellaisissa neliskanttisissa karamellirasioissa (sain joskus tyhjiä kioskeilta).

      En ole laittanut sokeria (laitan pöydässä hermesetasta), enkä ole ikinä törmännyt homehtuneeseen tms puolukkasurvokseen.

      Meillä on kylläkin 5-6 asteinen kylmäkellari, että..

      • justiina

        Survon kylläkin seoksen sauvasekoittimella tosi hienoksi mössöksi, ja marjat tuli tänä vuonna poimittua sen verran aikaisessa vaiheessa, että mukana oli vähemmän kypsiäkin (yön yli laakeissa astioissa, niin saivat väriä nekin), jolloin niistä tuli mukaan pektiiniä, mikä edesauttaa säilymisessä.


      • hmm

        Mummo sanoi että sangolliseen survottuja puolukoita laittaa tee lusikallisen suolaa niin estää käymisen.
        Olen käyttänyt ja toimii


      • Pontikkamestari
        hmm kirjoitti:

        Mummo sanoi että sangolliseen survottuja puolukoita laittaa tee lusikallisen suolaa niin estää käymisen.
        Olen käyttänyt ja toimii

        Puolukka ei käy vaikka hiivaa lisäisit. Puolukassa on sellaasia ainehia jokka estää käymisen.


    • Mmm

      Kiitos kun vastasit! Ostimme nyt kuitenkin varmuuden vuoksi pari uutta ja tiivistä säilöntäpurkkia että ei mene hyvä puolukkasose pilalle.

    • Marjuri

      Olen huomannut ,että koneella survotut puolukat homehtuvat pinnastaan ämpärissä säilytettäessä.Onko kenelläkään antaa ohjeita esim.säilytys astian tai paikan suhteen.

      • Kotisäilöjä

        Koneella survotuista minulla ei ole kokemusta, mutta nuijalla kylläkin. Siinähän osa marjoista jää kokonaisiksi, mutta ei se haittaa, kunhan mehua syntyy riittävästi. Tärkeää on pitää marjat ja survos aina nestepinnan alapuolella. Keittokirjassa mainitaan, että voi vähän lisätä vettäkin.
        Astiana lasipurkki on kätevin, mutta muukin kannellinen käy. Kunhan on kätevä ottaa ja saada survos sen jälken tasattua nestepinnan alapuolelle.
        Kylmiö olisi paras. Jääkaapissa, jossa lämpötila vaihtelee säilyy kyllä, mutta ei koko talvea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      6244
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5743
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3234
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      2600
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2564
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2218
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2148
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      1856
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1759
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1727
    Aihe