ArKosin oppi-isä löytynyt!

IFEUN

Löysinpä kirjastosta kirjan ("Elämme Mustassa Aukossa" (c) Utele-Instituutti Oy / Jorma Saarni, ISBN 952-99006-0-0, Tornion Kirjapaino, TORNIO 2002), kirjoittanut Jorma Saarni, FM.

Kirjoittaja sanoo kehittäneensä TOE:n, joka kumoaa kaiken aikaisemman tieteellisen tiedon, ja tarjoavansa selityksen kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin, käsittelivät ne sitten kosmologiaa, astronomiaa, hiukkasfysiikkaa, kemiaa, biologiaa ym. mitä ikinä tahdottekin. Einstein oli puutteellisella ymmärryksellä varustettu mies, jonka virheet Saarni tässä armollisesti korjaa. Eikä siinä vielä kaikki. Hän tietää kaiken muunkin kaikkia muita paremmin osoittaen perinteisen tieteen ja sen edustajat haparoiviksi lapsiksi itsensä rinnalla.

No mikä on tämä Utele-Instituutti? Kirjassa ei paljon muuta kerrota kuin, että "Utele" tulee sanoista "Universal Theory of the Energies in Life on the Earth". Kuullostaa aika maakeskeiseltä ollakseen teoria KAIKESTA. No, Saarni väittääkin tietävänsä, että meidän Aurinkomme on rakenteeltaan täysin erilainen kaikkiin muihin tähtiin verrattuna, ja että sen sisärakenne on todellisuudessa aivan toisenlainen kuin nykyisin luullaan. Universumi ei myöskään laajene. Kuullostaa aika dänikeniltä tämä maisterimme.

Miten tämä liittyy ArKosiin? Kirjan jokaisella sivulla tulvii ilmauksia kuten 'minun teoriani', 'kehittämäni teoria', 'Utele-teoriani...kiistattomasti osoittaa...' yms. yms. Lisäksi teksti on täynnä itsekeksimiä ilmauksia ja termejä kuten 'antigravitaatiosingulariteetti', 'gravitaatio- ja antigravitaatioeetteri', 'maailmaneetteri' (todellakin; eetteri on tullut takaisin!). Kuullostaako tutulta vakiopäineen ja sädepätkineen? Paras on tässä: "Einsteinin kuuluisa kaava E=mc^2...tullaankin korvaamaan nimeäni kantavalla Saarnin energiakaavalla E=mG(alaindeksi m)".

Esipuheessa Saarni sanoo olleensa "yhteydessä muutamiin suomalaisiin yliopistoihin ja eräitä ulkomaisiakin yhteyksiä jo on." Niinpä. Jos tarpeeksi monelle meilaa, niin kaipa sieltä joku jotain kohteliaisuuttaan vastaa. Sanottakoon sitä sitten yhteydeksi.

Kuten sanottua, tämä kirja on vuodelta 2002. En tiedä oliko palstamme hörhö jo silloin aktiivinen mutta tuntuu, että tässä maisterissa meillä on Arkosin esikuva. Lainatkaa ihmeessä tämä nerokas teos, jos teitä huvittaa lukea 484 sivua ArKosmaista löpinää. Itse kestin n. sata sivua, loput meni selaillessa.

Että silleen.

4

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • havukka-ahon ajattelija

      Savor on Kuopiosta, Utele Oulusta ja ArKos Rovaniemen läheltä Tervolasta. Siis kaikki Suomen viisaat löytyvät Savosta tai Lapista.

    • tössä

      Tämä ArKos'in viisaus on vuoden 2004 lopulta:

      "Sinänsä havaittava maailma on äärettömän pienestä äärettömiin ulottuva kolmiulotteinen maailma, joka myös voidaan projisoida kaksiuolotteisiksi kuvapinnoiksi. Sinänsä tämä maailma ja kaikkeus ei kuitenkana ilmene mitenkään eikä sitä voida havaita. Havaitseminen edellyttää aineen liikettä, tapahtumia, ilmenemistä neljänessä ulottuuvuudessa ajassa. Havaitseminen on tämän liikkeen ilmenemistä aisteissa, ml. laaditut kojeet, se on informaatiota eli muotoutettua...."
      http://www.tiede.fi/vanhakeskustelu/ketju.php?id=1369324



      Tästä voi jatkaa noiden vanhojen keskustelujen taaksepäin plaraamista, jos jaksaa kiinnostua. Sieltä voisi selvitä tuuba-informaation alkamisaika. (En älynnyt, miten tuosta voisi hypätä suoraan ihan alkuun, pitänee vaan plarata sivun alalaidasta.)
      http://www.tiede.fi/vanhakeskustelu/?p=3320

    • Jonsson.

      Senkun rupeette kritisoijat itse tuuppaan näitä teorioita, niin näette, mitä "skertsoa" koko teorioiden maailma on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2760
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1771
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1482
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      75
      851
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe