Voisiko kukaan neuvoa miten joulukinkku jäähdytetään oikeaoppisesti, kun sunnuntaina aamulla paistan kinkun saisin sen vielä yöksi jääkaappiin.
Joulukinkun paistaminen
27
44363
Vastaukset
- pieni kinkku?
Aattohan on maanantaina.
Ison n.10 kg kinkun laittaisin klo 22 sunnuntaina uuniin, kinkkumittarin kanssa, 110 asteeseen.
Aamulla sitten voi katsoa, kuinka valmis kinkku on ja jättää vielä sopivaksi ajaksi, kunnes kinkun sisälämpötila on 75 astetta, ei enempää, ettei kinkku kuivu.
Pikku kinkun paistaisin aamulla aattona,yhdessä pienten lanttulaatikkojen ja imelletun perunalaatikon kanssa, Laatikkojen päälle kinkusta lähtevää lientä. Hyvää joulua!- kinkun lämpimänä
minä haluan jäähdytetyn kinkun ja sen takia paistan sen aina edellisenä päivänä.
Hyvä nyrkkisääntö on, että ensimmäinen kilo vaatii aikaa 1,5 tuntia ja kaikki seuraavat yhden tunnin. Näin olen pärjännyt hyvin ja kinkun koot ovat olleet 3-5 kg ja mikä tärkeintä tuoresuolattuja eli EI PAKASTETTUJA.
Yksi tärkein asia kinkun paistamisessa on se, että lihan pitää olla kokonaan ytimiään myöten sulanut ennenkuin sen laittaa uuniin. Itseasiassa olisi hyvä, jos liha olisi huoneenlämpöistä silloin kun se laitetaan paistumaan.
... eli n. 4 kg:n tuoreen kinkun paistat vajaassa viidessä tunnissa ja sen jäähtymiseen menee aikaa (huom! pitää jäähdyttää huoneenlämmössä - EI MISSÄÄN NIMESSÄ PARVEKKEELLA!) kaksinkertainen määrä aikaa eli noin 8 tuntia. Sen jälkeen foliota ympärille ja kinkku jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän nautinnollista jouluateriaa.
- pitää sulaa
Pakastekinkun?
Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.
Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.
Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.
Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.
Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.- 122234
pakastekinkku,ei ainaskaan meille
- neuvosta-.
muru-79 kirjoitti:
Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.
Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.
Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.
Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.
Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)
neuvosta-. kirjoitti:
Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)
Juu tuo on oikein oivallinen kinkun koko. Se kerkeää sulamaan vielä oikein hyvin ja kerta se on noin 5 kiloa voit pitää jääkaapissa sen ihan huoleti huomiseen puoleenpäivään. Ota sitten lämpöiseen että kerkeää lämmetä hyvin myös sisältä. Eikös tarkoituksenne ollut paistaa se sunnuntaina.
Ai niin ja vielä siitä paistosta en ole koskaan käyttänyt mittaria kinkun paistossa eli en edes tiedä mikä sen sisälämpötila on ollut.
Toivotan onnea kinkun paistossa ja herkku hetkiä sen parissa. Sekä oikein hauskaa joulua.- Käytä paistomittaria
muru-79 kirjoitti:
Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.
Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.
Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.
Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.
Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.Kinkusta tulee varmasti ylikypsää, jos sitä paistaa 2 tuntia 200 ja sitten 1 tunti per kilo 100 asteessa.
Itse olen vuosia käyttänyt paistomittaria. 78-80 astetta on kypsän suolatun sianlihan sisälämpötila. Kun mittari näyttää 76-77 astetta otan kinkun ulos uunista, sillä se nousee vielä pari astetta pöydällä ollessaan.
Paistomittari paksuinpaan kohtaan, muttei luuhun asti. Juhlakinkussa ja rullissa ei tarvitse murehtia osuvansa luuhun.
Kinkun paistomittari on oltava skaalaltaan 0-100 astetta. Kiinnitä paistomittari heti kylmään kinkkuun. Kun paistomittari näyttää sisälämpötilaksi 10 astetta, on kinkku paistovalmis. Pese ja kuivaa kinkun pinta ennen paistoa. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista yksi 1 tunti. Vähennä lämpötilaa 100-120 asteeseen ja seuraa paistomittaria. Se nousee aika nopeasti 50-80 välillä.
Kertaakaan ei ole mennyt isonkaan kinkun kanssa sitä tuntia per kilo ja on ollut komiaa kinkkua. - bortsu
Pakastekinkku joka n. 10-12 kg. Pitää sulaa 3 päivää jääkaappi lämpötilassa. Jonka jälkeen n.24 h huoneenlämmössä.
Silloin kinkun sisälämmön pitäisi olla n. 10 c.
(Mittaa lihalämpö mittarilla).
Sen jälkeen talous paperilla kuivattu kinkku 200 c uuniin tunniksi, jolloin mahdollinen bakteeritoiminta kinkun pinnalla loppuu.
Ja tämän jälkeen lämmön alentaminen 100c, ja kinkku uunissa n. 60 min/kg.
Näin ainakin minä sain kypsän ja mehevän kinkun jälleen tänä jouluna. Ja hyvää oli. ;).
- Vinkkaaja Vantaalta
Kotiliesi vinkkaan näin:
Kinkun sulattaminen: http://www.kotiliesi.fi/joulu/arkisto/2007/12/19/nain-sulatat-joulukinkun.aspx
Ja kinkun paistaminen:
http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/joulukinkku
Maukasta joulua!- jonn@
Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)
Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?
Nyt on hyvät neuvot kalliit..
Että saan kinkun onnistuun!?
Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?! - riimu
jonn@ kirjoitti:
Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)
Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?
Nyt on hyvät neuvot kalliit..
Että saan kinkun onnistuun!?
Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?
- Jonn@
riimu kirjoitti:
Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?
!?!
Jonn@ kirjoitti:
!?!
Enpä ole itse moiseen ongelmaan törmännyt. Sen olen kuullut että nuo valmis kinkut ovat yleensä punaisia sisältä koska niin ne ovat kuulemma mehukkaimpia. En ymmärrä miksi. Ei mediumi kinkku ole joulukinkku eikä raaka possu ole hyvää kuten nauta.
Vähän vaikea antaa yhtä hyvää vinkkiä kun en tiedä mikä sen kypsyys aste on. Itse varmaan lämmittäisin uunin tuohon 200 asteeseen tyrkkäisin sulaneen kinkun uuniin ja antaisin olla noin 40 - 50 minuuttia laskisin uunin lämmön sen jälkeen tuohon 90 - 100 asteeseen ja antaisin olla noin 2 tuntia. Kun ottaa kinkun pois uunista ja alkaa leikata sitä näkee kyllä onko se kystä jos vieläkään ei näytä hyvälle jatkaa paistoa vielä noin tunti.
En voi auttaa tämän paremmin koska ei ole itselle sattunut. Toivottavasti sinua onnistaa ja saatte nauttia herkullisesta kinkusta.- bortsu
jonn@ kirjoitti:
Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)
Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?
Nyt on hyvät neuvot kalliit..
Että saan kinkun onnistuun!?
Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.
Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.
Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin. - lolz0r1
bortsu kirjoitti:
Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.
Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.
Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin.Ihan sen verran selvennykseksi, että edelleen punasuolauksessa käytetään nitriittiä. Ota asioista selvää, ennen kuin tulet pätemään tänne.
- Liisa70
Tässä on yksi ohje videona
http://www.nettitelkku.fi/video/netti-tv-joulukinkun-paisto-ohje- Homepää,
Unohdin panna kinkun paistinpussiin! Huomasin sen vasta kun kinkku on ollut uunissa pari tuntia. Mutta tuossa sanottiin, että pussia ei välttämättä tarvita. Kinkusta tulee parempaa. Tein vahingossa oikein!
kauan, lämpö kannatta pieneksi hetkeksi nostaa ensin 200 (max 5 min)ja sitten heti laskea alas. Jos pidät kinkkua 100 asteen lämmössä paistamiseen menee lähes tunti per kilo. Lopuksi tietysti kuorrutus, kun lihalämpömittari on osoittanut kinkun kypsäksi.
Jos kinkku on pantu uuniin siten että se on aamulla kypsää se on ilman sen kummempaa jäähdyttämistä taatusti jäähtynyt iltaan mennessä. Veikkaisin että on jäähtynyt jo puoliltapäivin.- tuloksen saa
kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.
- tekee...
tuloksen saa kirjoitti:
kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.
>Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
>kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
>mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.
Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi. - Perinteiset menetelmät kunn...
tuloksen saa kirjoitti:
kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.
Minäkin olen huomannut, että puuhellala keitettäessä peunoista tulee paljon herkullisempia kuin sähköliedellä.
- noi nykyaikaiset
tekee... kirjoitti:
>Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
>kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
>mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.
Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi.keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.
se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa. - Anonyymi
noi nykyaikaiset kirjoitti:
keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.
se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa.Olen tehnyt sekä leivinuunissa että nykyaikaisella uunilla ruokaa. Ja nykyaikainen teknologia vie kyllä ton röllimetsän aikaisen valmistustavan ihan 6-0 :D ihme juntteilua pitäytyä kiinni vanhoissa taloissa vain koska se on itselle tuttua.
- Anonyymi
Perinteiset menetelmät kunn... kirjoitti:
Minäkin olen huomannut, että puuhellala keitettäessä peunoista tulee paljon herkullisempia kuin sähköliedellä.
🤣🤣🤣🤣
- auko
Sikakypsä joulukinkku
Minä paistan aina kinkun ns. pilalle. Meillä se on siten ainut oikea tapa. Kinkku sulatetaan koosta riippuen n.4 vrk. (aiemmin suolaliemessä, nyttemmin ylisuolattujen kinkkujen aikana puhtaassa kraanavedessä). Sitten kinkun pintaan hierotaan maustepippuria, neilikkaa, inkivääriä, valkopippuria, paprikaa tökitään neilikoita (siis niitä, mitä maustehyllystä ostetaan), ja vielä kaikki kaapista löytyvät sinapin jämät.
Kinkku pussitetaan paistopussiin 23.12 n. klo 24.00. Kinkku asetetaan pusseinee paistuvuokaan, joka nostetaan kunnon reunoilla varustettuun uunivuokaa. (Nestettä tulee sikana). Koko komeus sitten vain uuniin heti puolenyön aikaan tai vaikka aiemminkin. Aluksi, jos paistaja jaksaa valvoa voi uuninlämpö olla n. 150, mutta n. 1-2h se lasketaan 80-100:n asteeseen tulevasta paistoajasta riippuen. Amulla siiten herätään, kun herätän, kinkun tuoksuun. Jos aamu on puolilta päivin kannattaa valita alle sadan asteen lämpö, mutta, jos aamu on jo kukonlaulun aikaan, n.100 on sopiva paistolämpö. Jos ei juuri jaksa vahtia kinkun paistoa voi valita heti n. 90 astetta tai niille main.
Oman aamun sitten koittaessa herää ihanaan kinkun tuoksuun ja voi vetää uunista lähes pillilla imettävän, pehmeän kinkun.
Rasva ja neste on tullut ulos lihasta ja siitä voi valmistaa litratolkulla maukasta kastiketta. (No se on sitten taas uusi tarinansa). Kinkku on jokatapauksessa niin kypsää, ettei sen syöntiin juuri veistä tarvita. Kun kamara poistetaan vasta paistamisen jälkeen, kinkusta tulee muhkeanmehevä ja murea. No joo, ei siitä kyllä juurikaa nättejä siivuja voi leikata, mutta maku kai on tärkein. Tätä kinkkua on sitten ihana käydä pihistämässä pitkin joulua jääkaapista.
Ps. joulu on siitä ihanaa aikaa kun voi sydä yölläki. - make
vie kinkku parvekkeelle 2 tunniksi leivinpaperi päälleja sen päälle pyyhke niin ei jäädy koko kinkku
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin578807Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh123469Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r262660Kysely lieksan miehille
Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht802040Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142030Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.3571747Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2411442FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01211Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101095Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu681050