Joulukinkun paistaminen

Eka kerta

Voisiko kukaan neuvoa miten joulukinkku jäähdytetään oikeaoppisesti, kun sunnuntaina aamulla paistan kinkun saisin sen vielä yöksi jääkaappiin.

26

43471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieni kinkku?

      Aattohan on maanantaina.
      Ison n.10 kg kinkun laittaisin klo 22 sunnuntaina uuniin, kinkkumittarin kanssa, 110 asteeseen.
      Aamulla sitten voi katsoa, kuinka valmis kinkku on ja jättää vielä sopivaksi ajaksi, kunnes kinkun sisälämpötila on 75 astetta, ei enempää, ettei kinkku kuivu.
      Pikku kinkun paistaisin aamulla aattona,yhdessä pienten lanttulaatikkojen ja imelletun perunalaatikon kanssa, Laatikkojen päälle kinkusta lähtevää lientä. Hyvää joulua!

      • kinkun lämpimänä

        minä haluan jäähdytetyn kinkun ja sen takia paistan sen aina edellisenä päivänä.

        Hyvä nyrkkisääntö on, että ensimmäinen kilo vaatii aikaa 1,5 tuntia ja kaikki seuraavat yhden tunnin. Näin olen pärjännyt hyvin ja kinkun koot ovat olleet 3-5 kg ja mikä tärkeintä tuoresuolattuja eli EI PAKASTETTUJA.

        Yksi tärkein asia kinkun paistamisessa on se, että lihan pitää olla kokonaan ytimiään myöten sulanut ennenkuin sen laittaa uuniin. Itseasiassa olisi hyvä, jos liha olisi huoneenlämpöistä silloin kun se laitetaan paistumaan.

        ... eli n. 4 kg:n tuoreen kinkun paistat vajaassa viidessä tunnissa ja sen jäähtymiseen menee aikaa (huom! pitää jäähdyttää huoneenlämmössä - EI MISSÄÄN NIMESSÄ PARVEKKEELLA!) kaksinkertainen määrä aikaa eli noin 8 tuntia. Sen jälkeen foliota ympärille ja kinkku jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän nautinnollista jouluateriaa.


    • pitää sulaa

      Pakastekinkun?

      • Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.


      • 122234

        pakastekinkku,ei ainaskaan meille


      • neuvosta-.
        muru-79 kirjoitti:

        Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.

        Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)


      • neuvosta-. kirjoitti:

        Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)

        Juu tuo on oikein oivallinen kinkun koko. Se kerkeää sulamaan vielä oikein hyvin ja kerta se on noin 5 kiloa voit pitää jääkaapissa sen ihan huoleti huomiseen puoleenpäivään. Ota sitten lämpöiseen että kerkeää lämmetä hyvin myös sisältä. Eikös tarkoituksenne ollut paistaa se sunnuntaina.

        Ai niin ja vielä siitä paistosta en ole koskaan käyttänyt mittaria kinkun paistossa eli en edes tiedä mikä sen sisälämpötila on ollut.
        Toivotan onnea kinkun paistossa ja herkku hetkiä sen parissa. Sekä oikein hauskaa joulua.


      • Käytä paistomittaria
        muru-79 kirjoitti:

        Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.

        Kinkusta tulee varmasti ylikypsää, jos sitä paistaa 2 tuntia 200 ja sitten 1 tunti per kilo 100 asteessa.

        Itse olen vuosia käyttänyt paistomittaria. 78-80 astetta on kypsän suolatun sianlihan sisälämpötila. Kun mittari näyttää 76-77 astetta otan kinkun ulos uunista, sillä se nousee vielä pari astetta pöydällä ollessaan.
        Paistomittari paksuinpaan kohtaan, muttei luuhun asti. Juhlakinkussa ja rullissa ei tarvitse murehtia osuvansa luuhun.
        Kinkun paistomittari on oltava skaalaltaan 0-100 astetta. Kiinnitä paistomittari heti kylmään kinkkuun. Kun paistomittari näyttää sisälämpötilaksi 10 astetta, on kinkku paistovalmis. Pese ja kuivaa kinkun pinta ennen paistoa. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista yksi 1 tunti. Vähennä lämpötilaa 100-120 asteeseen ja seuraa paistomittaria. Se nousee aika nopeasti 50-80 välillä.
        Kertaakaan ei ole mennyt isonkaan kinkun kanssa sitä tuntia per kilo ja on ollut komiaa kinkkua.


      • bortsu

        Pakastekinkku joka n. 10-12 kg. Pitää sulaa 3 päivää jääkaappi lämpötilassa. Jonka jälkeen n.24 h huoneenlämmössä.
        Silloin kinkun sisälämmön pitäisi olla n. 10 c.
        (Mittaa lihalämpö mittarilla).

        Sen jälkeen talous paperilla kuivattu kinkku 200 c uuniin tunniksi, jolloin mahdollinen bakteeritoiminta kinkun pinnalla loppuu.
        Ja tämän jälkeen lämmön alentaminen 100c, ja kinkku uunissa n. 60 min/kg.

        Näin ainakin minä sain kypsän ja mehevän kinkun jälleen tänä jouluna. Ja hyvää oli. ;).


    • Vinkkaaja Vantaalta
      • jonn@

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!


      • riimu
        jonn@ kirjoitti:

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!

        Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?


      • Jonn@
        riimu kirjoitti:

        Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?

        !?!


      • Jonn@ kirjoitti:

        !?!

        Enpä ole itse moiseen ongelmaan törmännyt. Sen olen kuullut että nuo valmis kinkut ovat yleensä punaisia sisältä koska niin ne ovat kuulemma mehukkaimpia. En ymmärrä miksi. Ei mediumi kinkku ole joulukinkku eikä raaka possu ole hyvää kuten nauta.

        Vähän vaikea antaa yhtä hyvää vinkkiä kun en tiedä mikä sen kypsyys aste on. Itse varmaan lämmittäisin uunin tuohon 200 asteeseen tyrkkäisin sulaneen kinkun uuniin ja antaisin olla noin 40 - 50 minuuttia laskisin uunin lämmön sen jälkeen tuohon 90 - 100 asteeseen ja antaisin olla noin 2 tuntia. Kun ottaa kinkun pois uunista ja alkaa leikata sitä näkee kyllä onko se kystä jos vieläkään ei näytä hyvälle jatkaa paistoa vielä noin tunti.

        En voi auttaa tämän paremmin koska ei ole itselle sattunut. Toivottavasti sinua onnistaa ja saatte nauttia herkullisesta kinkusta.


      • bortsu
        jonn@ kirjoitti:

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!

        Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
        Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.

        Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
        Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.

        Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin.


      • lolz0r1
        bortsu kirjoitti:

        Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
        Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.

        Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
        Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.

        Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin.

        Ihan sen verran selvennykseksi, että edelleen punasuolauksessa käytetään nitriittiä. Ota asioista selvää, ennen kuin tulet pätemään tänne.


    • Liisa70
      • Homepää,

        Unohdin panna kinkun paistinpussiin! Huomasin sen vasta kun kinkku on ollut uunissa pari tuntia. Mutta tuossa sanottiin, että pussia ei välttämättä tarvita. Kinkusta tulee parempaa. Tein vahingossa oikein!


    • kauan, lämpö kannatta pieneksi hetkeksi nostaa ensin 200 (max 5 min)ja sitten heti laskea alas. Jos pidät kinkkua 100 asteen lämmössä paistamiseen menee lähes tunti per kilo. Lopuksi tietysti kuorrutus, kun lihalämpömittari on osoittanut kinkun kypsäksi.

      Jos kinkku on pantu uuniin siten että se on aamulla kypsää se on ilman sen kummempaa jäähdyttämistä taatusti jäähtynyt iltaan mennessä. Veikkaisin että on jäähtynyt jo puoliltapäivin.

      • tuloksen saa

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.


      • tekee...
        tuloksen saa kirjoitti:

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        >Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
        >kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
        >mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi.


      • Perinteiset menetelmät kunn...
        tuloksen saa kirjoitti:

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Minäkin olen huomannut, että puuhellala keitettäessä peunoista tulee paljon herkullisempia kuin sähköliedellä.


      • noi nykyaikaiset
        tekee... kirjoitti:

        >Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
        >kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
        >mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi.

        keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.

        se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa.


      • Anonyymi
        noi nykyaikaiset kirjoitti:

        keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.

        se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa.

        Olen tehnyt sekä leivinuunissa että nykyaikaisella uunilla ruokaa. Ja nykyaikainen teknologia vie kyllä ton röllimetsän aikaisen valmistustavan ihan 6-0 :D ihme juntteilua pitäytyä kiinni vanhoissa taloissa vain koska se on itselle tuttua.


    • auko

      Sikakypsä joulukinkku

      Minä paistan aina kinkun ns. pilalle. Meillä se on siten ainut oikea tapa. Kinkku sulatetaan koosta riippuen n.4 vrk. (aiemmin suolaliemessä, nyttemmin ylisuolattujen kinkkujen aikana puhtaassa kraanavedessä). Sitten kinkun pintaan hierotaan maustepippuria, neilikkaa, inkivääriä, valkopippuria, paprikaa tökitään neilikoita (siis niitä, mitä maustehyllystä ostetaan), ja vielä kaikki kaapista löytyvät sinapin jämät.


      Kinkku pussitetaan paistopussiin 23.12 n. klo 24.00. Kinkku asetetaan pusseinee paistuvuokaan, joka nostetaan kunnon reunoilla varustettuun uunivuokaa. (Nestettä tulee sikana). Koko komeus sitten vain uuniin heti puolenyön aikaan tai vaikka aiemminkin. Aluksi, jos paistaja jaksaa valvoa voi uuninlämpö olla n. 150, mutta n. 1-2h se lasketaan 80-100:n asteeseen tulevasta paistoajasta riippuen. Amulla siiten herätään, kun herätän, kinkun tuoksuun. Jos aamu on puolilta päivin kannattaa valita alle sadan asteen lämpö, mutta, jos aamu on jo kukonlaulun aikaan, n.100 on sopiva paistolämpö. Jos ei juuri jaksa vahtia kinkun paistoa voi valita heti n. 90 astetta tai niille main.

      Oman aamun sitten koittaessa herää ihanaan kinkun tuoksuun ja voi vetää uunista lähes pillilla imettävän, pehmeän kinkun.
      Rasva ja neste on tullut ulos lihasta ja siitä voi valmistaa litratolkulla maukasta kastiketta. (No se on sitten taas uusi tarinansa). Kinkku on jokatapauksessa niin kypsää, ettei sen syöntiin juuri veistä tarvita. Kun kamara poistetaan vasta paistamisen jälkeen, kinkusta tulee muhkeanmehevä ja murea. No joo, ei siitä kyllä juurikaa nättejä siivuja voi leikata, mutta maku kai on tärkein. Tätä kinkkua on sitten ihana käydä pihistämässä pitkin joulua jääkaapista.

      Ps. joulu on siitä ihanaa aikaa kun voi sydä yölläki.

    • make

      vie kinkku parvekkeelle 2 tunniksi leivinpaperi päälleja sen päälle pyyhke niin ei jäädy koko kinkku

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      417
      4667
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2324
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1450
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1151
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1120
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1005
    Aihe