Joulukinkun paistaminen

Eka kerta

Voisiko kukaan neuvoa miten joulukinkku jäähdytetään oikeaoppisesti, kun sunnuntaina aamulla paistan kinkun saisin sen vielä yöksi jääkaappiin.

27

44505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieni kinkku?

      Aattohan on maanantaina.
      Ison n.10 kg kinkun laittaisin klo 22 sunnuntaina uuniin, kinkkumittarin kanssa, 110 asteeseen.
      Aamulla sitten voi katsoa, kuinka valmis kinkku on ja jättää vielä sopivaksi ajaksi, kunnes kinkun sisälämpötila on 75 astetta, ei enempää, ettei kinkku kuivu.
      Pikku kinkun paistaisin aamulla aattona,yhdessä pienten lanttulaatikkojen ja imelletun perunalaatikon kanssa, Laatikkojen päälle kinkusta lähtevää lientä. Hyvää joulua!

      • kinkun lämpimänä

        minä haluan jäähdytetyn kinkun ja sen takia paistan sen aina edellisenä päivänä.

        Hyvä nyrkkisääntö on, että ensimmäinen kilo vaatii aikaa 1,5 tuntia ja kaikki seuraavat yhden tunnin. Näin olen pärjännyt hyvin ja kinkun koot ovat olleet 3-5 kg ja mikä tärkeintä tuoresuolattuja eli EI PAKASTETTUJA.

        Yksi tärkein asia kinkun paistamisessa on se, että lihan pitää olla kokonaan ytimiään myöten sulanut ennenkuin sen laittaa uuniin. Itseasiassa olisi hyvä, jos liha olisi huoneenlämpöistä silloin kun se laitetaan paistumaan.

        ... eli n. 4 kg:n tuoreen kinkun paistat vajaassa viidessä tunnissa ja sen jäähtymiseen menee aikaa (huom! pitää jäähdyttää huoneenlämmössä - EI MISSÄÄN NIMESSÄ PARVEKKEELLA!) kaksinkertainen määrä aikaa eli noin 8 tuntia. Sen jälkeen foliota ympärille ja kinkku jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän nautinnollista jouluateriaa.


    • pitää sulaa

      Pakastekinkun?

      • Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.


      • 122234

        pakastekinkku,ei ainaskaan meille


      • neuvosta-.
        muru-79 kirjoitti:

        Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.

        Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)


      • neuvosta-. kirjoitti:

        Kyseessähän on siis tuollainen 5 kilon kinkku. Mutta tänäänhän se on otettava sulamaan sitten ilmeisesti? Itsekkin pidämme reilusti ylikypsästä, emme missään tapauksessa punertavalihaisesesta, eli "mediumiksi" jätetystä:)

        Juu tuo on oikein oivallinen kinkun koko. Se kerkeää sulamaan vielä oikein hyvin ja kerta se on noin 5 kiloa voit pitää jääkaapissa sen ihan huoleti huomiseen puoleenpäivään. Ota sitten lämpöiseen että kerkeää lämmetä hyvin myös sisältä. Eikös tarkoituksenne ollut paistaa se sunnuntaina.

        Ai niin ja vielä siitä paistosta en ole koskaan käyttänyt mittaria kinkun paistossa eli en edes tiedä mikä sen sisälämpötila on ollut.
        Toivotan onnea kinkun paistossa ja herkku hetkiä sen parissa. Sekä oikein hauskaa joulua.


      • Käytä paistomittaria
        muru-79 kirjoitti:

        Hei en huomannut viestiäsi aiemmin. Sen verran voin sinulle viitteitä antaa että itselläni on noin kahdeksan kilon kinkku ja otin sen jääkaappiin sulamaan keskiviikkona, lauantai aamuna nostan sen sitten tiskapöydälle lämpiämään. Suositeltavaa on että kinkku saa rauhassa sulaa jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ja sitten tuollainen isompi kinkku pitäisi lämmetä vielä sen vuorokauden huoneen lämmössä.
        Itse vielä teen kinkulle esi lämmityksen, eli pesen tiskialtaan kunnolla ja huuhdon kiehuvalla vedellä, lasken kraanasta niin kuumaa vettä kuin tulee altaan täyteen ja laitan kinkun sinne tunniksi tai pariksi lämpiämään. Neuvo on äitini ja on toiminut aina. Kinkku on todella murea.

        Nyt kun en tiedä minkä kokoinen kinkku sinulla on neuvoisin heti aamulla ottamaan sen jääkaappiin ja heti lauantai aamuna nostaisit sen lämpimään se kerkeää kyllä sulamaan oikein hyvin.

        Paistosta on tullut jo neuvoja, mutta sen verran haluaisin sanoa omasta paistostani että pidän ensinnäkin mureasta kinkusta en punertavasta eli kinkkuni on jopa yli kypsä mutta aina kauppansa tehnyt. Minä paistan kinkun aina ritilällä ja alle laitan syvän pellin joka kerää rasvan, näin kinkku ei lillu siinä paistoliemessä. Minä paistan aina kinkkua ensimmäisen kilon 200-220 asteessa kaksi tuntia sen jälkeen pienennän uunin 110 asteeseen ja paistan loput kinkusta tunti per kilo. Eli kahdeksan kilon kinkkua paistan noin 9 tuntia.

        Jos haluat sinappihunnun kannattaa nostaa kypsä possu ritilän kanssa tiskapöydälle lehtien päälle ja antaa vetäytyä noin puoli tuntia(varoitus tuoksu on huumaava ja syljen eritys lisääntyy) sen jälkeen ota pois mahdollinen verkko ja nahka sitten sivele kinkku sinapilla ja laita korppujauhoja tai neilikoita.

        Ai niin luin asiantuntija artikkelin kinkuista. Tämä asiantuntija sanoi etteivät parhaat ekspertitkään pysty sanomaan onko kypsässä kinkussa kyse pakaste vai tuore kinkku eli ihan soopaa se tuore homma hirveetä rahastusta. Mutta toivottavasti oli edes jotakin apua minusta. Käyn katsomassa huomenna nämä sivut jos on jotakin kysyttävää vielä niin vastaan kyllä. Kysy rohkeasti. Hauskaa joulu odotusta.

        Kinkusta tulee varmasti ylikypsää, jos sitä paistaa 2 tuntia 200 ja sitten 1 tunti per kilo 100 asteessa.

        Itse olen vuosia käyttänyt paistomittaria. 78-80 astetta on kypsän suolatun sianlihan sisälämpötila. Kun mittari näyttää 76-77 astetta otan kinkun ulos uunista, sillä se nousee vielä pari astetta pöydällä ollessaan.
        Paistomittari paksuinpaan kohtaan, muttei luuhun asti. Juhlakinkussa ja rullissa ei tarvitse murehtia osuvansa luuhun.
        Kinkun paistomittari on oltava skaalaltaan 0-100 astetta. Kiinnitä paistomittari heti kylmään kinkkuun. Kun paistomittari näyttää sisälämpötilaksi 10 astetta, on kinkku paistovalmis. Pese ja kuivaa kinkun pinta ennen paistoa. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista yksi 1 tunti. Vähennä lämpötilaa 100-120 asteeseen ja seuraa paistomittaria. Se nousee aika nopeasti 50-80 välillä.
        Kertaakaan ei ole mennyt isonkaan kinkun kanssa sitä tuntia per kilo ja on ollut komiaa kinkkua.


      • bortsu

        Pakastekinkku joka n. 10-12 kg. Pitää sulaa 3 päivää jääkaappi lämpötilassa. Jonka jälkeen n.24 h huoneenlämmössä.
        Silloin kinkun sisälämmön pitäisi olla n. 10 c.
        (Mittaa lihalämpö mittarilla).

        Sen jälkeen talous paperilla kuivattu kinkku 200 c uuniin tunniksi, jolloin mahdollinen bakteeritoiminta kinkun pinnalla loppuu.
        Ja tämän jälkeen lämmön alentaminen 100c, ja kinkku uunissa n. 60 min/kg.

        Näin ainakin minä sain kypsän ja mehevän kinkun jälleen tänä jouluna. Ja hyvää oli. ;).


    • Vinkkaaja Vantaalta
      • jonn@

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!


      • riimu
        jonn@ kirjoitti:

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!

        Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?


      • Jonn@
        riimu kirjoitti:

        Kinkussa? Yleensä siinä etiketissä jotakin lukee?

        !?!


      • Jonn@ kirjoitti:

        !?!

        Enpä ole itse moiseen ongelmaan törmännyt. Sen olen kuullut että nuo valmis kinkut ovat yleensä punaisia sisältä koska niin ne ovat kuulemma mehukkaimpia. En ymmärrä miksi. Ei mediumi kinkku ole joulukinkku eikä raaka possu ole hyvää kuten nauta.

        Vähän vaikea antaa yhtä hyvää vinkkiä kun en tiedä mikä sen kypsyys aste on. Itse varmaan lämmittäisin uunin tuohon 200 asteeseen tyrkkäisin sulaneen kinkun uuniin ja antaisin olla noin 40 - 50 minuuttia laskisin uunin lämmön sen jälkeen tuohon 90 - 100 asteeseen ja antaisin olla noin 2 tuntia. Kun ottaa kinkun pois uunista ja alkaa leikata sitä näkee kyllä onko se kystä jos vieläkään ei näytä hyvälle jatkaa paistoa vielä noin tunti.

        En voi auttaa tämän paremmin koska ei ole itselle sattunut. Toivottavasti sinua onnistaa ja saatte nauttia herkullisesta kinkusta.


      • bortsu
        jonn@ kirjoitti:

        Laitoin miehen kaupoille kun en itse töiden takia olisi kuin vasta aaton aattona ehtinyt. Mies otti vielä siskonsa mukaan, et ostokset onnistuis ;)

        Oli ostanut valmiskinkun, jollaista minulla ei ole koskaan ollut!
        Näytti kuitenkin, et olisi vielä raaka. Eli onkohan ne valmiskinkut jotenkin esipaistettuja tms.?

        Nyt on hyvät neuvot kalliit..
        Että saan kinkun onnistuun!?

        Kiitos, jos joku ihana ehtii joulukiireiltä vastaamaan?!

        Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
        Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.

        Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
        Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.

        Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin.


      • lolz0r1
        bortsu kirjoitti:

        Eivät ne valmiskinkut ole koskaan raakoja.
        Punertava väri johtuu yleensä siitä, ettei kinkku ole harmaa suolattu vaan puna suolattu.

        Monet Suomalaiset vieroksuvat tätä puna suolausta.
        Koska ennen vanhaan se sisälti "Nitriittiä" joka vaarallista pikkulapsille, suurina annoksina.

        Nykyään nitriittiä ei enää käytetä puna suolatuissa kinkuissa. Mutta silti useimmat valitsee sen harmaa suolatun kinkun. Niin kuin minäkin.

        Ihan sen verran selvennykseksi, että edelleen punasuolauksessa käytetään nitriittiä. Ota asioista selvää, ennen kuin tulet pätemään tänne.


    • Liisa70
      • Homepää,

        Unohdin panna kinkun paistinpussiin! Huomasin sen vasta kun kinkku on ollut uunissa pari tuntia. Mutta tuossa sanottiin, että pussia ei välttämättä tarvita. Kinkusta tulee parempaa. Tein vahingossa oikein!


    • kauan, lämpö kannatta pieneksi hetkeksi nostaa ensin 200 (max 5 min)ja sitten heti laskea alas. Jos pidät kinkkua 100 asteen lämmössä paistamiseen menee lähes tunti per kilo. Lopuksi tietysti kuorrutus, kun lihalämpömittari on osoittanut kinkun kypsäksi.

      Jos kinkku on pantu uuniin siten että se on aamulla kypsää se on ilman sen kummempaa jäähdyttämistä taatusti jäähtynyt iltaan mennessä. Veikkaisin että on jäähtynyt jo puoliltapäivin.

      • tuloksen saa

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.


      • tekee...
        tuloksen saa kirjoitti:

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        >Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
        >kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
        >mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi.


      • Perinteiset menetelmät kunn...
        tuloksen saa kirjoitti:

        kun paistaa kinkun aidossa leivinuunissa. siitä ei ole ketään pystynyt antamaan minkäänlaista oikeaa paistamis tapaa. itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Minäkin olen huomannut, että puuhellala keitettäessä peunoista tulee paljon herkullisempia kuin sähköliedellä.


      • noi nykyaikaiset
        tekee... kirjoitti:

        >Itse olen paistanut kinkuni leivinuunissa jo 5,v ja
        >kinkku on onnistunut joka kerta, on myöskin
        >mehevämpi kuin sähköuunissa laitettu.

        Mikä siitä tekee mehevämmän. Kyllä nykyaikainen kiertoilmauuni on joka saralla parempi.

        keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.

        se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa.


      • Anonyymi
        noi nykyaikaiset kirjoitti:

        keiertoilma uunit jäävät kunnon leivin uunin varjoon. leivinuunissa valmistettu ruoka säilytää kosteuden aivan erin lailla, samoin kuin ruuan muhevuus on taattu. kieroilma uuni läsketaan noihin sähkö uuneihin myös. ketään joka ei ole valmistanut ruokaa leivinuunissa on aivän turha tulla sanomaan jonkin kiertoilmauunin olevan parempi. asia on nyt vaan niin että perinteiset ruuan valmists tavat lyövät nykyaikaiset. tätä asiaa ei ymmärrä ketään muu kuin se joka valmistaa kinkut ja laatikot leivinuunissa.

        se joka epäilee asiaa on syytä valmistaa ruuat joskus leivinuunissa niin taatusti huomaa eron eikä sen jälkeen enään valmistaisi ruokiaan misään muualla kuin leivinuunissa.

        Olen tehnyt sekä leivinuunissa että nykyaikaisella uunilla ruokaa. Ja nykyaikainen teknologia vie kyllä ton röllimetsän aikaisen valmistustavan ihan 6-0 :D ihme juntteilua pitäytyä kiinni vanhoissa taloissa vain koska se on itselle tuttua.


      • Anonyymi
        Perinteiset menetelmät kunn... kirjoitti:

        Minäkin olen huomannut, että puuhellala keitettäessä peunoista tulee paljon herkullisempia kuin sähköliedellä.

        🤣🤣🤣🤣


    • auko

      Sikakypsä joulukinkku

      Minä paistan aina kinkun ns. pilalle. Meillä se on siten ainut oikea tapa. Kinkku sulatetaan koosta riippuen n.4 vrk. (aiemmin suolaliemessä, nyttemmin ylisuolattujen kinkkujen aikana puhtaassa kraanavedessä). Sitten kinkun pintaan hierotaan maustepippuria, neilikkaa, inkivääriä, valkopippuria, paprikaa tökitään neilikoita (siis niitä, mitä maustehyllystä ostetaan), ja vielä kaikki kaapista löytyvät sinapin jämät.


      Kinkku pussitetaan paistopussiin 23.12 n. klo 24.00. Kinkku asetetaan pusseinee paistuvuokaan, joka nostetaan kunnon reunoilla varustettuun uunivuokaa. (Nestettä tulee sikana). Koko komeus sitten vain uuniin heti puolenyön aikaan tai vaikka aiemminkin. Aluksi, jos paistaja jaksaa valvoa voi uuninlämpö olla n. 150, mutta n. 1-2h se lasketaan 80-100:n asteeseen tulevasta paistoajasta riippuen. Amulla siiten herätään, kun herätän, kinkun tuoksuun. Jos aamu on puolilta päivin kannattaa valita alle sadan asteen lämpö, mutta, jos aamu on jo kukonlaulun aikaan, n.100 on sopiva paistolämpö. Jos ei juuri jaksa vahtia kinkun paistoa voi valita heti n. 90 astetta tai niille main.

      Oman aamun sitten koittaessa herää ihanaan kinkun tuoksuun ja voi vetää uunista lähes pillilla imettävän, pehmeän kinkun.
      Rasva ja neste on tullut ulos lihasta ja siitä voi valmistaa litratolkulla maukasta kastiketta. (No se on sitten taas uusi tarinansa). Kinkku on jokatapauksessa niin kypsää, ettei sen syöntiin juuri veistä tarvita. Kun kamara poistetaan vasta paistamisen jälkeen, kinkusta tulee muhkeanmehevä ja murea. No joo, ei siitä kyllä juurikaa nättejä siivuja voi leikata, mutta maku kai on tärkein. Tätä kinkkua on sitten ihana käydä pihistämässä pitkin joulua jääkaapista.

      Ps. joulu on siitä ihanaa aikaa kun voi sydä yölläki.

    • make

      vie kinkku parvekkeelle 2 tunniksi leivinpaperi päälleja sen päälle pyyhke niin ei jäädy koko kinkku

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      22
      5101
    2. Oulaisten vaalit ovat hyvä alku, mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Oulaisten vaalit ovat hyvä alku. Puolueväristä riippumatta hallituksen rikollisuutta torjuvat toimenpiteet tehoavat ja r
      Oulainen
      2
      4553
    3. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      102
      1324
    4. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      136
      1320
    5. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      12
      1220
    6. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      93
      1094
    7. Kyläyhdistyksen tuho, kiitos sääntöukon

      Hyrynsalmen kyläyhdistyksen yleinen keskustelutilaisuus ja ylimääräinen kokous alkoi hyvin. Siellähän keskusteltiin oike
      Hyrynsalmi
      17
      923
    8. viekää miehet naiset kunnon treffeille

      Ja käyttäytykää hyvin. Niin tehdään vaikutus. Miehen kuuluu tarjota naiselle.
      Ikävä
      168
      855
    9. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      61
      793
    10. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      37
      779
    Aihe

    Tarvitsemme suostumuksesi tarjotaksemme personoitua palvelua

    Palvelu ja sen kolmannen osapuolen toimittajat (71) keräävät henkilötietoja (esim. IP-osoite tai laitetunniste) käyttäen evästeitä ja muita teknisiä keinoja tietojen tallentamiseen ja lukemiseen laitteellasi tarjotakseen sinulle tarkoituksenmukaisia mainoksia ja parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.

    Palvelu ja sen kumppanit tarvitsevat suostumuksesi seuraaviin:

    Tarkoitukset

    Tarkkoja sijaintitietoja ja laiteominaisuuksia koskevia tietoja voidaan käyttää.

    Mainonta voidaan yksilöidä profiilin perusteella. Toimintaasi tässä palvelussa voidaan käyttää sinua koskevan profiilin luomiseen tai parantamiseen yksilöityä mainontaa varten. Mainonnan suorituskykyä voidaan mitata.

    Sisältö voidaan yksilöidä profiilisi perusteella. Toimintaasi tässä palvelussa voidaan käyttää sinua koskevan profiilin luomiseen tai parantamiseen yksilöityä sisältöä varten. Sisällön tehokkuutta voidaan mitata. Raportit voidaan luoda oman ja muiden toiminnan perusteella. Toimintasi tässä palvelussa voi auttaa kehittämään ja parantamaan tuotteita ja palveluita.

    Evästeet, laitteet tai vastaavat verkkotunnisteet (esimerkiksi kirjautumisperusteiset tunnisteet, satunnaisesti määritetyt tunnisteet, verkkopohjaiset tunnisteet) sekä muut tiedot (esimerkiksi selaimen tyyppi ja tiedot, kieli, näytön koko, tuetut tekniikat jne.) voidaan tallentaa laitteellesi tai lukea laitteellasi laitteen tunnistamiseksi joka kerta, kun se muodostaa yhteyden sovellukseen tai verkkosivustoon yhdessä tai useammassa tässä esitetyssä tarkoituksessa.

    Erityisominaisuudet

    Hyväksynnälläsi tarkkaa sijaintiasi (alle 500 metrin säteellä) voidaan käyttää tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

    Hyväksynnälläsi tiettyjä laitettasi koskevia ominaisuuksia saatetaan pyytää ja käyttää erottamaan se muista laitteista (kuten asennetut fontit tai laajennukset, näyttösi resoluutio) tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

    Hyväksymällä sallit tietojesi käsittelyn. Suostumuksesi koskee tätä palvelua, hyväksymättä jättäminen voi vaikuttaa asiakaskokemukseesi. Jotkut teknologiat saattavat perustella tietojen käsittelyä oikeutetulla edulla, voit vastustaa tätä tai muuttaa muita asetuksia klikkaamalla Asetukset linkkiä.

    Tietosuoja