Stadin kundi otti tänä vuonna ohjat omiin käsiinsä, koska oli kyllästynyt liian kypsään joulukinkkuun et sillei hei! Teppo laittoi n. 12 kg:n Reinin lihasta hankitun viljasian kinkun (taisi olla yli 11 euroa per kilo) uuniin klo 24.00 et sillei hei! Teppo lisäsi siihen piikillä hieman suolaa - joskus suonensisäisiä kokeilleen vankalla ammattitaidolla.
Teppo paistoi kinkkua ensin noin 40 minuuttia 210:ssa asteessa. Sen jälkeen laski lämmön hieman yli 100 asteeseen. Teppo laski, että kinkku voisi olla valmista noin 11.00 aamulla. Teppo toki laittoi lihaan lämpömittarin. Teppo seurasi kinkun valmistumista NYR-Ottawa -peliä seuraamisen ohella. Teppo siirtyi yöpuulle varakkain mielin noin puoli viisi ja laittoin kellon soittamaan klo 10.00, jolloin Teppo riensi huvilansa yläkerrasta tarkistamaan kinkun lämpötilan. Silloin se taisi olla 71. Teppo odotti, kunnes mittarissa oli 75 celsiusta ja otti kinkun ulos. Sitten taas nukkumaan ja heräämisen jälkeen kinkkuun loistava korppujauho-sinappi -huntu. Sitten kinkku nopeasti 250 asteeseen ja ulos.
Teppo nautti kinkkua muutaman viipaleen jo lämpimänä ja täytyy sanoa, että oli parasta kinkkua, jota Teppo on koskaan maistanut et sillei hei! Samaa sanoi myös Tepon isä, tuhansien kinkkujen mies, joka oli kuulema viimeksi saanut hyvää kinkkua yli 15 vuotta sitten appiukon, Tepon isoisän (k. 1993), valmistamana.
Tämän jouluviestin tärkein info on tuleville vuosille: Jättäkää se kinkku 75 asteiseksi; meheväksi ja taivaalliseksi et sillei hei!
Teppo paistoi joulukinkun!
13
1260
Vastaukset
- Pohojan akka
oletko ajatellut ammattiapua?
- Pyyhane
Täytyyhän sitä itteään jotenki tuoda esille ja miksipä ei vaikka sitten suomi24 forumilla !! ihmeellistä prassailevaa lässytystä...aikuiselta ihmiseltä ? ...Tää internet on siitä mukava systeemi että voi todellakin kartoittaa ihmisten syvempiä olemuksia tän kautta, ja miten jotku haluaa jotenki sairaalla tavalla toteuttaan itseään kun siihen mahdollisuus tulee vieläpä anonyymina...ehkä se neljän seinän sisällä tekevä yksinäisyys ajaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin..oikeastaan sääliksi käy..
- paistettiin kinkku
puulla lämmitettävässä uunissa ja hyvä tuli että silleen hei.En viitsinyt itse paistaa päällä istumalla sehän olisi kun munan hautomista.
- Teppo, moi
Stadin kundi huomas, että on oma nimipäivä ja päätti sitten onnitella itseänsä,et sillei hei. Onnea vain minulle, toivoo nuori innovatiivinen piikkejä pistelevä Teppo, et sillei hei.
- näköjään
vaikka voissa paistaisi.
Jäänyt pahasti jotakin vaille pienenä, kun pitää esiintyä aikuisiässä tollei hei umpiääliön tavoin?
Ohjeissa ei vikaa sinänsä, mutta esitystapa syö niiltä kaiken uskottavuuden.- Tepon arvostelijoita
oikein vaivaa? En voi kuin ihmetellä, että Teppo jaksaa tuota paskan jauhamista kestää.
Tepon ohjeet ovat hauskoja, ja hän antaa toisten pilkata itseänsä, vaikka mitään syytä siihen ei ole. Hyvää uutta Vuotta Tepolle! - samoilla linjoilla
Tepon arvostelijoita kirjoitti:
oikein vaivaa? En voi kuin ihmetellä, että Teppo jaksaa tuota paskan jauhamista kestää.
Tepon ohjeet ovat hauskoja, ja hän antaa toisten pilkata itseänsä, vaikka mitään syytä siihen ei ole. Hyvää uutta Vuotta Tepolle!Kyllä minuakin palstalle jokunen kuukausi sitten ensi kertaa tulleena ärsytti se heihei, mutta muutenhan jätkällä on ihan hyviä ideoita. Mitä siitä jos jollain on "munaa" kehua itseään, keneltä se on pois.
Tepolle, jos satut lukemaan. Meillä pienessä huushollissa paistetaan muutaman kilon kinkku ja aina on käytetty alusta loppuun tasaista 125 asteen lämpöä. Ja tälläkin kertaa tuli ihan briljantti versio. Mihin toi alun kovempi lämpö perustuu? 75 astetta on se ehdoton finaali, siitä olen samaa mieltä.
- Maaliskuun Idus
Reinin Lihasta 5,5 kg luuton kinkku. Kinkku uuniin 24.00 ja kello soimaan 6.00, (meillä tykätään ylikypsästä). Sekä emäntä että isäntä ei herännyt kännykän pärinään joten kinkku otettiin uunista 7.00 aamulla 88 asteisena.
- työnnä se kinkku
työnnä se kinkkusi perseeseesi - "hieman piikillä"
- itte pitää infos
mä paistoin kinkun tosi mureeksi ja hyvän makuseksi ja kaikki syöjät kehui ja oli tyytyväisiä.
Kukaan muu, paitsi joku teppo ei tykkää märästä sianlihasta, yöks se maistuu niin raa´alle sianlihalle.
No onneks ei tartte ikipäivänä syödä sun kokkaamias ruokia missään. Turhaan niitä reseptejäs tänne tuuppaat. Tepolla on ollut tapana julkaista tämä pari vuotta vanha, mutta ajaton ohjeensa aina joulun alla et sillei hei! Ohjetta täytyy tietysti soveltaa kinkun koon mukaan, joka ei ole vaikea tehtävä. Hyvää joulua hei!
- taavettti2
sinähän ostit tänäkin vuonna sen atrian valmiin pikkukinkun jka maksoi alle 10€.
- se kinkku
paistettiin uunissa eikä päällä istumalla
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3653967Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091423- 941287
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651084Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14917Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58907- 38870
Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise11870Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859- 65851