Yöpyminen ilmaiseksi

soffa

En saa päähäni kyseisen nettisivun osoitetta. Eli periaatteena on, että jengi ympäri maailmaa "vuokraavat" sohvaansa tai missä nyt ikinä voi nukkua. Palkaksi he voivat yöpyä jonkun muun sohvalla jossain puolella maailmaa. Eli nukutaan jonkun talossa ja sit vastavuoroisesti toivotetaan tervetulleeksi joku vieras jostain päin maailmaa.

5

5406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silmukka

      www.couchsurfing.com on ainakin yks tuommoinen

    • club..
    • kaikki maittain

      http://www.hospitalityclub.org/
      Cubassa se toimi upeasti aamupalalla, tai isäntäväki antoi vinkin tai soitti ao paikkaan.
      Maailmanlaajuista ystävyyttä.

    • mahtijellona

      HS - Meno & Paluu - 19.4.2008 - 3353 merkkiä - 1. painos

      Sohvalla yöpyy ilmaiseksi

      ILKKA AALTONEN

      Sohvasurffaus on hauska ja halpa tapa matkustaa. Siinä asutaan ilmaiseksi tavallisten kansalaisten kodeissa. Ei ihme, että sen suosio kasvaa nopeasti maailmalla.

      Järjestelmä toimii verkko-osoitteessa www.couchsurfing.com ja tuntuu pienen selailun jälkeen yhtä yksinkertaiselta kuin mikä tahansa nykypäivän nettikauppa tai kontaktipalsta.

      Sohvasivuilla ollaan liikkeellä omilla nimillä ja oikeilla yhteystiedoilla, mikä saattaa ensin hämmentää deittipalstojen salanimiin tottunutta. Jäseneksi pääsyn edellytyksenä on yhteisön luottamus, joka kasvaa vähitellen saaduista kokemuksista.

      Matkailijat ja majoittajat antavat verkossa toisistaan palautteita, joiden perusteella muut voivat tehdä omat valintansa. Uudesta kandidaatista antaa sivuilla lausunnon joku hänet hyvin tunteva surffari.

      Löytyisikö surffaajia esimerkiksi sellaisista maista kuin Meksiko, Costa Rica tai Panama? Tovi tietokoneen äärellä tuottaa ällistyttävän tuloksen: ruudulla hymyilee pian kasvoja kaikista näistä maista!

      Panaman Bocas del Toron saaristossa olisi vapaa sohva odottelemassa suomalaisvieraita!

      Parissa päivässä sähköpostiin kolahtaa kolme englanninkielistä kutsua, joiden perusteella matkareitti on helppo lyödä lukkoon.

      Ensimmäinen sohva odottaa maailman väkirikkaimmassa kaupungissa Me´xicossa: 25-vuotias lääketieteen opiskelija Hector on kentällä vastassa. Tämä Oaxacan zapoteekki-intiaani asuu keskikaupungilla pienessä kolmiossa 5. kerroksessa.

      Vierashuoneessa "sohvan" virkaa toimittaa iloisen värikkääksi maalattu rautakerrossänky. Isäntä kaataa laseihin tequilaa ja toivottaa ensimmäiset ulkomaiset vieraansa sydämellisesti tervetulleiksi kotimaahansa.

      Hector on asialleen omistautunut isäntä. Hän lyöttäytyy iltaisinkin seuraan varmistamaan, että kaukaiset vieraat varmasti löytävät parhaat ja edustavimmat ruokapaikat.

      Seuraava sohva löytyy Costa Rican pääkaupungista San Josésta. Tällä kertaa koti on yhdeksänhenkisen perheen valtavassa omakotitalossa. Rauta-aidat, piikkilangat ja moninkertaiset varmuuslukot kaikissa ovissa kertovat omaa kieltään yhteiskunnan eriarvoisuuksista. Maria-emäntä esittelee ensi töikseen kaksi muuta surffaajaa, kanadalaisen ja kreikkalaisen, jotka niin ikään majailevat pari päivää hänen kattonsa alla.

      Yhteinen ilta sujuu iloisen kokemusten- ja kulttuurinvaihdon merkeissä. Kaikilla on pelkästään positiivista kerrottavaa sohvasurffauksesta.

      Panamassa on tiedossa etukäteen ajatellen eksoottisimman tuntuinen sohva: Bocas del Toron saaristo Karibianmeren puolella näyttää kartalta katsoen kovin jännittävältä.

      Lento pääkaupungista Panamá´sta Bocasin pääsaarelle kestää pienellä potkurikoneella runsaan tunnin. Pienemmälle Careneron saarelle on matkaa vielä kymmenen minuuttia moottoriveneellä.

      Surffari Leigh löytyy pienen etsiskelyn jälkeen idyllisestä, laiturin päälle rakennetusta talosta. Nelikymppinen pariskunta kolmivuotiaine tyttärineen on muuttanut tänne New Yorkista vasta kolme viikkoa sitten.

      Sohvasurffaajaksi Leighillä oli varsin vaatimattomat nukkumamukavuudet vieraille - mutta epämukavuuksia korvaa sopivasti kristallinkirkkaan veden liplatus lattialankkujen alla.


      Lisätietoja www.couchsurfing.com

      HS - Meno & Paluu - 19.4.2008 - 925 merkkiä - 1. painos
      Idea syntyi Yhdysvalloissa

      Sohvasurffaus, couch surfing, levisi Yhdysvalloista vuonna 2005 maailmalle.

      Reppumatkailijoiden sivuston ylläpitäjät tarjoavat toisilleen yösijaa omalta kotisohvaltaan. Tarkoitus on tutustuttaa toisiinsa eri kulttuureista tulevia ihmisiä.

      Jäseneksi voi liittyä kuka hyvänsä ympäri maailman.

      Jäsenet antavat sivuilla kokemuksistaan ja toisistaan kirjallisia arvioita, millä pyritään takaamaan, että järjestelmä toimii luotettavasti.

      Koska pääpaino sohvasurffauksessa on kontaktien luomisessa, jäseniltä ei yösijan tarjoamisen lisäksi edellytetä muuta palvelua (aamiaista, kuljetuksia, oppaana toimimista ym.).

      Yösijaa tarjotaan pääsääntöisesti 1-2 henkilölle ja 1-2 päiväksi kerrallaan. Nämä ovat kuitenkin jäsenten kesken neuvoteltavia seikkoja, kuten muutkin yksityiskohdat.

      Yösijasta ei veloiteta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      92
      1910
    2. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      406
      1371
    3. Nainen, varmaan järkyttyisit jos saisit tietää tunteeni

      että vieläkin olen sinuun ihan hulluna, niin että tunnen olevani jatkuvasti sekaisin. On hajamielisyyttä, unohtelua ja s
      Ikävä
      48
      1285
    4. ''Jokainen,joka antaa luottamuksensa Rydmanille,antaa hyväksyntänsä tälle toiminnalle!''

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010507069.html Onko ala-ikäisten tyttöjen lähentely sekä alkoholin tuputtaminen he
      Perussuomalaiset
      126
      1237
    5. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      105
      1174
    6. Jo 2-vuotiailta joudutaan poistamaan hampaita

      Huolestuttavaa, ei ole ruokailutavat kunnossa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010491761.html Huolestuttava ilmiö leviä
      Maailman menoa
      58
      1164
    7. Onko välillämme tunteiden telepatiaa

      Nainen, sano mitä tämä on? Tunnen välillä sinut niin elävästi, tunnen yhteyden, tunnen rakkauden ja hyväksynnän. Olisi h
      Ikävä
      43
      985
    8. Teen aloitukset minkälaisia te sinkku miehet ovat? Ja naiset saavat kommentoida?

      Minusta oli hausta tämä Rosa Tanin miehet on hänen mukaan haluavat vain alle 30 vuotiaita ja sitten varsinkin haluavat 2
      Sinkut
      129
      943
    9. Jos molemmat tykkää

      niin miksi se on niin vaikea sanoa suoraan? Kumpikaan ei pysty, vaikka tunteita on. Onko jotenkin helpompi ilmaista se y
      Ikävä
      33
      818
    10. Tulta ja tulikiveä, sarvia ja häntiä

      Koska kristilliset ääriainekset pelottelevat tavallisia ihmisiä, on välttämätöntä puhua tästä aiheesta. Siis helvetistä
      Hindulaisuus
      383
      766
    Aihe