Kerran talvessa - kun saa kokonaisia suolasillifileitä - täytyy tehdä tämä:
3 suolasillifileetä - liota maidossa pari tuntia ja nypi liiat ruodot pois, jos viitsit ja ne kiusaavat
kanamuna
vehnäjauhoja
korppujauhoja
2 sipulia
2-3 dl kuohukermaa
voita, pippuria
Leikkaa silleistä halumasi palat. Silli paneroidaan kastamalla ensin vehnäjauhoihin, sen jälkeen vatkattuun kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Älä suolaa - kalassa on vielä sitä kyllin.
Anna paneroitujen fileitten kuorruttua rauhassa tovi.
Viipaloi sillä välin sipulit ohuiksi viipaleiksi ja ruskista kasarissa voissa miedolla tulella hauduttaen. Anna sipulien vähän karamellisoitua. Voit ripauttaa hyppysellisen sokeria sipulirenkaitten joukkoon, mutta älä anna niitten palaa.
Paista paneroidut sillifileet voissa puolilämmöllä kullanruskeiksi; pidä lämpimänä.
Kaada kerma sipulikasariin ja anna hautuen kiehua pari minuuttia. Pippuroi ja maista maku - tulisi olla sipulisen makeaa.
Nosta sillifileet tarjolle ja kaada päälle kermakastike ja sipuliviipaleita. Tämän kanssa maistuu perunalumi, kokoperunat ja kerran tein uppomuniakin kaveriksi.
Tämä on vähän tällaista äijien ruokaa - helppo tehdä etukäteen viimeistelyä varten valmiiksi ja olut maistuu aika kivalta suolaisen sillin kanssa. Ja vähän eksoottistakin - silli on harvinainen kala eikä mikään kalapuikkoseiti, jooko?
Paistettua silliä, kermasipulia
19
2397
Vastaukset
- teet ?
Niistä joulunajan kokonaisista silleistä, joista tehdään lasimestarinsillikikin ?
Juuri niistä - matjes ei taida tähän käydä. Olen ostanut niitä vakuumisillejä, joissa on kolme filettä pakkauksessa. Siksi rakensinkin tämän kolmelle fileelle.
- porkkanapää
crudo kirjoitti:
Juuri niistä - matjes ei taida tähän käydä. Olen ostanut niitä vakuumisillejä, joissa on kolme filettä pakkauksessa. Siksi rakensinkin tämän kolmelle fileelle.
Tämä vois olla ihan täydellinen sunnuntaibrussi/dagen efter ruoka ..
pitääkin testata seuraavan kerran kun on
moinen tilanne :o)
- Erinomaisen hyvää oli !
Meille, jotka olemme joutuneet terveydellisistä syistä tottumaan
jo vuosia vähäsuolaiseen ruokavalioonn, silliä olisi pitänyt liottaa
paljon, paljon kauemmin, yön yli. Kun on tottunut vähäsuolaiseen ruokavalioon, pienempikin suolaisuus tuntuu voimakassuolaiselta. No, sehän on vain sovelluskysymys.
Toisaalta sillin luonteeseen kuuluu maistua edes jonkunverran suolaisuus.
Kiirettä piti nyt ekalla kerralla ajoituksen kanssa, eli saada kaikki yht'aikaa valmiiksi ja lämpimänä pöytään.
Sipuli-kermakastike ei saa palaa, sillit toisella pannulla kypsentymässä kullanruskeksi ja siinä ohessa piti tehdä muusi,
päädyin muusiin.
Hyvää oli ja teen toistekin, kiitos paljon ohjeesta, joka jää listalleni pysyvästi ! Silliä saa aina, eikä minusta ollut erikoisemmin "äijäruokaa", repertuaariini kuuluu saman sarjan muut hyvät herkut, läskisoosi, pyttipannu yms. aina silloin tällöin. Elämästä pitää ja voi nauttia - tasapainoisesti.- viritelty
vähäsuolaisesta Hollannin matjes sillistä muutama harjoituskerta . Kiitos taas Grudo !
Ainahan näissä resepteissä silliä käsketään liottamaan yli yön ja varmaan se paikallaan onkin. Silli tahtoo vain pehmentyä liikaa pitkässä liotuksessa ja koska nykyinen silli on paljon vähemmän suolaista kuin ennen, ei niin pitkä liotus liene enää niin ehdotonta.
Mutta - olet ihan oikeassa: ihmisten maku suolan suhteen on myös muuttunut ja monet kaihtavat jo vähäistä suolaisuutta kun eivät ole enää siihen tottuneet.
Siis: liotusaika maun mukaan!
Mutta kiva kun testasit - mukava todeta vanhojen reseptien heräävän taas eloon.
- kermasipuli
nopeasti:Peipsiveeren pienetmakeat siplit kuoritaan ja ladotaan vuokaan.Tilkka vettä pohjalle , hunajaa, rakunaa ja mikroon 5 min.Sitten lisäät kerman ja lusikoit valunutta lienetä joukkoon. Muutama minuutti ja vie kielen mennessään.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2010/Kermasipulit, mutta ei siis juustoaHunaja tuo tässä makeutta. Jos sipulit ovat todella hyviä ja jaksaa hauduttaa niitä niin, että ne karamellisoituvat - kuten sipulikeittoa tehdessä - saadaan sipulin oma makeus esiin ja hunajaa tai sokeria ei edes tarvita.
Kermassahan on myös makeutta. Rakuuna sopii hyvin - tai timjami.- olet...
kirjoitushäiriöinen?
En kommentoinut tuota mainintaasi tuosta Peipsiveeren sipulista: tuttuja ovat ja makeita, samoin Piirissaaren sibul.
Myös Peipsiveeren hapukurk lienee sinulle tuttu asia.
Kun nyt kysyn, niin tiedätkö mikä on "Kriuksujuust"; minä en ja siksipä kyselen..- natista
crudo kirjoitti:
En kommentoinut tuota mainintaasi tuosta Peipsiveeren sipulista: tuttuja ovat ja makeita, samoin Piirissaaren sibul.
Myös Peipsiveeren hapukurk lienee sinulle tuttu asia.
Kun nyt kysyn, niin tiedätkö mikä on "Kriuksujuust"; minä en ja siksipä kyselen..Oliskos lapinjuuston tapasta ,
jotenkin jouluun se liittyy
http://tartu.postimees.ee/141207/tartu_postimees/uudised/301360.php
Pitää kipasta " eesti herkut " kauppaan kyselemään - jälkeen ei saa myydä
natista kirjoitti:
Oliskos lapinjuuston tapasta ,
jotenkin jouluun se liittyy
http://tartu.postimees.ee/141207/tartu_postimees/uudised/301360.php
Pitää kipasta " eesti herkut " kauppaan kyselemäänledile = esille, koska ei säilöntäaineita !
Jo on aikoihin eletty.
- ja tuoretta silliä
myytiin Vitualmarket = torin, kolmessa kalakaupassa. Ihan kateeks kävi.
Joo, olen huomannut saman, että monessa paikassa Saksassa myydään tuoretta silliä. Saattaa olla kyllä tuontitavaraa Tanskasta vaikka onhan Saksallakin tuota Pohjanmeren rantaa ja Helgoland kaupan päälle.
Parhaat silli- ja muutkin kalaruoat löytyvät Cuxhavenista - ainakin tuoreudella mitaten.
Saksalaisesta rollmopsista en perusta, mutta paremman saa kun tekee näin:
Vähän erilainen rollmops
matjesfilettä
kaprista
sinappia - sokeritonta
maustekurkkua
sipuli
(tilliä tai ruohosipulia)
Jauha kapris, sinappi, maustekurkku ja sipuli keittiökutterilla massaksi ja mausta maustepippurilla. Levitä massa matjesfileen päälle - ripottele tilliä tai ruohosipulia, jos saat tähän aikaan kunnollista käsiisi - ja rullaa rullalle. Fileestä saa ainakin kaksi rullaa. Kääri rullat tiukasti voipaperiin tai folioon.
Anna maustua pari päivää jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä rullasta pienemmiksi siivuiksi. Tämä on erinomainen alkuruokaresepti kuuman, keitetyn perunan kanssa.
Enkä ole ihan tähän törmännyt Saksassa.- rollmops
crudo kirjoitti:
Joo, olen huomannut saman, että monessa paikassa Saksassa myydään tuoretta silliä. Saattaa olla kyllä tuontitavaraa Tanskasta vaikka onhan Saksallakin tuota Pohjanmeren rantaa ja Helgoland kaupan päälle.
Parhaat silli- ja muutkin kalaruoat löytyvät Cuxhavenista - ainakin tuoreudella mitaten.
Saksalaisesta rollmopsista en perusta, mutta paremman saa kun tekee näin:
Vähän erilainen rollmops
matjesfilettä
kaprista
sinappia - sokeritonta
maustekurkkua
sipuli
(tilliä tai ruohosipulia)
Jauha kapris, sinappi, maustekurkku ja sipuli keittiökutterilla massaksi ja mausta maustepippurilla. Levitä massa matjesfileen päälle - ripottele tilliä tai ruohosipulia, jos saat tähän aikaan kunnollista käsiisi - ja rullaa rullalle. Fileestä saa ainakin kaksi rullaa. Kääri rullat tiukasti voipaperiin tai folioon.
Anna maustua pari päivää jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä rullasta pienemmiksi siivuiksi. Tämä on erinomainen alkuruokaresepti kuuman, keitetyn perunan kanssa.
Enkä ole ihan tähän törmännyt Saksassa.olin , kuten Raholakin tähänasti - epäluuloinen
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/qr.html#roll . Nyt vaan virittelemään ohjeesi mukaan ! Vaikka ei se silakkarullia voita . - pakettisilli
rollmops kirjoitti:
olin , kuten Raholakin tähänasti - epäluuloinen
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/qr.html#roll . Nyt vaan virittelemään ohjeesi mukaan ! Vaikka ei se silakkarullia voita .eli voipaperiin ja sanomalehteen ja uuniin.
Kuinkas se silli oikeaoppisesti tehtiinkään ? pakettisilli kirjoitti:
eli voipaperiin ja sanomalehteen ja uuniin.
Kuinkas se silli oikeaoppisesti tehtiinkään ?Tuota varmaan tarkoitat - Silliä paperissa. Kyseessä jälleen kerran perinteinen ruotsalainen husmanskostin ruokalaji.
2 pkt kevytsuolattua silliä tai sillifilettä
8 keitettyä perunaa - kesällä uusia, nyt sitä mitä saa
1 - 2 puna- tai tavallista sipulia - kesällä myös sipulien varret
2 - 3 keitettyä munaa
1 dl tillisilppua - tätähän et nyt saa kuin sitä rehutilliä - odota kesää!
voita
ruohosipulisilppua
Liota sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia. Leikkaa leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa ja voitele paperit keskeltä voilla.
Viipaloi perunat ja munat munaleikkurilla ja viipaloi sipulit.
Lado paperille kerroksittain ensin perunaviipaleet, päälle valutetut ja pitkittäin puolitetut sillifileet, tillisilppu, munaviipaleet ja sipulit.
Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi paketiksi siten, että aromit ja syntyvä liemi pysyvät paketissa - taitekohta ylöspäin. Laita paketit uunipannulle ja kuumenna 250 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta sillinyytit lautasille ja avaa ne vasta pöydässä äläkä polta naamaasi avatessasi ja nuuhkaistessasi kuitenkin paketista tulevaa tuoksua.
Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa lämmin silliateria paahdetun ruisleivän kanssa.
Tyonne nyyttiin voisi laittaa myös muutaman punajuuren viipaleen - olisi tosi hyvää - mutta pilaavat esteettistä vaikutelmaa värjäämällä kaiken punaiseksi.- ihana pakettisilli
crudo kirjoitti:
Tuota varmaan tarkoitat - Silliä paperissa. Kyseessä jälleen kerran perinteinen ruotsalainen husmanskostin ruokalaji.
2 pkt kevytsuolattua silliä tai sillifilettä
8 keitettyä perunaa - kesällä uusia, nyt sitä mitä saa
1 - 2 puna- tai tavallista sipulia - kesällä myös sipulien varret
2 - 3 keitettyä munaa
1 dl tillisilppua - tätähän et nyt saa kuin sitä rehutilliä - odota kesää!
voita
ruohosipulisilppua
Liota sillifileitä kylmässä vedessä pari tuntia. Leikkaa leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa ja voitele paperit keskeltä voilla.
Viipaloi perunat ja munat munaleikkurilla ja viipaloi sipulit.
Lado paperille kerroksittain ensin perunaviipaleet, päälle valutetut ja pitkittäin puolitetut sillifileet, tillisilppu, munaviipaleet ja sipulit.
Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi paketiksi siten, että aromit ja syntyvä liemi pysyvät paketissa - taitekohta ylöspäin. Laita paketit uunipannulle ja kuumenna 250 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta sillinyytit lautasille ja avaa ne vasta pöydässä äläkä polta naamaasi avatessasi ja nuuhkaistessasi kuitenkin paketista tulevaa tuoksua.
Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa lämmin silliateria paahdetun ruisleivän kanssa.
Tyonne nyyttiin voisi laittaa myös muutaman punajuuren viipaleen - olisi tosi hyvää - mutta pilaavat esteettistä vaikutelmaa värjäämällä kaiken punaiseksi.näin tehtiinkin. Mamma kun oli ruotsinperuja. Punajuuret voi laitaa omaan esim foliobyyttiin
http://foody.fi/reseptit/selaa/3841
tai
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=928
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=64
http://www.herkut.net/resepti.php?id=454
mainiota perushakusta http://www.ruokaohjereseptit.fi/reseptiohje/uunipunajuuret/
- porkkanapää
On muuten hyvää. Tein sitä eilen rapujen lämpimäksi lisäkkeeski.
Siinä oli vaan 1 ongelma, ei meinannut riittää...ihmeellistä kyllä jopa nti 16 v
joka inhoaaaaa sipulia, pyysi lisää ja sanoi että tee usammin tätä.
Onhan sitä paistettuja sipulirenkaitan tullut tehtyä useestikkin, vaan tämä on ehdottomasti parempaa, kannattaa kokeilla.
Riittäväasti kun hauduttaa, niin maku on jännän makea, ja ripaus mustapippuria myllystä antaa sen viimeisen silauksen.
Njam
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus166768- 1972500
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan1001928En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.761507Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k1911059- 41980
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va46949- 77843
- 45719
Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."
Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka7708