Kaaleet varoitus!

sanaa.

Kaaleet varoitan teitä yhdestä nykyajan synnistä, kateudesta.

Muistan vielä 80- luvulla kun olin lapsi niin kaaleilla oli todellista lähimmäisenrakkautta, oli yhdessäoloa niin perheiden kuin vanhusten kesken. Ainakin meillä. Jos joku tuli kylään hyvillä ajatuksilla niin jokainen oli kunniavieras. Jos joku oli saavuttanut elämässään jotain vaikkapa työelämän saralla saanut työpaikan esimerkiksi bussikuskina niin häntä arvostettiin ja hänen puolestaan oltiin iloisia eikä lytätty esimerkiksi kaajeenmoisuuden takia. Ihmiset olivat mitä olivat ja hyviä toisilleen, aurinko paistoi niin taivaalta kuin maan päältä ja kaikilla oli hyvä olla!

Ankarin nolo oli se joka kehtasi huijata tai valehdella toista mustalaista olikoon hän millainen muuten tahansa.
Vielä silloin lapsetkin olivat lapsia ja heitä neuvottin ja ojennettiin siihen suuntaan että heidät uskaltaa maailmalle päästää!

Jos jollain oli jossain "hyvä kaajo" niin sen tiesivät ulkopuolisetkin että näille ei saa pahaa tapahtua eikä näiltä varasta kukaan.



Siinä vain muutamia asioita joita muistan lapsuudestani, jotenkin tuntuu että jokin on muuttunut?

Mieleeni tulee heti montakin tapausta että ihminen on elämässään ajautunut työelämään
ja valkolaisten pariin vaikka vastarintaa on varmasti kaajeidenkin puolesta ollut. Silti oma paikka on kuitenkin löytynyt ja eletyn elämän ja muiden vaikutussuhteiden alaisena on saattanut oma elämäntapa muuttua askeleen verran valtaväestön suuntaan. Jos ihminen on kuitenkin aina reilusti tunnustanut olevansa mustalainen ja saanut ne vastukset jotka mustalaiselle kuuluvat ja SIITÄ HUOLIMATTA löytänyt sen oman tapansa elää niin mielestäni se on hatunnoston arvoinen paikka!

Joissain ihmisissä olen huomannut että se kuitenkin on saanut negatiivisia tunteita tai ajatuksia aikaan. Nehän taas syvimmillään johtuvat siitä,vaikka kaalohan ei niin pitkälle osaa ajatella, että itse ei ole pystytty tai saatu mahdollisuutta tehdä niinkuin on myöhemmin ehkä huomannut haluavansa. Mielestäni nämäkin ihmiset ovat kuitenkin oikeutettuja parantamaan elämäänsä haluamaansa suuntaan! Ei ole yhtään huono tapa aloittaa vaikka siitä että heittää kaiken vihan, kateuden, katkeruuden tai muuten vaan oman huonuden tunteen yksinkertaisesti nurkkaan ja lähtee siitä liikkeelle että KUN MINÄ AJATTELEN MUISTA HYVÄÄ, NIIN MUIDENKIN ON AJATELTAVA MINUSTA, OLEN SIIS HYVÄ. Kaikkia emme tosin voi muuttaa, mutta Jumala antakoon meille syntimme anteeksi.

Jokainen meistä voi, ja Itsensä kehittäminen kannatta. Se alkaa sisältäpäin ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa opiskelut tai siirtyä työelämään, se antaa sisältöä elämään ja nostaa itsetuntoa ja omaa arvoa, tietysti palkan lisäksi! Niin ja ihan vinnkkinä vaan, ei niillä kaajeillakaan ole rikkauksia tai hienoja taloja alunperin ollut. Työllä ne on maksettu eli meillä ON siis vielä rahaa pankissa.

Minä ainakin iloitsen jos nään kaalon joka on pärjännyt ilman että on tarvinnut huijata tai varastaa. Meistä on, sittenkin!


-Ei vihalla eikä voimalla, vaan Järjellä ja Tunteella.

10

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nainen..

      Oli kiva lukea kerrankin asiaa!
      Meillä olisi niin paljon oppimista entisistä ajoista jotka meidän nuoret heittäisi mielellään roskiin. Mustalaisuus on sisällä ei niinkään ulkopuolsissa asioissa taikka itse keksityissä tavoissa. Toki on hyviä tapoja mutta niitäpä ei enää näy. Mutta kaikkea hyvää kaikille ja kirjoittajalle kiitos hyvästä kirjoituksesta.

    • puhut

      Juuri oikein..Ennen tunsi sen yhteyden kaaleiden välillä, nykyään se on vaan muisto sieltä menneisyydestä.

      Olet ihan oikeassa tuosta työelämästä ym asioista. Tälläisia kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin tänne enemmänkin kommentoimaan.

      Turhauttaa jo nuo joutavat jutut.

    • gffgfgfnngf

      "Jos jollain oli jossain "hyvä kaajo" niin sen tiesivät ulkopuolisetkin että näille ei saa pahaa tapahtua eikä näiltä varasta kukaan. "

      Mutta muille kaajoille saa tapahtua ja niiltä saa varastaa, niinkö?

      Oli meinaan muuten tosi positiivista tekstiä, mutta ihmettelen vain tällaisia pikku lipsahduksia...

      • muutakin kohtaa

        joissa tuli lipsahduksia


      • justiinavain

        Ei tietenkään kellekkään ihmiselle saannu tehä mitään värää, mutta jos joku erehty tekemää tutuille kaajeille jotakii väärää, niin toiset mustalaiset laitto vastuuseen semmosent pahantekijä mustalaiset. Tuttuja kaajeita pijettiin yhtä suuressa arvossa kuin omija perheenjäsenijä


    • Nostelemme hattuja

      Kauniisti sanottu!
      Nostan hattua kirjoittajalle...
      Kateus ja ahneus on kauheita asioita. Monet sortuvat niihin.
      Minä olen satsannut lapsiini, ja tuntuu että ikään kuin tulisi korkoa koko ajan.. :) Ei siis rahallisesti, vaan muuten

    • eihän sitä ennenkään

      oltu toisille hyviä,kateus oli silloin piilossa,muistan kun hevosia vaihdetiin,niin sukulais mies sai vatsa tauti,oli niin kateellinen kun kaajeet olivat minun porukalle niin hyviä.

      Nykyään ei tarvitse olla kateellisiä,koska tuki rahat saa jokainen meistä,riipuu vain omasta järestä miten ne sijoitaa.

      Ja mustalaisuus "haalenee"koska halutaan olla niin kaajeenmoisia,ei enään osata olla omia itseä,katsotaan mitähän toinen sanoo ja tekee, sitten tehdään samaa perässä,tämä ei ole meikäläisen mottoa.

      Oli se kaalo ennen kuitenkin mustalainen,ei se välittänyt mitä kaajeet ajatteli vaan eletiin omaissa,ja välillä vähän kaajeittenkin ruokissa!

      Ei,tämä peli enään vetele, kyllä meidän pitäisi olla kuitenkin niin kuin ennen.
      Olisi mukava puhutella kunnon kaaloa joskus,nykyään kysytään vain materialisismista asioista.

      Menenpä tässä illastamaan ruunat,ja panen aitta ovet kiini.

    • hyvä kirjoitus

      minäkin olen sen ajan ihmisiä jotka vielä muistavat tuon ajan kun kaalo oli kaalo toiselle kaalolle .jos jossain olit yksin kaajeitten keskellä ja näki toisen kaalon niin hetihän sitä mentiin juttusille ja kaaleet oli yhtä,ei tuntunut orvolta kaajeitten parissa.luotettiin toiseen kaaloon.tänä päivänä ei kaikkien kanssa uskalla mennä edes juttelemaan,hätäsesti päivää nyökätään ja äkkiä pois ettei tarvii pitemmille puheille ruveta.sellaseksi maailma on ikävä kyllä mennyt kaaleilla.ja minunkin vanhemmat jos näki jonkun vähän kurjemman ja yksinäisen jossain.se otettiin ikäänkiun omaan huostaan,sitä autettiin kaikin tavoin,jos ei ollut rahaa sitä annettiin ,eikä velaksi,jos ei ollu kortteeria se tarjottiin.ja kukaan ei saanu kohdella huonosti,sitä pidettiin parempana kuin omaa.kaikki mitä oli se jaettiin.eikä silloin myyty toiselle kaalolle tavaraa,annettiin jos jotain tarvitsi.tänä päivänä kaalo myy toisilleen vaikka vanhat vaatteensa ja ottaa vielä monin kertaisen hinnan.eli ihmisyyttä ei kaalololla ole toisiaan kohtaan missään asiassa.ei minun mielestä ole kaajeenmoisuutta jos käy töissä ja elättää itsensä ja perheensä.mihin se kaaleenmoisuus siitä häipyy.se vaan on niin että meidänkin pitää kulkea kehityksen mukana ja mukautua siihen,ei enää kauppaamalla elätä itseään eikä muitakaan.se oli enne kuin kaalolla ei ollut muita mahdollisuutta.nyt on mahdollisuuksia vaikka miten paljon tarjolla.tartutaan niihin ja neuvotaan lapsemme ja lapsen lapsemmekin tekemään niin

      • romani1

        Monta hienoa kirjoitusta. Näin käy, kun elämä muuttuu ja ihmiset muuttuvat. Sain olla pieni poika 50-luvulla ja minä rakastin romaneita. Yksi lause siltä ajalta, jota pitäisi soveltaa nykyäänkin. "On hyvä mustalainen. On ylösotettu kaajeissa ja kaaleissa. Yksinäiset, niinkuin minä olin. Aina autettiin ja oltiin ystävällisiä. "Hänelle ei saa sanoa mitään. Hän yksinäinen". Odotin aina kesää ja Lammelle tulevia mustalaisia. Suuri osa heistä, on kuollut mutta kyllä vielä eläkin, osa heistä. Virkkala, Mustio ja Karjaa oli paikkoja, missä minun sukulaiset ja sen ajan mustalaiset, oli tavattavissa. 60-luvulla, oli vielä, hyvin samanlaista. Muistan tässä olla yhtä hyvää tapaa. Jos tavattiin humalassa olevaa oman porukan ihmistä, jolla oli rahaa, ehkä vähän enemmän. Otettiin talteen, suurin osa ja ilmoitettiin toisille että, rahat olivat tallessa. Toinen asia. Sama tilanne. Hoidettiin ihminen kotiinsa. Humalainen kuunteli, selvää kaveria. Pysty "pitämään kurissa", jos oli ongelmia. Selvän miehen sanaa, kuunneltiin. Kun mentiin johonkin vieraaseen kaupunkiin/kylään, kysyttiin, missä täällä asuu mustalaisia ja mentiin kylää. 1970 asuttiin Pitäjänmäen Kolkassa. Siinä oli ainakin 50 jos ei enemmän mustalaista ja pärjättiin hyvin. Silloin ei voinut valikoida, ketä asuu ylhäällä ja kuka alhaala mutta, pärjättiin. Yleensä tuli vielä muitakin sukulaisia/ystäviä ja porukka ja juhla lisäntyi, ilman ongelmia.
        Kyllä tulee ikävä, kun kirjoitta tätä juttua.
        Kaikile ketä tuntee itsensä, näistä kertomuksista. Siunausta ja paljon terveisiä, teille, toivoo Helge


    • teen parannusrta

      meille uskoville taivaallisen fiksu huomautus. ja haluan heti ottaa vinkista varteen ja tehda parannusta ,koska nyt kun on kaajeilla lama niin meita k;yhija kaaleita se koskee ennemman , jumala anna mulle kaikki kateus ja pahan suopaisuus anteeksi , ja siunasuta tolle viestin laittajalle

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe