LaCie vai Buffalo verkkolevy?

Verkkolevyttäjä

.... vai joku muu?

Etsiskelen verkonpainoksi sopivaa levyä. Käyttö etupäässä kahden kotikoneen yhteisenä tietovarastona langattoman verkon yli. WLAN:in hitauden tähden varmuuskopiointi toiselle USB levylle suoraan verkkolevyltä USB:n kautta olisi suotavaa. Käyttö Internetin yli plussaa, mutta ei välttämätön.

Levy olisi aina päällä, joten sähkönkulutuksellakin on merkitystä. Siispä purkki olisi hyvä mennä lepotilaan,kun sitä ei käytetä.

Kohtuuhintaisia näkyy olevan esim. Buffalo LS-CH500L (n. 130e) ja LaCie Network space 500GB (n. 100e).

Mutta onko kellään kokemuksia näistä puolesta tai vastaan?

Kiitokset kommenteista jo etukäteen. Muutkin suosittelut ( tai -) tässä hintaluokassa ovat tervetulleita.

8

3868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Buffalo linkstation live on ollut ok, plussana vielä se että siihen uppoaa 3rd party tavaraa jolloin siihen saa syslog serverin, webbiserverin, torrenttisoftan (ellei ota sitä mallia jossa se on jo valmiina) Logitech squeezeboxinkin serverisoftan siihen saa ja paljon muuta (kaikkee ei tosin jaksa pyörittää yhtäaikaa)

      Pelkkänä verkkolevynäkin hyvä, virranhallintaa ei ole eli pyörii kokoajan - mikä taas on kiintolevylle parempi kuin sammuilu tiheään. Uusimmissa firmiksissä on webaccess, vähän kökkö mutta ajaa asiansa. USB backup on ja liitetyn usbilevyn voi jakaa verkkoonkin.

    • wlan ole liian hidas verkkolevylle, sitähän Applen Time Capsulekin käyttää. Sulla lienee vanhanaikaiset wlanit?

      • ...............

        n:stä ei taida olla vielä standardia, draft pelkästään. 300Mbps käyttöön saamiseksi tuntuu olevan eritapoja, 2.4/5 GHz sekä kahdella kanavalla operoiva g.


      • ..........

        802.11n WLAN:illa. Siis niillä 600 Mbit dual band laitteilla.

        Itse käytän kuitenkin mieluummin 1 Gbit/s LAN:ia. Tulee 80 MB/s (eli jotain 600-700 Mbit/s).

        RAID-levypalvelimestani lähtisi 4 Gbit/s, porttiaggregaatiolla olen neljällä gigabitin portilla nähnyt yli 250 MB/s (2000 Mbit/s). Vertailun vuoksi uusi läppäri lataa levyltään 30-50 MB/s, pöytäkone 80-100 MB/s.


    • verkkolevyttäjä

      Kun itse kysyy ja itse vastaa, niin saa mieleisensä vastauksen.

      ...Mutta ei valitettavasti mieleistänsä tavaraa. Ostin nimittäin tuon puhvelin Mikrobitin 12/08 pikatestin ja kysymykseeni annetun vastauksen perusteella. Laite on toiminnoiltaan ja dokumentoinniltaan jossakin paskan ja surkean välimaastossa. Ilmeisesti muutkin laitteet ovat samaa luokkaa, koska menestyi kuitenkin kohtalaisesti MB:n vertailussa. Alla kommentteja:

      1. Dokumentointi:
      Pakkaus lupasi suomenkielistä ohjetta, joka oli suunnilleen seuraava: pistä CD koneeseen ja seuraa ohjeita. Siihen loppuikin suomen kieli. Englanninkieliset ohjeet olivatkin vain eri komentojen selostuksia, ei neuvottu, miten luodaan verkkolevyosioita ja annetaan niille käyttäjäoikeudet. Selvää nörttikamaa. Vain asiaan vihkiytyneille ja tällaisten kanssa työkseen pelaaville.

      2. Asennus.
      Onnistui OK ja perustoiminto, eli yhden verkkolevyosion näkyminen wintoosan levyasemana sujui kivuttomasti. Myös nopeus OK, eli nielee suunnilleen sen, mitä 54Mbps WLAN verkkokin. Yksi kone ei lukenut asennuksen jälkeen USB tikkuja, mutta vika korjaantui bootin jälkeen. Sen sijaan toisessa koneessa verkkolevy toimii vain, kun sen asentaa palomuuri (comodo) pois kytkettynä. Kun kone nukahtaa välillä, niin taas sama levyn uudelleenasennus palomuuri poiskytkettynä - eihän tuollaista voi käyttää!! No, koetan vielä uutta palomuuriversiota...

      3. Varmuuskopiointi USB levylle.
      Ensimmäiseksi mieleen tullut tapa, eli exploorerissa leikkaa - liimaa menetelmällä kansioittain osoittautui varsinaiseksi limboksi; Siirsi valokuvia 35 minuutissa 1,3GB, tässä vaiheessa kärsivällisyyteni loppui ja lopetin siirron kesken.
      Köppäisellä webbikäyttöliittymällä tehty "backup" saattaa olla nopeampi. Se ei vain mitenkään kerro kopioinnin tilaa. Eli käynnistät komennon hankalasti ja sitten herran haltuun.

      4. Internetin yli jako.
      Kuten toisestakin kommentista selvisi, niin vallan köppäinen viritelmä. Jos riittää kuvatiedostojen katselu selaimella ja yhden tiedoston kerrallaan talletus verkkolevylle, niin tämä on OK. Itse tarvitsen kuitenkin tietojen siirtoa kansioittain molempiin suuntiin FTP-tyyliin - ei onnistu. On tässä tosin FTP, mutta ei taida oikein onnistua kun ei ole kiinteää IP-osoitetta...

      Taistelu jatkuu vielä hetken aikaa ennenkuin annan periksi ja kannan tuon puhvelinpaskan takaisin kauppaan. Varmaankin yhden työpäivän verran olen tämän kanssa jo tapellut.

      Siis tällaista roskaa meille kehdataan myydä.

      • verkkolevyttäjä

        Ei se puhvelinpaska ihan niin surkea ollut kuin ensikäsitys antoi ymmärtää. Comodon päivityksen jälkeen levy löytyy toisenkin koneen exploorerissa luotettavasti.

        VArmuuskopiointi on itse asiassa ihan toimiva, vaikka käyttöliittymä onkin vähän karu. Kun laittaa sen tekemään automaattisesti yöaikaan kopioinnit, niin ei häiritse normaalikäyttöä. Kopioinnit saa päivittäin tai viikoittain tai heti. Kopioinnin saa USB:n yli toiselle levylle noin 10GB/h vauhdilla, tai saman levyn toiselle osiolle. Perillemeno pitää kyllä tarkastaa vertaamalla itse kopiota alkuperäiseen esim. explooresissa kokoja vertaamalla. Tästä pitkä miinus.

        Ilmeisesti nämä perusominaisuudet on tehty aluksi kunnolla ja sitten viritelty kaikenlaista himmeliä päälle, joita mainosmiehet ylistävät paketin päällä ja asiakas saa turhan ruusuisen kuvan.

        Käyttöohje edelleenkin surkea (se englanninkielinen). Asiat selitetään vähän sinnepäin, selviävät suunnilleen saman verran käyttöliittymästäkin. Kaikki asiat pitää kokeilla, miten ne tarkalleen ottaen toimivat.

        Jos aikoo käyttää muuhunkin kuin yhteisenä tietovarastona verkon yli eri koneiden välillä, niin voi suositella ainoastaan asiaan vihkiytyneille nörteille. Jos laskee itselleen palkkaa virittelystä, niin surkea ostos.


    • A. Kekkonen

      Niin kumpis noista merkeistä olis se parempi.

      • Ei kumpikaan, molemmat valmistaa pelkkiä kuoria ja käyttää niissä kullakin hetkellä halvimpia kovoja. Seagate osti Lacien, joten niitä varmaan siellä nähdään, mutta ullkoisiin tungetaan silti linjaston halvimmat ja ongelmallisimmat levyt. Toisekseen vielä se, että noista hajoaa usein pelkkä SATA->USB piiri.

        Järkevämpää ostaa kunnollinen kovo ja erikseen kotelo. Tulee äkkiä halvemmakskin. Mitä NASeihin tulee niin niissä on niin törkyset hinnat, että sellaisen ainakin värkkäisin itse. Jos sillä sähkönkulutuksella tosiaan on väliä, kaupan on myös vähävirtaisia osia ja kännykän tehot noihin riittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3340
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2882
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2730
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2648
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2544
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2365
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1843
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1777
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1650
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1496
    Aihe