Talopaketit Oulunseudulla

Oululainen

Tarkoitus olisi aloittaa talopakettien hintojen/toimitusten kilpailuttaminen kesälle 2005.

Mitä talovalmistajia suosittelisitte mukaan tarjouskierrokselle?

Jos mahdollista niin mahdolliseet omat kokemuksesi kys. valmistajasta kiinnostavat myös.

10

3177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika
    • kimble71
      • kiinnostunut

        Miten täyttövalu onnistui?
        miten ontelolaatatojen asennus?
        tuliko kaikki sähköputket ja menikö niitä tukkoon?
        Jäikö nurkat alemaksi?

        paljonko oli nosturikulut?


    • rese

      suurimmalla osalla valmistajista on tehtaat niillä kulmilla, selvitä ne ensin, säästö rahdeissa saattaa olla huomattava

      • aaro

        Riippuu paljon minkä tyyppisestä talosta on kyse. Haluatko toteuttaa rakentamisen paikallarakentaen, pien- vai suurelementtinä, tilaelementtinä vai miten?


    • oulu

      Kalevasta varmasti näet eri toimittajat :-)

    • Petteri R.

      Olemme itse juuri rakennuttamassa Jylkynkankaalle ensimmäistä taloamme. Tarjouskierrokselle valitsimme JT-talon, jonka laatu on hyvää ja jonka hintaa on helppo käyttää lähtökohtana "avaimet käteen" -ratkaisuissa. Toiseksi otimme Omatalon / Puutalon ja kolmanneksi Mittavakodin, neljänneksi Jukka-talon. Kaikki nämä antoivat tarjouksen JT-talon pohjalta tehdyn muutoksen perusteella, jolle ulkonäköä lähdettiin hakemaan Jukan 123-1:stä. Kastelli ei tee avaimet käteen -taloja ja eräs firma ei antanut tarjousta, muilta ei taidettu kysyäkään, mutta se ei siis johdu mistään rationaalisesta syystä, kuin korkeintaan tarpeesta rajata hakua hiukan.

      JT olisi ollut edullisin, mutta halusimme päästä aloittamaan ennen kevättä. Mittavakoti olisi paikallaan rakennettavanakin aloittanut jo talvella, mutta tällä kertaa he eivät pärjänneet hintakilpailussa. Samoin kävi Oma- ja Puutaloille. Jukkatalolta soittivat ensimmäisen korkeamman tarjouksen jälkeen perään ja tiputtivat hintaa reilusti kuultuaan, että olimme kallistumassa kuitenkin JT-talon puoleen. Tinginnän jälkeen päädyimme Jukkataloon.

      Talon pystytyksen hoitaa Idyllikoti Oy, toivottavasti voin myöhemmin kehua heidän työtään, tällä hetkellä pystytys on vasta alussa ja arvioitavaa kovin vähän. Jukan elementit vaikuttivat ihan laadukkaasti tehdyiltä, mutta kuten joku tällä palstalla kirjoitti, talo on juuri niin hyvä kuin sen pystyttäjät siitä tekevät.

      Maaperätutkimuksen ja perustamistapalausunnon otimme Insinööritoimisto Takkiselta Kiimingistä. Työ vaikutti ihan hyvältä, mittaamispisteitä oli vain kaksi. Jos niitä olisi tietänyt pyytää enemmän, ehkä olisi voinut olla pari enemmän? Tähän valintaan vaikutti se, että kun pyysi naapurin lisäksi hänen asiakkaakseen, sai molemmat 100 eur alennuksen. Muutoin en halua mainostaa tätä yrittäjää muiden kustannuksella, en muistanut kysyä häneltä edes vastuuvakuutuksen voimassaolosta mahdollisen virheen ja vahingon satuttua.

      Maatöissä hinta muodostuu muutamasta tekijästä: hiekan hinta / tonni (esim. 3,50 eur), kaivurin hinta / tunti (esim. 55 eur), salaojasoran hinta / tonni (7 eur), työmiehen hinta / tunti (esim. 28 eur). Lavetoinnit, lätkän vuokra yms. vastaavat suunnilleen toisiaan. Halvimmillaan naapuri kertoi saaneensa hiekkaa alle 2 eur / tn ja kaivurin toisesta firmasta 35 eur/ tunti. Me otimme Kuljetuspolarilta ja olemme tyytyväisiä palveluun, vaikka valinta oli ehkä kuitenkin hiukan kallis, vaikka pärjäsi tarjouskisassa Kiimingin soralle ja Viherrenkaalle tällä kertaa.

      Tämä meni nyt hiukan kysymyksesi ohi, mutta tulipahan kirjoitettua. Kannattaa kiertää noilla okt -rakennusalueilla ja haastatella rakentajia, kuulet valmiiksi pureskeltua faktaa. Minunkin olisi kannattanut kysellä enemmän eikä koettaa "keksiä pyörää uudelleen".

      Elementtiratkaisuun jos päädyt, niin suurelementti voi olla parempi ratkaisu kuin valitsemamme pienelementti, mutta ilmeisesti myös kalliimpi. Etuna on varmemmin suorat seinät ja yhtenäisempi kosteussulku nyt ainakin.

    • Vaikea sanoa

      Kun ei ole kokemusta kuin yhdestä vasta.
      Itse valitsimme Herralan, koska joidenkin tilastojen mukaan suurimpia ja pitkäaiakainen valmistaja talopuolella suurelementeissä. Iso firma Koskinen takana ja puuosaamista ja tavaraa löytyy. Kävimme myös katsomassa Vierurumäellä.

      Muitakin mietimme. Vaaja-talo oli mukana. Rahdit sinäänsä ei ole kuitenkaan mielestäni suurin murhe. Oravaistentalolla tosin kova. Moni muu painaa asiassa.

      Pääurakoitsijallamme oli kokemusta Herrala Taloista. Joten sekin vaikutti päätökseemme.
      Itse emme pähkäilleet talotehtaan elementtien hintoja vaan halusimme sopimukseen koknaishinnan titeyntyyppiselle talolle avaimet käteen ja muuttotarkastuksen läpi.

      Pystystys meni nopeasti 2 päivää. Elemnteissä oli useita valmiusasteita. Valitsimme ulkolaudoistus pohjamaali, ristikoolaus, kipsilevy, villat, muovi, kipsilevy. Välikattoon (1,5 kerr.) tuli harvalauta elementit ja sadekattoon myös elementit (villat valmiina),yläkerran ulkoseinät (korotuspalat) eristetty sisäseinät kipsilevyt valmiina. Ikkunat ja ovet mukaan. Valmiit sähköputkitukset. Suosittelisin pistää kaksinkertaisen ristikkäisen aluskatteen jos tiilikate. Meillä kuului tiilikate myös asennukseen. Väliseininä tuli alakertaan ja yläkertaan kantava väliseinä osittain levytettynä. Palkit oli 7-8 tuumaisia, vahvaa tavaraa. Jatkon hoiti urakoitsijat. Mukana tulevat kosteusanturit kannattaa laittaa.

      Olemme asuneet 2 kk talossa ja olemme tyytyväisiä näillä näkymin. Pitää muistaa että vaikka Herrala on pitkälle vietynä kallis paketti, se sisältää paljon valmist kamaa. Lopputulos ja viimeistely riippuu kuitenkin paljon asentajista ja aliurakoitsijoista. Kyllä hommaa on vielä paljon vaikka olisi pitkällekin viety elementtitoimitus.

      Itsellämme ei talotehtaan kanssa ollut pahemmin ongelmia, nyt kylläkin rakennusalalalla on kova buumi joten viivästyksiä voi tulla.
      Meillä probleemia on porrastoimittajan kanssa saa nähdä milloin saadaan oikeat portaat.

    • Oululainen

      Kiitos kommenteista.

      Tarkoistus olisi rakentaa/rakennuttaa mahdollisimman valmiiksi, koska oma aika menee suurimmaksi osaksi leipätyöhön.

      Asuinpinta-alaksi on kaavailtu tuommoista n.150m2, 1 1/2 tai 2:een kerrokseen.

      Petteri R.:lle kiitos tuosta vinkistä JT-talon suhteen. Pitää kysellä heiltä lisätietoja, koska nettisivut olivat aika huonot.

      • angrypede

        Kysy tarjous myöskin insinööritoimisto puroilalta ja Joperalta.Tekevät haluttuun asteeseen kilpailu kykyisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe