Olen joskus merkannut muistiin seuraavan kastikkeen, jota olen vuosien aikana menestyksellä käyttänyt. Alkuperää en enää muista - josko siitä tietoa on paljon ollutkaan. 2 rl öljyä 1 valkosipulinkynsi 1 iso sipuli 2 rl tomaattisosetta - pyreetä mieluummin 1 rl fariinisokeria 2 rl valkoviinietikkaa 1 tl suolaa 1 tl sinappijauhetta 2 rl worcesterhirensoossia 1 tl chiliä tai kokonainen pilkottuna 1 dl lihalientä Helppo tehdä: Sipulit pieneksi muhjuksi kattilaan ja paistetaan tovi öljyssä. Lisätään kaikki muut ainekset ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia. Tämä sivellään grillattavan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai aikana. Hyvää possunkylkiriville esimerkiksi.
Grillikastike
5
1221
Vastaukset
- aaaa1
Mielestäni valkosipulia ja tavallista sipulia ei tule sekoittaa keskenään. Tulee helposti kitkerää. Jompi kumpi.
- Valkos Ipuli
Valkosipuli kitkeröityy ruskistuessaan, tavan sippe karamellisoituu. Itse laitan valkosipulin mukaan vasta paiston lopussa tämän takia.
- 2233
Näyttää hyvältä, riippuen lihasta voisi ehkä lisätä rosé pippuria, käy naudan kanalihan kans hyvin, hauskaa juhannusta! :)
- nakille soossii
karvakäsi vemputtaa kokin special majoneesit!siinä teille soossoo!
- saideriimakaipaannii
Onneksi et sitten ömerikän malliin sitten käyttänyt sokereita vaan pidit maustesoossin maltillisen mausteisena. Tosin olisin käyttänyt enemmän tuoreita yrttejä ja jättänyt valkosipulin myöhemmäksi - ihan vain maun vuoksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2194137
- 1214006
- 483622
- 612942
- 2002731
- 492508
- 222498
- 202396
- 412279
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412235