Reuman konkurssi oli törkeä Temppu Risikolta ja Kelalta

Potilaat heitteille

Heinolan reumasairaala on ollut toiminnassa vuodesta 1946. Siitä on tullut johtava reumasairauksien hoitokeskus Suomessa. Nyt sitä ollaan viemässä konkurssiin.

Kela ajaa Suomen johtavan reumasairaalan konkurssiin (23.3.2010 21.05 - Nelonen):

"Noin 80 ihmistä osoitti mieltään Heinolan reumasairaalan puolesta eduskuntatalon edessä tiistaina. Mielenilmaus sujui poliisin mukaan häiriöittä.
Reumasäätiön sairaalan konkurssi on jättämässä työttömäksi 280 ihmistä ja lukuisat säännöllisesti hoidossa käyneet reumapotilaat eivät tiedä, mistä voisivat jatkossa hoitoa saada, kun osaamista ei muualla ole.

Konkurssianomuksesta päättää Reumasäätiön valtuuskunta ensi maanantaina. Toimitusjohtaja Hannele Kalskeen mukaan konkurssille ei ole vaihtoehtoja, sillä valtuuskunnassa äänten enemmistö on Kelalla, ja juuri sen edustajat ovat kannattaneet konkurssia."

---

16.4. Helsingin Sanomien haastattelun mukaan ministeri Risikko syyttää Reumasairaalan hallintoa.

Ministeri Paula Risikko katso peiliin ja kysy sitten kuka ajoi Reumasairaalan konkurssiin?
Sieltä peilistä vastaus näkyy. Konkurssi aiheutui Kelan toimenpiteiden ja tahdon mukaisesti. Ministeri Risikko ei sitä yrittänyt mitenkään estää. Risikon selvitykset eivät koskaan valmistuneet, tai ainakaan niistä ei ole kerrottu.

Eduskunnan kyselytunnilla vastailit lukemattoman monta kertaa: että selvityksiä tehdään, selvityksiä tehdään...
Kaksi miljoonaa euroa olisi tarvittu euroja, jotta Reuma olisi päässyt kassakriisistä, voinut maksaa palkat ja jatkaa toimintaa ainakin ensi syksyyn. Tuota kahta miljoonaa euroa ei löytynyt. Sinä, ministeri Risikko, perustelit konkurssia, että kaksi miljoonaa ei auta Reumasairaalaa pitemmän päälle... on olemassa erinomaisia uusia lääkkeitä.... jne.

Miksi nyt valehtelet HS:ssa, että "konkurssi oli törkeä temppu Reumasairaalan hallinnolta"?
Ministeri Risikko. Reumasairaalan lopettaminen oli törkeä temppu sinulta. Se oli törkeä temppu Kelan pääjohtaja Huuhtaselta ja törkeä temppu sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälältä.

Reumasairaalan vaikeita, erikoisosaamista vaativia tulehtuneiden niveleiden leikkauksia ja tekonivelten tekemistä ja vanhentuneiden korjauksia siirretään - minne siirretään. Ilmeisesti ei vain yhteen vaan useampaan - yliopistolliseen keskussairaalan... olipa osaamista tai sitten ei.

Risikon mukaan on perustuslain vastaista, jos reumapotilaat saisivat itse valita esim. neljän vuoden ajan vapaasti hoitopaikkansa.

Onko Suomessa perustuslain vastaista jos vaikea reuman hoitotyö keskitetään siten, että potilaat saavat samalta reumaan erikoistuneelta ortopedilta tarvitsemansa hoidon?
Sama osaava ortopedi leikkaa ja korjaa sekä uudistaa kuluneet tekonivelet, jotka on aiemmin "asentanut" tulehtuneeseen niveleen.
Onko Suomessa perustuslain vastaista, jos myös köyhät ja huono-osaiset saisivat kelan kustantamana kansainvälisesti arvostettua reumahoitoa?

Risikon mielekstä on ja sen vuoksi Reumasairaala lopetetaan. Sen vuoksi Kela ei ole antanut reumapotilaille lähetetteitä Heinolan reumasairaalaan keskitettyyn reumahoitoon.

Risikko on "harmissaan" sairaalan henkilökunnan puolesta. Miten tekopyhää harmittelua.
Risikon jälkikäteen harmittelu on turhaa - kun hän ei tehnyt Reumasairaalan jatkon hyväksi yhtään mitään. Päinvastoin.

Risikon mukaan kahden miljoonan euron "toivelista", jolla sairaala voitaisiin pelastaa, ei ollut realistinen.
Ministeri Risikko, tuolla kahdella miljoonalla eurolla yritettiin saada jatkoaikaa reumapotilaiden hoitamiseen ensi syksyyn, jotta hoito olisi voitu varmistaa kunnes selvityksesi valmistuvat... ja uudet hoitomuodot ja -paikat selviävät.

Valehtelit tv:ssa tietäneesi Reuman tilanteesta vasta kuluvan vuoden tammikuussa.
Sinua, ministeri Risikko, oli kutsuttu kuulemaan Reumasairaalan vaikeasta taloudellisesta tilanteesta paikan päälle jo aikaa sitten. Reumasairaalan hallinto oli kutsunut sinut, ministeri Risikko ensimmäisen kerran jo ministerikautesi alkuaikoina - et kuitenkaan pitänyt tärkeänä missään vaiheessa käydä Reumasairaalassa tutustumassa vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen.

Ministeri Risikko on ilmoittanut laativansa asetuksen lasten reumahoidon järjestämiseksi. Asetuksellahan se järjestyykin.

"Tarjokkaita lasten reumahoidon järjestäjiksi on jo ilmaantunut", toteaa Risikko Helsingin Sanomissa.

Onko tarjokkailla mahdollisuus järjestää lasten reumahoito paremmin kuin mitä se oli hoidettu Heinolan reumasairaalassa?

Heinolan Reumasairaala on toiminut vuodesta 1946. Siellä on koulutettu reumaan erikoistuneita ortopedeja, tehty väitöksiä, suunniteltu ja toteutettu kokonaisvalaista ja erittäin osaavaa monipuolista hoitoa.
Nyt sinä ministeri Risikko lopetat arvostetun ja arvokkaan, 64 vuotta kestäneen, suurenmoisen tutkimus- ja hoitotyön ja siirrät reuman vaikean hoidon - minne sitten siirrätkin.

Ministeri Risikko, sinun työskentelysi Heinolan Reumasairaalan lopettamiseksi ei ole eettistä potilaita kohtaan.

2

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kehittyy

      Niinkuin monesti on todettu ei Heinolan reumasairaala kaatunut siihen ettei Suomesta olisi löytynyt rahaa,vaan haluttomuuteen pitää reumasairaala Heinolassa.Rahaa kyllä löytyy muttei tahtoa.Suomen valtio myöntää esimerkiksi Haitiin noin 50 miljoonaa euroa tukea tai muistaakseni Vietnamille rahaa kunnostaa Megonjokea muutamalla miljoonalla Eurolla.Lisäksi Suomen valtio antaa vuosittain kehitysapua liki miljardilla Eurolla.Tässähän on vasatakkain kotimainen hätä ja ns.kehitysmaiden kehittyminen moderneiksi yhteiskunniksi.Nyt valittiin jälkimmäinen vaihtoehto,eli avustetaan ulkomaaneläviä Suomalaisten kustannuksella.

      • Aikoihin on eletty

        Suomen hallitus on luvannut Suomessa asuville muslimeille oman hautausmaan.
        Koska kunnat eivät ole olleet halukkaita luovuttamaan uskontonsa mukaisia tiettyjen ilmansuuntien mukaisia maita muslimeille, palkataan konsultti asiaa hoitamaan 30.000 eurolla.

        Hautausmaan hinnaksi tullee noin 2 miljoonaa euroa, jotta muslimien ei tarvitse haudata kuolleita omaisiaan suomalaisten "vääräuskoisten" kanssa samoille hautausmaille ja täysin väärinpäin. Suomalaisia kun ei haudata Mekkaan päin.

        Kaksi miljoonaa euroa löytyy siis maahanmuuttaneille hautausmaatansa varten.

        Kaksi miljoonaa euroa ei löytynyt Reumasairaalan pelastamiseen ja hoidon järjestämiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2125
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      175
      1534
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1475
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1219
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      755
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      705
    Aihe