Tarvitaanko Kotkan Sitoutumattattomat ry ?

Paras Fiilari

Lauantaina 10.7. MTV3:n tekstisivuilla oli odotettu uutinen! Jopa 10 kuntaa ajautuu tämän vuoden aikana kriisiluokkaan Suomessa. Näin arvioivat sekä valtiovarainministeriö että Kuntaliitto. Kuntaministeri Tapani Töllin mielestä kuntien menojen kasvu on saatava taittumaan. Samaa asiaa käsiteltiin laajemmin Kymen Sanominen sunnuntainumerossa otsikolla "Suomessa pm ensi vuonna jopa kymmenen uutta kriisikuntaa".

Tiedossamme on, että Kotka on taloudellisen asemansa perusteella maamme 342 kunnan joukossa siajlla 335. Näin ollen Suomessa on vain 7 Kotkaa taloudelliseti heikommassa jamassa olevaa kuntaa. Maamme 30 suurimman kunnan (kaupungin) joukossa Kotka on auttamatta taloudellisen asemansa perusteella vihonviimeinen!

Jokin aika sitten Helsingin Sanomissa olleessa laajassa tutkimuksessa selvitettiin kuntien asemaa 7 kunnan avaintehtäviin kuuluvan osa-alueen pohjalta. Nämä mittarit olivat 1) järjestysasiat
2) sosiaalinen toiminta
3) sivistys- ja urheilutoiminta
4) kunnallinen liiketoiminta
5) elinkeinojen edistäminen
6) kunnan oman talouden hoito ja
7) työllisyyden hoito
Kukin mainituista kohdista oli pisteýtetty numeroin 1 - 4. Jos jokainen kohta oli hoidettu täysin pieleen, niin pisteitä sai sitten yhteensä 7. Jos taas kaikki oli hoidettu erinomaisesti, niin pisteitä tuli 28. Pistemäärällä 26 paras kunta oli Helsinki. Hännän huippuna 9 pisteellä oli Kotka. Vertailun vuoksi totean, että kaikista 30 kunnasta laskettu keskiarvo oli 15 pistettä.

Edellä olevan mukaan ei ole vähäisintäkään epäilystä siitä, etteikö Kotka olisi just nyt kriisikunta, tosin sanoen konkurssissa ja siten valtion holhouksessa!

Syyllisiä tähän ahdinkoomme ei tarvitse kaukaa hakea! Kuntataloudella tarkoitetaan kunnan omaisuuden ja rahavarojen hoitoa. Kunnan ntalouden tehtäviinkuuluu se osa julkista taloutta, jota ei ole annettu valtion tai muun itsehallintoyhdyskunnan hoidettavaksi. Kunnantaloudesta päättävä elin on kunnanvaltuusto. Toimeenpano on kunnanhallituksella, joka hoitaa itsenäisesti kunnan rahatointa ja määrää sen yksityiksohdat kunnanvaltuuston hyväksymän talousarvion ja muiden määräysten perusteella.

Yhteiskunnan olemassaolo ja kehittyminen edellyttää rauhaa ja njärjestystä. Tämän saavuttamiseksi ihmisten toimintaa ja käyttäytymistä ohjaamassa on oltava sääntöjä ja määräyksiä, joita yhteiskunnan jäsenet noudattavat. Nämä määräykset on voitava tarvittaessa myös pakolla toteuttaa. Oikeus pakon käyttämiseen voidaan antaa vain julkiselle vallalle. Siksi oikeussäännösten antaminen, oikeusjärjestyksen ylläotäminen ja oikeusturvan takaaminen kuuluukin valtion perustehtäviin.

Kotkan kaupunginvaltuuston jäsenet ovat useista yhteydenotoistani piittaamatta saattaneet minut tilanteeseen, jossa minun on jätettävä heistä tutkintapyyntö Kymenlaakson polisille ja aloitettava muut tarvittavat oikeudelliset toimet!

Osoittaakseni ettei kaupunginvaltuutettujen kohdalla todellakaan ole kysmys muusta kuin täydellisestä vastuuttonmuudesta ja vääristä asenteista ottamaansa tehtävää kohtaan laitan alle muutamia saamistani viesteistä.

Kuten alla olevasta Hurukselan Marttojen puheenjohtaja Heleena Leinon 4.7.2010 lähettämästä viestistä ilmenee, hän on käynyt läpi lähettämäni aineiston ja ehdottaa, että Hurukselan kohdalla asiaan voisi paneutua Huruksela-seura. Näinhän asian tulee olla! Maarit Mattilan yhteystiedot ilmeisesti ovat: osoite Luhtasentie 12, 46960 Huruksela, puh. 050 309 5291 ja sähköposti [email protected]. Tiedot varmaan voi tarvittaessa tarkistaa Heleenalta!

Karkkilan Marttojen puheenjohtaja Irmeli Lahti lähetti minulle muutaman kivan facebook-viestin ihmetellen mitä minä olen lähettänyt puheenjohtaja Merja Siltaselle! Oikein paljon terveisiä molemmille!

Tänään minulle soitti Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtaja Anne Saarikko, joka jatkoi edelleen erinomaisella tavalla edellä mainitsemaani Marttojen loistavaa esiintymistä! Anne kertoi saaneensa postia puheenjohtaja Merja Siltaselta ja jatkavansa asian valmistelua! Sanoinpa Anne vievänsä asian vielä Kymenlaakson Marttojen hallituksen käsiteltäväksi! Sekin on varmasti asiaan laatuun nähden ihan oikein! Niinpä minä pyysin sitten Annea ottamaan asiassa yhteyttä Heleena Leinoon!

Kotkan kaupunginvaltuutettujen toiminta palauttaa elävästi mieleeni opiskeluvuoteni 1973 - 1976 silloisessa Wärtsilän teknillisessä oppilaitoksessa Joensuussa. Vaikka valmistuinkin normaaliss kolmessa vuodessa rakennusmestariksi, niin eipä siinä päästötodistuksessa ollut paljon hurraamista! Minullam kun sattaui olemaan noina aikoina tärkeämpääkin tekemistä, - kuten riiaaminen!

Mihin sitten tarvitaan kaupunginvaltuutettuja, joilla ei ole aikaa hoitaa tehtäviiä! Ihan noin vaan minun luvallani saatte keskittyä nyt tärkeämmäksi katsomiinne tehtäviin, - vaikkapa riiamiseen!

Edellä olevin perustein totean Kotkan Sitoutumattattomat ry:lle olevan ehdottomasti tarvetta! Nimestä tosin voidaan vielä keskustella!

HYVÄÄ KESÄN JATKOA

toivottaen
Jukka Sinivaara
Kotkan kaupungin asukas
puh. 040 850 8674

9

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paras Fiilari

      Lähettäjä Kaunismäki Timo POL
      Vastaanottaja Jukka Sinivaara
      Lähetetty 6.7.2010 14:47:02
      Aihe VS: Syytepyyntö!

      Hei. olen ottanut vastaan viestinne. Lähetin sen edelleen rikostorjuntayksikön nykyiselle johtajalle, rikosylikomisario Bengt Brinkakselle ([email protected]), jolle toivon teidän jatkossa lähettävän rikosasioita koskevat viestinne...

      ystävällisin terveisin

      Timo Kaunismäki

      ______________________________
      Timo Kaunismäki, apulaispoliisipäällikkö
      Kymenlaakson poliisilaitos
      Ruukinkatu 6, 48100 Kotka
      puh. 07187 34100, fax. 07187 35510
      [email protected]

      --- Alkuperäinen viesti ---
      Aihe: VS: Syytepyyntö!
      Lähetetty: 7.7.2010 8:31
      Lähettäjä: Kuitunen Mika POL [[email protected]]

      Hei. Olen ottanut vastaan viestinne. Viesti on lähetetty edelleen rikostorjuntayksikön nykyiselle johtajalle, rikosylikomisario Bengt Brinkakselle ([email protected]), jolle toivon teidän jatkossa lähettävän rikosasioita koskevat viestinne.

      Ystävällisin terveisin Mika Kuitunen

    • Voitko täsmentää?

      en ymmärtänyt kirjoituksesi pointia.
      Kotkan Sitoutumattomat ry?

      • Paras Fiilari

        Kuntalain 27 §:n mukaan valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää muun muassa selvittämällä asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa, järjestämällä yhteistyötä kunnan tehtävien hoitamisessa, avustamalla asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, ja valmistelua ja suunnittelua.

        Nyt nykyinen kaupunginvaltuusto ei ole hoitanut lakisääteisä tehtäviään vaan omia itsekkäitä tavoitteitaan ajaen ovat saattaneet koko kaupungin konkurssiin! Näin ollen olis tarvetta tehdä jotakin! Auttaisiko siihen kaupungin asukkaista valittu sitoutumaton valtuustoryhmä? Tätä tarttee funtsata!


      • kiukkunen kuntalaine
        Paras Fiilari kirjoitti:

        Kuntalain 27 §:n mukaan valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää muun muassa selvittämällä asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa, järjestämällä yhteistyötä kunnan tehtävien hoitamisessa, avustamalla asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, ja valmistelua ja suunnittelua.

        Nyt nykyinen kaupunginvaltuusto ei ole hoitanut lakisääteisä tehtäviään vaan omia itsekkäitä tavoitteitaan ajaen ovat saattaneet koko kaupungin konkurssiin! Näin ollen olis tarvetta tehdä jotakin! Auttaisiko siihen kaupungin asukkaista valittu sitoutumaton valtuustoryhmä? Tätä tarttee funtsata!

        Järkevää on teksti. Just näin ajattelee moni muukin!


      • Paras Fiilari
        kiukkunen kuntalaine kirjoitti:

        Järkevää on teksti. Just näin ajattelee moni muukin!

        ----Alkuperäinen viesti----
        Lähettäjä: [email protected]
        Päivämäärä: 08.01.2009 14:16
        Vastaanottaja:
        Kopio: , ,Aihe: Re: Onnea uudelle Kotkan kaupunginvaltuustolle!

        PALJON ONNEA UUDELLE KOTKAN KAUPUNGINVALTUUSTOLLE!

        Vilpittömimmät onnitteluni valintanne johdosta Kotkan kaupunginvaltuustoon vuoslle 2009-2012. Oikein hyvä, että kaupunginvaltuustoomme saatiin 20 uutta valtuutettua. Sehän on 39.2 % kaikista valtuutetuista. Äänestäjät ovat siis nähneet tarpeelliseksi vanhojen valtuutettujen korvaamisen uusilla, mikä on alla selostamillani perusteilla varsin oikeutettua. Nykyisessä tilanteessa valtuustomme jäsenet tarvitsevat valtavan määrän onnea pstyäkseen turvaamaan lakisääteiset palvelut kotkalaisille ja pitääkseen kaupunkimme talouden edes joten kuten hyväksyttävällä tasolla. Pelkkä taito siihen ei enää missään tapauksessa riitä, mutta jos sitten hyvällä onnella!

        Viimeisen esimerkin edellisen, vuosien 2005-2008, kaupunginvaltuustomme kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään olemme saaneet tänään 8.1.2009 Kymen Sanomien mieipidepalstalla (Sana on vapaa) olevasta otsikolla "Säästöjä vai johdon ammattitaidottomuutta?", nimimerkillä OMAISET, julkaistusta kirjoituksesta. On se nyt merkillistä, että aina samat puupäät ovat tyrimässä. Hyvin merkillistä, ettei edes lakisääteisiä peruspalveluja tämä puupäitten joukko pysty turvaamaan. Näyttää olevan niin, ettei millään muulla kuin omaan napaan tuijottamisella ole kaupunginvaltuustossamme ollut väliä. Haluaisin todella kuulla, mikä kaupunginvaltuutettujen mielestä on tärkeämpää kuin lasten ja nuorten psykiatrisen hoidon takaaminen?

        Yhtä luonnollista on myös se, että tämän kokoisella läntillä, jossa asuu vain noin 90 tuhatta ihmistä on pystyttävä kuntien kesken yhteistyöhön. Mutta mitä tämä puupäitten joukko sitten touhuaa? Sen sijaan, että tekisi Kotkan ja Haminan satamien välistä yhteistyötä, niin he katsovat asialliseksi hoitaa yhteistyötään Kotkan käräjäoikeudessa riita-asiana. Voin vakuuttaa, ettei siitä talosta ainakaan asiantuntemusta kuntayhteistyön kehittämiseen löydy, tosin eipä taida olla tarkoituskaan. Kuntaministeri Mari Kiviniemi puhuu aivan oikein kuntayhteistyön merkityksestä. Kuusankoskella 15.4.2008 pitämässään puheessa Kiviniemi toteaa, ettei Kotkan seutukunta ole kunnostautunut kuntien välisissä yhteistyökuvioissa. Kaupunkiseutusuunnitelmien paremmuuslistalla seutukunta kuuluu nilkuttajien joukkoon. Kiviniemen mukaan yleisesti voi sanoa, että suunnitelmat pohjautuvat edelleen liikaa kuntakohtaiseen tarkasteluun, mikä heikentää yhteensovittamista ja sitoutumista. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä sekä palveluiden tarjontaa tarkastellaan usein "putkissa", ilman keskinäistä yhteyttä. Palveluiden saatavuuden edistämiseen yli kuntarajojen ja palveluverkon seudulliseen optimointiin on suunnitelmissa kiinnitetty liian vähän huomiota.


      • Paras Fiilari
        Paras Fiilari kirjoitti:

        ----Alkuperäinen viesti----
        Lähettäjä: [email protected]
        Päivämäärä: 08.01.2009 14:16
        Vastaanottaja:
        Kopio: , ,Aihe: Re: Onnea uudelle Kotkan kaupunginvaltuustolle!

        PALJON ONNEA UUDELLE KOTKAN KAUPUNGINVALTUUSTOLLE!

        Vilpittömimmät onnitteluni valintanne johdosta Kotkan kaupunginvaltuustoon vuoslle 2009-2012. Oikein hyvä, että kaupunginvaltuustoomme saatiin 20 uutta valtuutettua. Sehän on 39.2 % kaikista valtuutetuista. Äänestäjät ovat siis nähneet tarpeelliseksi vanhojen valtuutettujen korvaamisen uusilla, mikä on alla selostamillani perusteilla varsin oikeutettua. Nykyisessä tilanteessa valtuustomme jäsenet tarvitsevat valtavan määrän onnea pstyäkseen turvaamaan lakisääteiset palvelut kotkalaisille ja pitääkseen kaupunkimme talouden edes joten kuten hyväksyttävällä tasolla. Pelkkä taito siihen ei enää missään tapauksessa riitä, mutta jos sitten hyvällä onnella!

        Viimeisen esimerkin edellisen, vuosien 2005-2008, kaupunginvaltuustomme kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään olemme saaneet tänään 8.1.2009 Kymen Sanomien mieipidepalstalla (Sana on vapaa) olevasta otsikolla "Säästöjä vai johdon ammattitaidottomuutta?", nimimerkillä OMAISET, julkaistusta kirjoituksesta. On se nyt merkillistä, että aina samat puupäät ovat tyrimässä. Hyvin merkillistä, ettei edes lakisääteisiä peruspalveluja tämä puupäitten joukko pysty turvaamaan. Näyttää olevan niin, ettei millään muulla kuin omaan napaan tuijottamisella ole kaupunginvaltuustossamme ollut väliä. Haluaisin todella kuulla, mikä kaupunginvaltuutettujen mielestä on tärkeämpää kuin lasten ja nuorten psykiatrisen hoidon takaaminen?

        Yhtä luonnollista on myös se, että tämän kokoisella läntillä, jossa asuu vain noin 90 tuhatta ihmistä on pystyttävä kuntien kesken yhteistyöhön. Mutta mitä tämä puupäitten joukko sitten touhuaa? Sen sijaan, että tekisi Kotkan ja Haminan satamien välistä yhteistyötä, niin he katsovat asialliseksi hoitaa yhteistyötään Kotkan käräjäoikeudessa riita-asiana. Voin vakuuttaa, ettei siitä talosta ainakaan asiantuntemusta kuntayhteistyön kehittämiseen löydy, tosin eipä taida olla tarkoituskaan. Kuntaministeri Mari Kiviniemi puhuu aivan oikein kuntayhteistyön merkityksestä. Kuusankoskella 15.4.2008 pitämässään puheessa Kiviniemi toteaa, ettei Kotkan seutukunta ole kunnostautunut kuntien välisissä yhteistyökuvioissa. Kaupunkiseutusuunnitelmien paremmuuslistalla seutukunta kuuluu nilkuttajien joukkoon. Kiviniemen mukaan yleisesti voi sanoa, että suunnitelmat pohjautuvat edelleen liikaa kuntakohtaiseen tarkasteluun, mikä heikentää yhteensovittamista ja sitoutumista. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä sekä palveluiden tarjontaa tarkastellaan usein "putkissa", ilman keskinäistä yhteyttä. Palveluiden saatavuuden edistämiseen yli kuntarajojen ja palveluverkon seudulliseen optimointiin on suunnitelmissa kiinnitetty liian vähän huomiota.

        Tosin yhtään sen parempaa jälkeä ei ole syntynyt Kotkan kaupungin sisäisessäkään palvelutuotannossa. Kotkan käräjäoikeus onkin nähnyt tarkoituksenmukaiseksi käynnistää rikoslain 40 luvun 7 § (12.7.2002/604) edellyttämät toimenpiteet palvelujohtaja Tauno Telarantaa ja hallintojohtaja Kari Häkämiestä vastaan asiassa R 08/1297 virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tämän pykälän mukaan Telaranta ja Häkämies voidaan tässä asiassa tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Heidät voidaan tuomita myös viralta pantaviksi, jos rikos osoittaa heidät ilmeisen sopimattomiksi tehtäviinsä. Tähän asiaan liittyen käräjäoikeus on nähnyt tarkoituksenmukaiseksi aloittaa toimet kaupunginvaltuuston jäsen Sami Virtasta vastaan asiassa R 08/1407 rikoslain 40 luvun 9 § (12.7.2002/604) tarkoittamasta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tämän pykälän mukaan Virtanen voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Hänet voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän on syyllistynyt 1 momentissa mainittuun rikokseen rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä. Kun molemmat mainituista rikosasioista perustuvat kulttuurilautakunnan 30.9.2008 tekemään päätökseen § 59, jossa Kotkan opiston rehtori Mika Kempas on asianosaisena, niin toteanpa vain, että "No, vot! Otzin harashoo!" Mahtavat venäläisetkin nauraa maha kippurassa kotkalaisten kunnallispoliitikkojen loistavalle ammatilliselle osaamiselle!

        Ei kai tuossa mitään, vaikka Telaranta, Häkämies, Virtanen ja Kempas on onnistuttukin sotkemaan vastaajiksi mainituissa rikosasioissa. Melkoisen hulluna pidän sitten jo sitä, että Kotkan kihlakunnan poliisiliatoksen rikoskomisario Juha Junkkari ja rikosylikonstaapeli lari van der Steen on sählätty vastaajiksi asiassa R 08/808 virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tässä asiassa käräjäoikeuden suullinen käsittely on huomenna, perjantaina 9.1.2009. Kun tämäkään ei kaupunginvaltuustollemme vielä riittänmyt, niin pitihän Kotkan poliisilaitoksen vanhemmat konstaapelit Ismo Niiranen ja Minna-Mari Perälä edellä mainitun lisäksi sotkea vastaamaan rikoslain 40 luvun 10 §:n (12.7.2002 /604) tarkoittamasta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tästä nyt toki ei seuraamuksena voi olla kuin varoitus tai sakot.

        Osoituksena kaupunginvaltuuston kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään Pasi Hirvonen kirjoittaa kaupunkilehti Ankkurin 20.12.2008 ilmestyneen numeron lukijapalstalla otsikolla "Vaalivoittaja työnnettiin tylysti sivuraiteelle mm. seuraavaa: "Sanalla sanoen pelottaa tuleva valtuustokausi. Pelottaa, jos rakenteellisiin muutoksiin ei saa koskea. Pelottaa, jos rahat loppuvat, eikä veroprosenttiin saa koskea. Pelottaa, jos mentori Oksanen ei tee työtään loppuun organisaatiouudistuksen parissa. Se tosin käytännössä tarkoittaa sitä, että hän sanoutuu irti saneeraajan tehtävistä, mikä taas ei pelota." Oksasen organisaatiouudistusten johdosta totean, että olisi se nyt sentään pirun hyvä tietää, että lautakunnat vastaavat lakisääteisesti kaupunginvaltuustolle, eivätkä kaupunginjohtajalle. Tosin olisihan ollut varsin toivottavaa, että valtuuston puheenjohtaja Topias Kotiniemi entisenä Kotkan kihlakunnan ylikomisariona olisi selvittänyt poliiseja Junkkari, van der Steen, Niiranen ja Perälä koskevat asiat, ettei niitä tarvitsisi tuomioistuimissa rikosasioina selvitellä. Mutta tunnetustihan toivoa saa. Niinpä, jos tätillä olisi munat, niin se olisikin jo setä!

        Ihan vaan viitteeksi uusille kaupunginvaltuutetuille. Kaupunginvaltuutetut ovat myös rikoslain alaisia, joten älkää suuremmiten ihmetelkö, jos sattuu tulemaan kutsu käräjille!


        KAIKKEA HYVÄÄ

        toivottaen

        Jukka Sinivaara
        rakennusinsinööri AMK
        Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
        puh. 040 850 8674


      • Paras Fiilari
        Paras Fiilari kirjoitti:

        Tosin yhtään sen parempaa jälkeä ei ole syntynyt Kotkan kaupungin sisäisessäkään palvelutuotannossa. Kotkan käräjäoikeus onkin nähnyt tarkoituksenmukaiseksi käynnistää rikoslain 40 luvun 7 § (12.7.2002/604) edellyttämät toimenpiteet palvelujohtaja Tauno Telarantaa ja hallintojohtaja Kari Häkämiestä vastaan asiassa R 08/1297 virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tämän pykälän mukaan Telaranta ja Häkämies voidaan tässä asiassa tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Heidät voidaan tuomita myös viralta pantaviksi, jos rikos osoittaa heidät ilmeisen sopimattomiksi tehtäviinsä. Tähän asiaan liittyen käräjäoikeus on nähnyt tarkoituksenmukaiseksi aloittaa toimet kaupunginvaltuuston jäsen Sami Virtasta vastaan asiassa R 08/1407 rikoslain 40 luvun 9 § (12.7.2002/604) tarkoittamasta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tämän pykälän mukaan Virtanen voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Hänet voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän on syyllistynyt 1 momentissa mainittuun rikokseen rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä. Kun molemmat mainituista rikosasioista perustuvat kulttuurilautakunnan 30.9.2008 tekemään päätökseen § 59, jossa Kotkan opiston rehtori Mika Kempas on asianosaisena, niin toteanpa vain, että "No, vot! Otzin harashoo!" Mahtavat venäläisetkin nauraa maha kippurassa kotkalaisten kunnallispoliitikkojen loistavalle ammatilliselle osaamiselle!

        Ei kai tuossa mitään, vaikka Telaranta, Häkämies, Virtanen ja Kempas on onnistuttukin sotkemaan vastaajiksi mainituissa rikosasioissa. Melkoisen hulluna pidän sitten jo sitä, että Kotkan kihlakunnan poliisiliatoksen rikoskomisario Juha Junkkari ja rikosylikonstaapeli lari van der Steen on sählätty vastaajiksi asiassa R 08/808 virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tässä asiassa käräjäoikeuden suullinen käsittely on huomenna, perjantaina 9.1.2009. Kun tämäkään ei kaupunginvaltuustollemme vielä riittänmyt, niin pitihän Kotkan poliisilaitoksen vanhemmat konstaapelit Ismo Niiranen ja Minna-Mari Perälä edellä mainitun lisäksi sotkea vastaamaan rikoslain 40 luvun 10 §:n (12.7.2002 /604) tarkoittamasta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tästä nyt toki ei seuraamuksena voi olla kuin varoitus tai sakot.

        Osoituksena kaupunginvaltuuston kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään Pasi Hirvonen kirjoittaa kaupunkilehti Ankkurin 20.12.2008 ilmestyneen numeron lukijapalstalla otsikolla "Vaalivoittaja työnnettiin tylysti sivuraiteelle mm. seuraavaa: "Sanalla sanoen pelottaa tuleva valtuustokausi. Pelottaa, jos rakenteellisiin muutoksiin ei saa koskea. Pelottaa, jos rahat loppuvat, eikä veroprosenttiin saa koskea. Pelottaa, jos mentori Oksanen ei tee työtään loppuun organisaatiouudistuksen parissa. Se tosin käytännössä tarkoittaa sitä, että hän sanoutuu irti saneeraajan tehtävistä, mikä taas ei pelota." Oksasen organisaatiouudistusten johdosta totean, että olisi se nyt sentään pirun hyvä tietää, että lautakunnat vastaavat lakisääteisesti kaupunginvaltuustolle, eivätkä kaupunginjohtajalle. Tosin olisihan ollut varsin toivottavaa, että valtuuston puheenjohtaja Topias Kotiniemi entisenä Kotkan kihlakunnan ylikomisariona olisi selvittänyt poliiseja Junkkari, van der Steen, Niiranen ja Perälä koskevat asiat, ettei niitä tarvitsisi tuomioistuimissa rikosasioina selvitellä. Mutta tunnetustihan toivoa saa. Niinpä, jos tätillä olisi munat, niin se olisikin jo setä!

        Ihan vaan viitteeksi uusille kaupunginvaltuutetuille. Kaupunginvaltuutetut ovat myös rikoslain alaisia, joten älkää suuremmiten ihmetelkö, jos sattuu tulemaan kutsu käräjille!


        KAIKKEA HYVÄÄ

        toivottaen

        Jukka Sinivaara
        rakennusinsinööri AMK
        Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
        puh. 040 850 8674

        SANO TORVENSOITTAJA!


      • Paras Fiilari
        Paras Fiilari kirjoitti:

        SANO TORVENSOITTAJA!

        tipahtaa!


    • Paras Fiilari

      Kyllähän perustuslain 14 § 3 momentin säännös: Julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon.

      ja kuntalain 27 §:n säännös osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista; valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan.

      ovat yksiselitteisiä! Näin ollen näyttäisi olevan jopa suuri tarve Kotkan kaupungin etuja ajavalle sitoutumattominen valtuustoryhmälle! Se takuulla pistäisi vipinää nykyisiin valtuutettuihin!

      Toisaalta nyt kun asiassa on se tieto, että oikeusministeriön yhteyshenkilönä Kymenlaakson Voimanpesä-hankkeessa on hallintojohtaja Olli Muttilainen http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_oikeusministeriö, niin on taattu, että oikeustoimet asiassa myös jatkuvat! Näissä kaikissa oikeutoimissa mukana ovat kaupunginvaltuutetut Juho Eerola ja Freddy´van Wonterghem! Näin ollen olisi ennenaikaista ainakaan tässä vaiheessa aloittaa kovin voimakkaasti Sitoutumattominen perustamistoimet! Vuodenb 2012 lokakuun kuntavaaleihin on vielä aikaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe