Ennestään tutut kissat sähisee toisilleen?

3 kissaa

Minulla on 3 maatiaiskissaa ja yhdellä heistä oli eilen eläinlääkäri jossa kissa nukutettiin. Kun toin kissan kotio olivat 2 muuta kissaa aivan ihmeissään eivätkä tunteneet tätä kissaa joka on 4 vuotta asunut heidän kanssaan. Nyt kaikki 3 kissaa sähisee ja murisee ja läpsii toisiaan, onko tämä normaalia? Kauanko tälläinen yleensä kestää? Kissa joka oli eläinlääkärissä on ihan raukkana ja pelkää näitä muita kissoja, kököttää vaan pöydän alla ja ei uskalla liikkua.. :( Mitä pitäisi tehdä?

7

12354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan tavallista

      ja johtuu siitä, että lääkärissä käynyt haisee erilaiselle ja mahdollisesti käyttäytyy vähän oudosti nukutuksesta herättyään. Toisille kissoille sellainen käytös on täysin outoa johon ne eivät ole kaverin suhteen tottuneet.

      Anna aikaa tilanteen korjaantumiselle ja yritä vaikka pyyhkeelllä "siirtää" tuttuja hajuja toisista kissoista nukutetun turkkiin. Yksi keino olisi pestä kaikki, mutta se ei onnistu jos kissat ei ole siihen tottuneet.

    • iinuri

      Moi! Mulla on kaksi kissaa itsellä jotka on eläneet aina yhdessä, sisaruksiakin. Ja ovat aivan parhaita mahdollisia kissakavereita keskenään.
      Kuitenkin, kun narttukissa steriloitiin ja tuli sairaalanhajuisena ja töttteröpäisenä kotiin ei velipoika osannut muuta kuin pelätä sitä. Kissat ei tapelleet mutta ei viettäneet lainkaan aikaa yhdessä, ei pesseet toisiaan ja selvästi välttelivät toisiaan. Uskon että syynä oli se että narttukissa oli niin verisesti loukkaantunut minulle ja se että sillä oli kipuja. Poika taas pelkäsi sitä että toinen "mökötti" ja pelkäsi varmasti myös sitä tötteröä. Kissojen viilenneet välit kesti n. viikon kunnes menivät ohi.

      Älä huolehdi, kotona odottaneet kissat varmasti vaan pelkäävät uutta hajua ja lääkärillä käynyt kissa vain koittaa puolustautua. Kyllä se ohi menee pian! Olisi kiva kuulla "kuulumiset" myöhemmin - miten kissat sitten sopeutuivat ja kuinka nopeasti.

      • Kaksi tyttöä :)

        Heippa :)
        Meillä on kotona kaks samanikäistä tyttäkissaa, kummatkin omat samasta pesästä ja ovat tähän asti olleet erottamattomat kaverukset.
        Viime perjantaina toinen tytöistä leikattiin jolloin kaveri kävi toista katsomassa, pesemässä ja tarkkailemassa mikä toisella oli.
        Nyt perjantaina leikattiin toinen tytöistä ja sen seurauksena, jo leikattu kissamme on alkanut vältellä kaveriaan.
        Jos menee lähelle toista, nyt leikattua kissaa, alkaa murina ja jos on haistanut nenänpäätä toinen saattaa jopa sylkästä.
        Kummatkin tytöistä ovat olleen pienestä omanlaisiaan kamusia ja eriluonteisia.
        Aino, joka leikattiin viime perjantaina on ollut aina arka ja varovainen uusien ihmisten suhteen. Myy, joka leikattiin nyt perjantaina ei ole paljoa välittänyt. Enemmänkin on huolehtinut Ainosta.
        Ruokakupille ei pysty menemään samaan aikaan, Aino pälyilee Myytä aina jostain nurkan takaa tai juoksee karkuun tämän lähestyessä.
        Onko siis todella syynä eläinlääkäriltä tullut steriilihaju vai muuttuivatko tyttöjen luonteen toisiaan kohtaan leikkuaksen jälkeen noin kielteisiksi.


    • vanhusJAnuorukainen

      Meillä vanhempi kissa 6vuotias ja nuorempi 2v tulleet "hyvin" toimeen keskenää mutta kun nuorempi kissa kävi eläinlääkärillä nii vanhempi ei meinaa tunnistaa kissaa ystäväkseen tätä jatkunut jo viikon.. aikaisemmin tätä on tapahtunut kun kissoja on ulkoilutettu valjaissa pihalla mutta vain päivän/pari (molemmat sisäkissoja) mikä neuvoksi että saisi totutettua hajun?

    • ihanyksinkertainenasia

      Kun kissa leikataan, se saa suonensisäisesti kaiken laisia lääkkeitä, kipu nukutus jne.Ne aiheuttavat sen, että kissan tuoksu lääkkeiden johsosta muuttuu.Ihan se n huomaa ihmisnenäkin, että leikattu kissa tuoksuu eläinlääkäriltä,lääkkeiltä.Siksi toiset kissat vierastavat sitä, ei tuoksu tutulle, vaan lääkkeille.Ja leikattu kissa on muutenkin rauhallinen,ja siis muuttunut elekieleltäänkin, niin eivät sitä tunnista samaksi kissaksi.Kun lääkeaineet haihtuvat verenkierrosta, kissan normi tuoksu saa vallan, ja kaverit tunnistavat sen taas.Pitäisin vaikka erillään sen aikaa, että kissa palautuu normaaliksi, tuoksultaan ja käytökseltään.Niin ei tule ihmetystä,ja riitaa kissojen välille.Ihminenkin tuoksuu sairaalasta tuleessaan erinlaiselle, lääkkeiden johdosta, se on siis ihan normia, kissat vaan ei moista hoksaa.

    • VihainenTyttökissa

      Hei, meillä taas on kaksi vajaat 2-vuotta täyttävää kissaa, siskoja ovat keskenään. Yhtäkkiä, ilman yllä mainittuja eläinlääkärikäyntejä, toinen kissa on alkanut vihaiseksi toiselle. Kissoja ei voi pitää samassa tilassa. Ensimmäinen vihakohtaus tuli takapihallamme, jossa kissat ulkoilivat. Ulkoilussa ei sinänsä ole mitään uutta, koska he ulkoillevat samassa paikassa päivittäin vuoden ympäri. Ehkä joku kevään / toisen kissan haju tarttui toiseen kissaamme pihalta, mutta luulisi tämän hajun jo haihtuneen. Onko jollakin kokemuksia vastaavanlaisesta?

      • vaaraasäikkyvä

        Onhan ne leikattuja?
        Jos ei, voi hormooneistakin johtua.
        Meidän kissa aina vihastu kaikille nähdessään vaaran, koiran, vieraan kissan yms,jossain kauempanakin.Sitten se ei sietänyt ketään tuttua ihmistäkään liki itseään,saatikka koskemaan itseään, sähisi ja murisi vaan.Mutta tuo meni hetken päästä ohi, kun kissan näkemä vaarakin katosi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe