Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pohjola-Nordenin kavallusvyyhdin rikolliset eivät saaneet rangaistusta

Anonyymi-ap

Hyvä veljet vapauttivat syytteistä.

Näin Suomessa:



https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010388427.html

Juhana Vartiainen ja kolme muuta vapautuivat syytteistä Pohjola-Nordenin kavallus­vyyhdissä
Syyttäjä päätti jättää syyttämättä neljää Pohjola-Nordenin vastuuasemissa ollutta henkilöä.

Mari Koppinen HS
15:09
HELSINGIN pormestari Juhana Vartiaista (kok) vastaan ei nosteta syytettä kansalaisjärjestö Pohjola-Nordenia koskevassa rikosasiassa. Häntä epäiltiin luottamusaseman väärinkäytöstä.

Erikoissyyttäjä Elisabeth Stenman-Haltia teki päätöksen asiassa perjantaina.

Samalla hän päätti olla nostamatta syytettä kolmea muuta yhdistyksen ja tukisäätiön vastuuasemissa toiminutta henkilöä vastaan.

Esitutkinnan perusteella nelikon epäiltiin laiminlyöneen talouden ja hallinnon valvontaan liittyviä tehtäviään Pohjola-Norden-järjestössä.

Muut epäillyt olivat yhdistyksen entinen toimistopäällikkö Urpo Uusitalo, yhdistyksen entinen varapuheenjohtaja ja tukisäätiön hallituksen jäsen Simo Rundgren sekä tukisäätiön entinen hallituksen jäsen Anne-Mari Virolainen.

He toimivat vastuullisissa asemissa Pohjola-Norden-yhdistyksessä aikana, jolloin sen pääsihteeri Michael Oksanen kavalsi järjestön varoja.

OKSANEN kavalsi yhdistykseltä ja sen tukisäätiöltä vuosina 2015–2021 kaikkiaan yli 321 000 euroa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet viime viikolla muun muassa törkeästä kavalluksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 120 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Syyttäjän perustelun mukaan Anne-Mari Virolaista ja Simo Rundgrenia vastaan ei nosteta syytettä, koska rikoksen syyteoikeus on vanhentunut. Syyttäjä katsio, ettei tukisäätiöllä ole ollut toimivaltaista hallitusta tammikuusta 2016 alkaen, joka olisi voinut täydentää yhdistyksen hallitusta.

Asianomistaja Pohjola-Nordenin tukisäätiö oli ilmoittanut esitutkinnan loppuvaiheessa, ettei vaadi heille enää rangaistusta.

VARTIAISEN epäiltiin puheenjohtajana laiminlyöneen yhdistyksen hallinnon ja talouden valvonnan ja siten aiheuttaneen yhdistykselle vahinkoa.

Vartiaisen ja Uusitalon kohdalla syyte jätettiin nostamatta, koska syyttäjän mukaan syyllisyyden tueksi ei ole olemassa todennäköisiä syitä.

Syyttäjän mukaan Juhana Vartiaisen osuus Oksaselle oikeudettomasti maksetuista palkankorotuksista oli hyvin pieni. Samoin Oksasen sopimukset kolmesta leasing-autosta oli tehty ennen Vartiaisen puheenjohtajakautta.

Kavallukset onnistuivat Oksasen väärennettyä itselleen säätiön tilin käyttöoikeudet. Hänen käyttämäänsä yhdistyksen tiliä ei ollut koskaan ilmoitettu kirjanpitoon eikä se päätynyt siten yhdistyksen tai Vartiaisen tietoon.

Juhana Vartiainen viestitti HS:lle pitäneensä syyttäjän päätöstä odotettuna.

”Pidin tätä toki todennäköisenä, mutta huojentavaa tottakai.”

POHJOLA-NORDENIN tapauksessa on vireillä vielä yksi oikeusasia.

Patentti- ja rekisterihallituksen taannoisen selvityksen mukaan Pohjola-Nordenin tukisäätiön hallitus oli laiminlyönyt velvoitteensa lähes kokonaan vuosina 2015–2021, joten PRH haastoi hallituksen jäseniä oikeuteen.

Tammikuussa keskustan entinen kansanedustaja Simo Rundgren ja kokoomuksen entinen kansanedustaja Anne-Mari Virolainen hyväksyivät sovintoesityksen, jossa he molemmat sitoutuvat maksamaan 34 000 euroa.

PRH:lla on edelleen kanne vireillä kolmatta hallituksen jäsentä vastaan.

3

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korruptio-Suomi silittää rikkaiden päitä ja kai kampaakin niiden hiukset?

    • Anonyymi

      suuresta kasasta vanhoilta on niin helppo viedä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe